فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پنج پارادوکس عجیب در مغز
♻️آدرس کانال
🆔eitaa.com/economy_and_media
15.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠خطر گوگلی شدن مغز
🔸وقتی مشقت فکر کردن را به رایانهها و سختی حفظ کردن را به گوگل واگذار میکنیم، قدرت مغزمان بهتدریج کم میشود.
🔹مغز گوگلی شده ما دیگر تمایلی به حفظ اطلاعات ندارد و عاشق پریدن از یک شاخه به شاخه دیگر است.
📌 برای اینکه بتوانید حافظهتان را تقویت کنید چه راهکارهایی دارید؟
🔸اگر میخواهید نکات بیشتری را به ذهنتان بسپارید و آنها را فراموش نکنید این ویدئو را تماشا کنید.
#فضای_مجازی
#شبکه_های_اجتماعی
#سواد_رسانه_ای
⚡️توجه کنید اصطلاحات گوگلی شدن مغز یا تلویزیونی شدن مغز اصطلاحات علمی نیستند اما به درک بهتر مطلب کمک میکنند.
eitaa.com/economy_and_media
📌 نظريه ناهماهنگی شناختی
🔸#یونس_شکرخواه
ناهماهنگی شناختی (Cognitive dissonance) در دانش #روانشناسی، یکی از مهمترین نظریههای مربوط به شرایط انتخاب است که در آن نوعی استرس ذهنی یا ناهنجاری و احساس ناخوشآیند یا تردید و بروز همزمان دو یا چند دیدگاه، عقیده، ارزش یا اندیشهٔ ناهمساز در یک فرد برای انتخاب چیزی یا اخذ تصمیم، یا تغییر رفتار و.. بهوجود میآید.
🔹نظریه #ناهماهنگی_شناختی بر این پایه استوار است که افراد به دنبال سازگاری بین انتظارات خود و واقعیت خود هستند.
🔸#لئون_فستینگر (۱۹۱۹-۱۹۸۹) دانشمند آمریکایی در تعریف نظریهٔ ناهماهنگی شناختی میگوید که افراد عللی برای کاهش ناهماهنگی دارند. آنها این کار را با تغییر در گرایشها، اعتقادها و کنشهایشان انجام میدهند.
🔹چهار روش کاهش تنش ذهنی:
▪️تغییر رفتار یا شناخت
(دیابتی هستم نباید شیرینی بخورم)
▪️توجیه رفتار یا شناخت از طریق تغییر در شناخت متعارض.
(گاهی گول بخورم و شیرینی بخورم اشکالی ندارد)
▪️ توجیه رفتار یا شناخت از طریق اضافه کردن شناخت جدید
(شیرینی میخورم و از امروز یک ساعت به جای ۳۰ دقیقه ۴۰ دقیقه پیادهروی میکنم)
▪️انکار یا نادیده گرفتن هر گونه اطلاعاتی دربارهٔ شناخت متضاد
(بیخود میگویند چربی را بالا میبرد، شیرینیهای بدون قند هیچ عارضه جانبی ندارند)
♻️آدرس کانال
🆔eitaa.com/economy_and_media
💠جستجوی مرغی
✍ دکتر مریم سلیمی =====
🔸 داستان پیداکردن یک مطلب مفید یا یک خبر درست در رسانههای اجتماعی مثل داستان پیدا کردن یک دانه توسط مرغ در لابهلای انبوهی از خاک است.
🔸کلی باید وقت و انرژی صرف کرد تا بتوان یک مطلب مفید یا درست یافت.
♻️آدرس کانال
🆔eitaa.com/economy_and_media
📍 کارمند نشو!
➖ سید مهدی سیدی
سالهای متمادی، کار در ادارات و زندگی کارمندی را تجربه کردهام و لابلای آن (و پس از آن) در خویشفرمایی و کار آزاد، تجربه جذابی داشتهام.
حالا میتوانم هم از منظر «علمی و پژوهشی» و هم «تجربی و شهودی» به شما پیشنهاد کنم تا جایی که میتوانید از کارمند شدن اجتناب کنید و زلف خود را به میز ثابت و حقوق معین ماهانه گره نزنید؛ به چند دلیل:
1️⃣ کارمند شدن قدرت خلاقیت و ابتکار شما را میکُشد و شما در گرداب ملالتباری از تکرار و روزمرگی غرق میکند.
2️⃣ کارمند بودن شما را گنجشکروزی کرده و با عادتزدگی نسبت به حقوق معین ماهیانه و اضافهکار، بلندپروازیهای شما را قیچی میکند.
3️⃣ کارمند بودن شما را تحت تصرف رئیس بالادست قرار میدهد و شکل هندسی شما را با خواست و میل مدیر بالایی حد میزند؛ تازه اگر شانس بیاورید و خوشاقبال باشید و گیر رئیس نفهم و ناکاربلد نیفتید!
4️⃣ کارمند بودن تواناییهای شما را منجمد میکند (فریز میکند) و بهصورت ناخودآگاه وادارتان میکند تواناییهای خود را در حد و اندازه ضعیفترین کارمند اداره متوقف نگهدارید.
5️⃣ کارمند بودن گاهی شما را به برخی رذایل اخلاقی نظیر زیرآب زنی و دو بههمزنی و حرفهای خالهزنکی آلوده میکند.
در کنار این دلایل، دهها مورد دیگر نیز میتوان شمرد که اثبات میکند نباید همه وجودتان را اجیر و اسیر یک سیستم اداری غیر منعطف و بروکراتیک کنید.
📍تذکر اول) به این نکته دقت داشته باشید که «کارمند بودن» صرف کار در بدنه ادارات دولتی نیست و حتما میتواند برخی از انواع بخش خصوصی را هم شامل شود.
📍تذکر دوم) حتما اینگونه نیست که همه موارد بالا یکجا در یک سیستم کارمندی مشاهده شود؛ حتما هر محیط شغلی میتواند محاسن خاص خود و معایب ویژه خود را داشته باشد، پس باید در تحلیل شغلی خودتان منصف و واقعنگر باشید.
📍تذکر سوم) اگر کارمند هستید لطفا با خواندن این متن جوگیر نشوید و بلافاصله استعفایتان را به منشی رئیس تحویل ندهید! قبل از جابجایی شغلی حتما همه جنبهها و زمینهها را عاقلانه بررسی کنید و به تعبیر قدیمیها اول چاه را بکنید و بعد مناره را بدزدید.
♻️آدرس کانال
🆔eitaa.com/economy_and_media
❗️حافظه حتی در تفسیر موقعیتهای جدید نیز به کمک ما میآید!
سلول های #حافظه و تفسیر موقعیت های جدید:
✔️تصور کنید که با دوست خود در یک رستوران جدید قرار دارید و ممکن است شما غذاهای جدیدی را امتحان کنید و در محیطی جدید قرار خواهید گرفت که قبلا تابحال در آن نبوده اید اما در چنین شرایطی مغز شما میداند که تجربه های مشابه ای نسبت به قبل خواهید داشت مثل دیدن لیست غذاها، سفارش غذا و دسر.
✔️محققان علوم اعصاب دانشگاه MIT جمعیتی از سلولها که هر کدام از این قطعات مشخصی از یک خاطره کلی را در مغز کد گذاری میکنند یافتند.
✔️این قطعات مربوط به خاطره ها که در هیپوکامپ مغز ذخیره شدهاند، هر زمان که نوع مشخصی از تجربه ای اتفاق میافتد فعال میشوند و با کدهای نورونی ای که جزئیات خاطره ای از مکانی خاص را ذخیره میکنند تفاوت دارند.
✔️دانشمندان معتقد اند که این نوع از "کدهای مرتبط با اتفاقات"، که در پژوهش های انجام گرفته بر روی موش ها کشف شده اند، ممکن است به مغز برای تفسیر شرایط جدیدی کمک کنند که فرد در آن قرار میگیرد و اطلاعات جدیدی را با استفاده از همان سلولها یاد بگیرند تا تجربیات جدید را توصیف کنند.
✔️طبق گفته دانشمندان محلی از هیپوکامپ مغز در موش ها سلولهایی دارد که به آنها سلولهای مرتبط با مکان گفته میشود و این سلولها خاطرات مربوط به مکان ها را در خود ذخیره میکنند و هنگامی که موش در آن مکان ها قرار میگیرند یا در مورد آن مکان رویا میبینند این سلولها فعال میشوند.
✔️دانشمندان میخواهند بدانند که آیا هیپوکامپ سایر عناصر انتزاعی یک خاطره را ذخیره میکند یا نه.
✔️نتایج آزمایشات آنها نشان داد که در حقیقت هر زمان که شما شام میخورید، سلولهای حافظه مشابه ای فعال میشوند، صرفنظر از اینکه کجا یا چی غذایی میخورید.
✔️دانشمندان این نظریه را عنوان کردند که هیپوکامپ شامل دو کد مشترک و مستقل قابل دستکاری است.
✔️یکی از آنها تغییرات در مکان، زمان و ورودی های حسگرها را کد گذاری میکند و دیگری تجربه کلی را به قطعات کوچکتری از آن تجربه مثل پیش غذا و دسر تنظیم می کند.
✔️دانشمندان این پژوهش معتقد هستند که که هر دو این کدهای موجود در هیپوکامپ مفید و مهم هستند.
✔️اگر ما میخواهیم که خاطره ای را با تمام جزئیات آن تجربه و لحظه به لحظه تغییرات اتفاق افتاده را به خاطر آوریم، پس بررسی مداوم آن تجربه موثر خواهد بود. اما وقتی ما یک تجربه طولانی داریم، اگر آن را به قطعات کوچک کوچک تبدیل کنیم، کوچک کردن این تغییرات مداوم و طولانی موثر تر خواهد بود.
✔️به گفته دانشمندان شبکه سلولهای کدکننده تجربیات به قطعات کوچک تر میتواند برای نوعی یادگیری که به آن " یادگیری انتقالی" میگویند، مفید باشد.
✔️ این نوع یادگیری به شما این اجازه را میدهد که اطلاعاتی را که در حال حاضر دارید برای تفسیر تجربیات جدید و یادگیری چیزهای جدید به کار بگیرید.
📌پ.ن: محتوای ارائه شده مورد تأیید یا رد کانال اقتصاد و رسانه نمیباشد.
eitaa.com/economy_and_media
📍آیا همه انواع کارمندی بد است؟
➖ سید مهدی سیدی
تا گفته میشود «کارمند نباش!» و یا «مراقب باش در دام کارمندی گرفتار نشوی!» بلافاصله دو پاسخ (شاید هم توجیه) در ذهن رژه میرود:
1️⃣ خوب اگر هیچکس کارمند نباشد چه کسی کارهای دولتی را انجام دهد؟
2️⃣ نفست از جای گرم بلند میشود؛ برای بعضیها هیچ چارهای نیست جز آنکه کارمند باشند!
قبول دارم توصیه «کارمند نبودن» قدری مبهم و برای بعضی غیرقابل اجرا است؛ اما این توصیه، مغز مهمی دارد که باید روشن شود!
🔺منظور از کارمندی چیست؟
کارمندی یعنی گرفتار شدن در دور تکرار و تسلسل اداری بدون تغییر؛ انجام کارهای بدون فکر که از یک روبات هم برمیآید؛ حقوق ثابت و بدون کموزیاد؛ تقلا برای اضافهکار به هر بهانه و بها؛ شانس ضعیف برای بالا آمدن و ارتقاء شغلی؛ آلوده شدن به فضای تنبلی و کمکاری؛ نیاز نداشتن به آموزشهای هرروزه و قناعت به آموزشهای ابتدای شغل؛ مؤثر نبودن نظارت و اعتراضهای اربابرجوع؛ تلاش حداکثری تا لحظه استخدام و پسازآن پایین کشیدن فتیله دغدغهمندی؛ لحظهشماری برای رسیدن به سن بازنشستگی؛ مجاز نبودن برای هیچگونه ابتکار و خلاقیت؛ گنجشکروزی بودن و مسدود بودن رشد اقتصادی؛ کوتوله شدن در حد انتظارات رئیس بالادست؛ ریگ ته جوی بودن و متحول نشدن در ادوار مختلف سیاستی؛ محافظهکار بودن و مصلحتاندیشی عافیتطلبانه؛ فرار از تغییر و مقاومت در برابر اصلاح.
با این توصیفات روشن میشود فارغ از کلیشههای رایج در ادبیات اداری و مدیریتی، منظور از کارمند بودن چیست. حال با این اوصاف در هر رتبه و جایگاه و شغلی که هستید، با خود بیندیشید چه تصمیم مهمی باید بگیرید تا از این مخاطرات ایمن باشید!
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 جلوههای ویژه
🔸 تأثیر تکنولوژی بر سینما را قبل و بعد از اضافه کردن جلوههای ویژه ببینید.
♻️آدرس کانال
🆔eitaa.com/economy_and_media
🔴دعوتفقرابهصبرسخناسلامنیست!
اگر در جامعه اى، كسانى #فقرا را به صبر دعوت كردند،
كه ميدان را براى يغماگرى يغماگران باز بگذارد
و بگویند صبور باش تا خدا در آخرت به تو عوض دهد!
اين سخن، سخن اسلام نيست...
📖 کتاب بانكدارى، ربا و
قوانينمالىاسلام : ص۸۶
#شهید_بهشتی
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir
💠شبکه های اجتماعی، قاتل جوانان
🔸در آمریکا میزان خودکشی بین افراد 10 تا 24 ساله از سال 2007 تاکنون بیش از 60 درصد افزایش یافته است.
🔹کارشناسان دلیل شدت یافتن خودکشی در جوانان را استفاده از شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام دانستند.
🔸.... استاد دانشگاه پیتسبورگ هم گفته است، نوجوانانی که بیش از 2 ساعت در روز از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند، پیامد هایی از جمله ضعف سلامت روانی، افسردگی، خودکشی و افت تحصیلی را در پیش دارند.
♻️آدرس کانال
🆔eitaa.com/economy_and_media
17.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ چرا دچار همهچیزدانی رسانهای میشویم؟
🔹حضور مداوم و مستمر در شبکههای اجتماعی و عضویت در کانالها و گروههای متعدد فضای مجازی باعث میشود ما به پرخوری در فضای رسانهای دچار شویم.
🔹ورود بیش ازحد اطلاعات به ذهن علاوه بر اینکه ما را دچار سردرگمی میکند باعث میشود دچار آفتی به نام همهچیزدانی رسانهای شویم.
🔹 اگر میخواهید درباره همهچیزدانی رسانهای بیشتر بدانید،این ویدیو را تماشاکنید.
🔻نقدنامه را دنبال کنید:
@naghdname_ir