May 11
May 11
بسم الله الرحمن الرحیم
رَّبِّ أَدۡخِلۡنِی مُدۡخَلَ صِدۡقࣲ وَأَخۡرِجۡنِی مُخۡرَجَ صِدۡقࣲ وَٱجۡعَل لِّی مِن لَّدُنكَ سُلۡطَـٰنࣰا نَّصِیرࣰا
۱۴۰۱٫۷٫۷
«رد پای مکر الهی در حوادث پسا مهسا»
میبینی کار خدا را؟!
در آینده نه چندان نزدیک میشود نشست و آلبوم خاطرات شهریور و مهر ۱۴۰۱ را ورق زد و الطاف خفیهٔ حوادثِ پسامهسا را بهتر دید.
شمردن ناملایماتش که نیازی به گذر زمان ندارد.
تا نگارش این سطور حداقل ۵۰ نفر در دل جوانی به خونِ خود غلطیتند. اموال عمومی حداقل ۱۰۰۰ میلیارد زخم خوردند.
بیخیالِ خسارات مادی
فعال شدن گسلی را دریاب که به لطف حاج قاسم و مکتبش سه سال خاموش شده بود. دوقطبیِ لعنتیِ دیندارها و بیدینها بیش از هر زمان به فعلیت رسید. شکاف اجتماعی میانِ نظام و نصفِ جامعه سخت گشاده شد؛ که جمع کردنش تا مدتها به رویا میماند. به ویژه در صورتی که کِلکِ تصمیم، بر استمرارِ انسدادِ اینستا بگردد.
باور کنیم تمام اینها حاصلِ سکتهٔ دختری از همه جا بیخبر بود؟ یعنی اگر شعلهٔ اجل دو روز دیرتر دامن مهسا را میگرفت خبری از این همه نبود؟
خب. بخشی که به خیلِ برانداز مربوط است ناگفته پیداست که بندِ مهسا و حجاب نبود. این نمیشد سوژهای دیگر. اکنون نمیشد لختی دیگر...
گرگصفت مترصدِ اولین آهوی خوش خط و خالی بودند که از این بیشه بگذرد و پیراهن عثمانشان شود.
چه صیدی بهتر از دختری که مجمع شکافهاست. شکاف مذهبی با سنی بودنش. شکاف اجتماعی با شهرستانی بودنش. شکاف فرهنگی با بی حجاب بودنش. شکاف قومیتی با کرد بودنش. شکاف سیاسی با اسیرِ گشتِ ارشاد بودنش...
لیک بنازم روی دیگر ماجرا را. صحنه گردانیِ حکیمِ متعال را. طعمهای نهاد تا حالی کنند و مکرشان را خالی کنند.
«وَقَدۡ مَكَرُواْ مَكۡرَهُمۡ وَعِندَ ٱللَّهِ مَكۡرُهُمۡ...»
قسمت بعد امشب اینجا 👈🏻 @mahdi_pz
«الطافِ فتنۀ ۴۰۱»
از سنتهای رب حکیم است که بذرِ بهرهها را در خاکِ ناملایمات میکارد. بالاخره آمدهایم که امتحان پس بدهیم... «سَیَجۡعَلُ ٱلله بَعۡدَ عُسۡرࣲ یُسۡرࣰا»
حوادث اخیر - به ویژه در ابعاد پیش گفته - تلخکامیِ تمام امت را باعث شد. اما دست به نقد این ثمرات راهبردی را برای انقلاب به ارمغان آورد:
بضاعت براندازی
بار دیگر عیار رهبرانِ زیر لحافیِ اپوزیسیون نمایان شد. ترحم برانگیزند. فارغ از اینکه روی هم در مقابل انقلاب، پشهای در مقابل سروند، از دردِ تفرق رنج میبرند. فصلشان از یکدیگر بیش از فاصلهشان با نظام اسلامی است. خواستند بیش از همیشه بسیج و متحد شوند اما بیش از همیشه بوی گند خودپرستیشان بلند شد. «تَحۡسَبُهُمۡ جَمِیعࣰا وَقُلُوبُهُمۡ شَتَّىٰ»
سلبریتیها، برای حجامت
دیدگاهشان حکایت امروز و دیروز نیست. به یک چوب راندنشان هم انصاف نیست. حسابرسیِ چرتکهایِ کنشهایشان هم واقع بینانه نیست؛ که بگوییم اینقدر از سیما حقوق گرفتند پس باید به میل رسانه ملی باشند.
درد آنجاست که دههها بود زیرِ پوستِ متولیان رسانه بافتِ ضخیمِ سلبریتی سالاری حکومت میکرد. در این قائله تبرِ دولتِ ابراهیم فرصت یافت سراغی از بتهای فرهنگخوار بگیرد و حجامتِ فرهنگی نظام را آغاز کند.
صیانت، حالا وقتشه!
تا یک ماه قبل اسم فیلتر اینستاگرام میآمد یکایکِ مسئولین زبانشان را گاز میگرفتند. حالا بدون تصویب طرح موسم به صیانت، بهانه اجرایش جور شد.
به شخصه نمیتوانم پشت سر اینگونه بستنِ اینستا و آجر کردن نان میلیونها نفر بایستم. وضعیت داخلیها هم اصلا تعریفی ندارد و جایگزین خواندن روبیکا برای اینستا نمک روی زخم است.
در نهایت به تدبیر مردان تصمیممان اعتماد دارم. امید که اگر میبندند، ملایمتر و با گفتگو و اقناع حداکثری ببندند. و نیز اگر میبندند زحمتش را کامل بکشند و مثل تلگرام فقط سفره ویپیانها را پهنتر نکنند!
به وقت تسویه حساب
به برکت این معرکه جمهوری اسلامی ضربهای به احزاب شیطان زد که با ضربه لیدرهای آنها به کشور قابل مقایسه نیست. سرمایه اصلی کومله و دمکرات و پژاک و منافقین و داعش و پهلوی نه پستها و توییتها که نیروهای آموزش دیده آنهاست.
نظام که فارغ التحصیل جمع کردن بلواست، تیزتر و فرزتر از همیشه جارو به دست گرفت و راهی خاکاندازشان کرد. گروهکهای تجزیه طلب سالهاست استخوان لای زخمند و در شمال غرب کشور کرم میریزند و از ما شهید میگیرند. ضربه شصت سپاه عقده فروخفته این سالها را تسلی داد.
امت رسول الله
چه خوش گفت حضرت روح الله که این ملت برترند از ملت رسول الله. مگر میشود اینقدر پا به رکاب و نجیب باشند مردمی که زیر بار فشار اقتصادی و فرهنگی و تبلیغاتی کمرشان خمیده؟
کمترین جمعیتی که در تظاهرات انقلابی آمد دهها برابرِ بیشترین جمعیتی بود که در تجمعات اعتراضی آمد. البته معارضان یا دلزدگان از نظام را نباید کف خیابان شمرد.
شاید ۳۰ درصدِ جمعیت کشور باشند این امتِ پا به رکاب که پایه ثابت راهپیماییها هستند. ۳۰ درصد برای خیلی چیزها کافیست. حواسمان باشد رژیم پهلوی حتی ۲ درصد دوستدار نداشت. این ۳۰ درصد دوستدار نیستند. جان بر کف هستند و همین، جمهوری اسلامی را یکی از مستحکمترین حکومتهای جهان کرده.
نگاهی دوباره
مهم ترین توفیق اولین فتنه قرن، بازنگری سیاستها است. دولتِ انقلاب باید بسی شکر به جای آورد که در اوایل کارش فرصتِ آسیب شناسیِ عمیقِ فرهنگی، اجتماعی و امنیتی دست داد.
باب گفتگوی بی پرده در خیلی حوزهها باز شد و برای نخستین بار رسانه ملی پذیرای همه نگاهها به گشت ارشاد گشت. این گفتگوها در دراز مدت آتشفشان فعال شدهٔ دوقطبی را تسکین میبخشد. بیش باد.
باری، به فرموده حکیم انقلاب اراده حق تعالی بر تعالیِ این ملت است تا عالی ترین درجات. شجره طیبه انقلاب بارِ دیگر حرس شد تا آسودهتر و سریعتر رشد کند.
والحمد لله اولا و آخرا
✍🏻 مهدی پیروزمند
@mahdi_pz
«درسی از بصیرت علی کریمی»
«چهل سال از مرگ فرستادن برای این و آن چه نصیبمان شد؟»
زین پس مواضع خوبِ چهرهها نتیجه خوش و بشِ امنیتیها با آنهاست. اما کم نبود حرفهای خوبی که در طول فتنه _ بیفشار از بالا _ زدند.
از خوبهای مطالبشان حمله به منافقین و تجزیهطلبان بود. رجوی و علینژاد و کومله و بقیه روی موجی سوار شدند که سلبریتیها آتش بیارش بودند. لازم بود سلبریتیان به صراحت بگویند ما در اتوبوسِ قاتلان مردم ننشستیم.
علی کریمی همان اوایل خطاب به مریم رجوی نوشت:
«شما خفه!»
چرا نفرت پراکنی کردی و با یک جریان، بد صحبت کردی؟
+ چون اگر نمیکردم از من سوء استفاده میکردند.
از قدیم به جریان انقلاب میگویند خسته نشدید از شعار دادن، پمپاژ نفرت، آرزوی مرگ برای این کشور و آن کشور؟
شعارهای ما مرزبندی با جنود شیطان است. چنین نیست که اگر با آنها کار نداشته باشیم برایمان بوس بفرستند. تا سوارِ اتوبوسشان نشویم آرام نمیگیرند. تندبادِ استکبار پیوسته میوزد. دیواری برابرش نسازی تو را میبرد.
نخستین چارهٔ دشمنِ شدید، زبانِ سدید است.
رب حکیم حضرت ابراهیم و یارانش را الگوی نیکِ مسلمین معرفی میکند و رازش را یک چیز میخواند: مرزبندی غلیط با دشمن.
«مسلّماً براى شما در ابراهيم و كسانى كه با اويند سرمشقى نيكوست، آن گاه كه به قوم خود گفتند: ما از شما و آنچه به جاى خدا مىپرستيد بيزاريم، ما به شما كافريم و ميان ما و شما دشمنى و كينۀ هميشگى پديدار شده، تا آن زمان كه به خداى يگانه ايمان آوريد...» (ممتحنه/۴)
@mahdi_pz
«ظرائفی از بیانات امروز رهبر انقلاب»
بخش اول
- رهبر انقلاب با اینکه چند روز پس از آغاز قائله (مورخ ۶٫۳۰) سخنرانی داشتند، واکنش را به بعد موکول کردند تا ماهیتِ حادثه و نقشآفرینانِ اصلی آن و نیز بصیرت ملت با حضور در صحنه رخ نماید و نهایتِ بضاعتِ طراحانِ فتنه روشن گردد. این تدبیر، درک مواضع امروز ایشان را تسهیل کرد و موجب شد گزارههای ایشان خبرمحور باشد نه تحلیلمحور.
- ایشان با قاطعیت، از برنامه ریزی قبلیِ دشمن برای خصوصِ اول مهر خبر دادند تا دانشگاهها و مدارس نیز وارد بازی شوند. دوقطبیهای فعال شده میان دانشجویان ثمره دارد، اما نه برای هیچیک از طرفین دعوا. با
انحرافِ ذهنیِ دانشجویان از رسالت اصلی خود و گسست پایدار میان جوانان مذهبی و غیرمذهبی، آنکه ثمرهٔ بلوا را دشت میکند دشمن است.
- از جایی که به فرموده ایشان دعوا بر سر حجاب نبوده و نیست، به مساله حجاب نپرداختند اما از سویی با ادبیات پدرانه و مقتضی جذب حداکثری فرمودند:
«خیلی از این کسانی که حجاب کاملی هم ندارند جزو هواداران جدی نظام جمهوری اسلامی هستند»
و از سوی دیگر در قالب دفاع از سازمان انتظامی کشور و اینکه خطای احتمالی دو سه نفر را نباید پای یک مجموعۀ خدمتگزار نوشت، از نهاد پلیس امنیت اخلاقی به طور ضمنی حمایت کردند.
✍🏻 مهدی پیروزمند
@mahdi_pz
«ظرائفی از بیانات امروز رهبر انقلاب»
بخش دوم
- فارغ از مزدوران وابسته و آموزش دیده، حضور جوانان و نوجوانان «!» در اغتشاشات را حاصلِ احساس و هیجان خواندند. برای فهم این معنا کافیست به گزارش دو روز قبل روزنامه جوان به نقل از یکی از دستگاههای امنیتی توجه کنیم:
«تحلیل جمعیتی تجمعات اخیر نشان میدهد که بیش از ۹۰ درصد بازداشت شدگان نوجوان تجمعات اخیر به صورت دوست دختر - دوست پسری در اعتراضات حاضر شده بودند!»
- در اواخر صحبت در حد یک جمله سلبریتیانِ آتشبیار را نواختند و تلاششان را فاقد ارزش و اهمیت دانستند. این، تعلیمی به فعالان رسانهایِ انقلاب است که به جای پروموت کردنِ تکتک پستها و توییتهای چهار تا سلبریتی و سرشاخ شدن با آنها، بیشتر همت خود را بر تبیین حق گمارند.
- ایشان عموم جامعه هنری و ورزشی را سالم و مومن و علاقهمند به ارزشها خواندند. این قضاوت شاید با تلقیِ ما همخوانی نداشته باشد. چه آنکه در فجازی کفه مواضعِ منفی بسیار سنگینتر از مثبت بود.
نکته اینجاست که سلبریتیها تنها جرعهای از جوی هنر و ورزشند. جامعه هنری در سینما و جامعه ورزشی در فوتبال خلاصه نمیشود و این دو، نماینده خوبی برای بازتابِ وضعیتِ جوامع خود نیستند!
- در نهایت رهبر حکیم انقلاب تحلیل متفاوتی از انگیزهٔ دشمن برای فتنه ۴۰۱ ارائه دادند و آن، کشیدن ترمز جمهوری اسلامی در دوران جدید است. ایشان با اشاره به حرکتِ سریع کشور به سوی قدرت همه جانبه و باز کردن گرههای کورِ قدیمی، بار دیگر مهر قبولی بر روند دولت سیزدهم نهادند.
✍🏻 مهدی پیروزمند
@mahdi_pz
سعه صدر نظام در این آشوب خیلی بیشتر از قبل بود. برای اینکه تفاوت عملکرد دو دولت رو در فتنه ۹۸ و ۴۰۱ درک کنیم خوبه بدونیم 👇🏻
طبق گزارش حجت الاسلام ذوالنور رئیس وقت کمیسیون امنیت ملی مجلس، در حوادث آبان ۹۸، ۲۳۰ نفر کشته شدن که فقط ۶ تاشون مامور امنیتیِ ما بودن.
ولی در حوادث اخیر تا حالا کمتر از ۸۰ نفر کشته شدن که ۱۹ تاشون مامور بودن.
@mahdi_pz
«آنجا همه مییابند الله را...»
سرشتِ حقجوی آدمی در بیان حضرت عسگری
خالقی که ما را برای حرکت سوی خود آفریده همه چیز را برای این حرکت مهیا کرده. در صدر امکاناتِ ما، دلی است که حق را میشناسد و میجوید و دوستش دارد.
زنگارِ عافیت، سرشتِ محبوبخواهِ ما را به خموشی میکشد. این است که نقطهٔ اضطرار و انقطاعِ تام، وجهِ مشترک تمام انسانها در خداخواهی است. پس حاملان پیام حق بارها توجه ما را به نقطه اضطرار جلب میکنند.
عَنِ اَلْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ فِي قَوْلِ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِسْمِ اَللّٰهِ اَلرَّحْمٰنِ اَلرَّحِيمِ فَقَالَ: اَللَّهُ هُوَ اَلَّذِي يَتَأَلَّهُ إِلَيْهِ عِنْدَ اَلْحَوَائِجِ وَ اَلشَّدَائِدِ كُلُّ مَخْلُوقٍ عِنْدَ اِنْقِطَاعِ اَلرَّجَاءِ مِنْ كُلِّ مَنْ هُوَ دُونَهُ وَ تَقَطُّعِ اَلْأَسْبَابِ مِنْ جَمِيعِ مَا سِوَاهُ
امام عسگری علیه السلام در معنای «بسم الله الرحمن الرحیم» فرمود:
الله همان است که تمام آفریدگان هنگام نیازها و سختیها به سوی او زاری میکنند و بدو پناه میبرند؛ هنگام بریدنِ امید، از همه کس جز او؛ و بریدنِ اسباب از همه چیز جز او...
@mahdi_pz
«حکایت مهمانهای ناخوانده خدا»
«چطور مطمئن شویم یک روز از زندگی به مرگ پناه نمیبریم؟»
یک ماه اخیر بی آنکه دنبالش رفته باشم یا پیگیر اخبار بوده باشم گزارش چهار خودکشی را شنیدهام. هر بار بر بالِ تاثّر به فکر فرو رفتم که چه میتواند بشر را به این تصمیمِ سخت برساند؟ چیست که به انسان قدرت میدهد از بامِ بیست متری بپرد؟
از سنخ هستی نمیتواند باشد؛ که حقیقتِ هستی و پدیدآورنده جلواتش سراسر نور است و انسان عاشقِ نور است. داشتنِ چیزی و بودنِ چیزی به ورطهٔ تباهی نمیکشاند. پس قاتلِ قصهٔ ما یک فقدان است.
ثروتمندی را تصور کنید که میخواهد برای همیشه به مقصدِ نامعلومی سفر کند. برای تضمینِ آسایشش در جزیرهٔ ناشناخته، بار بزرگی از طلا با خود میبرد.
به جزیره که میرسد میبیند ای دل غافل! ساکنان آن اصلا طلا را نمیشناسند و واحد پول در اینجا ذغال است.
چند روز اول نمیخواهد کنار بیاید. بار سنگین طلا را به دوش میکشد و سعی میکند ارزش آن را به مردم هالی کند.
بیفایده است.
برای اینکه گشنه نماند مجبور است دنبال ذغال بگردد. سنگینیِ بار طلا امانش را بریده. نیروی سرمایهاش هیچ پاسخی دریافت نمیکند. راه رفتن با این بار، اینبار ممکن نیست. تنها گزینهای که برای زندگی میماند خلاص شدن از بار طلاست.
انسان به حکمِ سرمایههای بی همتایش اشرف مخلوقات است. هر قدر بیشتر به وسعت استعدادش پی ببرد بیشتر بیتاب میشود. بیشتر نیازمند پاسخی برای این نیرو میشود. و اگر پاسخ نیابد یا دست به سرکوب میزند یا خلاص شدن از شرّ سرمایه را انتخاب میکند.
بنزینی که در جای درست ریخته نشود و مایهٔ حرکت نگردد، یا باید بماند و بگندد، یا باید طغیان کند و بسوزد.
پس سرانجامِ سرمایه بیمصرف، یا انجماد است یا انتحار.
آنها که بدون پاسخ به زندگی ادامه میدهند، خود را به کوری زدهاند تا شرمنده سرمایههایشان نشوند. مرکبی که با آن گذران عمر میکنند یا عادت است یا غفلت است یا حماقت. هر سه فرزند جهل هستند.
در کلامِ حق چهار غایت برای خلقت یافت میشود که یکی از آنها فقط جنبه شناختی دارد.
«ٱللَّهُ ٱلَّذِي خَلَقَ سَبۡعَ سَماواتٍ وَمِنَ ٱلۡأَرۡضِ مِثۡلَهُنَّ يَتَنَزَّلُ ٱلۡأَمۡرُ بَيۡنَهُنَّ لِتَعۡلَمُوٓاْ أَنَّ ٱللَّهَ عَلَىٰ كُلِّ شَيۡءٍ قَدِيرٞ وَأَنَّ ٱللَّهَ قَدۡ أَحَاطَ بِكُلِّ شَيۡءٍ عِلۡمَا»
«خداست كه هفت آسمان و نيز مثل آنها هفت زمين را آفريد، همواره فرمان او در ميان آنها نازل مى شود، تا بدانید كه خداوند بر هر كارى تواناست و علم خداوند یقینا به همه چيز احاطه دارد»
گویا میفرماید ای بشر! زودتر خریدار بار طلایت را بشناس و خرج آن شو، ورنه زیر وزنش کمر خم میکنی...
بفرمایید 👇🏻👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/473956552Cf826cf13b0