❌🔴🔴همه در قبضه قدرت او هستند
"همانا پروردگارت در کمین است" كنايه از احاطه قـدرت پـروردگـار بـه هـمـه جباران و طغيانگران و مجرمان است ، به همین دلیل در حديثى حضرت على (عـليـه السـلام ) می فرماید : ان ربـك قـادر عـلى ان يـجـزى اهـل المـعـاصـى جـزائهـم : (پـروردگـارت تـوانايى دارد كه كيفر گنهكاران را به آنها بدهد).
در حـديـثـى از امـام صـادق (عـليـه السـلام ) مـى خـوانـيم :
مرصاد پلى است بر راهی كه از روى جهنم مى گذرد كسى كه حق مظلومى بر گردن او باشد از آنجا نخواهد گذشت .
و ايـن در حـقيقت از قبيل بيان يك مصداق روشن است چرا كه كمينگاه الهى منحصر به قيامت و پـل مـعـروف صـراط نـيـسـت ، خداوند در همين دنيا نيز در كمين ظالم است ، و عذاب اقوام سه گانه که قبلا توضیح داده شد، مصداق های آشکار آن است .
📣📣بنده را بر هفت جای صراط نگه دارند:
از ابن عباس معنى اين آيه را سؤال كردند، گفت بنده را بر هفت جاى صراط كه بر جهنّم است بدارند و بپرسند از او:
1- از شهادت لا اله الا اللّه، اگر از عهده بيرون آيد به موضع
2- او را از نماز سؤال كنند.
3- از زكوة پرسند.
4- از روزه.
5- از حج.
6- از عمره.
7- از مظالم.
و در هر موضع كه اجابت نتواند نمود، او را به جهنّم اندازند.
و در موضع هفتم اگر مرتكب مظالم شده باشد، و طاعات مستحبه به جا آورده، آن را به خصمان او دهند و او را به بهشت برند، و الّا به جهنم افتد و به قدر آن معذّب شود.
مرحوم طبرسی تفسیر مجمع البیان
7.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیا خدا در كمین همه است؟لبالمرصاد بودن خداوند یعنی چه؟
پروردگارا به فضل و کرمت ما را از همه توقفگاههای قيامت به سلامت عبور ده و به سرعت به بهشت خودت وارد نما🙏🙏🙏
السلام علی الحسین و علی اولاد الحسین
دوم صفر، ورود اسرای کربلا به مجلس یزید در شام
سلام بر شما
ادامه تفسیر سوره فجر سوره الحسین
🌺🌺بسم الله الرحمن الرحیم 🌺🌺
فَأَمَّا الْإِنْسانُ إِذا مَا ابْتَلاهُ رَبُّهُ فَأَکْرَمَهُ وَ نَعَّمَهُ فَیَقُولُ رَبِّی أَکْرَمَنِ«15» وَ أَمّا إِذا مَا ابْتَلاهُ فَقَدَرَ عَلَیْهِ رِزْقَهُ فَیَقُولُ رَبِّی أَهانَنِ«16»
🌺🌺🌺🌼🌸🌼
(15)امّا انسان، هرگاه پروردگارش او را بیازماید و گرامیش داشته و نعمتش دهد،می گوید:پروردگارم مرا گرامی داشته است.(16)ولی هرگاه او را بیازماید و روزی او را تنگ سازد،می گوید:پروردگارم مرا خوار کرده است.(17)این چنین نیست؛
👌👌 ثروت نشانه اکرام خدا نیست.
این آیات حکایت از نوع بینش ما دارد که اگر یک وقت وضع مالی خوبی داشتیم و یا سالم بودیم و مریضی نداشتیم و یا در رفاه بودیم خدا ما را گرامی داشته و محترم شمرده واگر مبتلا به فقر شود یا دچار مریضی شود می گوید خدا من را اهانت کرده در حالی که می فرماید:این چنین نیست همه اینها امتحان است هم سلامتی و هم بیماری
اين تحقيقات كه با مطالعه تأثير قرائت و فهم آيات قرآن بر ضربان قلب، فشار خون و سطح استرس بر روی ۳۰ دانشجوی دختر و پسر مسلمان رشته روانشناسی دانشگاه «سالفورد» در شهر منچستر انگليس انجام شد، حاكی از آن است كه قرائت قرآن به شرط درك معانی علاوه بر دستاوردهای معنوی، تأثيرات مثبتی را نيز بر فيزيولوژی بدن انسان دارد.
اين تحقيق در دو بخش انجام شد؛ در پژوهش اول، دانشجويان به صورت تصادفی به دو گروه تقسيم شده و مورد سنجش قرار گرفتند. گروه اول دانشجويانی بودند كه آياتی از سوره انشراح و الرحمن را خواندند و ضربان قلب، فشار خون و ميزان استرس آنان قبل و بعد از مطالعه قرآن اندازه گرفته شد. در گروه دوم دانشجويان به جای مطالعه قرآن به مطالعه يك متن غير دينی به زبان عربی پرداختند و ميزان ضربان قلب، فشار خون و استرس آنان نيز قبل و بعد از مطالعه محاسبه شد.
تحليل دادههای به دست آمده از اين پژوهش نشان داد كه ضربان قلب، فشار خون و سطح استرس دانشجويانی كه آيات قرآن كريم را خوانده بودند، پس از مطالعه كاهش يافته اما سطح استرس و ميزان فشار خون و ضربان قلب گروه دوم پس از مطالعه متن غيردينی هيچ تغييری نكرده است.
📣📣📣بیماری نشانه اهانت خدا به انسان نیست.
مرحوم امین الاسلام می گوید :روزی وجود مبارک حضرت علی علیه السلام یک کسالتی پیدا کردند بعضی به عیادتشون رفتند و به ایشان گفتند "کیف حالک" فرمود :"علی شر"
سوال پرسیدند شما هم می گویید" بر
حال شری هستم"؟
امام فرمود مگر خدای متعال نگفته ﴿وَ نَبْلُوكُمْ بِالشَّرِّ وَ الْخَيْرِ فِتْنَةً﴾ما شما را امور خیر و شر امتحان می کنیم، این بیماری ظاهرش شر است اما باطنش امتحان الهی است.
حضرت علی علیه السلام در همین جلسه عیادت دارد قرآن را برای آنها تفسیر می کند.
پس اگر سالم باشیم امتحان است اگر مریض هم باشیم باز امتحان است.و دقت در آیات قرآن اتفاقا نشان میدهد که از 23 آیه ای که در آن واژه بیماری آمده ده آیه آن مربوط به بیماری جسمی است و در تمام این آیات بر خلاف آیاتی که راجع به بیماران روحی می باشد، خدای متعال به دنبال آسان کردن حکم فرد بیمار و زیاد نشان دادن رحمت و مهربانی بر اوست. و اصلا یک شفای قرآن مربوط به بیماران جسمی است به این گزارش دقت کنید:
هدف از این مطالعه تعیین این بود که آیا گوش دادن به تلاوت قرآن کریم باعث تقویت اثرات مفید ورزش بدنی بر اقدامات فیزیولوژیکی و روانشناختی در بیماران مسن تحت دیالیز می شود. پنجاه و سه بیمارهمودیالیزی مرد مورد آزمایش قرار گرفتند در نتیجه ، مطالعه حاضر نشان داد که گوش دادن به تلاوت قرآن کریم همراه با آموزش مقاومت به مقاومت بین دیالیتیک باعث بهبود وضعیت جسمی و کیفیت زندگی و کاهش زیادی اضطراب در بیماران تحت همودیالیز می شود. عنوان مقاله علمی "Effects of listening to Holy Qur’an recitation and physical training on dialysis efficacy, functional capacity, and psychosocial outcomes in elderly patients undergoing haemodialysis"
آدرس مقاله https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5650043/
پروردگارا قرآن را مایه شفا تمام بیماریهای روحی و جسمی ما قرار ده 🙏🙏🙏
یاریمان کن در تمامی امتحانات تو که موجب کمال و سربلندی ما می شود پیروز و موفق باشیم🙏🙏🙏
شهادت غم انگیز حضرت رقیه بر اساس 3 منبع
شهادت غم انگیز حضرت فاطمه صغری و یا رقیه علیها سلام، دختر امام حسین(ع) چنین است:
عصر روز سه شنبه در خرابه در کنار حضرت زینب(س) نشسته بود. جمعی از کودکان شامی را دید که در رفت و آمد هستند.
پرسید: عمه جان! اینان کجا می روند؟ حضرت زینب(س)فرمود: عزیزم این ها به خانه هایشان می روند. پرسید: عمه! مگر ما خانه نداریم؟ فرمودند: چرا عزیزم، خانه ما در مدینه است. تا نام مدینه را شنید، خاطرات زیبای همراهی با پدر در ذهن او آمد.
بلافاصله پرسید: عمه! پدرم کجاست؟ فرمود: به سفر رفته. طفل دیگر سخن نگفت، به گوشه خرابه رفته زانوی غم بغل گرفت و با غم و اندوه به خواب رفت. پاسی از شب گذشت. ظاهراً در عالم رؤیا پدر را دید. سراسیمه از خواب بیدار شد، مجدداً سراغ پدر را از عمه گرفت و بهانه جویی نمود، به گونه ای که با صدای ناله و گریه او تمام اهل خرابه به شیون و ناله پرداختند.
خبر را به یزید رساندند، دستور داد سر بریده پدرش را برایش ببرند. رأس مطهر سید الشهدا را در میان طَبَق جای داده، وارد خرابه کردند و مقابل این دختر قرار دادند. سرپوش طبق را کنار زد، سر مطهر سید الشهدا را دید، سر را برداشت و د رآغوش کشید.
بر پیشانی و لبهای پدر بوسه زد و آه و ناله اش بلند تر شد، گفت: پدر جان چه کسی صورت شما را به خونت رنگین کرد؟ پدر جان چه کسی رگهای گردنت را بریده؟ پدر جان «مَن ذَالَّذی أَیتَمَنی علی صِغَرِ سِنِّیِ» چه کسی مرا در کودکی یتیم کرد؟ پدر جان یتیم به چه کسی پناه ببرد تا بزرگ بشود؟ پدر جان کاش خاک را بالش زیر سرم قرار می دادم، ولی محاسنت را خضاب شده به خونت نمی دیدم.