فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام صادق(علیه السلام):
اگر همّى داشتی، دست به موضع سجدهات بکش سپس بر صورت خود از جانب گونه چپ و بر پیشانى خود از جانب گونه راست مسح کن. سپس سه بار بگو: «بِسْمِ اللَّهِ الَّذِی لا إِلهَ إِلَّا هُوَ عالِمُ الْغَیْبِ وَ الشَّهادَةِ، الرَّحْمنُ الرَّحِیمُ اللَّهُمَّ أَذْهِبْ عَنِّی الْغَمَّ وَ الْحَزَنَ»
من لا یحضره الفقیه، ج۱، ص۳۳۱
پاسخی به سوال این روزها
🔴 7 اکتبر تصمیمی درست یا یک تله بزرگ؟
❌ میگویند: تصمیم خودسرانه و بدون مشورت حماس، یک تله ای بود که در آن افتادیم و حماس بخاطر این تصمیم بدون مشورت مقصر است.
2 استدلال را پاسخ میدهم:
1️⃣ با اتفاقاتی که افتاده، 7 اکتبر تصمیم درستی بود؟
🔰اصلی ترین مسئله و سوال در خصوص ۷ اکتبر، با نتیجه سازی و تصویرسازی از شرایط کنونی رقم می خورد. یعنی با بررسی نقطه ای که ایستاده ایم این سوال مطرح می شود که آیا ۷ اکتبر و عملیات طوفان الاقصی می ارزید یا خیر؟
✅درست و منطقی آن است که 7 اکتبر را با وضعیت 6 اکتبر و 6 دهه قبل آن بسنجیم. 7 اکتبر در وهله اول نتیجه حداقل 6 دهه اشغالگری و ظلم و نژادپرستی علیه ملت فلسطین است. ملتی که راه های مختلفی را برای دست یابی به حق خود امتحان کرده و ناموفق بوده است.
🔥مروری بر بسیاری از سخنان و تحلیل ادبیات تصمیم گیران و رهبران مقاومت فلسطینی نشان می دهد که برداشت و تصور آنان از وضعیت در 6 اکتبر آن بوده است که هرگونه تاخیر در مواجهه با دشمن به معنای پایان مسئله فلسطین و هویت فلسطینی است.
😳شهید هنیه در سخنانی تاکید میکند: "برای ما واضح بود که این کابینه ( نتانیاهو) با ریشه های خود در داخل توده صهیونیست ها اقدام به تخریب مسجدالاقصی یا دستکم سیطره بر آن خواهد کرد."
❎تصور و دلیل دیگر آغاز عملیات طوفان الاقصی، تغییر وضعیت منطقه ای و تطبیع یا همان عادی سازی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی است. هرچه زمان گذشت این تصور و تحلیل به واقعیت نزدیک تر شد که اگر طوفان الاقصی رقم نمیخورد، صهیونیست ها در یک پروژه بزرگ تطبیع منطقه ای به دنبال پایان دادن به مسئله فلسطین بودند.
🔴همچنین برخی معتقدند اقدام یحیی سنوار و محمد ضیف در حقیقت یک تصمیم پیشگیرانه پیش از آغاز نبرد بوده و بعد از طوفان الاقصی اسناد و گزارش هایی در برخی رسانه های عبری منتشر شد که نشان میداد صهیونیست ها در تکمیل پروژه بزرگ منطقه ای و تطبیع، به دنبال عملیاتی بزرگ در ابتدای سال 2024 برای حذف مقاومت نوارغزه و حمله تمام عیار بوده اند.
2️⃣مگر میشود تل آویو از 7 اکتبر خبر نداشته باشد؟
❌اما استدلال دوم طیفی که میگویند 7 اکتبر یک تله بود، یک مولفه جدی دارد و آن این است که غافل گیری سیستم اطلاعاتی رژیم صهیونیستی شامل موساد ( امنیت خارجی)، شاباک(امنیت داخلی) و امان (اطلاعات ارتش) غیر ممکن است. این غافل گیری از سوی یک سیستم مسلط بر اطلاعات، فناوری روز دنیا و جغرافیای غزه غیر ممکن است.
🔰با تحولات دو ماه اخیر مثل ترور شهید هنیه در تهران، ترور فرماندهان بزرگ حزب الله چون سید حسن نصرالله، فواد شکر، حاج عقیل و .... این گزاره که 7 اکتبر یک تله بوده برجسته تر شد
✅در پاسخ به این استدلال باید گفت که توانایی و سیطره یک سیستم در موضوعی و زمانی، به معنای تسلط کامل آن سیستم در موضوع و زمان دیگر نیست. یعنی سازمان اطلاعاتی رژیم صهیونیستی ممکن است در دو سال اخیر به مرور در مقاومت لبنان رخنه کرده باشد، اما در مقاومت غزه به بن بست کامل تحلیلی و اطلاعاتی رسیده باشد.
⚠️ضمن آنکه غافل گیری در 7 اکتبر نه از نوع عملیات بلکه از نوع زمان و تحلیل اراده عملیات بوده است
‼️گزارش رسانه های اسرائیلی به خوبی فاش کرده است که گزارشاتی به مسئولین و دفتر نخست وزیری مبنی بر برخی تمرینات و اقدامات مشکوک از سوی مقاومت حماس وجود دارد اما بواسطه اینکه از نظر تحلیلی حماس را در وضعیت سکون و خواستار عدم تنش می دیدند به گزارش ها توجهی نمی شده است.
❌ اتفاقا میتوان اینگونه برداشت کرد که تصمیم یحیی سنوار برای عدم اطلاع و هماهنگی زمان عملیات با هر طرفی خارج از نوارغزه از جمله دیگر بازیگران محور مقاومت و حتی رهبری جنبش یعنی شهید هنیه در قطر، تصمیمی کاملا دقیق برای تحقق غافل گیری ساعت صفر عملیات در 7 اکتبر بوده است.
📍جمع بندی
برای سنجش 7 اکتبر نباید به شرایط کنونی نگاه کرد. شرایط کنونی( با هر برداشتی) و حتی نوع مدیریت محور مقاومت پس از 7 اکتبر مسئله ای متفاوت از قضاوت عملیات 7 اکتبر است. البته روایت صحیح از وضعیت محور مقاومت در نقطه ای که اکنون ایستاده ایم محل بحث این یادداشت نبود، اما حتی با فرض آنکه یک سال گذشته، وضعیت مقاومت را با خطر جدی روبرو کرده است نمیتوان نتیجه گرفت 7 اکتبر تصمیم غلطی بوده است و مولفه های فراوان یک سال اخیر در سنجش آن موثر است.
12.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 واکنش یک کارآفرین به نماز جمعه نصر
جالب است
🔺بخشی از فرمایشات سیدالشهدا علیهالسلام به عبدالله بن عمر پیرامون جنایات #یهود و #صهیونیست
🔹 میفرماید: «أما تعلم اَنَّ بنی اسرائیل کانوا یقتُلونَ ما بینَ طلوعِ الفجرِ الی الشّمس سَبعینَ نبیّاً!»؛ خیلی مصیبت بزرگی بوده، مثل الآن که این صهیونیست ها چه میکنند، دارند آشوب میکنند، آن موقعها هم میکردند. بین صبح و اذان تا آفتاب که طلوع کند، طوری دستور ترور داده بودند که هفتاد پیغمبر کشته شوند!.
این بود که تحت تعقیب و ترور قرار گرفتند و هفتاد پیامبر هنوز آفتاب نزده از بین فجر سپید تا طلوع آفتاب به درجهی #شهادت رسیدند.
🔹 اینها خود ملت بودند که نمیخواستند کسی بالای سرشان دستور دینی بدهد نه اینکه یک مشت افرادی باشند که اینها مسلط شده باشند بر اوضاع، مثل زمان شاه مثلاً، نه، همهی مردمی که بازاری و ... بودند که آدمکش نبودند. اما آن موقع اینطور بود. اینها اصلاً آنقدر علاقهی به دنیا داشتند که خود مردم اصلاً نمیخواستند که یک کسی باشد به آنها موعظه کند، نصیحت کند، هدایت به آنها بدهد.
🔹 اینها یک چنین کاری کردند، بعد رفتند سر بازار خودشان به کسب و کارشان نشستند گویا اصلاً اتفاقی نیفتاده! مثل اینکه انسان وقتی دید مثلاً یک موجودات موذی آمده در منزلش، در ادارهاش، خوب اینها را با هر وسیلهای شده از بین میبرد. بعد میرود پشت میزش مینشیند مشغول کارش میشود.
🔸 چرا خداوند این مصیباتِ بر اولیای خودش را تقدیر فرموده؟ برای خاطر اینکه دنیا پیش خدا ارزش ندارد، چیزی نیست، اهمیتی ندارد. این مرگ و میر دنیا، زندگی دنیا هیچ است، حتی پیش همهی ماها؛ منتهی وقتی که مرگ میآید تمام دنیا، تمام افراد دنیا، تمام اسلحهها و پولها و وسائل دنیا به قدر یک مشت خاک پیش او ارزشی ندارد. چرا؟ برای اینکه میفهمد که اینها دیگر تمام شد، بازار اینها دیگر ور افتاد، کسی دیگر اینها را نمیخرد. در قبل از مرگ آدم حاضر بود برای این مسائل جانفشانی کند، خدمتگزاری کند، زحمت بکشد تا وقتی یک چیزی از اینها گیرش بیفتد. اما مرگ که میآید، آدم همان موقع میفهمد که بزرگترین سلطنتها با خاک و سنگ و شن چیزی فرقی ندارد...
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
آیا دادگاه انقلاب شهردار تهران در زمان شاه را واقعا به خاطر ترافیک و آلودگی هوا اعدام کرد؟
شایعه :یادمان نرود همین تهرانی که در آن نمیشود نفس کشید، ۳۷ سال پیش شهرداری داشت که به جرم حل نکردن ترافیک و آلودگی هوا به دست مسلمین انقلابی اعدام شد. (غلامرضا نیک پی)
پاسخ: ۱. غلامرضا نیکپی تنها یک شهردار ساده نبود. وی از رجال بانفوذ و تاثیرگذار پهلوی، نوه صارم الدوله و نوه دختری ظل السلطان بود نیکپی از معروفترین مقامات حکومت شاه در فساد و زنبارگی، دلالی برای کمپانیهای انگلیسی، دریافت رشوههای کلان برای واگذاری مناقصههای دولتی به اشخاص خاص و بالا بردن قیمت زمینها در مناطق خاصی از تهران از جمله اراضی یهودیان تهران و صاحب میلیونها دلار پولهای بادآورده از حق مردم ایران در بانکهای خارجی و.. بود.
۲. او برای رسیدن به مطامع خود و پهلویها از هیچ ظلمی ابایی نداشت. در یک مورد برای اجرای طرح تهران و تاسیس شهرستان «پهلوی» در منطقه عباسآباد به خانه و کاشانه اهالی رحم نکرد آنها را بیخانمان و آواره کرد تا سرمایهداران و وابستگان دربار به سودهای کلان برسند. در جریان تخریب ۱۲۰ آلونک حاشیهنشینان به دستور او، که با مقاومت مردم بیچیز و فقیر مواجه شد مردم بدن و جان خودشان را سپر کردند تا آلونک محقرشان تخریب نشود اما ماموران شهرداری دستور داشتند به هر قیمتی تخریب کنند و از این رو چند نفر در اثر مقاومت در برابر ماموران شهرداری جان باختند و این قتلها نیز یکی از علل بدنامی نیکپی و اتهامات بود. فساد مالی، رشوهگیری، اعمال نفوذ در جهت مختومهشدن پرونده قتل چند نفر در خانه پدرش نیز از دیگر اقدامات وی بود.
۳. اقدامات نیکپی چنان خشم مردم را برانگیخته بود و او طوری به مظهر فساد و چپاولگری در دربار معروف شده بود که در سال آخر حکومت پهلوی، وقتی شاه تصمیم گرفت با دستگیری و محاکمه نمایشی برخی چاکران فاسد خود کمی خشم مردم را خاموش کند نیکپی یکی از گزینههای اصلی شد! نیکپی آنقدر جنایت کرده بود که شاه گمان میکرد با محاکمه و مجازات او، هویدا و... میتواند خودش را نجات دهد. شاه حتی به عجز و لابه همسر او برای آزادیاش اعتنا نکرد و به این ترتیب پس از انقلاب، بخاطر خیانت به مردم ایران و خدمت به اجانب اعدام شد این زندگی جنایتبار کسی است که این روزها به عنوان مظلومی که فقط بهخاطر ترافیک اعدام شده معرفی میشود.
ما شیشه عطریم؛ بگویید به سنگ !
در تقویم نورانی انقلاب اسلامی، دو روز دیگر را نیز باید به عنوان یوم الله در کنار سایر مناسبتهای ظفرمندانه تاریخ انقلاب ثبت کرد: یکی روز دهم مهرماه (۱ اکتبر ۲۰۲۴)، روز حماسه افتخارآفرین «وعده صادق ۲»؛ دوم، روز سیزدهم مهرماه، روز حماسه «نماز جمعه نصر»
روز جمعه و نماز جمعه نصر از دوجهت ویژه بود
حضور رهبری در نماز جمعه دو روز پس از حمله ایران به اسراییل با همراهی اکثریت مسئولین یک مانور قدرت و شجاعت است در شرایطی که دشمنان در منطقه جرات بیرون آمدن از پناهگاههای خود ندارند، حضور آیت الله سید علی خامنهای در نماز جمعه، اقتدار ایران و ایرانی را به رخ کشید.
در کتب روایی و تاریخی آوردهاند: «الناس علی دین ملوکهم». در اینکه این عبارت، حدیث است یا ضربالمثل، بین متخصصان اختلاف است. اما درستی منطق آن را میتوان در واقعه روز گذشته جستجو کرد. زمانی که رهبر انقلاب زیر سایه تهدیدات عناصر رژیم صهیونیستی، در مکان و زمانی معلوم حاضر شده و سران رژیم را تهدید میکند و مردمی که از ساعتها پیش از شروع مراسم، همچون رهبرشان در محل حضور پیدا کردند. جمعیتی که در مقایسه با نمازهای قبلی رهبر انقلاب، به طور محسوسی بیشتر بود. برخلاف عرف، حضور رهبر انقلاب طولانیتر هم بود؛ و مردم هم زودتر آمده بودند و دیرتر هم رفتند.
مردم هم بحمد الله خوش درخشیدند.
جمعه تاریخی نصر در تاریخ ماندگار خواهد شد؛ همچون نهم دی سال 88، مثل فتح خرمشهر، مانند پیروزی حزب الله در جنگ 33 روزه، همچون 22 بهمن 57 و ... که در تاریخ ایران ماندگار شدند.
در تاریخ خواهند نوشت روزگاری ملتی غسل شهادت کردند و با رهبر خود نماز جمعه اقامه کردند.
نماز جمعه نصر اولا حاوی پیام همدلی و انسجام داخلی بود.
ثانیا شجاعت و شهامت ایران را به رخ بزدلان صهیونیست کشید.
ثالثا توجه ملتهای مسلمان را به مصلی تهران جلب کرد و همه صدای دعوت رهبر ایران را به اتحاد مسلمین و صف کشی در مقابل اسرائیل شنیدند.
خطبه عربی رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه نصر دو محور اصلی داشت: اول، امتداد برکت وجودی شهید سیدحسن نصرالله تا تحقق آرمان نابودی اسرائیل خبیث.
دوم، حتمیت نابودی اسرائیل خبیث با امتداد مقاومت.
معظمٌله یک محور مهم دیگر را هم در خطبه اول مورد اشاره و تأکید قرار دادند که عبارت بود از: تسریع در حتمیت نابودی اسرائیل خبیث با انسجام بیش از پیش امت اسلامی.
بله شک نداریم که طوفان الاقصی و مقاومت یکسالهی غزّه و لبنان، شجره خبیثه رژیم غاصب را به جایی رساندند که مهمترین دغدغهاش، حفظ موجودیّت خود است؛ یعنی همان دغدغهای که این رژیم در سالهای اوّل ولادت نحساش داشت. این بدین معنی است که مجاهدت مردان مبارز فلسطین و لبنان توانسته است رژیم صهیونی را هفتاد سال به عقب برگرداند (إنّ جهادَ رجالِ فلسطین ولبنان قَد أعاد الکیانَ الصهیونیَّ سَبعینَ سنةً إلى الوراء).
رهبر انقلاب در خطبه هاهمچنین به برخی شبهات پاسخ دادند همهی این حملات و طوفانالاقصی که در سال گذشته تقریباً همین ایّام انجام گرفت، یک حرکت درستِ منطقیِ قانونیِ بینالمللی بود و حق با فلسطینیها بود. دفاع جانانهی لبنانیها از مردم فلسطین هم مشمول همین حکم است؛ آن هم قانونی، معقول، منطقی و مشروع است و کسی حق ندارد از آنها انتقاد کند که چرا شما در این دفاع وارد شدید.
در هفته ای که گذشت کمیسیون فرهنگی مجلس مهمان سرعین بودند . جلسات خوبی با نمایندگان برگزار شد و دغدغه های گردشگری منطقه با تصمیم گیران و قانون گزاران در این خصوص مستقیم مطرح شد . این مهم را به فال نیک میگیریم .و دست اندرکاران این برنامه هم تشکر میکنیم . جای خالی برخی مسئولین در این برنامه ها مشهود بود که امید است این سفر ها و ماموریت ها و هزینه ها برای این دیار آمد داشته باشد.