مامردم
🔹دکتر محمدرضا اخضریان کاشانی عضو هیات علمی دانشگاه تهران در گفتگو با ایسنا مطرح کرد: 🔹انتخابات، ام
آقای دکتر اخصریان
کارشناس امور سیاسی
و استاد دانشگاه تهران
در مصاحبه خبری تحلیلی با #مامردم
تشریح کرد:
🔹آخرین وضعیت آرایش سیاسی
اصول گرایان و اصلاح طلبان
در آستانه انتخابات
👌متن کامل این مصاحبه را
فردا در کانال مامردم بخوانید
#رای_مسوولانه_بجای_رای_چلوکبابی
#انتخابات
『🇮🇷در ایتا و اینستا همراه #مامردم باشید↯
『🆔 @ma_mardom_pakdasht
May 11
9.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نیمی از قلب من
پدر کریستوفر، کشیش مسیحی که تحقیقات فراوانی درباره تاریخ اسلام بخصوص زندگی حضرت زهرا و حضرت زینب سلام الله علیها کرده میگوید:
نیمی از قلب من برای حضرت زهرا و نیمی دیگر برای حضرت زینب است.
این کلیپ رو ببینید، چقدر زیبا درباره مقام و عظمت حضرت زینب صحبت میکنه
وفات حضرت زینب سلام الله علیها تسلیت باد.
منبع: https://eitaa.com/sabzkhat
『🇮🇷در ایتا و اینستا همراه #مامردم باشید↯
『🆔 @ma_mardom_pakdasht
❇️ شام انتخاباتی را حذف کنید
🔺امام جمعه بروجرد: برای بار چندم میگویم که کاندیداها این شام های انتخاباتی را حذف کنند و مردم هم اگر دعوت شدند نباید بروند.
منبع: @khabar_fori_borujerd
👌پینوشت #مامردم:
قابل توجه کاندیداهای محترم پاکدشت!
یعنی میشه؟!
#رای_مسوولانه_بجای_رای_چلوکبابی
#انتخابات
『🇮🇷در ایتا و اینستا همراه #مامردم باشید↯
『🆔 @ma_mardom_pakdasht
8.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بدون تعارف با پزشکی که از لندن به جنوبیترین نقطۀ تهران برای طبابت آمده است.
منبع: @Farsna
👌واقعا محشره این آدم!
『🇮🇷در ایتا و اینستا همراه #مامردم باشید↯
『🆔 @ma_mardom_pakdasht
🏴 صبر عظیم زینب کبری(س)
◾️ رهبر انقلاب: صبر عظیم و ایستادگی زینب کبری (سلامالله علیها) موجب شد که امروز میبینید ارزشهای دینی در دنیا، ارزشهای رائج است. ۱۳۸۸/۱۱/۱۹
منبع: Farsi.Khamenei.ir
『🇮🇷در ایتا و اینستا همراه #مامردم باشید↯
『🆔 @ma_mardom_pakdasht
عرض تسلیت به مناسبت سالروز وفات شهادت گونه ی ام المصائب حضرت زینب (س)
『🇮🇷در ایتا و اینستا همراه #مامردم باشید↯
『🆔 @ma_mardom_pakdasht
مامردم
آقای دکتر اخصریان کارشناس امور سیاسی و استاد دانشگاه تهران در مصاحبه خبری تحلیلی با #مامردم تشریح کر
آقای دکتر اخصریان
کارشناس امور سیاسی
و استاد دانشگاه تهران
در مصاحبه خبری تحلیلی با #مامردم
تشریح کرد:
🔹آخرین وضعیت آرایش سیاسی
اصول گرایان و اصلاح طلبان
در آستانه انتخابات
👌متن کامل این مصاحبه را
در ادامه بخوانید
#رای_مسوولانه_بجای_رای_چلوکبابی
#انتخابات
『🇮🇷در ایتا و اینستا همراه #مامردم باشید↯
『🆔 @ma_mardom_pakdasht
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹آنچه مطالعه می فرمایید متن کامل مصاحبه تحلیلی-خبری کانال #مامردم با آقای دکتر محمدرضا اخضریان کارشناس سیاسی و استاد دانشگاه تهران، در خصوص #انتخابات پیش رو است، که در روز دوشنبه ۲۵ آذر انجام شده است؛
❓با سلام و تشکر از وقتی که به ما دادید، بعنوان اولین سوال، لطفا نظر به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، آخرین وضعیت جریانات سیاسی کشور را مختصرا تشریح فرمایید.
👈بسم الله الرحمن الرحیم. خدمت شما و همه دوستانی که نظرات بنده را در آینده مطالعه خواهند نمود، سلام عرض می کنم.
در انتخابات ها معمولا مردم ما افراد را در دو دستۀ اصول گرا و اصلاح طلب قرار می دهند.
#اصولگرایان که در حال حاضر مجلس و فضای سیاسی کشور را در اختیار دارند، چند دسته هستند:
• گروهی بنام "مجمع بیداری نیروهای انقلاب (#مبنا)"؛ این گروه زودتر از بقیه و از اوایل آبان 1402 فعالیت خودشان را آغاز کردند. نشست فراگیر خودشان را با حضور حدود ۴هزار نفر از سراسر کشور در حرم حضرت امام(ره) برگزار کردند. پرچمدار این گروه آقای دکتر #قالیباف رئیس مجلس است.
• گروه بعدی "شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (#شانا)" است؛ این گروه فعالیت جدی سیاسی ندارد و با رویکرد همراهی با جریان اصول گرایی و کمک به یکپارچه سازی آنها در میدان حاضر است. میانداری آن بر عهدۀ آقای #حداد_عادل است.
• گروه دیگری که فعال بودند، جدی هم مشارکت داشتند و فعالیت انتخاباتی هم داشته اند، "#جبهۀ_تحول_خواهان_انقلابی" است، که در واقع با "جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی" یک گروه را شکل داده اند. دبیرکل این جبهه خانم دکتر #الهیان است. آنها هم خیلی زود و از ۲۴ آبان ماه اولین نشست انتخاباتی خود را برگزار کردند. بصورت نانوشته و غیررسمی، جریان فکری این جریان توسط آقای دکتر #زاکانی طراحی می شود، که بعنوان سخنران در افتتاحیه نشست آنها شرکت داشتند. این مجموعه، مجموعه ای است که در گذشته ذیل عناوین متعددی چون جمعیت ایثارگران یا مجموعه جانبازان انقلاب اسلامی فعالیت داشتند و در حال حاضر کارهای مختلفی را سازماندهی کرده اند. بخشی از آبادگران قدیم هم در دولت های گذشته، از این مجموعه بوده اند.
• گروه بعدی، "#شورای_وحدت" است، که جلسات انتخاباتی متعدد برگزار کرده اند و در واقع ترکیبی از نیروهای سنتی جبهۀ اصولگرایان (جامعه روحانیت مبارز و مؤتلفه) است. در انتخابات قبلی ریاست جمهوری به آقای دکتر #لاریجانی گرایش داشتند و بعد از اعلام نتایج، تغییر نامزد دادند و از آقای #رئیسی حمایت کردند؛ ایشان معمولا با سایر جریان های اصولگرایی اختلاف دارند، مشی متفاوت دارند و در انتخابات ها لیست جداگانه می دهند. در انتخابات پیش رو تا این لحظه احتمالا سرلیست شان آقای #باهنر است و به احتمال قریب به یقین با مجموعۀ #شانا و #مبنا به ائتلاف خواهند رسید و با دو سر لیستِ اصلی یعنی آقای #قالیباف و آقای #باهنر، لیست شان را جمع بندی خواهند نمود؛ البته هنوز ائتلاف ها شکل نگرفته و فصل بندی جریانات مختلف خودش را نشان نداده است و نمی توان پیش بینی دقیقی ارائه کرد.
• گروه بعدی "#جبهۀ_پایداری" است که مشی متفاوتی با دو جریان اصلی اصولگرایان دارد؛ تا این لحظه هیچ گونه اشتراکی میان آنها با سایر اصولگرایان شکل نگرفته است؛ آقای #مقصودی و آقای #آقاتهرانی از چهره های اصلی این جریان هستند، که آقای مقصودی دبیرکلی را بر عهده دارند و آقای آقاتهرانی فعالیت میدانی را عهده دار هستند. این جریان، هم منتقد جدی آقای #قالیباف است، و هم منتقد جدی ترِ آقای #باهنر.
👇👇👇
👆👆👆
• گروه دیگری که در بدنۀ اصولگرایان فعالیت قابل توجهی دارد، مجموعه ای است تحت عنوان "شبکۀ راهبردی یاران انقلاب (#شریان)"، که پرچمدار فکری این جریان آقای #بذرپاش است. با توجه به مسئولیت آقای بذرپاش در دولت بعنوان وزیر راه، در تحلیل هایی که در سطح جامعه مطرح می شود، دو فرض برای فعالیت های این جریان مطرح است: فرض اول اینکه این جریان در حال کارسازیِ غیررسمی برای حضور و موفقیت نیروهای مورد نظر دولت در انتخابات پیش رو است؛ که البته نظر به اعلام آقای #رئیس_جمهور مبنی بر اینکه "دولت هیچ حضوری در انتخابات نخواهد داشت"، این فرض بعید به نظر می رسد. فرض دوم که جدی تر هم به نظر می رسد، این است که این جریان در پی زمینه سازی برای حضور سازمان یافته تر آقای #بذرپاش در انتخابات ریاست جمهوریِ آینده است، خصوصا که ایشان در انتخابات ریاست جمهوری قبلی نیز نامزد شده بودند. لذا در هر دو صورت، انتظار اینکه نامزدهایی جدی برای مجلس از سوی این جریان مطرح شود، بعید است. این جریان قبلا و در سال ۸۵ "ائتلاف رایحه خوش خدمت" را تاسیس کرده بودند، در سال ۹۶ "جریان مردمی انقلابی (جماران)" را راه اندازی کرده بودند و الان هم از سال ۱۴۰۱ شریان را راه اندازی کرده اند. اینها فعال هستند، فعالیت های انتخاباتی می کنند و برای شهرهای مختلف فهرست خواهند داشت، که به احتمال قریب به یقین فهرستی جداگانه هم خواهد بود.
• گروه دیگر "#عدالت_خواهان" هستند؛ در فضای سیاسی کشور اثرگذاری دارند، اما چندان سازماندهی شده نیستند و بیشتر رویکرد اعلام حضور در انتخابات را دارند. لذا ارائه لیست از سوی آنها بعید است و تا این لحظه هم اقدامی نداشته اند، خصوصا که در دوره های قبلی هم خیلی وارد این فضا نشده بودند.
• در ذیل مجموعه های اصول گرایان و جدای از گروه های سیاسی، بعضی از اشخاص هم هستند که اثرگذاری دارند. یکی از آنها #برادران_جلیلی هستند (آقایان سعید و وحید جلیلی)، که یکی در حوزۀ سیاست خارجی و دیگری در حوزۀ جبهۀ فرهنگی انقلاب نقش، نفوذ و حضور دارند. گرایش هر دو نفر به سمت پایداری و عدالتخواهان است. بعید است فهرست جداگانه ای بدهند، لیکن حمایت و پشتیبانی خواهند کرد.
• نفر بعدی آقای #محسن_رضایی است که همیشه حضور دارد. وی معمولا در انتخابات ها نقش رایزنی را بر عهده دارد و روی فهرست های شهرستانی - از جمله در شهرستان های استان تهران - ، اثرگذاری می کند. انتظار نداریم که ایشان فهرست مستقلی ارائه دهد و معمولا همراه با جبهۀ اصولگرایان فهرست مشترک می دهد.
👇👇👇
👆👆👆
اما #اصلاح_طلبان؛ این جریان یک طیف بسیار گسترده ای را شامل می شوند؛ یعنی برخلاف اصول گرایان که حضور و مشارکت در انتخابات را قطعی و ضروری می دانند و لیست هم خواهند داد، جریان اصلاح طلبان از تحریم صد درصدی انتخابات تا مشارکت صد درصدی را در دستور کار دارند. بنده صرفا گروه هایی که برای حضور در انتخابات اعلام حضور کرده اند، مطرح می کنم:
• یکی از مجموعه های مهم این جریان، "#حزب_اعتماد_ملی" است که قبلا آقای #کروبی محوریت آنرا بر عهده داشتند و آقای #حضرتی نیز دبیرکل آن بودند. این جریان معمولا بصورت مشروط در میدان انتخابات حاضر می شود و به میزان نامزدهای موجودش یا شرایطی که موجود است، اعلام موضع می کند.
• جریان بعدی "#حزب_ندای_ایرانیان" است که آقای #طباطبایی محوریت آنرا بر عهده دارند. اثر کمتری بین اصلاح طلبان دارند، در انتخابات مشارکت خواهند داشت و فهرستی مشترک با حزب اتحاد ملی ارائه خواهد نمود. فعلا اعلام رسمی نداشته اند، لیکن فعالیت های سیاسی خودشان را در دو ماه گذشته بشدت بالا برده اند. شخص آقای #خاتمی محوریت فکری این جریان را برعهده دارد و خانم #آذر_منصوری هم دبیرکل آن است. در دو ماه گذشته، حداقل ۳ جلسه مهم انتخاباتی برگزار کرده اند و تصمیمات جدی ای هم اتخاذ نموده اند. اخیرا شورای مرکزی آنها تشکیل جلسه داد، آقای #خاتمی پیام داد و صحبت کرد و خلاصه اینکه بطور جدی وارد موضوع انتخابات شدند. تمایل به مشارکت دارند، ولی احتمالا مثل دو دورۀ گذشته مشارکتشان را بصورت مشروط انجام خواهند داد. احتمالا لیست مستقل نخواهند داد و از لیست های جریان اصلاحات حمایت خواهند نمود.
• جریان بعدی، که به اعتقاد بنده رقیب اصلی اصول گرایان است "#حزب_اعتدال_و_توسعه" است، که قطعا با ترکیبی از نیروهای اعتدالی و اصلاح طلب لیست خواهد داد و سرلیست آنها در انتخابات مجلس، آقای #نوبخت خواهد بود. اگر ساز و کار دست خود اعتدال و توسعه باشد، شاید حتی بعضی از نیروهای اصولگرایان مانند آقای #باهنر را هم در فهرست خود بگذارد، که قطعا اصلاح طلبان با این امر مخالف هستند و موجب اختلاف اصلاح طلبان و حزب اعتدال خواهد شد.
• در این جریان، "#کارگزاران" هم هستند، که شاید عینا فهرست اعتدال و توسعه را تایید کنند.
• مجموعۀ "#نهضت_آزادی" هم جزو جریان اصلاح طلبی است، که اعلام کرده اند در انتخابات مشارکت سیاسی مستقلی نخواهند داشت و نامزد معرفی نمی کنند، لیکن در انتخابات حضور خواهند داشت. لذا اینها در کنار جریان های اصلاح طلب، صرفا از لیست ها حمایت خواهند کرد.
• در پایان این بخش، این نکته را هم اشاره کنم که هدف جریان اصلاحات - که خودشان هم اعلام کرده اند - ، در اختیار گرفتن مجلس نیست، بلکه کسب یک اقلیتِ قدرتمند در مجلس، و زمینه سازی برای ریاست جمهوری آینده است؛ مشخصا دنبال ۳٠ تا ۵٠ کرسی یا بیشتر هستند.
❓لطفا در مورد آقای #لاریجانی و آقای #سیدحسن_خمینی هم توضیح بفرمایید.
👈از جمله چهره هایی که نمی شود او را در یکی از دو جریان اصول گرا و اصلاح طلب دانست، آقای #لاریجانی است. ایشان هنوز موضع دقیقی اعلام نکرده است. اخیرا یک بیانیه منتسب به ایشان مطرح شد، که تکذیب کردند و با توجه به ساز و کارهایی که اعلام شده، بنده بعید می دانم ایشان فهرست جداگانه ای ارائه کنند. اما در این خصوص که در کدام طرف قرار می گیرند، باید عرض کنم که مشی ایشان به حزب اعتدال نزدیک است، ولی اینکه با اصلاح طلبان همراه بشود مورد تردید است، چرا که هنوز یک فاصله ای بین اینها وجود دارد. البته اگر مجموعه اعتدال بتواند با مجموعه ای از اصولگرایان به توافق برسد، احتمالا آقای #لاریجانی هم در کنار آنها قرار خواهد گرفت، و الا شاید به عنوان یک فرد، صرفا علام موضع بکند.
آقای #سیدحسن_خمینی هم تاکنون اعلام نظر ویژه ای نداشته، اما طبعا کنار اصلاح طلبان می ایستد.
❓لطفا در خصوص فعالیت یا عدم فعالیت دولتی ها در انتخابات توضیح بیشتری بفرمایید.
👈آقای رئیس جمهور اعلام کرده اند که دولت ورودی در انتخابات نخواهد داشت، و همه هم انتظار دارند که همین گونه باشد. ولی تجربۀ گذشته نشان می دهد که فضای انتخابات مجلس برای دولتی ها مهم است. بالاخره هنوز از دولت دو سال باقی مانده و احتمال تداوم دولت هم که وجود دارد، و لذا احتمال دارد دولت انتخابات را از چشم دور ندارد، اما انتظار نداریم که گزینۀ مستقیمی را از سوی دولت برای مجلس شاهد باشیم؛ لذا یا مجموعه شریان به شرحی که بیان شد، نقش انتخاباتی دولت را ایفا خواهد کرد، یا اینکه بدنه ای از گروه های علاقه مند به دولت، در قالب هایی دیگر ترکیب می شوند و از افراد و مجموعه های مختلف حمایت می کنند.
👇👇👇