🔶با صبا افتان و خیزان می روم تا کوی دوست🔶
🔸ما در اين راه بايد اوّل حركت كنيم و بدانيم كه راهِ خداست؛ ما مسافريم، مقصد داريم؛ مسافر بودنِ ما نفس ماست، مقصد خداست؛
🔸راهى را كه حركت مى كنيم راه بيابان، يا بالاى كوه نيست، عبور از صفات نفس است؛ يعنى اين صفات را بايد تغيير بدهيم، صفات منفى تبديل به مثبت بشود، صفات سيئه تبديل به حسنه بشود، حجابها از بين برود، روز به روز نور و ادراك بيشتر بشود، از تقيّد و تحديد و اين محدوديت عالم مادّه و تعلّقات، خودمان را به عالم مجرّدات و عالم نور برسانيم و به آنجا نزديك بشويم؛ اين عبارت است از حركت در نفس.
🔺مقصدمان هم خداست.🔻
🔸مسافر زاد مى خواهد، راحله مى خواهد؛ زادمان توكّل بر خدا و راحله مان استعانت از پروردگار و عمل به قرآن و سنّت پيغمبر و منهاج ائمّه عليهم السّلام است، اينها همه زادِ راه هستند؛ بايد بگيريم و حركت نموده و مسافرت كنيم و به مقصد برسيم.
📝. علامه طهرانی رضوان اللَه علیه.
📚. #آئین_رستگاری، ص 29.
#توحید #سلوک #نفس
@maktabe_vahy
🌸..🌸..🌸..🌸
9.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠. یکی از مبانی راه خدا به خود پرداختن است!
📼. آیة اللَه حاج سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی
🎞.#شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، سنه 1435،جلسه 6، دقیقه 54:32.
#سلوک #نفس #آرامش #استقامت
@maktabe_vahy
🔶 نگاه احساسی، نگاه عقلانی
🔹مرحوم علامه طهرانی قدّس سرّه در اواخر عمر فرموده بودند:
اي رفقا و اي دوستان! راه خدا و راه سلوك به اسم نيست، كار ميخواهد. خيال نكنيد حال كه اسم خود را سالك گذاشتهايد، مسأله تمام است! (آیین رستگاری ص 171)
🔹من در اينجا به شما ميگويم: انسان به هيچ مرتبه نميرسد الاّ به عمل. بايد كار انجام بدهيد و اگر انجام ندهيد، نميرسيد. و اين واقعاً مشكلي است كه: چرا انسان وقتي در نعمتی است، قدر آن نعمت را نميداند؟ این مسئله به خاطر غلبه ی احساسات است. حال كه مرحوم علامه رفته اند، می گوییم: «اي داد! اي هوار! ديگر كسي نيست.»
🔹حال اگر ايشان دوباره برگردند ما نیز همان هستیم که بوديم، هيچ فرقی نخواهیم کرد. زیرا محكوم احساس هستیم. همين كه خيال ميكنيم ولیّ خدایی حضور دارد و پشتمان به جایی گرم است، اصلاً تمام آن معيارها همگی از بين ميرود.
🎙. آیت اللَه سیدمحمد محسن حسینی طهرانی.
🔊. شرح حدیث عنوان بصری، جلسه 32.
#اولیای_الهی #عقلانیت #احساسات #مادی_گرائی #ماتریالیسم_دینی
@maktabe_vahy
🌸..🌸..🌸..🌸
🔵 نگاه توحیدی به انجام واجبات و ترک محرّمات
🔸کسی که فکرش فقط در این مسائل باشد که این بد است و آن خوب است، همیشه سر به پایین و نظر به این و آن دارد و لذا هیچ وقت نمی تواند چشم به دوردست داشته باشد.
🔸انسان در مقام عبودیّت اصلاً نباید به این نگاه کند که کدام عمل عقاب و کدام عمل ثواب دارد؛ بلکه فقط باید ببیند مولا از او چه می خواهد و چه چیز او را به او می رساند و بس!
🔸دراینصورت مشخص است که چون حرام، انسان را به مولا نمی رساند پس خود به خود، حرام و مکروه از او ترک خواهد شد.
📝. آیة اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی.
📚. #رساله_عمره_مفرده، ص 60.
#سلوک #مراقبه #عبودیت
@maktabe_vahy
🌸..🌸..🌸..🌸
🔶چگونه رفاقت مسیر زندگی انسان را تغییر می دهد؟🔶
🔸خیلی عجیب است که چطور فضای نفاق، خواهی نخواهی، قلب را کم کم برمی گرداند و همین طور که این دل مرحله به مرحله بر میگردد، تمام حالات روحی، افکار و تعقّل نیز تبدیل به شیطنت میشود!
🔸...از اینجا معلوم می شود که اهل علم نیز نباید به علم خود غرّه شوند و بگویند: «ما که دیگر مطلب را میدانیم؛ هرجا برویم حواس خود را جمع میکنیم و آن فضا در ما تأثیر نمی گذارد»؛
زیرا این مسئله به قلب مربوط است و به علم و هوش و کیاست و سیاست و امثال ذلک ارتباطی ندارد. اگرچه علم و تفکر و تعقّل کمک می کند، ولی وقتی که حبّ و بغض در قلب مستقر شد و کم کم برگشت، عقل را هم به استخدام خود در میآورد؛
🔸لذا می گویند رفیق باید کسی باشد که شما را به جنّت بخواند. نباید در فضای مسموم قرار بگیرید. در فضای نفاق قرار گرفتن، قلب عالِم را هم بر میگردند و او را منافق می کند؛ اگر چه علم را از او نمیگیرد!
📝. آیة اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی.
📚. #رساله_عمره_مفرده، ص 41.
#سلوک #نفاق #رفاقت
@maktabe_vahy
🌺..🌺..🌺..🌺
⭕️. وچون وقت نماز می رسید ...
💠. در خدمت مرحوم آقای حدّاد میدیدم که نزدیک وقت نماز، حال ایشان دارد تغییر می کند؛ گویا کلّاً در حال انتظار بودند که چه وقت آن فرصت و آن حالِ اتصالِ خاص دست بدهد.
🔹البته اولیا همیشه در اتصال هستند؛ ولی به هر حال اتصالِ در نماز تفاوت دارد.
🎙. آیة اللَه سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی.
🔊. #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی، سنه 1437، جلسه 1.
#سلوک #مراقبه #نماز
@maktabe_vahy
🌺..🌺..🌺..🌺
5.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠. چگونه حضور در یک مکان بر روح ما اثر میگذارد؟
📼. آیة اللَه حاج سید محمد محسن حسینی طهرانی حفظه اللَه
🎞.#شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسه 206، دقیقه 06:44.
#عرفان #سلوک #مراقبه #معاشرت
@maktabe_vahy
💠. ﴿وَ وَصَّيْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَيْهِ إِحْسانا : انسان را به احسان به پدر و مادر سفارش کردیم﴾ (احقاف/15)
🔸روزی یکی از شاگردان مرحوم علامه طهرانی به نزد ایشان آمد و گفت: « پدر من کمونیست است؛ اصلاً خدا را قبول ندارد، با او چگونه رفتار کنم؟» ایشان در پاسخ فرمودند: « باید با او مثل یک شیعۀ امیرالمؤمنین بلکه بالاتر، برخورد کنی!»
🔸چرا!؟ چون پدر کلید راه است. در باطنِ پدر هرچه هست خودش میداند و خدای خودش؛ اما تکلیف ما چیز دیگری است و باید به تکلیف عمل کنیم! مادر انسان، کلید راهِ انسان است. اهانت به مادر و دستکم گرفتن او، حرام است و راه را میبندد و قطع میکند. اهانت به پدر و دست کم گرفتن او، راه انسان را میبندد و قطع میکند.
🔺با این حال برخی در دستور سلوکی می گویند: «صلۀ رحم نکن!» عجبا! چگونه میشود!؟ این حرفها را به عنوان مسیر و مکتب مرحوم علامه میزدند! اینها افرادی هستند که عقل و منطق را کنار گذاشتند و وقتی عقل ومنطق کنار میرود، علم میشود حجاب اکبر!
🎙. آیت اللَه سیدمحدمحسن حسینی طهرانی.
🔊. #جلسات_پرسش_و_پاسخ؛ مجلس 9
#محبت #عقلانیت #سلوک #ادب
@maktabe_vahy
🌸..🌸..🌸..🌸