چند روز پیش تصویر بالا از رهبر انقلاب در کتابخانه شخصیشان منتشر شد. کتابهای فلسفی که در این کتابخانه دیده میشوند کتابهای جالبی هستند؛ ترکیبی از فلسفه غرب و فلسفه اسلامی:
- منطق معرفت در نظر غزالی اثر دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی
- تحلیل ذهن اثر برتراند راسل
- شرح رسائل فارسی سهروردی اثر سیدجعفر سجادی
- جهان باز اثر کارل پوپر
- ترجمه الهیات شفا از آیتالله محمد مهدی گیلانی
- ترس و لرز اثر کییر کیگارد
- فلسفه حقوق بشر از آیتالله جوادی آملی
- جمهور اثر افلاطون
- شرح مبسوط منظومه اثر شهید مطهری - مبادی مابعدالطبیعی علوم نوین اثر ادوین آرتور برت
- شرح اسفار اربعه اثر آیتالله مصباح یزدی
- اصول حکومت آتن اثر ارسطو
- نهایة الحکمه اثر علامه طباطبایی
- رساله منطقی فلسفی اثر لودویگ ویتگنشتاین
- شرح حال و آرای فلسفی ملاصدرا از سیدجلالالدین آشتیانی
- آشنایی ایرانیان با فلسفههای جدید غرب اثر کریم مجتهدی
- فلسفه هگل از والتر ترنس ستیس
و ...
@madar_e_hekmat
✅ #کتب_پیشنهادی آکادمی اخلاقپژوهی روشمند به مناسبت نمایشگاه کتاب تهران 1403
📌معرفی 8 کتاب جدید خواندنی و سودمند (برای خرید علاقمندان)
کتب معرفیشده سال گذشته را از اینجا ببینید
کتب معرفیشده امسال را از اینجا ببینید
https://book.icfi.ir/ بخش مجازی نمایشگاه 👈
🚨 به اشتراک بگذارید 🚨
☘️مدرسه اخلاقپژوهی روشمند
تلگرام I ایتا I آپارات I اینستاگرام I روبیکا
🔹ایدهای در باب حجاب
خب، ظاهرا #طرح_نور هم جواب نداد!
دو هفته اخیر که به دانشگاه تهران و برخی دانشکدههای دانشگاه خواجهنصیر (در ونک) و علامه (در سعادتآباد) رفتم، به نظرم شرایط در حال برگشت به قبل است. ضمن اینکه در محلات و کوچه پس کوچههای شهر (غیر از میادین اصلی) اصلاً اوضاع تغییر نکرده بود.
نمایشگاه کتاب هم که شرایط مناسبی نداشت؛ هرچند خیلی تلاش شده تا با بنرهایی در مورد مقام زن، حجاب، زنان موفق و ... و محلهایی جهت گفتگو، کار فرهنگی در زمینه حجاب انجام شده باشد...
به نظر میرسد ما به جز همین کارهای ضربتی، ایده درستی در برخورد با #چالش_حجاب نداریم.
یک ایدهای که ذهنم را مشغول کرده (و در انتظار فرصتی هستم تا لااقل کتابچهای در این زمینه بنویسم) آن است که برای ورود به مقوله حجاب، از مسئله #سلامت_روان استفاده کنیم.
ما تا زمانی که در مواجهه با نسل جدید، دست از نصیحتهای کلیشهای و راهنماییهای مستقیم برنداریم راه به جایی نخواهیم برد. بحث از سلامت روان، یک بحث ضروری و در ظاهر بیربط به مسئله حجاب محسوب میشود؛ ضمن اینکه بحثی به روز و جذاب است؛ اینکه افراد را دعوت کنیم تا در کنار سلامت جسمانی به سلامت روانی خود بپردازند.
اگر چنین جهتگیری را انتخاب کنیم آنگاه باب جدیدی برای گفتگو درباب حجاب (و بسیاری از مسائل حوزه زنان) گشودهایم. آنوقت میتوانیم از لزوم حجاب برای حفظ سلامت خودِ فرد و همچنین سلامت جامعه سخن بگوییم.
البته نه به این صورت که بلافاصله سلامت روان را به حجاب بچسبانیم و این سرمایه را نیز هدر دهیم بلکه میبایست مدت طویلی بدون اشاره به حجاب، فقط از سلامت روان و اهمیت و لزوم آن بگوییم و اینکه بیتوجهی به این مقوله چه خطراتی را در پی خواهد داشت ...
ای کاش در نمایشگاه امسال، هزینههایی که صرف تبلیغ حجاب شد، برای معرفی "سلامت روان" خرج میشد ...
پ.ن۱: بعد از سلامت روان، باید به فکرِ جا انداختن سلامت روح و لزوم معنویت برای جامعه باشیم.
پ.ن۲: سلامت روان را باید با رویکرد ایرانی_اسلامی پیگیری کرد.
@madar_e_hekmat
#تازههای_نشر
💠 اندیشۀ اخلاقی صدر
دکتر حسن لاهوتیان
دکتر بهروز محمدیمنفرد
پژوهشگاه شهید صد بر خود دید تا تسهیلگر راه دانشورانی باشد که اندیشه شهید صدر را مسیری برای توسعۀ دانش و بینش یافتند و از درگاه نقد و بازخوانی و تطبیق اندیشههای او در پی این مهم هستند.
مجموعهکتابهای «اندیشۀ صدر» نتیجۀ این تسهیلگری و تلاش پژوهشگرانی است که هریک در ساحتی به تکاپو پرداخته و آوردهای نو بر اندیشۀ صدر افزودهاند.
نخستین اثر از این مجموعهکتابها جستاری در آرای اخلاقی شهید صدر با عنوان «اندیشۀ اخلاقی صدر» است.
مسئلۀ اصلی این پژوهش شناسایی و معرفی اندیشۀ اخلاقی شهید صدر است و اینکه نشان داده شود دیدگاههای او بهویژه در علم اصول چه ظرفیتی در علم اخلاق (فرااخلاق و اخلاق هنجاری) دارد.
این پژوهش چنین نتیجه میگیرد که شهید صدر درواقع وظیفهگرای اخلاقی غایتگرا یا بهتعبیر بهتر وظیفهگرایی خداگراست که بر کسب منش فضیلتمندانه بر پایه الگوی آرمانی تأکید میکند.
#شهید_صدر
#نمایشگاه_کتاب
🌐 برای بازدید از غرفۀ مجازی پژوهشگاه شهید صدر در نمایشگاه بیناللملی کتاب اینجا را کلیک کنید
🆔 @shahidsadr
شنبه تعطیل
✍ علی مهدیان
🔺"پنج شنبه و شنبه جابجا شد". این جمله احتمالا عده ای را بخنداند، نه حاج آقا، روزهای هفته که جابجا نمیشود. منظور " تغییر تعطیلی" است یا "تغییر روز غیر کاری".
چه میشود کرد، اینها فرهنگ نمیفهمند. از معنای روزها سر در نمیآورند. اگر بهشان بگویید هر روز هفته یک روحی دارد، بر و بر نگاهت میکنند. اگر بگویی دین، هر روز را با یک محتوا و با شخصیتهای متفاوتی گره زده، گیج میشوند، اگر بگویی هویت یک جامعه ، سبک زندگی اش، فرهنگش به روزها معنا میدهد، رد میدهند. مشکل این است.
🔺مشکل این است که این جماعت هیچ وقت نمیتوانند درک کنند چرا باید به جای کلمه ساده و همه فهم "خاورمیانه" با اصرار رهبری ترکیب سخت "غرب آسیا و شمال آفریقا" را استفاده کنیم. مگر چه فرقی میکند. مبدا مکان، غرب باشد، مگر چه میشود؟ مبدا زمان، هم غرب باشد چیزی که نمیشود.
🔺با این جماعت بحث اقتصادی هم کنی ، اقتصاد هم نمیفهمند. قیمت فرهنگتان و نمادهایتان چند است؟ طرف به امام گفت فقیرم، امام فرمود نه، پولداری تو. گفت چطور آقا، امام فرمود ولایتت را چند میفروشی؟ فرهنگ چند میارزد؟ حالا شب جمعه، پنج شنبه عمیق و ریشه دار در سبک زندگی ما چند میارزد ؟ نمیفهمند. پنج شنبه هم یک روز است مثل شنبه. چه فرقی میکند.
🔺یکی از رفقا میگفت پرده کعبه را بوسیدم، یک شرطه وهابی بدخیم، با باتوم مرا زد، گفت چرا میبوسی؟ گفتم تو حاضری آب دهان بیندازی به کعبه؟ گفت نه، گفتم به همان دلیل که تو اهانت نمیکنی به کعبه، من آن را میبوسم. برای عده ای باید اینطور توضیح داد.
عمو! داداش!
🔺تو حاضری به جای عاشورا، روز اول فوریه، روز غیر کاری و تعطیل باشد؟ ولو پول بیشتری گیر شرکتها و تجار و اینها بیاید؟ تو حاضری به جای اول ذی الحجه، ولنتاین را روز عشق و ازدواج و این حرفها قرار دهیم؟ ولو پول خوبی هم توش باشد؟ حاضری جمعه و یک شنبه را عوض کنیم؟ نه؟ خوب چرا نه؟ به همان دلیل که آن نه، این هم نه.
🔺بعید میدانم جا بیفتد. لااقل به بال بال زدن نشریات غربگرا نگاه کن. تو اگر نمیفهمی چه میکنی، آنها خوب بلدند در این جنگ تمدنی کجا ها باید ایستاد، مساله اقتصاد نیست ، مساله عمیق تر و وسیعتر از این حرفها است. الان که وقت بروز و ظهور هویت ایرانی و خودی تو است، روز ظهور دین است، بعد تو با چرتکه شکسته ات، میخواهی چی رو چند بفروشی؟
🔺هنوز جای "حکمرانی مجازی" که هاپولی اش کردید و رفت، درد میکند، جای "طرح جامع حساب شده" نریختن برای حجاب و حیا، حتی بعد از آن همه خون به ناحق ریخته شده، و بازگشت به گشت ارشاد، درد میکند. شما فرهنگ نمیفهمید یعنی چه. ما بیخود جزع و فزع میکنیم.
@madar_e_hekmat
🔹 #شهدای_خدمت چه کردند؟
این روزها که چشمان ما با اشک مصیبت شهدای خدمت شسته میشود، به نظر میرسد اتفاق بزرگی در گام دوم انقلاب در حال رقم خوردن است.
چشمان ما شسته میشود تا "یکدست انگاری مسئولین" از نگاه ما رخت بربندد. اگر تا امروز بخاطر انتشار اخبار اختلاسها، ناعدالتیها، اشرافیگریها و بیعرضگیها همه مسئولین را افرادی ریاکار، دروغگو یا ناتوان شناخته شده و این #همگونپنداری در حال نفوذ در قشرهای مختلف مردم بود اما از امروز نگاه به لایه مسئولین، نگاهی تفکیکگر و مرزگذار و #دوگانهبین خواهد شد و در درون تک تک کسانی که عزادار این مصیبتاند این حس متولد میشود که بهشتیها، رجاییها و باهنرها امروز هم در تکامل انقلابی ما ظهور میکنند؛ این حس که مسئولینی صادقانه، مخلصانه، متعهدانه و مقتدرانه خادم مردم و پیگیر آرمانهای انقلاب میشوند. این همان حس امیدی است که #خون_رییسی و همراهانش آفرید تا از همین امروز دغدغه مردم ما این شود که تا ۵۰ روز دیگر کسی را سرکار آوریم که #مثل_رئیسی باشد.
@madar_e_hekmat