مباحث
در ذکر حکیمه بنت حضرت جواد علیه السلام بدان که حکیمه با کاف نه حلیمه با لام که در السنه عوام مشهور
#قرار_مطالعه | #منتهی_الآمال
#زندگانی_امام_جواد علیهالسلام ۱۲
فصل هفتم : در ذکر چند نفر از بزرگان اصحاب حضرت جواد علیه السلام است.
اول ابوجعفر احمد بن محمّد بن ابی نصر معروف به بزنطی کوفی ثقه جلیل القدر
در (مجالس المؤمنین) است که در ( خلاصه ) مذکور است که او به خدمت حضرت امام رضا علیه السلام رسیده و نزد آن حضرت قدر و منزلت بسیار داشت و اختصاص تمام به حضرت امام محمّد جواد علیه السلام داشت و اجماع نموده اند اصحاب بر تصحیح هرچه او روایت نموده باشد و اقرار به فقه و اجتهاد او کرده اند.
در سال دویست و بیست و یک بعد از وفات حسن بن علی بن فضال به هشت ماه وفات یافت.
و در (مختار کشی) از احمد منقول است که گفت: روزی به اتفاق صفوان بن یحیی و محمّد بن سنان و عبداللّه بن المغیره یا عبداللّه بن جندب نزد حضرت امام رضا علیه السلام رفتیم و چون ساعتی نشستیم برخاستیم؛ پس آن حضرت از آن میان مرا فرمودند که ای احمد تو بنشین پس نشستم و آن حضرت با من به سخن درآمدند و من نیز از آن حضرت سؤ الها می نمودم و جواب می شنیدم تا بیشتر شب گذشت و چون خواستم که به منزل خود روم مرا فرمودند که می روی یا همینجا خواب می کنی؟
گفتم : جان من فدای تو باد! اگر فرمایی که بروم می روم و اگر می فرمایی که باش در خدمت می باشم؛ پس فرمودند که اینجا خواب کن که دیر وقت شد و مردم درهای خانه بسته اند و به خواب رفته اند. آنگاه آن حضرت برخاستند و به حرم شریف رفتند و چون مرا گمان شد که آن حضرت به حرم درآمدند به سجده افتادم و در آن سجده گفتم حمد مر خدای را که حجت خود و وارث علوم انبیاء را از جمیع برادران و اصحاب من با من در مقام انس و عنایت درآورد، و هنوز من در سجده بودم که آن حضرت آمدند و به پای مبارک خود مرا متنبه ساختند؛ پس من برخاستم و آن حضرت دست مرا گرفته مالیدند و فرمودند که ای احمد بدان که حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام به عیادت صعصعه بن صوحان رفت و چون از بالین او برخاست به او گفت که ای صعصعه ! زنهار که افتخار نکنی بر برادران خود به عیادتی که من تو را نموده ام و از خدای بر حذر باش . این سخن به من گفتند و به حرم شریف مراجعت نمودند.
و ایضا از او روایت نموده که گفت: وقتی که حضرت امام علی بن موسی الرضا علیه السلام را به گفته مأمون از مدینه می آوردند او را به جانب بصره بردند و به کوفه در نیاوردند و من در آن وقت به قادسیه بودم؛ پس آن حضرت مصحف نزد من فرستاد و چون مصحف را بگشودم در آنجا ( سوره لم یکن ) دیدم که اطول و اکثر بود از آنچه در میان مردم است و از آنجا چند آیه حفظ کردم تا آنکه ( مسافر ) مولای آن حضرت آمد و مصحف را از من گرفت و در مندیلی نهاد و آن را مهر کرد؛ پس آنچه از آن مصحف حفظ کرده بودم مرا فراموش شد و هر چند جهد کردم که مرا یک کلمه از آن به یاد آید میسر نشد.
شرح حال فضل بن شاذان
دوم ابومحمّد فضل بن شاذان بن خلیل ازدی نیشابوری ثقه جلیل القدر
از فقها و متکلمین شیعه و شیخ طایفه و بسیار عظیم الشأن و أجلّ از توصیف است. از #حضرت_جواد علیه السلام حدیث روایت کرده و گفته اند از حضرت رضا علیه السلام نیز روایت کرده و پدرش از اصحاب یونس است و ( فضل ) صد و هشتاد کتاب تصنیف کرده و حضرت ابومحمّد عسکری علیه السلام دو دفعه و به روایتی سه مرتب بر او ترحّم فرموده و شیخ کشی روایاتی در مدح او ذکر کرده و هم نقل کرده خبری که منافی است با آن روایات.
علامه و دیگران از روایات منافی مدح جواب فرموده اند: ( وَ هُوَ رَضِیَ اللّهُ عَنْهُ اَجَلّ مِنْ اَنْ یُغْمَزَ عَلَیْهِ وَ هُوَ رَئیسُ طائِفَتِنا رَضِیَ اللّهُ عَنْهُمْ اَجْمَعینَ )
در (مجالس المؤمنین) از ( کتاب مختار ) نقل کرده که عبداللّه بن طاهر، فضل بن شاذان را از نیشابور اخراج نمود و بعد از آنکه او را پیش خود طلبید و تفتیش کتب او نمود امر کرد که آن کتب را جهت او بنویسانند؛ پس فضل رؤس مسایل اعتقادیه را از توحید و عدل و مانند آن جهت او نوشت و چون او به نظر عبداللّه رسید گفت : این قدر کافی نیست می خواهم که اعتقاد تو را درباره سلف بدانم. پس فضل گفت : ابابکر را دوست دارم و از عمر بیزارم ! عبداللّه گفت : چرا از عمر بیزاری ؟ گفت : به واسطه آنکه عباس را از شوری بیرون کرد. و به سبب القای این جواب لطیف که متضمن خوش آمد عباسیان بود از دست آن فظّ غلیظ😡 خلاصی یافت و از سهل بن بحر فارسی روایت نموده که گفت : در آخر عهد مصاحبت خود با فضل بن شاذان از او شنیدم که می گفت من خلیفه جمعی از اکابرم که از پیش رفتند مانند محمّد بن ابی عمیر و صفوان بن یحیی و غیرهما و پنجاه سال در خدمت ایشان بودم و از ایشان استفاده می نمودم و هشام بن الحکم چون بگذشت یونس بن عبدالرحمن خلیفه او بود در ردّ بر مخالفان و چون یونس وفات یافت خلیفه او در ردّ بر مخالفان سکّاک بود و او نیز از میان رفت و منم خلیفه ایشان انتهی .
مؤلف گوید: که سکاک ابوجعفر محمّد بن خلیل بغدادی است که از متکلمین و از اصحاب هشام و تلمیذ او است و کتابی در امامت نوشته.
و بالجمله : جلالت فضل بن شاذان اکثر است از آنکه ذکر شود.
در ایام حضرت امام حسن عسکری علیه السلام وفات کرد و قبرش در زمین نیشابور قدیم که خارج از بلد نیشابور این زمان است به فاصله یک فرسخ تقریبا با بقعه و صحنی مزار و مشهور است و بر روی سنگ قبر او نوشته :
( هذا ضَریحُ النِّحْریرِ الْمُتَعالِ اِلی اَنْ قال الرّاوی مِنَ الاِمامَیْنِ اَبِی الْحَسَن عَلِیِّ بْنِ مُوسی وَ ابی جَعْفَرٍ الثّانی عَلَیْهم السَّلامُ زُبْدَةُ الرُّواهِ وَ نُخْبَة الْهُداهِ وَ قُدْوَةُ الاَجِلاّءِ الْمُتَکَلِّمینَ وَ اُسْوَة الْفُقَهاءِ الْمُتَقَدِّمِینَ الشَّیخُ الْعَلیمُ الْجَلیلُ الْفَضْلُ بْن شاذانِ بْنِ الْخَلیلِ طابَ اللّهُ ثَراهُ قَدْ وَصَلَ بِلِقاءِ رَبِّهِ فی سَنه 260 ) .
و در دور سنگ قبر نوشته :
( قَد تَرَحَّمَ عَلَیْهِ اَبُومُحَمَّدٍ الحَسَن الْعَسْکری علیه السلام فَقالَ رَحِمَ اللّهُ الْفَضْلَ ثَلاثَهً وِلاءٌ، وَ قالَ علیه السلام اَیْضا: اَغْبِطُ اَهْلَ خُراسانَ بِمَکانِ الْفَضْلِ، وَ قالَ مُحَمَّدُ بْنِ اِبْراهیمَ الْوَرّاقُ خَرَجْتُ اِلیَ الْحَجِّ فَدَخَلْتُ اِلی مَوْلایَ اَبی مُحَمَّدٍ الْحَسَنِ الْعَسْکَرِیَّ وَ اَرَیْتُهُ کِتابَ الْفَضْلِ بْنِ شاذانِ فَنَظَرَ فیهِ وَ تَصْفَّحَهُ وَرَقَةً وَرَقةً، قالَ علیه السلام هذا صَحیحٌ یَنْبَغی اَنْ یْعْمَلَ بِهِ رَحِمَ اللّهُ الْفَضْلَ. کَتَبَهُ فی سَنه 1261 ).
مخفی نماند که در اصحاب حضرت امام رضا علیه السلام در احوال حسن بن علی بن فضال مقداری از حال فضل بن شاذان نیز ذکر شد.
شرح حال ابوتمام شاعر
سوم _ ابوتمام حبیب بن اوس الطائی الامامی نجاشی
و علامه در (خلاصه) فرموده که ابوتمام امامی بود و برای اهل بیت شعر بسیار گفته و احمد بن الحسین نقل کرده که نسخه کهنه ای را دیدم که شاید در ایام ابوتمام یا قریب به آن نوشته شده بود و در آن قصیده ای بود از ابوتمام که ذکر کرد در آن ائمه علیهم السلام را تا حضرت ابوجعفر جواد علیه السلام و تجاوز از آن حضرت نکرده؛ زیرا که در ایام آن حضرت وفات کرده و جاحظ در ( کتاب حیوان ) گفته که حدیث کرد مرا ابوتمام و او از رؤسای رافضه بود. انتهی .
و بالجمله : ابوتمام صاحب حماسه اوحد عصر خویش بوده در فصاحت و بلاغت؛ گویند چهارده هزار ارجوزه از عرب از حفظ داشته و غیر از قصاید و مقاطیع و او را در صناعت شعر محلی منیع و مرتبتی رفیع است و ابراهیم بن مدبر با آنکه از اهل علم و معرفت و ادب بود از اشعار او چیزی حفظ نمی کرد چه آنکه او را دشمن می داشت و گاهی او را سبّ و لعن می کرد. روزی شخصی چند شعر از اشعار ابوتمام بدون نسبت به وی از برای ابراهیم خواند. ابراهیم را خوش آمد و فرزند خود را امر کرد که آن اشعار را در پشت کتابی بنویسد؛ پس از آنکه آن اشعار نوشته شد بعضی گفتند: ایها الأمیر! این اشعار از ابوتمام است . ابراهیم چون این بشنید فرزند خود را گفت که آن صفحه را پاره کند!
مسعودی این عمل را از ابن مدبر نپسندیده ، فرموده که این عمل از او قبیح است چه عاقل باید اخذ فایده کند چه از دشمن باشد یا دوست ، از وضیع باشد یا شریف ، همانا از امیرالمؤمنین علیه السلام روایت شده که فرموده :
( الْحِکْمَهُ ضالَّهُ الْمُؤْمِنِ فَخُذْ ضالَّتَکَ وَ لَوْ مِنْ اَهْلِ الشِّرْکِ )
و از بزرج مهر حکیم نقل شده که فرمود من از هر چیز صفت نیک او را اخذ کردم حتی از سگ و گربه و خوک و غراب ، گفتند: از سگ چه آموختی ؟ گفت : الفت او را با صاحب خود و وفاء او را.
گفتند از غراب چه آموختی ؟ گفت : شدت احتراز او و حذر او را.
گفتند: از خوک چه گرفتی ؟ گفت : بکور او را در حوائج خود.
گفتند: از گربه چه اخذ کردی ؟ گفت : حسن نغمه و کثرت تملّق او را در مسئلت.
و وفات کرد ابوتمام در ایام واثق سنه دویست و سی و یک در موصل و ابونهشل بن حمید طوسی بر قبر او قبه ای بنا کرد.
───────────
»» چهارم ابوالحسن علی بن مهزیار
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰ ─ ─ ─ ────
07_se_daghighe_dar_ghiamat_aminikhaah.ir.mp3
29.23M
جلسه هفتم
🔊 شرح و بررسی کتاب #سه_دقیقه_در_قیامت
🔸 تجربه نزدیک به مرگ جانباز #مدافع_حرم
* زندگی پس از زندگی
* شباهت های NDEها
* علائم #ظهور
* تفاوت های NDE در فرهنگ های مختلف
* علت تفاوت های تجارب NDE
* چهار مرتبه نهرهای بهشتی
* چرا حضرت موسی علی نبینا و آله و علیهالسلام آتش🔥 را دید؟
* سه ردیف خواب در سوره حضرت یوسف علی نبینا و آله و علیهالسلام
* تعبیر خواب
* اثر مکان ها
⏰ مدت زمان: ۶۹:۰۸
📆 1398/09/22
@Aminikhaah_Media
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
#نهج_البلاغه | #حکمت ۴۶۷
🏷️ استقامت در حق برای برقراری دین
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
❁• وَ قَالَ عليهالسلام فِي كَلاَمٍ لَهُ وَ وَلِيَهُمْ وَالٍ فَأَقَامَ وَ اِسْتَقَامَ حَتَّى ضَرَبَ اَلدِّينُ بِجِرَانِهِ
┅───────────────┅
☜ و درود خدا بر او، فرمود: بر آنان فرمانروايى حاكم شد، كه كارها را به پا داشت و استقامت ورزيد، تا دين استوار شد.
─┅•═༅𖣔✾✾𖣔༅═•┅─
♻️ ترجمه فیضالاسلام:
🇯 🇴 🇮 🇳
#قرآن_کریم 228
💫 سوره مبارکه هود
[علی نبینا و آله و علیه السلام]
✨ آیات مبارکه 54 - 62
🎧 تلاوت 🎞 تصویری
🎙 تفسیر 📖 ترجمه
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
✨ ثوابِ تلاوت این صفحه هدیه به #امام_رضا [علیه آلاف التهیة و الثناء]
✨ جهت سلامتی و تعجیل در فرج #امام_زمان (عجّل الله تعالی فرجه و علیهالسلام) و سلامتی و عزت و اقتدار نائب الامام امام خامنهای مدّظله العالی صلوات
═════❖•°🌸 °•❖════
✨ @Nafaahat
╰๛--- ‑ ‑ - -
┄═⊹❁❈【 ۲۲۸ 】 ❈❁⊹═┄
╔═════════
إِنْ نَقُولُ إِلَّا اعْتَرَاكَ بَعْضُ آلِهَتِنَا بِسُوءٍ ۗ قَالَ إِنِّي أُشْهِدُ اللَّهَ وَ اشْهَدُوا أَنِّي بَرِيءٌ مِمَّا تُشْرِكُونَ ﴿ ۵۴ ﴾
فقط همین را گفته باشیم که بعضی از معبودهایمان به عقلت بدجور آسیب زدهاند!» گفت: «البته من خدا را شاهد میگیرم و شما هم شاهد باشید که دیگر کاری به بتهایتان🗿 ندارم.
مِنْ دُونِهِ ۖ فَكِيدُونِي جَمِيعًا ثُمَّ لَا تُنْظِرُونِ ﴿ ۵۵ ﴾
پس شما و بتهایتان بر ضدّ من هر نیرنگی میخواهید، بزنید و به من مهلت ندهید تا ثابت شود هیچکارهاید!
إِنِّي تَوَكَّلْتُ عَلَى اللَّهِ رَبِّي وَ رَبِّكُمْ ۚ مَا مِنْ دَابَّةٍ إِلَّا هُوَ آخِذٌ بِنَاصِيَتِهَا ۚ إِنَّ رَبِّي عَلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ ﴿ ۵۶ ﴾
من به خدا توکل میکنم که صاحباختیار من و شماست. هر موجود زندهای باشد، زمام کارهایش دست اوست و بس. خدا با راهوروشی درست کار میکند.
فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقَدْ أَبْلَغْتُكُمْ مَا أُرْسِلْتُ بِهِ إِلَيْكُمْ ۚ وَ يَسْتَخْلِفُ رَبِّي قَوْمًا غَيْرَكُمْ وَ لَا تَضُرُّونَهُ شَيْئًا ۚ إِنَّ رَبِّي عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ حَفِيظٌ ﴿ ۵۷ ﴾
اگر سرپیچی کنید، مهم نیست؛ چون پیامی را که مأمور رساندنش بودم، کامل به شما رساندم. همچنین، خدا مردم دیگری را در این سرزمین جانشینتان میکند و کمترین ضرری هم به او نمیزنید. آخر، او مراقب همه چیز هست.»
وَ لَمَّا جَاءَ أَمْرُنَا نَجَّيْنَا هُودًا وَ الَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ بِرَحْمَةٍ مِنَّا وَ نَجَّيْنَاهُمْ مِنْ عَذَابٍ غَلِيظٍ ﴿ ۵۸ ﴾
وقتی فرمانمان فرا رسید، هود و مؤمنانِ همراهش را از سرِ لطفمان نجات دادیم و از عذابی نفسگیر رهاییشان بخشیدیم.
وَ تِلْكَ عَادٌ ۖ جَحَدُوا بِآيَاتِ رَبِّهِمْ وَ عَصَوْا رُسُلَهُ وَ اتَّبَعُوا أَمْرَ كُلِّ جَبَّارٍ عَنِيدٍ ﴿ ۵۹ ﴾
اینهم مردم عاد! نشانههای خدا را منکر شدند، پیامبران را نافرمانی کردند، گوشبهفرمانِ هر زورگوی لجبازی شدند.
وَ أُتْبِعُوا فِي هَٰذِهِ الدُّنْيَا لَعْنَةً وَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ ۗ أَلَا إِنَّ عَادًا كَفَرُوا رَبَّهُمْ ۗ أَلَا بُعْدًا لِعَادٍ قَوْمِ هُودٍ ﴿ ۶۰ ﴾
و در این دنیا و در روز قیامت با لعنتی ابدی بدرقه شدند و میشوند. بدانید که مردم عاد خدا را باور نکردند. هان! نفرین بر مردم عاد، همان همشهریهای هود!
وَ إِلَىٰ ثَمُودَ أَخَاهُمْ صَالِحًا ۚ قَالَ يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَكُمْ مِنْ إِلَٰهٍ غَيْرُهُ ۖ هُوَ أَنْشَأَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَ اسْتَعْمَرَكُمْ فِيهَا فَاسْتَغْفِرُوهُ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ ۚ إِنَّ رَبِّي قَرِيبٌ مُجِيبٌ ﴿ ۶۱ ﴾
برای هدایتِ قوم ثمود هم، همشهریشان صالح را فرستادیم. او گفت: «مردم! فقط خدا را بپرستید که معبودی جز او ندارید. اوست که شما را روی زمین بهوجود آورد و آبادسازیاش را به شما سپرد. از او آمرزش بخواهید و بهسویش برگردید که خدا نزدیک است و پاسخدهنده.»
قَالُوا يَا صَالِحُ قَدْ كُنْتَ فِينَا مَرْجُوًّا قَبْلَ هَٰذَا ۖ أَ تَنْهَانَا أَنْ نَعْبُدَ مَا يَعْبُدُ آبَاؤُنَا وَ إِنَّنَا لَفِي شَكٍّ مِمَّا تَدْعُونَا إِلَيْهِ مُرِيبٍ ﴿ ۶۲ ﴾
آنها به صالح گفتند: «قبل از این، به تو امیدها داشتیم! آنوقت، ما را از پرستش بتهایی بازمیداری که پدرانمان میپرستیدند؟! ما دربارۀ چیزهایی که به آنها دعوتمان میکنی، بدجور شک داریم!»
══════❖•° 𑁍 °•❖══════
#قرار_روزانه | #تلاوت | #قرآن_کریم
🔗 مبـاحـث | فـقه و احـکام | تـلاوت |
🖱️ فـهرسـت سـور قـرآن کـریـم
╭══════════
✨ @Nafaahat
╰๛--- ‑ ‑ - -
مباحث
#لغات | #قرآن_کریم ❥༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕❀༅⊹━┅┄ 97 اِمام: پیشوا. راغب گوید: اِمام آن است که از وی پیروی و به وی
#لغات | #قرآن_کریم
❥༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕❀༅⊹━┅┄
105 اَنْ: حرفی است که بر چهار وجه می باشد:
1 حرف مصدری ناصب مضارع← مثل «وَ اَنْ تَصُومُوا خَیْرٌ لَکُمْ» (184 / بقره)، یعنی: و روزه داشتن، برای شما بهتر است. = «صَوْمُکُمْ خَیْرٌ لَکُمْ».
2 مخفّف از ثقیله. مثل «عَلِمَ اَنْ سَیَکُونُ مِنْکُمْ مَرْضی» (20 / مزمّل)، یعنی: او می داند به زودی گروهی از شما بیمار می شوند، که در اصل اَنَّ می باشد.
3 مُفَسِّره که ماقبل خود را تفسیر می کند مثل «فَاَوْحَیْنا اِلَیْهِ اَنِ اصْنَعِ الْفُلْکَ» (27/مؤمنون)، یعنی: ما به نوح وحی کردیم که کشتی را بساز.
4 تأکید مطلب و اغلب پس از حرف لَمّا واقع می شود. «فَلَمّا اَنْ جاءَ الْبَشیرُ اَلْقاهُ عَلی وَجْهِه» (96 / یوسف)، یعنی: اما هنگامی که بشارت دهنده ای آمد، آن (پیراهن) را بر صورت او افکند.
🔄 (تکرار: 617).
┅───────────────┅
106 اِنْ: بر چهار وجه باشد:
1 حرف شرط که دو (شرط و جزاء) را جزم دهد، به معنی اگر ← مثل «اِنْ یَنْتَهُوا یُغْفَرْ لَهُمْ» (38/انفال)، اگر از کفر خویش دست بردارند، گناهان گذشته آنها بخشیده شود.
2 مخفَّف از ثقیله و اکثرا در جوابش لام مفتوح می باشد. مثل «اِنْ کانَ وَعْدُ رَبِّنا لَمَفْعُولاً» (108 / اسراء)، البته وعده خدای ما محققّا واقع خواهد شد.
3 حرف نفی← «اِنْ عِنْدَکُمْ مِنْ سُلْطانٍ» (68/یونس)، شما هیچ گونه دلیلی بر این ادعا ندارید.
4 تأکید نفی مثل: ما اِنْ یَخْرُجْ زَیْدٌ.
🔄 این کلمه با ترکیب همه معانی اشاره شده 692 بار در قرآن تکرار شده است.
┅───────────────┅
107 اَِنَّ: به (فتح و کسر الف) هر دو حرف تأکیدند و برای تأکید مطلب ذکر می شوند← مثل «اِنَّ اللّه عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدیر» (1 / فاطر)، یعنی: او بر هر چیزی قادر است.
فرق مشهور میان این دو حرف آن است که اِنَّ (به کسر اوّل) غالبا در ابتدای جمله و اَنَّ (به فتح اوّل) غالبا وسط جمله به کار می رود.
🔄 اِنَّ (تکرار: 2442) و اَنَّ (تکرار: 542).
┅───────────────┅
108 اَِنّما: (به فتح و کسر الف) فقط و این است، جز این نیست← مثل «قُلْ اِنَّما اَنَا بَشَرٌ مِثْلُکُمْ یُوحی اِلَیَّ اَنَّما اِلهُکُمْ اِلهٌ واحِدٌ» (6/فُصِّلَت)، بگو من فقط انسانی مثل شما هستم که این حقیقت بر من وحی می شود که معبود شما تنها یکی است.
🔄 (تکرار: 146).
┅───────────────┅
109 اَنَا: من، ضمیر رفع و در مذکّر و مؤنّث یکسان باشد←مثل «اِنْ اَنَا اِلاّ نَذیر» (188/اعراف)، من فقط بیم دهنده ام.
🔄 (تکرار: 68).
┅───────────────┅
110 اُنْثی: به معنی ماده است مقابل نر،
خواه انسان باشد یا غیر آن ← مثل «مَنْ عَمِلَ صالِحا مِنْ ذَکَرٍ اَوْ اُنْثی» (97 / نحل)، یعنی: هر کَس عمل صالح کند خواه مرد باشد یا زن. که مراد انسان است.
و «اللّه یَعْلَمُ ما تَحْمِلُ کُلُّ اُنْثی» (8/رعد)، یعنی: خدا از جنین هایی که هر انسان یا حیوان مادّه ای حمل می کند آگاه است. که شامل تمام ماده ها است اعمّ از انسان و غیره.
جمع آن اِناث است ← مثل «یَهَبُ لِمَنْ یَشاءُ اِناثا وَ یَهَبُ لِمَنْ یَشاءُ الذُّکُورِ» (49/شوری)، یعنی: و به هر کَس اراده کند، دختر می بخشد و به هر کَس بخواهد پسر.
اُنْثَیَیْن تثنیه اُنْثی است «لِلذَّکَرِ مِثْلُ حَظِّ الاُْنْثَیَیْنِ» (11/نساء)، یعنی: که سهم (میراث) پسر، به اندازه سهم دو دختر باشد.
🔄 (تکرار: 30).
┅───────────────┅
111 اُنْس: الفت ← «لا تَدْخُلُوا بُیُوتا … حَتّی تَسْتَأْنِسُوا وَ تُسَلِّمُوا عَلی اَهْلِها» (27/نور)، یعنی: در خانه هایی وارد نشوید … تا اجازه بگیرید و بر اهل آن خانه سلام کنید.
مجمع از ابو ایوب انصاری نقل کرده که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: استیناس آن است که سُبْحانَ اللّهِ، اَلْحَمْدُ للّهِ، اللّه اَکْبَرُ گویند و بر اهل خانه تَنَحْنُح ¹ کنند. و بر اهل خانه سلام کنند.
آنَسَ را دانستن و دیدن و احساس
کردن گفته اند (قاموس)
← مثل «آنَسَ مِنْ جانِبِ الطُّورِ نارا» (29 / قصص)، یعنی: از جانب کوه آتشی مشاهده کرد. (تکرار: 111).
____________________
1- صدا در سینه گردانیدن، سینه صاف کردن.
━━━━━━•••••••••••••••••
#قرار_روزانه
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
هدایت شده از فقه و احکام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#قتل_جنین
🚨 خطای بزرگی به نام اسقاط جنین
⛔️ وقتی فاصله سن بین بچه ها میشود بهانه یک قتل😓
🔶 لزوم تبیین ارزش فرزند و فرزندآوری
🖍 تبیین احکام سقط جنین
❗️نشر حداکثری این پرسش و پاسخ برای جلوگیری از قتل یک جنین بیگناه
🎙️ حجت الاسلام محمدمسلم وافی
💾 جهت دریافت محتوای جمعیتی به کانال زیر مراجعه فرمایید...
@nasle110 | @Madar_irani
📞 09104441412
#جمعیت #فرزندآوری
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
هدایت شده از فقه و احکام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بی حیایی و بی عفتی در #آخرالزمان
🎤 حجت الاسلام #عالی
_____________
۱- دادن حق مالکیت بعد از انقلاب صنعتی به غرض داشتن کارگر ارزان قیمت
۲- سپردن تبلیغ کالاها با استفاده از جذابیت های زنانه
۳- بالا بردن سن ازدواج و تامین غریزه جنسی از طریق رواج بی بندوباری رایگان و هرزگی
» شخصیت زن را زنده به گور کردند.
#غیرت
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
هدایت شده از 📚📖 مطالعه
#خاطرات | دل ما را خون نكنيد
📞 خانمى به دفتر نهضت سواد آموزى تلفن كرد و گفت: آقاى قرائتى! پسرم مفقودالاثر شده و پسر ديگرى ندارم تا به دفاع از اسلام بپردازد؛ امّا هر وقت به خيابان مىروم و بدحجابى را مىبينم، دلم خون مىشود. شما در تلويزيون بگوئيد: اگر از قيامت نمىترسيد، دل ما را خون نكنيد!
#مدیون_شهدائیم
#حجاب
╭─────๛- - - 📖 ┅╮
│📚 @ghararemotalee
╰───────────
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 حاج آقا #قرائتی:
در ازدواج عجله کنید
من موافق ازدواج دبیرستانی هستم
بعد از اکسیژن و آب و غذا هیچ نیازی بالاتر از #ازدواج نیست.
خانم میگفت خدا لعنت کنه پدر مادرم و استاد دانشگاه و مشاورم
خواستگارای خوبی داشتم هی گفتن باشه لیسانستو بگیر عجله نکن بعد یکمرتبه خواستگارها افت کردن و دیگه خواستگار ندارم
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 زنان ۴۰ ساله امروز مانند دختران ۲۰ ساله قدرت باروری دارند!
نگران #فرزنداوری نباشید
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 زندگی امام زمانی هم آسونه هم سخته...
تجمّل در #ازدواج، #فرهنگ میشه و این خطرناکه...
#رائفی_پور
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 من دوستش دارم ؛
❌اما خانوادهام با #ازدواج ما مخالفند!
آدم بااخلاق و سالمیه،
ولی عیبهای کوچیکی داره که البته برای من مهم نیست!
🎙#استاد_شجاعی
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
41.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞️ نماهنگ فرزندآوری 😍🥲
✅ خیلی از موضوعات تربیت اقتصادی در خانواده های چندفرزندی خودبخود آموزش داده میشه و بچه ها رشد بیشتری میکنند.
#نماهنگ | #خوش_قدم
#فرزندآوری
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────