🔹چند حدیث در وجوب آموختن علم در هر حال
▪️پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: «دانش را بجوييد؛ هرچند در چين باشد. جستجوى دانش بر هر مسلمانى واجب است.»
▪️امام سجاد عليه السلام: «اگر مردم مىدانستند كه در جستجوى دانش چه چيزى نهفته است، بىگمان در پى آن مىرفتند؛ حتى اگر خون مىدادند و در اعماق دريا فرو مىرفتند.»
▪️امام صادق عليه السلام: «دانش را بجوييد هر چند در ژرفاى دريا فرو رويد و خونتان بريزد. و فرمودند: جستجوى دانش در هر حال واجب است.»
📚علموحکمت در قرآن و حدیث، ج۱، ص۲۸۷
✓@maarefshia59
➖️●|مَعارِفُ الْشّیعَة|●
سه ماه با فضیلت.pdf
36.9M
📚کتاب: "سه ماه با فضیلت، ( ترجمه فضائل الأشهر الثلاثه )"
✍️تألیف: مرحوم شیخ صدوق
📖زبان : فارسی | عربی
🔖موضوع : این کتاب به بیان فضائل سه ماه پر برکت رجب ، شعبان و ماه مبارک رمضان پرداخته است .
💾 حجم فایل : ۳۵.۱ مگابایت
📑 تعداد صفحات : ۲۰۹
#پی_دی_اف
#کتاب
✓@maarefshia59
➖️●|مَعارِفُ الْشّیعَة|●
1_3885260253.mp3
11.48M
◾️پاسخ آیتالله میرباقری به کسانی که معتقدند طبق احادیث، هر عَلَمی که قبل از ظهور برای حکومت بلند شود، طاغوت است.
✓@maarefshia59
➖️●|مَعارِفُ الْشّیعَة|●
🔻 زمانی آید که...(۱)
🔹#مفضل_بن_عمر گويد: مولایم امام جعفرصادق عليه السلام به من فرمودند:
«بنويس و علمت را در ميان برادرانت منتشر کن و زمانی كه مرگت فرا رسيد كتابهاى(حدیثی) خود را براى فرزندانت به ارث باقى بگذار، زيرا زمانهاى پر آشوب بر مردم مىرسد كه در آن زمان جز با كتابهايشان همدم نشوند.»
📓الكافي ط-الإسلامية، ج۱، باب رواية الكتب و الحديث و فضل الكتابة و التمسك بالكتب، ص۵۲، ح۱۱
📗ميزان الحكمه، ج۱۰، ص۳۸
✓@maarefshia59
➖️●|مَعارِفُ الْشّیعَة|●
🔻زمانی آید که...(۲)
✍️امام صادق عليه السلام فرمودند: «از يك ديگر ديدار كنيد كه در اين ديدار دلهاى شما زنده مىشود ، و از احاديث ما ياد مىكنيد. چرا که احاديث ما شما را نسبت به يك ديگر مهربان خواهد كرد ، اگر به آنها عمل كنيد به آگاهى و رشد مىرسيد و نجات میيابيد، و اگر آنها را ترك كنيد گمراه و هلاك میشويد. پس به آنها عمل كنيد كه من ضامن نجات شما هستم.»
🔹عن أبي عبد الله علیه السلام قال: تزاوروا فإن في زيارتكم إحياء لقلوبكم و ذكرا لأحاديثنا و أحاديثنا تعطف بعضكم على بعض فإن أخذتم بها رشدتم و نجوتم و إن تركتموها ضللتم و هلكتم فخذوا بها و أنا بنجاتكم زعيم.
📗الكافي (ط - الإسلامية)، ج۲، ص۱۸۶، حدیث۲
📕بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج۷۱، ص۲۵۸
📘الفصول المهمة في أصول الأئمة، ج۱، ص۵۲۴
🔗مطلب مرتبط:
➖️زمانی آید که...(۱)
✓@maarefshia59
➖️●|مَعارِفُ الْشّیعَة|●
🔻جایگاه ویژه علما شیعه در عصر غیبت
✍عَنْ عَلِیِّ بْنِ مُحَمَّدٍ الْهَادِی عَلَيْهِ السَّلاَمُ أَنَّهُ قَالَ؛ لَولَا مَنْ یَبقَی بَعدَ غَیبَةِ قَائِمِکُم علیه السلام مِنَ الْعُلَمَاءِ الدَّاعِینَ إِلَیْهِ وَ الدَّالِّینَ عَلَیْهِ وَ الذَّابِّینَ عَن دِینِهِ بِحُجَجِ اللهِ وَ الْمُنقِذِینَ لِضُعَفَاءِ عِبَادِ اللهِ مِنْ شِبَاکِ إِبْلِیسَ وَ مَرَدَتِهِ وَ مِنْ فِخَاخِ النَّوَاصِبِ لَمَا بَقِیَ أَحَدٌ إِلَّا ارتَدَّ عَنْ دِینِ اللهِ وَ لَکِنَّهُمُ الَّذِینَ یُمْسِکُونَ أَزِمَّةَ قُلُوبِ ضُعَفَاءِ الشِّیعَةِ کَمَا یُمْسِکُ صَاحِبُ السَّفِینَةِ سُکَّانَهَا أُولَئِکَ هُمُ الْأَفضَلُونَ عِنْدَ اللهِ عَزَّوَجَلَّ.
◾️امام هادی صلواتاللهعلیه فرمودند: اگر پس از غیبت قائم(علیه السلام) علمای دعوتگر و دلالت کننده به سوی او و دفاع کننده از دینش با حُجّتهای إلهی ، و نجات دهندهٔ بندگان مستضعف خدا از دام ابلیس و اعوانش و از بند نواصب نبودند ، همه مردم از دین خدا دست کشیده و مُرتَدّ میشدند؛ لکن علمای شیعه کسانی هستند که زمام قلوب شیعیان ضعیف ما را نگه میدارند، همانطور که صاحب کِشتی ، سکّان آن را نگه میدارد . این گروه(از علما) همان شخصیتهای برتر و افضل در نزد خداوند عزوجل هستند.
📗الإحتجاج، ج۱، ص۱۸
📌پ.ن: مقام عظیم عالمان، و نقش مهم و حساس آنان را در حفظِ دین مردم در کلام امام معصوم علیهالسلام ببینیم، و آن را مقایسه کنیم با تعالیم احمد بصری و دیگر فرقه های انحرافی که با اصرار و سماجت فراوان از مردم می خواهند که از علما فرار کنند!
✓@maarefshia59
➖️●|مَعارِفُ الْشّیعَة|●
🔻معنای الله اکبر
🔸جمیع بن عمرو گوید: امام صادق علیه السلام به من فرمودند: معنای «الله اکبر» یعنی چه؟! گفتم: «خداوند از هر چیزی بزرگتر است.» فرمود: «آیا در آنجا چیزی بود که خداوند از آن بزرگتر باشد؟» گفتم: «پس معنای صحیح آن چیست؟» فرمودند: «خداوند بزرگتر از آن است که به وصف آید.»
📗التوحيد (للصدوق)، باب۴۶ معنى الله أكبر، ص۳۱۳، حدیث ۲
📓الكافي (ط - الإسلامية)، ج۱، باب معاني الأسماء و اشتقاقها، ص۱۱۸، حدیث ۹
📙المحاسن، ج۱، باب۲۴ جوامع من التوحيد، ص۲۴۱، حدیث ۲۲۵
📗معاني الأخبار، ص۱۱، باب معنى الله أكبر، حدیث ۱
📕بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج۹۰، ص۲۱۸، باب۹ التكبير و فضله و معناه، حدیث ۱
✓@maarefshia59
➖️●|مَعارِفُ الْشّیعَة|●
🔻گناهکارترین مردم چه کسی است؟
✍️مرحوم #قطبالدین_راوندی در مقدمه کتابش روایتی را از امام کاظم علیه السلام نقل میکند که آن حضرت فرموده بودند:
«گناهکارترین مردم کسی است که بر [ فضائل ] آل محّمد، طعنه بزند و راویان احادیث آنان را تکذیب و معجزاتشان را انکار کند. پس هر کس معجزات علی- علیه السلام- و یازده فرزند معصوم او را انکار نماید، در حالی که نبّوت پیامبر- صلی اللَّه علیه و آله- را قبول دارد، جاهل به قرآن است.»
📙الخرائج و الجرائح، ج۱، ص۱۷ و ۱۸
✓@maarefshia59
➖️●|مَعارِفُ الْشّیعَة|●
✍️مرحوم شیخ طبرسی نقل میکند:
يكى از خصائص علي عليه السّلام اين است كه: دوستى او ايمان و دشمني با وى نفاق میباشد در روايات مشهور است كه آن جناب فرمودند: اگر از بينى #مؤمن بزنم كه مرا دشمن بدارد او با من دشمن نخواهد شد، و اگر چنانچه تمام دنيا را در كام #منافق بريزم كه با من دوست گردد با من دوستى نميكند، پيغمبر قبل از اين فرمودند: «تو را دشمن نميدارد جز منافق، و دوست ندارد جز مؤمن.»
📔 إعلام الورى بأعلام الهدى، ج۱، ص۳۷۱
✓@maarefshia59
➖️●|مَعارِفُ الْشّیعَة|●
➖️وقتی ملائکه میتوانند به اذن الله خلق کنند، چرا اهل بیت علیهمالسلام نتوانند!
🔹امام باقر صلواتاللهعلیه میفرماید:
«هنگامى كه نطفه در رحم قرار گيرد، ۴۰ روز به صورت نطفه در آن استقرار مىيابد، ۴۰ روز به صورت علقه و ۴۰ روز به صورت مضغه، سپس خداوند دو فرشتۀ دمندۀ (خلاق) روح برمىانگيزاند، به آن دو فرشته گفته مىشود: خلق كنيد همانطور كه خداوند مىخواهد: پسر يا دختر؛ او را به تصوير بكشيد و مرگ و روزى و چگونگى مرگ او و بدبخت يا سعادتمند بودنش را بنويسيد..»
📙الكافي، ج۶، ص۱۶، فروع کافی، جلد هفتم، صفحه۵۳
✍️الحديث السابع: صحيح.
📓مرآة العقول، ج۲۱، ص۲۸
✓@maarefshia59
➖️●|مَعارِفُ الْشّیعَة|●
➖️ملائکه به خداوند عرض میکنند: پروردگارا چه بيافرينيم؟
🔸امام کاظم صلواتاللهعلیه فرمودند: «خداوند تبارك و تعالى بالاتر و منزهتر از آن است كه اشياء را با دست خود برانگيزد ، براى حضرتش دو فرشته بوده كه خلَّاق و آفرينندهاند و هر گاه حقّ عزّ و جلّ اراده كرد موجودى را بيافريند به آن دو فرشته امر میكند .
پس آن دو فرشته از آن تربتى كه حقّ عزّ و جلّ به آن اشاره كرده و فرموده :
﴿ مِنْها خَلَقْناكُمْ وَفِيها نُعِيدُكُمْ وَمِنْها نُخْرِجُكُمْ تارَةً أُخْرى ﴾ « طه:۵۵ » مقدارى برداشته پس آن را با نطفهاى كه در رحم قرار میگيرد عجين مینمايند و پس از آن به درگاه الهى عرض میكنند: پروردگارا چه بيافرينيم؟
📕علل الشرايع، جلد اول، باب ۲۳۹ ، حدیث ۵
✓@maarefshia59
➖️●|مَعارِفُ الْشّیعَة|●
●| معارف الشیعه |●
➖️ملائکه به خداوند عرض میکنند: پروردگارا چه بيافرينيم؟ 🔸امام کاظم صلواتاللهعلیه فرمودند: «خداوند
➖️آیا خداوند تمامی اشیاء و خلائق را بدون وساطت خلق کرده است؟!
✍️عنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ قَالَ لَوْ أَنَّ اللَّهَ خَلَقَ الْخَلْقَ كُلَّهُمْ بِيَدِهِ- لَمْ يَحْتَجَّ فِي آدَمَ أَنَّهُ خَلَقَهُ بِيَدِهِ- فَيَقُولُ «ما مَنَعَكَ أَنْ تَسْجُدَ لِما خَلَقْتُ بِيَدَيَ» أَ فَتَرَى اللَّهَ يَبْعَثُ الْأَشْيَاءَ بِيَدِهِ؟
🔸امام صادق علیه السلام فرمودند: اگر خداوند متعال تمامی آفریدگان را با دست خود میآفرید، آفرینش آدم (علیه السلام) را با دست خود، حجّت نمیگرفت! تا بگوید: ﴿مَا مَنَعَکَ أَن تَسْجُدَ لِمَا خَلَقْتُ بِیَدَیَّ﴾ «ص۷۵»، [ سپس امام علیه السلام فرمودند ] آیا میپنداری خداوند همهچیز را با دست خود برمیانگیزد؟!
📗تفسير علی بن ابراهیم القمي، ج۲، ص۲۴۴
✓@maarefshia59
➖️●|مَعارِفُ الْشّیعَة|●