مهدویت و منجیگرایی در اندیشه سیاسی تشیع/ اختلاف فِرَق و مذاهب اسلام بر سر چیست؟
در کتابهای ادیان الهی و غیرِالهی، همچون تورات حضرت موسی(ع) و زبور داوود(ع)، اوستای زرتشت، انجیل حضرت عیسی مسیح(ع)، برهمایی و بودایی به بحث منجی و موعود اشاره شده است.
دین اسلام نیز در قرآن کریم و سپس احادیث نبوی(ص) و ائمه اطهار(ع) به مهدویت پرداخته است. لذا منجیگرایی عقیدهای دیرین است که از روزگاران کهن تا به امروز، در اندیشه دینی بسیاری از جوامع وجود داشته و ملتها همواره در انتظار منجی بودهاند تا بساط ظلم و ستم را برچیده و عدالت را در جامعه برپا کنند.
در اسلام نیز مطابق با احادیث متعددی که از پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) نقل شده، بشارت چنین منجیای داده شده است. اختلاف فِرَق و مذاهب اسلام بر سر این مسئله، بر سر مصداق و کیفیت ظهور منجی است.
در اندیشه سیاسی تشیع، مسئله «غیبت» و «مهدویت» جایگاه مهمی دارد و روایاتی درباره مهدی موعود، وقوع غیبت و دیگر امور مربوط به آن آمده است.
«مهدویت» واژهای عربی و از ریشه «مهدی» است که از اضافه شدن «ت» به «مَهدَوی» ساخته شده است. مهدوی به معنای مربوط بودن به مهدی است، مانند واژه عَلَوی و حَسَنی. «ت» در واژه «مهدویت»، تای تأنیث است و بهواسطه حذف شدنِ موصوف آمده است؛ یعنی در اصل «طریقة مهدوّیة» یا مانند آن بوده است.
@mafaz_news
هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 «صهیونیسم انجیلی» و برنامه الهی برای آینده جهان؟
🔹از میان اقدامات اوانجلیستها در راستای حمایت از اسرائیل و مقدمهسازی برای ظهور منجی، بنیاد جاشوا (The Joshua Fund) به مدیریت جوئل روزنبرگ یکی از فعالترین مؤسسات در منجیگرایی مسیحی است.
🔹این بنیاد صهیونیستی با فعالیتهایی همچون آموزش تعالیم کتاب مقدس، خدمترسانی به مردم اسرائیل، جذب سرمایههای مالی و... به صورت مستمر سعی در پیشبرد اهداف اوانجلیستی خود دارد.
🔹برگزاری تورهای اسرائیلگردی در سرزمین های اشغالی فلسطین، یکی از عمده فعالیتهای این بنیاد است.
🔹 لازم به ذکر است روزنبرگ، نویسنده رمان معروف «امام دوازدهم» با گرایش صهیونیسم مسیحی میباشد که مطالعه این کتاب توسط وزیر پیشنهادی کابینه ترامپ در رسانه ها مجدداً بولد شد.
🔹جوئل رزونبرگ از مشاورین کاخ سفید میباشد و همچنین نمایندگان کنگره آمریکا از وی درباره «حوادث آینده» کشورهای خاورمیانه از منظر کتاب مقدس نظرخواهی میکنند.
↙️ مفازمدیا؛ رسانه صوتی و تصویری نقد فرق ضاله و جریانهای انحرافی
@mafaz_media
@mafaz_news
واتیکان: مردم فلسطین باید در سرزمین خود بمانند
کاردینال پیترو پارولین، نخست وزیر واتیکان درباره طرح ترامپ گفت که مردم فلسطین باید در سرزمین خود بمانند و نباید به زور آواره شوند.
به گزارش فاران نیوز به نقل از آناتولی، کاردینال پیترو پارولین، نخست وزیر واتیکان روز پنجشنبه (۲۵بهمن ماه) در بیانیهای به خبرنگاران گفت: ماندن مردم فلسطین در سرزمین خود یکی از اصول اساسی واتیکان است.
وی افزود: فلسطینیها نباید به اجبار آواره شوند، زیرا این امر باعث ایجاد تنش در منطقه میشود.
پیترو پارولین در ادامه تاکید کرد: طرح دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای تصرف نوار غزه غیرمنطقی است.
وی ادامه داد: کشورهای همسایه تمایلی به این کار ندارند، به عنوان مثال اخیراً شنیدیم که پادشاه اردن قاطعانه به این طرح نه گفته است.
پارولین گفت: باید دنبال ایجاد راه حل باشیم. از نظر ما بهترین راه، راه حل دو کشوری است و این به معنای امید دادن به مردم منطقه است.
@mafaz_news
حسن خمینی: امام(ره) «انجمن حجتیه» را دشمن اول خود میدانستند
🔹خداوند به ما مأموریت داده که از تمام عقلانیت زمانه خود استفاده کنیم، وگرنه دچار یک عرفان منفعلانه و دنیاگریز میشویم. به همین دلیل، امام مستظهر به تمام خرد روزگار خود بود. در مسائل سیاسی نیز از ابتدای ورود خود به قم، تمام وقایع را در حاشیه سیاست دنبال کرد.
🔹امام کسی بود که آیت الله بروجردی را برای حضور در قم دعوت کردند. نزدیکترین شخصیت سیاسی به آیت الله بروجردی نیز امام بودند و دو بار از طرف ایشان با شاه ملاقات کردند. همچنین، امام یکی از مشاورین نزدیک آیت الله کاشانی بود. پس اینگونه نبود که امام از عوالم درس و کتاب بی مقدمه وارد سیاست شده باشند.
🔹امام راحل در مقطعی از تاریخ، تدریس فلسفه و عرفان را کنار گذاشته و در فقه و اصول متمرکز شدند که شاید بتوان اینگونه تحلیل کرد ایشان برای آمادگی جهت تشکیل حکومت چنین تغییری را در برنامههای حوزوی خود ایجاد کردند.
🔹دو جریان مقابل امام بودند؛ جریانی که تحت نام #انجمن_حجتیه شناخته میشدند، روی دیگر سکه سکولاریسم بودند و امام این طیف را دشمن اول خود میدانستند. کل مستمسک این جریان که این روزها صدایش دوباره شنیده میشود، همان روایت است که هرکس قبل از قیام حضرت مهدی(عج) پرچمی را بلند کند، طاغوت است. امام با قوت علمی و نیز با شخصیت معنوی خویش اجازه عرض اندام به آنها نمیدادند.
@mafaz_news
بسته شدن مدارس سلفی در ننگرهار و کنر پس از حملات داعش
🔸با وجود سه سال سرکوب مدارس سلفی توسط طالبان، همچنان چند مدرسه سلفی در کنر فعالیت میکنند.
🔸برخورد طالبان با مکتب فکری سلفی همچنین محور سرمقاله اخیر هفتهنامه مرکزی «النبأ» وابسته به داعش بود که طالبان را به خصومت با موحدان متهم کرد.
🔹«هبتالله آخوندزاده» رئیس طالبان اواخر آبان ماه سال جاری نیز فرمانی صادر کرد که هدف آن مقابله با نفوذ وهابیت و سلفیت در شرق افغانستان، به ویژه در ولایت کنر، بیان شد. این فرمان پس از دریافت گزارشی از وضعیت ولایت کنر به تصویب رسید و بهطور خاص بر شناسایی و محدود کردن منابع مالی خارجی گروههای #سلفی تأکید داشت.
🔹در این راستا، آخوندزاده دستور داده بود که افرادی با تفکر سلفی باید از ادارات دولتی اخراج شوند و از استخدام آنها جلوگیری به عمل آید. همچنین، استخبارات طالبان موظف است تا از نفوذ این افراد به نهادهای دولتی جلوگیری کند.
@mafaz_news
تلاش منافقین برای التهابآفرینی در ماجرای کوی دانشگاه
«امیرمحمد خالقی درمیان» دانشجوی ۱۹ساله اهل استان خراسان جنوبی رشته کسبوکار دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران، ساعت ۲۱ روز چهارشنبه ۲۴ بهمنماه در مسیر برگشت به خوابگاه در حادثه زورگیری و درگیری در محیط اطراف کوی پسران دانشگاه تهران بهشدت مجروح شد و بهعلت شدت جراحاتش صبح روز پنجشنبه ۲۵ بهمنماه درگذشت.
رسانههای ضدانقلاب و معاندین که مترصد هر فرصتی برای پردازش رسانهای و همچنین ایجاد التهاب و برهمزدن امنیت در کشور هستند، فعال شدند تا به درخواستِ دانشجویان برای تأمین امنیت اطراف خوابگاه و محل حادثه، رنگوبوی تنش و اغتشاش دهند.
بر اساس این گزارش، دانشجویان کوی دانشگاه تهران پنجشنبهشب در تجمعی که با حضور برخی مسئولین دانشگاه برگزار شد، بعد از اعلام مکاتبه با فراجا برای تأمین فضای بیرونی کوی، خواستار شفافسازی مکاتبات دانشگاه با فراجا برای تأمین امنیت کوی شده بودند، همچنین جمعی از دانشجویان عصر دیروز، جمعه، در محوطه کوی دانشگاه تجمع کردند و خواستار تأمین امنیت فضای اطراف خوابگاههای دانشگاه تهران شدند....
🆔 @mafaz_news
هدایت شده از کتابخانه مفاز
مسیحیت در دنیای کنونی.pdf
1.06M
🔹عنوان: مسیحیت
🔹نویسنده: ناصر مکارم شیرازی
#کتاب #مسیحیت
#موسسه_فرق_و_ادیان_مفاز #زاهدان #پایگاه_خبری
#کتابخانه_مفاز
@m_mafaz_lib
@mafaz_news
www.mafaz.ir
دردسر جدید برای نخست وزیر فرانسه؛
نادیده گرفتن گزارش آزارهای جنسی در یک مدرسه کاتولیک
⭕️ فرانسوا بایرو نخست وزیر فرانسه این روزها به شدت درگیر یک جنجال در رابطه با آزارهای جنسی کودکان دانش آموز در یک مدرسه کاتولیک شده است؛ جایی که پایگاه سیاسی او برای رسیدن به قدرت بوده است. سوء استفاده گسترده از کودکان زیر سن قانونی در یک مدرسه شبانه روزی کاتولیک همسر بایرو زمانی در آن تدریس میکرد و چند تن از فرزندانش هم به همین مدرسه میرفتند.
⭕️ بایرو، یک میانه رو کهنه کار که در دسامبر توسط رئیس جمهور امانوئل ماکرون برای پایان دادن به ماه ها بحران سیاسی به مقام نخست وزیری رسید، توسط قانونگذاران احضار شد تا مشخص شود آیا از گزارش های خشونت و تجاوز به عنف در «نوتردام دو بتارام» بین دهه ۱۹۷۰ و ۲۰۱۰، اطلاع داشته است یا خیر.
⭕️ نخستوزیر که در دهه ۱۹۹۰ علاوه بر تصدی پستهای محلی در «بیرن» وزیر آموزش و پرورش بود، به مجلس ملی گفت که «هیچ زمانی» به او در مورد حوادث ادعایی هشدار داده نشده بود. او در عوض آنچه را «جنجالهای مصنوعی» توصیف کرد، محکوم کرد.
⭕️ اما انبوهی از نشریات و وبسایتهایی تحقیقاتی درحال انتشار مدارکی هستند که نشان میدهد او نه تنها از این رسواییها اطلاع داشته بلکه در این باره به پارلمان دروغ هم گفته است. در همین حال دادستان های فرانسوی در حال بررسی بیش از صد شکایت در مورد خشونت، تجاوز جنسی و آزار جنسی هستند که در این مدرسه شبانه روزی در کوهپایه پیرنه رخ داده است. قدیمی ترین اتهامات مربوط به دهه ۱۹۵۰ است.
💥پایگاه خبری مفاز💥
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ eitaa.com/mafaz_news
نشنال اینترست:
جولان «گرگهایی با لباس میش» در کاخ دمشق
،بهرغم این که شورشیان «هیئت تحریر الشام»، تلاش کردهاند تا خود را به عنوان یک گروه میانهرو، به دور از سبقه افراطگرایی و تروریستی سابق و کنشگری قابل اعتماد در تعاملات جهانی نشان دهند، ذات تروریستی آنها تغییری نکرده و حکمرانی این گروه تهدیدی جدی برای امنیت منطقهای و بینالمللی خواهد بود.
نکته قابل توجه این که این دگرگونی یک معضل حیاتی برای جامعه بینالملل ایجاد میکند و آن این که چگونه میتوان از مردم سوریه حمایت کرد و در عین حال به گروهی که سازمان ملل تا جولای ۲۰۲۴ آن را به عنوان گروه تروریستی در شمال غرب سوریه قلمداد میکرد، مشروعیتی قائل نشد؟
💥پایگاه خبری مفاز💥
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ eitaa.com/mafaz_news
«موسی کلیم الله» و نگاهی نو به جایگاه زنان
مادری یک پیامبر، مقامی ویژهای است اما این مادران ابتدا به عنوان زنانی برگزیده و شایسته مورد توجه قرار گرفتهاند و شایسته دریافت وحی الهی شدهاند؛ برخی از این زنان در مقاطعی از زندگی خود وحی دریافت کردهاند که آنها را برای مأموریت خاصی در تاریخ آماده کرده است.
همانطور که در فیلم موسی کلیمالله، مادر حضرت موسی به عنوان یک زن برگزیده مورد توجه قرار گرفته است. در واقع این مادران، با دریافت الهامات الهی، در مسیر تحقق اراده الهی نقش اساسی داشتند و از طریق جایگاه معنوی خود، همچون پیامبران تأثیری ماندگار بر تاریخ بشریت گذاشتند. از جمله برجستهترین این زنان، مادر حضرت موسی است که خداوند او را مشمول وحی خود قرار داد.
بنابراین مادران پیامبران، همچون خود پیامبران، برگزیدهاند و شأنی عالی دارند. همانطور که پدران پیامبران به عنوان شخصیتهای بزرگ و برگزیده هستند، مادران آنها نیز از مقامی خاص برخوردارند اما مصطفی بودن مادران پیامبران در قرآن به صورت ویژهای مورد توجه قرار گرفته است.
🆔 @mafaz_news
⚠️هشدار
📌 مسعود رجوی و مریم رجوی در پیامی به دانشجوهای نفوذی منافقین خلق در کشور، دستور ورود به قضیهی کوی دانشگاه تهران رو صادر کرد.
منافقین و براندازان به بهانه قتل یک دانشجو، فراخوان فتنه دادند.
مردم بصیر هشیار باشند فریب جو سازی رسانه ای دشمن را نخورند، قرار است به بهانه گرانی و تورم و قتل دانشجوی دانشگاه تهران آشوب جدیدی برپا شود.
ضمن درخواست از مسولین برای حل مشکلات معیشتی و برخورد با برهم زنندگان نظم و امنیت، هر تحرک و آشوبی که در راستای اهداف منافقین و براندازان باشد را محکوم می کنیم و از ملت شریف ایران درخواست داریم مراقب جوانان و خانواده خود باشند تا وارد این آشوب ها نشوند.
دشمن به دنبال کشته سازی در این اعتراضات است.
💥پایگاه خبری مفاز💥
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ eitaa.com/mafaz_news