🔷🔷 دعا در حق والدین🔷🔷
فرزندان اگر در حق پدر و مادر خود دعا کنند، دعایشان برآورده میشود، چون فرزند صالح یکی از صدقات جاریه. پس از فوت انسان است؛ یعنی همانطور که آنان در زمان حیات برای والدین ثواب جمع میکنند، این ثواب پس از فوت آنها نیز ادامه دارد. امام سجاد(علیه السلام) در فرازی از دعا میگوید: «وَ اغْفِرْ لِی بِدُعَائِی لَهُمَا، وَ اغْفِرْ لَهُمَا بِبِرِّهِمَا بیمَغْفِرَةً حَتْماً؛ خداوندا! بیامرز مرا به وسیله دعایی برای ایشان، و ایشان را به سبب مهربانیشان به من بیامرز، آمرزش پا برجا»؛ یعنی اینکه در اجر این عمل که برای والدین دعا میکنم، مرا مورد بخشش خود قرار بده
.
◀️ خوشرفتارى با والدین🔷🔷
مکتب حیات بخش اسلام بر احترام، نیک رفتاری و احسان تأکید فروان دارد؛ زیرا بدینوسیله افراد به تکامل فردی و اجتماعی دست مییابند.
در میان نیکیها، نیک رفتاری با پدر و مادر اهمیت دوچندان دارد. در قرآن نیز بارها، انسان به رفتار نیکو با پدر و مادر امر شده است. بهترین راه برای ابراز محبت به پدر و مادر، نرم گویی و خوش رفتاری با آنها است.
امام سجاد(علیه السلام) در صحیفه سجادیه عرض میکند: «اللَّهُمَّ وَ أَبَرُّهُمَا بِرَّ الْأُمِّ الرَّءُوف؛ بار خدایا! با ایشان خوشرفتارى نمایم، همچون خوشرفتارى مادری مهربان».
نزد پدر و مادر چیزی ارزشمندتر و برتر از نیکی و مهربانی فرزند در حق آن دو نیست. نیکی فرزند در حق پدر ومادر، ادای دین و حقی است که بر گردن فرزند است. با این وجود، پدر و مادر از نیکی فرزند بسیار شادمان و خرسند میشوند؛ آنسان که باغبان از میوههای درختان خود خشنود میگردد. فرزند نیکوکار و مهربان از خشنودی پدر و مادر احساس ادای دین میکند و از شادمانی آن دو خوشحال میشود در فرازی دیگر آمده است: «اللَّهُمَّ وَ اعْطِفْ عَلَيْهِمَا قَلْبِي، وَ صَيِّرْنِي بِهِمَا رَفِيقاً، وَ عَلَيْهِمَا شَفِيقا؛ بار خدایا! دلم را بر آنها مهربان کن، و مرا با ایشان سازگار و برآنان مهربان گردان».
https://eitaa.com/joinchat/2561736718Cb4478e7c55
🌏حکم سفر فرزند بدون اجازه والدین🌒
سوال:
◀️حکم سفر فرزند بی اجازۀ والدین چیست؟
◀️ پاسخ:🔽🔽
◀️ باعث نمی شود کامل خواندن نماز بر او واجب شود؛ اما: اگر والدین او را از سفر نهی کرده باشند، باید نمازش را کامل بخواند (آیات عظام بهجت، نوری همدانی)؛
◀️اگر والدین او را نهی کرده باشند و این سفر موجب آزار و اذیت ایشان باشد، باید نماز را کامل بخواند (آیات عظام مکارم شیرازی، فاضل لنکرانی، گپایگانی، صافی گلپایگانی)؛
◀️حتی اگر او را از سفر نهی نکرده باشند، اما این سفر باعث اذیت و آزار (آیت الله سیستانی: ناشی از شفقت پدر و مادر بر او) ایشان باشد، باید نمازش را کامل بخواند (حضرت امام، آیات عظام خویی، تبریزی، زنجانی، سیستانی)
◀️ منبع:
توضیح المسائل مراجع، نماز مسافر، شرط پنجم و مسئلۀ1295؛ العروه الوثقی، صلاه المسافر، الخامس من الشروط؛ سیستانی، حاشیه العروه الوثقی، ج2، ص515: (مع نهی الوالدین) بل مع تأذیهما بالخروج الناشئ من شفقتهما علیه (باعث اذیت ناشی از شفقت و مهربانی پدر و مادر به او باشد).
https://eitaa.com/joinchat/2561736718Cb4478e7c55
محبان المهدی 1 (کانال عمومی)
صلواتی نثار سردار دلها کنیم روح حاج قاسم با شهدای دشت کربلا محشور باد https://eitaa.com/joinchat/25
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
☄آقایون محترم! 🔽
میدونستید زنانی که در خونه پرخاش میکنن و داد میزنن کمبود محبت شدید از طرف همسرانشون دارن؟
آقایون میدونستید که آرامش را مرد به زن میبخشه
و همون آرامش را زن در خانه بین بچه هاش تقسیم میکنه و دوباره به خودتون بر میگردونه...
آقایون آیا میدونستید صحبت در مورد احساسهای درونی بین زن و مرد باعث ایجاد ثبات و امید در زندگی میشه..
آقایون میدونستید یکی از نیازهای خانوم ها شنیدن تمجید و تعریف از سوی همسرشونه.
🔹اقایون میدونستید نوازشهای محبت آمیز مردانه از مسکن های قوی بهتر عمل میکنه؟؟
☄پس از خانومتون تشکر کنید،محبت کنید
براتون عادی نشه،کارهاش،تمیز بودنش و ..
https://eitaa.com/joinchat/2561736718Cb4478e7c55
◀️هل سالمترین دیکلوفناک و عضله باز کن
◀️اگر کمر درد، درد عضلانی یا رماتیسم دارید هر وقت چای دم میکنید یا لای برنج یک دانه «هل» درسته قرار دهید.
◀️ جالبه بدونید هل ضد سرفه است، همچنین کبد و کلیه رو تقویت میکنه و یک مولتی ویتامین طبیعیه
https://eitaa.com/joinchat/2561736718Cb4478e7c55
✨⬅️﷽⬅️✨
سبک_زندگی
فوایدگوشكردناذان
1⃣شنیدن اذان انسان را از اهل #آسمان قرار مى دهد. پیامبر اكرم(صلى الله علیه وآله وسلم) مى فرماید: همانا اهل آسمان از اهل زمین چیزى نمى شنوند مگر اذان
2⃣ شنیدنِ اذان #اخلاق را نیكو مى كند، امام على(علیه السلام) مى فرماید: كسى كه اخلاقش بد است در گوش او اذان بگویید
3⃣شنیدن اذان انسان را #سعادت مند مى كند. پیامبر اكرم(صلى الله علیه وآله وسلم) مى فرماید: كسى كه صداى اذان را بشنود و به آن روى آورد، نزد خداوند از سعادت مندان است
4⃣ شنیدن اذان سبب دورى #شیطان مى شود. رسول اكرم(صلى الله علیه وآله) مى فرماید: شیطان وقتى نداى اذان را مى شنود فرار مى كند.
🌖 میزان الحكمه، ج1، ص82.
🌖 بحارالانوار، ج77، ص190
https://eitaa.com/joinchat/2561736718Cb4478e7c55
🌒مهریه بعد از مرگ🌒
تکلیف مهریه زوجه ( زن ) پس از مرگ چه می شود؟
🔷مطابق قانون هر چیزی که مالیت داشته باشد و قابل تملک نیز باشد می توان مهر قرار داد.از طرفی دیگر همین که عقد نکاح واقع شد زن مالک مهر می شود و این اجازه را خواهد داشت تا مهریه خود را از همسرش مطالبه نماید و یا آنکه هر تصرفی که بخواهد در آن بنماید. به عبارتی دیگر باید بیان داشت که مهریه از جمله حقوق قانونی زوجه ( زن ) می باشد که زوج ( مرد) را در برابر زوجه مشغول الذمه (مدیون)می گرداند. لذا دینی است بر دوش زوج که همواره در مقابل آن تکلیف به پرداخت برایش وجود خواهد داشت.
🔷اما آنچه را که باید بدان توجه داشت این مطلب باشد که درست است مهریه از جمله حقوق قانونی زوجه می باشد اما این امر به معنای عدم امکان صرفنظر کردن از مطالبه مهریه یا بخشش مهریه نخواهد بود،چه اینکه اصولا هر حقی قابل اسقاط یا گذشت کردن می باشد.مهریه هم از جمله حقوقی است که زوجه خواهد توانست از اخذ آن خودداری یا صرفنظر نماید. مانند زنی که مهریه خود را به همسرش می بخشد،که باید گفت این امر صحیح می باشد.
🔷از طرفی دیگر باید بیان داشت که برای زوجه همواره امکان مطالبه مهریه از زوج وجود خواهد داشت،البته این مطالبه و تشریفات آن و تادیه مهریه،مطابق قانون جدید نحوه اجرای محکومیت های مالی دستخوش تغیرات خاصی گردیده است
🔷علی ای حال حق مطالبه مهریه همواره برای ذی نفع آن وجود خواهد داشت،ولو آنکه زوجه در قید حیات نباشد.به عبارتی دیگربا فوت زوجه حق مطالبه مهریه مانند هر حق مالی دیگر به وراث وی منتقل خواهد شد.از همین روی وراث زوجه می توانند بعد از فوت زوجه به قائم مقامی از وی مهریه زوجه متوفی را از زوج مطالبه نمایند.
🔷این در حالی است که زوج نمی تواند از تادیه مهریه زوجه متوفای خود به ورثه وی به هربهانه ای امتناع ورزد.مگر آنکه مهریه به سببی از اسباب قانونی مانند بخشش آن توسط زوجه یا دریافت آن پیش از فوت، وجود نداشته باشد.بنابراین باید گفت که دین ناشی از مهریه از جمله دیون ممتازه می باشد و حتی در صورت وجود دیون متعدد یا حتی فوت وی،باز هم تادیه مهریه زوجه بر سایر دیون مقدم می باشد.
🔷پس همانطور که گفته شد حقوق اشخاص همواره مورد توجه و حمایت قانون گذار بوده است ولو آنکه آنها در قید حیات نباشند،از همین روی وراث زوجه با تنظیم دادخواست مطالبه طلب(مهریه زوجه متوفی)،به نسبت سهم الارث خود به طرفیت زوج،حقوق قانونی زوجه متوفی را مطالبه نمایند.گفتنی است که ورثه زوجه می بایست مدارکی همچون گواهی حصر وراثت و عقدنامه زوجه را نیز به پیوست دادخواست خود،تقدیم دادگاه نمایند.
https://eitaa.com/joinchat/2561736718Cb4478e7c55