د همه را هُل بدهیم. هر کسی به موقعیت خودش، یک پدر و مادر ممکن است تحمیل هایی به فرزند داشته باشند برای سعادت فرزند اصرار دارند. ممکن است مسئولین یک جامعه و مربیان مدرسه، روش هایی را پیاده می کنند که تحمیل در آن بیشتر دیده میشود و نتیجه معکوس می دهد. هرچه ما از تحمیل فاصله بگیریم و آزادی را در جریان تربیت آنچنان که انبیاء و اوصیاء رعایت می کردند رعایت بکنیم، نتیجه ی بهتری می گیریم. مربی مظلوم واقع میشود. فرد بعضی مواقع عکس العمل منفی نشان میدهد و مربی هم در جریان دادن آزادی به او رو داده است و او هم سوء استفاده میکند. این اجتناب ناپذیر است بخاطر همین است که اولیاء خدا همیشه مظلوم بوده اند. اگر می خواستند با رو کم کنی عمل کنند، کاری نداشت و همه را سر جای خودشان می نشاندند. اگر دقت بکنیم می بینیم مرز بسیار ظریفی وجود دارد. گاهی این قدر فروتنانه برای آزادی انسان احترام قائل بودند که انسان ها جرات پیدا می کردند که به اولیاء خدا ظلم کنند. ما باید اولیاء خدا را مقتدران مظلوم و یا مظلومان مقتدر بدانیم. مظلومیتشان به خاطر رعایت آزادی انسان بود.
مهمترین ویژگی تربیت دینی چیست؟
اگر ما تربیت را تاثیر گذاری بر دیگران به منظور رشد انسانها در نظر بگیریم، شیوه ی تاثیر گذاری بر دیگران بگونه ای باید باشد که استقلال فرد و کرامت انسانی را حفظ بکند. ما پیش از اینکه به هدف تربیتی بیندیشیم، باید انسانیت انسان را در مسیر این رشد و پرورشی که میخواهیم به او بدهیم حفظ کنیم. پرورش در مورد گیاه صادق است زیرا گیاه در مقابل پرورش دهنده بی اراده است و او تمام تلاش خود را می کند. ولی در مورد انسان نمی توان این جوری گفت. در مورد انسان بهتر است کلمه ی پرورش را انتخاب نکنیم تا یاد پرورش گل و گیاه نیفتیم. رعایت و استقلال به این است که فرصت انتخاب و فرصت آنکه خود فرد بتواند انگیزه ای در خودش ایجاد بکند را به او بدهیم. فرصت بدهیم تا از آموخته هایش و از علاقه های قلبی خودش بهره برداری بکند و روی پای خودش بایستد و خوب بشود. یکی از ویژگی های مهم آن این است که کاری می کند خود فرد خوب بشود. نه ما او را وادار به یک خوب بودن سطحی یا صوری که مثل فنر تا رها کنیم به سمت خودش برمیگردد بکنیم. نتیجه ی این رعایت استقلال و کرامت این خواهد بود که خوبی با ثبات و عمیقی پیدا خواهد کرد. نتیجه ی دیگرش این خواهد بود که خوبی ارزشمندی خواهد شد.
در قاموس دینی ما ارزش وقتی در رفتار یک انسان تولید میشود که خدا ببیند منشا این رفتار در وجود خود شخص و در لابلای عمق شخص نهادینه شده باشد و همچنین در قسمت زیبای قلبش نهادینه شده باشد. مثلاً اگر کسی برایش نهادینه شده باشد ولی در ظاهر قلبش باشد و تا دیگران را دید و منافع خودش را دید، لبخند بزند و متواضع باشد و هیچ حق و باطلی را در نظر نگیرد، این انسان چاپلوسی می شود که چاپلوسی در او نهادینه شده است. باید هم باثبات باشد و هم از قسمت قشنگ قلبش سرچشمه گرفته باشد. اگر از ترس این و آن نماز بخواند چه فایده ای دارد؟ عادت کردن به این جور نماز خواندن و تواضع کردن بخاطر این است که شما به او فرصت ندادید این رفتار خوب از لایه های عمیق قلبش سرچشمه بگیرد. ما با شکل دادن برخی حوادث در بیرون زندگی فرد و ایجاد فضاهای مناسب می توانیم تاثیری بر فرد بگذاریم اما این تاثیر باید خیلی ظریف باشد. بالاخره شما یک جور می توانید تاثیر بگذارید و فرد را وادار بکنید و جور دیگری هم می توانید تاثیر بگذارید. مثلاً غیبت کردن روش خوبی برای تربیت افراد است. ما آبرویشان را می بریم، آنها خودشان را جمع میکنند. حواسشان باشد که دیگر خطا نکنند. اگر خدا غیبت کردن را مجاز می کرد ما در تربیت دینی خیلی موفق بودیم. می گفتیم آبرویت را می برم و او حواسش را جمع می کرد. اما در نهایت این زندگی چه خواهد شد؟ کسی که مدام در ترس از آبروی خودش و مدام در کسب وجاهت خودش، با دیگران رفتار خوب بکند این چه آدمی است؟ در بعضی موارد به اهداف رفتاری رسیده ام. شاید با این تهدید خواسته اند در او جرقه ای بزنند ولی در واقع کرامت او را از بین برده اند و این فرد دیگر به درد نمی خورد. عمل خوبش هم دیگر ارزش نخواهد داشت.
امام رضا (ع) می فرماید: گناه نکردن بعضی ها شما را فریب ندهد، شاید ملاحظه کردنش بخاطر ترسش باشد. آدم ترسو و بی عرضه ای است که جرات گناه کردن ندارد. در جوانی با فردی دوست بودم که خیلی متواضع و با حیا بود. وقتی مدتی با او بودم و با خانواده اش رفت و آمد کردم، به او گفتم: تو آدم با حیایی نیستی بیشتر ترسو و بزدل هستی. بعضی دانش آموزان خودشان را با حیا نشان می دهند تا خراب نشوند. شجاعت ندارند. اینها خیلی مهم است. ما فقط رفتار نهایی که می خواهد از فرد صادر بشود را نمی خواهیم. ما پشتوانه های آن را هم میخواهیم. فطرت و خصلت های بلند انسانی او را تخریب نکنیم. در خارج از کشور با دانشجویی می رفتیم. او کمی دیرتر چر
اغ ماشین را روشن کرد و پلیس رفتار خیلی بدی با او کرد البته ظاهراً رسمشان بود. در کشوری پیشرفته مثل کانادا خیلی بعید بود. ما یک ساعت زیر نورافکن پلیس بودیم و جرات نمی کردیم پایین بیاییم. زیرا خطر کتک زدن هم بود. این رفتار، غیر انسانی بود. این نظم اگر در آنجا بوجود میآید چه فایده ای دارد؟ ما نظم را برای چه میخواستیم؟ نظم را میخواستیم که منظم باشیم و یک عده ای دیگر در جامعه راحت زندگی کنند. در غرب هر نظمی ایجاد میشود به نفع سرمایه داران بزرگ است نه خود مردم. البته راضی هم هستند. راضی بودنشان هم به درد نمی خورد. به چه قیمتی این نظم را بدست آورده اند. اگر جوانی را به کازینو فرستادی و قمار باز شد و شخصیت ترسویی پیدا کرد و در مقابل پلیس عصیان نکرد، بگوییم چه جوان آرامی است. او را جایی گرفتار هوس ها و قمار بازی ها کرده ایم و تخلیه شده و دیگر عصیان نمیکند و در مقابل پلیس می گوید: چشم. این را یک شهروند خوب می دانند. اگر رفتارهای غلط مثل می خوارگی انسان را در مقابل پلیس ترسو کرد و انسان، منطقی مقابل پلیس تواضع نکرد بلکه تواضع ناشی از تحمیل ترس باشد، چه ارزشی دارد؟پس مهمترین ویژگی تربیت دینی استقلال فرد مبتنی بر روشهای اصیل انسانی است.
تا ما درباره آزادی و استقلال فرد صحبت میکنیم می گویند: بله غرب همه آزادی دارند و ثواب یکطرف و گناه یکطرف است. پس مد نظر شما از فضای خوب تربیتی چنین فضایی است. مصداق این فضای غربی است. خیر چیزی که ما در فضای غرب از آزادی می بینیم این نیست. اتفاقی که می افتد این است که شما را با یک عمل مثلاً شهوت آلودی اسیر می کنند و بعد می گویند: آزاد هستید انتخاب کنید. آن فضا عادلانه نیست. ما یک قیامت ندیده داریم. حداقل این طرف هم یک شهوات ندیده داشته باشیم. چرا خدا روی شهوات پرده می کشد؟ برای اینکه انسانها آزادی شان سلب نشود. و آزادنه انتخاب بکند. خدا میگوید: من که جلو نیامده ام اگر جلو می آمدم، همه دلباخته می شدند هرچند ظرفیت را نداریم که از ابتدا او را ببینیم. بهشت را هم بیرون نیاورده ام، اگر بیرون می آوردم کسی دنیا را انتخاب نمیکرد. آزادی را به او دادم. شما هم خیلی چیزها را جلو نیاورید که برخورد اسارت گرانه با او بشود. فضای آزاد نه اینکه گناهان را روی سر انسان بریزیم، بعد تحت تاثیر قرار بگیرد و بعد بگوییم آزاد است. مثل اینکه یک جوانی را همه بخاطر رفتار خوبش مسخره بکنند و بعد بگوییم: انتخاب کن. یکی خدا می گذارد و ده تا غیر خدا می گذارد و بعد میگوید: یکی را انتخاب کن. این عادلانه نیست. ما باید یک فضای عادلانه برقرار کنیم. در مورد این فضای آزادانه خیلی باید صحبت کرد.
خیلی وقت ها ما در جامعه مان این را رعایت نمی کنیم. فضای آزاد فضایی نیست که در آن بی بند و باری و گناه فراوان باشد چون این خودش یک نوع تحمیل است مثل اینکه من به زور چوب، فرزندم را وادار کنم نماز بخواند. وقتی هم که او را تحت شهوات زیادی قرار بدهم او را وادار به رفتار بد میکنم. اینجا فضای آزادی نیست. هر نوع وادار کردن در تربیت دینی بد است. احترام به کرامت انسانی اقتضا می کند که از انواع وادار کردن ها حتی از نوع غربی که وادار کردن زیرکانه هنرمندانه است و قدرت انتخاب را از آنها میگیرد اجتناب کنیم. اینها فضای آزاد ندارند. جامعه امام زمان، جامعه ای خواهد بود که این آزادی در آن چشیده خواهد شد. ما باید سعی بکنیم به آن سمت حرکت بکنیم.
اگر انسان بخواهد کرامت انسانی خودش را حفظ کند باید چه کار کند؟
یک راه روشنی وجود دارد تا ما به افراد کمک کنیم تا استقلال خودشان را بیابند و بعد باور بکنند و راه روشن این است که تشویق ها و تنبیه ها را در فضای خانه و مدرسه کاهش دهیم. در مدرسه هر درسی را که بچه می خواند یک نمره بعنوان تشویق به او می دهیم چون بچه ها در مدرسه نمره را بعنوان یک ارزیابی نگاه نمیکنند. نمره را نشان میدهند و توسط دیگران تشویق می شوند. اگر جنبه ارزیابی بود و جنبه ی حقوقی نداشت، نمره را نگاه می کرد و کنار میگذاشت. ولی نمره می ماند و ارزش های فرد را شکل می دهد. من نمیخواهم بگویم اجتناب پذیر است. نمیخواهم بگویم بیاییم و نمره را حذف کنیم. میگویم: نگاه کنید ببینید با ما چه کار میکند. همین تشویق نمره که ظاهراً نمی توانیم آنرا حذف بکنیم، موجب می شود شخصیت دانش آموزپ طوری شکل پیدا بکند که تحت تاثیر نمره درس بخواند. آن وقت اگر قرار شد جایی بدون نمره درس بخوانیم آن شخصیت جستجو گر علم و عاشق علم را نداریم. عمری این را با آن نمره ها در ما کشته اند. اذان که میگویند: می گوییم نمره ندارد و تنبلی مان میآید که بلند شویم و نماز بخوانیم. ایمان و علاقه مان سرجایش است. من همیشه جوری زندگی کرده ام که در مقابلش فوری چیزی دریافت کرده ام. این فضایی ایجاد میکند که نماز خواندن در این فضا سخت است. چون بعد از نماز خواندن چیزی دریافت نمیکنم و اگر نخوانم تنبیه نمی شوم. کارهای سخت تر هم
هستند که براحتی انجام می دهیم چون تشویق و تنبیه دارند. تشویق ها و تنبیه ها شخصیت ما را این طوری بار می آورد.
گاهی تشویق خوب است ولی زندگی ما پر از تشویق و تنبیه اجباری شده است. پس حذف عوامل انسانی خصوصاً در خانواده ها باید در الویت قرار گیرد. بعضی وقتها ما خودمان بعنوان تنبیه گر حاضر هستیم و غضب ما هم حاضر است و محبت ما هم در این وسط حاضر است و فرزند می خواهد با من ارتباط برقرار کند و من بخاطر فلان خطایی که انجام داده، می خواهم او را محروم کنم و در این راه مبالغه میکنیم و در این راه مُدام از ابزار تشویق و تنبیه استفاده میکنیم. راه نفس کشیدن را می بندیم. وقتی من غضب کردم و تنبیه کردم، میخواهم هم حق و هم خودم را بر فرد سوار کنم، این جوری کار دشوارتر میشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ تصویری /آثار نماز چیست ؟
ویژه مقطع ابتدایی
طرح درس قرآن اول - Copy.pdf
239.4K
درسنامه با موضوع بررسی و تفسیر سوره اخلاص برای کودکان
تدوین سرکار فریادرس از مبلغات استان همدان
با تشکر
مدیریت مدارس امین
https://eitaa.com/mamin110
💥 فرشتگانی که ثواب هیچ عملی را از شامگاه پنجشنبه تا غروب روز جمعه ثبت نمی کنند به جز صلوات بر محمد و آل محمد
🔹 امام صادق(علیه السّلام):
إذا كانَتْ عَشِيَّةُ الخَميِسِ وَليَلةُ الجُمُعَةِ نَزَلَتْ مَلائِكَةٌ مِن السَّماءِ مَعها أقلامُ الذَّهَبِ وَصُحُفُ الفِضِّةِ، لايَكتُبونَ(عَشِيَّةَ الخَميِسِ وََلیَلَةَ الجُمعَةِ إلي أنْ تَغيِبَ الشَّمسُ) إلاّ الصَّلاةََ عَلي النَّبِيِّ وَآلِهِ؛
از شامگاه پنج شنبه و شب جمعه، فرشتگانی با قلم هايي از طلا و لوحهایی از نقره، از آسمان به سوي زمين ميآيند و تا غروبِ روز جمعهِ ثواب هیچ عملی را نمینویسند به جز صلوات بر محمّد و آل محمّد.
📚 من لا یحضره الفقیه ؛ جامعه مدرسین ؛ ج1 ؛ ص 424
#کانال_رسمی_مفاخر_گیلان
🔰http://Eitaa.com/mafakheregilan
💐🍀💐🍀
🔶️ ده ويژگی باعث ده بلا:
🔻پيامبرخدا(ص) فرمود:
🔹«إِذَا ظَهَرَتْ فِي أُمَّتِي عَشْرُ خِصَالٍ، عَاقَبَهُمُ اللهُ بِعَشْرِ خِصَالٍ.
قِيلَ: وَ مَا هِيَ يَا رَسُولَ اللهِ؟
قَالَ:
🔸️ إِذَا قَلَّلُوا الدُّعَاءَ نَزَلَ الْبَلَاءُ،
🔸️وَ إِذَا تَرَكُوا الصَّدَقَاتِ كَثُرَ الْأَمْرَاضُ،
🔸️وَ إِذَا مَنَعُوا الزَّكَاةَ هَلَكَتِ الْمَوَاشِي،
🔸️وَ إِذَا جَارَ السُّلْطَانُ مُنِعَ الْقَطْرُ مِنَ السَّمَاءِ،
🔸️وَ إِذَا كَثُرَ فِيهِمُ الزِّنَاءُ كَثُرَ فِيهِمْ مَوْتُ الْفَجْأَةِ،
🔸️وَ إِذَا كَثُرَ الرِّبَا كَثُرَتِ الزَّلَازِلُ،
🔸️وَ إِذَا حَكَمُوا بِخِلَافِ مَا أَنْزَلَ اللهُ تَعَالَى سَلَّطَ عَلَيْهِمْ عَدُوَّهُمْ،
🔸️وَ إِذَا نَقَضُوا عَهْدَ اللهِ ابْتَلَاهُمُ اللهُ بِالْقَتلِ،
🔸️وَ إِذَا طَفَّفُوا الْكَيْلَ أَخَذَهُمُ اللهُ بِالسِّنِينَ،
🌼ثُمَّ قَرَأَ رَسُولُ اللهِ(ص):
ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذِيقَهُمْ بَعْضَ الَّذِي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ»؛
🔸 هنگامی که ده ویژگی در امّت من پیدا شود، خداوند آنها را دهگونه عذاب میکند:
گفتند: ای رسول خدا، آن ده ویژگی چیست؟
فرمودند:
🔸️هنگامی که کم دعا کنند (نسبت به دعا بی اهتمام شوند) بلا نازل میشود،
🔸️و هنگامی که صدقه دادن را ترک کنند، مریضیها زیاد میشود،
🔸️و هنگامی که زکات را ترک کنند، مرگ و مير چهارپایان زیاد میشود،
🔸️و هنگامی که حکومت ستم کند، آسمان از باران دریغ میکند،
🔸️و هنگامی که در ميان آنها زنا زیاد شود، در ميان آنها مرگ ناگهانی زیاد میشود،
🔸️و هنگامی که ربا زیاد شود، زلزله زیاد میشود،
🔸️و هنگامی که بر خلاف حکم خدا، حکم کنند، دشمنانشان بر آنها مسلط میشوند،
🔸️و هنگامی که پیمان خدا را بشکنند، خداوند آنها را به کشتار مبتلا میکند،
🔸️و هنگامی که کمفروشی کنند، خدا آنها را با قحطی مؤاخذه میکند.
🌼سپس رسول خدا(ص) این آیه را خواندند:
بواسطه اعمال و کردار خود مردم، فساد در خشکی و دریا پدیدار گشت، تا بعضی از آنچه را انجام دادهاند به آنها بچشاند، شاید که از راه خلاف بازگردند. (الروم : آیه 41)
-------------------
📚 جامع الأخبار : ص 509 ح 1420
⚘🍀⚘🍀⚘
💥فرصتی ایده آل
برای #یادگیری_آسان، جامع
و کاربردی #زبان_انگلیسی
✅ استفاده پادکست های استودیویی به همراه #ویدیوهای_آموزشی
✅ استفاده از اساتید مجرب در طول دوره
✅ صدور گواهی در پایان سطح مقدماتی، متوسطه و پیشرفته
✅ اولویت در بکار گیری نفرات برتر در هر دوره
👌 #تخفیف_ویژه_50_درصدی به طلاب و خانواده های معزز
جهت کسب اطلاعات بیشتر به آیدی زیر پیام دهید.↙️
🆔 @nafisacademi
🌐 آموزشگاه زبان نفیس👇👇
https://eitaa.com/joinchat/3396206666C1d2e0d1bce
شباهت های امام زمان (عج)به پیامبران.pdf
564.4K
شباهت های امام زمان (عج)به پیامبران
تدوین راضیه آزادی از مبلغات امین
استان لرستان
شهرستان خرم اباد
دبیرستان الزهرا (س)
با تشکر
مدیریت مدارس امین
https://eitaa.com/mamin110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام دوستان گفتم ببینیم شاید......
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام
جمعه تون شاد
زندگی هدیه ای از خداست
که هر بامدادکه بر می خیزیم
لحظه های آن را با عشق آغاز می کنیم
هدیه امروزتون شادی خوشبختی و یه دنیا زیبایی و مملو از نور خدایی
👈مساله ای از احکام
🔸️چرا در اسلام دست دادن زن با مرد نامحرم حرام است؟
😌 زنهای ما مسلمانان همه ملکه هستند و با مردان (نامحرم) دست نمیدهند.
🔸️یک مرد انگلیسی از یک عالم پرسید: چرا در اسلام دست دادن زن با مرد نامحرم حرام است؟
عالم گفت: آیا تو میتوانی به ملکه الیزابت دست دهی؟
مرد انگلیسی گفت: البته که نه، فقط چند نفر محدود است که میتواند با ملکه دست دهند.
عالم گفت: زن های ما ملکه هستند و ملکه ها با مردان بیگانه دست نمی دهند.
مرد انگلیسی سوال کرد: چرا زن های شما موها و بدن خود را می پوشانند یا حجاب می کنند؟
همان عالم تبّسم کرد و دو شکلات را گرفت، یکی را باز کرد و دومی را همان طور بسته گذاشت. بعدا هر دوی آن ها را به زمین انداخت و به خاک آلوده کرد و به مرد انگلیس گفت: اگر من بگویم یکی از آنها را بردار کدام یکی را انتخاب می کنی؟ مرد انگلیسی گفت: همان شکلات را که پوشش دارد.
عالم گفت: به این دلیل است که زن های ما حجاب و پوشش دارند.
🌹🌹🌹 به افتخار بانوان محجبه، با شخصیت و متین که ملکه های سرزمین مان هستند، صلوات...💐
مریم تابه زر از مبلغات امین استان لرستان شهرستان خرم آباد
با تشکر
مدیریت مدارس امین
https://eitaa.com/mamin110
احترام به والدین.pptx
1.13M
احترام به والدین
تدوین مریم تابه زر از مبلغات امین استان لرستان شهرستان خرم آباد
با تشکر
مدیریت مدارس امین
https://eitaa.com/mamin110
خانم تابه زر.pptx
3.9M
نگاه
تدوین مریم تابه زر از مبلغات امین استان #لرستان شهرستان خرم آباد
با تشکر
مدیریت مدارس امین
https://eitaa.com/mamin110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاوت آیه ی 30 سوره ی مبارکه ی فصلت
توسط قاری محترم محمدهادی شریفی
جهت برنامه صبحگاه روز شنبه دبیرستان استعدادهای درخشان شهید دکتر شهریاری قم
با تشکر
مدیریت مدارس امین
https://eitaa.com/mamin110
✨﷽✨
🔴شبهات کرونایی
✍حاج آقا قرائتی :نقش دین در شرایط ویروس کرونا چیست؟ چه دین داشته باشیم و چه نداشته باشیم، ویروس کار خودش را میکند. اگر پا روی شیشه و چاقو بگذاری، میبرد. خواه آیت الله باشد یا آدم معمولی!!! پس نقش دین چیست؟ دین امام خمینی میسازد، قاسم سلیمانیها میسازد. ما فکر میکنیم که چون جمهوری اسلامی است، نباید مشکل داشته باشیم، نباید بیماری داشته باشیم.
این تفکر اشتباه است... معنای دین این نیست که هیچ کس هیچ غصهای نداشته باشد. اینها توقعات بیجاست. دین درمان ویروسهای باطنی، مثل حرص و بخل و نفاق است. کارکرد دین چیز دیگری است. انبیاء و اوصیا که مؤمنترین افراد بودند، گاهی بیشترین سختیها را داشتند، مانند حضرت ایوب و گاهی در اوج قدرت و رفاه بودند مانند حضرت سلیمان. ولی در قرآن در سوره صاد تابلویی از این دو پیامبر در کنار هم قرار گرفته، و درباره هر دو میفرماید: نعم العبد.
امام حسین گاهی در کودکی روی دوش پیغمبر بود، و در کربلا زیر سم اسب. ولی آنچه امام حسین را عزت بخشید، راضی بودن به همه شرایط تلخ و شیرین بود.
【 الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج 】
https://eitaa.com/mamin110
فاطمه مرادپور خود شناسی.pptx
17.87M
پاور
خودشناسی
سرکار خانم مرادپور از مبلغات امین استان لرستان
با تشکر
مدیریت مدارس امین
https://eitaa.com/mamin110
درحریم عفاف2.pdf
761.7K
#طرح_درس حیاوعفاف
عنوان درس : #محرم ونامحرم
مقطع: #متوسطه اول
تدوین : سرکارخانم جهش از مبلغات مدارس امین استان #گلستان
مدیریت مدارس امین
کانال و سایت مدارس امین
کانالی برای مبلغان و معلمان و مربیان و..
ارتباط با ادمین : 👇
@yaali2
لینک کانال 👇
https://eitaa.com/mamin110
لینک سایت http://amin.zitova.ir
طرح درس-1.pdf
213.7K
#درسنامه
عنوان درس : #باخداسخن بگو
مقطع: #ابتدایی
تدوین : سرکارخانم ابراهیمی فرد از مبلغات مدارس امین استان #گلستان
مدیریت مدارس امین
کانال و سایت مدارس امین
کانالی برای مبلغان و معلمان و مربیان و..
ارتباط با ادمین : 👇
@yaali2
لینک کانال 👇
https://eitaa.com/mamin110
لینک سایت http://amin.zitova.ir
تولید محتوا-چگونه گناه نکنیم راضیه آزادی دبیرستان الزهرا (س)قسمت اول.pdf
1.08M
چگونه #گناه نکنیم؟قسمت اول
تدوین راضیه آزادی از مبلغات امین
استان #لرستان
شهرستان خرم اباد
دبیرستان الزهرا (س)
با تشکر
مدیریت مدارس امین
https://eitaa.com/mamin110
#درسنامه#
🍃🍂حـدیـث نـمـــ🌸ــــاز🍂🍃
💠🔹نماز، سکّویِ پرتاب به ملکوت
📖قرآن کریم میفرماید:
#نماز بخونید، تا به #یاد_خدا باشید:🙂↶
أَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِکْرِی
📖 سوره طه، ایه ۱۴
💢 نماز را برای یادِ من اقامه کن!
✍ بعد، جای دیگه میفرماید:
نتیجه ذکر، و به #یاد_خدا بودن اینه که، شخص به آرامش میرسه،☺️ و اطمینانِ قلبی پیدا میکنه.❤️😌↶
أَلَا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ
📖 سوره رعد، آیه ۲۸
💢 آگاه باشید، که تنها با یادِ خدا دلها آرامش مییابد!
⁉️ اونوقت کسی که آرامشِ دل پیدا کنه، و صاحبِ نفسِ مطمئنه بشه، میدونی چی میشه؟!
👈 این آدم به ملکوت پرواز میکنه و پیشِ خودِ خدا میره.
📖قرآن کریم میفرماید،
خودِ خدا بهش خطاب میکنه که بیا پیشِ من:☝️↶
یَا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ،
ارْجِعِی إِلَی رَبِّکِ رَاضِیَةً مَّرْضِیَّةً، فَادْخُلِی فِی عِبَادِی، وَ ادْخُلِی جَنَّتِی.
💢 تو ای نفس اطمینان یافته، و ای روح آرامش یافته!
💢 به سوی پروردگارت بازگرد، در حالی که هم تو از او خشنودی و هم او از تو خشنود است.
💢 پس در بین بندگانم داخل شو.
💢 و در بهشتِ من وارد شو!
📖سوره فجر، آیات ۲۷ تا ۳۰
👌 و همه اینها از یک #نماز شروع شد.
✔️ نماز بخونیم برای ذکر.
✔️ ذکر، آرامش و اطمینان قلب میاره.
✔️ اطمینان قلب هم، پرواز به ملکوت.
☝️ یعنی اگر #نماز_خوب_بخوانیم😊👇
✔️ اوّل به آرامش میرسیم،😌
✔️ و بعد هم به ملکوت پرواز میکنیم
✅️ حالا شاید معنای این حدیث پیغمبر اکرم (ص) رو بهتر بفهمیم که فرمود:↶
❌الصَّلاة مِعرَاجُ المُؤمِن.❌
👌 #نماز، معراج مؤمن است
📚 کشف الاسرار، ج ۲، ص۶۷۶
من نمازم بال پرواز بلند اهل دينم
كز ازل معراج مومن خوانده ختم المرسلينم .
مژگان محبوبیان
مبلغه امین لرستان شهر خرم آباد.
ماریا میرزایی تربیت فرزند دراسلام.pdf
556.3K
#تربیت_فرزند از دیدگاه #قران
تدوین ماریامیرزایی مبلغه امین استان #لرستان ،شهرستان خرم آباد
با تشکر
مدیریت مدارس امین
https://eitaa.com/mamin110
به کمپین سراسری طلاب در محکومیت اهانت به پیامبر بپیوندید. برای امضای اینترنتی بر روی لینک زیر در خبرگزاری رسمی حوزه کلیک کنید.
10ثانیه بیشتر وقت نمی گیره
https://hawzahnews.com/x9SQb
#خودشناسی#
✈️ سفر به خودشناسی
⭕️ سفر خودشناسی از اینجا شروع می شود. اگر کسی واقعاً خوشحال است و احساس رضایتمندی از زندگی اش می کند، این نشانه آن است که خود را می شناسد و خود واقعیش را زندگی می کند و در سایه خودشناسی و تلاش در به فعلیت رساندن خود واقعیش در ابعاد مختلف جسمانی و روحانی ،استعداد ها و توانایی ها و ظرفیت های وجودیش؛ و این یک پیروزی بزرگی است.✌️
🔰امام علی(ع) می فرمایند: کسی که موفق به خودشناسی شود، به بزرگترین پیروزی دست یافته است.
میزان الحکمه، چاپ دوم، ج8، ص3567
⭕️ضرورت خودشناسی
🔰امام علی(ع) می فرماید: دانا کسی است که قدر خود را بشناسد و در نادانی از آن همین بس که ارزش خویش را نشناسد.
نهج البلاغه، خطبه 103
🔰 امام علی(ع) خودشناسی را زمینه ساز انجام وظایف انسانی و نشانه خودباوری می شمارند.
به همین علت خودشناسی نسبت به سایر علوم در مرحله نخست قرار دارد. زیرا اوّلاً آدمی از راه خودشناسی به دیگر شناسی دست می یابد و دوّماً انسان واجد تمام خصائص دیگر موجودات است، لذا اگر خود را شناخت به طریق اولی دیگر موجودات را شناخته است و سوّماً با خودشناسی می توان خدا را شناخت؛ زیرا زمانی که خودش و جهان اطرافش را شناخت به این نکته پی می برد که جهان حتما پدیدآورنده ای باید داشته باشد که به هیچ وجه شبیه آفریده هایش نیست.
🤔راه های خودشناسی
یکی از راه های خودشناسی شناخت نعمت هایی است که خداوند به وفور به انسات عطا فرموده است.
👁چشم
💠هر یک از اعضای بدن انسان،ابزاری است برای تأمین نیازهای مادی و معنوی،اما چشم آدمی علاوه بر این که ابزاری است برای دیدن ،منبع مطمئنی است برای ظهور باطن و نمایش وجود درونی. پس چشم بر خلاف عضوهای دیگر،هم نقش ابزاری دارد و هم نقش شناسایی. چشم اینه تمام نمای حقیقت وجود آدمی است و از حالات مختلف روان حکایت میکند. میزان شجاعت و شهامت،جرأت و جسارت،خشم و خشونت،ضعف و پستی افراد،از چشمانشان مشخص میشود. استعداد و نبوغ،عواطف و احساسات و عشق و محبت در چشم برق میزند. این همه راز نهفته چشم را در این کلام امام علی(ع)میتوان دید: «العیونُ طلأتُعُ القلوب»،«چشم ها،تجلیگاه و مطلع دلهاست». (غررالحکم،ص211)ا
👀نعمت چشم
⭕️اگر ساختمانى را فرض كنيم كه تمامى شخصيتهاى سياسى دنيا در آن جمع شده اند، جهت محافظت از آنها در قسمتهاى مختلف اين ساختمان، اعم از داخل سالنهاى ساختمان، درب ورودى ساختمان، پشت پنجره ها و دربهاى روى پشت بام، محافظ مى گذارند و آسمان منطقه اى كه اين ساختمان در آن واقع شده توسط هواپيما محافظت مى شود. چرا؟ چون اين افراد بزرگترين شخصيتهاى كشورهاى جهان بوده و آدمهاى مهمى هستند.
چشم انسان هم مهم است، از اين رو خداوند براى آن محافظهاى متعددى قرار داده است.
الف: محافظ داخل ساختمان چشم؛ «اشك»، كه توسط لوله فاضلابى دائما اشك چشم در حال عوض شدن است.
ب: محافظ درب چشم؛ «مژه ها»، كه چشم را از گرد و غبار محافظت مى كنند.
ج: محافظ پشت درب چشم؛ «پلكها»، كه چشم را از گرما و سرما محافظت مى كنند.
د: محافظ روى پشت بام ساختمان چشم؛ «ابروها»، كه عرقهاى پيشانى را به دو طرف صورت هدايت مى كنند.
ه: «خطوط پيشانى»، كه محافظان آسمان چشم مى باشند و از داخل شدن عرقهاى سر ـ كه سموم دفع شده بدن هستند ـ به داخل چشم جلوگيرى مى كنند.
به اين نكته توجه كنيد: اگر وارد خانه خود شديد و مشاهده نموديد كه بسته اى كادو شده و روى آن نوشته شده: «تقديم به شما.» اولين سؤالى كه به ذهن مى آيد چيست؟ چرا؟
لحظه اى همگى چشمهاى خود را ببنديد، اين چشمان بسته شما هديه اى كادو شده از طرف خداوند است. حالا اين كادو را باز كنيد. به نظر شما ارزش آن چقدر است؟ به بزرگى همه دنيا. چرا؟ چون همه دنيا را با آن مى بينيم.
به نظر شما ما در برابر خدايى كه چنين نعمتى را به ما هديه كرده چه وظيفه اى داريم؟
امام سجاد عليه السلام در رساله حقوق خود مى فرمايد:
«حق چشم تو اين است كه از هر آنچه بر تو روا نيست ديده فرو بندى و آن را در مقامى پست فرو نيفكنى جز در آن هنگام كه بتوانى از چيزى عبرت اندوزى يا دانش كسب كنى. به درستى كه چشم دريچه عبرت آموزى است.»
تحف العقول، ص257.
🌷مژگان محبوبیان
مبلغه امین لرستان شهر خرم آباد