🌑 حالِ امیرالمؤمنین علیهالسلام در شب نوزدهم
🔹حضرت در ماه رمضانى كه در آن ضربت خورد، يك شب در نزد حضرت امام حسن عليهالسّلام افطار مینمود، و يك شب در نزد حضرت امام حسين عليهالسّلام، و يك شب در نزد عبداللَهبنجعفر (شوهر حضرت زينب). و هيچ گاه از سه لقمه تجاوز نمیكرد و میفرمود: «من دوست دارم كه در هنگام رحيل، گرسنه باشم!»
🔸در شب ضربت زياد از اطاق خارج میشد و نگاه به آسمان میكرد و میفرمود: "قسم به خداوند نه من دروغ میگويم و نه دروغ به من گفته شده است؛ اين شب همان شبى است كه به من وعده داده شده است!"
🔹آرى، اين شب، شب وصال است؛ شب ملاقات و زيارتِ محبوب است. حضرت در آن شب بسيار منقلب بود. انقلاب آن حضرت روى سِعِۀ نفس و عظمتِ ظرفيت و استعداد بود. ظرفيت او همه موجودات است؛ چون امام، قلبِ عالم است و بر هر موجودى إفاضۀ وجود از ذات مقدّس پروردگار به وسيله او میشود، بنابراين رحلتِ او، تكان به همۀ موجودات أرضى و سمائى خواهد داد و در سرِّ هر موجودى انقلاب مشهود خواهد بود؛ و اين است معناى انقلاب امام در هنگام رحلت.
🔸سخن سربسته گفتى با حريفان
خـدا را زيـن مـعـمّا پـرده بـردار
📝. علامه طهرانی قدّس الله سرّه
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📚. #معاد_شناسی، ج 1، ص 150.
#ولایت #شهادت_امیرالمومنین علیه السلام
@maktabe_vahy
🔳.🔳.🔳.🔳.
🚩. به پیشش جان چه کار آید، مگر از بهرِ قربان را
#امیرالمؤمنین علیه السلام #مولانا رحمهالله #فنا #عبودیت #شهادت
@maktabe_vahy
🏴.🏴.🏴.🏴
🔹چقدر خوب است که این «ما» تبدیل به «او» شود. این «فرمودیمها» تبدیل به «فرمودند» شود. این «دستور دادیمها» تبدیل به «دستور دادند» شود. این عرضاندامها تبدیل به خضوع و ذلّت شود. این جهالتها و تجاهلها؛ و این غفلتها و تغافلها تبدیل به فهم و شعور و ادراک شود.
🔺بفهمیم کجا هستیم و کجا جای داریم!
🔹تمام سیروسلوک و مراقبه برای این است که این لیوانِ آب، شعور پیدا کند که در این آب، فانی است. همۀ سلوک برای این است که بدانیم که ما «محو» هستیم. بدانیم و احساس کنیم! که این احساس را میگویند «عرفان» و «معرفت» و «توحید» و «فنا».
🔹به مقام فنا رسیدن، کوه کندن که نیست؛ همین که شما ادراک و احساس و شهودتان به این نکته و این نقطه برسد که «وجود استقلالی ندارید» میشوید عارف؛ تمام شد! ببینید به چه راحتی!
🔹البته:
اين گنج سعادت كه خدا داد به حافظ
از يُمنِ دعاى شب و وِرد سَحَرى بود
🔹وصول به این مقامات، اینگونه اعمال هم نیاز دارد؛ آرام آرام! بالأخره دعای شب، ذکر، برنامه و مراقبه میخواهد. ولی در هر صورت همین است! خیلی نترسیم؛ جایی که اینچنین خدایی که امام سجاد علیهالسلام معرّفی میکند، داریم، دیگر چه غم داریم و چه جای غصه است که بخواهیم این مقامات را همچون غولی یا کوهی تصوّر کنیم و بعد خود را عاجز بدانیم!؟
🎙حضرت آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدّساللهسرّه
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔈 #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی 1434ه.ق؛ جلسه 3؛ منقّح.
#عبودیت #فقر_سلوکی #فقر_وجودی #فنای_فی_الله #توحید #مراقبه #ذکر #عبادت_شبانه #رحمت_الهی #امید #رجاء
@maktabe_vahy
🌸.🌸.🌸.🌸
🔹هر كه ترسد، مَرْ وِرَا ايمن كنند
مَـرْ دلِ تـرسنـده را سـاكـن كنـنـد
#مولانا رحمهالله #مراقبه #خشیت_الهی #خوف #ترس #نیاز_وجودی #همت
@maktabe_vahy
🔘.🔘.🔘.🔘
🔘 یاربّ نظر تو برنگردد!
🔹وقتی رسول خدا به امیرالمؤمنین خبر شهادتشان را میدهد، امیرالمؤمنین میفرماید: «فی سلامةٍ مِن دینی» (یعنی آیا هنگام شهادت، دینِ من سالم است؟) در حالی که امیرالمؤمنین علیهالسلام از همۀ این حرفها گذشته است؛ ولی آیا خیالش راحت است یا اینکه دائماً نگران است!؟ امیرالمؤمنین میداند که کار خدا چگونه است؛ میداند که کار خدا مثل حساب و کتاب ما نیست!
🔹میداند که برای خدا علیّ و ابنملجم فرقی نمیکند؛ برای خدا علیّ و یک درخت فرقی نمیکند. چون این را میداند دائماً نگران است که خدا نظرش برنگردد! حالش حالِ خوف است و دائماً مواظب است.
🔹البته از ماسِوَی الله و غیر خدا دیگر خیالش راحت است و میداند که نسبت به غیر خدا تکلیفی ندارد. فقط رابطۀ خود با خدایش باقی مانده است که خداوند نظرش را نسبت به او برنگرداند. یعنی خوف دارد که خدا بگوید «علیّ، ترا نمیخواهم!»
🔹از اینرو در دعاها میبینیم که ائمه علیهمالسلام فقط به دنبال این هستند که «خدایا، نظرت را از ما برمگردان!» آنها عالَم مشیّت را احساس میکنند که فقط عنایت خدا است که نگهشان داشته است که اگر این عنایت نباشد، آنها هم نیستاند.
🎙 حضرت آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدّساللهسرّه
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی 1415ه.ق؛ جلسه 5؛ منقّح.
#امیرالمؤمنین علیهالسلام #فقر_سلوکی #عبودیت #عرفان #توحید #فنای_فی_الله #مراقبه #خوف #رجاء
@maktabe_vahy
🌑.🌑.🌑.🌑
🚩 شود جان، لحظه لحظه از تنِ مولا، جدا امشب
کسی دیگر نیارَد شیر، بر شیرِخدا امشب
🚩 طبیبا همّتی کن بلکه مولا باز برخیزد
بَرَد یکبار دیگر بر یتیمانش غذا امشب
🔘 غروب پر سوز و گدازِ قلب پیکرۀ جهان، ولیّ وادیِ عرفان، سرِّ انبیا و مرسلین، حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام بر جمیع دلسوختگان حقیقت تسلیت باد.
#امیرالمؤمنین علیهالسلام #وصیت #یتیم_ظاهری #یتیم_باطنی
@maktabe_vahy
🏴.🏴.🏴.🏴
8.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 تا تاریخ وجود دارد هر کس به پروندۀ علیّ نگاه کند، اشکش جاری میشود!!
📼 حضرت آیة الله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدّساللهسرّه
🎞 #شرح_حدیث_عنوان_بصری جلسه 173؛ دقایق 39:50، 42:43، 44:50
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#امیرالمؤمنین علیهالسلام #فضایل_امیرالمؤمنین علیهالسلام #معاویه لعنهالله #ولایت #هدایت #حقگرائی
@maktabe_vahy
🏴.🏴.🏴.🏴
✍🏻 دهۀ سوم ماه رمضان در کلام بزرگان
1️⃣ قسمت اول، ویژگیها:
🔹دهۀ سوم افضل اوقاتِ ماه رمضان بوده و نزولاتِ این دهه با دو دهۀ قبل فرق دارد. 20 روزِ اول، مقدّمه برای دهۀ سوم بوده و نتایج آن در این ایام و لیالی، بروز پیدا میکند. خلاصه آنکه حقیقت ماه رمضان، در این دهه، ظهور پیدا میکند.
🔹اولیایالهی در این دهه، #مراقبه را بیشتر میکردند و تبدّلِ حالشان کاملاً مشهود بود.
🔹در این دهه مؤمن قابلیت پیدا کرده است که از خدایش بخواهد جمیع حجابها را از او مرتفع کند، و او را به مقام توحید کامل برساند و ذات اقدسَش در قلب وی متجلّی گردد.
🔺خلاصه آن هدیه و دَشتِ انسان را در دهۀ سوم میدهند.
📝 ادامه دارد...
✍🏻 #برگرفته_از_آثار علامه طهرانی و آیةالله سیدمحمدمحسن طهرانی قدّساللهسرّهما
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📚#روح_مجرد ص 623؛ #مطلع_انوار ج2 ص262؛ #مهر_تابناک ص284؛#شرح_حدیث_عنوان_بصری جلساتِ 158 و 146 و 211 و 122؛ #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی 1421 جلسه 10؛ #درس_خارج_فلسفه، (اسفار اربعه) 257
#مراقبات_ماه_رمضان #دهه_آخر_ماه_رمضان
@maktabe_vahy
🔘..🔘..🔘..🔘
مکتب وحی
✍🏻 دهۀ سوم ماه رمضان در کلام بزرگان 1️⃣ قسمت اول، ویژگیها: 🔹دهۀ سوم افضل اوقاتِ ماه رمضان بوده و
✍🏻 دهۀ سوم ماه رمضان در کلام بزرگان
2️⃣ قسمت دوم، توصیهها:
🔹در این دهه، رسول خدا صلیاللهعليهوآلهوسلّم دیگر فراش خود را جمع مىكردند، و هیچ شبی از آن را نمیخوابیدند.
🔹اولیای الهی مطالب سربستهای پیرامون بیداری دهۀ آخر ماه رمضان بیان میکردند. مرحوم آیةالله حاج سید علی قاضی ـ رضواناللهعلیه ـ از نجف هجرت میکردند و کسی دیگر ایشان را نمیدید. در دهۀ سوم مجالس ایشان تعطیل بود و تا آخر ماه رمضان معلوم نبود کجا هستند. حتی در مسجد سهله و مسجد کوفه (که معمولاً آنجا بودند) یا حتی در کربلاء نیز نبودند. رویۀ ایشان تا زمان رحلت اینگونه بود.
🔹من ندیدم که مرحوم علامه طهرانی در دهۀ آخر بخوابند. اگر میخوابیدند، یکیدو ساعت بیشتر نبود، بعد به #عبادت و #مطالعه میپرداختند یا در #حال_تفکر بودند.
🔹بهتر است سالکین راه خدا تا صبح بیدار باشند. انسان به #مطالعه و #دعا بپردازد، یا اینکه اصلاً کاری انجام ندهد! (البته به لهو و لعب نپردازد که آثار را از بین میبرد؛ باید متوجّه بود که این نعمتِ الهی فوت نشود.)
🔹مرحوم علامه طهرانی میفرمودند: «اگر بشود انسان، کلِّ این دهه را به احیا بگذارند و اکتفا به شبهای قدر نکند، کار خوبی است.» البته لازم نیست همۀ آن را بیدار باشد؛ بلکه میتواند دو ساعت بخوابد، بعد دیگر بیدار بماند و در روز، خوابِ خود را تلافی کند.
🔸خوب است که انسان همیشه #لباس_سفیدی داشته باشد و اعمالش را در آن انجام دهد، خصوصاً در این دهه!
✍🏻 #برگرفته_از_آثار علامه طهرانی و آیةالله سیدمحمدمحسن طهرانی قدّساللهسرّهما
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📚#روح_مجرد ص 623؛ #مطلع_انوار ج2 ص262؛ #مهر_تابناک ص284؛#شرح_حدیث_عنوان_بصری جلساتِ 158 و 146 و 211 و 122؛ #شرح_دعای_ابوحمزه_ثمالی 1421 جلسه 10؛ #درس_خارج_فلسفه، (اسفار اربعه) 257
#مراقبات_ماه_رمضان #دهه_آخر_ماه_رمضان
@maktabe_vahy
🔘..🔘..🔘..🔘