eitaa logo
[درمکتب‌عشق💕]
338 دنبال‌کننده
4.3هزار عکس
4.7هزار ویدیو
8 فایل
بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم🌱 . . 【درمکتب قرآن و اهلبیت علیه‌السلام🌸】 مباحثات و سخنان استادصاحبی🌸. . 🧡 فهرست‌مطالب‌کانال: https://eitaa.com/maktabeshgh313/4
مشاهده در ایتا
دانلود
⛔️سخن‌تان نباید یکنواخت باشد ممکن است مطلبی که بیان می‌کنید، مخاطبتان قبلا آن را از خود شما شنیده باشد و دیگر برایش جذاب نباشد، در نتیجه خسته می‌شود و با بی‌حوصلگی به حرف‌هایتان گوش می‌کند​ .اگر می‌خواهید درباره موضوعی صحبت کنید بهتر است خیلی از کلمات تکراری و یکنواخت استفاده نکنید، زیرا حوصله شنونده سر می‌رود و دیگر تمایلی به شنیدن حرف‌های شما نخواهد داشت؛ پس سعی کنید تا آنجا که امکان دارد حرف‌هایتان را مختصر و مفید بیان کنید، نه یکنواخت و کسل‌کننده. کم گوی و گزیده گوی...
❌جر و بحث کردن ممنوع❌ جر و بحث کردن غیر متعادل می‌تواند رابطه میان شما و دیگران را خدشه دار کند، اما از طرف دیگر یک بحث خوب و منطقی می‌تواند سازنده و مفید باشد، زیرا گفت و شنود در واقع نوعی تبادل افکار است نه جنگ و ستیز. پس لطفا به عقاید و نظرات دیگران احترام بگذارید، شاید همیشه نظر و عقیده شما درست نباشد.
در حرف‌هایتان کمتر از «من» استفاده کنید نکته مهم گفت و شنود خوب این است که در آن کمتر از «من» استفاده شود. برای مثال در حرف‌هایتان مدام نگویید، حرف من، سلیقه من، فرزند من، خانه من و... هر چه تعداد این من‌ها در صحبت‌هایتان بیشتر باشد حوصله شنونده بیشتر سر می‌رود، در نتیجه دیگر علاقه‌ای به ارتباط بر قرار کردن با شما نخواهد داشت و البته چنین افرادی در جامعه نیز خودخواه و مغرور معرفی می‌شوند. پس لطفا این قدر از «من» صحبت نکنید، بلکه ببینید مخاطبتان به چه موضوعات و مباحثی علاقه نشان می‌دهد.
✅شنونده خوبی باشید. اکثر مردم فکر می‌کنند خوب سخن گفتن یعنی پشت سر هم حرف زدن و به دیگران فرصت حرف زدن ندادن است. در حقیقت گفت و شنود همان طوری که از اسمش پیداست هم گفتن است و هم شنیدن، یعنی یک‌بار حرف بزنید و دوبار گوش کنید. حتما تاکنون توجه کرده‌اید، بعضی از مردم اصلا به سخنان دیگران اهمیتی نمی‌دهند و فقط منتظر می‌شوند ​ صحبت گوینده قطع شود تا با یک عذرخواهی کوچک هر چه زودتر بروند​. بنابراین سعی کنید به دیگران هم مجال حرف زدن بدهید، زیرا مطالب مفید و آموزنده‌ای می‌توانید از آنها یاد بگیرید. مثال خوبی هست.. که خداوند دو گوش داده و یک زبان یعنی اینکه دو برابر حرف زدن شنونده باشیم. متاسفانه اغلب ماها حوصله شنیدن حرف دیگران را نداریم. و وسط حرف اونها حرف خودمون را شروع میکنیم و این توهین به طرف مقابل ماست. اولیای خدا  خیلی رعایت میکردند درعصر خودِ ما امام راحل (رض) و رهبر انقلاب در این مورد شاخص هستند.
مسخره کردن دیگران ممنوع❌ هیچ گاه مخاطبتان را مسخره نکنید، زیرا مسخره کردن و نیشخند زدن، احساسات طرف مقابل را جریحه‌دار می‌کند و رابطه میان شما را خدشه‌دار می‌کند، زیرا گفت و شنود وسیله ارتباط برقرار کردن میان افراد است نه ناراحتی و جدایی میان آنها. مخصوصا بین زن و شوهر وبستگان زوجین وهمه اقوام، دوستان تمسخر دیگران عامل قطع رابطه با دیگران میشه.
✅به دیگران احترام بگذارید. گفت و شنود امری فردی نیست، بلکه گروهی است و ما نمی‌توانیم مدام با خودمان حرف بزنیم. در واقع دلیل آن که ما دوست داریم با افراد خانواده، دوستان، همکاران و... صحبت کنیم آن است که می‌خواهیم با آنها ارتباط برقرار کنیم. پس برای این که بتوانیم با آنها ارتباط خوب و دوستانه‌ای برقرار کنیم، باید هم به شخصیت خودمان احترام بگذاریم هم به شخصیت دیگران. چقدر این موضوع درکسب محبوبیت مهم هست. نشانه ادب و تواضع و شخصیت روح را صحبت ناجنس عذابیست الیم.
خدانکنه انسان همکلام انسان جاهل و بی ادب باشه. مثل موریانه روح وجسم را نابود میکنه. برای همین درانتخاب همسر بیشتر ازقیافه ظاهری به دین واخلاق وادب وشخصیت اون دقت کنید. که میتونه همکلام مناسبی برای شما باشه. دوستت دارم های اوائل آشنایی و ازدواج ، موقتی وبعد شش ماه ویکسال تمام میشه، اصل انسانیت وشخصیت افراده که پایداره
🔅از مجموع آیات و روایات، این مطلب به دست می آید که کلامی دارای ارزش و اعتبار است که خردمندانه و همراه با خردورزی و اندیشیدن باشد؛ یعنی افزون بر عاقلانه بودن گفتار، گوینده قبل از سخن گفتن در گفتار خویش اندیشه نموده و آنگاه لب به سخن باز کند، زیرا هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد.🔅 نتیجه: قبل ازحرف زدن کمی تفکر که این حرف من لازم هست ویانیست، چه تبعاتی داره خیر هست یاشر رحمانیست باشیطانی حرف من باد هوانیست جزو نامه عمل منه و..... 🌸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
❇️ درباره تاثیر ماه تولد در شخصیت هم مطالبی را به عرض می‌رسانم. اینقدر که در فرهنگ عوام این موضوع رواج داره و درصدا وسیما و مخصوصا از زبان مهران مدیری برجسته میشه ، موثر نیست! ⁉️ سراین موضوع خیلی جای بحث هست که آیا همه افرادی که درفلان ماه یکسان به دنیا اومدن اخلاق و رفتار مشابه دارند؟ پس ما می‌توانیم نقاط ضعف و قوت خود را به ماهی که اجبار در اون به دنیا آمدیم ربط بدیم؟ پس خودمون دخیل نیستیم؟!🤔 👈 اگر جواب بله باشه ؛ با آیات قرآن و احادیث و روایات مغایرت داره! ممکنه صدام در ماهی به دنیا آمده باشه که امام راحل هم در اون ماه. اما آیا هردو یک خلق و خو داشتند؟! 🧐 یا ممکنه دونفر خواهر و برادر در یک ماه متولد شده باشند و اخلاق و شخصیتشون باهم کلی تفاوت داشته باشه. بستگی داره به اینکه تصمیم گرفته باشیم چطور زندگی کنیم. چقدر پایبند اخلاق و ادب و تقوا باشیم و یا اینکه آزاد و رها و خوشگذرانی حد اکثری و به هرقیمت و بعد تبعات منفی اون را به گردن ماه تولد بندازیم! این غلطه.... قرآن چیز دیگه‌ای میگه: 🌹قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكَّاهَا که خوشبخت شد هرکه خود را ساخت 🌹وَقَدْ خَابَ مَنْ دَسَّاهَا و بدبخت شد هرکه خود را باخت! اگر خدا و شیطان و هوای نفس و کسب تقوا و تربیت پدر و مادر ، تهذیب نفس ، لقمه حلال وحرام و تاثیر گناه را از دنیا برداریم و جهان را مادی بدانیم، این کلمات میتونه دلخوشی وسرگرمی باشه. ولی درجهان بینی اسلامی این حرفها و فال بینی و..... پشیزی ارزش نداره!
💠آیا پیشگویی شخصیت انسان‌ها بر اساس ماه و سال تولد مورد تائید اسلام هست؟! چهارده معصوم هرکدام درسالی،ماهی و روزی متولد شده‌اند؛ اما آیا تمامی کسانی که درآن سال،ماه و روزمتولد شده‌اند شخصیت مشابهی دارند؟! آیا سال یا ماه تولد هیچ جاهل،کافر، مشرک،منافق یاظالمی درجهان ؛ مقارن با سال و ماه و حتی روزتولد آنان نبوده است؟! دوستی گفت: فلانی چقدرتوفیق داشت که روز عاشورا ازدنیارفت! به او گفتم: اگر مومن و متقی بوده باشد، وگرنه بسیاری ازدشمنان اسلام وامام حسین(ع) نیز در روزعاشورا کشته شدند. به عنوان مثال - میگویند: متولدین آبان ماه قوی و قدرتمند ، مصمم و بااراده پولادین ، ورزشکار ، هوشیار ، حساس و خجول ، عاشق ماورالطبیعه ، اهل معنویات ، عاشق مسائل مرموز و.... هستند! به فرض که چنین باشد و مطالعات آماری در متولدین آبان ماه نیزثابت کند (که البته معلوم نیست) ؛ امّا آیا اولا عمومیت و قطعیت دارد؟! و ثانیا مهم این است که این ویژگی هارا چگونه ساخته و به عرصه ظهورمیرساند؟ مثلا قدرتمند میتواند قدرتش را درحق یاباطل به کارگیرد واهل معنویات واسرار نیزمیتواند شیطان پرست و خرافه گرا باشد... اینجا نقش «تعلیم و تربیت» و سایر عوامل مؤثر در ساختارشخصیتی بیشتر مشهود میگردد..
🔸نمودهایی ازساختارشخصیتی انسان🔸 🌹وَيَدْعُ الْإِنْسَانُ بِالشَّرِّ دُعَاءَهُ بِالْخَيْرِ ۖ وَكَانَ الْإِنْسَانُ عَجُولًا(اسراء۱۱) و آدمی[بدون فکر] بدی را همانگونه میطلبد که نیکی را میطلبد، وانسان همواره شتابزده است. ((انسان از روی جهل و شتابزدگی، دعاها، خواسته‌ها، آرزوها ومطالبات بسیاری دارد که گمان میکند به خیراوست ، درحالی که بضرر اوست وخودش نمیداند!)) 🌹أَمْ تَحْسَبُ أَنَّ أَكْثَرَهُمْ يَسْمَعُونَ أَوْ يَعْقِلُونَ ۚ إِنْ هُمْ إِلَّا كَالْأَنْعَامِ ۖ بَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبِيلًا (فرقان۴۴) آیا میپنداری بیشتر آنان میشنوند یا می‌اندیشند؟(نه) آنهاجز همانند چارپایان نیستند بلکه گمراه‌ترند! ((زیرا حیوانات راه هدف خلقت را طبق خلقت و غریزه درست می‌پیمانند اما اینان نه)) 🔸پیشگویی ازساختارشخصیتی انسان🔸 🌹كَلَّا إِنَّ الْإِنْسَانَ لَيَطْغَىٰ أَنْ رَآهُ اسْتَغْنَىٰ(۶و۷علق) چنین نیست که میپندارند، بی‌شک آدمی طغیان میکند*همین که خود را بی‌نیاز میپندارد. ((انسان ذاتاََ فقیر است پس هیچکس غنی و بی‌نیاز نیست و نمیشود، اماگاهی انسان خودش را بی‌نیاز میپندارد و همین گمان غلط سبب طغیانش می‌گردد)) 🔸نقش اختیار درساختارشخصیتی انسان🔸 🌹إِنَّا هَدَيْنَاهُ السَّبِيلَ إِمَّا شَاكِرًا وَإِمَّا كَفُورًا (انسان۳) ما به حقیقت راه (حق و باطل) را به او نمودیم حال خواهد (هدایت پذیرد و) شکر (این نعمت) گوید و خواهد (آن نعمت را) کفران کند.