✍... دومین مبنا آن است که نباید برای ذات خداوند شریک قائل شد و از این رو نظریه زیادت اشاعره که قول به تعدد قدما است، باطل میباشد. الهیات اثباتی با این نظریه ارتباط مستقیم دارد و لذا الهیات سلبی راهکار مناسبی برای دور ماندن از این آفت است. مبنای سوم بساطت و نفی ترکیب است. بر این اساس متفکرانی مانند قاضی سعید قمی نظریه عینیت را نپذیرفته و با نفی صفات به الهیات سلبی گرایش یافتهاند. مبنای چهارم عدم تعقل صفات خداوند است که سبب شده است متکلمانی مانند علامه مجلسی با وجود پذیرش اصل صفت برای خداوند، قائل به الهیات سلبی شوند. پنجمین مبنا اشتراک لفظی وجود است که برخی از متکلمان را به سوی الهیات سلبی سوق داده است.
📥برای دریافت مقاله «مبانی الهیات سلبی» کلیک کنید.
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
تلگرام اینستاگرام آپارات
✍... یادکرد حضرت علی علیهالسلام از حمزه بن عبدالمطلب و جعفر بن ابیطالب علیهماالسلام در مسأله خلافت، مبتنی بر اینکه اگر این دو تن بودند خلافت مسیر دیگری را طی میکرد، بیانگر امکان تأثیرگذاری ایشان بر جامعه است. از این رو، چرایی همتایی حمزه و جعفر علیهماالسلام در کلام اهلبیت علیهمالسلام پرسشی است که نوشتار حاضر به آن خواهد پرداخت. به همین منظور، دادههای مرتبط با مسأله پژوهش گردآوری و به روش تحلیل محتوایی تبیین گردید.
برآیند این پژوهش آن است که حمزه و جعفر علیهماالسلام به دلیل داشتن مؤلفههایی همچون ایمان صادقانه، ولایت پذیری، عنصر قدرت و منطق، بهرهمندی از شجاعت و دلاوری، دارا بودن جایگاه و موقعیت اجتماعی، قابلیت تأثیرگذاری در مسائل مهم جامعه را داشتند. ...
📥برای دریافت مقاله «واکاوی چرایی همتایی حمزه بن عبدالمطلب و جعفر بن ابیطالب علیهماالسلام در کلام اهلبیت علیهمالسلام» کلیک کنید.
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
تلگرام اینستاگرام آپارات
💠در اين نوشتار كوتاه رواياتی از حضرت عبدالعظيم حسني عليهالسلام نقل شده است كه در آن به مهدويت و مسائل مربوط به آن اشاره شده است. كوته نوشت حاضر در سه بخش میباشد:
🔹شخصيت و زيستنامه حضرت عبدالعظيم حسني عليهالسلام
🔸روايات رسيده از ایشان درباره امام زمان عليهالسلام همراه با ترجمه فارسی آنها.
🔹يك نتيجهگيری كوتاه بر اساس روايات نقل شده. ...
📥برای دریافت مقاله «عبدالعظيم حسني و روايات مهدويت» کلیک کنید.
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
تلگرام اینستاگرام آپارات
┄┅❅أللَّھُـمَ؏َـجِّـلْلِوَلیِڪْألْـفَـرَج❅┅┄
💠حق گويى در برابر پيشواى ستمگر💠
پيامبر خدا صلى الله عليه وآله فرمودند:
سرور شهيدان، [يكى] حمزه فرزند عبدالمطلب است و [ديگرى] مردى است كه در برابر پيشوايى ستمگر بر پا خيزد و او را امر و نهى كند و آن پيشوا او را بكشد.
عن النبیّ صلى الله عليه وآله:
سَيِّدُ الشُّهَداءِ، حَمزَةُ بنُ عَبدِ المُطَّلِبِ، و رَجُلٌ قامَ إلى إمامٍ جائرٍ فأمَرَهُ و نَهاهُ فقَتَلَهُ.
الترغيب و الترهيب: ج ۸، ص ۲۲۵، ح ۳
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
#حمزه_سیدالشهداء
#شهادت_حضرت_حمزه علیهالسلام
#وفات_حضرت_عبدالعظیم_حسنی
تلگرام اینستاگرام آپارات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠عن الحسن بن محبوب بن إسحاق بن عمار قال سمعت أباعبدالله علیهالسلام یقول موضع قبر الحسین علیهالسلام منذ یوم دفن روضة من ریاض الجنة و قال: موضع قبر الحسین علیهالسلام ترعة من ترع الجنة.
حسن بن محبوب گوید: شنیدم از امام صادق علیهالسلام فرمودند: موضع قبر امام حسین علیهالسلام از روزی که در آن مدفون شده است، باغی است از باغهای بهشتی و فرمودند موضع قبر او چشمه و قناتی از چشمههای بهشت است.
ثواب الاعمال، ص ۹۴
┄┅❅أللَّھُـمَ؏َـجِّـلْلِوَلیِڪْألْـفَـرَج❅┅┄
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
#شب_جمعه
#شب_زیارتی اباعبدالله الحسین علیهالسلام
تلگرام اینستاگرام آپارات
«کارگاه معناشناسی در متون وحیانی»
👨💻مدرس: حجت الاسلام والمسلمین دکتر شعبان نصرتی
📆زمان:
یکشنبهها، ساعت ۱۸ (شروع از نهم اردیبهشت)
📌مکان:
خیابان صفاییه، کوچه ۲۱، فرعی اول سمت چپ، پلاک ۵۰، مرکز تخصصی معارف اهلبیت علیهمالسلام
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
تلگرام اینستاگرام آپارات
«مدرسه بهاره تصوف پژوهی»
درنگی در نظریه وحدت وجود
👨🎓با اعطای گواهی شرکت در دوره
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
✨کاری از پژوهشگاه علوم و معارف اسلامی خاتمالنبیین صلی الله علیه وآله، پژوهشکده معارف اهلبیت علیهمالسلام و قطب تعمیق ایمان و باورهای دینی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
📆زمان برگزاری:
پنجشنبه؛ ۲۰ اردیبهشت، ساعت ۱۵ الی ۱۹
جمعه؛ ۲۱ اردیبهشت، ساعت ۸ الی ۱۲ و ۱۵ الی ۱۹.
⌛️آخرین مهلت ثبتنام:
پانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳
📌مکان برگزاری:
خیابان صفائیه، کوچه ۳۷، مدرسه باقرالعلوم علیهالسلام، سالن اجتماعات
🔗لینک ثبتنام:
survey.porsline.ir/s/bP5hfAQr
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
تلگرام اینستاگرام آپارات
💠این پژوهش که یک پژوهش تاریخی به شمار میرود به صورت توصیفی، تحلیلی بوده و موضوعات مربوط به آن از منابع معتبر دوران امام صادق علیهالسلام چه به لحاظ تاریخی و چه به لحاظ حدیثی به شیوه کتابخانهای گردآوری شده است. نتایج حاصل نشان میدهد، زمانی که حکومت بنیامیه در سراشیبی سقوط قرار گرفت فضای باز سیاسی ایجاد شد و در این مرحله فشار بر روی مخالفین مخصوصاً امام صادق علیهالسلام کاهش یافت و امام از فرصت به دست آمده حداکثر استفاده از تحولات دوران جابجایی را بردند...
📥برای مطالعه متن کامل مقاله «بازخوانی مواضع سیاسی و شیوه مبارزاتی امام صادق علیهالسلام در برابر بنی امیه در حفظ و حراست فرهنگ شیعی» کلیک کنید.
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
تلگرام اینستاگرام آپارات
✍... حمایت ابوطالب علیهالسلام از برادرزادهاش در آن محیط ظلمانی و شرکآلود به حدّی بود که وقتی رحلت کرد جبرئیل امین بر پیامبر نازل شد و به ایشان گفت هر چه زودتر از مدینه خارج شود؛ زیرا با رفتن ابوطالب، دیگر امنیت ندارد و کسی نیست که از ایشان دفاع کند. در روایاتی که از امام صادق علیهالسلام در کتاب شریف کافی درباره ابوطالب نقل شده به چند موضوع مهم شخصیتی ایشان اشاره شده است:
نخست؛ تحت تکفّل قراردادن پیامبری که قبل از ولادت، پدر را از دست میدهد و در چهار یا شش سالگی مادرش را و در هشت سالگی با وفات پدربزرگش عبدالمطلب مواجه میشود.
دوم؛ مقام اوصیایی ابوطالب علیهالسلام...
📥برای مطالعه متن کامل مقاله «بررسی سندی و تحلیل دلالی روایات امام صادق علیهالسلام درباره حضرت ابوطالب علیهالسلام در کتاب شریف کافی» کلیک کنید.
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
تلگرام اینستاگرام آپارات
✍... شاید یکی از مهمترین علل رشد غالیان در آن دوره، شرایط سیاسی پدید آمدهای بود که سبب درگیری امویان با عباسیان شد. همین امر سبب گردید این گروهها با خیالی آسوده به تبلیغ گمانههای خود همت گمارند و خود را به گروههایی با کادر رهبری مشخص تبدیل کنند. نوشتار حاضر به بررسی جریان غلو از دوره مذکور تا عصر امام صادق علیهالسلام یعنی دورهای که غالیان به بالندگی خویش رسیده بودند، پرداخته است.
گرچه گرایشهای غالیانه هیچ گاه از جامعه مسلمانان رخت برنبست، اما مبارزه امامان شیعه با این جریانها تا اندازه زیادی این گروهها را به حاشیه راند و سبب مشخص شدن نظرگاه شیعیان و تمایز این اندیشه با باورهای چنین گروههای منحرفی گردید.
📥برای مطالعه متن کامل مقاله «بررسی چگونگی تقابل ائمه با جریانهای غالیانه از آغاز تا دوره امام صادق علیهالسلام» کلیک کنید.
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
تلگرام اینستاگرام آپارات
«معرفی رشته سطح ۳ علوم حدیث»
👨💻سخنران: حجت الاسلام والمسلمین جمالالدین حیدریفطرت
📆تاریخ برگزاری:
۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۷ الی ۱۸
📌مکان:
خیابان صفائیه، کوچه ۲۱، فرعی ۳، پلاک ۵۰، مرکز تخصصی مؤسسه معارف اهلبیت علیهمالسلام
🔗لینک پخش مجازی نشست:
🖥 maaref.org/research-institute/neshast/
💠
🔹@hadith_maaref
┄┅┅┅❀💠❀┅┅┅┄
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
تلگرام اینستاگرام آپارات
💥مؤسسه معارف اهلبیت علیهمالسلام متولی احیای جامع آثار شیخ صدوق معرفی شد.
✳️حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی سبحانی؛ دبیر علمی کنگره ملی بزرگداشت شیخ صدوق با اشاره به پژوهشهای گسترده اخیر مستشرقان در مورد شخصیت و آثار شیخ صدوق، افزود: «حیف است چنین شخصیتی که امروز در دنیا مورد توجه قرار گرفته است، ما به عنوان صاحبان اصلی این میراث، آن توجه لازم را نداشته باشیم. امیدواریم که ان شاء الله این همکاری بین دو مؤسسه، مؤسسه دارالحدیث که مرجعیت پژوهشهای حدیثی را به عهده دارد و مؤسسه معارف اهلبیت علیهمالسلام که هم به محتوای معارف میپردازد و هم در گروه حدیثپژوهی خود به مباحث مربوط به اعتبارسنجی، نسخهپژوهی و عرصههای مختلف حدیثی میپردازد، یک الگویی برای کارهای مشابه وهمافزایی بین مؤسسات مختلف و ارائه کار بایسته و شایستهای شود.»
🎞برای مشاهده گزارش تصویری کلیک کنید.
🌐https://maaref.org
🆔@Maaref_org
تلگرام اینستاگرام آپارات