📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📜نامه به ابن عباس فرماندار بصره در سال ٣٦ هجری که گفت پس از سخنان پیامبر (صل الله علیه و آله و سلم ) هیچ سخنی را همانند این نامه نیافتم
🔹سفارش به آخرت گرایی
♦️پس از ياد خدا و درود! همانا انسان گاهی خشنود می شود به چيزی كه هرگز از دستش نمی رود، و ناراحت می شود برای از دست دادن چيزی كه هرگز به آن نخواهد رسید. ابن عباس! خوشحالی تو از چيزی باشد كه در آخرت برای تو مفيد است، و اندوه تو برای از دست دادن چيزی از آخرت باشد، آنچه از دنيا به دست می آوری تو را خشنود نسازد، و آنچه در دنيا از دست می دهی زاری كنان تاسف مخور، همت خويش را به دنيای پس از مرگ واگذار.
📜 #نهج_البلاغه، #نامه22
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
#نامه22
#سؤال: حضرت میفرمایند : «همانا انسان خشنود می شود به چیزی که هرگز از دستش نمی رود.» لطفاً توضیح دهید.
#جواب:
✅این عبارت با توجه به کل #نامه22 قابل در ک میشود.
⚠️حضرت در مقایسه بین دنیا و آخرت خوشی و ناخوشی را به دو نوع حقیقی و غیرحقیقی تقسیم می فرماید:
🔴خوشی حقیقی، در چیزی است که در آخرت مفید باشد.
🔴ولی خوشی غیرحقیقی به چیزی است که در دنیا به تقدیر الهی به دست می آید و در آخر هم فانی میشود چون کل دنیا رو به زوال است.
↩️ناخوشی حقیقی باید برای از دست دادن چیزی از آخرت باشد.
↩️ و ناخوشی غیرحقیقی برای از دست دادن آرزوهای دنیایی است که اصلاً هرچقدر هم تلاش کنی به تمام آنها نخواهی رسید .
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
╭❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╮
#تبیین_نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
💫بسم الله الرحمن الرحیم💫
عرض سلام و ادب و صبح بخیر دارم خدمت همه جویندگان معارف نهج البلاغه:
✳️نکته ای که امروز در بخش تبیین باید با هم گفتگو کنیم ، یاد آوری ، ذکر و شکر نعمتی است که مدتی است خداوند به ما ارزانی داشته است.
🔴خواهران بزرگوار ، اگر همه ما ، از من حقیر ناچیز تا شما بزرگواران، به زمان گذشته ای که با نهج البلاغه هیچ آشنایی نداشتیم ، برگردیم ؛ حتی در همین حدی که امروز از لایه های ابتدایی نهج البلاغه انس و آشنایی داریم ، حتماً اعتراف و ازعان می کنیم که واقعاً از وقتی نهج البلاغه وارد زندگی ما و ما وارد حیات نهج البلاغه ای شدیم همه چیز دارد آرام آرام تغییر می کند ، از حس و حال ما ، از نگرشها و ارزشهای ما ، از صمیمیتی که بین ما ونهج البلاغه ایها ایجاد شد ، کیفیت زندگی ما دارد تغییر میکند .
✳️حالا مقدار این تغییر با توجه به ظرفیت و تلاش هر کدام از ما متفاوت است .
⁉️اما در اصل اینکه ما به برکت نهج البلاغه در زندگی خودمان تغییر داریم احساس می کنیم فکر نمی کنم کسی شکی داشته باشد .
⚠️مگر کسی که ظاهراً خودش را از ما بداند و نهج البلاغه ای بداند ولی در واقع انسی با نهج البلاغه نگیرد .
⬅️یعنی حداقل روزی ۱۰ یا ۲۰ دقیقه با نهج البلاغه ننشسته باشد .
‼️خب این نعمت بزرگی است ، برای این نعمت دو حق به گردن ما می آید ؛
1⃣: حالا که خدا بعد از دوران حیرت از این کتاب به آن کتاب ، از این جلسه به آن جلسه ، از این استاد به آن استاد و یک بهم ریختگی فکری و اخلاقی و معنوی و اعتقادی حالا ما را رسانده سر یک نظام و نظم خیلی خوب و شیرین و محکمی مثل نهج البلاغه دیگر نباید در استفاده از این منبع عظیم کوتاهی کنیم .
⏪شکر این نعمت به این است که:
🔻اولاً: بیشتر از قبل و هر روز بیشتر از دیروز به این کتاب شریف خودمان را برسانیم.
🔻ثانیاً: و از خدا بخواهیم هم تیزهوشی و ژرف اندیشی ، هم پاکی نیت و طهارت روح بیشتر به ما عنایت کند تا لایه های باطنی تر و عمیق تر آن را بشناسیم و بدست آوریم .
2⃣:همانطور که خود حضرت معتقدند حالا همین مقدار که خدا دست ما را در دست آقا امیرالمؤمنین علیه السلام گذاشت و زندگی ما را آرام آرام نظم و نورانیت بخشید ما هم واسطه شویم و دست مردم را در دست امیرالمؤمنین علیه السلام بگذاریم .
👈گاهی من گله مند می شوم بعضی از برادران و خواهران ما هنوز در ترویج نهج البلاغه سستی می کنند .
📌هنوز خیال می کنند اگر امثال من حقیر یک توفیقکی داریم و تلاشهایی می کنیم برای معرفی نهج البلاغه چیزی از خودمان داریم.
⏪ باور نکردند که اگر خودشان را به دست امیرالمؤمنین بسپارند و همین مقدار اطلاعات و مهارتهایی که تقدیم می شود را جدی بگیرند می توانند بقیه مردم را هم نجات بدهند ، در زندگی بقیه مردم هم این لذت و نورانیت انس با امیرالمؤمنین را ایجاد کنند .
💯بنابراین :
⭕️بیشتر از قبل با نهج البلاغه مأنوس باشید .
⭕️بیشتر از قبل تلاش کنید تا دوستان و عزیزان ما را با نهج البلاغه آشنا کنید .
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
╰❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╯
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📜نامه دیگری به زياد بن ابيه در سال ٣٦ هجری
🔹سفارش به ميانه روی
♦️ای زياد، از اسراف بپرهيز، و ميانه روی را برگزين، از امروز به فكر فردا باش، و از اموال دنيا به اندازه كفاف خويش نگهدار، و زيادی را برای روز نيازمنديت در آخرت پيش فرست. آيا اميد داری خداوند پاداش فروتنان را به تو بدهد در حالی كه از متكبران باشی؟ و آيا طمع داری ثواب انفاق كنندگان را دريابی در حالی كه در ناز و نعمت قرار داری؟ و تهيدستان و بيوه زنان را از آن نعمتها محروم می كنی؟ همانا انسان به آنچه پيش فرستاده، و نزد خدا ذخيره ساخته، پاداش داده خواهد شد با درود.
📜 #نهج_البلاغه، #نامه21
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
═─═ঊঈঊ☸ঈঊঈ═─═
#نامه21
#سؤال: جملهٔ «از امروز به فکر فردا باش» آیا فردا منظور آخرت است یا منظور آینده است ، اگر آینده است مگر نه اینکه میگوییم خدا روزی رسان است و نباید غصه فردا را خورد؟
لطفاً توضیح بفرمایید.
#جواب:
✅در این #نامه21 مراد امیرالمؤمنین علیه السلام از " واذکر فی الیوم غدا" امروز به فکر فردا باش.
🔴یعنی : در دنیا جوری رفتار کن که در فردای قیامت گرفتار نشوی.
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
═─═ঊঈঊ☸ঈঊঈ═─═
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📜نامه به زياد بن ابيه
🔹هشدار از خيانت به بيت المال
♦️همانا من، براستی به خدا سوگند می خورم، اگر به من گزارش كنند كه در بيت المال خيانت كردی، كم يا زياد، چنان بر تو سخت گيرم كه كم بهره شده، و در هزينه عيال، درمانی، و خوار و سرگردان شوی! با درود.
📜 #نهج_البلاغه، #نامه20
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
🌹🕊🌹🕊؛
🕊؛
🌹؛
#نامه20
#سؤال:چرا این فرد با این پیشینه که از اسمش هم معلوم است( زیاد ابن ابیه) به عنوان جانشین فرماندار انتخاب شدند؟لطفا توضیح بفرمایید.
#جواب:
✳️گاهی وقت ها شرایط یک مسئولیت بگونه ای است که امام در انتخاب فرد لایق برای این مسئولیت، مخیر بین دو گزینه خوب و خوبتر نیستند بلکه مخیر بین بد و بدتر هستند.
⭕️یا باید فردی متعهد ولی غیر توانمند و ضعیف از نظر مدیریتی را انتخاب کنند که در این صورت بجای کار و بار امام را سبک تر کند، سنگین تر می کند.
⭕️و یا باید فردی که از نظر تدین ضعیف تر است ولی کارکشته تر و مدیرتر است بگذارد و صرفاً با یک نظارت سفت و سخت محسوس یا نانحسوس کنترلش نماید.
⏪ قطعاً دومی پسندیده تر است.
⛔️در ماجرای زیاد بن ابیه هم دقیقاً این اتفاق افتاد یکی از یاران بسیار متدین مولا (ظاهراً جناب کمیل) عهده دار این مقام بود ولی نتوانستند منویات امام را درست برآورده کند.
⁉️لذا حضرت جای او را به زیاد دادند.
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
🌹
🕊
🌹🕊🌹🕊
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📜نامه به يكی از فرمانداران خود به نام عمر بن ابی سلمه ارحبی، که در فارس ایران حکومت می کرد
🔹هشدار از بدرفتاری با مردم
♦️ پس از نام خدا و درود. همانا دهقانان مركز فرمانداريت، از خشونت و قساوت و تحقير كردن مردم و سنگدلی تو شكايت كردند، من درباره آنها انديشيدم، نه آنان را شايسته نزديك شدن يافتم، زيرا كه مشركند. و نه سزاوار قساوت و سنگدلی و بدرفتاری هستند زيرا كه با ما هم پيمانند، پس در رفتار با آنان، نرمی و درشتی را به هم آميز. رفتاری توام با شدت و نرمش داشته باش، اعتدال و ميانه روی را در نزديك كردن يا دور نمودن، رعايت كن.
📜 #نهج_البلاغه، #نامه19
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
🏴🌿🏴🌿🏴🌿🏴🌿🏴🌿🏴🌿
#تبیین_نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
بسم الله الرحمن الرحیم
🏴 عرض سلام و ادب و تسلیت دارم خدمت همه خواهران گرامی .
🔳 سیدالشهدا علیه السلام در بیان هدف قیام خودشان جملات معروفی دارند که بخشی از آن کمتر مورد توجه گویندگان و نویسندگان قرار گرفته .
📢 میفرمایند :" انما خرجت لطلب اصلاح فی امت جدی " ، من فقط و فقط برای اصلاح امت جدم قیام کردم ، و در بیان راهبردهای این اصلاح سه نکته را بیان میکنند :
▪️اول : امر به معروف
▪️دوم : نهی از منکر
▪️سوم : احیای سیره پیامبر و امیرالمؤمنین علیه السلام
✔️می فرمایند :" ارید عن آمر بالمعروف وانهی عن المنکر و اسیروا بسیرة جدی و ابی ، علی ابن ابیطالب ."
◾️من برای اینکه بتوانم امت را اصلاح کنم ، امر بمعروف میکنم که امر به حکومت الهی و حکومت دینی است.
◾️ و نهی از منکر میکنم که نهی از حکومت طاغوت است.
◾️و سوم اینکه سیره جدم و پدرم علی ابن ابیطالب را می خواهم احیا کنم .
⏪ نکته ظریفی که هست نکته آخر این عبارت است ؛ آیا مگر بین سیره پیامبر و سیره امیرالمؤمنین تفاوت وجود داشته که امام حسین علیه الصلاة و السلام بعد از سیره پیامبر تاکید به سیره امیرالمؤمنین علیه السلام میکند ؟!
♣️ در واقع سؤال اصلی و دقتی که نشده اینجاست که با توجه به اینکه ما می دانیم امیرالمؤمنین پا جای پای پیامبر گذاشته اند و دقیقاً طبق سیره ی پیامبر زندگی کرده اند دیگر چه نیازی بوده که بعد از سیره ی پیامبر امام حسین علیه السلام سیره ی امیرالمؤمنین علیه السلام را هم تاکید کنند؟
📢می فرمایند : " اسیروا بسیرة جدی و ابی علی ابن ابی طالب "
↩️ پاسخ مسأله اینجاست که بعد از پیغمبر اسلام همانطور که تفسیرهایی از قرآن متفاوت شد و هر کسی با هوای نفس خودش تلاش می کرد از تفسیر قرآن و بیان شأن نزول و تبیین آیات قرآن به نفع اغراض خود یا افراد حزب و جناحش سوء استفاده کند ، سیره و سنت پیامبر هم به تحریف کشیده شد .
⬅️ و هر گروهی به هر نوعی که خودشان می پسندیدند پیامبر را تحریف کردند و به نفع خودشان سیره سازی کردند برای پیامبر .
⏺ در اینچنین وضعیتی که هم قرآن از نظر تفسیر و تبیین و هم سیره ی پیامبر به اغراض فاسده دیگران در حال تحریف شدن است ، هیچ چاره ای برای شناخت اسلام حقیقی و سیره ی حقیقی پیامبر و قرآن حقیقی نیست مگر اینکه یک معیار و شاخص داشته باشیم بعبارتی یک قرائت درست از قرآن و سیره ی پیامبر داشته باشیم .
⚠️سیدالشهدا با این عبارات کاملا هوشمندانه می خواهند به ما این را بفهمانند که بعد از پیامبر در بازار مکاره قرائتهای مختلف از دین ، این قرائت و فهم علی ابن ابی طالب است که اعتبار و حجیت دارد ، در واقع قرائت معیار و شاخص و حق است .
📚 نهج البلاغه عصاره کامل و جامع از قرائت امیرالمؤمنین از اسلام و سیره ایشان است .
⚫️ اگر ما پیرو سیدالشهدا علیه السلام هستیم باید مثل ایشان دنبال احیا قرآن و سنت و سیره ی پیامبر از طریق احیای سیره ی امیرالمؤمنین علیه السلام باشیم .
🔘 و سیره ی امیرالمؤمنین علی علیه السلام یعنی نهج البلاغه .
↔️ پس همراهی با هدف قیام سید الشهدا علیه السلام مصداق معرفتی و بصیرتی اش احیاء نهج البلاغه می تواند باشد ، یعنی یکی از بهترین مصادیق آن میتواند باشد .
🔘 زیرا می تواند آن سیره و فهم درست از اسلام ، قرآن و سیره ی پیامبر را به ما نشان بدهد .
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
🏴🌿🏴🌿🏴🌿🏴🌿🏴🌿🏴🌿
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📜نامه به فرماندار بصره، عبدالله بن عباس، در سال ٣٦ هجری پس از جنگ جمل
🔹روش برخورد با مردم
♦️بدان، كه بصره امروز جايگاه شيطان، و كشتزار فتنه هاست، با مردم آن به نيكی رفتار كن، و گره وحشت را از دلهای آنان بگشای، بدرفتاری تو را با قبيله 《بنی تميم》 و خشونت با آنها را به من گزارش دادند، همانا 《بنی تميم》 مردانی نيرومندند كه هرگاه دلاوری از آنها غروب كرد، سلحشور ديگری جای آن درخشيد، و در نبرد، در جاهليت و اسلام، كسی از آنها پيشی نگرفت، و همانا آنها با ما پيوند خويشاوندی، و قرابت و نزديكی دارند، كه صله رحم و پيوند با آنان پاداش، و گسستن پيوند با آنان كيفر الهی دارد، پس مدارا كن ای ابوالعباس! اميد است آنچه از دست و زبان تو از خوب يا بد، جاری می شود، خدا تو را بيامرزد، چرا كه من و تو در اينگونه از رفتارها شريكيم. سعی كن تا خوش بيني من نسبت به شما استوار باشد، و نظرم دگرگون نشود، با درود.
📜 #نهج_البلاغه، #نامه18
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜