روند تخمگ گذاری با تنبلی تخمدان
☑️کارکرد تخمدانها با وجود تنبلی تخمدان طبیعی نیست و هورمون تستوسترون بیش از حد تولید میشه. تستوسترون هورمون مردانه ست ولی در زنان نیز وجود داره. بصورت طبیعی، تخمدان زنان مقادیری از آنرا ترشح میکنه ولی در تنبلی تخمدان تولید آن زیاد میشه
⬅️حدود یکبار در ماه، تخمدان توده های کروی شکلی میسازد که تخمک نارس یا فولیکول نام دارد
🚺همچنان که فولیکول رشد میکند، هورمون آزاد میکنه، سپس تخمک رسیده را آزاد میکند، به این روند تخمک گذاری میگویند.
🔺🔺 ولی در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک یا همون تنبلی تخمدان، تخمدانها به جای تولید یک تخمک رسیده، تعداد زیادی فولیکول ریز میسازند، تعادل هورمونها بهم میخورد، تخمک گذاری ماهانه اتفاق نمی افتد و بارداری رخ نمیدهد.
@mama_bardari👼
سندرم تخمدان پلی کیستیک وضعیتی است که در آن به دلیل تغییرات وضعیت هورمونی بدن خانم ها تخمک گذاری اتفاق نمی افتد و پریودها با فاصله طولانی رخ میدهند یا گاهی به کلی و برای مدت طولانی قطع میشوند.
موهای زائد در صورت و بدن خانم رشد میکند و فرد مبتلا دچار چاقی به خصوص چاقی شکمی می شود.
نام تخمدان پلی کیستیک از تصویر این تخمدان در سونوگرافی گرفته شده است که به صورت کیست های ریز کوچک در سونوگرافی دیده می شود. که البته اندازه این کیست های کوچک، کمتر از یک سانت است ولی تعداد آن ها بیش از حد طبیعی است. .
👈علائم بالینی تخمدان های پلی کیستیک:
۱.ناباروری
۲.قاعدگی های نامرتب اغلب بصورت تاخیر و حتی قطع قاعدگی
۳.رشد موهای زائد یا هیرسوتیسم
۴.آکنه؛پوست چرب
۵.ریزش مو
۶.افسردگی
۷.اختلالات تنفسی مثل قطع تنفس در خواب
@mama_bardari👼
احتمال بارداری در کدام روزها بیشتر است⁉️
👈برای حامله شدن، زمان بندی دقیق بیشتر از هر چیز دیگری اهمیت دارد.
👈 اسپرم می تواند دو تا سه روز زنده بماند، اما تخمک فقط ۱۲ تا ۲۴ ساعت زنده خواهد ماند.
👈برای افزایش احتمال حامله شدن، باید در حوالی زمان تخمک گذاری، بیشتر از یکبار آمیزش داشته باشید.
👈 همچنین نزدیکی یک تا دو روز پیش از تخمک گذاری و سپس انجام آمیزش مجدد در روز تخمک گذاری نیز مناسب است.
👈در این حالت، احتمالا تعداد بیشتری از اسپرمهای سالم در لوله های فالوپ، آماده رها شدن تخمک خواهند بود.
👈البته، زمان دقیق رها شدن تخمک در خانمها، مشخص نیست و به طول دوره قاعدگی آنها بستگی دارد. تخمک گذاری در خانمها معمولا ۱۴ روز پیش از آغاز پریود بعدی انجام می شود.
👈دقت کنید که این زمان، بر خلاف باور عموم، دقیقا در وسط دوره ماهیانه آنها قرار ندارد.
👈 اگر دوره شما ۲۸ روزه باشد (که متوسط سیکل قاعدگی در خانمها همین مدت است)، آنگاه می توان گفت که تخمک گذاری تقریبا در وسط دوره انجام می شود.
👈اما اگر مثلا دوره شما ۳۵ روزه باشد، تخمک گذاری در روز بیست و یکم انجام خواهد شد، نه روز هفدهم که وسط دوره است.
@mama_bardari👼
بارداری مولار یا در اصطلاح عامیانه، بچه خوره، چیست⁉️
اگر هنگام لقاح و بارورسازی تخمک، مشکلات کروموزومی خاصی وجود داشته باشد، حاملگی مولار رخ میدهد. یعنی یا تخمک بارورشده اصلاً به جنین تبدیل نمیشود یا رشد ناقص و ناهنجاری خواهد داشت.
بارداری مولار ممکن است به صورت کامل یا جزئی باشد. در بیشتر موارد بارداری مولار کامل، تخمک بارور، دو نسخه از کروموزمهای پدر را داراست و در عوض، هیچ کروموزومی از مادر را ندارد. در این حالت، جنین، ساک حاملگی و جفت طبیعی تشکیل نمیشود بلکه جفت به تودهای از کیستهایی تبدیل میشود که شبیه به یک خوشۀ انگور هستند. در بارداری مولار جزئی، معمولاً تخمک بارور دو نسخه از کپی کورموزمهای پدر و یک نسخه از کروموزمهای مادر را دارد و در این حالت، مقداری از بافت جفت و ساک بارداری، تشکیل می شود و حتی جنین یا بخشی از بافت جنین نیز شکل میگیرد، اما در بیشتر موارد به قدری غیرطبیعی است که امکان رشد و زنده ماندن نخواهد داشت.
خونریزی شدید، تهوع و استفراغ شدید و دفع کیستهای به شکل انگور از واژن، از علائم بارداری مولار است.
@mama_bardari👼
چه #واکسنهایی رو در بارداری #نباید تزریق کنیم⁉️
واکسنها بهطورکلی به سه دسته تقسیم میشود که شامل واکسنهای حاوی ویروس زنده، واکسنهای حاوی ویروس کشتهشده و واکسنهای حاوی توکسوئیدها یعنی پروتئینهایی با ساختار شیمیایی تغییریافته، بیخطر و استخراجشده از باکتریهاست.
از میان این انواع واکسنها، زنان باردار نباید واکسنهای ویروس زنده مانند واکسن سرخک، اوریون، سرخجه و آبلهمرغان را تزریق کنند، زیرا این واکسنها میتواند خطراتی را برای جنین به وجود بیاورد.
اما تزریق واکسنهای حاصل از ویروس کشتهشده مانند واکسن آنفلوانزا و واکسن توأم کزاز، دیفتری در دوران بارداری بیخطر است.
با این وجود قبل از زدن هر واکسنی حتماً با پزشک متخصص زنان یا مامای خود مشورت کنید.
@mama_bardari👼
برای جلوگیری از افزایش وزن زیاد در حاملگی از مصرف چربی های اشباع ، شکلات و بیسکوییت و نوشیدنی های شیرین خودداری کنید و بیشتر سبزیجات و میوه استفاده کنید.
مثل هرم غذایی بالا👆😋
@mama_bardari👼
◻️ بارور شدن تخمک:
▫️ بعد از نزدیکی جنسی، اسپرم از دهانۀ رحم وارد رحم میشود و به سمت لولههای رحم حرکت میکند. اگر یکی از اسپرمهایی که توانسته است به لولۀ رحم برسد، به تخمک نیز برسد و وارد آن شود، میتواند تخمک را بارور کند. در این حالت دیوارۀ خارجی تخمک تغییر حالت میدهد و اجازۀ ورود اسپرم دیگری را نخواهد داد.
▫️ ژنها و جنسیت جنین در لحظۀ لقاح تعیین میشود. اگر اسپرم دارای کروموزوم Y باشد، کودک شما پسر و اگر دارای کروموزوم X باشد، فرزندتان دختر خواهد بود. تخمک بارور حدود سه تا چهار روز در لولۀ رحم باقی میماند، اما طی ۲۴ ساعت بعد از بارور شدن، به سرعت شروع به تقسیم سلولی میکند تا به بلاستوسیست تبدیل شود.
▫️ بلاستوسیست که تخمک لقاح یافتهای است، به مدت چند روز تقسیم سلولی انجام میدهد، در طول لولۀ رحم به سمت رحم حرکت میکند و در این زمان تقسیم سلولی ادامه پیدا میکند.
@mama_bardari👼
نکاتی در مورد پیشگیری اورژانسی از بارداری:
1-قرص های اورژانسی باید در اولین فاصله زمانی پس از نزدیکی مصرف شوند تا بیشترین اثربخشی را داشته باشند.
2-در صورت استفراغ تا قبل از 2 ساعت از خوردن قرص، خوردن مجدد قرص ضروری است.
3-این روش نباید جایگزین یکی از روش های پیشگیری از بارداری گردد و فقط در مواقع اضطراری استفاده شود.
4-یک خانم نباید در صورت داشتن چند تماس جنسی محافظت نشده در طول یک دوره قاعدگی (فاصله بین قاعدگی تا قاعدگی بعدی) چند بار از روش پیشگیری اورژانس از بارداری استفاده کند.
@mama_bardari👼
غربالگری سه ماهۀ اول بارداری چطور انجام میشه⁉️
غربالگری سه ماهۀ اول شامل سونوگرافی انتی و آزمایش خون است که به منظور غربال و تشخیص احتمال وجود برخی از نقصهای کروموزومی مادرزادی جنین انجام میشود. پزشک شما از هفتۀ ۱۱ تا آخر هفتۀ ۱۳، آزمایش غربالگری سه ماهۀ اول را درخواست خواهد کرد. در آزمایش خون این غربالگری، با اندازهگیری شاخصهایی در خون شما مشخص میشود که جنین احتمال نقص مادرزادی دارد یا خیر. همچنین در این غربالگری، سونوگرافی انتی نیز انجام میشود. در این سونوگرافی، پزشک مایع پشت گردن جنین را اندازهگیری میکند که مشخصکنندۀ احتمال وجود سندرم داون در جنین است. اگر پزشک در غربالگری سه ماهۀ اول موارد خطر را ببیند، آزمایشهای تشخیصی را درخواست خواهد کرد. این آزمایشها همه برای این است که از به دنیا آمدن جنین با برخی نقصهای شناختهشدۀ مادرزادی جلوگیری شود.
@mama_bardari👼
تاثیر لباس پوشیدن در ابتلا به بیماری ها:
یکی از شایع ترین بیماری زنان ابتلا به عفونت های زنانه در اثر پوشیدن لباسهای تنگ در طولانی مدت است که این شلوار ها مانع از تبخیر می شوند و وقتی ناحیه تناسلی مرطوب باشد، احتمال بروز عفونت های قارچی از قبیل کاندیدیاز بیشترشده و روند درمان بیماری زنان را سخت می کند.
@mama_bardari👼
چرا قاعدگی خلق و خوی آدم را عوض میکند ؟
اصولا سندروم پیش از قاعدگی به این دلیل رخ میدهد کهبدن به تغییرات هورمونی، حساس میشود. ۱۰روز پس از شروع قاعدگی، سطح هورمون هایی مثل پروژسترون و استروژن به سرعت تغییر میکنند و این تغییر سبب بروز علائمی مثل نفخ، تغییرات خلق و خو، سردرد، حساسیت پستانها وخستگی میشود.
@mama_bardari👼
بيش از ١٥ درصد زوجها #نابارور هستند. در اين بين در حدود پنجاه درصد موارد #مردان نقش دارند. مهمترين عامل نابارورى مردان اختلال در توليد اسپرم، ميزان اسپرم يا تحرك ناكافى آن براى رسيدن به تخمك است.
اصلى ترين علامت نابارورى، بچه دار نشدن است. گرچه برخى علائم مى تواند پيشگويى كننده اين اختلال باشد.علائمى مثل كاهش ميل جنسى،اختلال در نعوظ،حجم كم منى بعد از انزال،
كاهش موهاى بدن و صورت،بزرگ شدن پستانها( ژنيكو ماستى) ،درد و تورم بيضه هايا گشاد شدن عروق بيضه ها ممكن است وجود داشته باشد.
ابتلا به بيماريهاى عفونى دستگاه تناسلى،ايدز و سوزاك،التهاب بيضه و اپيديديم،واريكوسل درمان نشده،بيماريهاى ساختمان بيضه و مجراى تناسلى ،اختلالت هورمونى و تعداد كم اسپرم برخى علل ديگر مى توانند عامل نابارورى مردان باشند.
@mama_bardari👼