11.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📖 تفسیر آیات مهدوی(شماره ۲۱)
🔹ویژه ماه مبارک رمضان
⬅️ سوره توبه.آیه ۳۲
🔵 موضوع: اسلام دین واحد جهانی خواهد شد
🎙#استاد_اباذری
#رمضان_مهدوی
#تفسیر_آیات_مهدوی
کانال جذاب و دوست داشتنی ☀️🌈
🧚بگو یا علی تا بلندت کنند
تو را بنده ای حق پسندت کنند
🧚شب خویش را نورباران کنیم
به یک ” یا علی ” ختم قرآن کنیم
🧚که ذکر خدا ذکر و یاد علی ست
عبادت همین ختم ” نادِ علی “ست
#فضایل و #مدح #مولا #امیرالمومنین #علی #علیه #السلام
#ادعیه
#مناجات
#دعاها
#دوستی با #خدا
#اسماء #الحسنی
#مطالب #ناب در #منبر
#عشق و #آرامش
#کربلای #معلی
#داستان #پند
✅زودتر فالوور پایه ثابت ما شید تا کانال پر نشده 🔥🔥🔥
https://eitaa.com/joinchat/3845390667C17e9515cc5
با ارسال این پیام به گروهها و کانالها از کانال خوب خودتون حمایت کنید 🔰 زکات علم نشر آن است. یاعلی
13.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🤔 نقش ما در ظهور امام زمان عج ⁉️
روایات میگویند؛
امام زمان علیهالسلام، با لشکری شهدا با قَدَرهای بزرگ، ظهور میکنند.
✘ خب وسط این شهدا و أولیاء خدا، چه جایی برای من و شما هست؟
✘ چه کنیم آن زمان جایی در این لشگر داشته باشیم؟
#ماه_رمضان #شب_قدر #امام_زمان
💠🌷💠🦋💠🌸💠
✍دلنوشته
مولای من میدانی چند سال است انتظار میکشم.
از وقتی سخن گفتهام و معنای سخن خود را فهمیدهام انتظارت را میکشم.
بیا و این انتظار مرا پایان بده.ای منجی عالمیان، جهان در انتظار توست مسافر من!
نیستی تا ببینی مردم روز میلادت یعنی رمز عشق پاک چه میکنند!
چگونه بغض سنگین خود را در گلو نگه داشته اند و انتظار میکشند
منتظرند تا کسی بیاید و جهان را از عدل پرکند.
کسی بیاید و به این جهان بی اساس پایان دهد …
بیا تا بعد از این در کوچههای غریب شهر روز میلادت را با بودنت جشن بگیریم
و خیابانهای تاریک و ظلمات را با نور بودنت چراغانی کنیم.
بیا و ببین مردم روز آمدنت چه میکنند؟
#امام_زمان
═✧❁🌸❁✧═
🌷مهدی شناسی ۴۱🌷
💠اسامی و القاب امام زمان (عج الله فرجه)
🌹ابوالقاسم
◀️پيامبر خدا(ص) فرمود: كنيه او مانند كنيه من است. از كنيه هاي مشهور آن حضرت «ابوالقاسم» است؛ اين بدان معناست كه آن حضرت فرزندي به نام «قاسم» خواهند داشت و يا آن كه قبلاً داشته اند.
◀️البته درباره ازدواج حضرت مهدى(عج) دو نظريه وجود دارد و هر كدام شواهدى دارند. بر اساس قواعد كلى، مى توان گفت : آن حضرت ازدواج نكرده و اشكالى هم نخواهد داشت ؛ زيرا آن حضرت هر چيزى را كه با غيبت منافات داشته باشد، انجام نمى دهد ؛ زيرا ازدواج با غيبت منافات داشته و مستلزم آشكار شدن وضعيت امام(عج) خواهد بود ؛ ازدواج با وجود غايب بودن آن حضرت (با توجه به نظر مخفى شدن بدن او از ديده ها)، امكان ندارد و اگر بخواهد ظاهر شود و ازدواج كند، اين همان محذورى است كه بايد از آن دورى كند...
◀️ اگر نظر ديگران (پنهان بودن عنوان و شخصيّت امام)، را مورد توجه قرار دهيم، باز مى گوييم كه ازدواج آن حضرت با شخصيت واقعى خود، امكان ندارد و منافى با اصل «غيبت» است (محمد صدر، تاريخ غيبت كبرى، ص 80 و 81.)
.
◀️از طرف ديگر، هيچ دليل روشن و قطعى، بر وجود زن و فرزند براى آن حضرت نيست ؛ چون مسئله غيبت، مهمتر از ازدواج است و مى تواند براى مصلحت بالاتر، مسئله مهم (ازدواج) را ترك كند و اهم را انجام دهد و عمل به سنت پيامبر«ص» مى تواند بعد از ظهور و قيام انجام گيرد و ايشان تشكيل خانواده دهد و بنابر قولى احتمال دارد، ايشان در زمان غيبت صغرى ازدواج كرده باشد ؛ اما با آغاز غيبت كبرى به دليل مصالح مهمتر ازدواج را ترك كرده باشد.
◀️بعضى از شواهد، دالّ بر وجود همسر و فرزند براى او است ؛ از جمله :
الف. قواعد كلى
احكام كلى شريعت محمدى«ص» ايجاب مى كند كه حضرت بقية اللَّه(عج) نيز مانند ديگر پيشوايان معصوم تشكيل خانواده داده و از سنت جدّ بزرگوارش حضرت محمد«ص» پيروى كند.
◀️ محدّث نورى مى گويد : «چگونه ترك خواهد نمود چنين سنت عظيمه جدّ بزرگوار خود را، با آن همه ترغيب و تحريضى كه در فعل آن و تهديد و تخويف كه در ترك آن شده است! سزاوارترين امت در اخذ به سنت پيامبر«ص»، امام هر عصر است و تاكنون كسى ترك آن را از خصايص آن جناب نشمرده است» نجم الثاقب، ص 224..
ب. روايات
◀️در كتاب الغيبة، از مفضّل بن عمر از صادق«ع» نقل شده است : «لا يَطّلع على موضعه احَدٌ مِن وُلدِه و لا غيره»؛ ؛ الغيبة، ص 102. ؛ «بر مكان ايشان هيچ كس، حتى فرزندى از فرزندانش اطلاع ندارد».
◀️سيد بن طاووس در جمال الاسبوع مى گويد : «روايتى با سندهاى متصل يافتم كه حضرت ولى عصر(عج) را اولاد بسيارى هست كه در شهرهاى كرانه دريا حاكم و والى هستند و در نيكى و بزرگوارى، در رأس نيكان روزگار و در قله صفات ابرار و اخيار هستند» جمال الاسبوع، ص 512..
◀️ابوبصير از امام صادق«ع» نقل مى كند: «گويا مى بينم كه قائم ما با خانواده اش در مسجد سهله اقامت گزيده است. ابوبصير مىگويد : گفتم : فدايت شوم! قائم هميشه در آن مسجد است؟ فرمود : آرى» اثبات الهداة، ج 3، ص 583، ح 776..
◀️البته با بررسى هاى سندى و دلايل اين روايات، به طور قطع نمى توان وجود فرزند را براى آن حضرت اثبات كرد...
#مهدی_شناسی
#قسمت_41
#اسامی_امام
🌺🍃
🌷مهدی شناسی ۴۲🌷
🔷اسامی امام زمان عج الله فرجه🔷
🌹اباصالح🌹
💠امام زمان عج الله فرجه ،پدر معرفتي هر صالحِ گناه گريزي است. به عبارتي دیگر ارتباط عاطفي و عميق امام زمان شامل حال همگان نميشود.اين سخن بدين معنا نيست كه ساير افراد از نعمت وجود ايشان بيبهرهاند. زيرا بركت امام عصر چون باراني است كه از آسمان فرو ميريزد و هركس طالب باران باشد خود را در معرض آن قرار ميدهد.
💠خيرِ عامِ حضرت چون باران همهي موجودات زميني و آسماني را در بر ميگيرد اما فيض خاص او تنها شامل صالحين عالم است پس از این رو معرفت نسبت به كسي كه به طور خاص پدر صالحين عالم هستند كار هر عامي نيست. بلكه معرفت ايشان امري است كه به تلاش و جستجو نياز دارد. زيرا گفتهاند آن كس را كه طاووس خواهد جور هندوستان باید.
💠آن كس كه دل به معرفت حضرت سپرده است بايد خود را بر سفرهي قرآن و روايت ببيند و اين امر امري سهل الوصول و آسان براي همگان است.
💠شخصي به نام رَيّان از امام رضا(علیه السلام) ميپرسد:«آيا شما صاحب الامر هستيد؟ امام رضا(علیه السلام) پاسخ مي دهند: من با اين بدن ضعيف صاحب الامر نيستم بلكه فرزندم قائم صاحب الامر است.
💠حضرت در ادامه ميگويند: قائم ما در سن پيري ظهور ميكنند اما ظاهرشان جوان است. بدنشان قوي است. اگر دست مباركش را دراز كند بزرگترين درخت را از ريشه جدا ميكند و اگر بين صخرهها صدا بزند صخرهها در هم ميريزد.
💠روايت ادامه دارد اما آنچه در اين روايت توجه را به خود جلب ميكند آن است كه حضرت علي بن موسي الرضا(علیه السلام) با آنكه صاحب الامر زمان خويش بودند خود را در مقابل حضرت حجت ضعيف معرفي ميكنند، وجود مقدس امام رضا(علیه السلام) فرزند خويش را قائم و صاحب الامر معرفي ميكنند و با اين معرفي تواضع و فروتني خويش را در محضر ايشان اعلام ميدارند.
💠دومين نگاه به اين روايت بر ميگردد به گفتهي مرحوم آیة الله الهي طباطبايي كه براي هر يك از ما دو ظهور وجود دارد ظهوري فردي و ظهور اجتماعي.
💠اگر از ديدگاه ظهور فردي اين روايت را بررسي كنيم خواهيم گفت با هر نگاهي كه حضرت به دل تك تك ما داشتهباشند اعتقادات غلطي كه چون درختي محكم در دل ما ريشه داونده است قطع و ريشه كن ميشود.
💠و اگر صداي حضرت را در درون خويش بشنويم كوه منيت ما در هم ميريزد و صداي وجدان ما در اندرونمان به وضوح شنيده ميشود. اگر پيام روايات را دنبال كنيم به يقين نگاه ما به حضور حضرت در زندگيمان تغيير ميكند.
#مهدی_شناسی
#قسمت_42
#اسامی_امام
#اباصالح
🌷🍃🌷🍃🌷🍃
🌷مهدی شناسی ۴۳🌷
🔷اسامی امام زمان عج الله فرجه🔷
🌹اصل🌹
🍃ريشه و بُن از مهمترين معانی کلمه ی اصل است.
🍃 وجود حضرت بقية الله بن و ريشه تمام خيرات و برکاتی است که در عالم امکان جاری و ساری است. اگر در بين مردم کسی وجودش مبارک است و نامش در خيرات پرآوازه است و اگر علم و کمال فردی زبانزد است و محبوب القلوب بودنش چشم گير، همه و همه به برکت وجود يوسف فاطمه(عج الله فرجه) است.
🍃 هر منتظري اگر به جلوه نام حضرت متوسل شود، خيرات و برکات را از بن و ريشه آن طلب کرده است. اين شخص هيچ حسنهای را ظاهری و روبنايی دريافت نميكند بلکه تمام حسنات عطا شدهاش به سرچشمه متصل میشود و آنچه از اصل و سرچشمه حقيقی آبياری شود خشکيدن و بیثمر بودن تهديدش نمیکند.
🍃اگر اصل را در مقابل فرع قرار دهيم بايد بگوييم تمام خيرات و برکات، فرعِ وجود مقدس حضرت حجت هستند.
🍃به ميزاني كه اتصال فرع به اصل محکمتر و قویتر باشد بيشتر از عنايات حضرت تغذيه میشود. همچنانکه شاخه درخت اگر محل اتصالش به درخت وسيعتر و پهنتر باشد، پايداريش در حوادث بيشتر خواهد بود.
🍃در معنای سوم، اصل را «ذات» هر چيز دانستهاند ذات در اين معنا در مقابل عَرَض قيام مي کند. وقتی سخن از ذات چيزی به ميان میآيد، سخن از ماندگاری و ثبات است.
🍃 ذات،حقيقتی جدانشدنی از اصل است در حاليکه عرض ثبوت ندارد و وجودش وابسته به ذات است. با اين توضيح بايد گفت خيرات و حسناتِ تبلور يافته در وجود حضرت بقية الله ذاتی است. اما خيرات و برکات ديگران عرضی و وابسته به ذات مقدس حضرت است.
#مهدی_شناسی
#قسمت_43
#اسامی_امام
#اصل
🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌺🍃🌺🍃
🌕شرایط ظهور
🔷قسمت: اول
♦️میخوام یه مثال ساده براتون بزنم؛ فرض بکنید قطار میخواد برسه؛ رسیدن قطار برامون مهمه. وقتی قطار میرسه چند تا چیز معمولاً همراه قطار ممکنه باشه؛ مثلاً یه ریل سالمی وجود داره که قطار روش اومده؛ یه نیرویی محرکه، حالا برق، بنزین، ذغال سنگ، گازوئیل… یه چیزی که قطار رو به حرکت درآورده بهش میگیم نیروی محرکه. وقتی قطار میاد دود از دودکش قطار بلند میشه؛ وقتی قطار میاد صدای سوت قطار شنیده میشه و چیزای دیگه.
♦️همین چهارتایی که گفتم: ریل سالم، نیروی محرکه، دود، سوت. اینا همه با اومدن قطار ارتباط دارن؛ بی ربط نیستن. اما سؤال: میزان تأثیر اینا توی اومدن قطار با هم یکیه؟ یا بگیم مثلاً فرق دارن؟ ممکنه بعضیاتون بگید که خوب فرق دارن؛ اما بالأخره همشون باید باشن؛ اینجورین؟!
♦️من خودم سریع جواب رو براتون میدم: اینا همه، این چهارتایی که گفتم؛ این چهارتا همشون با قطار ربط دارن اما اثرگذاریشون با هم یکی نیست؛ اینا رو میتونیم ما دو دسته بکنیم؛ بعضیاشون اینجورین که اگر باشن باعث میشن که قطار بیاد؛ رسیدن قطار انجام بگیره اگر نباشن قطار نمیاد. اما بعضیاشون نه، توی اومدن قطار اثر ندارن مثلاً: ریل سالم، نیروی محرکه و چیزایی که مثل اینا هستن اینا توی اومدن قطار اثرگذارن اگر باشن قطار میاد؛ اگر نباشن قطار نمیاد. یکیشم حتی اگر نباشه قطار نمیاد؛ ریل نباشه قطار نمیاد؛ ریل باشه نیروی محرکه نباشه قطار نمیاد؛ این یه دسته.
♦️یه دسته دیگه هم هستن مثل دود و سوت، اینا توی اومدن قطار اثر ندارن؛ قبول، وقتی قطار میاد صدای سوتش شنیده میشه؛ اگر قطار دود بکنه دودش دیده میشه؛ اما توی اومدن قطار نه سوت نه دود هیچکدومشون اثر ندارن؛
♦️بیایید یه اسمی واسه اینا بذاریم. به اون دستهای که توی اومدن قطار اثرگذارن میگیم شرط یا علت اومدن قطار، به اون دستهای که توی اومدن قطار اثرگذار نیستن فقط یه جوری خبر به ما میدن که انگار قطار داره میاد به اونا میگیم نشانه یا شرط اومدن قطار، پس شرایط اونایی هستن که توی اومدن قطار اثر دارن مثل ریل، نیروی محرکه؛ نشانهها اونایی هستند که فقط به ما خبر میدن.
♦️با این مثال ساده میخوایم وارد بحث ظهور امام زمان(علیهالسلام) بشیم.
♦️ظهور امام زمان هم همینجوریه؛ واسه اینکه ظهور امام زمان(علیهالسلام) رخ بده یکسری شرایطی نیاز داریم. شرایط ظهور یعنی چی؟ یعنی اونایی که باید باشن تا ظهور امام زمان رخ بده و ظهور امام زمان یکسری نشانهها داره؛ نشانهها اونایی هستن که خبر میدن؛ از روی نشانهها میفهمیم که انگار قراره اتفاقی بیفته.
♦️یه بازی قدیمی براتون بگم همتون شاید این بازی رو انجام داده باشید یا این بازی رو حداقل آشنا باهاش باشید: “بگرد و پیدا کن” یکی از اتاق میرفت بیرون؛ دوستش یه چیزی رو قایم میکرد بعد میگفت بیا داخل اتاق، بگرد و پیدا کن؛ داخل اتاق میچرخید اینطرف رو نگاه میکرد؛ اونطرف رو نگاه میکرد بعد اون دوستش که میدونست کجا قایم کرده راهنماییش میکرد، با تولید صدا؛ اگر اون شخص یابنده ـ اون شخصی که دنبال میگشت اون شیء رو پیدا کنه ـ به سمت اون شیء نزدیک میشد صدا رو زیاد میکرد: تَق تَق تَق تَق تَق… اگر ازش فاصله میگرفت صدا رو کم میکرد: تِق تِق تِق تِق… از اون نشانه چی میفهمید؟ وقتی صدای تَق تَق تَق تَق میشنید حس میکرد که داره میرسه به اون؛ انگار قراره پیداش کنه؛ داره نزدیک میشه.
♦️وقتی صدا می شه تِق تِق تِق تِق میفهمه که از اون داره فاصله میگیره نشانه های ظهور هم همینجوری هستن؛ وقتی نشانهها رخ میدن؛ هرچی بیشتر رخ بده انگار صدا تَق تَق تَق میفهمیم داریم به سمت ظهور نزدیک میشیم؛ وقتی نشانهها کمتر رخ بده یعنی با ظهور فاصله داریم.اما یادتون باشه نشانهها فقط خبر میدن که به ظهور داریم نزدیک میشیم یا از ظهور فاصله داریم اما تو خود اینکه ظهور محقق بشه اثری ندارن.
♦️خلاصه حرفای این قسمت این شد که بین شرط و نشانه فرقه و عمده روی مثال قطار براتون توضیح دادم که قطار یک شرایطی داره مثل ریل سالم، نیروی محرکه؛ یک نشانههایی داره مثل دود و سوت.
#شرایط_ظهور
12.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📖 تفسیر آیات مهدوی(شماره ۲۲)
🔹ویژه ماه مبارک رمضان
⬅️ سوره صف. آیه ۸_۹
🔵 موضوع: :ولایت ستیزان
🎙#استاد_اباذری
#رمضان_مهدوی
#تفسیر_آیات_مهدوی