#اجازه_تفکّر
#تربیت_فرزند
استاد پناهیان:
🔸 به بسیاری از پرسش های بچه ها پاسخ فوری ندهیم. کمک کنیم خود بچه ها به پاسخ دست پیدا کنند.
🔸 آنقدر این پدر و مادر به بچه اطلاعات دادند که قدرت تفکر را از او گرفته بودند. باید به بچه های خود اجازه ی تفکر بدهیم.
🔸حتی همه ی غلط های تفکر فرزندان خود را نگیریم. بگذاریم روحیه ی او باقی بماند.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
اگر شما هم جزو والدینی هستید که از دست کوچولوی پر جنب و جوش تان کلافه شدهاید، این نکات برایتان مفید خواهد بود:
1⃣قبل از هر چیز صبور باشید:
شاید اوایل که متوجه میشوید فرزند شما از بقیه همسالانش پر تحرکتر و پر دردسرتر است، سرخورده و غمگین شوید. شاید آرزو کنید که ای کاش فرزندی آرامتر و منطقیتر نصیبتان شده بود. اما هر چه که باشد باید قبول کنید که او فرزند شما است و چارهای جز کنار آمدن با بد و خوبش ندارید. وظیفه شما نسبت به والدین دیگر حساستر است و باید صبر و خونسردی را در خودتان تقویت کنید. بپذیرید که فرزند شما روحیات خاصی دارد و دست از مقایسه او با بچه فامیل و دوست و آشنا بردارید. همین «پذیرش» در بقیه عمر کارتان را راحتتر خواهد کرد. هربار که کودک با شیطنت هایش روی اعصاب شما و دیگران راه میرود قبل از عصبانی شدن و داد زدن نفس عمیق بکشید و از کلمات مناسب برای فرمان دادن به او استفاده کنید.
2⃣کنترل کنید اما از راه دور:
فرزند پر جنب و جوش شما نیاز به کنترل بیست و چهار ساعته دارد. اما اگر این کنترل واضح و علنی باشد کودک سرکشتر شده و شروع به لجبازی میکند. از سوی دیگر کنترلگری سرسختانه انرژی شما را تحلیل میبرد و به زودی از پا میافتید. با این حساب، راه حل چیست؟ کنترل از راه دور!
3⃣کودک را به طور نامحسوس و از راه دور کنترل کنید
3⃣قانون بگذارید:
بچههای پر تحرک و بازیگوش نیاز به قانون دارند؛ اگرچه اغلب قانون را فراموش میکنند! بنابراین چاره چیست؟ قانونهای شفاف و ساده بگذارید. از دادن فرمانهای طولانی و پیچیده خودداری کنید. مثلا به جای آن که بگویید «انقدر بپر بپر نکن طبقه پایینیها سردرد گرفتن» بگویید: «تو خونه بالا پایین پریدن ممنوعه». قانونهای کوچک و ساده به رفتار فرزند فعال شما چهارچوب میدهند و او را سر به راهتر میکنند.
4⃣به جای کودک عمل نکنید:
بچههای پر جنب و جوش معمولا آنقدر عجله دارند که هیچ کاری را کامل و درست انجام نمیدهند. بعضی والدین برای جلوگیری از ریخت و پاش و کمتر شدن حرص و جوش خودشان سعی میکنند کارها را به جای کودک انجام داده یا در انجام کارها به او کمک کنند. مثلا به جای بالا رفتن از پله او را بغل میکنند، به جای او میوه پوست میگیرند یا غذا را در بشقاب کودک میریزند
5⃣از تغذیه کودک غافل نشوید:
غذاها و تنقلاتی که کودک مصرف میکند در سطح انرژی او تاثیرگذارند. بنابراین اگر فرزند پر جنب و جوشی دارید مراقب باشید میزان شیرینی و کافئین در غذای او به حداقل برسد. تا حد ممکن کودک را از شکلات، کیک و بیسکویت دور نگه دارید. اجازه ندهید چای و قهوه بنوشد. پای نوشابه را از خانه خود قطع کنید و در ساعات پایانی شب غذاها، میوه، آجیل یا هر نوع خوراکی پرکالری به کودک ندهید. فست فودها، خوراکیهای کنسروی و تنقلات کارخانهای هم روی سطح انرژی بچهها اثر دارند، از آنها دوری کنید.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#ماه_مبارک_رمضان_۱۴۰۲
#سبک_زندگی_اسلامی
#ضیافت_الهی
#آرامش_بهاری
✍بحمدالله و عونه ...
ایام تعطیلات سال جدید، بهارطبیعت که مقارن است با بهارمعنویت و قرآن در آستان مقدس امامزاده هاشم علیه السلام#رشت
با برنامه های ؛
دوره آموزشی سبک زندگی ایرانی اسلامی
جزء خوانی و مناجات خوانی
برنامه های مرتبط با کودک و نوجوان ؛
بازی ها و مسابقات دینی
در کنار مردم عزیزمان هستیم.
اگر گذرتان به صحن و سرای زیبای امامزاده هاشم علیه السلام افتاد به ما سری بزنید.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#روز_نهم
#ماه_بندگی
دعای روز نهم ماه مبارک رمضان
«اللهُمَّ اجْعَلْ لى فيهِ نَصيباً مِنْ رَحْمَتِكَ الْواسِعَةِ، وَاهْدِنى فيهِ لِبَراهينِكَ السَّاطِعَةِ، وَخُذْ بِناصِيَتى الى مَرْضاتِكَ الْجامِعَةِ، بِمَحَبَّتِكَ يا امَلَ الْمُشْتاقينَ؛ خدايا در اين ماه بهره اى از رحمت وسيعت برايم قرار ده و با دلايل روشنت هدايتم كن و به سوى خشنودى فراگير خود ببر به محبّتت اى آرزوى مشتاقان»
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#توبه
#دَرِ_رحمت
توبه ؛ دریچه ای به سوی رحمت الهی
يأس از رحمت خدا بالاترين گناهان است، زيرا كسى كه از رحمت حق مأيوس شود از هيچ گناهى إبايى ندارد، چون مى گويد: آب از سر من گذشته و من غرق شده ام چه يك وجب چه صد وجب.
حال آنکه خداوند درهاى توبه و استغفار را به روى بندگانش گشوده و آنها را به رحمت خود اميدوار ساخته و در اميدبخشترين آيۀ قرآن می فرماید: « «قُلْ يا عِبادِيَ الَّذينَ أَسْرَفُوا عَلى أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَميعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحيمُ؛ اى بندگانى كه راه اسراف به خود را درپيش گرفتهايد و مرتكب گناهان شده ايد از رحمت خداوند مأيوس نشويد، چرا كه او همه گناهان (توبه كنندگان) را به يقين او آمرزنده مهربان است» زمر؛آیه۵۳.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#تربیت_مهدوی
#شعر_داستان
روش های تربیت مهدوی کودکان
استفاده از شعر و داستان
یکی از بهترین وسیلهها برای بیدار سازی عواطف کودکان و نوجوانان و تحریک عشق و علاقه آنها به ولی خدا و امام زمان(عج)، استفاده از فنون فصاحت و بلاغت و صناعات ادبی است.
بهتر است سیمای امام زمان(عج) در قالب شعر، مثل سلام فرمانده و داستان و تصویر بیان شود. برای دستیابی به این امر میتوان از قدرت تخیل و علاقهمندی کودکان به شنیدن قصهها و قهرمان پروری استفاده کرد و به نقل داستان کسانی که با حضرت ارتباط داشتهاند، پرداخت.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#تصدیق_همسر
#حمایتِ_شوهر
#همسرداری
کجاست مثل خدیجه (سلام الله علیها)...
او مرا تصدیق کرد آنگاه که مردم مرا تکذیب نمودند و با مال خود مرا بر دین خدا کمک و یاری کرد...
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#دعای_روز_دهم
#ماه_مبارک_رمضان
#ضیافت_الهی
«اللهُمَّ اجْعَلْنی فیهِ مِنَ الْمُتَوَکِّلینَ عَلَیْکَ، وَاجْعَلْنی فیهِ مِنَ الْفآئِزینَ لَدَیْکَ، وَاجْعَلْنی فیهِمِنَ الْمُقَرَّبینَ الَیْکَ، بِاحْسانِکَ یا غایَةَ الطَّالِبینَ»
«خدایا در این ماه مرا از توکّل کنندگان بر خودت و از رستگاران در نزدت و از مقرّبان درگاهت قرار ده، به نیکی و احسانت ای نهایت آرزوی طلب کنندگان»
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#متوکّلین
#توکّل
حقیقت توکل چیست؟
حقیقت توکّل همان اعتماد قلبی در تمام کارها بر خدا و صرف نظر کردن از ماسوی اللَّه است و این منافات با تحصیل اسباب ندارد مشروط بر اینکه اسباب را در سرنوشت خود اصل اساسی نشمرد.
در حقیقت «توکل» واگذاری کار به دیگری و انتخاب او به وکالت است؛ البته نه اینکه انسان دست از تلاش و کوشش بردارد، بلکه باید نهایت تلاش و کوشش خود را به کار زد و در صورتی که نتوانست مشکل را حل کند، با اتکاء به لطف پروردگار و استمداد از ذات پاک و قدرت بیپایان او، ایستادگی به خرج دهد.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#آثار_توکّل
آثار و کارکردهای توکل بر خداوند
توکل بر خداوند نور امید بر دل میافکند و به خاطر آن توان و استعداد انسان شکوفا میگردد، خستگی راه بر او چیره نمیشود و در همه حال احساس آرامش میکند.
قطع نظر از برکات معنوی این فضیلت اخلاقی، توکل سبب میشود که انسان در برابر مشکلات دستپاچه و وحشت زده نشود و قدرت بر تصمیم گیری را حفظ کند و نزدیکترین راه درمان و حل مشکل را بیابد.
https://eitaa.com/mahdiakhundi
#فائزین
«فائزین» چه کسانی هستند؟
در قرآن کریم برای« فائزین»، سه وصف ذکر شده است: اطاعت خدا و پیامبر، خشیت، و تقوی، لذا اطاعت یک معنی کلی است و خشیت شاخه درونی آن و تقوی شاخه بیرونی آن.
به عبارت دیگر سعادتمندان و برنامه سه گانه آنها با « ایمان» و« سعی و تلاش» و« اراده سرای آخرت» معنا مییابد.
https://eitaa.com/mahdiakhundi