#حضرت_آسیه
🌹بسم الله الرّحمن الرّحیم🌹
👇موضوع بحث:
علت عظمت و توصیف آسیه زن فرعون
[درگروهخواهرانزینبی]
(۱۱تحریم) ✨وَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِينَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ إِذْ قالَتْ رَبِّ ابْنِ لِي عِنْدَكَ بَيْتاً فِي الْجَنَّةِ وَ نَجِّنِي مِنْ فِرْعَوْنَ وَ عَمَلِهِ وَ نَجِّنِي مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ ؛ و خداوند براى كسانى كه ايمان آوردهاند، به همسر فرعون مثل زده است. آنگاه كه گفت: پروردگارا! براى من نزد خويش در بهشت خانهاى بساز و مرا از فرعون و كردار او نجات بده و مرا از گروه ستمگر رهايى بخش.✨
💐🌸🦋🍀🌺🌸🦋🌼💐
┈•✾✍🏻•اُســتادْ.صـٓــاحِبــے•✾•┈
┈•✾♥️•כࢪْمَڪْـٺَبعـِـشْـقْ•✾•┈
یكى از زنان نمونه، مؤمن و صابر، آسيه است. وى كه دختر مزاحم و همسر فرعون است، در ميان زرق و برق و تجملات زندگى مىكرد، ولى هرگز تسليم هواى نفس نگرديد و با ايمانى محكم به پروردگار، مدافعى حقيقى براى حضرت موسى (ع) در کاخ فرعون بود.
در برخی از تفاسیر آمده است که او از زيبا رويان بنی اسرائیل و از پیامبر زادگان بود و فرعون او را به زنی گرفت. وی به مؤمنان رحم میكرد و به آنها احسان مینمود.
هر انسانی در زندگی خود فراز و نشیب های متعددی را پشت سر میگذارد. البته هر شخصی با توجه به موقعیت و شخصیتی که دارد و همچنین با در نظر گرفتن مکان و زمانی که در آن زندگی میکند، زندگیاش مملو از تجربهها، سختیها، راحتیها، غمها، شادیها و.... است.
او یکی از انسانهای برتر تاریخ بشر است. وی علی رغم اینکه در قصر فرعون و در اوج نعمت و رفاه زندگی میکرد، اما در عین حال چون فردی دلسوز و مهربان نسبت به دیگران بود، دارای یک زندگانی پر از فراز و نشیب و سختی بوده است.
از جمله مهمترین فرازها و تحولات زندگی آسیه، میتوان به اولین دیدار او با حضرت موسی (ع) در گهواره و هنگام گرفتن او از آب، اشاره کرد. او به محض دیدن آن حضرت، مهرش را به دل گرفت و همین مهر موجب تحولی عظیم در افکار و روحیه وی گردید.
این امر باعث شد ایمان آسیه تقویت شود. ایمان او نسبت موسی (ع) تا آنجا پیش رفت که دست از همه نعمتها و جایگاه خاص خود به عنوان ملکه کشور مصر کشید و جان خود را فدای دین و پیامبر خدا نمود. 🌸🌾🌺🍃
🟢 پس از آنكه آسيه ايمانش را آشكار كرد، فرعون او را ديوانه خطاب کرد. آسيه گفت: من ديوانه نيستم! خداى من و تو و همه جهانيان كسى است كه آسمان، زمين، كوه و دريا را آفريد. فرعون بر او خشم گرفت و او را از خود راند. آسيه در پاسخِ نصيحت پدر و مادرش كه از وى مىخواستند با فرعون كه به عقيده آنان پروردگار آسمان و زمين بود، مخالفت نكند، گفت: اگر او پروردگار آسمان و زمين است، بگوييد براى من تاجى بسازد كه آفتاب در پيش، ماه در پشت و ستارگان بر گرد آن باشند. گفتند: او نمىتواند. آسيه گفت: خداوند بر اين كار توانا است.
🔴 برخی گفتهاند: هنگامى كه فرعون از ايمانِ آسيه آگاه شد، از سران دربارش درباره آسيه نظر خواست و همگى وی را ستودند. فرعون گفت: او پروردگارى جز مرا عبادت مىكند؛ پس آنها قتل آسيه را پيشنهاد كردند...
در بعضی نقل ها آمده ؛ فرعون دستور داد آسيه را به زمين ميخكوب كرده، سنگى بزرگ را بالاى سرش بياويزند، اگر از ايمانش دست برداشت، به قصر فرعون باز گردد و همچنان همسر وى باشد و گرنه سنگ را بر او بيفكنند. اما آسيه از ايمان خود دست برنداشت و از خداوند خواست كه به جاى قصر فرعون، خانهاى در جوار رحمت خويش در بهشت برايش بنا كند و او را از فرعون و كفر و ستم او و نيز از عُمّال ستمكارش رهايى بخشد.
🟡 خداوند، دعاى آسيه را اجابت كرد و خانهاش را در بهشت كه از درّ و مرواريد ساخته شده بود، به او نشان داد و آسيه با مشاهده آن خنديد. فرعون كه نظارهگر او بود، گفت: از ديوانگى اين زن تعجب نمىكنيد؟ در حالى كه او را شكنجه مىدهم، مىخندد. آنگاه سنگ را رها كردند، امّا پيش از فرود آمدن سنگ، روح از بدنش جدا شده بود....
⚒به نظرم اصطلاح "چهار میخ کشیدن" از همین زمان شروع شده باشه.
به چهار میخ کشیدن و سنگی بزرگ بالای سرش آویزان تا از عقیده خود برگردد و برنگشت... وسنگ را رها کردن و قبل اینکه سنگ بهش اصابت کنه خداوند قبض روحش کرد.
آسیه از زنان نمونه قرآنی است که از او به عنوان الگو برای مؤمنان یاد شده است. او سمبل انسانیت و الگوی شرافت بود که از موحدین خالص محسوب میشد. اما فرعون وی را به خانهای کشاند که نه تنها در آن یادی از خدا و انسانیت نبود، بلکه شعار «أَنَا رَبُّكُمُ الْأَعْلَى»؛ «من پروردگار بزرگ شما هستم» و «مَا عَلِمْتُ لَكُم مِّنْ إِلَهٍ غَیْرِی» ؛ «جز من خدایی برای شما نیست»، زمزمه دائمی و ادعای همیشگی فرعون محسوب میشد. با این وصف آسیه که در کمال نجابت و پاکی قرارداشت، هرگز تسلیم تجملات فرعون و خود خواهی های او نگردیده و پاکی و عزت نفس خودش را تا آخرین لحظات حیات خویش حفظ کرد! او یگانه حامی مظلومان و یاور مستضعفان باقی ماند و در آخر نیز، جانش را در طبق اخلاص گذاشته در راه اعتلای دین حق، ایمان و اعتقاد راستینش تقدیم پروردگار بینیاز خویش نمود.
🔹 آسیه دارای ویژگی های بسیار عالی است که در قرآن کریم و روایات معصومین (ع) به آنها اشاره شده و در ادامه بیان خواهند شد.
🌟🌸🌟🌸🌟🌸🌟🌸
❣قرآن کریم ویژگیها و فضائل حضرت آسیه این چنین بیان میکند:
💫🌿الگو برای مؤمنان:
اخلاص و ایمان آسیه به حدی بود که خدای تبارک و تعالی در قرآن کریم ایشان را به عنوان الگو و اسوهای برای همه مؤمنان از زن و مرد معرفی نموده و وی را در اسوه بودن هم سنگ حضرت مریم (س)، مادر حضرت عیسای مسیح (ع) قرار داده است: «و خداوند برای مؤمنان، به همسر فرعون مَثَل زده است … و همچنین به مریم دختر عمران …». خداوند در بیان خود برای مؤمنان مثَل زنی به نام آسیه را آورده که وصلت با کافران، ضرری به حال او نرساند و به منزلتی که در پیشگاه الهی داشت، خللی وارد نشد؛ با اینکه تحت سلطه یکی از دشمنان خدا بود. غرض اینکه پیوند وی با کافر به حالش زیانی نداشت و چیزی از ثواب و تقرّبش در نزد خدا نکاست....
💫🌿اعتقاد محکم و خلل ناپذیر:
آسیه پس از شنیدن جریان معجزه عصای حضرت موسی (ع )به وی ایمان آورد. اما همسرش فرعون وی را شدیداً مورد شکنجه قرار میداد تا دست از آیین موسی بردارد. ولی آسیه در برابر این فشارها و تهدیدها با استقامت تمام ایستاد و هرگز تسلیم خواسته فرعون نشد؛ چراکه او تقرب به درگاه خدا را بر نزدیک بودن به فرعون و دستگاهش ترجیح میداد و در برابر این تهدیدها، با کلمات توحیدی، حقیقت خویش را هویدا ساخت. در آنجا که قرآن از زبان آسیه میفرماید: «پروردگارا! برای من خانهای در بهشت در جوار خودت بنا کن …».
این کلمات گهربار بیانگر این است که او دارای ایمانی قوی و اعتقادی خلل ناپذیر بوده است.
💫🌿آگاهی آسیه از تولّی و تبرّی:
در داستان زندگی آسیه دوستی با خدا و دوستان او و همچنین دشمنی با دشمنان خدا و دشمنان دوستان خدا را به صورت بسیار زیبا قابل مشاهده است؛ زیرا او هنگامی که یقین به پیامبری موسی (ع) پیدا کرد، همواره به دوستی و ولایت الهی و پیامبرش گردن نهاده و پافشاری نمود. و در مقابل از فرعون و عُمّال او اظهار بیزاری و تبری جست. چنانچه در دعایی که قرآن از زبان آسیه نقل میکند، دوستی با خدا است و تقاضایش این است که؛ «… پروردگارا! خانهاى براى من نزد خودت در بهشت بساز و مرا از فرعون و كار او نجات ده و مرا از گروه ستمگران رهايى بخش!»
💫🌿 دفاع از مظلومان و بیگناهان:
قرآن کریم در جریان معرفی آسیه نمونهای از دفاع از مظلوم را نشان میدهد. بعد از آنکه مادر موسی هنگام حمل و تولد فرزندش احساس خطر کرد، به دستور خداوند نوزاد را در صندوقی گذاشت و به دریا انداخت. پس از آنکه صندوق از آب گرفته شد و آن را نزد فرعون بردند، در صندوق را باز کرده، نوزاد پسر را در آن مشاهده کردند. در این هنگام گروهی از حامیان فرعون که در کاخ او حاضر بودند، فرعون را تحریک نموده و گفتند: ظاهراً این طفل همان پسر بنیاسرائیلی است که تو دنبالش هستی و میخواهی او را به قتل برسانی! فرعون هم تحت تأثیر کلام آنها قرار گرفت و مصمم شد تا موسی را بکشد! ولی آسیه میانجیگری نموده و مانع از این عمل شنیع شد: «همسر فرعون چون ديد آنها قصد كشتن كودک را دارند گفت: این طفل نور چشم من و تو است! او را نكشيد شايد براى ما مفيد باشد، يا او را به عنوان پسر خود برگزينيم! و آنها نمیفهميدند كه دشمن اصلى خود را در آغوش خويش میپرورانند...!
همان گونه که شخصیت آسیه در قرآن مورد ستایش قرار گرفته است، در روایات متعددی ویژگی های او بیان و ستوده شده است که به برخی از آنها اشاره میشود:
♥️✨آسیه ثابت قدم در ایمان به خداوند و پیامبران او: در روایتی از نبی مکرم اسلام (ص) این گونه نقل شده است: «سه نفر چشم بر هم زدنی نسبت به وحی کافر نبودهاند: مؤمن آل یس، علی بن ابی طالب (ع) و آسیه همسر فرعون». براین اساس ، آسیه حتی قبل از نبوت حضرت موسی (ع)، به خدای یگانه ایمان داشته است.
♥️✨آسیه شاخص صبر: پیامبر اسلام (ص) آسیه را، برای زنان صابر، شاخص صبر و استقامت قرار داده، میفرماید: «هرگاه زنی در مقابل اخلاق و رفتار ناپسند شوهرش بسیار صبور و شکیبا باشد؛ به گونهای که اگر نتوانست دراو اثر بگذارد، حداقل تابع اعمال ناشایست و کجروی های او نباشد، خداوند اجر و پاداشی همانند اجر و پاداش آسیه به او خواهد داد».
♥️✨زنی که پیامبر به او سلام میرساند: او شخصیتی است که پیامبر اکرم (ص) به او سلام میرساند و حامل این سلام، خدیجه کبری (س) بود ؛ سلامی که سراسر برکت و رحمت است.
♥️✨همسری پیامبر اسلام (ص) در بهشت: بر اساس برخی از روایات یکی از کسانی که در بهشت افتخار همسری با رسول خدا را پیدا میکند آسیه همسر فرعون میباشد. نقل شده رسول خدا (ص) در هنگام نزع و جان كندن حضرت خديجه (س) بر او وارد شد. آن حضرت به ایشان فرمود: ای خدیجه مرگت را نبینیم ؛ چرا که مرگ تو برای ما بسیار سخت و گران است. هنگامی که به هووهای خود رسیدی، سلام ما را به ايشان برسان. خديجه (س) عرض كرد: اى رسول خدا آنها چه كسانى هستند؟ آن حضرت فرمود: مريم دختر عمران، كلثم خواهر موسى، و آسيه همسر فرعون. در این هنگام خديجه عرض كرد: ای رسول خدا بر شما مبارک باد...
شمارا بخدا ببینید پیامبر اکرم (ص) به حضرت خدیجه در زمان احتضار فرمود سلام مرا به هووهای خودت در بهشت برسان. نام برد: مریم، آسیه، و....
زن های این دوره و زمانه بودن باحالت دعوا و قهر جان میدادند و میگفتند راضی نیستم سر قبرم بیای.
حضرت خدیجه چه جوابی داد؟ مبارک باشه!
اگر زنان فعلی درحال مرگ باشند و شوهر به گنجشک ماده در هوا نظر بندازه چنان نفرینی میکنند که سنگ از وسط دو نیم بشه!
همه زنان را نمیگم. زنانی که تعصب جاهلی دارن.
منظور من زنانی هستن که سگ پشمالو و بچه و طلا و مبل و فرش و ماشین را بر شوهر ترجیح میدن و احترام و ارزش و جایگاه شوهر را نگه نمیدارند. صدها مصداق در ذهن دارم.
باخوبها که پیرو اسلام و دین و... هستند که حرفی ندارم. الان فرهنگ جامعه داره تغییر میکنه، این نظریه فمنیستی و فعالان اون افراد منحرف بشدت دارند کار میکنند و خیلی جاها موفق شدند.
🔅 خود پیامبر اکرم در زمان حیاتش سختی و رنج و گرفتاری برای حضرت خدیجه بخاطر انجام رسالت داشت ولی خم به ابرو نیاورد.
رفتن با پای پیاده از منزل تا غارحرا چهل روز کار هرکسی نیست.
سه سال محاصره درشعب ابیطالب کار آسانی نیست.
خرج کردن تمام ثروت حضرت خدیجه در جهت پیشبرد اسلام و مطیع و تسلیم پیامبر بودن و تحریم زنان قریش برعلیه حضرت خدیجه کار سادهای نیست.
کدام یک حاضر بودید در اون زمان که هنوز دین اسلام تعداد انگشت شمار یار داشت این مصائب را تحمل کنید؟!
ویژگیهای اخلاقی و صفات حضرت آسیه (س):
🌹تواضع: ایمان واقعی و کامل آسیه سبب شده بود که حضور ملکه با اقتدار مصر در کاخ پر از زرق و برق فرعون، آن هم در کنار فردی که ادعای خدایی میکرد، کوچکترین تأثیری بر روح بلند و با ایمان جناب آسیه نگذارد و روحیه تواضع را در وجود او قویتر کند. از نشانههای تواضع او ایمان واقعی در برابر خدای یکتا است که بنابر فرموده پیامبر اسلام (ص) وی هیچگاه به خدای متعال شرک نورزید...
🌹ایستادگی در برابر فساد: آسیه شخصیتی بود که محیط زده نبود و جامعه، شخصیت او را نساخته بود. او با منطق در برابر رژیمی فاسد ایستاد.
🌹مخالف مادی گرایی و توجه به معنویت: زرق و برق زده نبود و به تمام مظاهر دنیوی پشت کرد و از کاخ و رفاه و مادیات گذشت.
🌹صابر و حلیم در راه اعتقاد: او صبور بود و زیر شکنجه جان داد و به شهادت رسید، ولی از راه و مکتبش دست بر نداشت.
🌹حمایت از پیامبر زمان خود: وی حامی رهبر معصوم زمان خود، حضرت موسی (ع) بود.
🌹بلند همّت: یکی از ویژگیهای اخلاقی بسیار عالی مقدار آسیه بلند همتی او بود. وی به کمتر از بهشت و قرب خدا قانع نبود.
🌹شجاعت و شهامت: او در برابر تهدیدات فرعون از خود شجاعت و شهامت نشان داد به نحوی که تهدیدات و شکنجه های فرعون کوچکترین تأثیری در او نگذاشت.
🌹اهل منطق، عقل و وحی: آسیه منطق، عقل و وحی را بر مسایل خانوادگی ترجیح داد.
با نگاهی به زندگی آسیه میتوان دریافت که آن شخصیت بزرگوار چقدر زیبا در امتحان الهی پیروز شده است. انسان به طور طبیعی و به اقتضای نفس اماره، وقتی در ناز و نعمت قرار میگیرد، خدا و معنویت را فراموش نموده و دست به عصیان و طغیان میزند. اما جناب آسیه علیرغم اینکه در کاخ فرعون و در اوج قدرت بود، ذرهای تغییر در روح پر عظمت او ایجاد نشد. بر همین اساس موقعی که هنگامه امتحان پیش آمد، بسیار عالی در امتحان قبول شد.
💢 از جمله امتحانات او نجات حضرت موسی (ع) از چنگال ظلم و بیداد فرعونی در ایام طفولیت آن حضرت است. وی با کلمات و عبارات دقیق و حساب شده او ر از مرگ حتمی نجات داد.
💢 از دیگر ابتلائات آسیه، تحمل نمودن انسانی متکبر و مغرور مانند فرعون که ادعای خدایی میکرد و همسری با او است. حفظ ایمان و اعتقاد حقیقی در مکانی مانند کاخ فرعون امتحانی سخت و بلایی بزرگ بود که جناب آسیه به خوبی از این مهم بر آمد و در این آزمایش نیز پیروز شد.
💢 از جمله ابتلائات سخت آسیه ؛ حمایت علنی از حضرت موسی (ع) و تصدیق پیامبری آن جضرت بود ؛ چرا که لازمه حمایت از آن حضرت مساوی با مرگ ؛ آن هم مرگی سخت و درد آور که هر کسی توان و نیروی تحمل آن را نداشت.
💢 یکی دیگر از ابتلائات جناب آسیه که به طور قطع و یقین سختترین آزمایش ایشان بوده است، تحمل شکنجههای بسیار طاقت فرسا و زجرآوری بود که حتی پهلوانان دلیر و قوی در زیر آن به راحتی دست از عقاید خود برداشته و زود تسلیم میشوند. اما این بانوی عظیم الشأن نه تنها تسلیم گفتههای آنها نشد، بلکه با نثار جان خود، از حضرت موسی (ع) تا آخرین نفس دفاع و در راه عقیده پاک خویش به شهادت رسید....
🌷🌺🌷🌺🌷🌺🌷🌺
برای خود من جای تعجب است که این بانوی نمونه این ایمان واخلاص را در اون زمان و دراون خانه و...... ازکجا و کی تعلیم دیده بود و ایمان راسخ و محکم!
بنظرم لطف و عنایت خاص الهی و در جهت یاری حضرت موسی بوده باشه.
به زبان آسان ولی در عمل خیلی سخته که انسان در اوج و کمال ناز نعمت باشه ولی به همه اونها بیاعتنا و به عالم آخرت دلخوش، و این معامله...
معامله انسان باخداوند چه معامله پرسودی هست. خداوند بهترین مشتری جان و مال واخلاص و تقوای بندگان. بهشت را مشتاق آسیه قرار داد و همنشین حضرت مریم و خدیجه و فاطمه زهرا (س) و همسر پیامبر در بهشت!
ترجیح نسیه آخرت بر نقد دنیا فقط از یک ایمان قوی به خدا ومعاد برمیاد و کار هرکسی نیست.
تازه اون زمان دین یهود بود نه اسلام
همه چیز مهیا و غرق در نعمت و ثروت
ولی به شوهرش که هزاران بله قربان گو داره و ادعای خدایی داره میگه تو خدا نیستی! اگه راست میگی بگو خورشید و ماه و ستاره دور و بر سر من حاضر بشن. و فرعون را تحقیر کرد....
🌷🌺🌷🌺🌷🌺🌷🌺