عضویت در کانال مهدی جهان تیغی
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
⭕️ دولت منتخب درآستانه تبعیض مثبت یا منفی درباره اهل سنت؟
✍️ اظهارات جواد ظریف رئیس شورای راهبری انتخاب وزرای دولت چهاردهم مبنی بر اینکه اگر کسی «از مذاهب و ادیان رسمی باشد امتیاز می گیرد، شیعه باشد امتیاز نمیگیرد» با واکنش های متعددی روبه رو شد. ظریف بعدا تلاش کرده اظهارات خود را توضیح بدهد. در همین حال برخی افراد حامی دولت منتخب این نوع امتیازات دادن خبرساز را به یک سیستم ارزیابی که در آن نوعی تبعیض مثبت و کمک به افراد نخبه و با صلاحیت مذاهب و اقلیت ها محسوب می شود، منوط کردند. نوشته پیش رو درباره عمق سخنان ظریف قضاوت خاصی ندارد و حتی مباحثی مثل بحث تبعیض مثبت در سیستم ارزیابی دولت جدید را هم با تخفیف نقطه منفی نمیبیند. واقعیت این است که مشکل اصلی جایی دیگری است.
1️⃣ هر کس گفتمان انقلاب اسلامی را به خوبی درک کرده باشد، می داند که جمهوری اسلامی به ذات هیچ مانعی برای اهل سنت، اقلیتها و قومیتها در مناصب اجرایی و سیاسی ایجاد نکرده است. در طول سالهای پس از انقلاب صدها نفر از اهل سنت، فرماندار، معاون وزیر، نماینده مجلس، سفیر و... شده اند. حتی بالاتر از این افراد زیادی از اهل سنت در نهادهای امنیتی، نیروی انتظامی و سپاه پاسداران از گذشته تا کنون حضور دارند.
2️⃣ درباره اهل سنت وقتی سخن گفته می شود، ذهن بسیاری از افراد به نقاط مختلف کشور از سیستان و بلوچستان، هرمزگان تا کردستان، ترکمن صحرا و نقاط دیگری از ایران که عزیزان اهل سنت حضور دارند، میرود. در ایام انتخابات البته نام یکی از چهرههای پرحاشیه اهل سنت بیشتر تکرار شد، تا جایی که آقای پزشکیان در مناظرات نیز از او (مولوی عبدالحمید) نام برد. در این میان مروری گذرا بر برخی مواضع علنی مولوی در دو سال اخیر قابل توجه هست. او نشان داد که برخی مبانی انقلاب اسلامی را نه تنها قبول ندارد بلکه بالعکس آن اعتقاد دارد، مثلا نسخه حکومت اسلامی را شکست خورده معرفی میکند و نسخه سکولار از حکومت و استفاده از افراد لائیک را در مناصب پیشنهاد میدهد، بر خلاف مبانی سیاست خارجه جمهوری اسلامی نه تنها مبارزه با اسرائیل و دفاع از فلسطین را بیفایده می داند بلکه گفتگو با اسرئیل و تشکیل دولت صهیونیستی را هم به رسمیت می شناسد و حتی در پاره ای از موارد حتی مبارزان فلسطینی را شماتت میکند. تفکرات ضد ملی دارد، یک نمونه آشکار آن درخواست های وی درباره برگزاری رفراندوم و انتخابات در ایران با حضور ناظران بین المللی هست. اقدامات ضد امنیت ملی او هم که در دو سال اخیر اظهر من الشمس است. جالبتر آنکه مولوی عبدالحمید انتخابات مجلس را تحریم و انتخابات اخیر ریاست جمهوری را هم به صورت گسترده تخریب کرد.
با همه این تلاشها و تخریبهای مولوی عبدالحمید، مردم اهل سنت سیستان و بلوچستان تحریم این دو انتخابات را شکستند و مستقلا در انتخابات حضور پیدا کردند. در کنار عموم مردم اهل سنت، بسیاری از نخبگان و فعالین مستقل اهل سنت و بلوچ در ایام این دو انتخابات نقش آفرینی کردند که قاعدتا در صورت داشتن صلاحیت و طی کردن مراحل شایسته سالاری باید سهمی از دولت منتخب داشته باشند. با همین چند گزاره محدود که در این نوشته بیان شد، مولوی عبدالحمید و همفکران و نزدیکانش هیچکدام از شریطی که ظریف برای چینش نیروهای دولت منتخب منجمله اعتقاد به مبانی انقلاب اسلامی و داشتن تفکرات ملی را که بیان کرده، ندارند.
مهدی جهانتیغی
⭕️ دولت منتخب درآستانه تبعیض مثبت یا منفی درباره اهل سنت؟ ✍️ اظهارات جواد ظریف رئیس شورای راهبری ان
3️⃣ همه موارد بالا گفته شد تا بشود یک نگرانی بزرگتر را بیان کرد. اولین جرقههای نگرانی از موقعی ایجاد شده که اخبار متعددی تایید میکند که نمایندگان و مشاوران مولوی عبدالحمید اینک در کمیته های تصمیم گیری برای دولت منتخب و در اطراف افراد نزدیک به مسعود پزشکیان حضور جدی دارند. با این وجود این نگرانی ایجاد شده که آیا قرار است در دولت پزشکیان دوباره بسیاری از نخبگان و فعالین مستقل اهل سنت منزوی شوند و بالعکس افرادی همانند مولوی عبدالحمید که تحریم کننده و تخریب کننده انتخابات بودند، دارای سهمیه خاص و شراکت در قدرت میشوند؟ در این دو سال گذشته مولوی عبدالحمید و نزدیکان وی بسیاری از فعالین و بزرگان اهل سنت و بلوچ را برای عدم حضور در مجالس ساده حاکمیتی تحت فشار قرارمیدادند و همواره بر تخریب انتخابات تاکید و کسانی را که مشارکت در انتخابات را دنبال می کردند تحریم و تخریب می کردند، ولی اینک چگونه سر سفره انتخاب مردم ایران میخواهند حضور پیدا کنند؟ اگر این اتفاق صورت بگیرد و نزدیکان معلوم الحال مولوی عبدالحمید و یا افراد مورد تایید او صاحبان مدیریت های مختلف در دولت منتخب شوند، نه تنها شاهد تبعیض مثبت در حق اهل سنت نخواهیم بود بلکه شاهد یکی از منفیترین تبعیضها علیه عموم مردم رای دهنده اهل سنت در سرتاسر کشور خواهیم بود که تا دیروز مورد شماتت امثال مولوی عبدالحمید در هنگام حضور درپای صندوق های رای قرار داشتند. انتظار می رود که رئیس جمهور منتخب جلوی سنگین ترین و تاریخیترین ظلم و تبعیض به مردم بلوچ و اهل سنت را قبل از آنکه دیر بشود بگیرد.عدالت واقعی آن هست که عموم نخبگان اهل سنت که در این دو سال زیر فشار و تخریب مولوی عبدالحمید پای کار جمهوری اسلامی و انتخابات بودند، در دولت منتخب جای داشته باشند نه امثال مولوی عبدالحمید که از قضا بدون رای دادن می خواهند میوه انتخابات مردم شیعه و سنی ایران را غصب کنند.
عضویت در کانال مهدی جهان تیغی
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
⭕️ درباره یک اتفاق زشت در حاشیه نماز جمعه تهران
✍️ بر اساس وئدیویی که دیروز از گوشهای در نماز جمعه تهران منتشر شده، تعداد اندکی از افراد حاضر در این مراسم، شعارهای دور از ادب علیه محمد جواد ظریف سر میدهند. در اینباره نکاتی به ناچار باید گفته و یاددآوری شود.
1️⃣ برخی اظهارات ناقص ظریف درباره نحوه امتیاز دادن به افراد برای منصوب شدن در مدیریتهای ارشد دولت منتخب، که در آن شیعه بودن امتیاز ندارد و غیر شیعه بودن امتیاز دارد، سبب واکنشهای در جامعه مذهبی ایران شد. ظریف گرچه تلاش کرد توضیح بدهد که منظورش چه بوده ولی برخی اساسا طرح مبنایی این نوع ارزیابی را غلط تلقی کردند. البته ظریف پیش از این نیز با اظهارات حاشیه ساز در ایام انتخابات بخشهای از جامعه را به نوعی دیگر خشمگین کرده بود.
2️⃣ با همه این انتقادادت به ظریف، دادن شعار علیه او در نماز جمعه آنهم با ادبیات دور از ادب حتما غلط است. گرچه جمعیت شعار دهنده در برابر خیل عظیمی که در نماز جمعه این هفته تهران شرکت کرده بودند، بسیار اقلیت محسوب می شوند، ولی قداست مکان و ماموریت دینی نماز جمعه بگونهای است که این لکه سیاه هم در آن قابل چشم پوشی نیست. نماز جمعه مظهر جماعت در جمهوری اسلامی و از نمادهای سیاسی و اجتماعی وحدت و اتحاد در ایران محسوب می شود. به همین دلیل اظهاراتی که خلاف وحدت اجتماعی در آن باشد، خلاف ذات و رسالت دینی آن مکان محسوب میشود. بنابراین اتفاقی که این هفته در گوشه ای از نماز جمعه تهران شکل گرفت، هم در محتوای شعار، هم مکان و هم نحوه ابراز انتقاد این افراد علیه ظریف، غلط اندر غلط بود.
3️⃣ رهبر معظم انقلاب پیش از این چندین بار از حوادث مشابه که درباره برخی دیگر از شخصیتهای سیاسی در سالهای گذشته اتفاق افتاده بود و افرادی علیه آنها شعارهای تند در برخی تجمعات سر داده بودند، ابراز گلایه و نارضایتی کرده اند. مخاطب مستقیم این اعلام نارضایتی رهبری هم علاوه بر عموم جامعه، بیشتر متوجه جامعه مذهبی و انقلابی کشور بوده است.ملامت آمیز است که ارتکاب چنین خطای سیاسی و اجتماعی از برخی افراد که خود را مدافع انقلاب و پیرو رهبری می دانند، دوباره تکرار شود.
عضویت در کانال مهدی جهان تیغی
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
⭕️ شهرداری تهران و کارنامه راهبردی جبهه انقلاب
✍️بازدید اخیر نمایندگان جدید تهران در مجلس شورای اسلامی از برنامهها و پروژههای در دست اقدام شهرداری تهران، یک بازخورد مشترک داشت؛ پیشرفت مطلوب، کار و تلاش جهادی، آینده روشن پایتخت و رضایت از کارنامه و برنامه شهردار تهران.
1️⃣ جبهه انقلاب در دو دهه اخیر هر وقت مدیریت شهر تهران را به دست گرفته از خود کارنامه قابل قبول در پایتخت به جای گذاشته است. آنقدر این کارنامه رو به جلو بوده که در قیاس با دوره پنجم شورای شهر که مدیریت تهران چهار سال در اختیار اصلاح طلبان بوده، تفاوتها به خوبی قابل لمس است. اصلاحطلبان در فاصله زمانی 96 تا 1400 سه شهردار عوض کردند و بسیاری از فعالیتها و پروژههای راهبردی شهر تهران نه تنها رو به سستی نهاد بلکه در برخی موارد پسرفت سنگینی را هم تجربه کرد. در یک کلام اصلاح طلبان همانند دولت روحانی در قوه مجریه، چهار سال پیشرفت و توسعه شهر تهران را معطل و متوقف کردند.
2️⃣ کارنامه شهرداری در دوره ششم، سومین نشانه به روز شده از کارآمدی جبهه انقلاب در چهار سال اخیر است. به معنای دیگر بعد از دولت سه ساله شهید رئیسی و چهار سال مجلس انقلابی یازدهم، اینک کارنامه 33 ماهه دکتر زاکانی در شهرداری تهران، سومین تابلویی است که جبهه انقلاب میتواند در اثبات کارآمدی خود بلند کند. با این وجود، این روزها برخی اختلافات سیاسی و سلیقهای، تهدید کننده تصویر کارآمدی از جبهه انقلاب در سالهای اخیر خواهد بود. هر سه کارنامه مجلس یازدهم، دولت سیزدهم و مدیریت شهری دوره ششم فراتر از افراد، متعلق به جبهه انقلاب است و نباید اجازه داد که دستاوردهای کلان مدیریتی جبهه انقلاب به راحتی با حواشی و تخریب رو به رو شود. طراحی برخی در جبهه اصلاحات برای تخریب دستاوردهای دولت رئیسی و شهرداری دکتر زاکانی در همین چند هفته اخیر با دهها تیتر و گزارش در رسانههای آنها نمایان شده است. بنابراین صحنه درگیری و اهداف سیاسی آنها کاملا مشخص است و به همین دلیل نه تنها پذیرفته نیست برخی در جبهه انقلاب در این صحنه شفاف سیاسی، پازل مخالفین را تکمیل کنند بلکه انتظار این است که در برابر این تخریبها و صف آراییها باید ایستاد، روشنگری و دفاع کرد.
3️⃣ وحدت همچنان اصلیترین مولفه موفقیت در جبهه انقلاب است و تخطی از آن به مانند برخی تجربههای گذشته و اخیر، خسران سیاسی سنگین به بار خواهد آورد. هیچ عقلانیت سیاسی تایید نمی کند که از تخریب کارنامه دولت رئیسی و یا شهرداری تهران، میشود صندوق رای مجزای برای جبهه انقلاب در انتخابات ریاست جمهوری یا شورای شهر در تهران در آینده شکل داد. دود این رفتار غیر عقلایی به چشم همه خواهد رفت، چه آنان که تخریب میکنند، چه آنهایی که سکوت میکنند و چه آنهایی که تخریب میشوند.
عضویت در کانال مهدی جهان تیغی
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
عضویت در کانال مهدی جهان تیغی
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
عضویت در کانال مهدی جهان تیغی
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
⭕️ اولین راز آشکار درباره شهادت اسماعیل هنیه در تهران
✍️اشتباه بزرگ عوامل ترور اسماعیل هنیه در تهران این است که نمیدانند، خون این شهید مجاهد در پیوند ملت ایران و فلسطین یک جهش غیرقابل باور با پیامدهای راهبردی ویران کنندهای علیه خود آنها ایجاد خواهد کرد. اسماعیل هنیه اینک یکی از شهدای بزرگ ملت ایران خواهد بود و این بدین معنا است که فلسطین و فلسطینیها بیش از هر زمان دیگری در قلب و دل مردم ایران جای خواهند گرفت.
🔸استراتژیستهای عاقل آمریکایی پیش از این دریافت کردهاند که ترور ابومهدی المهندس در کنار شهید حاج قاسم سلیمانی در بغداد، چه استحکام و پیوند بزرگتری بین روابط و قلوب مردم ایران و عراق ایجاد کرد. اینک قطعی خواهد بود که ترور اسماعیل هنیه در تهران، موج ضد صهیونیستی در ایران و پشتیبانی آنها را از ملت فلسطین دهها برابر افزایش خواهد داد.
🔸صهیونیستها به زودی در بدرقه شهید اسماعیل هنیه در تهران متوجه خواهند شد که با یک محاسبه غلط هیجانی، چه ضرر راهبردی بزرگی را محتمل شدند. تا دیروز حاج قاسم شهید ویژه راه قدس برای فلسطینیها بود و از امروز «اسماعیل هنیه» شهید ویژه مقاومت در ایران خواهد شد.
🔸شاید برایمان اینک این حادثه، دردناک و پر از بغض و خشم باشد ولی به سنت الهی که در این 45 سال پس از انقلاب بارها تجربه کردیم، باور داریم که هیچ چیزی به اندازه جاری شدن خون شهید نمیتواند، پیروزهای واقعی و بزرگ را برایمان رقم بزند.
🔸بیاد بیاوریم بعد از ریخته شدن خون حاج قاسم، شاهد طوفان الاقصیها، وعده صادقها و بیداریهای بزرگ در دانشگاههای بزرگ اروپایی و آمریکایی و بزرگترین تجمعات شهروندان غربی علیه اسرائیل اتفاق افتاد. آن روزهای اول شهادت حاج قاسم شاید پیش بینی این فتوحات بزرگ برای برخی غیرقابل باور و حتی محاسباتشان درباره آینده، بالعکس اتفاقات و فتوحات ماههای اخیر جبهه مقاومت بود.
🔸🔸باور کنیم و باور داریم در پس شهادت اسماعیل هنیه در قلب پایتخت محور مقاومت، فتح بزرگی نهفته است که مثل همیشه با سنتهای الهی پشتیبانی و تضمین شده است. تجربه این چند سال پر التهاب که سرعت تحولات در غرب آسیا به نفع جبهه مقاومت شتاب گرفته، به ما می گوید؛ فتوحات بزرگ دیر نخواهد بود و زود به زود مشاهده و لمس میشوند.
عضویت در کانال مهدی جهان تیغی
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
عضویت در کانال مهدی جهان تیغی
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
⭕️عملیات خونخواهی اسماعیل هنیه چقدر متفاوت خواهد بود؟
✍️طی سالیان اخیر، نوع عملیاتهای انتفام گیرانه ایران در عین مشابهتها در استفاده از موشک، پهباد و ... ، تفاوتهای را هم داشته است. تفاوتها هم در انتخاب افراد مورد هدف، جغرافیای شلیک و جغرافیای مورد اصابت، نوع امکان و تاسیسات مورد هدف، زمان عملیات، نوع و تعداد تسلیحات محوری و جانبی مورد استفاده و ... نیز متنوع بوده است.
🔸در کنار این موضوعات، روح و فرامتن عملیات، هدفگذاریهای نظامی و تاکتیکی، پیامهای محاسباتی و راهبردی عملیات؛ نوع، جهت، محتوا و شکل هر عملیاتی را دچار تغییرات و تاحدودی متفاوتتر میکند. به طور مثال ایران درعملیات وعده صادق، جغرافیای شلیک را از داخل ایران انتخاب کرد، نیروی عملیات کننده ایرانی بودند، نوع عملیات بسیار بزرگ و گسترده بود، اهداف عملیات و جغرافیای مورد اصابت، نقاط مختلف سرزمین های اشغالی بود، عمداموشک بالستیک مورد استفاده قرار گرفت، تعداد گسترده پهپادها برای ایجاد چالش در سامانههای دفاعی مهم و روشن بود. همه اینها همزمان متناسب با اتفاقی بود که در سفارت ایران در سوریه و به نسبت جایگاه فرماندهانی بود که در آنجا به شهادت رسیدند، انجام شد.
👈 درباره شهادت اسماعیل هنیه نیز بخشهای از عملیات خونخواهی او را میتوان گمانهزنی کرد و تفاوتهای قابل پیش بینی را حدس زد. به نظر میرسد که عملیات خونخواهی جدید ایران چارچوبهای ذیل را به همراه خواهد داشت:
1️⃣ عملیات خونخواهی علاوه بر افکار عمومی ایران، تلاش خواهد کرد که یک رضایتمندی معقول و مطلوب را در افکار عمومی مردم فلسطین نیز تامین کند.
2️⃣ عملیات خونخواهی ایران، چارچوبی از انتقال پیام را دنبال خواهد کرد که خطوط قرمز جدیدی درباره تلاش و تمایل برای ترور دیگر رهبران ارشد غیر ایرانی محور مقاومت را برای رژیم صهیونیستی ترسیم کند.
3️⃣ عملیات خونخواهی، درجه جدید و عزم مجددی از حساسیت ایران درباره ماجراجویی در خاک خود را به جبهه صهیونیستی و پشتیبانان آن منتقل خواهد کرد.
4️⃣ ایران در عملیات خونخواهی، یا قدرت توان نظامی به نمایش گذشته خود را تثبیتتر می کند و یا سطح جدیدتر و متفاوتتری از قابلیتهای عملیاتی را به نمایش خواهد گذاشت. هر دو چارچوب رو به جلو خواهد بود و دست ایران برای انجام هر دو گزینه، باز هست.
5️⃣ در نوع تاکتیک احتمالی عملیات خونخواهی نیز ابهام آفرینی جدی وجود دارد که به نظر میرسد که فریب یا کم اثر کردن قدرت دفاع دشمن را دنبال میکند. تاکتیک عملیات را فرماندهان بر اساس آخرین برآورد اطلاعاتی، محاسبات نظامی و نوع عملیات خونخواهی و پیامی و یا محاسباتی که میخواهند صادر کنند، تعیین خواهند کرد.
عضویت در کانال مهدی جهان تیغی
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
عضویت در کانال مهدی جهان تیغی
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5
⭕️ ریاست یحیی السنوار پیامی برای ایران یا اسرائیل؟
✍ انتخاب یحیی السنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس، پیامی همزمان برای ایران و اسرائیل هست.
1⃣ رژیم صهیونیستی با ترور اسماعیل هنیه در تهران به دنبال خلق روایتهای ابهام آمیز و اختلاف انگیز بود. اینک نه تنها به این هدف گذاری دست نیافته بلکه اعضای حماس فردی را به ریاست دفتر سیاسی خود برگزیدند که همانند اسماعیل هنیه به ایران نزدیک بلکه در برخی مواضع و عملکردها به نوعی دیگر به ایران نزدیکتر است. یحیی السنوار در مبارزه راهبردی در میدان با رژیم صهیونیستی دارای محاسباتی بسیار نزدیک با اصول محاسباتی ایران است. بنابراین این انتخاب معنادار و با اهمیت سیاسی در معادلات فلسطین، پیامی همزمان و مشترک ولی با دو معنای متفاوت برای ایران و اسرائیل محسوب میشود.
2⃣ حماس با این انتخاب، یک پیام اختصاصی برای رژیم صهیونیستی نیز صادر کرد. این ضلع مهم محور مقاومت نه تنها فردی خارج از غزه و دور از دسترستر برای ترور را به ریاست دفتر سیاسی خود انتخاب نکرد بلکه در اقدامی که کمتر قابل پیش بینی بود، فردی از درون باریکه غزه را که در چند ماه گذشته نیز در حال مبارزه رو در رو با رژیم صهیونیستی بوده را به عنوان فرد محوری خود انتخاب کرده است. پیام صریحتر آن است که حماس نه تنها عقبنشینی نکرده و منفعل نشده بلکه چند گام نیز به جلو برداشته است.
3⃣ یحیی السنوار به عنوان فردی که از نزدیک سالها در حال جنگیدن با رژیم صهیونسیتی است، بیش از بسیاری دیگر میداند که نسبت حقیقی ایران با موضوع فلسطین چیست و چه سطح تفاوت بزرگی با دیگر کشورهای حامی فلسطین دارد. اصولاً شاخههای نظامی گروههای مقاومت در میدان عمل دریافتهاند که حفظ و تقویت ارتباط با ایران، واقعیترین و بزرگترین کمک عملی به آرمان قدس شریف و آزادی فلسطین است.
عضویت در کانال مهدی جهان تیغی
http://eitaa.com/joinchat/3093233666C13840b79c5