نوستالژی اخلاق بازاری
حجره پدرم محل رفت و آمد افراد زیادی بود.به خاطر دارم پای ثابت این رفت و آمدها افرادی بودند که کارشان دلالی بود. معمولا فروشندگان سردرگم یا مردد را به حجره داران معرفی می کردند و بابت این معارفه،چیزی میگرفتند.علاوه بر این، اطلاعات حجرهها ،تجار و تولیدکنندگان را نیز رد و بدل میکردند . یک روز که در حجره نشسته بودم یکی از دلالها نزد مرحوم پدرم آمد و درباره یکی از کسبه معروف کرمان که در راسته بازار به کار خرید و فروش فرش مشغول بود اطلاعاتی داد . حرفش این بود که به خاطر کسادی و ركود بازار فرشهاي افشاري زیادی روی دستش مانده و اوضاعش به هم ریخته. میگفت کارو بارش به حدی به هم ریخته که ممکن است به زودی ورشکست شود. در تمام مدتی که دلال در حال صحبت بود،پدرم مشغول کارهای خودشان بودند،انگار که به حرف او گوش نمیکنند. البته دلال هم بی وقفه در حال صحبت بود و آخرش گفت: حاجی به حرفم گوش کن. فلانی به هیچ وجه حاضر به پذیرش کمک مستقيم از طرف بقیه بازاریان نشده و هر روز بر گرفتاریهایش افزوده میشود . آدم آبرو داری است،خدای ناکرده زمین نخورد که اگر زمین خورد همه ما پشیمان خواهیم شد.
پیش خودم گفتم پدرم حرف دلال را جدی نگرفته اما بعدش فکر کردم ممکن نیست به حرفها گوش نکرده باشند و دور از اخلاق پدرم است.
صبح فردای آن روز به سمت بازار راه افتادیم. پدرم مسیر همیشگی را عوض کردند و از داخل بازار میدان قلعه، راه کاروانسرا را در پیش گرفتند. متوجه این تغییر مسیر شدم. سر راه مقابل حجره همان کاسب فرش فروش ایستادند و حال احوال کردند. بعد از خوش و بش و چاق سلامتی، پدرم به فرش فروش گرفتار گفتند« تعدادی فرش دارم که مدتی است روی دستم مانده و چون تخصص اینکار را ندارم،نمیدانم با آنها چه کنم.مشتری هم ندارم و خلاصه این که گرفتار شدهام. وقت کردید سری بزنید تا ببینم میشود کاری برای فرشها کرد یا نه.»
راهکار پدرم این بود: «فرش را موعدی خریدهام و خوب است شما بیایید آنها را بردارید. من هم یک ساله به شما می دهم و بعد از یک سال اگر فروش رفت که هیچ و اگر فروش نرفت،به من برگردانید. »
پدرم با فرش فروش گرفتار قرار گذاشتند که فردا فرشها را تحویل ایشان بدهند .وقتی به حجره رسیدیم مرحوم پدرم به یکی از تجار فرش تلفن زدند و سفارش چند تخته فرش کردند. فرشهایی که بازار خوبی داشتند و به اصطلاح امروزی ها نقد شونده بودند. همان روز فرشها به حجرهمان رسید و پدرم آنها را تحویل گرفتند. یک فقره چك هم بابت خرید فرشها به تاریخ همان روز صادر کردند و برای فروشنده فرستادند. آن روز گذشت و فردا، فرش فروش گرفتار به حجره ما آمد. پدرم طوری رفتار کردند که انگار با بردن فرشها لطف بزرگی در حقشان شده و خلاصه از یک گرفتاری بزرگ نجات پیدا کردهاند. نمیدانم فرش فروش گرفتار متوجه نیت پدرم شد یا نه اما خوشحال و خندان کاروانسرای حاج مهدی را ترک کرد و به حجره اش رفت.
در تمام این مدت رفتار پدرم را زیر نظر داشتم.فرشها را به همان قیمتی که خریده بودند،به مرد گرفتار واگذار کردند اما به او یک سال فرصت دادند. میدانم که با این کار،مرد فرش فروش دوباره از جا برخاست و جانی دوباره یافت.
این خاطره آنقدر برایم عزیز است که هروقت به یادش میآورم اشک در چشمانم جمع میشود .
صحبت تعریف از مرام و اخلاق مرحوم پدرم نیست. میخواهم بگویم تک تک بازاریان قدیم چنین مرامی داشتند. اما امروز به گمانم بازاریان مثل گذشته به یاد هم نیستند و دست هم را نمیگیرند.
شاید خیلی دور از دسترس باشد اما معتقدم امروز بیش از هر زمانی به احیای سنتهای اخلاقی در کسب وکار محتاجیم. امیدوارم آنها که بازاري اصيلند و دلی رئوف و قلبی عطوف دارند،از این نتیجهگیری نرجند. نوشته من حکمی برای همه بازاریان نیست چه آنکه هنوز دستهای مهربان و دلهای عطوف در بازارمان کم نیست اما نمیدانم چرا وقتی میان مجتمعهای بزرگ و پاساژهای عظیم گام برمیدارم،دلم برای حاجیهای قدیم تنگ میشود. همانها که حواسشان به تشنگی بچهها بود و موقع کیل کردن برنج و لپه،کفه را به سود خریدار سنگین میکردند.همانها که ...بگذریم.
پ ن : از مجموع نوشتههای منتشر شده در روزنامه سازندگی با عنوان کاروانسرای حاج مهدی
☑️محسن جلال پور
هدایت شده از کانال رسمی میثم مطیعی
19.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید||
💠 #نسخه_کامل گفتگوی تلویزیونی #میثم_مطیعی در برنامه بدون تعارف خبر ۲۰:۳۰
▫مدت: ١٧:٣٦ دقيقه
(کیفیت متوسط)
#بدون_تعارف
#خبر_۲۰:۳۰
✅ @MeysamMotiee
هدایت شده از قلب صبور
﷽
💠باسلام
✔️مراسم شهادت شيخ الائمه،حضرت امام صادق(ع)
🔺قرائت قرآن کریم
🔹سخنران: حجت الاسلام و المسلمین استاد ریاضت
🔹عزاداري توسط:ذاكرين اهل بيت(عليهم الاسلام)
🔸زمان: يكشنبه ۹۷/۰۳/١٧
🔹شروع مراسم: از نماز مغرب و عشاء
📍مکان:خ پیروزی،خ شکوفه،خ شهیددرودیان،خ کرمان،ک شهید ابوالقاسمی (سفید)،ک ستاره،بیت الرقیه علیهاسلام
☑️هیئت دارالقرآن الکریم-محبین الزینب علیهاسلام
✳️ @ghalbesaboor
هدایت شده از قلب صبور
🔷بسمه تعالی
🔶 با سلام
حضور محترم بانوان هیئت محبین الزینب سلام الله علیها
بدین وسیله از شما جهت شرکت در همایش های گروه پایه ی واحد خواهران هیئت دارالقرآن الکریم، دعوت بعمل می آید.
🔷موضوع این جلسه:
مبحث "حل مساله " از مجموعه ی مهارتهای دهگانه زندگی
🔶زمان:
سه شنبه مورخ ۹۷/۴/۱۹ از ساعت ۱۷ الی ۱۹
🔷حضور در دوره ها رایگان می باشد.
🔶مدرس:
سرکار خانم طاهره سلطان احمدی کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی
🔷مکان:
خ پیروزی، خ شکوفه، خ شهید درودیان، خ کرمان، ک شهید ابوالقاسمی(سفید) ، ک ستاره، حسینیه ی بیت الرقیه علیهاسلام.
✳️ @ghalbesaboor
محرم دل
⏰ #دقایقی_با_کتاب 📚 📖 کتاب 📝 #نامه_ای_به_خواهرم را با هم ورق می زنیم📃 💬قسمت (۷) 📌کانال نویسنده کتا
⏰ #دقایقی_با_کتاب 📚
📖 کتاب 📝 #نامه_ای_به_خواهرم را با هم ورق می زنیم📃
💬قسمت (۸)
📌کانال نویسنده کتاب:
🔗 @ostad_edalatian
۱_ بی حجابی خانم ها چه ضرری برای دیگران دارد؟6⃣
🔰 ه)کم شدن ارزش و احترام زن در خانواده و جامعه(۱)
هنگامی که زنان در جامعه خودآرایی و خودنمایی نکنند و زینت و آرایش و دلربایی را به محیط خانواده محدود کرده، ویژه #همسران خود قرار دهند، هر مردی برای همسر خود ارزش و احترام لازم را قائل است و نعمت زیبایی وسیله ای برای گرمی زندگی و حفظ حرمت همسران میشود اما زمانی که این کار همگانی شود و هر مردی به راحتی از ده ها زن در کوچه و خیابان با نگاه و ارتباط نادرست بهره ببرد، دیگر حرمت جایگاه زنان و نقش اصلی امتیازات واقعی آن به فراموشی سپرده خواهد شد و زنان تنها وسیله ای میشوند برای کامجویی مردان و در چنین شرایطی است که ممکن است مردی در کمال بی انصافی و نمک نشناسی به همسر خود بگوید:«زن هر چه بخواهم در کوچه و خیابان ریخته است».
چه زشت است این تعبیر و چه سنگین است جرم کسانی که سبب میشوند ارزش زن، تا این حد پایین بیاید.
و از این دردناک تر سوءاستفاده پول پرستان و دنیاطلبان از دختران و زنان و تبدیل کردن آنان به کالا و بلکه کمتر از کالاست...
⬅ادامه دارد...
📚کانال«پاتوق معرفی کتاب»📖
@book_room
محرم دل
شهادت امام صادق علیه السلام تسلیت باد @mahram_e_del
.
هوالحق
.
پیامی #کاربردی در صفحه یکی از اساتید بود؛ گفتم تکرارش کنم
#شما_نظرتون_چیه؟
.
👈چطور نمازم را اول وقت بخوانم؟
.
از رفقا پرسیدم: چه کار کنیم نمازمان را اول وقت بخوانیم؟ من دنبال یک راه کار #عملی هستم، راهی که دور باشد از بحثهای نظری و معرفتی، راهی که بشود همین فردا اجرایش کرد. نتیجهاش اینهاست که در ادامه مینویسم:
.
• همیشه #وضو داشته باشیم.خیلی وقتها یکی از عوامل پنهان تاخیر در نمازهای ما همین بوده مخصوصا برای وقتهایی که خانه نیستیم.
.
• الگوگیری از خانواده. پدر و مادرها همیشه الگوی کوچکترها هستند، اگر میخواهیم بچههایمان اهل #نماز_اول_وقت باشند، باید اول سجاده خودمان را پهن کنیم.
.
• نماز جماعت خواندن در خانه. چقدر خوب است وقتی یک خانواده کنار هم جمع میشوند و #نماز میخوانند.
.
• بلند #اذان گفتن در خانه، هم ما را و هم باقی اهل خانه را تشویق به نماز اول وقت میکند. همین اذان گفتن را هم میشود به عنوان یک مسئولیت بین افراد خانواده تقسیم کرد.
.
• رفتن به مسجد. اگر همسایه مسجد هستیم، همراه شدن با اهل محل در مسجد برکتهای فراوانی برایمان میآورد.
.
• دنبال رفقایی باشیم که اهل نماز اول وقت هستند. رفیق خوب حال آدم را خوب میکند و عادتهای خوب یادمان میدهد
.
• قرار گروهی برای نماز اول وقت.میشود با جمعی از دوستان قرار بگذاریم و وقت نماز همدیگر را خبر کنیم
.
• برنامههایمان را با نماز تنظیم کنیم.خرید و مطالعه و بازی و مهمانی و غذا را با وقت اذان هماهنگ کنیم
.
• یک کتاب خوب، کتاب «چگونه یک نماز خوب بخوانیم» از آقای پناهیان، ظاهرا به خیلی از دوستان کمک کرده تا با نماز اول وقت رفیق باشند.
.
• بزرگان زیادی گفتهاند:نماز اول وقت، هر چه بخواهید به شما میدهد.چه حاجت مادی باشد و چه حاجت معنوی.
.
• خدا رحمت کند مرحوم آقای بهجت را،جایی گفته بودند: نماز مثل لیموشیرین است و اگر از اول وقتش بگذرد تلخ میشود.همین یک تلنگر است که شیرینی عبادت را با تلخی نماز دیر وقت عوض نکنیم
.
• خیلیهایمان کلیپ تصویری کوتاهی از مرحوم آقای بهجت تماشا کردهایم که میگویند:که اگر کسی نماز اول بخواند به مقامات عالیه میرسد،حتی اگر بدون حضور قلب باشد
.
• قول و قرار با خدا ببندیم و پایش بایستیم
.
• توجه به اینکه تاخیر در نماز بیتوجهی به دعوت خداست.
.
• شفاعت شهید حسین محرابی که در وصیتنامهاش نوشته دخترها و پسرهای جوانی که نماز اول وقت بخوانند، شفاعتشان میکنم
.
⛯بیایید رفیق خوب هم باشیم و کمی همت کنیم و برای دین و دنیایمان و رضایت خدایی که دوستش داریم نمازهایمان را اول وقت بخوانیم
در خصوص تحلیل نامه ی سردار سلیمانی به شیخ حسن روحانی مطلب ذیل از دکتر یامین پور جالبه!
🔻🔻🔻
بلدي عذر بتراشي؟!
روز دانشجو سال 1378(يعني اولين ترم دانشگاهي بعد از بحران 18 تير) در دانشگاه علم و صنعت برگزار مي شد. جلسه جنجالي خاتمي با دانشجويان در 16 آذر سال گذشته اش و ماجراي 18 تير باعث شد همه ي نگاه ها به اين جلسه ي دانشجويي باشد؛ اضافه كنيد بازداشت عبد الله نوري را.
قرار بود از طرف بسيج دانشجويي صبح بسيار زود برويم علم و صنعت تا جلوي جايگاه جا بگيريم. از اول هم ابلاغ شده بود كه شعار بدهيم: «خاتمي دلاور، پيرو خط رهبر!» شعار را بارها تكرار كرديم هرچند ار درون داشتيم منهدم مي شديم و از بيرون هم با فحش هاي ركيك جريان دانشجويي مقابل طرف بوديم.
اشتباه نشنيديد. بعد از 18 تير بسيج اين شعار را تكرار مي كرد تا به اصطلاح با دستهاي خودش خاتمي را به سمت دشمن هل ندهد!
اين خاطره وقتي يادم آمد كه عده اي كم عقل(با هدايت عده اي فرصت طلب كينه اي) قبل از هر اتفاقي به احمدي نژاد گفتند «بني صدر» و آنقدر لجاجت كردند و سرزنشش كردند كه او هم به وادي اشتباهات ديگران بيافتد. امام صادق عليه السلام مي فرمايد:«عذر برادرت را بپذیر و اگر عذری نداشت، خود برای او عذری بتراش.» حضرت علي(ع) ميفرمايد : «سرزنش زياد ي آتش لجاجت را شعله ور ميكند»
حالا رفتار بزرگ منشانه و اخلاقي امام(ره) و رهبري را با همه ي دولتمردان از ابتداي انقلاب تا كنون مرور كنيد. تا لحظه ي آخر چگونه برخورد كرده اند؟
پ ن 1: از اون لحاظ كه عده اي دوباره دوره افتاده اند و با مقارنه سازي هاي بعيد و شيطاني دارند سند جمع مي كنند كه فلان حرف احمدي نژاد در كنفرانس مطبوعاتي خطاب به آقا بود!
پ ن 2: مومن زرنگ است ولي شيطنت نمي كند. اينكه اخلاقي برخورد كنيم معنايش اين نيست كه نفهميم كي داره چيكار مي كنه... گفتم كه گفت باشم.
يك تذكر مهم:
بعد از فتنه كه خدمت حضرت آيت الله مصباح يزدي رسيده بوديم ايشان تذكري دادند كه همه ي ما را به فكر فرو برد. ايشان فرمودند: «در نقد آدم ها خيلي مراقب باشيد. اگر طوري درباره ي آنها حرف بزنيد كه در آينده ي دور هم وقتي مي خواهند به راه برگردند و اصلاح كنند، ياد حرف هاي شما بيافتند و از ترس سرزنش شما نيايند، شما مسووليد!»
✳️ @mahram_e_del