یکی از راه ها برای اینکه بچه ها کل خونه رو کثیف نکنن اینه که یه محدوده ای رو بر حسب فضایی که دارید اینجوری چسب بزنید.
بگید این محدوده ی بازیته هر کاری خواستی بکن ولی کل خونه رو نباید کثیف کنی..
اجازه بدین کودک برای خودش یه محدوده داشته باشه.
🆔@mamaneennemone
#فرزندداری
نحوه برخورد با کودک غرغرو
🔸معمولا ما موقع برخورد با بچه غرغرو واکنش شدید نشون میدیم،مثلا میگیم: «بسه دیگه، غر نزن!» یا اینکه بدون هیچ حرفی فقط در یخچال رو محکم میبندیم یا با عصبانیت همون لیوانی رو که بچهمون از رنگ اون خوشش نمیاد جلوش میذاریم؛ اونم نه آروم، بلکه تقریبا لیوان رو روی میز میکوبیم که نشون بدیم چقدر از غرزدن بچه عصبانی هستیم😔
🔸یادتون باشه غرزدن بچهها دلایل علمی داره و اون میخواد با غرزدن کاری رو پیش ببره. فقط در این صورته که دیگه دلخور نمیشید و سعی میکنید با دلسوزی واکنش نشون بدید.
1⃣ بچه غرغرو به چیزی نیاز داره
🔸یکی از اصلیترین دلایل غرزدن بچهها درموندگی اوناست.وقتی اونا به چیزی نیاز دارند یا کمک میخوان، غرغر میکنن.گاهی حتی این غرزدن به گریه تبدیل میشه تا به شما بفهمونن که «دیگه نمیتونم مثل یه آدمبزرگ رفتار کنم.لطفا مثل یه بچه ازم مراقبت کن».
وقتی بچهها استرس دارن،گرسنه یا تشنهان،خسته شدن یا در موقعیتی قرار گرفتن که تغییری در روال روزمره زندگیشون ایجاد شده و صدای شیرین اونا تبدیل میشه به صدای بلند و لجبازی 😖
🆔@mamaneennemone
اگر کودکی
به دستور بزرگترها و با ترس و تنبیه
درس خواند،
کاری انجام داد،
یا ورزش کرد؛
در اولین فرصت که آزادی پیدا میکند، دیگر آن کارها را انجام نخواهد داد.
به جای تنبیه، در کودکان علاقه به درس خواندن، تلاش کردن یا ورزش کردن ایجاد کنیم.
🆔@mamaneennemone
مقابله با باجگیری کودکان
این خود شما هستید که بچهها را به باجگرفتن عادت میدهید.
اگر دوست دارید کودک خود را با پاداش دادن به انجام کارهای بهتر تشویق و ترغیب کنید، نباید به هیچوجه این کار را قبل از انجام اقدام پسندیدهای انجام بدهید چون در این صورت به او پاداش نمیدهید بلکه باج میدهید تا کاری را که باید انجام دهد.
به علاوه، نباید برای ساکت کردن جیغ و داد و بدرفتاری فرزندتان به او باج بدهید. میتوانید پیشگیری کنید، قبل از بدرفتاری فرزندتان او را تشویق کنید!
🆔@mamaneennemone
به کودکان وعده ندهید و از آنها وعده نگیرید روابط ما باآنها باید براساس اعتماد واطمینان باشد.
وقتی برای تأیید گفته خود مجبورید وعده بدهید، یعنی دارید اقرار میکنید که «وعده داده نشده ام» اعتبار ندارد.
🆔@mamaneennemone
وقتی به کودک میگویید
دیگه باهات قهرم
چون بچه بدی هستی،
یعنی باجگیری عاطفی
و مصداق آزارعاطفی هست.
شما به فرزندتون این پیام رو میدین که هر زمانی که اونطور که من میخوام نباشی تنها و بی پناه خواهی موند و این برای بچه ها تعبیری از مرگ و جدایی هست.
بچه هایی که با این نوع از تهدیدها روبرو میشن در روابطشون دائم باج میدن که تنها نمونن و یا از ترس تنها موندن وارد رابطه های عمیق عاطفی نمیشن و معمولا اضطراب از دست دادن دارند.
🆔@mamaneennemone
🔶راهکارهای مدیریت استرس در کودکان
برنامههای تلویزیون چه خوب و چه بد در روح و روان کودک تاثیر میگذارد. والدین نباید فرزندشان را آزاد بگذارند تا همه برنامههای تلویزیون را ببیند، اگرچه بعضی از برنامههایی که از تلویزیون پخش میشود مفید و آموزنده بوده، اما بعضی از برنامهها استرسزا هستند. مثل فیلمهای خشونتآمیز. پس دیدن برنامههایی که باعث بهوجود آمدن رفتارهای خشونتآمیز یا بدخلقی و گستاخی در وجود کودکتان و همچنین باعث ایجاد حملات عصبی در احساساتش میشود، درست نیست. در هنگام پخش این قبیل برنامهها لطفا تلویزیون را خاموش کنید و با فرزند عزیزتان بنشینید و درباره کارهایی که در طی روز انجام داده، صحبت کنید؛ البته باید با دقت به حرفهایش گوش بدهید، حتی میتوانید با هم بازی کنید یا به یک مکان تفریحی بروید و حسابی خوش بگذرانید.
🆔@mamaneennemone
💝به نام ایزد رحمان دانا
💚خداوند جهان حی توانا
💝الهی به امیدتو🙏
🗓 امروز چهارشنبه
🔹9 خرداد 1403
🔸20 ذی القعده 1445
🔹 29 مه 2024
#ذکر_روز_چهارشنبه
صدمرتبه
یا حی یا قیوم
پاسخ دادن به نیاز واقعی بچه ها یعنی رابطه عاشقانه با آنها واین باعث می شود که بچه خانواده محور بار بیاید.
قلب این بچه دست خداست، شما وظیفه تان را انجام بدهید، خدا کاستی ها را جبران می کند. پس نیازهای بچه ها را بشناسیم و به نیازهای آنها پاسخ بدهیم.
🆔@mamaneennemone
کودک را وارد مسائل اقتصادی نکنیم
!
"نـداريم، نيست!
از پس مخارج برنمیایم!
گرون ميشه، پولا رو دزدیدن، اختلاس شد، سال بعد میخواد قحطی بیاد!"
🔻صحبت از نداری، كودک را #ناامن میكند.
شاید باور نکنید امروزه دغدغه خيلی از بچهها همينه كه بالاخره بابام پول داره يا نه؟ پول بابام تموم شده؟ اگه تموم شه، چـه اتفاقی برامون میافته؟
✅پدر و مادر بايد تفكر فراوانی را در خانه حاكم كنند. کودک نباید درگیر مسائل اقتصادی ما، بیپولی و تحریم و... شود.
اولين ناامنی اقتصادی در خانواده، ترويج تفكر نداری است. تفكر فراوانی، به معنی خوشخيالی و گول زدن خودمان و فرزندمان نيست؛ بلكه برای کودک ايجاد امنيت روانی است.
🔻کودک توان حل مشکلات مالی ما و کشور ما را ندارد. خودش را ضعیف و ناتوان میبیند و گاه حتی فکر میکند خودش عامل این بدبختی و شرایط است.
🆔@mamaneennemone
چه کار کنیم که بچه ها به حرفمان گوش دهند؟
تقریبا همه والدین به مرور متوجه می شوند داد زدن با صدای بلند بر سر کودک در حالت تمام قد (یا حتی از اتاق دیگر) تاثیری که باید را ندارد. خم شوید یا زانو بزنید یا کودک را بالا بیاورید تا هر دو در یک قد قرار بگیرید. با این کار با هم چشم در چشم می شوید و می توانید بهتر توجه او را به خود جلب کنید.
هنگام صبحانه وقتی کنار فرزند خود می نشینید و یادآوری می کنید که صبحانه را کامل بخورد، او بیشتر به حرف شما گوش می دهد. باید بدانید رابطه چشم در چشم با کودک هنگام صحبت با او بسیار مهم و موثر است.
🆔@mamaneennemone