📣 #خبر
🔺 پانزدهمین شماره پژوهشنامه معارف حسینی در پاییز 1398، منتشر شد. این فصلنامه با مدیرمسئولی دکتر محمدحسین مردانی نوکنده و سردبیری دکتر سید محمد کاظم طباطبایی، با تمرکز بر معارف امام حسین (ع) منتشر می گردد.
🔹عناوین مقالات منتشره در پانزدهمین شماره پژوهش نامه معارف حسینی عبارتند از:
▪️بررسی اعتبار و دلالت حدیث نبوی حَسُینُ مِنّی وُ أنا مِن حُسَین
▪️مقام حسین بن علی(ع) در تفسیر و تأویل آیات قرآن کریم از دیدگاه تفاسیر فریقین
▪️راهبردهای سیدالساجدین علی بن الحسین(ع) در ترویج فرهنگ عاشورا
▪️تجلی عزت و عظمت حسینی(ع) در دوبیتی خواجه معینالدین چشتی
▪️نهضت عاشورا و جستوجوی معنای زندگی
▪️چیستی عزاداری برای امام حسین(ع)
🔹همچنین پژوهش نامه معارف حسینی در حوزه های ذیل به ترویج فرهنگ حسینی میپردازد:
۱- شخصیت و ویژگی های سیدالشهدا (ع) به عنوان امام، اسوه و الگو
۲- معارف و احادیث گزارش شده از امام حسین (ع) یا مرتبط با ایشان
۳- تبیین تاریخی و تاریخ تحلیلی نهضت عاشورا و حماسه کربلا
۴- سیره و سبک زندگی سیدالشهدا (ع)
۵- تحلیل عصری و روزآمد از سیره حسینی و نهضت عاشورا
۶- معرفی توصیفی، تحلیلی و انتقادی منابع و مصادر مرتبط با امام حسین (ع)
۷- ادب و هنر عاشورایی
🔹لازم به یادآوری است که سه شماره اول این فصلنامه با عنوان آیت بوستان منتشر شده است که علاقه مندان جهت دسترسی به مقالات می توانند به سامانه مجله به آدرس www.maarefehosseini.ir مراجعه کنند.
🔅📜📜🔅
#معرفی_مقاله
📌 عنوان: روششناسی نقدهای علامه شوشتری بر شرح ابنابیالحدید
🖊 نویسنده: مهدی مردانی(گلستانی)
🔻 نشریه: فصلنامه #علمی_پژوهشی پژوهشنامه نهجالبلاغه، ش 24
🗓 سال نشر: 1397
▪️چکیده مقاله
بهجالصباغه فی شرح نهجالبلاغه نوشتۀ علامه محمدتقی شوشتری، یکی از شرح های مهم نهجالبلاغه است که با هدف رفع کاستیهای شروح پیشین و با رویکردی انتقادی نسبت به شارحان نهجالبلاغه نگاشته شده است. این کتاب به جهت بسامد نقدها و تنوع موضوعات، نمونۀ کمنظیری برای مطالعۀ نگرۀ انتقادی علامه شوشتری به حساب میآید. از اینرو، مقالۀ حاضر کوشیده با تحلیل و پردازش نقدهای علامه شوشتری، روش ایشان در نقد آرای شارحان نهجالبلاغه را کشف و تبیین نماید. برای این منظور در یک مطالعۀ موردی، نقدهای علامه شوشتری به ابنابی الحدید گزینش و در قالب محورهایی چند تحلیل و ارزیابی گردیده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان میدهد که سه مؤلفۀ مستند، برداشت و دلیل از عمدهترین مؤلفههای روششناختی است که علامه شوشتری در نقد آرای ابنابی الحدید مورد توجه قرار داده است.
📣 اطلاعیه
🔺فروش ویژه انتشارات بنیاد پژوهشهای اسلامی
🔹بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در نظر دارد به منظور حمایت از تازه های نشر خود در سال ۱۳۹۸، کتابهای چاپ اول را با ۲۵٪ تخفیف بفروش برساند.
🔹لذا افرادی که تمایل به خرید کتاب «توسعه استنباط از فعل معصوم» دارند، میتوانند درخواست خود را از طریق ادمین کانال اعلام نمایند.
💵 قیمت پشت جلد کتاب: ۲۷،۰۰۰ تومان
💵 قیمت کتاب با تخفیف: ۲۰،۰۰۰ تومان
🖊ادمین:
@Admin_mardani
✨🔹🌸🌺🍃✨🍃🌺🌸🔹✨
📣 #خبر
🔺گفتگو با مؤلف کتاب توسعۀ استنباط از فعل معصوم
🔹پژوهشکده علوم اسلامی وابسته به بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، به تازگی کتابی با عنوان «توسعه استنباط از فعل معصوم (ع)» را منتشر و روانه بازار نشر کرده است. بر همین اساس با حجتالاسلام مهدی مردانی (گلستانی) نویسنده این اثر گفتوگویی صورت داده شده که در ادامه میخوانیم👇
http://hadithstudies.ir/fa/news/864
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
"من «ماری پیر والکمان» ـ Marie Pierre Walquemanne ـ معروف به «مریم ابوالذهب» ـ Mariam Abou Zahab ـ وصیت میکنم پیکرم را در صحن مطهر علوی تشییع نموده و در حسینیهای در جاده نجف ـ کربلا به خاک بسپارید، میخواهم جسم و جانم در مسیر پیادهروی زائران اربعین حسینی آرام بگیرد"
🔺آنچه خواندید برجستهترین قسمت از زندگی ۶۵ ساله خانم مریم ابوالذهب اسلام شناس برجسته فرانسوی است.
🔹ماری پیر والکمان در سال ۱۹۵۲ میلادی در کمون «اُن اِغژی» در شمال فرانسه و در دل خانوادهای کاتولیک به دنیا آمد. هفده ساله بود که به پاریس رفت و در آزمون ورودی «مؤسسه مطالعات سیاسی پاریس» قبول شد و در هجده سالگی نیز به دین مبین اسلام مشرف گردید و مذهب اهل بیت علیهمالسلام را برگزید.
🔹او بعدها در رشته علوم سیاسی از دانشگاه پاریس فارغالتحصیل شد و سالها در «مؤسسه ملی زبانها و تمدنهای شرقی پاریس» (INALCO) به عنوان استاد و پژوهشگر ممتاز فعالیت نمود. رشته تخصصی وی بررسی و مطالعه روابط شیعه و اهل سنت در پاکستان و افغانستان بود.
🔹مریم ابوالذهب در طول دوره تحصیل و پس از آن نقش فعالی در انعکاس مظلومیت و وضعیت فاجعه آمیز شیعیان پاکستان و افغانستان ایفا نمود. سفرهای متعددی به خاورمیانه و از جمله ایران داشت و چندین بار نیز برای زیارت به عتبات عالیات مشرف شد.