#احکام
موضوع: #اسماء_متبرکه
یکی از موضوعاتی که باید مورد احترام و تکریم قرار بگیرد اسماء متبرکه مانند قرآن و نام خدا و نام ائمه می باشد به همین مناسبت چند نکته در این زمینه یاد آوری می شود:
1. حفظ احترام اسماء متبرّکه واجب است و قرار دادن آنها در مکانهایی که عرفاً هتک حرمت و اهانت به حساب میآید، جایز نیست.
2. سوزاندن اسامی و کلمات متبرکه (به فتوا یا احتیاط )حرام است ولی محو کردن آنها به گونه ای که بی احترامی نباشد، جایز است و برای محو کردن کلمات متبرکه مانند قران و نام خداوند تبارک وتعالی و آیاتی که در کتابها و مجلات چاپ شده میتوان به یکی از روشهای زیر عمل نمود:
الف: دفن کردن درجایی که بی احترامی نشود.
ب: در میان آب جاری پاک انداخته شود.
ج: بوسیله آب یا چیز دیگری خمیر شود.
د: می توان به بازیافت معتبر تحویل داد و چنانچه شک دارید که نسبت به آنها بی حرمتی صورت می گیرد، تحویل دادن جایز است.
منابع:اجوبه الاستفتائات امام خامنه ای، س 165 و 166 رساله جامع ایت الله سیستانی، ج 1، م 427و428
@mosquesahebzaman
معنی #ضرب_المثل حاجی حاجی مکه چیست؟
۱- کنایه از دیر به دیر آمدن کسی برای دیدن دوستان یا خانواده اش است.
مثلا وقتی کسی دوستش هرچند ماه یک بار به دیدنش می آید، وقتن رفتن به او می گوید: بازهم نشه حاجی حاجی مکه و بری چندماه دیگه برگردی؟!
۲- همچنین این ضرب المثل را به افراد بدقول به کار می برند؛ یعنی در یک تاریخی به کسی قولی می دهند اما در آن تاریخ هیچ اثری از آنها پیدا نمی شود!
ریشه ضرب المثل
در زمان های قدیم که وسایل حمل و نقل مانند امروزه پیشرفت نکرده بود، مردم با چهارپایان به سفر می رفتند. یکی از این سفرهای سخت و طاقت فرسا در آن زمان، سفر حج بود.
شاید نزدیک ۹ ماه در بیابان های گرم و پر از خار و خاشاک عبور می کردند تا خانه خدا را زیارت کنند. مردم از نقاط مختلف دنیا به خانه خدا می رفتند و چه بسا در آن جا حاجیان برای خود دوستانی پیدا می کردند که از اهل و دیار خودشان نبودند. از طرفی وسایل ارتباطی مانند گوشی همراه در آن زمان وجود نداشت.
به همین دلیل حاجی ها موقع خداحافظی با دوستان جدیدشان در مکه، به آنها می گفتند: حاجی حاجی مکه! یعنی دیدار دوباره ما در همین مکه و در ایام حج خواهد بود. البته که زمانی بسیار طولانی باید منتظر بمانیم. اصلا آیا پیش می آید که دوباره این سفر قسمت بشه یا نه، الله اعلم!
♦ بنابراین امروزه این ضرب المثل هرچند در معنای قدیم خود کاربردی ندارد اما در معنای کنایی به هرگونه طولانی شدن دیدار افراد با یکدیگر گفته می شود.
📚 @DasTanaK_ir | داناب
🌷امام_سجاد علیه السلام فرمودند:
🌴 لَوْ مَاتَ مَنْ بَيْنَ اَلْمَشْرِقِ وَ اَلْمَغْرِبِ لَمَا اِسْتَوْحَشْتُ بَعْدَ أَنْ يَكُونَ اَلْقُرْآنُ مَعِي
🍃 اگر تمام کسانی که در میان مشرق و مغرب هستند از دنیا بروند (و من تنها بمانم) و قرآن با من باشد وحشت مرا نمی گیرد (و نمی ترسم).
📖 کافی ج۲ ص۶۰۲
#حدیث_روز
@mosquesahebzaman
🔵 ابوبصیر، نابینای بینا
🔸 روزی حضرت باقر علیهالسلام با بعضی از اصحاب در مسجد مدینه نشسته بودند. حضرت عملی را انجام دادند که ممکن است شما تعجب کنید، ولی تعجب نکنید که این را خیلی از شیعیان کوچکشان هم دارند (من سراغ دارم).
🔸حضرت به آنهایی که آنجا بودند فرمود که من الآن اینجا همینطور که نشستهام مخفی میشوم، هرکسی که میآید از او سراغ مرا بگیرید، ببینید چه جواب میدهد؟ افرادی آمدند و اینها میپرسیدند: از ابی جعفر سراغی داری؟ میگفتند: نه (امام نشسته بود و آنها نمیدیدند).
🔸 ابوبصیر کور وارد شد. حضرت اشاره کرد، فرمود: از این بپرسید. گفتند: ابوبصیر! از ابیجعفر خبری داری؟ گفت: پس این خورشید تابان چیست که اینجا نشسته؟!
🔸 این، مقام انسان را نشان میدهد که در او حسهایی وجود دارد که اگر آنها را تربیت کند، چیزهایی را میبیند که هیچ بینای ظاهری آن چیزها را نمیبیند.
📗 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج۴، ص۱۹۲
ــــــــــــــــ
#داناب (داستانکونکاتناب)
✅دعا کردن برای یکدیگر در عرفه
🛑 عَلِيٌّ عَنْ أَبِيهِ قَالَ: رَأَيْتُ عَبْدَ اَللَّهِ بْنَ جُنْدَبٍ فِي اَلْمَوْقِفِ فَلَمْ أَرَ مَوْقِفاً كَانَ أَحْسَنَ مِنْ مَوْقِفِهِ مَا زَالَ مَادّاً يَدَيْهِ إِلَى اَلسَّمَاءِ وَ دُمُوعُهُ تَسِيلُ عَلَى خَدَّيْهِ حَتَّى تَبْلُغَ اَلْأَرْضَ فَلَمَّا صَدَرَ اَلنَّاسُ قُلْتُ لَهُ يَا أَبَا مُحَمَّدٍ مَا رَأَيْتُ مَوْقِفاً قَطُّ أَحْسَنَ مِنْ مَوْقِفِكَ قَالَ وَ اَللَّهِ مَا دَعَوْتُ إِلاَّ لِإِخْوَانِي وَ ذَلِكَ أَنَّ أَبَا اَلْحَسَنِ مُوسَى عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَخْبَرَنِي أَنَّ مَنْ دَعَا لِأَخِيهِ بِظَهْرِ اَلْغَيْبِ نُودِيَ مِنَ اَلْعَرْشِ وَ لَكَ مِائَةُ أَلْفِ ضِعْفٍ فَكَرِهْتُ أَنْ أَدَعَ مِائَةَ أَلْفٍ مَضْمُونَةً لِوَاحِدَةٍ لاَ أَدْرِي تُسْتَجَابُ أَمْ لاَ.
🔰على بن ابراهيم از پدرش اينگونه نقل مىكند:
عبداللّه بن جندب را در موقفِ [عرفات] دیدم و وقوفی نیکوتر از وقوف او ندیدم. پیوسته، دو دستش به سوی آسمان، بلند و اشکهایش بر گونه هایش روان بود، به طوری که به زمین میریخت. وقتی مردم [از عرفات] بازگشتند، به او گفتم:
ای ابو محمّد! هرگز وقوفی بهتر از وقوف تو ندیده ام.
گفت: به خدا سوگند که من، جز برای برادرانم دعا نکردم؛
زیرا ابو الحسن موسی [کاظم](علیه السلام) به من خبر داد که هر کس برای برادرش، پشت سرِ او دعا کند، از عرش ندا می آید:
«و برای تو باد، صد هزار برابر [آنچه برای برادرت دعا و درخواست کردی]!». از این رو، من خوش نداشتم که یکصد هزار دعای تضمین شده را به خاطر یک دعا که نمیدانم مستجاب می شود یا نه، رها کنم.
📘الکافی ج۲ص۵۰۸.
/امام زمان علیهالسلام در روز عرفه برای ما
دعا میکند، ما هم برای او دعا کنیم/
🌼 الّلهُـمَّ عَجِّـلْ لِوَلِیِّکَــ الْفَــرَج 🌼
🔴 اذکار پیش از دعاهای روز عرفه
🔵 از مجموع روایت اهل بیت عصمت و طهارت سلام الله علیهم اجمعین خاصه امام صادق سلام الله علیه که در مصباح المتهجد و اقبال الاعمال و مصباح کفعمی آمده است پیش از شروع به دعای عرفه اذکار زیر گفته شود:
🔻۱. صد مرتبه: (اللَّهُ اَكْبَرُ)
🔻۲. صد مرتبه: (الْحَمْدُ للَّهِ)
🔻۳. صد مرتبه: (سُبْحانَ اللَّهِ)
🔻۴. صد مرتبه: (لا اِلهَ اِلَّا اللَّهُ)
🔻 ۵. صد مرتبه: سوره توحيد
🔻۶. صد مرتبه: آية الكرسي
🔻۷. صد مرتبه: صلوات بر محمّد و آل محمّد (صلی الله و علیه و آله)
🔻۸. صد مرتبه: سوره قدر
🔻 ۹. ده مرتبه: لا اِلهَاِ لَّااللَّهُ، وَحْدَهُ لا شَريكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ، يُحْيي وَيُميتُ، وَيُميتُ وَيُحْيي، وَهُوَ حَي لا يَموُتُ، بِيَدِهِ الْخَيْرُ، وَهُوَ عَلي كُلِّشَيءٍ قَديرٌ.
🔻 ۱۰. ده مرتبه: اَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذي لا اِلهَ اِلاَّ هُوَ الْحَي الْقَيُّومُ وَاَتوُبُ اِلَيْهِ
🔻۱۱. ده مرتبه: يا اَللَّهُ ،
ده مرتبه: يا رَحْمنُ ،
ده مرتبه: يا رَحيمُ ،
ده مرتبه: يا بَديعَ السَّمواتِ وَالْأَرْضِ،
ده مرتبه: يا ذَاالْجَلالِ وَالْإِكْرامِ ،
ده مرتبه: يا حَي يا قَيُّومُ ،
ده مرتبه: يا حَنَّانُ يا مَنَّانُ ،
ده مرتبه: يا لا اِلهَ اِلاَّ اَنْتَ ،امينَ
🟢 سپس بگو:
اَللّهُمَّ اِنّي اَسْئَلُكَ يا مَنْ هُوَ اَقْرَبُ اِلَي مِنْ حَبْلِ الْوَريدِ، يا مَنْ يَحوُلُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ، يا مَنْ هُوَ بِالْمَنْظَرِ الْاَعْلي وَبِالْاُفُقِ الْمُبينِ، يا مَنْ هُوَ الرَّحْمنُ عَلَي الْعَرْشِ اسْتَوي، يا مَنْ لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيءٌ، وَهُوَ السَّميعُ الْبَصيرُ، اَسْئَلُكَ اَنْ تُصَلِّي عَلي مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ و بخواه حاجت خود را
📚چنانچه گفته شد این اذکار از جمع روایی بین روایات #مصباح_المتهجد ص۶۸۷ و #اقبال_الاعمال ج۱ ص ۳۳۷ و #مصباح_کفعمی ص۶۶۱ ذکر شد
#روز_عرفه