#روایات_اهلسنت
#احتجاج_با_اهلسنت
🔴 سجده شکر معاویه پس از شنیدن خبر شهادت امام حسن علیه السلام
🔶 به مناسبت ۲۳ رجب سالروز سوء قصد به جان امام مجتبی سلام الله علیه در مدائن
🔻 احمد بن علی قلقشندی از علمای شافعی مذهب و نامدار اهل سنت سجده شکر معاویه پس از شهادت امام حسن سلام الله علیه را نقل میکند:
⏪ ویُقَال إِن مُعَاوِیَة لما بلغه مَوته سجد شکرا.
و گفته میشود که معاویه هنگامی که خبر وفات (امام حسن سلام الله علیه) به او رسید، سجده شکر به جا آورد.
📚 مآثر الإنافة فی معالم الخلافة ج۱ ص۱۰۶
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
#تقویم_شیعه
🔵 بیست و چهارم رجب المرجب
🗒 فتح خیبر به دست امیرالمؤمنین سلام الله علیه
🔹 در این روز در سال ۷ هجری قمری در جنگ خیبر مرحب به دست امیرالمؤمنین سلام الله علیه کشته شد و قلعه خیبر به دست آن حضرت فتح گردید.(۱)
🔹 چون پیامبر صلی الله علیه و آله به جنگ خیبریان رفت و قلعه قموص را محاصره کرد، ابتدا پرچم را برای مبارزه با آنان به ابوبکر دادند. ابوبکر با لشکری رفت، ولی چون نظر به پهلوانان آنان نمود فرار کرد و لشکریان هم در پی او باز گشتند. روز بعد پیامبر صلی الله علیه و آله پرچم را به عمر داد و او هم از ترس کشته شدن به میدان جنگ نرسیده باز گشت.
🔷 انتخاب امیرالمؤمنین سلام الله علیه برای فتح خیبر
🔹 پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند:«فردا پرچم را به مردی میدهم که حملههایش را تکرار کند، نه این که فرار کند. کسی که خدا و پیامبرش را دوست دارد و خدا و پیامبرش هم او را دوست دارند، و خداوند خیبر را به دست او فتح میکند». همه اصحاب آرزو کردند که این مقام و منزلت به آنان واگذار شود.
🔹 فردای آن روز، پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: علی بن ابی طالب سلام الله علیه کجاست؟ گفتند: چشم دردی دارد که حرکت برای آن حضرت مشکل است. خاتم الانبیاء صلی الله علیه و آله فرمودند: او را حاضر کنید. سلمه بن اکوع رفت و آن حضرت را آورد. پیامبر صلی الله علیه و آله سر آن حضرت را در بر گرفت و از آب دهان مبارک به چشمان نورانی حضرت خاتم الاوصیاء علی مرتضی سلام الله علیه مالید و فرمود:«بارالها، زحمت گرما و سرما را از او بردار». پس از آن روز بر امیرالمؤمنین سلام الله علیه درد چشم عارض نشد و از گرما و سرما آزرده نگشت.
🔹پیامبر صلی الله علیه و آله زره خود را بر او پوشانید و ذوالفقار را بر کمر او بست و پرچم به آن حضرت سپرد و سوار بر مرکبش نموده فرمود:«جبرئیل از سمت راست، میکائیل از سمت چپ، عزرائیل از پیش رو و اسرافیل از پشت سر، و نصرت خدا بالای سر، و دعای من از پشت سر تو است». فرمود: یا علی، مسلمانی را بر ایشان عرضه کن.
🔷 میدان جنگ خیبر
🔹 آن حضرت رفت، و پس از موعظه و نصیحت عدهای برای جنگ با او آمدند. آنان دو نفر از مسلمانان را شهید کردند. امیرالمؤمنین سلام الله علیه بر آنها تاخته و آنها را کشتند.
🔹 آنگاه برادر مرحب با عدهای آمدند. حضرت آنها را نیز به درک فرستاد. مرحب که شجاع بود به خونخواهی آمد. امیرالمؤمنین سلام الله علیه چنان با ذوالفقار بر سرش فرود آورد که شمشیر از حلقش گذشت و او را دو نیم ساخت و به خاک انداخت. صدای تکبیر مسلمانان بلند شد.
🔹 عدهای از یهود به دفاع آمدند و با مسلمانان به جنگ پرداختند. امیرالمؤمنین سلام الله علیه به مبارزه ادامه داد تا عدهای کشته شدند و عدهای به قلعه گریختند.
🔹 آن حضرت با دست قدرتمند حیدری در قلعه را کند و برای مسلمانان معبر قرار داد تا از خندق عبور کنند. حضرت چندین بار مسلمانان را از روی خندق به وسیله آن در عبور داد، با این که از سه روز قبل، آن حضرت گرسنه بود.(۲)
🗒 بازگشت جعفر طیار از حبشه
🔹 آمدن جناب جعفر بن ابی طالب سلام الله علیه برادر امیرالمؤمنین سلام الله علیه از حبشه در روز فتح خیبر اتفاق افتاده است.(۳)
_________________________________________
۱. زاد المعاد: ص ۳۵. فیض العلام: ص ۳۱۷. در بحار الانوار ۲۷ رجب روز فتح خیبر ذکر شده است؛ بحار الانوار: ج ۹۷، ص ۱۶۸-۳۸۴.
۲. المستدرک علی الصحیحین: ج ۳، ص ۳۷. مجمع الزوائد و منبع الفوائد: ج ۹، ص ۱۲۴. کنز العمّال: ج ۵، ص ۲۸۳. فیض العلام: ص ۳۱۷-۳۲۱.
۳. منتخب التواریخ: ص ۵۶. وقایع الایام: ج رجب، ص ۲۵۵.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش رجب المرجب
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
هدایت شده از معارف الشیعه
#دستورات_ماثور
🔴 نماز #شب_بیست_و_چهارم از #ماه_رجب
روايت کرده اند از حضرت پيامبر صلي الله عليه و آله که:
«هر کس چهل ركعت نماز( هر دو ركعت به يك سلام) بعداز حمد ، آيه آمن الرسول (285 تا 286 سوره بقره)و سوره توحيد يك مرتبه بخواندخداوند براي او هزار عمل نيک مي نويسدو هزار گناه او را مي آمرزد و هزار درجه او را بالا مي برد وهزار فرشته از آسمان فرود آمده و دست به سوي آسمان بلند کرده و بر او درود مي فرستند و خداوند سلامت دنيوي و اخروي را به او عطا مي کند و گويي شب قدر را درک کرده است.»
📚اقبال الاعمال ج۲ ص۶۶۷
کانال معرفتی "معارف الشیعه"
@maaref_shiaa
هدایت شده از معارف الشیعه
#مقتل_مستند
#تاریخ_مستند
#مقتل_امام_کاظم سلام الله علیه
⚫️ اینقدر امام نحیف شده بود که فقط یک پیراهن از او دیده می شد
🔻به روایت دیگر از ثوبانى منقول است که جناب امام موسى علیهالسّلام در مدّت زیاده از ده سال بعد از آنکه آفتاب یک نیزه بلند مىشد به سجده مىرفت، مشغول دعا و تضرّع مىبود تا زوال شمس. در ایامى که در حبس هارون بود، او مکرّر بر بام خانه مىرفت نظر مىکرد در آن حجرهاى که حضرت را در آنجا محبوس کرده بود، جامهاى مىدید که بر زمین افتاده است و کسى را نمىدید.
روزى به ربیع گفت: این جامه چیست که من مىبینم در این خانه؟ ربیع گفت: این جامه نیست بلکه موسى بن جعفر است، هر روز بعد از طلوع آفتاب به سجده مىرود و تا وقت زوال در سجود مىباشد، هارون گفت: به درستى که او از رهبانان و عبّاد بنى هاشم است، ربیع گفت: هرگاه مىدانى که او چنین است چرا او را در این زندان تنگ جا دادهاى؟
او گفت: براى دولت من در کار است که او چنین باشد.
📚 عیون أخبار الرضا ج۱ ص۸۸
کانال معرفتی "معارف الشیعه"
@maaref_shiaa
هدایت شده از معارف الشیعه
#مقتل_مستند
#تاریخ_مستند
#مقتل_امام_کاظم سلام الله علیه
⚫️ ظاهر سازی هارون الرشید ملعون بعد از شهادت #امام_کاظم سلام الله علیه
🔻بعد از وفات آن حضرت سندى بن شاهک به امر هارون هفتاد نفر از فقها و اعیان و اشراف بغداد را حاضر کرد، بدن مبارک آن حضرت را گشود و گفت: بیائید نظر کنید به موسى بن جعفر و گواه شوید که اثر جراحتى بر بدن آن حضرت نیست و به مرگ خود از دنیا رفته است، آنچه مردم خلیفه را به آن متّهم مىگردانند غلط است. ایشان همه بر جسد شریف آن حضرت نظر کردند و بر پاهاى مبارک آن حضرت اثر حنا مشاهده نمودند و محضرى ساختند، همه بر آن محضر باطل گواهى نوشتند
📚كتاب الغیبه شیخ طوسى ۳۰
کانال معرفتی "معارف الشیعه"
@maaref_shiaa
هدایت شده از معارف الشیعه
#تاریخ_مستند
#مصائب_امام_کاظم_سلام_الله_علیها
⚫️ تبعید #امام_کاظم " سلام الله علیه " از مدینه به بصره
◾️چون روز شد، هارون فضل بن ربیع را فرستاد در وقتى که آن حضرت نزد جدّ بزرگوار خود رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله و سلّم نماز مىکرد، در اثناى نماز، آن جناب را گرفتند و کشیدند که از مسجد بیرون برند، حضرت متوجّه قبر جدّ بزرگوار خود شد گفت: یا رسول اللَّه به تو شکایت مىکنم از آنچه از امّت بدکار تو به اهل بیت بزرگوار تو مىرسد، و مردم از هر طرف صدا به گریه و ناله و فغان بلند کردند.
چون امام مظلوم را نزد او بردند، ناسزاى بسیار به آن جناب گفت، و امر کرد که آن جناب را مقید گردانیدند، و دو محمل ترتیب داد براى آنکه ندانند که آن جناب را به کدام ناحیه مىبرند، یکى را بسوى بصره فرستاد و دیگرى را به جانب بغداد، حضرت در آن محملى بود که به جانب بصره فرستاد، و حسّان سرورى را همراه آن جناب کرد که آن جناب را در بصره به عیسى بن جعفر منصور که برادرزاده اش بود تسلیم نماید، در روز هفتم ماه ذیحجّه آن جناب را در داخل بصره کردند، در روز علانیه آن جناب را تسلیم عیسى کردند.
📚 عیون أخبار الرضا " سلام الله علیه " ج۱ ص۸۲
کانال معرفتی "معارف الشیعه"
@maaref_shiaa
هدایت شده از معارف الشیعه
#تاریخ_مستند
#مصائب_امام_کاظم_سلام_الله_علیها
⚫️ کنیز زیبا روی در زندان #امام_کاظم سلام الله علیه
◾️ابن شهر آشوب از کتاب انوار روایت کرده است که در ایامى که حضرت امام موسى علیهالسّلام در حبس هارون بود، او جاریهاى در نهایت حسن و جمال براى خدمت حضرت به زندان فرستاد، شاید که حضرت بسوى او میل نماید و قدر او در نظر مردم کم شود، تا آنکه براى تضییع آن حضرت بهانه به دست آورد. چون کنیز را به خانه آن جناب آوردند فرمود: مرا به امثال اینها احتیاجى نیست، اینها در نظر شما مىنماید و نزد من قدرى ندارد. چون خبر را براى او بردند، در غضب شد و گفت: بگوئید که ما تو را به رضاى تو حبس نکردهایم و ما را با رخصت تو کارى نیست، جاریه را نزد او بگذارید و بر گردید.
چون جاریه را به نزد آن جناب گذاشتند، از مجلس خود برخاست، خادمى را فرستاد که خبر آن جاریه را بیاورد، خادم برگشت و گفت: جاریه در سجده است و مىگوید: قدّوس سبحانک، هارون گفت: جادو کرده است او را موسى بن جعفر. چون جاریه را طلبید، اعضاى او مىلرزید و بسوى آسمان نظر مىکرد، هارون گفت: چه مىشود تو را؟ گفت که: حالت غریبى مرا رو داد، چون نزد آن جناب رفتم پیوسته مشغول نماز بود و متوجّه من نمىگردید، بعد از آنکه از نماز فارغ شد، مشغول ذکر خدا بود، به نزدیک او رفتم و گفتم: چرا خدمتى به من نمىفرمائى؟ گفت: به تو احتیاجى ندارم، گفتم: مرا بسوى تو فرستادهاند که خدمت کنم، پس گفت: این جماعت چهکارهاند و به جانبى اشاره کرد، چون نظر کردم باغها و بستانها دیدم که منتهاى آن به نظر در نمىآمد... چون این حالت را مشاهده کردم، مدهوش شدم و به سجده افتادم، و سر بر نداشتم تا خادم تو مرا به نزد تو آورد...
📚مناقب ابن شهر آشوب ج۴ ص۳۲۲
کانال معرفتی "معارف الشیعه"
@maaref_shiaa
هدایت شده از معارف الشیعه
#تاریخ_مستند
#مصائب_امام_کاظم_سلام_الله_علیها
⚫️ آمدن #امام_رضا به بغداد برای تجهیز بدن #امام_کاظم " سلام الله علیهما "
◾️چون لحظهاى بر آمد نظر کردم جوان خوش روئى را دیدم که نور سیادت و ولایت از جبین وى ساطع و لامع، و سیماى امامت و نجابت از چهره وى ظاهر، و شبیهترین مردمان به حضرت امام موسى علیهالسّلام بود، در جنب آن حضرت نشسته، خواستم که از آن امام عالىشأن نام آن جوان را سؤال کنم، حضرت بانگ بر من زد که: نگفتم که با من سخن مگو، پس خاموش گردیدم، چون لحظهاى بر آمد آن امام مسموم غریب مظلوم معصوم فرزند دلبند خود را وداع کرد، و نفس مطمئنّهاش نداى ارْجِعِی إِلى رَبِّک را اجابت نموده الى الرفیق الأعلى گویان به عالم وصال ارتحال فرمود، حضرت امام رضا علیهالسّلام از نظر مردم غایب شد.
به خدا سوگند که از ایشان هیچگونه امرى نسبت به آن جناب واقع نمىشد، بلکه حضرت امام رضا علیهالسّلام متکفّل این امور بود، و ایشان حضرت را نمىدیدند.
چون آن جناب از تکفین پدر بزرگوار فارغ گردید، روى به من آورد فرمود که: اى مسیب باید که در امامت من شک نیاورى و دست از دامان متابعت من بازندارى، به درستى که من پیشوا و مقتداى توام، حجّت خدایم بر تو بعد از پدر بزرگوار خود. آنگاه آن امام مسموم مظلوم را در مقبره قریش که اکنون مرقد مطهّر آن حضرت است، مدفون ساختند.
📚عیون أخبار الرضا ج۱ ص۹۵
کانال معرفتی "معارف الشیعه"
@maaref_shiaa
هدایت شده از معارف الشیعه
#دستورات_ماثور
🔴 نماز #شب_بیست_و_پنجم از #ماه_رجب
▪️ روايت کرده اند از حضرت پيامبر صلي الله عليه و آله که:
«هر کس بين نماز مغرب و عشاء بيست ركعت نماز( هر دو ركعت به يك سلام) بعداز حمد ، آيه آمن الرسول (285 تا 286 سوره بقره)و سوره توحيد يك مرتبه بخواند خداوند، او و خانواده، دين، مال، دنياو آخرت او راحفظ مي کند واز جاي خود برنمي خيزد مگر آن که آمزيده مي گردد.»
📚اقبال الاعمال ج۲ ص۶۶۷
❌❌ لازم به ذکر است که می توان این نماز را تا قبل اذان صبح فردا بقصد رجاء بجا آورد ....
کانال معرفتی "معارف الشیعه"
@maaref_shiaa
#تقویم_شیعه
⚫️ وقایع بیست و پنجم رجب المرجب
🗒 شهادت امام کاظم سلام الله علیه
▪️ در این روز در سال ۱۸۳ هجری قمری بنابر مشهور امام موسی بن جعفر سلام الله علیه، در حبس سندی بن شاهک ملعون به شهادت رسیدند.(۱)
▪️ به روایت مرحوم کلینی روز شهادت حضرت موسی بن جعفر سلام الله علیه ششم رجب است.(۲)
▪️ هارون ملعون به ظاهر برای زیارت و در حقیقت برای دستگیر نمودن حضرت موسی بن جعفر سلام الله علیه و فرستادن آن حضرت از مدینه به بغداد به مسجد النبی صلی الله علیه و آله آمد.(۳)
◾️ خلفای ظالم در دوران امامت حضرت
▪️ آن حضرت ۲۰ سال داشتند که امامت به ایشان منتقل شد و مدت ۳۵ سال امامت
فرمودند. در این مدت بعد از شهادت امام جعفر صادق سلام الله علیه مقداری همزمان با ابوجعفر منصور بودند که او متعرض آن حضرت نشد.
▪️ بعد از منصور قریب به ده سال ایام خلافت مهدی بود. او حضرت را به عراق طلبید و حبس کرد. شبی امیرالمؤمنین سلام الله علیه را در خواب دید که به او فرمود:«فهل عسیتم ان تولیتم أن تفسدوا فی الارض و تقطعوا ارحامکم».(۴) وقتی بیدار شد مراد حضرت را دانست و موسی بن جعفر سلام الله علیه را از زندان آزاد کرد.
▪️ پس از مهدی، پسرش هادی خواست آن حضرت را محبوس کند ولی اجل او را مهلت نداد، چه این که کمتر از یک سال بیشتر خلافت نکرد . خلافت به هارون که رسید امام سلام الله علیه را از زندانی به زندان دیگر فرستاد، تا در سال چهاردهم خلافتش آن حضرت را در سن ۵۵ سالگی به زهر جفا شهید کرد.(۵)
◾️ غسل و تدفین حضرت
▪️ پس از شهادت بدن شریف حضرت را طبق دستور هارون با جامههای کهنه، جهت اهانت به آن بزرگوار، روی نردبانی گذاردند و چهار حمّال بر دوش گرفتند، و کسی جلوی جنازه صدا میزد:«این امام رافضیان است».
▪️ امام رضا سلام الله علیه قبلاً متوجه غسل و کفن و نماز آن حضرت شده بودند. سپس شیعیان آمدند و گل آوردند و احترام کردند و در محل فعلی حرم مطهر، بدن آن حضرت را دفن کردند.(۶)
▪️ تعداد فرزندان آن حضرت ۳۷ نفرند(۷) و مدت امامت آن حضرت ۳۵ سال، و عمر شریف امام علیه السّلام هنگام شهادت ۵۵ سال بود.(۸)
▪️ شهادت آن حضرت در ۵ یا ۶ رجب نیز ذکر شده است.(۹)
_________________________________________
۱. اعلام الوری: ج ۲، ص ۶. بحار الانوار: ج ۴۸، ص ۲۰۶. مسار الشیعه: ص ۳۶. مصباح المتهجد: ص ۷۴۹. زاد المعاد: ص ۳۵. فیض العلام: ص ۳۲۲. مصباح کفعمی: ج ۲، ص ۵۹۸.
۲. کافی: ج ۲، ص ۵۰۷.
۳. کافی: ج ۲، ص ۵۰۷. بحار الانوار: ج ۴۸، ص ۲۰۶.
۴. سوره محمّد صلی الله علیه و آله و سلّم: آیه ۲۲.
۵. قلائد النحور: ج رجب، ص ۳۳-۳۴.
۶. وقایع الایام: ج رجب، ص ۲۷۹، از جنات الخلود.
۷. ارشاد: ج ۲، ص ۲۴۴.
۸. اعلام الوری: ج ۲، ص ۶. ارشاد: ج ۲، ص ۲۱۵.
۹. مناقب ابن شهر آشوب: ج ۴، ص ۳۴۹. کافی: ج ۲، ص ۵۰۷. ارشاد: ج ۲، ص ۲۱۵.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش رجب المرجب
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈