📖 اين گفتار حكيمانه زمانى از امام عليه السلام صادر شد كه روايت شده است آن حضرت در ميان اصحابش نشسته بود. زن زيبايى (كه تمام چهرهاش را نپوشانده بود) از آنجا عبور كرد و چشم حاضران را به خود جلب نمود. امام عليه السلام فرمود: «چشمان اين مردان، طُغيانگر است و آنچه نظرشان بر آن افتاد مايۀ تحريك و هيجان آنهاست»؛ (وَ رُوِى أَنَّهُ عليه السلام كَانَ جَالِساً فِى أَصْحَابِهِ فَمَرَّتْ بِهِمُ امْرَأَةٌ جَمِيلَةٌ فَرَمَقَهَا الْقَوْمُ بِأَبْصَارِهِمْ فَقال عليه السلام: إِنَّ أَبْصَارَ هٰذِهِ الْفُحُولِ طَوَامِحُ؛ وَ إِنَّ ذٰلِكَ سَبَبُ هَبَابِهَا).
«رَمَقَ» از مادۀ «رَمْق» (بر وزن رنگ) به معناى نگاه كردن است.
«فحول» جمع «فَحْل» (بر وزن نخل) به معناى جنس مذكر قوىّ است.
«طوامح» جمع «طامح» به معناى طغيانگر است.
«هباب» در بسيارى از نسخهها و در لغت «هِباب» به (كسر هاء) آمده و به معناى هيجان است و مجموع اين سخن كه در نهايت فصاحت و بلاغت بيان شده اشاره به اين است كه وقتى نظر مردى (مخصوصاً مرد جوان) بىاختيار به زن زيبايى مىافتد هيجان جنسى پيدا مىكند و راه علاجش همان است كه امام عليه السلام در ادامۀ اين سخن بيان فرموده است.
در اينجا امام عليه السلام تصريح مىكند كه افتادن چشم اصحاب بر چنين زنى خواهناخواه سبب تحريك آنها مىشود. سپس به عنوان يك #حكيم آگاه و مهربان راه حل مشكل را به آنها نشان مىدهد، مىفرمايد: «هر گاه يكى از شما نظرش به زنى افتاد كه زيبا و صاحب جمال بود، برود و با همسر خود آميزش كند زيرا او هم زنى است مانند همسرش»؛ (فَإِذَا نَظَرَ أَحَدُكُمْ إِلَى امْرَأَةٍ تُعْجِبُهُ فَلْيُلَامِسْ أَهْلَهُ، فَإِنَّما هِيَ امْرَأَتِهِ كَامْرَأَتِهِ). درست است كه زنها ازنظر زيبايى و جاذبۀ جنسى با هم متفاوتاند ولى نتيجۀ نهايى ارتباط با آنها كه آميزش جنسى است كم و بيش يكسان است و مىتواند جلوى تحريكات و انحرافات را بگيرد.
و اين درسى است از سوى امام عليه السلام به همۀ جوانان كه براى نجات از انحرافات جنسى و آلودگى به گناه، اقدام به #ازدواج كنند؛ زيرا يك #همسر مناسب مىتواند جلوى همۀ اين هيجانات را بگيرد واگر كسى هوىپرست و شهوتپرست نباشد مشكل جنسى خود را با همسرش به هر صورت حل خواهد كرد.
🗣️ در اين هنگام مردى از خوارج گفت: «خداوند اين كافر را بكشد چقدر دانا و فقيه است»؛ (فقال رجلٌ مِنَ الخَوارِج: «قاتَلَهُ اللّٰهُ كافِراً ما أَفْقَهَه»). هنگامى كه حاضران اين سخن را شنيدند از جاى پريدند تا او را به قتل برسانند ولى امام عليه السلام فرمود: «آرام باشيد؛ جواب دشنام، دشنام است و يا گذشت از گناه (نه اعدام)»؛ (فوثب القوم ليقتلوه، فقال عليه السلام: رُوَيْداً إِنَّما هُوَ سَبٌّ بِسَبٍّ، أَوْ عَفْوٌ عَنْ ذَنْبٍ!).
🤔 در اينجا سؤالاتى پيش مىآيد كه بايد به پاسخ آنها پرداخت:
⁉️ 1. بعضى سؤال مىكنند كه چرا امام عليه السلام در اينجا نهى از منكر نفرمود بلكه تنها دستورى داد كه اصحاب و يارانش در آينده با مشاهدۀ زنى زيبا گرفتار مشكلى نشوند.
✅ پاسخ اين سؤال روشن است و آن اينكه نظرانداختن اصحاب و ياران امام عليه السلام به آن زن عمدى نبود بلكه يك نظر اتفاقى و غير ارادى بود و مىدانيم چنين نظرهايى جزء منكرات نيست كه از آن نهى كنند.
اگر كسى چشمش بىاختيار به چنين منظرهاى افتاد و بعد به نگاه كردن ادامه داد، ادامۀ آن نگاه، گناه است.
همچنين در بعضى از روايات از على عليه السلام نقل شده است: «سُئِلَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه و آله عَنِ الرَّجُلِ تَمُرُّ بِهِ المَرْأَةُ فَينْظُرُ إِلَيهَا فَقَالَ أَوَّلُ نَظْرَةٍ لَكَ وَ الثَّانِيةُ عَلَيكَ وَ لَا لَكَ وَ النَّظِرَةُ الثَّالِثَةِ سَهْمٌ مَسْمُومٌ مِنْ سِهَامِ إِبْلِيسَ مَنْ تَرَكَهَا لِلَّهِ لَا لِغَيرِهِ أَعْقَبَهُ اللَّهُ إِيمَاناً يجِدُ طَعْمَهُ؛ از رسول خدا صلى الله عليه و آله سؤال كردند كه زنى (زيبا) از مقابل مردى عبور مىكند و آن مرد به او نگاه مىنمايد (چه حكمى دارد؟) پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود: نخستين نظر از آنِ توست (چون بىاختيار است و گناهى در آن نيست) و نگاه دوم بر ضد توست نه به سود تو و نگاه سوم تير زهرآگينى از تيرهاى شيطان است؛ هر كَس آن را براى خدا نه بهسبب ديگرى ترك كند خداوند ايمانى در قلب او ايجاد مىكند كه طعم آن را احساس مىنمايد»
#نهج_البلاغه_بخوانیم
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
467_10162154523823.mp3
38.96M
🔈 پرسش و پاسخ پیرامون حجاب
🎙️ حجتالاسلام امینی خواه
* حجاب در همه ادیان و در همه قرنها وجود داشته است.
* پدیده بیحجابی در طول تاریخ به چه شکلی رخ داده است؟
* تقابلگذاری قرآن کریم نسبت به زنان و مردان بیمار دل
فلا یوذین ...
فیطمع الذی فی قلبه المرض ...
* نفی بیحجابی برای چه کسانی است؟ (از منظر قرآن کریم)
* بیحجابی انتخاب چه کسانی بوده است؟
* نگاه بیحجابی و توسعه اقتصادی در جامعه غرب
* مخالفت فمنیسمها با بیحجابی
* سه ویژگی برجسته زنان از نظر امیرالمؤمنین علی علیه السلام
* سوبسید گرفتن زن در قبال نشستن در منزل
* به چه دلیل دیه مرد نسبت به زن دو برابر است؟
* امنیت زن بر اثر داشتن حجاب
* جملات ناب مقام معظم رهبری در رابطه با بیحجابی های أخیر
* میل فطری انسانها به حجاب
* فضیلت شمردن در منزل ماندن زن از نظر اسلام
* دلیل مشورت نکردن با زنها
* توصیه سوره احزاب به فراگرفتن علم زنها در منزل
* حجاب و بیحجابی از زنان قُلّه شروع خواهد شد[ چه خوب میشد مثلاً روز رحلت خدیجه سلام الله علیها، روز زنان خیّر نامگذاری شود]
⏰️ مدت زمان : ۱:۳۴:۰۸
📆1402/01/27
#حجاب | #قرآن
#حجاب_حرف_خداست
@Aminikhaah_Media
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
مباحث
🔈 پرسش و پاسخ پیرامون حجاب 🎙️ حجتالاسلام امینی خواه * حجاب در همه ادیان و در همه قرنها وجود داش
هر چه #پوشش را کنار بزنی و #حجاب را کنار بذاری؛ نفعش بیشتر به مرد میرسد ⚠️
در بین ده مرد برتر جهان، یک نفر زن را نمیبینید!
نتیجه عریانی زن، گردن کلفت شدن مردان است ...
تکبر، بخل، ترس برای زن شکوهمند است.
زنان #کشف_حجاب کرده فریب خوردگان مردان هرزه هستند ... که میخواهند زن، حجاب را کنار بگذارد تا بیشتر بتواند از او حمّالی و بیگاری بکشد!
سخنان رهبر انقلاب در این زمینه واقعاً حکیمانه است.
بحث نیاز سازی در فضای اقتصاد، تا بیشتر مصرف کننده ایجاد کنند!
همین ماشین هم کارت رو راه میندازه، ولی به تو میگه در شأن تو نیست...
مشکلات اقتصادی داریم با نوسانات و تورم بالا ... ولی اینجا داستان اصحاب کهف رخ میده 😅
زن کار میکنه ولی کار خانه، کم کردن هزینه خانه مثل دوختن لباس، پخت نان ، خیاطی و ...
نه اینکه بیرون بیاید و بشود منشی فلان شرکت
و در ادامه مشکلات جدی که برای زنان شاغل ایجاد میشود آن هم زنی که با مردان ارتباط دارد که چقدر فرسایش پیدا می کنند و روحش خراب می شود.
یه بخش از مشورت نگرفتن بخاطر درگیر نکردن با کارهای خارج از خانه است که داریم الغافلات
یا اینکه گفته اند قاضی نشود و ... چرا که روح و روانش آسیب می بیند.
بنشیند در خانه و حکمت را یاد بگیرد ...
و اذکرن فی بیوتکن ... آیات الله
حالا تبلیغات تلویزیونی را ببینید ...
...
👌 ای کاش در هفته یک روز راهپیمایی بانوان چادری به سمت مزار شهدا برگزار شود...
جلوه بصری و ... نه اینکه چون مثلاً در مترو چند تا کشف حجاب هست، چادری ها دیگه با اسنپ جابجا شوند! نه بلکه الان بیشتر از مترو استفاده کنیم تا فضا برای بی حجاب و کشف حجاب سنگین شود ...
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
4_5983239384378380506.mp3
4.64M
🎙 بیانات رهبر انقلاب در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در پایان بازدید از سیوچهارمین نمایشگاه کتاب تهران
📚 #بهار_کتاب
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
📚 رهبر انقلاب از کدام غرفههای نمایشگاه کتاب بازدید کردند؟
📖 بیست و چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲؛ رهبر انقلاب در بازدید سه ساعته از نمایشگاه کتاب که از ساعت ۸:۳۰ صبح آغاز و در ساعت ۱۱:۳۰ به پایان رسید، از ۳۷ غرفه بازدید کردند.
📚 #بهار_کتاب
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
از کتابهایی که رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب؛ دست گرفتند...
🔰«داعشهای کراواتی و تفریح آدمخواران» به جنایات هولناک غرب میپردازد. از کریستف کلمب گرفته تا ایجاد گروهی به نام داعش که خوی آدمخواری را از غرب آموخته و همان کارهایی را میکنند که اسلاف مربیهایشان انجام دادهاند.
✍ در بحث شناساندن چهره واقعی غرب؛ واقعا کم کاری کردیم...
از کتاب هایی که رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب؛ دست گرفتند...
این کتاب با تأکید بر زمانۀ عدالتخواهی آغاز شده است و نویسنده توضیح میدهد در روزگاری بهسر میبریم که نمیتوانیم به اصل عدالت بیاعتنا باشیم. عدالت در همۀ تاریخ مورد اعتنا بوده است و حتی اگر در اجرا ضعف داشته، دغدغۀ مردم و نخبگان بوده است.
✍ مطالبه با منت کشی تفاوت داره. با تهمت پراکنی هم تفاوت داره...
📗 یکی از کتابهایی که رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب دست گرفتند...
📖 کتاب ستاره ها چیدنی نیستند به قلم حجت الاسلام محمدعلی حبیب اللهیان در زمستان ۱۴۰۰ توسط نشر معارف برای اولین بار منتشر شده است. این کتاب که در دستهی رمانهای ایرانی قرار میگیرد دربارهی زندگی دختری آمریکایی به نام سارا است که به دنبال یافتن پاسخ برخی پرسشهای اساسی که ذهنش را مشغول کرده است به مرکز مطالعات اسلامی نیویورک مراجعه میکند و داستان زندگیاش دچار تغییراتی میشود. این داستان برگرفته از یک روایت واقعی است.
🌀 گم شدن هویت؛ یکی از شاخص ترین مشکلات امروز جامعه...
@talangorasemani
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────