دوشنبه تون عالی
خدایا
امروزمشگل گشای
دوستانم باش
مسیر زندگیشان راهموار کن وصندوقچه سرنوشت شان راپرکن ازخوبی
و بی نیازشان کن ازهر نیازی
#شبنشینی_با_مقام_معظم_رهبری
امام خامنه ای؛
بر خلاف آروزی احمقانه ی اقتدار و استحکامی که سیاست بازان خبیث برای رژیم صهیونیستی در سر میپرورانند،این رژیم روز به روز به اضمحلال و نابودی نزدیک تر شده است
#سلامتی_فرمانده_صلوات
﷽ 🌸 احکام 🌸
❓پرسش
آیا پول رهن منزل خمس دارد؟
📝پاسخ
چنانچه برای تأمین و رهن مسکن به پول مذکور نیاز باشد، تا زمانی که در رهن است لازم به پرداخت خمس نیست، ولی هر گاه از رهن آزاد شود و دیگر برای آن جهت، مورد نیاز نباشد، بر اساس نظر بیشتر فقها باید خمس آن پرداخت شود.
- البته در فرض مذکور، برخی از فقها [آیات سیستانی و خامنهای] میگویند، هر وقت توانایی پس گرفتن مبلغ را دارد باید فوراً خمس آن را پرداخت کند. حال اگر مجدداً به آن پول نیاز باشد، میتوان با هماهنگی و مصالحه با مرجع تقلید خویش یا نماینده رسمی ایشان مبلغ مذکور را در مورد نیاز خود مصرف نماید.
✅ پاسخ:
مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:
- حضرت آیةاللّه خامنهای (مد ظله العالی):
اگر مبلغ مذکور از درآمد کسب شما باشد، به هنگام وصول از موجر لازم است خمس آن داده شود.
- حضرت آیةاللّه مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
پول رهن منزل تا زمانی که در رهن است خمس ندارد، ولی هر گاه از رهن آزاد شود و دیگر برای آن جهت، مورد نیاز نباشد، و تا پایان سال خمسی هزینه نگردد خمس به آن تعلق میگیرد.
- حضرت آیةاللّه سیستانی (مد ظله العالی):
هر وقت توانایی پس گرفتن را دارید فوراً باید خمس آن را بپردازید.
- حضرت آیةاللّه نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه برای تأمین مسکن به پول مذکور نیاز باشد به گونهای که بدون آن امکان تهیۀ مسکن نباشد به آن خمس تعلق نمی گیرد.
🌸 مــلــاقــات خــدا:
پــســرڪي بــود ڪــه مــيخــواســت خــدا را مــلــاقــات ڪــنــد،او مــيدانــســت تــا رســيدن بــه خــدا بــايد راه دور و درازي بــپــيمــايد.بــه همــين دلــيل چــمــدانــي بــرداشــت و درون آن را پــر از ســانــدويچ و نــوشــابــه ڪــرد و بــي آنــڪــه بــه ڪــســي چــيزي بــگــويد،ســفــر را شــروع ڪــرد.
چــنــد ڪــوچــه آنــطــرفــتــر بــه يڪ پــارڪ رســيد،پــيرمــردي را ديد ڪــه در حــال دانــه دادن بــه پــرنــدگــان بــود.پــيش او رفــت و روي نــيمــڪــت نــشــســت.پــيرمــرد گــرســنــه بــه نــظــر مــيرســيد،پــســرڪ هم احــســاس گــرســنــگــي مــيڪــرد.
پــس چــمــدانــش را بــاز ڪــرد و يڪ ســانــدويچ و يڪ نــوشــابــه بــه پــيرمــرد تــعــارف ڪــرد.پــيرمــرد عــذا را گــرفــت و لــبــخــنــدي بــه ڪــودڪ زد.پــســرڪ شــاد شــد و بــا هم شــروع بــه خــوردن ڪــردنــد.
آنــها تــمــام بــعــدازظــهر را بــه پــرنــدگــان غــذا دادنــد و شــادي ڪــردنــد،بــي آنــڪــه ڪــلــمــه اي بــا هم حــرف بــزنــنــد.وقــتــي هوا تــاريڪ شــد،پــســرڪ فــهمــيد ڪــه بــايد بــه خــانــه بــازگــردد،
چــنــد قــدمــي دور نــشــده بــود ڪــه بــرگــشــت و خــود را در آغــوش پــيرمــرد انــداخــت،
پــيرمــرد بــا مــحــبــت او را بــوســيد و لــبــخــنــدي بــه او هديه داد.وقــتــي پــســرڪ بــه خــانــه بــرگــشــت،مــادرش بــا نــگــرانــي از او پــرســيد:تــا اين وقــت شــب ڪــجــا بــودي؟
پــســرڪــ در حــالــي ڪــه خــيلــي خــوشــحــال بــه نــظــر مــيرســيد،جــواب داد:پــيش خــد!!
پــيرمــرد هم بــه خــانــه اش رفــت.همــســر پــيرش بــا تــعــجــب پــرســيد:چقدر،دیرکردی وچـرا ، اينــقــدر خــوشــحــالــي؟پــيرمــرد جــواب داد:
امــروز بــهتــرين روز عــمــرم بــود،
مــن امــروز در پــارڪ بــا خــدا غــذا خــوردمــ.
بسیاری از ورثه به هنگام تقسیم ارث به این مسئله شرعی بی توجهند که اگر میت وصیت کند مقداری از دارایی او به عنوان خمس پرداخت شود یا ورثه یقین پیدا کنند که وی مقداری خمس بدهکار است تا وصیت میت و یا خمسی را که بر عهده دارد از اموال او ادا نکنند نمیتوانند در اموال او تصرف نمایند و تصرفات آنان در حکم غصب است و نسبت به تصرفات قبلی نیز ضامن هستند.
رساله آموزشی آیت الله خامنه ای جلد اول