📸تقویت بخش کشاورزی با بهرهگیری از ظرفیت علمی دانشجویان جهادی
🔸️مهرداد پاکار دستیار وزیر و فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت جهاد کشاورزی در جمع صدها دانشجوی برگزیده و جهادی سراسر کشور به مناسبت روز دانشجو در شهرستان قائنات، به نقشآفرینی دانشجویان بهویژه مهندسان کشاورزی در حوزه امنیت غذایی پرداخت و بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای علمی و تخصصی آنان برای تقویت عرصه کشاورزی تأکید کرد.
🔸️وی افزود: همافزایی بین مرکز مقاومت بسیج وزارت جهاد کشاورزی، سازمان بسیج سازندگی کشور و بسیج دانشجویی با هدف گسترش فعالیتهای جهادی و خدمترسانی به مناطق محروم انجام شده است، این اقدامات نشان دهنده عزم جدی در بهرهگیری از توان جوانان انقلابی برای تحقق عدالت و پیشرفت در کشور است.
🔹️گفتنی است؛ در این مراسم با حضور سردار زهرایی رئیس سازمان بسیج سازندگی از برگزیدگان گروههای جهادی دانشجویی تقدیر شد.
↪️ https://maj.ir/Zuz7o
📡 @maj_ir
🔰تولید پایدار زیتون نیازمند توسعه دانشمحور است
🔸️محمدمهدی برومندی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در همایش گرامیداشت روز ملی و جهانی زیتون در زنجان گفت: تولید پایدار زیتون در کشور نیازمند توسعه دانشمحور است و در این راستا اصلاح و احیای باغهای زیتون در دستور کار قرار دارد.
🔸️ایران جزو کشورهای عضو شورای بینالمللی زیتون است، در سال ۲۰۲۴ ریاست این شورا به ایران رسیده.
↪️ https://maj.ir/Zvz7o
📡 @maj_ir
🔰رکورد پیرترین کشاورز ایران در سرشماری کشاورزی زده شد
🔸️در جريان اجرای ششمين سرشماری عمومی كشاورزی در استان كردستان، عبدالله خدايی متولد سال ۱۲۸۱ و ساكن روستای كانی سيف از توابع شهرستان بانه، به عنوان مسنترين بهرهبردار كشاورزی استان شناسایی و اطلاعات اين بهرهبردار ثبت شد.
🔸️اين مرد ۱۲۲ ساله كه همچنان به كار كشاوری مشغول است، نمادی از استقامت و عشق به زمين و زراعت است.عبدالله خدايی كه در طول عمر خود شاهد تحولات بسياری در عرصه كشاورزی بوده است، همچنان با همان شور و اشتياق اوليه به كار خود ادامه میدهد.
🔸️وی كه به عنوان يك الگو برای كشاورزان جوان شناخته میشود، معتقد است كه كشاورزی نه تنها يك شغل بلكه يك سبك زندگی است.
🔸️ثبت اطلاعات اين پيرمرد كشاورز در ششمين سرشماری عمومی كشاورزی نشان از اهميت و جايگاه ويژه كشاورزی در زندگی مردم كردستان دارد و همچنين اين رويداد، فرصتی است تا از تلاشهای كشاورزان زحمتكش و به ويژه پيشكسوتان اين عرصه قدردانی شود.
🔹️گفتنی است ششمين سرشماری عمومی كشاورزی همزمان با سراسر كشور در استان كردستان نيز از ۱۲ آبان ماه آغاز و تا ۲۷ آذر ماه سالجاری ادامه دارد.
🔹️در سرشماری قبلی کشاورزی که در سال ۱۳۹۳ برگزار شد، پیرترین کشاورز ایران، حسین فرزانه از استان زنجان بود که در آن زمان ۱۱۳ ساله بود.
📡 @maj_ir
🔰 عرصه فعالیتهای آموزشی و ترویجی به روایت نگارخانه
🔸این قاب: استانهای مازندران، بوشهر، ایلام و خراسانشمالی
📡 @maj_ir
🔰هدفگذاری اجرای 30 هزار هکتار سامانههای کشاورزی حفاظتی/ اعطای مشوقهای بلاعوض برای اجرای کشاورزی حفاظتی
علیرضا یزدانی مجری طرح کشاورزی حفاظتی:
🔸اجرای سامانههای کشاورزی حفاظتی در سطح 30 هزار هکتار از اراضی کشور هدفگذاری شده است.
🔸سال گذشته کشاورزی حفاظتی در هفت استان کشور اجرا شد و امسال اولویت ما در ایجاد سامانههای کشاورزی حفاظتی در استانهایی است که تحت تاثیر شدید تغییرات اقلیمی هستند و بیشترین آسیبها را میبیننند.
🔸سامانههای کشاورزی حفاظتی در سال زراعی گذشته در استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی (شهرستان سرخس)، بوشهر، خوزستان، ایلام و گلستان برگزار شد و امسال نیز چهار استان خراسان جنوبی، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و غربی و کردستان (حوزه آبریز دریاچه ارومیه) به این تعداد اضافه خواهد شد.
➡️ https://maj.ir/ZeA7o
📡 @maj_ir
🔰کاهش قیمت سیبزمینی طی روزهای آینده
اکبر فتحی معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی:
🔸با ورود سیبزمینی جنوب کرمان به بازار قیمتها متعادل خواهد شد.
🔸سیبزمینی یک محصول فسادپذیر است بنابراین در زمان برداشت محصول به دلیل عرضه متراکمی که در بازار سنتی آن صورت میگیرد، قیمت به شدت کاهش مییابد؛ بنابراین تنها راهکار صادرات سیبزمینی مازاد است تا کشاورزان متضرر نشوند.
🔸اگر مبنا را اوج اولیه برداشت قرار دهیم در آن زمان نرخ سیبزمینی کیلویی پنج تا شش هزار تومان افت میکند اما با اتمام برداشت، محصول وارد انبارها میشود، تا زمانی که محصول از انبار به بازار برسد، هزینه انبارداری نیز به محصول اضافه میشود.
➡️ https://maj.ir/ZmA7o
📡 @maj_ir
🔰برای انتقال فناوری کشاورزی به ازبکستان آمادگی داریم
غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی در دیدار با هیات ازبکستانی:
🔸برای توسعه همکاری با ازبکستان در زمینه تولید و فرآوری سیبزمینی، صادرات بذور و انتقال تجربیات و فناوری کشاورزی آمادگی داریم.
🔸ابتکار عمل رئیسجمهور ازبکستان در توسعه روابط بینالمللی، فرصتهای مهمی را برای همکاریهای سازنده میان دو کشور فراهم کرده است.
🔸همکاریها میان ایران و ازبکستان میتواند شامل صادرات مستقیم محصولات و همچنین تهاتر کالاهایی مانند سیبزمینی و حبوبات باشد.
➡️ https://maj.ir/ZuA7o
📡 @maj_ir