31.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#روایات_اهلسنت
#احتجاج_با_اهلسنت
🔴 مناظره امام رضا سلام الله علیه با یحیی بن ضحاک
🔻 یکی از مناظراتی که حضرت امام رضا سلام الله علیه در موضوع امامت انجام داده است؛ مناظرهای است که آن حضرت با یحیی بن ضحاک و در حضور مامون انجام داده است و با سوالاتی که در مورد خلافت ابوبکر مطرح میکند همگان را به سکوت وا میدارد.
🎥 عالم محقق و مدافع ولایت اهلبیت علیهم السلام ، آیت الله #حسینی_قزوینی " دامت برکاته "
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
#تقویم_شیعه
🔵 پنجم ذی الحجة الحرام
🗒 جنگ سویق
🔹 در این ماه در سال ۲ هجری قمری غزوه سویق به وقوع پیوست.(۱)
🔹 ابوسفیان بعد از واقعه بدر نذر کرد که با زنی نزدیکی نکند و روغن به خود نمالد تا انتقام خویش را از پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله بگیرد. به این منظور همراه دویست نفر به عریض از نواحی مدینه رفتند و دو خانه و چندین نخل را آتش زدند و دو نفر از بزرگان انصار را در آنجا کشتند تا او به نذر خود عمل کرده باشد.
🔹 چون خبر به پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله رسید ابولبابه را در مدینه گذاشته همراه با دویست نفر از مهاجرین و انصار و در رأس آنها أمیر المؤمنین علیه السّلام به سوی عریض حرکت کردند. ابوسفیان چون با خبر شد که پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله با عجله به آنجا می آید، به لشکر خود دستور داد تا انبانهای سویق را که برای آذوقه با خود آورده بودند ریخته و سبکبار فرار کنند. مسلمانان وقتی رسیدند آنان گریخته بودند. لذا انبانهای سویق را برداشته مراجعت نمودند. به همین دلیل این غزوه را «ذات السویق» گویند.(۲)
_________________________________________
۱. بحار الانوار: ج ۲۰، ص ۲-۳. نور الابصار شبلنجی: ج ۱، ص ۸۲.
۲. منتهی الامال: ج ۱، ص ۵۸.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش ذی الحجة الحرام
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
#تقویم_شیعه
🔵 ششم ذی الحجة الحرام
🗒 ازدواج امیر المؤمنین و حضرت زهرا علیهماالسّلام
🔹ازدواج امیر المؤمنین و حضرت زهرا علیهماالسّلام در این روز در سال ۲ هجری قمری، آقا و سرور ما خاتم الانبیاء صلّی اللَّه علیه و آله، أمیر المؤمنین علیه السّلام را به سیّده نساء عالمیان فاطمه زهرا بتول عذراء سلام اللَّه علیها تزویج فرمود.(۱)
🔹این ماجرا بعد از رجوع از جنگ بدر ۱۶ روز بعد از وفات رقیه دختر پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله در روز سه شنبه ۶ ذی الحجه واقع شده است.(۲)
🔹امام صادق علیه السّلام فرمود: «اگر خداوند متعال أمیر المؤمنین علیه السّلام را خلق نمی کرد، در تمام زمین انسانی که کفو و شایسته همسری با حضرت فاطمه سلام اللَّه علیها باشد یافت نمی شد».(۳)
🔷 خواستگاری از فاطمه سلام اللَّه علیها
🔹هنگامی که سن مبارک بتول عذراء حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا سلام اللَّه علیها نه سال کامل شد، از اطراف و اکناف اهل مدینه و عظمای قبائل و رؤسای عشایر و صاحبان ثروت و مکنت به خواستگاری حضرت آمدند. عده ای از منافقین نیز این جرئت را به خود دادند که با کمال بی شرمی به خواستگاری آن حضرت بیایند.
🔹هنگام خواستگاریِ بعضی از آنها رسول اکرم صلّی اللَّه علیه و آله بسیار ناراحت شدند، و به عده ای از منافقین که اعتراض کردند، فرمودند : «من شما را رد نکردم، بلکه خدا شما را رد کرده و امر فاطمه سلام اللَّه علیها از جانب خداوند متعال معین می شود». آنان غافل از این بودند که این گوهر گرانبها را خداوند در سایه عزّت و حراست خود حفظ فرموده و او را در خور استعداد ابناء دنیا از ملوک و رعایا و ارباب فقر و غنا قرار نداده است، بلکه او را برای وصی پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله علی بن ابی طالب علیه السّلام ذخیره فرموده است.(۴)
🔹از امام حسین علیه السّلام روایت شده که فرمود: روزی حضرت رسول صلّی اللَّه علیه و آله در خانه امّ سلمه بود. فرشته ای با هیبت خاصی بر آن حضرت نازل شد که با لغات گوناگون که به یکدیگر شباهتی نداشت مشغول تسبیح و تقدیس خداوند بود. او عرض کرد: من صرصائیلم. خداوند مرا نزد شما فرستاده که به شما بگویم: «نور را با نور تزویج کن». حضرت فرمود: «چه کسی را با چه کسی» ؟ گفت: «فاطمه را با علی بن ابی طالب». لذا پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله فاطمه سلام اللَّه علیها را در حضور جبرئیل و میکائیل و صرصائیل به عقد علی علیه السّلام در آورد و این عقد در زمین بود.
🔹در این هنگام پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله به میان شانه های صرصائیل نگریست و دید نوشته است: «لا اله الااللَّه، محمّد رسول اللَّه، علی بن ابی طالب مقیم الحجه». فرمود: ای صرصائیل، از کی این جمله بین شانه های تو نوشته شده ؟ گفت: دوازده هزار سال پیش از آنکه خداوند متعال دنیا را بیافریند.(۵)
_________________________________________
۱.تتمه المنتهی: ص ۱۳۷. بحار الانوار: ج ۴۳، ص ۹۷.
۲.امالی طوسی: ج ۱، ص ۴۲. بشاره المصطفی: ص ۲۶۷.
۳.امالی شیخ طوسی: ج ۱، ص ۲۹ - ۴۲. الفردوس ابن شیرویه دیلمی: ج ۳، ص ۳۷۳. کشف ال غمه: ج ۱، ص ۴۷۲، به نقل از پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم: «لولا علی لم یکن لفاطمه کفو». بحار الانوار: ج ۴۳، ص ۱۴۱. مناقب: ج ۳، ص ۱۲۹. بشاره المصطفی صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم: ص ۲۶۷. المحتضر: ص ۱۳۳ - ۱۳۶.
۴.مناقب ابن شهر آشوب: ج ۱، ص ۳۵۳ -۳۶۳. عیون اخبارالرضا علیه السّلام: ج ۱، ص ۲۲۵. عوالم العلوم: ج ۱۱، ص ۱۴۱ -۱۴۲. الروض الفائق:ص ۲۵۶. بحار الانوار: ج ۴۳، ص ۱۴۵. ریاحین الشریعه: ج ۱، ص۸۰.
۵.بحار الانوار: ج ۴۳، ص ۱۲۳.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش ذی الحجة الحرام
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
#تقویم_شیعه
🔵 ششم ذی الحجة الحرام
🗒 ازدواج امیر المؤمنین و حضرت زهرا علیهماالسّلام
🔷 مراسم عروسی
🔹هنگامی که حضرت فاطمه سلام اللَّه علیها را در شب ازدواج به خانه ئ علی علیه السّلام می بردند، پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله از جلو ایشان ، برئیل در سمت راست و میکائیل در سمت چپ ایشان، و هفتاد هزار فرشته پشت سر حضرتش حرکت می کردند و در آن حال خدا را تسبیح می گفتند و تقدیس می کردند، و این تقدیس و تسبیح آنها تا طلوع فجر ادامه داشت.(۱)
🔹جبرئیل زمام ناقه ای که آن حضرت را می بردند و اسرافیل رکاب و میکائیل دنبال آن را گرفته بود، و پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله جامه های فاطمه سلام اللَّه علیها را منظم می کرد، و هفتاد هزار ملک با دیگر فرشتگان تکبیر می گفتند، اما به حسب ظاهر سلمان زمام ناقه را گرفته بود و حمزه و عقیل و جعفر از اهل بیت از قفای حضرت فاطمه سلام اللَّه علیها و بنی هاشم با شمشیرهای کشیده می آمدند، و همسران پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله از پیش روی می آمدند.
🔹پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله آنها را به مسجد طلبید و دست فاطمه سلام اللَّه علیها را در دست علی علیه السّلام نهاد و فرمود: «بارک اللَّه فی ابنه رسول اللَّه»، و نیز فرمود: «هذه ودیعتی»، و بعد از مراسمی مخصوص، پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله در حق آنها و نسل ایشان دعا کرد. سپس فرمود: «مرحباً ببحرین یلتقیان و نجمین یقترنان».
🔹سپس پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله از نزد ایشان بیرون آمد و چهار چوب در را گرفت و فرمود: «طهّرکما اللَّه و طهّر نسلکما، انا سلم لمن سالمکما و حرب لمن حاربکما، أستودعکما اللَّه و أستخلفه علیکما».
🔹آنگاه همه به منازل خود رفتند و از زنان جز اسماء کسی نزد فاطمه سلام اللَّه علیها نماند، و این به خاطر وصیت حضرت خدیجه سلام اللَّه علیها بود که هنگام وفات گریست و از اسماء عهد و پیمان گرفت که در شب عروسی حضرت فاطمه سلام اللَّه علیها آن حضرت را تنها نگذارد. اسماء هم به عهد خود وفا کرد، و چون ماجرا را برای پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله نقل کرد، آن حضرت به یاد خدیجه سلام اللَّه علیها کرد و گریست و در حق اسماء دعا فرمود.(۲)
🔷 مهریه حضرت زهرا سلام اللَّه علیها
🔹در مقدار و نوع مهریه آن حضرت روایات مختلفی وارد شده است:
- یک لباس مشکی بلند و یک پوست گوسفند و مقداری عطر.(۳)
- یک لباس نرم و ملایم و یک زره خطی که ساخت بحرین است.(۴)
- چهار صد و هشتاد درهم.(۵)
- چهار صد مثقال نقره.(۶)
- پانصد درهم، که علاّمه مجلسی رحمه اللَّه می فرماید: اصحّ اقوال همین قول است.(۷)
- زره حَطَمی که ارزش آن سی درهم بود.(۸)
- پوست قوچ یا میش.(۹)
- درع حَطَمی.(۱۰)
- یک شتر.(۱۱)
- یک پنجم زمین.
پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله فرمود: «در آسمان معین شده که مهریه زهرا یک پنجم زمین است. پس هر که در زمین راه برود در حالی که با او و فرزندانش دشمن باشد، قدم زدن او تا روز قیامت در زمین حرام است».(۱۲)
امام باقر علیه السّلام فرمود: مهر فاطمه سلام اللَّه علیها یک پنجم دنیا و دو سوم بهشت است، و در زمین چهار نهر فرات، نیل، نهروان و بلخ برای حضرت فاطمه سلام اللَّه علیها است. خداوند به پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله فرمود: «ای محمّد، تو فاطمه را به پانصد درهم به ازدواج علی در آور تا سنّتی در بین امّت تو باشد».(۱۳)
در روایت دیگر: «یک چهارم دنیا و بهشت و جهنّم است، که دوستان خود را داخل بهشت می کند و دشمنان خود را به جهنّم روانه می نماید».(۱۴)
- در روایت دیگر مهریه آن حضرت نصف دنیا ذکر شده است.(۱۵)
_________________________________________
۱.اقبال الاعمال: ص ۵۸۴. تاریخ بغداد: ج ۵، ص ۷.
۲.فیض العلام: ص ۱۶۲.
۳.بحار الانوار: ج ۴۳، ص ۱۱۳.
۴.کافی: ج۵، ص۳۷۷. اصابه:ج۴، ص۳۷۷. وسائل الشیعه: ج۱۵، ص۱۰.
۵.بحار الانوار: ج۴۳، ص۱۰۵. کفایه الطالب:ص۲۹۸. تهذیب:ج۷،ص۳۶۴. مسند احمد:ج۱،ص۸۰. مناقب ابن مغازلی:ص۳۵۰. کشف الغمه: ج۱، ص۳۶۸. الریاض النضره: ج۲، ص۱۸۰.
۶.بحار الانوار: ج۴۳، ص۱۱۲-۱۱۳.
۷.دلائل الامامه: ص۱۸. مناقب آل ابی طالب علیه السّلام: ج۳، ص۳۹۹. مدینه المعاجز: ج۷، ص ۳۵۱-۳۵۲. بحارالانوار: ج۴۳، ص۱۱۲، ج۵۰، ص۷۶.
۸.قرب الاسناد: ص۱۷۵. کافی: ج۵، ص۳۳۷.
۹.بحارالانوار: ج۴۳، ص ۱۱۲-۱۱۳.
۱۰.طبقات ابن سعد: ج۸، ص۱. مسند حمیدی: ج۱، ص۲۲. دلائل النبوه: ج۳، ص۱۶۰. سنن ابی داود: ج۱، ص۴۹۰. الفقه الاکبر: ج۳، ص۶.
۱۱.الثغور الباسمه: ص۳۰. اعلام النساء: ج۳، ص۱۱۹۹.
۱۲.بحارالانوار: ج۴۳، ص۱۱۳.
۱۳.بحارالانوار: ج۴۳، ص۱۱۳.
۱۴.بحارالانوار: ج۴۳، ص۱۱۳.
۱۵.مدینه المعاجز: ج۲، ص۳۳۶.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش ذی الحجة الحرام
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
#تقویم_شیعه
🔵 ششم ذی الحجة الحرام
🗒 ازدواج امیر المؤمنین و حضرت زهرا علیهماالسّلام
🔷 ولیمه عروسی
🔹اثاث منزل و ولیمه عروسی حضرت زهرا سلام اللَّه علیها چنین بود که پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله به أمیر المؤمنین علیه السّلام فرمود : «زره خود را بفروش». آن حضرت زره را فروخت و پول آن را خدمت پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله آورد. پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله مقداری را جهت تهیه غذای عروسی به امّ سلمه دادند. بنابر بعضی روایات نصف از لوازم غذا را پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله و نصف دیگر را أمیر المؤمنین علیه السّلام تهیه نمودند.
جهازیه حضرت زهرا سلام اللَّه علیها
مقداری را هم به بلال و عمار دادند که از بازار لوازم خانه را خریداری کنند. یک پیراهن، یک عدد روسری، قطیفه سیاه خیبری یا عبای سیاه، پرده نازک پشمی، یک عدد حصیر از بافته های قریه هَجَر، آسیای دستی، یک عدد طشت مسی، مشک برای آب آوردن، کاسه ای سفالین، مشکی مخصوص خنک کردن آب، ابریقی که طرف بیرونش رنگ شده بود، کوزه ئ سفالین، پوست گوسفند.(۱)
🔹أمیر المؤمنین علیه السّلام می فرماید: در آن شب که دختر پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله به خانه من آمد، بسترمان جز یک پوست گوسفند نبود.(۲)
🔹در جای دیگر از آن حضرت نقل شده که فرمود: من با فاطمه سلام اللَّه علیها در حالی ازدواج کردم که جز یک پوست گوسفند چیزی نداشتیم که شب بر روی آن می خوابیدیم و روز علوفه شترمان را بر روی آن می ریختیم و خدمتگزاری در خانه نداشتیم.(۳)
🔹در روایتی دیگر می فرماید: پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله به خانه ما آمد در حالی که ما بر روی خود قطیفه ای انداخته بودیم که اگر از طول آن را به روی خود می کشیدیم، پهلوهایمان خالی می شد و اگر از عرض می انداختیم سر و پاهایمان بدون روپوش می ماند.(۴)
🔹بعضی از اهل سنّت نقل کرده اند: هنگامی که فاطمه سلام اللَّه علیها به خانه علی علیه السّلام رفت، در خانه آن حضرت چیزی جزریگ پهن شده، کوزه سفالین، بالش و ظزفی برای آب نیافت.(۵)
🔹بنابر نقلی دیگر دو کوزه کوچک، ظرف مخصوص شیر که از چوب می تراشیدند، سبوئی سبز رنگ که روغن یا آرد در آن می ریختندچهار بالش یا متکا یا پشتی با رویه ای از پوست پر از گیاه خشک شده سبز رنگ، از اثاثیه منزل بود.(۶)
🔷 عروسی و شرکت کنندگان
🔹در بعضی روایات آمده است که بعد از خرید ۲۹ یا سی روز، أمیر المؤمنین علیه السّلام صبر کرد تا اینکه جعفر و عقیل به آن حضرت گفتند: از پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله بخواه که همسرت را به خانه بیاوری. بعضی از همسران پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله گفتند: ما از پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله خواهش می کنیم که شما همسرت را بیاوری. پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله فرمود: «ما انتظار داریم خود او بیاید و از ما درخواست کند». أمیر المؤمنین علیه السّلام می فرماید: عرض کردم «حیا مانع من می شود». پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله اجازه مجلس عروسی و ولیمه را فرمودند، و به أمیر المؤمنین علیه السّلام فرمودند:«هر کس را دوست داری دعوت کن».
🔹زنان به کار زنها و أمیر المؤمنین علیه السّلام و عمار و بلال و چند نفر دیگر به کار مجلس مردها که درجشن عروسی آن دو نور الهی شرکت کردند، و از ولیمه عروسی که به دساور پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله فراهم آمده بود، میل کردند. در آن مجلس ۴۰۰۰ نفر از آن طعام خوردند و پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله غذائی برای أمیر المؤمنین و فاطمه علیهماالسّلام فرستاد، در حالی که چیزی از آن غذا کم نشد و همچنان به جای ماند، با وجود اینکه سه روز از آن تناول می کردند.
_________________________________________
۱.بیت الاحزان: ص ۵۷.
۲.سنن المصطفی صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم: ج ۲، ص ۵۳۸.
۳.صفوه الصفوه «ابن جوزی»: ج ۲، ص ۳.
۴.ذخائر العقبی: ص ۴۹.
۵.فاطمه الزهراء سلام اللَّه علیهابهجه المصطفی صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم: ص ۶۷۴، از المناقب احمد بن حنیل (خطی).
۶.بحار الانوار: ج ۴۳، ص ۹۴ .
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش ذی الحجة الحرام
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
#تقویم_شیعه
🔵 ششم ذی الحجة الحرام
🗒 ازدواج امیر المؤمنین و حضرت زهرا علیهماالسّلام
🔷 عروسی و شرکت کنندگان (ادامه)
🔹شب با مراسمی مخصوص، حسب الامر پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله آن دو بزرگوار را به حجره امّ سلمه آوردند. امّ سلمه می گوید: هنگامی که خورشید غروب کرد، پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله فرمود: «فاطمه را بیاور». من رفتم و دست فاطمه سلام اللَّه علیها را گرفته در حالی که لباسش بر زمین کشیده می شد و از خجالت و شرم عرق از چهره اش جاری بود، آن حضرت را نزد پدر بزرگوارش آوردم.
🔹هنگامی که خدمت آن حضرت رسید، از شدت خجالت پایش لغزید. پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله فرمود: «خداوند تو را از لغزشهای دنیا و آخرت نگه دارد».
🔹هنگامی که پیش روی آن حضرت قرار گرفت، چادر را از صورت فاطمه سلام اللَّه علیها کنار زد تا علی علیه السّلام چهره او را ببیند. سپس دست او را در دست علی علیه السّلام قرار داد و این گونه بود که این زندگی نورانی آغاز شد.(۷)
🔷 ثمره ازدواج نورانی
🔹ثمره این ازدواج مبارک و نورانی و الهی پنج فرزند بود. دو امام معصوم علیهماالسّلام، آقا و مولایمان حضرت مجتبی علیه السّلام و سرور شهیدان حضرت اباعبداللَّه علیه السّلام، دو دختر حضرت عقیله بنی هاشم زینب کبری و جناب امّ کلثوم علیهماالسّلام و که این فرزندان در زمان حیات پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله در مدت نه سال به دنیا آمدند. آخرین فرزند ایشان حضرت محسن علیه السّلام بود که بعد از شهادت پیامبر صلّی اللَّه علیه و آله به مدت چند روز به وسیله ضربه های بین در و دیوار و کتک های منافقین و ظالمین به شهادت رسید.(۱)
🔹حضرت فاطمه سلام اللَّه علیها نه سال و ۷۵ روز یا ۹۵ روز در منزل أمیر المؤمنین علیه السّلام زندگی کرد تا آنکه بعد از شهادت حضرت محسن علیه السّلام به شهادت رسید.
🔷ازدواج آسمانی
🔹بین ازدواج آن حضرات در آسمان و تزویج آنها در زمین چهل روز فاصله بود. در اول یا ششم ذی الحجه(۲) در حالی که طرف ایجاب عقد خداوند متعال و طرف قبول جبرئیل و خطبه خوان راحیل بود. شاهدان حاملان عرش و ۷۰ هزار نفر از فرشتگان بودند. نثار کننده نقل این عروسی رضوان خزانه دار بهشت، و آنچه نثار شد درّ و یاقوت و مرجان، و حجله دار این زفاف اسماء بود.(۳)
🔷 اقوال در روز ازدواج حضرت
🔹اقوال در ازدواج چنین است: عقد در صفر و ازدواج در ذی الحجه(۴)، عقد در صفر و ازدواج در ربیع الاول، عقد در رجب و ازدواج بعد از برگشت أمیر المؤمنین علیه السّلام از بدر(۵)، عقد در ربیع ذل اول و ازدواج هم در ربیع الاول، عقد در اول یا ششم ذی الحجه(۶)، عقد در اول ذی الحجه و ازدواج در ششم ذی الحجه(۷)، یک سال بعد از هجرت عقد و یک سال بعد از آن ازدواج(۸)، عقد در ۲۸ صفر و چهار ماه بعد از آن ازدواج(۹)، عقد در محرم و ازدواج در ذی الحجه(۱۰)، عقد چند روز از شوال گذشته و ازدواج روز سه شنبه ششم ذی الحجه(۱۱)، یا نیمه رجب.(۱۲)
🗒 مرگ منصور دوانیقی
🔹در این روز در سال ۱۵۸ هجری قمری منصور دوانیقی بخیل بی رحم، در سفر حج به هلاکت رسید و در حجون دفن شد.(۱۳)
🔹منصور در بنی عباس شباهت هامی به هشام بن عبد الملک در بنی امیّه داشت، و از او تقلید می نمود. او مردی خونریز بود، و بر خلاف برادرش سفاح عداوت و ظلم تمام نسبت به آل ابوطالب داشت.
🔹از آن بزرگواران افراد زیادی را کشت و بزرگترین جنایت منصور به شهادت رساندن امام صادق علیه السّلام بود. عبداللَّه محض و حسن مثلث و بسیاری از بنی الحسن را نیز او شهید کرد.
_________________________________________
۱.بحار الانوار: ج ۴۳، ص ۹۶.
۲. دلائل الامامه طبری: ص ۴۵ - ۴۷.
۳. بحار الانوار: ج ۴۳، ص ۹۷.
۴.بحار الانوار: ج ۴۳، ص ۹۲، ۱۱۳، ۱۴۵.
۵.الذریه الطاهره: ص ۹۳ - ۹۴. بحار الانوار: ج ۴۳، ص ۱۳۶.
۶.کشف الغمه: ج ۱، ص ۳۶۴. بحار الانوار: ج ۴۳، ص ۱۳۶. ذخائر العقبی: ص ۲۶.
۷.مصباح المتهجد: ص ۴۶۵.
۸.بحار الانوار: ج ۴۳، ص ۶.
۹.کشف الغمّه: ج ۱، ص ۲۶۴. الثغور الباسمه: ص ۲۷.
۱۰.نظم درر المسطین: ص ۱۸۹.
۱۱.الشرف المؤید: ص ۵۵. الانوار المحمدیه من المواهب اللدنیه: ص ۱۴۶.
۱۲.امالی شیخ طوسی: ج ۱، ص ۴۲. بحار الانوار: ج ۴۳، ص ۹۷. وسائل الشیعه: ج ۱۴، ص ۱۷۸.
۱۳.توضیح المقاصد: ص ۲۹. مسار الشیعه: ۱۷. مصباح کفعمی: ج ۲، ص ۶۰۰. فیض العلام: ص ۱۰۶.
۱۴.تتمه المنتهی: ص ۱۶۰. فیض العلام: ص ۱۰۹. مستدرک سفینه البحار: ج ۵، ص ۲۲۰.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش ذی الحجة الحرام
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
#تقویم_شیعه
⚫️ هفتم ذی الحجة الحرام
🗒 شهادت امام باقر سلام الله علیه
▪️در چنین روزی مصادف با دوشنبه، در سال ۱۱۴ هجری قمری امام باقر سلام الله علیه توسّط هشام بن عبدالملک مسموم و شهید شد.(۱)
▪️در شب شهادت به امام صادق سلام الله علیه فرمودند: «من امشب جهان را بدرود خواهم گفت. هم اکنون پدرم علی بن الحسین سلام الله علیهما را دیدم که شربتی گوارا نزد من آورد و نوشیدم و مرا به سرای جاوید و دیدار حق بشارت داد».
▪️در روایت دیگری فرمودند: «ای فرزند گرامی، مگر نشیندی که حضرت علی بن الحسین از پس دیوار مرا ندا کرد: «ای محمّد بیا، زود باش که ما انتظار تو را می کشیم».
▪️آن حضرت چندین روز و به قولی سه روز در حالت درد از سم به سر می بردند تا به شهادت رسیدند. فردای آن روز بدن مطهر و پاک آن دریای بیکران دانش خدائی را در خاک بقیع کنار مزار امام مجتبی و امام سجاد علیهماالسّلام به خاک سپردند.(۲)
▪️آن حضرت هشتصد درهم برای تعزیه و ماتم خود وصیت فرمود. حضرت صادق سلام الله علیه فرمودند: پدرم فرمود: «ای جعفر، از مال من مقداری وقف کن برای ندبه کنندگان که ده سال در منی در موسم حج بر من گریه کنند، و مراسم ماتم را تجدید نمایند».(۳)
▪️آقا و مولایمان حضرت باقر سلام الله علیه در کربلا شرف حضور داشت. شب یازدهم، بازار کوفه، کنار سرهای مطهر، اسارت شام و مجلس یزید را دیده است و هر زمان که متذکر شهادت حسین بن علی سلام الله علیهما و اسارت عمه هایش می شد، اشک از چشم مبارکش مانند در جاری می گشت.
🗒 بردن امام کاظم سلام الله علیه به زندان بصره
▪️در این روز امام کاظم سلام الله علیه را در حالی که در غل و زنجیر بسته بودند، به بصره بردند و مدت یکسال نزد عیسی بن جعفر بن ابی جعفر منصور محبوس کردند و سپس حضرت را به بغداد بردند.(۴)
▪️عیسی آن حضرت را در یکی از حجرات خانه خود که نزدیک به دیوانخانه بود محبوس کرد و مشغول فرح و سرور گردید. از یکی از کاتبان او که نصرانی بود نقل شده که می گفت: «این عبد صالح و بنده شایسته خود یعنی موسی بن جعفر در ایامی که در این خانه محبوس بود چیزهائی از لهو و لعب شنید که گمان ندارم هر گز بر خاطر شریف آن حضرت خطور کرده باشد».
▪️آقا و مولایمان حضرت کاظم سلام الله علیه مدت یکسال در بصره محبوس بودند، و بعد از یکسال آن حضرت را به بغداد بردند و نزد فضل بن ربیع حبس کردند.
_________________________________________
۱. توضیح المقاصد: ص ۲۹. فیض العلام: ص ۱۱۰.
۲. کافی: ج ۲، ص ۴۹۵. بصائر الدرجات: ص ۱۴۱. فیض العلام: ص ۱۱۰. انوار البهیه: ص ۶۹.
۳. کافی: ج ۲، ص ۴۹۵. بصائر الدرجات: ص ۱۴۱. فیض العلام: ص ۱۱۰. انوار البهیه: ص ۶۹.
۴. فیض العلام: ص ۱۱۱.
📚 تقویم شیعه، نوشته استاد بندانی نیشابوری، بخش ذی الحجة الحرام
#به_ما_بپیوندید
🔻 کانال حدیثی " مدینة العلم "
╭────────┈•✾••┈┈
https://eitaa.com/joinchat/3074687166C788b7c795b
╰────┈•✾••┈┈
هدایت شده از معارف الشیعه
#تاریخ_مستند
⚫️ شب شهادت #امام_باقر سلام الله علیه
▪️و در بصائر الدّرجات منقول است که امام جعفر صادق علیهالسّلام فرمود که:
در شب وفات پدر بزرگوار خود، نزد آن جناب رفتم که با او سخن گویم، اشاره کرد که دور شو، و با کسى رازى مىگفت که من او را نمىدیدم، یا آنکه با پروردگار خود مناجات مىکرد، پس بعد از ساعتى به خدمت او رفتم فرمود که: اى فرزند گرامى من در این شب دار فانى را وداع مىکنم و به ریاض قدس ارتحال مىنمایم، و در این شب حضرت رسالت صلّى اللّه علیه و آله و سلّم به عالم بقا رحلت نمود، و در این وقت پدرم على بن الحسین علیهالسّلام براى من شربتى آورد که من آشامیدم، و مرا بشارت لقاى حق تعالى داد.
📚 بصائر الدرجات 482
کانال معرفتی "معارف الشیعه"
@msaref_shiaa
هدایت شده از معارف الشیعه
5.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شب_جمعه
▪️ روضه #امام_باقر سلام الله علیه
🎥 عالم ربانی حاج شیخ عبدالحسین #بندانی_نیشابوری " حفظه الله تعالی "
صلی الله علیک یا اباعبدالله الحسین
کانال معرفتی " معارف الشیعه "
@maaref_shiaa
هدایت شده از معارف الشیعه
#تاریخ_مستند
#مقتل_مستند
⚫️ وصایای #امام_باقر سلام الله علیه راجع به کفن و دفن ایشان بعد از شهادت
🔻روزى امام محمّد باقر علیهالسّلام، حضرت امام جعفر صادق علیهالسّلام را طلبید و گفت:
جمعى از اهل مدینه را حاضر کن. چون ایشان را حاضر کردم فرمود: اى جعفر چون من به عالم بقا رحلت کنم، مرا غسل بده و کفن کن و در سه جامه که یکى رداى حبره بود که نماز جمعه در آن مىکردند، و دیگرى پیراهنى بود که خود مىپوشیدند، و فرمود عمامه بر سر من ببند، و عمامه را از جامههاى کفن حساب مکن، و براى من زمین را شق کن به جاى لحد، زیرا که من فربهم و در زمین مدینه براى من لحد نمىتوانند ساخت، و قبر مرا چهار انگشت از زمین بلند کن، و آب بر قبر من بریز، و اهل مدینه را گواه گرفت.
چون ایشان بیرون رفتند گفتم: اى پدر بزرگوار! آنچه مىفرمودى به عمل مىآوردم و احتیاج به گواه نبود، حضرت فرمود: اى فرزند! این گواه را گرفتم که بدانند توئى وصىّ من، و در امامت با تو منازعه نکنند.
📚 (كافى 3/ 144 و 200)
لا یوم کیومک یا اباعبدالله الحسین
کانال معرفتی " معارف الشیعه "
@maaref_shiaa