۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
جبهه علمی، پژوهشی معارف قرآن کریم
🍃شرح هفت شهر عشق عطار نیشابوری🍃
#منزل_اول : طلب
👈قسمت اول
از پیامدهاى یقظه و بیدارى و پى بردن به عظمتها و کمالاتى که براى شخص دسترسى پذیر بوده و او از آنها محروم مانده است، درخواست نیل به آن عظمتها و کمالات با تمام وجود است. با پدید آمدن چنین طلبى، عزمی قاطع بر طىّ طریق عرفان در سالک ایجاد میشود و سالک با خود و خداى خود عهد میکند، به هر قیمتى حتّى به بهاى جان، این راه را تا پایان ادامه دهد.
لازمه طلب، دست به کار شدن و تلاش بیوقفه براى دستیابى به مقصود است. شخصى که همّ بزرگتر او نیل به تعالى و تقرّب است، سرانجام به جایى میرسد که بهطور کامل از جاذبه دیگر خواستهها رها میشود و تمامی خواست او را تعالى و تقرّب به حضرت حق دربرمیگیرد. خداى متعال تأمین نیازمندىهاى زندگى دنیوى انسانها را تضمین کرده و از آنها خواسته است در پى خودسازى، تعالى معنوى و ساختن آخرتى مطلوب براى خود باشند.
نکته مهمی در سلوک عرفانى این است که تنها خود سالک میتواند در اصلاح و تهذیب و کمال خویش مؤثّر باشد و لذا در نیل به کمال، خود باید کار خویش را انجام دهد.
نکته مهمّ دیگر این است که سالک باید با تشخیص، انتخاب و اراده خود گام در مسیر سلوک گذارد. با فشار و تحریک و تشویق دیگران و تحت تأثیر جوّ عمومی به عرصه سلوک وارد شدن، سالک را به مقصد نمیرساند.
نکته مهمّ بعدى این است که هرچه مقصدى که شخص در پى رسیدن به آن است، در نظر او ارزشمندتر باشد، شوق دستیابى به آن در او بیشتر و شدیدتر میشود.
نکته دیگر این است که به محض اینکه شخصى عزم گام نهادن در مسیر تعالى و تکامل کند، شیطان تمام توان
خود را بهکار میبندد و لشکریان خود را بسیج میکند تا او را از طىّ این طریق بازدارد.
برخى از عوامل یأسآفرین و سستکننده طلب
1) ممکن است سالک پس از مراحل یقظه و توبه به لغزشى دچار شود. برخى از سالکان در این موارد از خود مأیوس میشوند و میپندارند مرد این راه نیستند و با از دست دادن امید، از ادامه راه دست میکشند. سالک باید بداند در این عرصه، انبیا و امامان(ع) بهمنزله اشخاص بزرگسال هستند و لذا معصومند و زمین نمیخورند. امّا او بهمانند طفلى نوپاست و هر آن ممکن است زمین بخورد؛ ضمن اینکه باید تمام تلاش و دقّت خود را در مبتلا نشدن به گناه و اعمال بیارزش بهکار گیرد، در صورت بروز خطا باید دوباره بلند شود و به حرکتش ادامه دهد.
2( برخى از سالکان در اثنای سلوک احساس میکنند نه تنها پیشرفتى برایشان حاصل نمیشود، بلکه برخى از حالات و اعمالى را که قبلاً داشتند نیز از دست دادهاند. جادّهاى که از نفس سالک به سوى مقصد میرود، برخى جاها سربالایى و در بعضى از قسمتها سرازیر است و لازمه رسیدن به مقصد، پذیرا شدن هر دو است. در اصطلاح اهل عرفان، سربالایىها «بسط» و سرازیرىها «قبض» خوانده میشود. حتّى گاهى خطا و لغزش سالک دستاوردهایى همچون مصونیّت از ابتلا به غرور و عُجب یا نجات از آنها، پىبردن به ضعفها و نقایص و... و بیشتر شناختن ارزش حالات و توفیقاتى که در حالت بسط، از جانب خداوند نصیب سالک میکند.
3) برخى از سالکان پس از مدّتى سلوک، دستاوردهاى خود را با دیگر سالکی که همزمان با آنها شروع به طی طریق کرده است، مقایسه میکنند و چون دستاوردهاى او را بسیار بیشتره میبینند، از خود مأیوس میشوند. باید توجّه کرد زمینههاى پیش از آغاز سلوک در وجود سالکان یکسان نیست. چه بسا سالکى به دلیل شرایط مساعد بیرونى و درونى، در مسیر خودسازى، کارش آسان و راهش کوتاه باشد. اما سالکى که با دشوارىهاى بیشترى طىّ طریق میکند، اجر و پاداش بیشتر و دستاوردهاى بزرگترى در انتظارش خواهد بود.
4) بعضى از سالکان پس از مدّتى مجاهده و سلوک، به دلیل پدیدار نشدن امرى غیرعادّى براى آنها، همچون رؤیاهاى معنوى و مکاشفات درونى و...، اینگونه نتیجه میگیرند که تلاشهایشان بىثمر بوده است. اما باید دقت کرد که:
- تحوّلات روحى و باطنى، همچون تغییرات اخلاقى و رفتارى، امرى تدریجى و محتاج به تلاش و مجاهده مستمر و گذشت زمان قابل توجّهى است.
- آنچه در جهاد اصغر، اکبر و اعظم از مؤمن خواسته شده است، بهپاخاستن و مجاهده کردن است. نیل به نتیجه به دست او نیست و در قبال آن مسئولیّتى ندارد.
#طلب
https://eitaa.com/maarefquran13951
۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
انسان شناسی ۲۳۵.mp3
10.03M
#انسان_شناسی ۲۳۵
#استاد_شجاعی
#حجهالاسلام_قرائتی
⭕️ اینو دوست دارم / اینو دوست ندارم
اینو قبول دارم / اینو قبول ندارم
حوصله اینو دارم / حوصله اینو ندارم
عمل مقبول:
دوست داشتنی/ قبول داشتنی / حوصله داشتنی نیست!
✦ عملی مقبوله که "خالص" باشه!
اما آنچه ما از "خالص" فهمیدهایم، خیلی کوچکتر است از حقیقت اخلاص ...
@Ostad_Shojae
۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
یهجا هست که خدا در نهایتِ دلبری میفرماید: فَإِنَّكَ بِأَعْيُنِنَا
یعنی تو در حفاظت کاملما هستی
میخوام بگم اگر فقط خدا رو داری نگران هیچی نباش،
چون یه جوری ازت مراقبت میکنه و یه مسیرایی رو بهت نشون میده، که هیچکس دیگری نمیتونه ...
وَاصْبِرْ لِحُكْمِ رَبِّكَ فَإِنَّكَ بِأَعْيُنِنَا ...
در برابر دستور پروردگارتشكيبايى پيشه كن كه تو در حمايت مايى
سوره مبارکه طور ، آیه ﴿۴۸﴾
https://eitaa.com/maarefquran13951
۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
پنجمین پیش نشست
پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام
🔻 مناسبت عدالت و سعادت در اندیشه اسلامی با تاکید بر اندیشه های تمدنی امام رضا (ع)
🎙 حجت الاسلام دکتر بهروزی لک
🔻 صورت بندی مقاومت های تاریخی و ارزیابی آن ها از منظر منطق عدالت
🎙 حجت الاسلام دکتر رهدار
🔻 دبیر علمی:
🎤 حجتالاسلام دکتر ابوالفتحی
🗓 دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
🕙 ساعت ۱۲ - ۱۰
🖥 لینک ورود به جلسه:
https://www.skyroom.online/ch/scoaqr/qom
🔍 آدرس: قم چهار راه شهدا- ابتدای خیابان صفائیه پلاک ۶۰۴ / سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی سالن شیخ طوسی
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
◾️ کانال اطلاع رسانی اخبار و برنامه های دبیرخانه ملی کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام- نمایندگی قم👇
🆔 eitaa.com/joinchat/1996947829Ce097f26f8c
۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌷 رهبر انقلاب اسلامی شهادت حجتالاسلام عباسعلی سلیمانی را تسلیت گفتند؛
👈 شهید حجتالاسلام سلیمانی؛ شخصیتی همواره در خدمت نظام
📝 حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی شهادت حجتالاسلام عباسعلی سلیمانی را در حادثه سوء قصد به وی تسلیت گفتند.
✏️ متن پیام به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
حادثهی سوء قصد به مرحوم حجتالاسلام آقای حاج شیخ عباسعلی سلیمانی رحمةالله علیه را که به شهادت ایشان منتهی شد به خانوادهی گرامی و دوستان و علاقمندان آن مرحوم تسلیت عرض میکنم. ایشان عضو مجلس خبرگان و سالها امام جمعهی زاهدان و کاشان و همواره در خدمت نظام جمهوری اسلامی بودند. از خداوند متعال علوّ درجات و قبول خدمات آن مرحوم را مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۴۰۲/۰۲/۰۷
📸 عکس: دیدار اعضای ستاد کنگره ملی شهدای استان سیستان و بلوچستان | ۱۳۹۶/۱۱/۱۶
💻 Farsi.Khamenei.ir
۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
11.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خون شهید قیامت به پا میکند...
#شهیدانه
https://eitaa.com/maarefquran13951
۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
جبهه علمی، پژوهشی معارف قرآن کریم
✅ اصول مهم در تزکیه نفس و سیر الی الله
2⃣ اصل دوم:
👈"دوری از #گناه"
یعنی مرتکب گناه نشدن و به عبارت دیگر انجام واجبات و ترک محرمات دین که در رساله توضیح المسائل مراجع بیان شده است. انسان تا زمانی که از محرمات الهی دوری نکند، محرم درگاه الهی نخواهد شد. لذا لازم است تا مکلف با مطالعه احکام، با حرام و واجبات دین آشنا شده و به آنها عمل نماید. مرحوم آیت الله خوشوقت(ره) همیشه می فرمود: گناه نکن تا همه چیز درست شود.
مرحوم آیت الله انصاری همدانی (ره) میفرماید: شروع حرکت، شرع است و اگر این کارتان ایراد داشته باشد و جاهل باشید، به هیچ جا نمیرسید!(سوخته، ص 79)
مرحوم آیت الله بهجت (ره): هیچ ذکری، بالاتر از «ذکر عملی» نیست؛ هیچ ذکر عملی، بالاتر از «ترک معصیت در اعتقادیات و عملیات نیست.» و ظاهر این است که ترک معصیت به قول مطلق، بدون «مراقبه دائمیه»، صورت نمی گیرد.(افق حوزه،ص14)
آیت الله بهاالدینی (ره) در این خصوص میفرماید: تأثیر روزه و نماز شب با دست کشیدن از گناه و دوری از محرمات حاصل میشود. وگرنه روزهای که تنها گرسنگی باشد و نماز شبی که فقط بیداری و پس از آن گناهان گوناگون و یا فخر و تکبر و خود نمایی، هیچ ارزشی ندارد. (آیت بصیرت، ص 97)
مرحوم آیت الله بهجت (ره) در جواب سؤال ذیل میفرماید:
سؤال: این جانب تصمیم دارم که به خداوند، قرب پیدا کنم و سیر و سلوک داشته باشم، راه آن چیست؟
پاسخ مرحوم آیت الله بهجت (ره): چنانچه طالب، صادق باشد، ((ترک معصیت)) کافی و وافی است برای تمام عمر، اگرچه هزار سال باشد. (به سوی محبوب، ص 67)
مرحوم آیت الله بهجت (ره) میفرماید: همه میدانند که رساله عملیه را باید بگیرند و بخوانند و بفهمند و تطبیق عمل بر آن نمایند و حلال و حرام را با آن تشخیص بدهند؛... پس نمیتوانند بگویند: ما نمیدانیم چه بکنیم و چه نکنیم؟(به سوی محبوب، ص 33)
https://eitaa.com/maarefquran13951
۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
🍃شرح هفت شهر عشق عطار نیشابوری🍃
#منزل_اول : طلب
👈قسمت دوم
سلوک سالک باید از هر گونه شائبه و غرضى جز اداى وظیفه و بهجا آوردن ادب بندگى در محضر پروردگار خالى باشد. بنابراین نفس توفیق گام نهادن در طریق سلوک، بزرگترین موفّقیّتى است که شامل حال او شده است.
- خداى متعال خود، نیل همه سالکان صادق به پیروزى را تضمین کرده است. پس دیر یا زود، سالک به مقصود خواهد رسید.
- رفع حجب و کشف استار، براى کسانى که عقلهاى بزرگتر و پیچیدهترى دارند، اغلب دیرتر حاصل میشود.
- ممکن است در اثر سلوک، تحوّلات و تغییرات زیادى در سالک پدید آمده باشد، امّا همانگونه که شخص رشد جسمی خود را احساس نمیکند، رشد روحى و معنوى خویش را نیز که بهتدریج صورت میگیرد،
کمتر احساس میکند.
- در موارد بسیارى، در عین اینکه خداوند آثار مجاهده و سلوک را به سالک عطا کرده است، امّا آن را از او پنهان میدارد. علّتش هم این است که سالک هنوز داراى چنان ظرفیّت و معرفتى نیست که به عُجب و غرور دچار نشود، یا گمان نبرَد به پایان راه رسیده است و به همان دستاوردها دلخوش و قانع نشود.
5) برای اشخاصى که در سنین بالا قصد سلوک میکنند و ممکن است سبب نگرانى شود و بر طلب آنها تأثیر منفى گذارد، احتمال فرارسیدن مرگ، پیش از رسیدن به پایان راه سلوک و نیل به مقصود است. باید توجّه کرد که اگر سالک با عزم راسخ راه سلوک را در پیش گیرد و قبل از رسیدن به پایان راه از دنیا برود؛ پس از مرگ، در عالم برزخ سیر او ادامه مییابد و به کمال میرسد.
#طلب
#ادامهدارد
https://eitaa.com/maarefquran13951
۸ اردیبهشت ۱۴۰۲