May 11
May 11
#پدر
#تکیه
#تربیت
مادرانی که در مسیر سرنوشتساز تربیت کودک، به هر دلیلی پدر را حذف میکنند، ناخواسته به کودک آسیب رساندهاند. نفس حضور موثر و مشارکت پدر در امورتربیتی، موجب میشود که کودک، پدر را صاحب قدرت بداند و به او تکیه کند. هنگامی که پدر، از مسئولیت پدری کنار میکشد یا کنار گذاشته میشود، ناخودآگاه این تصور برای کودک ایجاد میشود که پدرش، شخصیتی ضعیف است و از پس کارها بر نمیآید. در نتیجه فرزند، بهطور طبیعی نمیتواند به فردی ضعیف تکیه کند و رابطه سالم او با پدرش، مخدوش میشود و برایش خلاهایی ایجاد میکند که با هیچ چیز دیگری پُر نمیشوند.
(✍کتاب اخلاق پدری)
@mahdiakhundi
#حکایت
همسر ملانصرالدين از او پرسيد: فردا چه مي كني؟
گفت: اگر هوا آفتابي باشد به مزرعه مي روم و اگر باراني باشد به کوهستان مي روم و علوفه مي چينم.
همسرش گفت: بگو ان شاءالله
ملا گفت: ان شاءالله ندارد فردا يا هوا آفتابيست يا باراني!!
از قضا فردا در ميان راه به راهزنان رسيد و او را گرفتند و كتك زدند و هرچه داشت با خود بردند . ملانصرالدین نه به مزرعه رسيد و نه به كوهستان رفت. به خانه برگشت و در زد. همسرش گفت: كيست؟
ملانصرالدین گفت: ان شاءالله كه منم!!
همیشه ان شاءلله بگویید حتی در مورد قطعی ترین کارها😊😊😊
خداوند در قرآن سوره کهف آیات۲۳ و ۲۴ می فرماید:
«وَلَا تَقُولَنَّ لِشَيْءٍ إِنِّي فَاعِلٌ ذَلِكَ غَدًا.إِلَّا أَن يَشَاء اللَّهُ وَاذْكُر رَّبَّكَ إِذَا نَسِيتَ وَ قُلْ عَسَى أَن يَهْدِيَنِ رَبِّي لِأَقْرَبَ مِنْ هَذَا رَشَداً»
هرگز مگوی : فردا چنین می کنم،مگر خداوند بخواهد و چون فراموش کنی ، پروردگارت را به یادآور و بگو:، شاید پروردگار من مرا از نزدیکترین راه هدایت کند.
@mahdiakhundi
#مادر
#معلم
روی تخته یک معلم این نوشت
🍃هر کسی آرد کمی خاک بهشت
🍃میدهم من نمره بیستی به آن
🌸این بود آن نمره وقت امتحان
دانشآموزی از آن جمعی که بود
🍃با خودش خاک کمی آورده بود
🌸پس معلم گفت این گفتار را
🍃از کجا آوردهای این خاک را
گفت خاک زیر پای #مادرم
🍃چون #بهشت است
#زیرپای_مادرم
🍃آن معلم ازشعف آخر گریست
🌸نمره این دانشآموز داد بیست
💐🍃میلاد ام ابیها حضرت فاطمه (سلام الله علیها)
و روز مادر مبارک🌸🍃
✨برای سلامتی مادران در قید حیات
و ترویح روح مادران آسمانی صلوات
@mahdiakhundi
#احسان
#والدین
✍آیه احسان به والدین آیه ۲۳ سوره اسراء است که پس از دعوت به توحید انسانها را به نیکیکردن به پدر و مادر دعوت میکند. مفسران اشاره به احسان به والدین پس از توحید را نشانه اهمیت این وظیفه دانسته و برخی از ایشان نیکی به پدر و مادر را واجب، و ترک آن را همچون آزار و اذیت کردن آنها، حرام دانستهاند.
@mahdiakhundi
#احسان_کلامی
#احترام_زبانی
لاتَقُل لَهُما اُفّ؛
✍پرهیز از کوچکترین بیاحترامی در گفتار، دوری از پرخاشگری، سخن گفتن محترمانه، تواضع همراه با محبت و کرامت و دعا برای والدین، راههای احسان به والدین در این آیات است.
@mahdiakhundi
#پدر_مادر
#خوب_بد
#زنده_مُرده
#کافر_مسلمان
✍به گفته مفسران بر اساس آیه تفاوتی میان پدر و مادر خوب یا بد، زنده یا مرده و مسلمان و کافر وجود ندارد. عدهای از مفسران دلیل اشاره شدن به دوران پیری در آیه را از آن جهت میدانند که آنها در این زمان، سختترین دوران زندگی خود را سپری کرده و نیاز به ترحم بیشتری دارند.
@mahdiakhundi
وَقَضَىٰ رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا ۚ إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِنْدَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُمَا أَوْ كِلَاهُمَا فَلَا تَقُلْ لَهُمَا أُفٍّ وَلَا تَنْهَرْهُمَا وَقُلْ لَهُمَا قَوْلًا كَرِيمًا (۲۳) وَاخْفِضْ لَهُمَا جَنَاحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَةِ وَقُلْ رَبِّ ارْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانِي صَغِيرًا (۲۴) رَبُّكُمْ أَعْلَمُ بِمَا فِي نُفُوسِكُمْ ۚ إِنْ تَكُونُوا صَالِحِينَ فَإِنَّهُ كَانَ لِلْأَوَّابِينَ غَفُورًا (۲۵)
و پروردگارت فرمان داده: جز او را نپرستید! و به پدر و مادر نیکی کنید! هر گاه یکی از آن دو، یا هر دوی آنها، نزد تو به سن پیری رسند، کمترین اهانتی به آنها روا مدار! و بر آنها فریاد مزن! و گفتار لطیف و سنجیده و بزرگوارانه به آنها بگو! (۲۳) و بالهای تواضع خویش را از محبّت و لطف، در برابر آنان فرود آر! و بگو: «پروردگارا! همانگونه که آنها مرا در کوچکی تربیت کردند، مشمول رحمتشان قرار ده!» (۲۴) پروردگار شما از درون دلهایتان آگاهتر است؛ (اگر لغزشی در این زمینه داشتید) هرگاه صالح باشید (و جبران کنید) او بازگشت کنندگان را میبخشد. (۲۵)
سوره اسراء
@mahdiakhundi
الإمامُ الصّادقُ عليه السلام :الجاسوسُ و العَينُ إذا ظُفِرَ بِهِما قُتِلا .[مستدرك الوسائل : 11/98/12518.]
✍حکم کسی که اطلاعات سرّی دانشمندان کشور و اطلاعات محرمانه نظامی و امنیتی را به دشمن می رساند و عامل آسیب به آنان می شود، اعدام است.
@mahdiakhundi
أَلشِّتـاءُ رَبیـعُ الْمُـؤمِنِ یَطُولُ فیهِ لَیْلُهُ فَیَسْتَعینُ بِهِ عَلی قِیامِهِ وَ یَقْصُرُ فیهِ نَهارُهُ فَیَسْتَعینُ بِهِ عَلی صِیامِهِ؛ (وسائل الشیعه: ج ۷، ص ۳۰۲، ح ۳).
زمستان بهار مؤمن است، از شبهای طولانیاش برای شب زندهداری و از روزهای کوتاهش برای روزهداری بهره میگیرد.
@mahdiakhundi