هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خاویر مایلی، رئیس جمهور آرژانتین وارد فلسطین اشغالی شد و در بدو ورود از انتقال سفارت کشورش از تل آویو به قدس اشغالی خبر داد.
مایلی قبلا بارها حمایت خود را از رژیم صهیونیستی ابراز داشته و از تمایل خود برای گرویدن به #یهودیت صحبت کرده بود.
مفازمدیا؛ رسانه صوتی و تصویری نقد فرق ضاله و جریانهای انحرافی👇
@mafaz_media
@mafaz_news
بزرگان ادیان توحیدی مردم را به حضور درجشن انقلاب فراخواندند
🔹اسقف اعظم ارامنه اصفهان و جنوب ایران گفت: با توجه به ارزش بزرگ انقلاب اسلامی، از همه گروههای مردمی به ویژه هم کیشان خود برای شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن دعوت میکنم.
🔹سیپان کاشیچیان با بیان اینکه پرچمی که حضرت امام خمینی (ره) بنیان گذار جمهوری اسلامی بلند کردند، شعله تابان برای تمامی جهان بود، افزود: انقلاب اسلامی از دل و جان مردم بوده و همیشه جاویدان است.
🔸پیشوای جامعه کلیمیان در اصفهان هم گفت: کلیمیان هر سال براساس وظیفه شرعی و ملی در راهپیمایی جشن پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن شرکت میکنند و امسال هم حضور پرشوری خواهند داشت.
🔸سلیمان صدیق پور افزود: من از طرف همه جامعه کلیمیان اصفهان، آرزوی پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را دارم.
🔹نماینده جامعه زرتشتیان در اصفهان نیز با اشاره به اینکه جامعه زرتشتیان مثل همیشه برای حمایت از انقلاب در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت خواهند کرد، تاکید کرد تک تک ما در همه عرصهها مشارکت داشته باشیم تا دشمنان و بیگانگانی که چشم دیدن ایران را ندارند و به دنبال تفرقه افکنی هستند، مأیوس شوند.
🔹موبد بهزاد نیک دین با بیان اینکه حضور پرشور مردم در راهپیمایی نشانهای برای جلو دادن پویایی انقلاب اسلامی به جهانیان است، افزود: امیدوارم ما ایرانیان با هر باور و اعتقاد مذهبی قدر دستاوردهای انقلاب اسلامی را بدانیم و #وحدت و همبستگی خود را حفظ کنیم.
🆔@mafaz_news
کلیسای تاریخی استانبول به مسجد تبدیل میشود
یک کلیسا که قدمت آن به قرن چهارم پس از میلاد میرسد، قرار است به عنوان یک مسجد در استانبول ترکیه بازگشایی شود.
اداره کل بنیادهای ترکیه در بیانیهای تأیید کرد که کارهای مرمت مسجد در مراحل پایانی است و با پایان یافتن کار بازسازی، مردم این کشور اجازه خواهند داشت تا نماز را در این مسجد اقامه کنند.
همچنین اعلام شده است که تاریخ افتتاحیه پس از اتمام کار اعلام خواهد شد و گزارشها مبنی بر تکمیل پروژه مرمت و افتتاح مسجد در تاریخ ۲۳ فوریه صحت ندارد.
کلیسای تاریخی چورا که به «کاریه» نیز معروف است، در قرن ششم میلادی ساخته شد. این کلیسا در دوران عثمانی به مسجد و در سال ۱۹۴۵ توسط شورای وزیران ترکیه به موزه تبدیل شد.
mafaz.ir/?p=59697
🆔@mafaz_news
۲۲ بهمن سرآغاز برافراشته شدن پرچم عدالت اسلامی و بیداری مستضعفان بر همگان مبارک🌺
🆔@mafaz_news
هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جشن ۴۵ سالگیِ انقلاب در کشمیرِ هند
مفازمدیا؛ رسانه صوتی و تصویری نقد فرق ضاله و جریانهای انحرافی👇
@mafaz_media
@mafaz_news
شهادت ۲ نفر از بسیجیان بومی سیستان و بلوچستان
قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه:
🔹صبح امروز در یک اقدام کور و ناجوانمردانه اشرار مسلح به یک پست نگهبانی در مسیر ریلی راه آهن زاهدان - بم اقدام به تیراندازی کردند که در این تیر اندازی ۲ نفر از بسیجیان بومی منطقه (از طائفه شه بخش) بنامهای محمد انور گمشادزهی و عبدالحسین بلوچ به شهادت رسیدند.
🆔@mafaz_news
فانتزیهایی که مقدسات را نشانه گرفتهاند
🔺در پی انتشار گزارشی در برخی رسانهها در خصوص فروش برخی محصولات حاوی توهین به مقدسات در فروشگاه مشهور اینترنتی(دیجیکالا)، علیه این مجموعه اعلام جرم و برای رسیدگی به آن پرونده قضایی تشکیل شد.
🔺البته این محصول در برخی سایتهای دیگر چون «باسلام»، «اینچند»، «ایمالز»، «ترب» و ... نیز به فروش میرسد.
⚠️معلوم نیست کدام نهاد مسئول و ناظر خود را موظف به برخورد با این هنجارشکنی میداند!!!
🆔@mafaz_news
هلاکت عضو گروهک تروریستی داعش در مرز عراق
معاون سیاسی و انتظامی وزیر کشور:
🔹شب گذشته یک عنصر تروریستی #داعش هنگام ورود به داخل کشور از مرز عراق در درگیری مسلحانه به درک واصل شد.
🔹برخلاف همه نگرانیهایی که جریانهای ضد انقلاب سعی میکرد بعد از حادثه #تروریستی کرمان برای مردم ایجاد کنند، مردم همیشه در صحنه انقلابی بدون هیجگونه نگرانی با شکوه تر و با عظمت بیشتری در راهپیمایی امسال شرکت کردند که این نوید مشارکت پرشور و قابل توجه مردم در انتخابات پیش رو را خواهد داشت.
🔹دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی، تلاشهای شبانه روزی و اقدامات گسترده و پیشگیرانهای انجام دادند و تمام عناصر احتمالی که ممکن بود متصل به جریانهای تروریستی باشند را تحت نظارت و کنترل داشتند.
🆔@mafaz_news
نقش جوان ارمنی در ساخت سرود «بوی گل سوسن و یاسمن آید»
آن روزها در کوی و برزن و هر جا که جوانها برای پیوستن به راهپیمایی گرد هم میآمدند، میشد ابیات این سرود امیدبخش را شنید؛ همان سرودی که مژده رسیدن بهار را در دل زمستان و نوید آمدن رهبر محبوب خلق را در دل آن روزهای تاریک میداد.
اما ماجرای ساخت این اثر در یکی از محلههای ارمنینشین پایتخت هم خود قصه کاملی است از خفقان حاکم بر آن روزها و شور انقلابی جوانان هنرمندی که میخواستند با این سرود سهمی در بازگشت امام به وطن و پیروزی انقلاب داشته باشند. مرحوم «محمدعلی ابرآویز» بچه محله عودلاجان که آن روزها سازنده بسیاری از سرودهای انقلابی بود، سرود «بوی گل سوسن و یاسمن آید» یا همان «دیو چو بیرون رود» را زمانی ساخت که امام خمینی(ره) هنوز در تبعید بود. وقتی امام(ره) هنوز در عراق بودند، انقلابیون خبر علاقه امام(ره) برای بازگشت به وطن را به ابرآویز دادند و از او خواستند سرودی با همین مضمون بسازد.
اما ساخت چنین سرودی آنهم در دل خفقان کار آسانی نبود. ابرآویز اما راهی برای ساخت این سرود پیدا کرد. «مرتضی قاضی» محقق تاریخ شفاهی و خاطرهنگار محمدعلی ابرآویز در یادداشتی درباره آثار او مینویسد: «ابرآویز اعضای گروه سرود خود را با همفکری شهید دکتر مفتح و مرحوم آیتالله طالقانی از جوانانی که در مجالس این بزرگواران شرکت داشتند، انتخاب کرد. او در اوج روزهای حکومت نظامی با هزینه شخصی خود استودیوی موسیقی اجاره کرد، اعضای گروه سرود را در آنجا گرد آورد و به شکل مخفیانه سرودهای انقلابی میساخت.»
👉mafaz.ir/?p=59731
🆔@mafaz_news
مبارزه با اسلام هراسی در یونان از مدارس آغاز شود
با توجه به این که ۹۰ درصد از جمعیت یونان خود را به عنوان مسیحی ارتدوکس معرفی میکنند، تقریباً شش نفر از هر ۱۰ نفر (۵۷ درصد) برداشت منفی از مسلمانان دارند که از جمله بالاترین نرخها در اروپا به شمار میرود.
پس از آخرین انتخابات ملی در ژوئن ۲۰۲۳، سه حزب راست افراطی که کارزارهایی با شعارهای ضد اسلامی داشتند، برای اولین بار از سال ۱۹۷۴ تا کنون در پارلمان حضور یافتند؛ اسلامهراسی یک مشکل در یونان است.
الکساندروس ساکلاریو، مدرس جامعهشناسی در دانشگاه آزاد هلنیک، توضیح میدهد که این ترس از اسلام ریشه عمیقی دارد. منطقه دولت مدرن یونان به مدت ۴۰۰ سال توسط امپراتوری عثمانی مسلمان اشغال شده بود، تا این که در سال ۱۸۲۱ جنگ استقلال یونان به این منطقه رسید. بین سالهای ۲۰۱۵-۲۰۱۶، ورود بیش از یک میلیون پناهجو ـ که بیشتر آنها از کشورهای مسلمان جنگزده بودند ـ در کنار درگیری مداوم یونان با همسایه خود ترکیه، منجر به تشدید این خصومت تاریخی شد.
mafaz.ir/?p=59705
🆔@mafaz_news
محکومیت اظهارات ضداسلامی نماینده ادعایی زرتشیان اقلیم کردستان عراق
🔹اداره کل همزیستی مذهبی ادارات وزارت اوقاف و امور دینی اقلیم کردستان، اظهارات آوات حسامالدین، نماینده ادعایی زرتشیان اقلیم کردستان را درباره قرآن، مساجد، و برخی از مناسک اسلامی محکوم کرد.
🔸به گفته این اداره، حسامالدین نماینده زرتشیان اقلیم کردستان نیست و این اظهارات، نظرات شخصی وی بوده است.
🔹این اداره با انتشار بیانیهای اعلام کرد: حسامالدین در یک مصاحبه شخصی خود را نماینده زرتشتیان معرفی میکند، به شیوهای غیرمنطقی و به دور از ارزشهای مبتنی بر همزیستی، از برخی جملات نامناسب علیه قرآن کریم و (سایر واجبات دینی) استفاده کرده است.
🔹این بیانیه میافزاید: ما این گونه اظهارات مغایر با همزیستی دینی و وحدت را به شدت محکوم و بر همزیستی ادیان تأکید میکنیم و از آن به هر نحوی که مایه صلابت کردستان است محافظت و دفاع خواهیم کرد.
🔹در این بیانیه تأکید شده است: به همگان اعلام میکنیم که نویسنده این اظهارات ربطی به نمایندگی زرتشتیان در وزارت اوقاف ندارد و این نظر زرتشتیان نیست، بلکه نظر شخصی خود اوست.
آوات حسامالدین، اخیراً در مصاحبهای با یک شبکه ماهوارهای محلی گفته بود که ۹ بار قرآن خوانده، اما قانع نشده است. وی همچنین تصریح کرده بود: وجود مساجد لازم نیست و آنها بخشی از فرهنگ کردی نیستند.
🔹نماینده ادعایی زرتشیان گفته بود: از سویی میتوان از مساجد به عنوان مراکز توانبخشی جوانان، یتیمخانه، یا پناهگاه بیخانمانها و بیبضاعتان، یا به عنوان خانهای برای خانوادههای شهدا و پناهگاه آوارگان و پناهندگان استفاده کرد. همچنین میتوان آنها را تبدیل به مدرسه یا بیمارستان کرد.
🔺این اظهارات با توجه به زندگی مسلمانان و زرتشیان برای قرنها در کنار همدیگر و احترام به ارزشهای دینی و مذهبی همدیگر با تعجب و محکومیت گسترده از جانب گروههای مختلف مواجه شده است.
🆔@mafaz_news
تصویری از شهید محمدحسین حدادیان در یوم الله ۲۲ بهمن
شهید حدادیان تمام دغدغهاش انقلاب، حفظ ارزشهای نظام و حمایت از رهبری و ولایت بود و با اینکه انقلاب را ندیده بود، اما معتقد واقعی به این انقلاب بود.
🔺تاریخ شهادت: ۱۳۹۶/۱۲/۰۱
🔺محل شهادت: تهران، خیابان پاسداران
🔺شهادت توسط فرقه #صوفیه دراویش گنابادی
🆔@mafaz_news
پایگاه خبری مفاز
🎥 خاویر مایلی، رئیس جمهور آرژانتین وارد فلسطین اشغالی شد و در بدو ورود از انتقال سفارت کشورش از تل آ
پیشنهاد وقیحانه آرژانتین: تنها راه ظهور مسیح تخریب مسجد الاقصی است
رسانههای اسرائیلی گزارش دادند که خاویر میلی، رئیسجمهور آرژانتین، که به اراضی اشغالی سفر کرده است خواستار تخریب مسجد الاقصی، سومین مکان مقدس اسلام، «به منظور آوردن مسیح» شد. میلی در حالی چنین پیشنهاد بیشرمانهای را مطرح کرده که مسجد الاقصی مکانی مقدس برای یهودیان و مسیحیان نیز است. او در آستانه ورود به اراضی اشغالی نیز گفته بود قصد دارد سفارت این کشور را از تلآویو به قدس شرقی منتقل کند. میلی ضمن حمایت از جنگ رژیم اسرائیل در غزه، این جنگ را دفاع اسرائیل از خود دانست و خود را متحد سیاسی اسرائیل معرفی کرد.
mafaz.ir/?p=59755
🆔@mafaz_news
آغاز دوره آموزشی آشنایی با عرفان اسلامی از ۲۵ بهمن ماه
🔹به همت دانشکده عرفان دوره آموزشی آشنایی با عرفان اسلامی (نظری و عملی) در اسلام با تدریس حجت الاسلام و المسلمین دکتر رضا الهیمنش، عضو هیئت علمی گروه عرفان اسلامی برگزار میشود.
🔹در این دوره آموزشی که به صورت فشرده برگزار میشود، به ترتیب طی هشت هفته نخست در هر روز ۲ جلسه با عرفان نظری و در هشت هفته دوم با عرفان عملی آشنا خواهید شد.
🔹لازم به ذکر است زمان برگزاری کلاسها چهارشنبه هر هفته خواهد بود. شروع برگزاری این کلاسهای آموزشی از ۲۵ بهمن ماه دانشگاه ادیان و مذاهب ساعت ۸:۰۰ تا ۱۲:۰۰ در کلاس ٢١۴ ساختمان شماره ۳ دانشگاه ادیان و مذاهب میباشد.
🆔@mafaz_news
عالم اهل سنت تایباد: امام خمینی(ره) سببساز بیداری و وحدت جهان اسلام بود
تا پیش از انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام(ره) مسلمانان در خمود و بیحرکتی بودند اما حضرت امام و قیام ایشان باعث بیداری امت اسلامی و این بیداری نیز تا اندازهای منجر به وحدت اسلامی شد، این امام خمینی بود که در رابطه با #رژیم_صهیونیستی تأکید کرد «اگر مسلمانان جمع میشدند و هر کدام یک سطل آب میریختند اسرائیل را سیل میبرد». این فکر امام و مراد از آن این بود که مسلمانان ضرورت وحدت و قدرت ناشی از آن را درک کنند و پس از آن بود که آنچه امام درباره آن سخن گفته بود یکی پس از دیگری به تحقق پیوست. امروز میبینیم که اندیشه امام درباره وحدت تا چه اندازه صحیح بوده است.
mafaz.ir/?p=59759
🆔@mafaz_news
animation.gif
122.6K
فرارسیدن سالروز ولادت فرخنده مهتر جوانان بهشت و آموزگار شهادت حضرت حسین بن علی (ع) مبارک و خجسته باد🌺
🆔@mafaz_news
هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جمعیت چند ده نفره هواداران منافقین در شهرهای اروپایی به مناسبت ۲۲ بهمنشون
تجمع سراسری تمامی هواداران منافقین در اروپا حاوی چند گاف جالب بود؛
🔹اولا کل جمعیت حاضر به چند ده نفر نرسید و بخشی از حاضرین اهل اکراین بودند که سند حضور آنها در ویدئو موجود است.
🔹دوما حضور تجزیه طلبان کرد و بلوچ چشم گیر بود.
🔹سوما سخنرانی ویدئوکنفرانس #مریم_رجوی زنده نبود روی فیلم تجمع صداگذاری شده بود که حین سخنرانی به اشتباه شعار می دادند.
مفازمدیا؛ رسانه صوتی و تصویری نقد فرق ضاله و جریانهای انحرافی👇
@mafaz_media
@mafaz_news
اربابان کلیسا چه نگاهی به پیامبر(ص) دارند؟
🔹در قرون وسطی سراغ نداریم دانشمندی خارج از کلیسا به تحلیل پیامبر(ص) پرداخته باشد و اینها هم چون پیامبر(ص) را مانع ترویج #مسیحیت میدانستند بدترین دشمنیها را با پیامبران اعمال کردهاند. ما یک دسته نویسنده معاند داریم که مربوط به قبل از پروتستان هستند.
🔹قبل از اصلاحات پروتستانی، گزارشات کلیسا از پیامبر(ص) جدلی و مغرضگونه بوده است. مثلا پیامبر(ص) را العیاذبالله، بت معرفی کردهاند که پیروان ایشان او را مانند بت عبادت کردهاند.
🔹چون کتب اینها بین عوام پخش میشده است انواع تهمتها را به پیامبر(ص) زدند تا مبادا #مسیحیان به مسلمانان نزدیک شوند و البته جنگهای صلیبی هم دخیل در این مسئله بوده است؛ جالب اینکه سال وفات پیامبر(ص) را به ۶۶۶ تغییر دادهاند که در بین مسیحیان، عدد وحش است و برگرفته از مکاشفه کتاب یوحنا در عهد جدید است. گفتند پیامبر(ص) در ۶۶۶ از دنیا رفته است یعنی حالت شرور به ایشان دادند.
👉mafaz.ir/?p=59765
🆔@mafaz_news
ترویج همجنسبازی توسط ستارههای گروه BTS
🔺لباسی که تهیونگ پوشیده است، برای فیلم Jubilee بود. درک جارمن کارگردان این فیلم به عنوان یک فعال حقوق همجنسبازان" شناخته میشود.
🔺از اوایل دهه ۱۹۸۰، جارمن یکی از معدود شخصیتهای عمومی در بریتانیا بود که همجنسگرایی خودش را فاش کردـ درک جارمن فیلمهای زیادی با شخصیتهای همجنسباز ساخت.
🔺این اولین بار نیست که تهیونگ و سایر آیدلهای کیپاپ لباس، لوازم جانبی و هر چیزی که مربوط به LGBTQ هست را میپوشند.
#موج_کرهای #BTS
🆔@mafaz_news
هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیا ژن همجنسگرایی (همجنسبازی) وجود دارد؟
مفازمدیا؛ رسانه صوتی و تصویری نقد فرق ضاله و جریانهای انحرافی👇
@mafaz_media
@mafaz_news
پایگاه خبری مفاز
🎥 آیا ژن همجنسگرایی (همجنسبازی) وجود دارد؟ مفازمدیا؛ رسانه صوتی و تصویری نقد فرق ضاله و جریانهای
هیچ «ژن همجنسگرایی» واحدی وجود ندارد!
🔹هفتهنامه مکث نوشت: هیچ ژنی وجود ندارد که عامل #همجنسباز بودن کسی باشد؛ این اولین چیزی است که باید در مورد بزرگترین مشاهدات علمی که تاکنون در زمینه ژنتیک تمایلات جنسی انجام شده و در مجله Science (یک نشریه هفتگی جامع علمی آمریکایی و یکی از برترین مجلات دانشگاهی جهان) آمده، بدانید.
🔹این مطالعه که روی تقریباً نیممیلیون نفر انجام شد، تمام درها را روی این مناقشه که ژنی به نام ژن همجنسگرایی وجود دارد، بست.
🔹مجله Science میگوید DNA روی گرایش به همجنس تاثیر ندارد. تمایلات جنسی نمیتوانند توسط بیولوژی، روانشناسی یا تجربیات زندگی بهتنهایی مشخص شوند، زیرا تمایلات و علایق جنسی افراد تحتتأثیر فاکتورهای متعددی هستند.
🔹این مطالعه نشان میدهد فاکتورهای بیرونی مانند مصرف سیگار و ماریجوانا، الکل، ریسکپذیری بالا و داشتن روابط بدون چارچوب روی تمایلات انسانها اثر دارد.ضمناً، محققان دریافتند تمایلات جنسی، پلیژنیک هستند. یعنی صدها یا حتی هزارها ژن، تنها ارتباط ناچیزی با این رفتارهای جنسی دارند./خبرفوری
🆔@mafaz_news
هدایت شده از مفازمدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 برگزیدگان بخش بینالادیان جشنواره فجر معرفی شدند
دیپلم افتخار بهترین فیلم برای محمود کلاری، کارگردان "تابستان همان سال"
داستان فیلم درباره دروغ پسربچهای است که زندگی چند خانواده را تغییر میدهد و صرفا برای رهایی از وضعیتی که گیرافتاده قهرمان زندگی خود را قربانی میکند.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم اهدا شد به داریوش یاری برای "شور عاشقی"
داستان این فیلم درباره روایت تفکر برانگیزی از حرکت کاروان اهل بیت (ع) در مسیر کوفه را به تصویر کشیده است.
مفازمدیا؛ رسانه صوتی و تصویری نقد فرق ضاله و جریانهای انحرافی👇
@mafaz_media
@mafaz_news
جانباز، شعلهای از جان عباس(ع) است که شمع ایمان را در زمانه خود روشن نگه میدارد
فرارسیدن سالروز خجسته میلاد حضرت ابوالفضل(ع) و روز جانباز مبارک باد🌺
🆔@mafaz_news
ولنتاین یا روز عشاق از کجا آمد؟
درباره منشاء ولنتاین اختلاف نظرهایی وجود دارد و گاهی اوقات مرز میان افسانه و تاریخ از بین میرود. آنگونه که میدانیم مسیحیان امپراطوری رم در قرن سوم میلادی، تحت تعقیب و آزار حاکمان بتپرست قرار میگرفتند و جانشان در خطر بود. ۱۴ فوریه سالروز به قتل رساندن کشیشی به نام والنتین است. امپراطور کلادیوس دوم بنابر قول مشهور، مخالف ازدواج جوانان بوده و باور داشته که سربازان مجرد، مناسبتر از سربازان متاهل برای جنگ هستند.
کشیش والنتین، که چنین حکمی از جانب امپراطوری رم را نادرست میدانست؛ مخفیانه میان زن و مردان مسیحی جوان، پیوند زناشویی برقرار میکرد. کشیش والنتین در سال ۲۶۹ میلادی به دستور امپراطور رم، گردن زده شد. اما مسیحیان نام و یاد او را زنده نگهداشتند. کلیسای کاتولیک اعتقاد دارد که تعداد کشیشهایی که والنتین نامیده شدهاند بیش از یک نفر هستند. اما مشخص است که کشیش والنتین به مسیحیان اولیه کمک میکرده و آنها پناه میداده به همین خاطر جانش را از دست داده است.
دو قرن پس از جان باختن کشیش والنتین، پاپ ژلازیوس یکم، ۱۴ فوریه را روز ولنتاین نامگذاری کرد و کشیش والنتین به عنوان قدیس حامی عاشقان در کلیسای کاتولیک مورد ستایش قرار گرفت. برخی اعتقاد دارند که حرکت پاپ تلاشی برای مسیحیسازی یک سنت مشرکانه به نام لوپرکالیا (جشن باروری) بوده است. لازم به توجه است که پاپ پس از ممنوع کردن لوپرکالیا، روز ولنتاین را در تقویم مسیحی ثبت کرد.
🆔@mafaz_news
پایگاه خبری مفاز
ولنتاین یا روز عشاق از کجا آمد؟ درباره منشاء ولنتاین اختلاف نظرهایی وجود دارد و گاهی اوقات مرز میان
جشن سپندارمذگان و نسبت آن با روز ولنتاین
در تقویم باستانی ایرانیان، ۵ اسفندماه یا ۲۹ بهمن، روز #عشاق یا جشن سپندارمذگان به حساب میآید. سپندارمزد را نماد باروری نیز به حساب میآورند؛ به گفته ابوریحان بیرونی، اسپندارمذ ایزد پشتیبان زنان وفادار بوده است. در این روز همانند ولنتاین، مردان به همسران خود هدیه میدانند.
با توجه به نزدیکی تقویمی روز ولنتاین و جشن #سپندارمذگان، احتمال وجود ریشه مشترک میان این دو مراسم را بیشتر میکند.
تحت تاثیر گسترش ارتباطات و پدیده “جهانی شدن” هنجارهای اجتماعی جهان غرب به سایر جهان نیز تسری پیدا کرده است. در اکثر کشورهای جهان هدیه دادن گل امر مرسومی به حساب میآید. دادن هدایایی نظیر شکلات و کارت پوستال نیز متداول است. با این حال در بعضی از کشورها تلاش میشود که روز ولنتاین محدود شود. دلایل و انگیزههای این محدودیتها متفاوت اند.
🆔@mafaz_news