🔶 چرا اجماع در دور اول ضرورت ندارد؟
هر قدر که تنور انتخابات داغ شده است طرح مساله ضرورت وحدت و انصراف یکی به نفع دیگری در میان جبهه انقلابی شدت پیدا کرده است. بطوری که خیلی ها در چند ساعت باقی مانده به روز انتخابات برای آن بی تابی می کنند. ولی به نظر می رسد که شرایط چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به گونه ای نیست که این ضرورت نیاز باشد بلکه باید این ضرورت را برای دور دوم انتخابات ذخیره کرد.
مهمترین بلکه تنها دلیلی که برای ضرورت وحدت ذکر می شود خطر رای آوری رقیب اصلاح طلب است. در حالی که چنین خطری توهمی بیش نیست. زیرا جریان رقیب در دو سه هفته مبارزه انتخاباتی موفق به بسیج طرفداران و جلب نظر بخش خاکستری نشده است. نامزد این جریان خیلی که بتواند رسیدن به دور دوم انتخابات است که محتمل است ولی قطعی نیست.
اینکه فرد شاخص جریان اصلاحات و رئیس جمهور پیشین دو بار فراخوان می دهند، حکایت از نگرانی های جدی آنان از عدم موفقیت دارد.
بنابر این، وقتی در دور اول خطر جدی از ناحیه جریان رقیب، جبهه انقلابی را تهدید نمی کند، چرا باید به اجماع رسید. جبهه انقلابی به چنین اجماعی در دور دوم انتخابات نیاز دارد. البته به شرطی که هر دو نامزد صعود کرده متعلق به این جبهه نباشند.
مضافاً اینکه در این مساله شائبه ترفند خارج کردن رقیب انقلابی از سوی دیگر رقیب انقلابی از طریق تشدید تهدید موهوم در ذهنیت جامعه انقلابی وجود دارد. البته امیدوارم که طرح مساله اجماع به این خاطر نباشد بلکه صرفاً بخاطر توهم تهدید کاذب باشد. چون اصلاً چنین اقدامی با مرامنامه اخلاقی جبهه انقلابی سازگاری ندارد.
کار درست انقلابی این بود که چنین وحدتی قبل از شروع فعالیت انتخاباتی اتفاق می افتد. آیا بهتر نبود جبهه انقلابی به جای یک قوه، دو قوه را در دست می گرفت. البته قوه قضائیه خارج از این بحث است. اما حالا که چنین نکردند، معقولانه و پسندیده آن است که جبهه انقلابی سرمایه وحدت را در دور دوم هزینه کند تا به نتیجه قطعی برسد. انشالله
✍ داود مهدوی زادگان
👉 @mahdavizadegan
🔰 حفیظ و علیم دو شرط لازم قرآنی در مدیریت اجرایی
قرآن کریم آغاز داستان مدیریت اجرایی حضرت یوسف علیه السلام را از اینجا روایت می کند که یوسف از پادشاه مصر خواست که او را سرپرست خزاين این سرزمين قرار دهد.
یوسف علیه السلام در بیان شایستگی اش در امر سرپرستی خزائن نمی گوید که چون من سابقه اجرایی دارم بلکه می گوید چون من واجد دو شرط لازم در امر ولایت و سرپرستی هستم؛ یعنی شرط حفیظ و علیم بودن:
" قالَ اجْعَلْني عَلى خَزائِنِ الْأَرْضِ إِنِّي حَفيظٌ عَليمٌ"؛ [يوسف] گفت: «مرا سرپرست خزاين سرزمين [مصر] قرارده، كه من نگاهبانى آگاهم» ( یوسف: ۵۵ ).
قرآن کریم در امر حکمرانی، از نگهبانی امین و آگاه به عنوان دو شرط لازم یاد کرده است. اما متاسفانه در تجربه روسای جمهور بعد انقلاب وجود این دو شرط لازم کمتر مشاهده شده است. چنانکه در شهید رجایی و آیت الله خامنه ای مشهود بود ولی در سایر رؤسا گاهی یک شرط و گاهی هر دو شرط مفقود بود.
بعد این همه سال، مردم تجمیع آن دو شرط لازم قرآنی ( حفیظ و علیم ) را در ریاست آیت الله شهید رئیسی ره تجربه کردند ولی متأسفانه تقدیر ایشان را از ملت ستاند. و البته حکمت این تقدیر را خدا می داند و بس.
و اکنون ملت ایران امید دارند که بار دیگر رئیس جمهوری با همان دو خصلت قرآنی را با یکی از نامزدهای انقلابی تجربه کنند. انشالله
✍ داود مهدوی زادگان
👉 @mahdavizadegan
🔶 حق شهید رئیسی ره در مشارکت حداکثری مردم و انتخاب اصلح است
سلامت و صلابت حکمرانی های مردم سالار در صیانت و استیفای حقوق متقابل حاکم و مردم است. حاکم به همان اندازه که عهده دار استیفای حقوق مردم است، مردم نیز متعهد به استیفای حق حاکمیت هستند. آنچنانکه امام علی علیه السلام بر متقابل بودن استیفای حقوق صحه گذاشته است.
امیر المومنین علی علیه السلام خطاب به مردم می فرماید مرا بر شما حقی است و شما را بر من حقی است: " أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّ لِي عَلَيْكُمْ حَقّاً وَ لَكُمْ عَلَيَّ حَقٌّ " ( نهجالبلاغه: خ ٣۴ ). پس، در حکومت های مردم سالار اینگونه نیست که استیفای حق یکطرفه باشد. اگر اینگونه باشد، حکومت به استبداد یا هرج و مرج ختم می شود.
بر اساس سخن حضرت وصی علیه السلام و حکم عقل سلیم می توان گفت که آیت الله شهید رئیسی ره به آن عهدی که با مردم بسته بود، به مثل امام علی علیه السلام کاملا عمل کرده است و هیچ چیزی کم نگذاشت. عهد او با مردم، خدمت گذاری بود که با شهادت در حین خدمت نشان داد که تا پای جان نثاری وفادار بوده است.
اکنون نوبت ملت است که برای استیفای حق شهید رئیسی ره وارد میدان انتخابات شوند. رئیس جمهور شهید مان راه جدیدی را بعد سال ها بی مهری نسبت به آن در دستگاه اجرایی پایه گذاری کرد. او رسم و گفتمان خدمت به مردم را جایگزین رسم و گفتمان اقتدار طلبی و اشرافی گری کرد.
شهید رئیسی ره در مدت سی و سه ماه عاشقانه مشغول نهادینه کردن رسم دینی خدمت و مردمی زیستن بود ولی أجل او را مهلت نداد. لذا اکنون بر ملت انقلابی است که با مشارکت حداکثری و انتخاب نامزد اصلحی که آگاه به فرصت ها و ظرفیت ها است، دین خود را به آن شهید عزیز ادا کنند.
امروز روح پر فتوح شهید رئیسی ره نظاره گر رفتار ملت است که چگونه برای انتخاب نامزد اصلح به نحو حد اکثری پای صندوق رأی حضور پیدا می کند.
اینجانب تردیدی ندارم که راه آیت الله شهید رئیسی ره با انتخاب دکتر جلیلی استمرار پیدا خواهد کرد. انشالله
✍ داود مهدوی زادگان
👉 @mahdavizadegan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 توصیه مهم مادر شهید رئیسی به مردم ایران
✅ @Rajanews_com
🔶 توصیه به جبهه انقلابی
متأسفانه در دو سه روز منتهی به روز انتخابات مناظرات درونی جبهه انقلابی در دفاع از نامزد مورد نظر شان خیلی تند و توأم با بد اخلاقی های مفرط شده است و بیم آن می رود که چنین رویارویی به سر حد کینه و نفرت برسد. در این صورت، کنار زدن این رفتار اجتماعی زشت و ناپسند خیلی سخت است و هزینه های سنگینی به دنبال خواهد داشت. کمترین هزینه شکست جبهه انقلابی در انتخابات است.
پیش تر توضیح دادم که اجماع در دور اول ضرورت ندارد. چون فرض هراس از پیروزی نامزد جبهه مقابل در دور اول موهوم و باطل است. محتمل بودن این فرض مربوط به کشیدن انتخابات به دور دوم است. جبهه انقلابی در دوم به اجماع نیاز دارد. باید طرفداران نامزد کنار رفته شوق رأی دادن به نامزد رقیب انقلابی را داشته باشد. در غیر این صورت، ممکن است که در دور دوم انتخابات مشارکت نکنند. و خواسته رقیب جریان غیر انقلابی همین عدم مشارکت حداکثری نیروهای انقلابی در دور دوم است.
بنابر این، نباید گذاشت منازعه انتخاباتی میان جبهه انقلابی تند و افراطی شود. باید همه به نامزد رقیب احترام بگذارند و از تخریب و نفرت پراکنی نسبت به یکدیگر پرهیز کنند. باید یکدیگر را به تقوا و عمل خیر دعوت کرد تا نتیجه این حماسه مردمی مرضی خدا و رسول و ولی خدا و شهداء باشد. انشالله
٨ تیر ١۴٠٣
✍ داود مهدوی زادگان
@mahdavizadegan
🔻«عصر جمعه و جلب دوهزار رحمت»
امام کاظم علیه السلام:
خداى متعال را هر روز جمعه هزار نفخۀ رحمت است كه به هر بندهاى بخواهد، ارزانى مىدارد. هر كس كه پس از عصر جمعه، صد بار سورۀ قدر را بخواند، خداى عزّوجلّ آن هزار رحمت و نیز هزار رحمت ديگر مثل آن را به او عنايت مىفرمايد.
إِنَّ لِلَّهِ يَوْمَ اَلْجُمُعَةِ أَلْفَ نَفْخَةٍ مِنْ رَحْمَتِهِ يُعْطِي كُلَّ عَبْدٍ مِنْهَا مَا يَشَاءُ فَمَنْ قَرَأَ «إِنّٰا أَنْزَلْنٰاهُ فِي لَيْلَةِ اَلْقَدْرِ» بَعْدَ اَلْعَصْرِ يَوْمَ اَلْجُمُعَةِ مِائَةَ مَرَّةٍ وَهَبَ اَللَّهُ لَهُ تِلْكَ اَلْأَلْفَ وَ مِثْلَهَا
امالی (صدوق): ج۱، ص۶۰۶
🔺️(به نیت جلب رحمت الهی در #انتخاب_اصلح بخوانید)
💠 به کانال تسبیحات بپیوندید:
▪️ @Tassbihat
👉 @mahdavizadegan
🔻 حمایت محمدباقر قالیباف از سعید جلیلی/ همه تلاش کنیم تا دکتر جلیلی رئیس دولت آینده باشد
متن کامل بیانیه محمدباقر قالیباف در حمایت از سعید جلیلی:
🔹من المومنین رجال صدقوا ما عاهدوالله علیه فمنهم من قضی نحبه و منهممن ینتظر و ما بدلوا تبدیلا
🔹انتخابات ۸ تیر نشانه باور عمیق نظام جمهوری اسلامی و رهبر فرزانه انقلاب به مردم سالاری دینی است که پنجره فرصت تغییرات را از درون ساختار انتخابات فراهم می کند و اجازه می دهد جریان های متعدد با سلیقه های مختلف بتوانند در رقابتی سالم و عادلانه ، خود را به مردم عرضه کنند و مردم عزیز با مشارکتی موثر مدیران اجرایی خود را انتخاب کنند.
🔹اینجانب خدا را شاکرم علی رغم اینکه منطق سیاسی حکم بر ماندن من در جایگاه ریاست مجلس می کرد، در انجام تکلیف و دوری از تخریب های گسترده، بر کرسی عافیت طلبی تکیه نزدم. خوشحال هستم که با هدایتهای الهی در این لحظه تاریخی برای عدم بازگشت به دوره خسارت بار دهه ۹۰ و ناتمام نماندن راهی که با شهید رییسی شروع کرده بودیم، چه برای آمدن و چه برای کنار نرفتن تردید به خود راه ندادم و شرمنده شهدا و امام شهدا نشدم که این حضور فرصتی را برای جریان انقلابی در دور دوم انتخابات فراهم کرد و خداوند نیز بر این حقیر منت گذاشت و قلب های بزرگان و متنفذان اخلاقی، مذهبی، آیینی، حوزوی و دانشگاهی و همچنین عموم مردم نجیب و اقشار محترم را بر حمایت از این بنده پرتقصیر هدایت کرد که ضروری می دانم از همه کسانی که با بزرگ منشی بر اینجانب لطف داشتند، تشکر ویژه کنم و بابت فشارهای غیراخلاقی که بخاطر این حمایت متحمل شدند، از خداوند طلب اجر کنم.
🔹آنها در لحظه مهم تصمیم، هزینه دادن را بر مصلحت اندیشی ترجیح دادند. بزرگی ارزش این حمایت برای من بیش از همه روشن است چرا که می دانم این بزرگان هیچ گاه خود را برای فردی هزینه نمی کنند مگر برای انجام تکلیف الهی.
🔹همچنین لازم است تاکید کنم راه هنوز پایان نیافته است و علی رغم اینکه اینجانب برای شخص آقای دکتر پزشکیان احترام قائل هستم، اما بدلیل نگرانی از برخی اطرافیان ایشان، از همه نیروهای انقلابی و حامیان خود لذا همه باید تلاش کنیم تا نامزد جبهه انقلاب آقای دکتر جلیلی بعنوان رئیس دولت چهاردهم انتخاب شوند.
🔹در پایان وظیفه خود می دانم سپاس خود را از رهبرفرزانه انقلاب که با هدایت های خود مسیر انتخابات را در جهت مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح هموار کردند، اعلام کنم و از همه حامیان خود که مظلومانه ، تحت بیشترین فشارها و تخریب های همه جانبه برای بازگرداندن گفتمان عقلانیت انقلابی و کارآمدی شبانه روز تلاش کردند تشکر فراوان می کنم و اطمینان دارم مورد لطف شهدا مخصوصا شهید سلیمانی قرار گرفتهاند. والسلام محمد باقر قالیباف
✅️ @Rajanews_com
🖌 بیانیه انقلابی و اخلاق مدارانه آقای دکتر قالیباف در حمایت از آقای دکتر جلیلی به موقع و بجا بود. ایشان با این اقدام نه فقط نشان دادند که بر عهدشان بر اصول انقلاب و ولایت مداری پابرجاست بلکه راه را بر فرصت طلبی و نفاق افکنی خناسان و منافقان در جبهه انقلاب بستند. بی تردید تمامی نیروهای انقلابی با توجه به موقعیت حساس کنونی که نیاز به اتحاد و یکپارچگی دارند قدردان و سپاسگزار این اقدام شایسته آقای دکتر قالیباف هستند و برای ایشان آرزوی توفیق روز افزون در مقام ریاست خانه ملت را دارند. انشالله
✍ داود مهدوی زادگان
👉 @mahdavizadegan
🔶 انتخابات، راهکاری برای یکپارچه سازی ملت
چهاردهمین دوره انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری اسلامی با مشارکتی بیش از ۴۰ درصدی مردم برگزار شد و دو نامزدی که بیشترین رأی را کسب کردند به مرحله دوم انتخابات راه یافتند.
این انتخابات همچون انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال گذشته از سوی جریان برانداز و معارض مورد هجمه تحریم قرار گرفته بود. برداشت آنها این بود که بیش از ۲۰ درصد مردم مشارکت نخواهند کرد ولی دیدند که چنین نشد.
اصولاً حتی آن درصدی هم که در این انتخابات شرکت نکردند جزو مشارکت کننده های نا نوشته محسوب می شوند. چون آنها از فرصت حق رأی دادنی که نظام اسلامی برای آحاد مردم مهیا کرده بود استفاده نکردند. به عبارت دیگر، آنها به اختیار خودشان حق رأی شان را استیفا نکردند. به همین خاطر، می گوییم پیروز واقعی این دوره از انتخابات مردم و جمهوری اسلامی است.
اما این موفقیت بزرگ از آن انسان بزرگ دیگری که اکنون در میان ملت نیست، می باشد. افتخار این دوره از انتخابات برای رئیس جمهور شهید مان آیت الله رئیسی ره نیز ثبت است.
بیست و چهار و اندی میلیون ایرانی که روز گذشته پای صندوق های رأی حاضر شدند با یاد و خاطره خدمت گذاری ها و جان نثاری این شهید عزیز نامزد خود را انتخاب کردند. به همین خاطر، نباید فقط بخشی از رأی دهندگان را منسوب به ایشان دانست.
چنان که جریان غیر انقلابی هم نمی تواند موفقیت نامزد منتخبش را در رسیدن به دور دوم انتخابات به گفتمان و مرام سیاسی خود منتسب کند. رأی آوری آنان از میان جبهه انقلابی بود. چون آنان در جریان مبارزات انتخاباتی نتوانستند پیروان شان را به پای صندوق های رأی بکشانند. ۲۴ میلیون رأی دهنده بخاطر میهن و نظام اسلامی و سپاس از رئیس جمهور شهید ره در انتخابات شرکت کردند.
بنابر این، نه جبهه انقلابی حق دارد جمعیت رأی دهنده دیروز را به انقلابی و غیر انقلابی تفکیک کند و نه جریان اصلاحات می تواند آنها را به نفع گفتمان ورشکسته خود به خودی و غیر خودی تقسیم کند. این رأی برای یکپارچه سازی ایرانی آباد و سرافراز و عدالت خواه در پرتو نظام جمهوری اسلامی بود.
✍ داود مهدوی زادگان
👉 @mahdavizadegan
🔴 تعصب قومی زبانی در مردم سالاری دینی راه ندارد
آیا برای خدمتگذاری به قومیت های زبانی به رئیسی از جنس همان قوم نیاز است؟
برخی ها که در صدد تصاحب قدرت می باشند از تعلقات قومیتی خود بهره برداری غیر مردمی می کنند تا رأی جمع کنند. اینان اینگونه القا می کنند که شرط خدمت رسانی مطلوب به هر قومی آن است که رئیس جمهور از همان قوم باشد. اما آیا این پیش فرض درست است؟ آیا باید رئیس جمهور، ترک یا عرب یا کرد باشد تا برای مردم این اقوام خدمت کند؟
هیچ تلازمی میان خدمت و تعصب قومی زبانی در مردم سالاری دینی وجود ندارد. خیلی کسان بودند و هستند که متعلق به قومی بودند ولی قومش از ریاست او هیچ نفعی ندید. اما بودند کسانی که عضوی از آن قوم نبودند ولی خدمات بسیاری برای آنها داشته است.
شهید آیت الله رئیسی ره از جمله این افراد بود. او فرزند اقلیم خراسان و پارس زبان بود ولی خود را خادم همه ملت می دانست. شهید رئیسی خراسانی در حین خدمت به مردم خطه آذری زبان جانش را از دست داد.
شهید باکری سرداری آذری زبان بود ولی برای نجات مردمان شهرهای عرب تبار ایران از تجاوز دشمن بعثی به جنوب آمد و در این راه به شهادت رسید.
دفاع مقدس و جهاد سازندگی دو عرصه بزرگ فداکاری قومیت های مختلف ایرانیان نسبت به هم است. چنانکه مردم سالاری دینی مجالی دیگر برای ظهور و بروز خدمات متقابل قومیت ها نسبت به هم است. رئیس جمهور بر خود فرض می داند که خدمتگذاری علی السویه برای همه قومیت های دینی و زبانی باشد.
اگر نامزد انتخاباتی بخواهد بر مساله امتیاز قومیتی خود اصرار بورزد رابطه همگرایی اقوام را به سمت رابطه واگرایی و منازعه آمیز قومی سوق می دهد.
دامن زدن به امتیازات قومی از جانب نامزدها و اقوام موجب بازگشت جامعه به وضعیت استبدادی پیشا دموکراسی قبل انقلاب اسلامی و عبور از دولت - ملت است. چنانکه بارها نشانه هایی از این وضعیت را در تبلیغات انتخاباتی کاندیدایی خاص مشاهده کردیم. این گونه رفتارهای قوم گرايانه سیاسی برای ملت ایران نتایج مثبتی به بار نمی آورد.
قابل پیش بینی است که اگر نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات به همین سبک و سیاق قوم گرایی ادامه دهد، هویت ملی در معرض تهدید قرار می گیرد. در آن صورت، از ملت ایرانی چیزی باقی نمی ماند تا شعار " برای ایران " را سر داد.
✍ داود مهدوی زادگان
👉 @mahdavizadegan
بیانیه وعاظ انقلابی در حمایت از دکتر جلیلی
بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا
امت قهرمان و همیشه پیروز ایران
نامزدهای محترم ریاست جمهوری، ستادها، طرفداران آنها و فعالان عرصه انتخابات، بدنبال برگزاری موفقیت آمیز مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری ضمن تقدیر و تشکر از تلاش و مشارکت همگان ،توجه شما را به چند نکته جلب میکنیم:
۱.اکنون که با عنایت الهی مرحله اول چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری با مشارکت 25میلیونی مردم با هدف انجام تکلیف الهی در اطاعت امر رهبر فرزانه انقلاب در آرامش و سلامت به پایان رسیده است، از دلسوزان جبههی انقلاب اسلامی تقاضا داریم تمام همّت خود را به دو امر ذیل که میتواند در سرنوشت انقلاب اسلامی و ایران عزیز تأثیر بسزا داشته باشد معطوف دارند:
افزایش مشارکت که باعث سرافرازی نظام و اقتدار ایران اسلامی میگردد.
پیروزی نامزدی که بتواند با دنبال کردن راه شهید مظلوم آیت الله رئیسی، کارهای نیمهتمام ایشان را تکمیل و ارتقاء بخشد.
۲.آنچه در رقابتهای انتخاباتی بین دکتر قالیباف و دکتر جلیلی اتفاق افتاد ارائه دو راهبرد درون گفتمانی انقلاب جهت پیشرفت و اعتلای نظام اسلامی بود که یکی مورد اقبال بیشتری از جانب مردم قرار گرفت از اینرو از همگان تقاضا داریم مراقب فتنه انگیزی و تفرقه افکنی دشمنان باشند و از تخریب و بد اخلاقی اجتناب کنند.
۳.اینجانبان بهعنوان کمترینِ ملّت با قدردانی از نامزدها و هوادارانشان، با پیروی از مردم برای مرحله دوم انتخابات، حمایت خود را از جناب دکتر سعید جلیلی اعلام میداریم.
@rozaneebefarda
🌹 سلام هموطن؛ سلام ای ایرانی
🔸 ملت بزرگ ایران با همه اقوام عزیز و گرامیش سی و سه ماه قبل در سال ١۴٠٠ با انتخاب سیدی بت شکن و از جنس مردم سایه چهل ساله جماعتی زر سالار و زور مدار، اقتدار گرا و اشرافی را از دستگاه اجرایی برچید و دولت را بر پاشنه خدمت استوار کرد.
🔹 این ملت بار دیگر با رأی منفی خود دست رد بر سینه همان جماعت اندک عوام فریب و نفاق افکن و فتنه گر زد و آنها را بیش از گذشته نا امیدتر ساخت. ملت با رأی نه سپر بلای ایران در حال و آینده شد تا فرزندانش از او به نیکی یاد کنند.
🔸 اما این کار نا تمام در هفته پیش رو و در روز انتخاب، یکپارچه و متحد، مصمم تر از گذشته با انتخاب دکتر سعید جلیلی به اتمام خواهد رسید. انشالله
فدایی رهبر و مردم ایران
#رای_من_جلیلی
#نه_به_دولت_سوم_روحانی
✍ داود مهدوی زادگان
👉 @mahdavizadegan
7.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️ کتمان چرا؟
🔸 وقتی مادر دکتر جلیلی به زبان آذری از خاطرات مسجد گوهرشاد می گوید، از خود می پرسم پس چرا دکتر جلیل مانند رقیبش که می گوید از مادر کُرد و از پدر آذری هستم او نیز به مردم نمی گوید که از مادر ترک ( اردبیل ) و از پدر کُرد ( سردشت مهاباد ) هستم؟
🔹 رقیب دکتر جلیلی با همین اطلاع رسانی قومیتی خود در دور اول توانست چند میلیون رأی بی زحمت را به چنگ آورد. چرا دکتر جلیلی با کتمان ریشه ترکی و کُردی خودش را از چند میلیون رأی بی دردسر محروم کرد؟ اگر دکتر جلیلی این کار را کرده بود قطعاً در همان دور اول رئیس جمهور شده بود.
🔸 می دانید چرا؟
به سه دلیل:
اول؛ اینکه جلیلی می خواهد مردم آزاد و به دور از تعصبات قومی زبانی او را انتخاب کنند.
دوم؛ اینکه دکتر جلیلی نگاه ابزاری به ریشه های ترکی و کُردی خود ندارد. ارزش و اصالت ریشه های قومی برای او فوق این حرف ها است.
سوم؛ اینکه جلیلی نمی خواست خود را از دیگر قومیت ها جدا بداند. او همه قومیت ها را ذیل هویت ایرانی می داند. ایرانی بودن در نظر جلیلی همه قومیت ها را در بر می گیرد. من ایرانیم یعنی من همه این اقوام هستم.
https://www.aparat.com/v/zgdf5a7
✍ داود مهدوی زادگان
👉 @mahdavizadegan