راهکارهای زندگی موفق در جزء هفدهم🌺
https://eitaa.com/maarefquran13951
🌺✨🌺 ﷽ 🌺✨🌺
✅ آیهای منتخب از جزء 7⃣1⃣
✅💐 صنعت زره سازی در قرآن
💐✨ خداوند آهن را برای حضرت داوود (ع) نرم کرد و صنعت زرهسازی را به او آموخت. ساختن مفتولهاى نازک و محکم براى بافتن زره در آن زمان به گونهاى که هم پوشیدن آن راحت باشد، و هم مانع تحرک سربازان نشود، و هم در مقابل ضربه تیر و شمشیر و خنجر مقاومت کند، کار مهم و پیچیدهای بود، و اهمّیّتش در آن عصر، کمتر از ابداع سلاحهاى مهم دنیاى امروز نبود.
💐💫 وَعَلَّمْنَاهُ صَنْعَةَ لَبُوسٍ لَكُمْ لِتُحْصِنَكُمْ مِنْ بَأْسِكُمْ ۖ فَهَلْ أَنْتُمْ شَاكِرُونَ (آیه 80 سوره انبیاء)
و ساختن زره را بخاطر شما به او [داوود] تعلیم دادیم، تا شما را در جنگهایتان حفظ کند؛ آیا شکرگزار (این نعمتهای خدا) هستید؟
✅💐 «لبوس» براساس آنچه که مفسرین میگویند هر گونه اسلحه دفاعى و تهاجمى؛ مانند زره، شمشیر و نیزه را شامل میشود؛ ولى عبارت « لِتُحْصِنَکُم؛ تا شمارا حفظ کند» قرینه خوبی است که نشان میدهد «لبوس» در اینجا به معنى زره است و امروزه میتواند شامل تجهیزات دفاعی باشد چرا که وجود آنها میتواند جامعه را از جنگ افروزی های دشمنان، محافظت کند.
✅💐 نکته ای که در این آیه وجود دارد این است که خداوند متعال می فرماید ما به داود (ع) یاد دادیم که چگونه زره بسازد بعد جمله ای دارد که معلوم میشود این تعلیم برای نفع شخصی نبوده است چون نمیفرماید آموختیم تا با ساخت و پوشیدن زره از خود محافظت کند بلکه میفرماید تا شما را از خطر حفظ کند این جمله نشان میدهد که تعلیم صنعت زره و ساخت آن به دست داود (ع) برای منفعتی عام و حفظ مومنان از خطر دشمنان بوده است. آنگاه در پایان در قالب سؤالی به جامعه ایمانی توصیه اکید میکند که قدر این نعمت را دانسته و نسبت به آن شکرگزار باشند.
✅💐 امروزه نیز وجود ادوات نظامی و دفاعی در جامعه اسلامی جزو ضروریات است که خداوند متعال دانش ساخت و تجهیز آن را به دانشمندان ما عنایت میکند ما نیز وظیفه داریم بر اساس دستور قرآن کریم قدردان آنها و سپاسگذار این نعمت الهی باشیم.
✅💐 براساس این آیه و برخی آیات دیگر، مفسرین قرآن، اختراعات را الهاماتى الهى بشمار میآورند، مانند کشتی سازی حضرت نوح (ع)، سیلو سازی حضرت یوسف (ع).
#جزء_هفدهم
#ماه_رمضان
#امام_زمان
https://eitaa.com/maarefquran13951
هدایت شده از استاد محمد شجاعی
لاالهالاالله ۱۷.mp3
13.02M
مجموعه صوتی #لاالهالاالله ۱۷
#رهبری
#استاد_شجاعی
مسیر عشق، مسیر نفیِ همه إلهههای دیگر جز خداست...
و بزرگترینِ این الههها "خودمان" هستیم.
که گذشتن از آن نیز، دردناکترین زایمان است!
حالا این الهِ غول و سرکش را چگونه میتوان ذبح کرد؟
و چگونه میتوان الههای بنام خدا را جای آن نشاند؟
@Ostad_Shojae
🌺نکته ای از آیات جزء هفده:🌺
🔸وَنَضَعُ الْمَوَازِينَ الْقِسْطَ لِيَوْمِ الْقِيَامَةِ فَلَا تُظْلَمُ نَفْسٌ شَيْئاً وَإِن كَانَ مِثْقَالَ حَبَّةٍ مِّنْ خَرْدَلٍ أَتَيْنَا بِهَا وَكَفَي بِنَا حَاسِبِينَ
(انبیاء/۴٧)
⚡️ترجمه :
و ما براى روز قيامت، ترازوهاى عدل برپا خواهيم كرد، پس (در آن روز) هيچ ستمى به احدى نخواهد شد و اگر (عملى) همسنگ دانه ى خردلى (هم) باشد، ما آن را (براى محاسبه) خواهيم آورد و (همين قدر در دقّت محاسبات) كافى است كه ما حسابرس باشيم.
⭐️اين آيه بشارتى به نيكوكاران و هشدارى به خلافكاران است كه اعمال شما بى كم و كاست، كيفر و پاداش داده مى شود.
🔴حساب خداوند بسيار دقيق است.
🍁اعمال ما در دنيا محو نمى شود و در قيامت با آن روبرو هستيم.
❌ عمل هر چه هم كوچك باشد، حساب و كتاب دارد. لذا نه گناهان را كوچك شمريد و نه عبادات را.
#جزء_هفده
https://eitaa.com/maarefquran13951
#مهدویت_در_قرآن
🔴بعضی آیات مهدویت جزء هفدهم
1️⃣ انبیاء: 95 👈🏻 رجعت
2️⃣ انبیاء: 105 👈🏻 وراثت صالحان
3️⃣ حج: 39 👈🏻 اذن الهی مبنی بر مواجه با ظالمین
4️⃣ حج: 41 👈🏻 فراگیر شدن بندگی در همه جهان
5️⃣ حج: 45 👈🏻 غیبت امام مهدی
6️⃣ حج: 60 👈🏻 عاشورا و ظهور
7️⃣ حج: 65 👈🏻 امانِ اهل زمین
https://eitaa.com/maarefquran13951
4_5976584667560676781.mp3
2.51M
*شرح آیات مهدوی در جزء (١٧)*
🎙️استاد دکتر محمد دولتی
🕰️مدت زمان: ۵:٠٠ دقیقه
◽ *لطفاً یک صلوات به نیت تعجیل در فرج امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) قرائت بفرمایید* 🌱
https://eitaa.com/maarefquran13951
💡سیمای مهدی موعود در قرآن (جزء هفدهم)
❥༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕❀༅⊹━┅┄
سوره حج آیه ۴۱:
📖 الّذينَ إن مَكَّنّاهُم في الأرضِ أقاموا الصَّلوةَ و آتوا الزَّكاةَ وَ آمَروا بِالمَعروفِ و نَهَوا عَنِ المُنكَرِ وَ لِلّهِ عاقِبَةُ الاُمورِ.
کسانی که اگر در زمین به آنان توانایی دهیم , نماز را بپاداشته و زکات بخشیده و به معروف امر نموده واز منکر نهی کنند و عاقبت کارها به دست خداوند است.
❥✦༅✿༅✦❥═༅༅═┅──
عَنِ الزّهراء (سلام الله علیها): هَذِهِ نَزَلَتْ فِینَا أَهْلَ الْبَیْت.
از حضرت صدیقه علیهاالسلام روایت است که پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله فرمودند: آیهی الَّذینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّکاةَ...؛ در مورد ما (اهلبیت) نازل شده است.
📔تأویل الآیات الظاهرهًْ، ص۳۳۸/ بحارا لأنوار، ج۲۴، ص۱۶۶ / نورالثقلین/ البرهان
عَنْ أَبِیجَعْفَرٍ (علیه السلام) فِی قَوْلِهِ الَّذِینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّکاةَ؛ فَهَذِهِ لآِلِ مُحَمَّدِ (صلی الله علیه و آله) إِلَی آخِرِ الْأَئِمَّهًِْ (وَ الْمَهْدِیِّ (عجل الله تعالی فرجه الشریف) وَ أَصْحَابِهِ یَمْلِکُهُمُ اللَّهُ مَشَارِقَ الْأَرْضِ وَ مَغَارِبَهَا وَ یُظْهِرُ بِهِ الدِّینَ وَ یُمِیتُ اللَّهُ بِهِ وَ بِأَصْحَابِهِ الْبِدَعَ وَ الْبَاطِلَ کَمَا أَمَاتَ السُّفَهَاءُ الْحَقَّ حَتَّی لَا یُرَی أَیْنَ الظُّلْمُ وَ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ.
از امام باقر علیه السلام نقلشده که در مورد آیهی: الَّذینَ إِنْ مَکَّنَّاهُمْ فِی الْأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَ آتَوُا الزَّکاةَ؛ فرمودند:
«این آیه اختصاص به آلمحمّد (تا آخرین امام)، و حضرتمهدی و یارانش دارد، همان کسانیکه خداوند آنها را مالک شرق و غرب زمین خواهد نمود و دین را بهوسیلهی او آشکار کند و بدعتها و ناحقّ را بهوسیلهی او و یارانش از میان بردارد؛ آنچنانکه بیخِردان، حقّ را نابود کردهاند؛ و [عدالت آنگونه گسترش یابد که] اثری از ظلم باقی نمیماند؛ و آنها امر به معروف و نهی از منکر میکنند».
📔 بحارالأنوار، ج۵۱، ص۴۷/ القمی، ج۲، ص۸۷/ بحارا لأنوار، ج۲۴، ص۱۶۵/ تأویل الآیات الظاهرهًْ، ص۳۳۹ و ...
➖➖➖➖➖
https://eitaa.com/maarefquran13951
نکات کلیدی جزء هجدهم
•••┈✾~🍃♥️🍃~✾┈•••
https://eitaa.com/maarefquran13951