🖊یادداشت حضرت آیتالله خامنهای درباره مناجات شعبانیه
🔻بسمالله الرحمنالرحیم
دعا، وسیلهی مؤمن و ملجأ مضطر و رابطهی انسان ضعیف و جاهل با منبع فیاض علم و قدرت است، و بشر بیرابطهی روحی با خدا و بدون عرض نیاز به غنی بالذات، در عرصهی زندگی سرگشته و درمانده و هدر رفته است؛ «قل ما یعبؤا بکم ربیّ لولا دعاؤکم».
🔹بهترین دعا آن است که از سرمعرفتی عاشقانه به خدا و بصیرتی عارفانه به نیازهای انسان انشا شده باشد، و این را فقط در مکتب پیامبر خدا (صلّیاللَّهعلیه والهوسلّم) و اهلبیت طاهرین او - که اوعیهی علم پیامبر(ص) و وراث حکمت و معرفت اویند - میتوان جست. ما بحمداللَّه ذخیرهیی بیپایان از ادعیهی مأثورهی از اهلبیت (علیهمالسّلام) داریم که انس با آن، صفا و معرفت و کمال و محبت میبخشد و بشر را از آلایشها پاکیزه میسازد.
🔹مناجات مأثورهی ماه شعبان - که روایت شده اهلبیت (علیهمالسّلام) بر آن مداومت داشتند - یکی از دعاهایی است که لحن عارفانه و زبان شیوای آن، با مضامین بسیار والا و سرشار از معارف عالییی همراه است که نظیر آن را در زبانهای معمولی و محاورات عادی نمیتوان یافت و اساساً با آن زبان قابل ادا نیست.
🔹این مناجات، نمونهی کاملی از تضرع و وصف حال برگزیدهترین بندگان صالح خدا با معبود و محبوب خود و ذات مقدس ربوبی است. هم درس معارف است، هم اسوه و الگوی عرض حال و درخواست انسان مؤمن از خدا.
🔹مناجاتهای پانزدهگانه که از امام زینالعابدین حضرت علیبنالحسین (علیهالسّلام) نقل شده، گذشته از خصوصیت بارز دعایی مأثور از اهلبیت (علیهمالسّلام)، این مزیت را داراست که به مناسبت حالات مختلف مؤمن، مناجاتها را انشا فرموده است.
🔺خداوند به همه توفیق استفاضه و خودسازی به برکت این کلمات مبارک را عنایت فرماید. آمین. ۶۹/۱۰/۱
✅ @adinetashayo
باسمه تعالی
اطلاعیه شماره ۶ شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان
در خصوص مراسم عبادی – سیاسی نمازجمعه
مردم مؤمن و انقلابی استان اردبیل
با اهدای سلام وتبریک اعیاد شعبانیه ، در ادامه همکاری و همراهی با ستاد استانی مقابله با ویروس کرونا و با عنایت به ضرورت استمرار عمل به مصوبه ابلاغی ستاد مذکور که منجر به توقف موقت برگزاری مراسم عبادی – سیاسی نمازجمعه شده است، ضمن قدردانی از صبوری و حسن اعتماد نمازگزاران جمعه به تدابیر اتخاذ شده به استحضار می رسانیم:
درتبعیت از بیانیهی شورای سیاستگذاری ائمهی جمعهی کشور و تصمیم شورای تامین و درخواست متخصصین بهداشت ودرمان بویژه ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی استان وتاییدنماینده محترم ولی فقیه دراستان حضرت آیت الله عاملی (زیدعزه) نماز جمعه این هفته 15 فروردین سال 1399 در کلیه شهرستانها و بخشهای تابعه استان اردبیل برگزار نمیگردد .
رعایت دستورالعملهای استان در حوزه سلامت از سوی شما مردم انقلابی ولایی استان که منجر به مدیریت بیماری شده است، به فضل الهی و با مجاهدت مدافعان سلامت، ورود به مرحله کنترل بیماری را در دسترس قرار داده و دور نخواهد بود که نوید مسرت بخش آغاز اجتماعات دینی را با استانداردهای تعیین شده دریافت نماییم. در آستانه نیمه شعبان، متضرعانه از پروردگار متعال ظهور موفور السرور حضرت ولیعصر (عج)را مسالت می نمائیم و امید داریم چشم همه ما به جمال مهدی فاطمه روشن گردد.
والسلام علی عبادالله الصالحین
دفتر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان
@adinetashayo
احادیث برای ایام قرنطینه حدیث اول
🌺پاداش خدمت مرد به همسر در امور خانه
(جامع الأخبار، ص102-103)
امیرالمومنین علیه السلام فرمود: روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله به منزل ما تشریف آوردند. فاطمه علیها السلام نزدیک دیگ غذا نشسته بود، و من هم برایش عدس تمیز میکردم. آن حضرت فرمود: ای اباالحسن! عرض کردم: بله ای رسول خدا! فرمود: از من بشنو که آنچه می گویم جز امر پروردگارم نیست.
هیچ مردی نیست که در کارهای منزل به همسرش کمک کند، مگر اینکه به ازای هر تار مو در بدنش، عبادت یک سال را به او می دهند که در این یک سال، روزها را به روزه و شب ها را به عبادت گذرانده باشد؛ و خداوند مثل پاداشی که به صابرین، و حضرات داوود و یعقوب و عیسی علیهم السلام داده است، به وی اعطا می کند.
ای علی! کسی که در کارهای خانه به همسر خود بدون دلتنگی و گلگی خدمت نماید، خداوند اسمش را در دفتر شهدا ثبت میکند، و برای او به هر روز و شبی ثواب هزار شهید، و به ازای هر قدمی ثواب حج و عمره میدهد، و خداوند به ازای هر قطره ای که عرق کند، یک خانه در بهشت برایش عطا می فرماید.
ای علی! یک ساعت خدمت کردن به همسر در کارهای خانه بهتر از هزار سال عبادت، هزار حج، هزار عمره، و بهتر از آزادی هزار بنده در راه خدا، و هزار جنگ در راه خدا، و بهتر از عیادت از هزار مریض، هزار نماز جمعه، هزار تشییع جنازه و هزار گرسنه ای که سیر گردد، و هزار برهنه ای که پوشانده شود، و هزار اسبی که در راه خدا فرستاده شود، و بهتر از هزار دینار است که به مستمندان صدقه داده شود، و بهتر از تلاوت تورات و انجیل و زبور و قرآن است، و بهتر از آزاد کردن هزار اسیر، و بهتر از بخشیدن هزار شتر به فقراست، و چنین مردی از دنیا بیرون نمیرود مگر آن که جایگاه خود را در بهشت خواهد دید.
ای علی! کسی که در خدمت به همسرش، دلتنگی و گلگی نکند، بدون حساب وارد بهشت میشود.
ای علی! خدمت به همسر کفاره گناهان کبیره است و خشم پروردگار را خاموش می کند، و مهر ازدواج با حورالعین می باشد، و به حسنات و درجات آن مرد می افزاید.
ای علی! جز شخص راستگو و شهید یا مردی که خداوند برای او خیر دنیا و آخرت را خواسته باشد، به همسرش خدمت نمی کند.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
روابط عمومی ستاد نماز جمعه کلور
@adinetashayo
خطبه های مکتوب نماز جمعه کلور
۱۵ فروردین ۹۸
حجت الاسلام والمسلمین شیرعلیپور
خطبه اول
بسم الله الرحمن الرحیم
پیامبر عظیمالشأن(صلیاللهعلیهوآله) فرمودند: مرگ ما عصاره حیات ماست، و ما هر طوری زندگی کنیم همانگونه میمیریم لذا اینکه حضرت هشدار میدهند مرگ بدون معرفت امام زمان(ع)، مرگی جاهلانه است، به این معناست که صاحب مرگ جاهلانه، در حقیقت حیاتی جاهلانه داشته است و عُمْر خویش را بدون مدیریت معصوم سپری کرده است.
انسانی که عمری بیراهه رفته، محصول آن عمر را در قدح مرگش میریزند و به او میچشانند. از سوی دیگر قدح شیرین، ماحصل حیات عاقلانه است که تنها با معرفت امام زمان(ع) حاصل میشود. به همین دلیل است که ما موظیم همواره این زندگی شیرین را از خدای متعال طلب کنیم؛ امام صادق(ع) فرمودند: «اگر در عصر غیبت واقع شدید، این دعا را بخوانید: ... خدایا حجت خودت را بمن بشناسان، زیرا اگر تو حجتت را بمن نشناسانى، از طریق دینم گمراه میشوم»(إِذَا أَدْرَكْتَ هَذَا الزَّمَانَ فَادْعُ بِهَذَا الدُّعَاءِ: «اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی نَفْسَكَ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی نَفْسَكَ لَمْ أَعْرِفْ نَبِیَّكَ...»
مدیریت فعالانه ولی مخفیانه
امام رضا(ع) در دعای معروف خود برای امام عصر(عج)، آن حضرت را چنین نامیدهاند: «الْجَحْجَاحِ الْمُجَاهِدِ الْمُجْتَهِد»(جمال الأسبوع/ ص513)- یعنی آقایِ بزرگواری که هم مجاهد و مبارز است و هم سختکوش و پُرتلاش. این لقب گویای این حقیقت است که امام زمان(ع) در عصر غیبت، تلاشگری هستند که وظایف الهی خویش را به بهترین شکل ممکن انجام میدهند.
از طرفی حضرت مهدی(ع)، در فرمایشی وجود مبارک خویش را به خورشید، و رویداد غیبت را به ابری كه جلوی خورشید آمده تشبیه فرمودهاند. این بدان معناست كه حضرت در عصر غیبت، در حال «مدیریت پنهان جهان» هستند.
سبکشناسی مدیریت پنهان امام زمان(ع)
همچنین حضرت خطاب به شیعیان مرقوم فرمودند: «ما در رسیدگی به شما و رعایت حال شما كوتاهى نمىكنیم و شما را فراموش نكردهایم، وگرنه گرفتارىها از هر سو به شما هجوم مىآورد و دشمنان شما را نابود می كردند»
یکی از سبکهای معرفتی امام زمان(ع)، سبک شباهتشناسی امام زمان(ع) با انبیاء(ع) است. چرا که امام سجاد(ع) تصریح دارند: «فِی الْقَائِمِ مِنَّا سُنَنٌ مِنَ الْأَنْبِیَاءِ»(كمال الدین/ ج1/ ص322) به عنوان نمونه:
- فَأَمَّا مِنْ آدَمَ وَ نُوحٍ فَطُولُ الْعُمُرِ.
- مِنْ إِبْرَاهِیمَ فَخَفَاءُ الْوِلَادَةِ وَ اعْتِزَالُ النَّاسِ(همان).
- وَ أَمَّا شَبَهُهُ مِنْ یُوسُفَ بْنِ یَعْقُوبَ فَالْغَیْبَةُ(بحارالأنوار/ ج51/ ص218)
- و قس علی هذا
این سبک معرفتی امام عصر(ع)، در روایات به قدری مُحرز و برجسته است که میتوان گفت یکی از آموزههای قصص انبیاء(ع) در قرآن، انتقال معارف مهدوی به ما است و هرکدام از سرگذشتهای انبیاء(ع) در حقیقت آیتی از مهدیشناسی است.
خطبه دوم
۱۵فروردین ۹۹
بسم الله الرحمن الرحیم.
" قوی شدن" یکی از مهمترین راهبردهای ارائه شده ازسوی رهبرحکیم انقلاب اسلامی در سالهای اخیر است.در واقع ایشان با نگاهی به تجربه زیست تاریخی ملت ایران در مقابله با آمریکا که برآمده از نیم قرن مبارزه است، قوی شدن را راهبرد اصلی مقابله با آمریکا میدانند.
امام خامنه ای در سالهای اخیر؛ " قوی شدن" را با بیان های گوناگون و تبیین فرمودهاند. میتوان خلاصه این دیدگاه بلند را در چند گزاره راهبردی چنین ارائه کرد:
یک- قوت ایران انقلابی با تکیه و اعتماد بر خداوند توانا و توکل بر او و اطمینان به وعده های الهی
دو- قوت ایران انقلابی با پافشاری بر آرمانهای اسلامی و ارزشهای انقلابی و حرکت و مقاومت در مسیر ترسیم شده از سوی امام خمینی
سه- افزایش اعتماد عمومی به عنوان مهمترین سرمایه اجتماعی از طریق توسعه گفتمان خدمت صادقانه مسئولان به مردم
چهار- حفظ وحدت و انسجام ملی با به رسمیت شناختن فرهنگ ها و خرده فرهنگ ها و نیز جناح های داخل چارچوب انقلاب اسلامی
پنج- ارتقاء سطح توانمندی ملی در مقابله و غلبه بر چالشها از راه گسترش و تعمیق روحیه و مدیریت جهادی و انتخاب مسئولان و مدیران جوان و انقلابی
شش-تقویت استحکام درونی نظام و جامعه اسلامی با تکیه بر ظرفیت بی بدیل نیروی جوان و جوانان کشور
هفت- تضمین قوت واقتدار آینده کشور با افرایش جمعیت و راهبرد فرزند آوری
هشت- تقویت قوه ی نظامی ودفاعی و امنیتی کشور به عنوان یکی از اصلی ترین مولفه های قدرت و باز دارندگی در برابر دشمن
نُه- جهش علمی و فناوری در ابعاد مختلف بر مبنای العلم سلطان
ده- باور و التزام به گفتمان اقتصاد مقاومتی و عزم بر اجرای سیاست های آن از طریق رونق تولید و جهش تولید به عنوان رکن رکین اقتصاد مقاومتی
عرصه های جدید و جدی در قوی شدن ایران
این از خطوطِ اصلیِ نسخهی بعثت . قرآن میفرماید که «وَ اَعِدّوا لَهُم مَااستَطَعتُم مِن قُوَّة»؛هر چه میتوانید قوّت را زیاد کن
ابعاد قوّت ابعاد وسیعی است؛
یک- قوت ایران اسلامی، یک امر دینی و اسلامی و برگرفته از نسخه بعثت است. برخاسته از متن قرآن است که : واعدوا لهم ماستطعتم من قوه....
دو- قوه ابعاد وسیعی دارد که قوت نظامی یک بُعد از ابعاد آن است.
سه- هر چه زمان می گذرد ابعاد دیگری از قوت ،پدید می آید که باید به آن توجه شود.اقتضائات زمان و ضرورتها و حوادثی که پیش می آید لزوم قوی شدن در ابعاد جدید را گوشزد می کند.
چهار- یکی از ابزار اصلی قدرت و قوت به ویژه موضوع جمعیت جوان کشور است،کشور برای سالها و دهه های آینده باید اکثریت جوان خود را حفظ کند.زیرا جمعیت جوان موتور محرکه پیشرفت است و بدون آن ،تضمینی برای آینده ی ایران قوی نیست.
پنج- از جمله عرصه های جدید عرصه ی فضای مجازی است که از نیاز به توجه و اهتمام ویژه دارد.دنیای امروز دنیای فضای مجازی است.استعمار نو ،امروز با فضای مجازی معنا می یابد. دشمن ،برای تسلط بر ملتها نیاز زیادی به تصرف خاک و جغرافیا ندارد.فضای مجازی جغرافیای ذهن مردم را به تصرف در آورده و بیشتر تسخیر خواهد کرد.بدین جهت است که توجه و اهتمام به فضای مجازی از نگاه رهبر انقلاب ،اهمیتی در تراز انقلاب اسلامی می یابد.
شش- یکی از این عرصه های نوپدید ،عرصه ی بهداشت و درمان است.
توجه به یک نکته در این مجال بسیار مهم است و آن این که:
" اساسا "نظام سلامت " در ایران امروز ،یکی از مهمترین دستاوردهای ناشناخته انقلاب اسلامی است.
بر این مبنا و با توجه به این که نظام سلامت تقریبا بومی است باید برای تقویت و استحکام بافت نیرویی و تجهیزاتی و مهمتر از همه پژوهشی و تحقیقاتی با توجه به شناخت نقاط ضعف و قوت پدیدار شده پس از بیماری کرونا ،اقدام منسجم و هدفمند و آینده نگرانه ،انجام پذیرد.
در آخر از همه مسئولین ،مردم و عزیزانی که در این ایام در جبهه مقابله با شیوع بیماری کرونا ، پرتلاش حاضر بودند تقدیر و تشکر میشود. امید است این قبیل تلاش های مفید و موثر و میدانی تداوم داشته و الگویی برای همه دغدغه مندان مسائل شهر و منطقه قرار گیرد که با عمل خوب نه فقط حرف و سخن در حل و انجام امورات و مشکلات اقدام کنند.
والسلام علی من الاتبع الهدی
@adinetashayo
احادیث برای ایام قرنطینه حدیث دوم:
از رسول اكرم صلى الله عليه و آله
إِنَّ الْبَيْتَ إِذَا كَثُرَ فِيهِ تِلَاوَةُ الْقُرْآنِ كَثُرَ خَيْرُهُ وَ اتَّسَعَ أَهْلُهُ وَ أَضَاءَ لِأَهْلِ السَّمَاءِ كَمَا تُضِيءُ نُجُومُ السَّمَاءِ لِأَهْلِ الدُّنْيَا
خانه اى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود، خير آن بسيار گردد و به اهل آن وسعت داده شود و براى آسمانيان بدرخشد چنان كه ستارگان آسمان براى زمينيان مى درخشند.
روابط عمومی ستاد نماز جمعه کلور
@adinetashayo
هر کس سه روز از ماه شعبان را روزه بگیرد ، خداوند را در عرش زیارت می کند.
من لا یحضر الفقیه جلد2 ص95
فرصت شمار صحبت ، کز این دو راهه منزل
چون بگذریم دیگر ، نتوان به هم رسیدن
@adinetashayo
‼️جدا کردن زباله های خشک از زباله های تر
🔷س 3554: آیا در قبال جداکردن زبالههای خشک از زبالههای تر وظیفهای بر عهدهی ما هست؟
✅ج: اگر قانون شهرداری این است که گفتهاند اینها را از هم جدا کنید، بله باید جدا کنید. اگر این را نگفتند و قانون نیست، از جهت تخلف نکردن از قانون اشکالی ندارد؛ اما از جهتی دیگر واقعاً اسراف است که ما زبالههای خشک و قابل بازیافت را با زبالههای تر بهصورت یکجا و بدون تفکیک دور میاندازیم. این ممکن است اسراف محسوب شود که اگر اسراف باشد، حرام است. اما اگر اینگونه نیست، اشکالی ندارد
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
@adinetashayo