👈 مهمّترین سفارش در آخرین لحظات
یکی از راویان حدیث و از اصحاب و دوستان امام جعفر صادق علیه السلام به نام ابوبصیر لیث مرادی حکایت کند: پس از آن که امام جعفر صادق علیه السلام به شهادت رسید، روزی جهت اظهار هم دردی و عرض تسلیت به اهل منزل حضرت، رهسپار منزل آن امام مظلوم علیه السلام گردیدم.
همین که وارد منزل حضرت شدم، همسرش حمیده را گریان دیدم؛ و من نیز در غم و مصیبت از دست دادن آن امام همام علیه السلام بسیار گریستم. و چون لحظاتی به این منوال گذشت، افراد آرامش خود را باز یافتند. آن گاه همسر آن حضرت به من خطاب کرد و اظهار داشت: ای ابوبصیر! چنانچه در آخرین لحظات عمر امام جعفر صادق علیه السلام در جمع ما و دیگر اعضاء خانواده می بودی، از کلامی بسیار مهمّ استفاده می بردی.
ابوبصیر گوید: از آن بانوی کریمه توضیح خواستم؟ پاسخ داد: در آن هنگام، که ضعف شدیدی بر امام علیه السلام وارد شده بود فرمود: تمام اعضاء خانواده و آشنایان و نزدیکان را بگوئید که در کنار من حاضر و جمع شوند.
وقتی تمامی افراد حضور یافتند،
حضرت به یکایک آنان نگاهی عمیق انداخت و سپس خطاب به جمع حاضر فرمود: «ان شفاعتنا لا تنال مستخفا بالصلاة» کسانی که نماز را سبک می شمارند هرگز شفاعت ما به آنان نخواهد رسید.
📗 #بحارالانوار، ج 47، ص 59
✍ مرحوم علامه محمد باقر مجلسى
👈 دانه ی گل
پادشاهی دو پسر داشت و باید از بین آنها یکی را به عنوان ولیعهد خود انتخاب میکرد. با وزیر خود مشورت کرد و هر دو پسر را نزد خود خواست و به هر کدام یک کیسه دانه گل داد و گفت: من مدتی به سفر می روم و از شما انتظار دارم تا وقتی برمیگردم این دانهها را تر و تازه به من باز گردانید و هر کس بهتر از دیگری از آنها مواظبت کند ولیعهد من خواهد بود.
یکی از آن دو پسر دانه ها را در صندوقچه ای آهنین گذاشت و درش را مهر و موم کرد. پسر دیگر دانه ها را به باغچه برد و همه را کاشت.
بعد از مدتی پدر از سفر بازگشت. پسری که دانه ها را در صندوقچه گذاشته بود، در صندوقچه را باز کرد. تمام دانه ها پوسیده و از بین رفته بودند. اما دیگری پدر را به باغچه برد و گلهای شاداب را نشانش داد و گفت: به زودی همه گلها تخم تازه خواهند داد و آن دانه ها را به شما خواهم داد. پدر به هوش و زیرکی این پسر آفرین گفت و او را به عنوان ولیعهد خود انتخاب کرد.
👌خداوند در درون همه ی ما استعداد های بسیاری گذارده است. آنها را در صندوقچه نگذاریم تا از بین بروند. به بطالت هم از دستشان ندهیم. بلکه آنها را بکاریم و آبیاری کنیم و پرورش دهیم تا هر کدام گیاهی سبز، شاداب و باطراوت شوند.
👈 من اینجا مسافرم
جهانگردی به دهکده ای رفت تا زاهد معروفی را زیارت کند، دید که زاهد در اتاقی ساده زندگی می کند. اتاق پر از کتاب بود و غیر از آن فقط میز و نیمکتی دیده می شد.
جهانگرد پرسید: لوازم منزلتان کجاست؟...زاهد گفت: مال تو کجاست؟ جهانگرد گفت: من اینجا مسافرم. زاهد گفت: من هم.
👌دنیا محل گذر است نه محل ماندن !!!
🔸 " حدیــــث روز " ...
امام جعفر صادق (ع) :
أكملُ الناس عقلاً أحْسَنُهُم خُلقاً
عاقل ترين مردم خوش خلق ترين آنهاست.
📚اصول كافي ، ج۱ ، ص ۲۷
خشک کردن آب وضو
خیلی از مردم بعد از گرفتن وضو، دست و صورت خود را خشک می نمایند.
در حالی که به فرموده امام صادق علیه السلام:
برای کسی که وضو بگیرد و آب وضوی خود را با دستمال خشک کند یک حسنه، و برای کسی که صبر کند تا آب وضویش خشک شود، سی حسنه نوشته خواهد شد.
کتاب پاداش نیکی ها و کیفر گناهان ص68
🌱
❤️مهدی شناسی 49❤️
🔷اسامی امام زمان عج الله فرجه🔷
🌹بقية الله🌹
🔴اولين عنواني كه با آن در دعای ندبه وجود مقدس حضرت ولي عصر(عج الله فرجه) را طلب ميكنيم، «بقية الله» است: «اَينَ بقية الله؟ ، كجاست بقية الله؟»
🔹براي اطلاق بقية الله بر حضرت حجت(علیه السلام)، وجوه متعددي بيان شده است:
⬅️۱. از اين جهت كه امام زمان(عج الله فرجه) آئينهي تمام نماي حق هستند و به صفات الهي تخلّق كامل دارند، «بقية الله»خوانده ميشوند.
⬅️۲. خداوند ولي عصر(علیه السلام) را به عنوان وصّي خاتم، باقي نگه داشته، تا از ناحيهي حضرت(عج الله فرجه) فضل، رحمت و كرامت خاص الهي را شامل حال بندگانش نمايد.
⬅️۳. عنوان «بقية الله» نشاني از رحمت خاص خداوند است. هركس كه طبق ارادهي الهي برگزيده شود تا مورد لطف ويژه خداي سبحان قرار گيرد، توفيق معرفت و شناخت امام عصر(علیه السلام) نصيبش ميشود كه «بقية الله» است.
⬅️۴. امام زمان(علیه السلام) «بقية الله» است، چرا كه بقاي اهل زمين به واسطهي وجود مقدس اوست: «لولا الحجّة لساخت الارضُ باَهلِها»« اگر حجت خدا نبود، هر آينه زمين اهلش را ميبلعيد.»
🔺زميني كه زير پاي ما گسترده شده است، تحمل معاصي و گناهان ما را ندارد. طبق كلام معصوم(علیه السلام)، تنها به يُمن وجود امام است كه زمين اهلش را نميبلعد. حضور «بقية الله» در عرصهي عالم، موجب رفع بلا از اهل دنياست.
⬅️۵. «بَقِيَّتُ اللَّهِ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنينَ ...» « باقي ماندهي خدا برايتان بهتر است، اگر دلدادهي خدا باشيد...»
در زمان حضرت شعيب(علیه السلام) مردم در زمينهي كسب و كار حرام خوري ميكردند. آيهي ذكر شده كلامي است كه حضرت شعيب(علیه السلام) خطاب به قومش ميگويد و آنها را به رزق حلال دعوت ميكند. (در آيهي مباركه، به جاي رزق حلال، كلمه "بقية الله" ذكر شده.)
🔺طبق روايات اهل بيت(علیهم السلام) منظور از بقية الله ، وجود مقدس آل پيامبر(ص) است. آنها علم محض هستند و به بهترين صورت ميتوانند از نظر روحي و معنوي ما را تأمين كنند.
🔹در واقع حضرت ولي عصر(عج الله فرجه) نيز به عنوان "بقية الله"، وجودي است كه روزي قلب و روح ما از طريق او تأمين ميشود.
⬅️۶. «بقية» به معناي «اثر» است. امام زمان را به عنوان "بقية الله"، اثر وجودي خداوند در ميان خلق مييابيم.
با توجه به اين معنا، همانطور كه خداي متعال در هر مكان و هر زمان حاضر است، امام عصر هم كه اثر وجودي خدا است، در همه جا حضور دارد.
🔹"بقية الله" بودن مولايمان به اين حقيقت اشاره دارد كه او هميشه و همهجا با ماست.
#مهدی_شناسی
#قسمت_49
#اسامی_امام
#بقية_الله
❤️ مهدی شناسی 50 ❤️
🔷اسامی امام زمان عج الله فرجه🔷
🌹جمعه🌹
🌱حضرت امام هادی(علیه السلام) حضرت بقية الله را جمعه ناميدند. امام هادی با توجه به حديثی منقول از رسول اكرم(صلوات الله علیه و آله) نام جمعه را به حضرت بقية الله منسوب کردند.
🌱رسول خدا(صلوات الله علیه و آله) در حديثی فرمودند: با روزها دشمنی نکنيد که آنها با شما دشمنی خواهند کرد.
🌱امام هادی در تفسير اين حديث فرمودهاند «روزها ما اهل بيت هستيم» روز شنبه به پيامبر(ص) اختصاص يافته است روز يکشنبه به اميرالمومنين (ع) و حضرت زهرا(س)، روز دوشنبه به امام حسن و امام حسين(ع) روز سه شنبه به امام سجاد، امام باقر و امام صادق(ع) و چهارشنبه مفتخر به نام امام موسي كاظم، امام رضا و امام جواد و امام هادي(ع) است پنج شنبه خود را با نام امام حسن عسکري زينت بخشيده است و جمعه خود دست به دامان صاحب الزمان(عج) شده است.
🌱ائمه اطهار همه نوري واحدند اما هر روز از روزهاي هفته افتخار دارند تا خاص در خدمت محبان ائمه اطهار مربوط به آن روز باشند.
🌱امام هادي(ع) در ادامه ميفرمايند: «جمعه روز پسرِ پسر من است. در آن روز اهل حق و صدق گرداگرد او جمع ميشوند.»
🌱شايد خالي از لطف نباشد كه دلايل ديگري براي نام جمعه حضرت ذكر شود.
🍃دو واقعه تاريخي به جمعه نسبت داده شده است كه افتخار اين روز است.هم تولد مبارك حضرت حجت را به روز جمعه ۱۵ شعبان نسبت دادهاند و هم روايات متعددی، روز ظهور را جمعه گفتهاند لذا انتظار ظهور در اين روز بيش از روزهاي ديگر است.
🌱جمعه يكي از اعياد عظيمه مسلمين است كه سرور افراد با پيوست به حضرت بقية الله در اين روز است.
🌱جمعه يكي از چهار عيد اعظم به شمار ميآيد. اعياد چهارگانه عبارتند از« جمعه- عيد غدير- عيد فطر و عيد قربان» اين روز از آداب خاصي برخوردار است كه براي ساير ايام اين آداب ذكر نشده است از جمله پوشيدن لباسهاي نو، غسل،ادعيه مخصوص روز جمعه و ...
🌱با نگاه به اين توضيح بايد گفت همه منتظران حضرت چشم به شراب وصل او دوختهاند تا در اين روز بهترين عيديها را از دستان مبارک حضرت دريافت کنند.
#مهدی_شناسی
#قسمت_50
#اسامی_امام
#جمعه
❣حکم گفتن کلماتی از قبیل عزیزم به نامحرم❣
#ارتباط_با_نامحرم
📥پرسش:
اگر فردی کلماتی از قبیل "عزیزم" و از این قسم کلمات به جنس مخالف بزند، در صورتی که از به کار بردن این کلمات هیچ گونه احساسی نداشته باشد، حکمش چیست؟
📤 پاسخ:
✍ آیت الله خامنه ای:
بهطور كلى ارتباط مذکور با نامحرم كه مستلزم مفسده بوده و يا خوف ارتكاب گناه در ميان باشد، جايز نيست.
✍ آیت الله سیستانی:
جایز نیست.
✍ آیت الله مکارم:
در فرض سوال، از بکار بردن این گونه الفاظ در ارتباط با نامحرم باید به صورت جدی اجتناب نمود.
✍ آیت الله شبیری:
هر نوع رفتار و گفتار با نامحرم، که انسان را در معرض گناه قرار می دهد یا نوعا محرک شهوت دیگری است جایز نیست.
✍ آیت الله فاضل لنکرانی:
گفتن کلماتی تحریک آمیز مانند عزیزم و امثال آن با نامحرم جایز نیست چون مفسده دارد، هر چند خود قصد خاصی نداشته باشد برای طرف مقابل ممکن است ایجاد مفسده نماید. در مورد خطاب کلمه شما یا تو با نامحرم اشکال ندارد و گفتن شما نیز به عنوان احترام ایجاد مفسده نمی کند. هم چنین صحبت کردن غیر ضروری با نامحرم ایجاد مفسده می کند و باید از صحبت های غیر ضروری نیز خودداری شود.
📚 استفتاء از سایت مراجع
╚═══🌿🌼🌿══╝
📚
👈 آدرس امام زمان عج
از علامه حسن زاده آملی پرسیدند: آدرس امام زمان (عج) کجاست؟ کجا می شود حضرت را پیدا کرد؟
ایشان فرمودند: آدرس حضرت در قرآن کریم آیه آخر سوره قمر است...که میفرماید: «فی مقعد صدق عند ملیک مقتدر»
هر جا که صدق و درستی باشد، هر جا که دغل کاری و فریب کاری نباشد، هرجا که یاد و ذکر پروردگار متعال باشد، حضرت آنجا تشریف دارند
🌺🌿
❁﷽❁
🌺وَقَالُواْ لَن تَمَسَّنَا النَّارُ إِلاَّ أَيَّاماً مَّعْدُودَةً قُلْ أَتَّخَذْتُمْ عِندَ اللّهِ عَهْداً فَلَن يُخْلِفَ اللّهُ عَهْدَهُ أَمْ تَقُولُونَ عَلَي اللّهِ مَا لاَ تَعْلَمُونَ بقره(80)
🌹و (يهود) گفتند: جز چند روزى محدود، هرگز آتش دوزخ به ما نخواهد رسيد، بگو: آيا پيمانى از نزد خدا گرفته ايد كه البتّه خداوند هرگز خلاف پيمان خود نمى كند، يا اينكه بر خداوند چيزى را نسبت مى دهيد كه به آن علم نداريد؟
🌿تفسیر آیه:
از جمله انحرافات عقيدتى يهود، اين بود كه مى گفتند: اگر بر فرض ما گنهكار باشيم، كيفر ما از ديگران كمتر است و چند روزى بيشتر، عذاب نخواهيم شد!. زيرا ما از ديگران برتريم. خداوند در اين آيه، بر اين طرز تفكّر خط بطلان مى كشد.
📜پیام آیه:
امتيازطلبى، از جمله خصوصيّات يهود است. «و قالوا»
- افكار و گفتارهاى ناروا را بى پاسخ نگذاريد. «قالوا... قل»
- برترى طلبى، نژادپرستى وآرزوى بدون عمل، ممنوع است. «قالوا لن تمسّنا النار... ام تقولون»
- همه در برابر قانون يكسان هستند، خداوند وعده و پيمانى براى نجات قومى خاص نداده است. «قل اتّخذتم عند اللَّه عهداً»
- نا آگاهى از معارف دين، سبب نسبت دادن خرافات به دين مى شود. «ام
تقولون على اللَّه ما لاتعلمون»
منبع: تفسیرنور
🌷 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن🌷
✨اللّهم صلّ علی محمّد و آل محمّد و عجّل فرجهم✨
🌺🌿
✳️باسمه تعالی ✳️
💠یاران امام زمان (عج) 💠
🌹طبق روایات معصومین (علیهم السلام )شمار یاران خاص حضرت مهدی (عج ) ۳۱۳ نفرند. که به نظر می رسد حاکمان و زمامداران جهان از میان آن ها برگزیده خواهند شد.
در عصر ظهور یاران خاص حضرت مهدی (عج) برگزیدگان اهل زمین بوده و شایستگی های لازم برای تدبیر امور همه ی مردم جهان را دارا خواهند بود.
ایشان در اولین فرصت خود را به مولای خود رسانده, و با آن حضرت بیعت خواهند کرد.
🌹احادیث فراوانی در ستایش این گروه ممتاز وارد شده و در قرآن کریم آیاتی است که تأویل به آنان شده است. که در ذیل به بیان برخی از آنان پرداخته شده است:
۱- امام محمد باقر وامام صادق (علیهما السلام) در تأویل کلام خداوند: «وَ لَئنِْ أَخَّرْنَا عَنهُْمُ الْعَذَابَ إِلىَ أُمَّةٍ مَّعْدُودَةٍ لَّیَقُولُنَّ مَا یحَْبِسُهُ...»
[ فرمودند: «مراد از امت معدود, یاران حضرت مهدی(عج) است که به تعداد اهل بدر هستند».
۲- از امام صادق (ع) درباره ی کلام خداوند تعالی: «... فَاسْتَبِقُواْ الْخَیرَْاتِ أَیْنَ مَا تَكُونُواْ یَأْتِ بِكُمُ اللَّهُ جَمِیعًا ...»
؛ روایت شده است: «مراد اصحاب قائم(عج) است که ۳۱۳ نفر به تعداد افراد جنگ بدر. آنان درساعتی جمع می شوند؛ مانند ابرهایی که در پائیز جمع می گردند ».
۳- ابان بن تغلب می گوید: با امام محمد باقر (ع) درمسجد کوفه بودم, آن حضرت درحالی که دستم را گرفته بود, فرمودند: «ای ابان! ۳۱۳ نفر به این مسجد خواهند آمد, مردم مکه می دانند که هنوز پدران و اجداد آن افراد به دنیا نیامده اند, شمشیرهایی با خود دارند که روی هر کدام, نام صاحب شمشیر و نام پدرش و حسب و نسبش نوشته شده است, آن گاه منادی ندا می دهد که: «این مهدی است که چون داوود و سلیمان قضاوت می کند, و در قضاوت کردن احتیاجی به دلیل و شاهد ندارد».
۴- محمد بن مسلم از امام باقر (ع) نقل می کند که فرمود: «هنگامی که قائم ما (عج) قیام می کند, پشتش را به کعبه تکیه داده و ۳۱۳ نفر گرد او جمع می شوند و اولین چیزی که می فرماید, این آیه است: «بَقِیَّةُ اللَّهِ خَیْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ مُۆْمِنِینَ» سپس میفرماید: «أَنَا بَقِیَّةُ اللَّهِ فِی أَرْضِهِ» و در این هنگام گروهی متشکل از ۱۰ هزار نفر گرد او جمع میشوند و درآن هنگام قیام می کند, پس در روی زمین معبودی به جز خدا باقی نمیماند....»
🌺با توجه به آنچه بیان گردید, به نظر می رسد, ۳۱۳ نفر اصحاب و یاران خاص و به تعبیر امام علی (عج) و امام صادق (عج) «پرچم داران» حضرت مهدی (عج) هستند که هر یک نقش عظیمی درفرماندهی سپاه و گشودن شهرها و اداره امور و.... دارند. درحالی که یاران عام آن حضرت- یاوران- مومنان صالحی اند که به حضرت مهدی (عج) در مکه و غیر آن ملحق می شوند, زیر پرچمش گرد می آیند و با دشمنان خدا و پیامبر خدا (ص) می جنگند
به استناد روایات فوق, دسته ای یاران حضرت مهدی (عج) را تنها همان ۳۱۳ نفر دانسته و دسته ای دیگر, علاوه بر این افراد, حضور ده هزار نفر دیگر را در کنار حضرت مهدی (عج) اعلام داشته اند که برخی برای جمع میان این دو دسته روایات, چند احتمال را بیان کرده اند:
۱- دو دسته کردن اصحاب حضرت به جهت اختلاف در درجات اخلاص آنها است, به این نحو که ۳۱۳ نفر از آنها در کمال درجه ی اخلاص اند, و ۱۰ هزار نفر دیگر در مرتبه ای پایین ترند.
۲- اختلاف دو دسته در سرعت ملحق شدن آنها و رسیدن آنان به حضرت مهدی(عج) است, به این نحو که ۳۱۳ نفر از دیگران زودتر به حضرت ملحق می شوند.
۳- اختلاف در سرعت ایمان و بیعت نمودن با حضرت است.
۴- اختلاف در دفاع نمودن ازحضرت باشد. به این معنا که ۳۱۳ نفر اولین دسته ای است که حضرت را یاری خواهند نمود.
۵- اختلاف به لحاظ وظایف و کارهایی است که به جهت اختلاف درجات اصحاب به آنها محول خواهد شد. مثلا 313نفر از فرماندهان و رئیسانند, برخلاف بقیه ی افراد.
✳️به نظر میرسد نظر اول و پنجم صحیح تر باشد
📗نرم افزار مهدویت ؛ بخش امام زمان (عج) در روایات
هدایت شده از بسم رب المهدی
یک دانه اگر گیرد
صد دانه به بار آرد
آداب سخاوت را...
از خاک بیاموزیم
#جملات_زیبا
💢