فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 آن روز خواهد آمد
🎥 پیام سید حسن نصرالله به طاغوت عربستان
🔹 او از مکه قیام می کند.
هنگامیکه مهدی قیام کند، هیچ پادشاه ظالم و امیر مستبدی باقی نخواهد ماند؛
🔻 نه تو میتوانی، نه اجدادت و نه فرزندانت چیزی از این تقدیر الهی را تغییر دهد.
#وعده_ظهور
@Manahejj
🌀 تولید؛ پشتیبانیها و مانعزداییهای علمی
📝 رسالت حوزه؛ بخش نخست
👤 آیتالله شب زنده دار
1⃣ لزوم توجه به تولید علم:
در مسألهی تولید و پشتیبانی از تولید و مانعزداییها، ما یک تولیداتی در ناحیهی امور مادی و آنچه که برای اعاشهی زندگی لازم هست داریم؛ اما یک مسألهی دیگر هم تولید علم هست، تولید معارف هست. البته در اینجا تولید به معنای کشف هست، یعنی وجود دارد و ما به دنبال کشف آنها قرار است برویم؛ اینجا هم حقیقت مطلب این است که احتیاج به پشتیبانیها و مانعزداییها دارد.
2⃣ پشتیبانی یعنی تجدید نظر در کتب درسی توسط افراد صلاحیتدار:
همانجور که در مسأله اقتصاد ما نیاز به به تولید و پشتیبانیها و مانعزداییها داریم، در ترقیات علمی و معنوی حوزههای علمیه هم به همین نیاز داریم منتها رفع پشتیبانی از فضلا و طلاب محترم در تحصیل، ادامه تحصیل و پژوهش و هم رفع موانع، اینجا هم ما هر دو را داریم که گاهی مانع میشود از ترقیها.
پشتیبانی در باب حوزهها این است که برنامهها، برنامههای سالمی باشد، برنامههایی باشد که دانشافزایی همراه داشته باشد، دقت افزایی همراه داشته باشد، زمینه را برای ابداعات، ابتکارات فراهم بکند. این امری است بسیار لازم است و همین تجدید نظر در کتب دراسی حوزوی از اصحابی که صلاحیت این کار را داشته باشند حقیتاً میتواند پشتیبانی کند، راه را هموارتر کند.
3⃣ اصلاح کتب و نجات طلبه از سردرگمی:
من همین روزها که یک مطالعهای میکردم میدیدم که واقعاً بعضی مباحث کتب دراسی ما که زمان طولانی هم؛ حدود صد سال، هشتاد سال، هفتاد سال، شصت سال از آن گذشته آن انسجامی که امروز مباحث پیدا کرده، بعد از این زحماتی که بزرگان کشیدند که ولو شیخ اعظم قدس سره خب راهی را باز فرموده، خب تلامذه ایشان، بعد تلامذه تلامذه ایشان همین جور آن بزرگان علما زحمت کشیدند خیلی راه را هموار کردند؛ الان ما طالب عزیز را بنشانیم سر آن مطالب اول که خیلی گاهی تشویش دارد، گاهی همه جوانب آن درست ملاحظه نشده، یا این که نه، بعد از این زحمات متوفری که آقایان علما کشیدند در این نتایج اخیر آنها را قرار بدهیم، وقتی که اینها این جا پخته شدند میتوانند به آن کتابهای قبل هم مراجعه کنند، اگر نکتهای هست، چیزی هست خب استفاده کنند. ولی الان حقیقتاً دیدم که خیلی طلبه را سردرگم میکند الا نادری از طلاب محترم که خب حالا فوقالعادهگی ممکن است داشته باشند، ولی خیلیها سردرگم هستند.
4⃣ تطور و تکامل مباحث رسائل، پس از شیخ انصاری:
یکی از پشتیبانیها این است که این طریق [علمآموزی] را هموار بکنند، حوزههای علمیه به این طرف گام بردارند. یک مطلب یا یک فصل از رسائل شیخ اعظم با همه عظمتی که دارد وجود دارد را با مثلاً فلان کتاب متأخر مقایسه میکنید، میبینید شهید صدر اینها را چهجور دستهبندی کرده و خیلی طلبه با یک آفاق روشنتری این مسأله را میتواند دریافت بکند و جوانب آن را بفهمد ولی وقتی که آنجا (آن مبحث کتاب رسائل) را میخواند مسأله برای او مبهم و سردرگم است یک مقداری. البته حرف همان فرآوردههای آن بزرگان است بعد خلاصه و به این شکل تنظیم شده است.
📌 ادامه دارد...
📗 درس خارج؛ ۷ فروردین ۱۴۰۰
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 تولید؛ پشتیبانیها و مانعزداییهای علمی
📝 رسالت حوزه؛ بخش دوم
👤 آیتالله شب زنده دار
🔹 مانعزدایی یعنی حذف موانع تحصیل:
و مانعزداییها هم... موانع گاهی سر راه تحصیل فراوان است، گاهی در حوزههای علمیه. یکی همین نهالکشیهایی است که بالاخره در حوزه دارد میشود و میبینیم طلبه جوان مستعد با استعداد قابل برای ترقی، این نهاد، آن نهاد، آنجا و آنجا میآیند سراغشان و اینها را بالاخره برای مناصبی که در نظر دارند میبرند. آنها هم آدمهای بااستعداد و فرهیخته میخواهند. خب نتیجه این چه میشود؟ نتیجهاش این میشود که کمکم «حوزه» از این استعدادها خالی میشود.
🔻 گاهی باید صد نفر، دویست نفر آدم با استعداد کار کند تا پنجاه نفر از آن در بیاید چون موانع سر کار فراوان است، چه هست، چه هست، اینها هم هست دیگر و این یک واقعیتی است که الان ما در حوزهها میبینیم و حقیقتاً خطر بزرگی است.
باید این امر محاسبه بشود ولو اینکه در بعضی از موارد هم تزاحم است، حتی اگر شما ببینید که بالاخره افراد دارای صلاحیت کمتری بروند یا حتی در مواردی هم مسؤولیتهایی هم بدون متصدی باقی بماند، در تزاحم با اینکه آن [نهاد]ها اینگونه باشد یا خدای نکرده حوزه علمیه، آن قوای علمی و آن اصالت حوزه ضربه ببیند [حفظ حوزه مقدم است].
🔻 یادم میآید یک زمانی [برای جذب یک نهاد] خیلی دنبال افراد (طلاب مستعد) بودند، من عرض کردم کار شما مثل این میماند که در زمان جنگ بروید در دانشکده پزشکی بگویید شما چرا اینجا نشستید، ما الان پرستار کم داریم، همه دانشجوها یا غالب دانشجوهای رشته پزشکی را ببریم برای پرستاری!! آن موقع نگاه میکنی خیلی خوب است، همهجا پرستار است و دیگر آن بیماریها [و جراحتها درمان میشود]. اما ده سال دیگر که نگاه میکنی [هیچ] پزشکی نمانده است. اینها باید درس بخوانند تا ده سال دیگر متخصص بشوند. آینده آینده... و در این تزاحم آن مقدم است.
✅ بنابراین این پشتیبانیها و مانعزداییها ولو نظر مبارک رهبر دام ظله العالی نسبت به امور اقتصادی بود، اما در امور غیراقتصادی هم حقیقت این است که مثل پیشرفتهای علمی چه در حوزه و چه در مراکز علمی آخر، آنجا هم نیاز به همین دارد، تولید؛ چه تولید امور مادی، چه تولید علم...
📌 ادامه دارد...
📗 درس خارج؛ ۷ فروردین ۱۴۰۰
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 تولید؛ پشتیبانیها و مانعزداییهای علمی
📝 رسالت حوزه؛ بخش آخر
👤 آیتالله شب زنده دار
🔹 پشتیبانی و مانعزدایی در امور معیشتی و معنوی:
و در امور معنوی هم، [طلاب باید] انسانهای مهذب خداترس متعهدِ وظیفهشناسِ بار بیایند، این هم نیاز دارد به پشتیبانی و دفع مانعزداییها و هم چنین البته یکی از مانعزداییها هم عبارت از این است که بالاخره از نظر امور زندگی و معیشت و مسکن و گذران یک حد معمول از زندگی که هر کسی به آن نیاز دارد بالاخره این هم باید مورد توجه باشد برای بزرگانی که این جهت برای آنها میسور است.
🔹 تفاوت ضیق معیشتی گذشته با تنگدستی امروز طلاب:
البته زندگی طلبگی خودش یک شیرینیهایی دارد، ولی حداقلها یک حداقلهایی است که لازم است که انشاءالله به آن رسیدگی بشود. زمان ما با زمانهای گذشته خیلی تفاوت پیدا کرده است. آن موقع که ما بچه بودیم و در نوجوانی و جوانی بودیم، خیلی مشکلات معیشتی و مسکن و اینها فراوان بود. هرسال باید آقایان مثلاً بگردند اینجا آنجا خانه پیدا کنند، والده ما میگفتند پدر ما پاهایشان تاول میزد از بس که بگردند اینجا و آنجا تا منزلی پیدا کنند بعد هم گاهی با صاحبخانههای خیلی عجیب و غریبی [مواجه بودند].
من خودم یادم هست که مثلاً بچه سه ساله بودم نشسته بودم توی ایوان منزلی که اجاره مینشستیم، صاحبخانه هم خدا رحمتشان کند آنها [هم آنجا] بودند، من قاشق دستم بود این جوری میزدم روی آجر که همینجور نشسته بودم، او از آن طرف داد میزد عمارت میآید پایین. یک بچه سه ساله دارد با قاشق این جوری میزند.
لکن آن موقع چون «الْبَلَيَّةُ إذا عَمَّتْ طابَتْ» (بلا هنگامى كه فراگير شود قابل تحمل خواهد بود) معمول مردم چون بالاخره همین مشکلات را داشتند و زن و بچه طلبهها هم میدیدند [بقیه مردم] هم همینجور هستند، یعنی یک چیزی است که خیلی اختصاصی به طلبه ندارد، تحمل این آسانتر بود.
اما امروز اینگونه نیست، توقعات هم یک مقداری خیلی بالا رفته و از این جهت است که حالا یک طلبهای هم خودش بخواهد به خیلی حداقلها اکتفا کند یا حداقلها هم نباشد ممکن است بسازد، اما بالاخره خانوادهای که سرپرستی آنها را میکند مشکل دارند.
بنابراین اینجا هم ما مانعزداییها را لازم داریم. که امیدواریم که انشاءالله کسانی که از عهده این امور برمیآیند توجه خاص و ویژهای هم نسبت به این امور داشته باشند.
📗 درس خارج؛ ۷ فروردین ۱۴۰۰
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 بیانیه مجمع عمومی جامعه مدرسین به مناسبت ۱۲ فروردین
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸 «امام خمینی قدس سره الشریف: ”روز دوازده فروردین” همه به ندای آسمانی واعتصموا بحبل الله جمیعا لبیک گفتند، و با تقریبا اتفاق آرا به جمهوری اسلامی رای مثبت دادند و رشد سیاسی و اجتماعی خود را به شرق و غرب ثابت کردند»
🔹 در تاریخ حماسهآفرینی و انقلاب عظیم اسلامی و مردمی ایران، دوازدهم فرورین سال ۱۳۵۸ روزی ماندگار و مقطعی سرنوشتساز میباشد که ملت غیور ایران رشد و بلوغ دینی و سیاسی خود را به اثبات رساند و ثمره مجاهدتهای خود را با حضوری شکوهمند و تاریخساز در پای صندوقهای رأی به ثبت رساند و «روز جمهوری اسلامی» را مطلعی برای شکوفایی دینی و ملی به ثبت رساند. به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، امام خامنهای مدظلهالعالی: «برای اولین بار بعد از دوران صدر اسلام یک حکومت و نظامی اعلان شدکه دارای دو خصوصیت مردمی بودن و الهی بودن است» و این همان مولود پربرکت است که به نام جمهوری اسلامی امروز با اقتدار و صلابت چلهی بلوغ و کمال را گذرانده و نظام سیاسی خود را «الگویی الهی و مردمی» به جهان معرفی نموده است.
🔹 هدایتهای رهبری الهی و مجاهدتهای ملت رشید و بصیر ایران اسلامی، نقطهی عطف صلابت جمهوری اسلامی است که در تمام برهههای حیات خود، شگفتیآفرین بوده و با حضور مقتدرانه خود جهان را متحیر ساخته است؛ ایمان، فهم سیاسی بالا، وفاداری و استقامت در مسیر تعالیبخش انقلاب و مصمّم در تحقق اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی، مهمترین امتیازهای ملت عزیز ایران است که حقیقت جمهوری اسلامی ایران را در جهان، متمایز از دیگر ملتها و نظامهای سیاسی نموده است.
🔹 مشارکت پرشور مردم در پیشبرد مقاصد عالیه انقلاب اسلامی از دیگر ویژگیهای مردم شریف ایران است که از دواردهم فرورین ماه سال ۱۳۵۸ آغاز و در انتخاباتهای سرنوشتساز خود را نشان داده تا جائیکه انتخابات در جمهوری اسلامی «نماد مردمسالاری دینی» گشته و راه را برای حق و تعیین سرنوشت خود و آیندهای روشن هموار نموده است.
✅ مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم؛ ضمن گرامیداشت دوازده فروردین «روز جمهوری اسلامی» اعلان میدارد:
1⃣ مسئولین محترم نسبت به تسهیل امور اقتصادی، با اتکاء به منابع ملی و ارتقاء وضعیت معیشتی و تحقق شعار سال یعنی امر مهم مقام معظم رهبری مدظلهالعالی «پشتیبانیها و مانعزداییها در بخش تولید» تمام همت خود را بکار بندند.
2⃣ سال ۱۴۰۰ مقطعی مهم در موضوع انتخابات است که ضرورت دارد در تمام عرصهها، افرادی لایق، متعهد و متخصص و با قصد خدمت و درک شرائط کشور به عرصه رقابتهای انتخاباتی ورود نمایند.
3⃣ ملت بزرگ ایران اسلامی نشان داده است که در مواقع لازم، به تکلیف شرعی و قانونی خود عمل کرده است و امسال نیز با حضور هوشمندانه خود در میدان انتخابات، امتدادی موفق در آینده کشور را رقم میزنند و دشمنی و کینهورزی دشمنان بویژه شیطنت آنان را در فضای رسانهای و مجازی خنثی میسازند.
4⃣ با پیروی از فرامین و رهنمودهای ولایت مطلقه فقیه و در نظر گرفتن معیارهای بیان شده از سوی معظمله در امر انتخابات، نظام جمهوری اسلامی با اقتدار و توفیقات بیشتری، به اهداف خود خواهد رسید. انشاءالله
و آخر دعوانا أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِين
مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
📅 ۱۱ فروردین ۱۴۰۰
#جامعه_مدرسین
#روز_جمهوری_اسلامی
@Manahejj
🌀 ۱۲ فروردین از بزرگترین اعیاد مذهبی و ملی ماست
🇮🇷 ملت ما باید این روز را عید بگیرند و زنده نگه دارند.
🔹 روزی که کنگرههای قصر ۲۵۰۰ سال حکومت طاغوتی فرو ریخت، و سلطه شیطانی برای همیشه رخت بربست و حکومت مستضعفین که حکومت خداست به جای آن نشست.
📅 ۱۲ فروردین ۱۳۵۸
@Manahejj
📡 اولین دوره پذیرش مدرسه علمیه پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله (شهر قم)
📶 طرحی جامع و هماهنگ برای طلبه امروز
🔰 حاصل پژوهشهای ۱۵ ساله بر روی بیانات امام خامنهای در مورد تحول حوزه
⏱ زمان ثبت نام تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ از طریق سایت مرکز مدیریت حوزه علمیه قم
b2n.ir/s43363
@madresenemone
🌀 مهدویت را خرج انتخابات نکنیم
📝 دعوتی از استاد پناهیان بزرگوار
🖋 حامد کاشانی
🔸 هرچه در اهمیت انتخابات و اسلام سیاسی سخن گفته شود، کم است و باید بیشتر هم تبیین گردد.
🔹 اما خدا شاهد است، مسأله مهدویت، مادرِ عقاید اسلامی است و حیف است، با این دست و دلبازی خرج انتخابات گردد.
❗️از همه ناراستتر ادعای عجیب در کلمه «کافی» در متن ذیل است که در صفحه رسمی استاد عزیز نیز منتشر شده است.
🔹 با خاکساری محضر استاد عزیز، آماده گفتگو و استفاده از محضرشان هستم و باور دارم معتقدین به اسلام سیاسی و انقلابی باید برای تبیین صحیح مواضعشان با یکدیگر گفتگو کنند و گرنه ممکن است خسارتهای جبران ناپذیر رخ دهد و حتی برای آینده انتخابات نیز مضر خواهد بود. خدایا تو شاهدی خط قرمز ما عقیده ماست.
📌 پ.ن: از نوجوانی پامنبری و شیفته حاج آقای پناهیان بوده و هستم و امیدوارم این پرسشگریِ مریدشان ایشان را آزرده خاطر نفرماید.
〰〰〰〰〰〰
👤 متن استاد پناهیان:
«من نمیدانم که در زمان امام زمان هم رأیگیری خواهد بود یا نه ولی رأیگیری امروز امتحانی است برای جامعه ما تا نشان دهیم شایستگی ظهور حضرت را داریم یا نه؟ رأیگیری و انتخابات بیشتر از این که بخواهد جامعه ما را آباد کند، میتواند جهان را آزاد کند. چون یک قوم برجسته و قوی مثل ملت ایران، اگر از حضور در رأیگیریها و در امتحان انتخابات، سربلند بیرون بیاید و این سربلندی در انتخاباتشان نهادینه شود، کافی است برای اینکه حضرت ظهور کنند و آن قوم را الگو قرار دهند و این معنا را در سراسر جهان گسترش دهند.»
#مهدویت
#انتخابات
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 منظورم انتخابات ریاست جمهوری سال جاری نبود
🎥 توضیح و تکمله استاد پناهیان درباره سخنرانی اخیر
🔹 منظورم این بود که انتخابهای خوب باید در مردم نهادینه شود. مردم به حسب تصادف به انتخاب خوب نرسند...
🔹 ۳۱۳ نماینده مجلس و استاندار و امام جمعه در تراز اصحاب امام زمان داشته باشیم...
📌 صوت کامل توضیح و تکمله استاد پناهیان در برنامه سمت خدا
#مهدویت
#انتخابات
@Manahejj
🌀 ثبتنام کاندیداهای میاندورهای مجلس خبرگان رهبری آغاز شد
🔸 ثبت نام از داوطلبان انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان رهبری برای حوزه های انتخابیه تهران، خراسان رضوی، قم و مازندران از روز گذشته جمعه ۱۴۰۰/۰۱/۱۳ آغاز شد.
💯 گفتنی است در این دوره، شرط سنی حداقل ۴۰ سال تمام به شرایط ثبتنام اضافه گردیده است.
📌 جزئیات👇
hawzahnews.com/xb6mm
#خبرگان
#ثبت_نام_خبرگان
@Manahejj
🌀 تولید؛ پشتیبانیها و مانعزداییهای علمی
👤 آیتالله شب زنده دار
✅ پشتیبانی در باب حوزهها این است که...
همین تجدید نظر در کتب دراسی حوزوی از اصحابی که صلاحیت این کار را داشته باشند حقیتاً میتواند پشتیبانی کند، راه را هموارتر کند.
#تحول
#تغییر_کتب_درسی
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 پرسش و پاسخ انتخاباتی با حضرت امام(ره)
📝 تمام پاسخها مربوط به دیدار امام با طلاب است
1⃣ وظیفه طلاب در ایام انتخابات چیست؟
🔻 همانطوری که ارتش ما و سپاه پاسداران ما و بسیج ما و عشایر ما در جبهه ها مشغول دفاع از اسلام هستند... همانطور شما [طلاب] هم که جندالله هستید، برای مصالح عمومی اسلام، مکلف هستید که عمل بکنید و مردم را [به انتخابات] دعوت کنید.
📚صحيفه امام، ج۱۵، ص: ۱۷
2⃣ آیا تمام طلاب موظف اند؟ حتی طلاب سطح و مقدمات؟
🔻در قضيه تعيين رئيس جمهور بر همه مكلّفهاى ايران واجب است كه در اين امر دخالت داشته باشند! اگر دخالت نكنند و يك صدمهاى به اسلام برسد، يک يک ما مسئول هستيم.
📚صحيفه امام، ج۱۵، ص: ۱۸
3⃣ آیا در کنار درس فعالیت کنند که به درس لطمه نخورد یا درسها را تعطیل کنند؟
🔻 در این ایام که مسئله انتخابات رئیس جمهور [است]، آن اشخاص که در حوزهها هستند باید دست از کارها بردارند، راه بیفتند توی شهرها و دهات و روستاها و نقاط دور افتاده و اگر نکنند، فردا مسئولند پیش خدا.
📚صحیفه امام، ج ۱۵، ص۱۵
4⃣ آیا این قضیه مربوط به اوایل انقلاب نیست؟
قضيه سپردن يک مملكتى است به دست كسى كه اگر ناباب از كار در آيد، صدمه به اسلام مى زند! این را آسان نگیرید. اين يك مسئله حياتى است.
📚صحيفه امام، ج۱۵، ص: ۱۷
5⃣ صرفا تشویق به مشارکت کنیم یا تبلیغ نامزد اصلح را هم بکنیم؟
🔻[طلاب] مردم را دعوت کنند به انتخاب یک رئیس جمهور صحیح. اگر شما نکنید، آنهایی که بر ضد شما هستند میکنند این کار را.
📚صحیفه امام، ج ۱۵، ص۱۵
6⃣ آیا اولویت درس بیشتر نیست؟
🔻 بايد همه شما[طلاب]، همه اشخاصى كه در هر جا هستند، با كمال جديت، مردم را دعوت كنند به دخالت. حفظ [اسلام] امروز به اين است كه رئيس جمهورش يک رئيس جمهور صحيح باشد. اگر شماها حاضر نشويد و يک رئيس جمهورى مثل سابق برايتان بتراشند و بازى بدهند همه مان را، همه مان مسئول هستيم!
📚صحيفه امام، ج۱۵، ص: ۱۶
📌 مناهج:
❓برنامه شورای عالی، مرکز مدیریت و نهادهای تبلیغی برای امتثال اوامر بنیانگذار جمهوری اسلامی چیست؟
#انتخابات
#تبلیغ_سیاسی
#مرکز_مدیریت
#شورای_عالی
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 ثبتنام کاندیداهای میاندورهای مجلس خبرگان رهبری آغاز شد 🔸 ثبت نام از داوطلبان انتخابات میاندور
🌀 تأملی در ملاکهای احراز صلاحیت کاندیداهای خبرگان
🖋 علی منتظرالمهدی
🔸 اهمیت مجلس خبرگان، به عنوان پشتوانه عظیم نظام اسلامی، بر کسی پوشیده نیست؛ مجلسی که دو وظیفه خطیر «تعیین رهبری» و «مراقبت نسبت به حفظ شرایط رهبری» را بر عهده دارد، تضمین کننده «حاکمیّت ارزش¬ها» و «اجرای احکام» است و عملکرد مناسبش باید «موجب سکینه و آرامش در دلهای مؤمنین» بشود.
همین واقعیات است که حساسیت انتخابات خبرگان را به حدّی رسانده که رهبر انقلاب میفرمایند: «شايد هيچكدام از انتخاباتهاي كشور به اين درجه از اهميت و حساسيت نباشد». و البته نااهلان را هم به تکاپو وا داشته، تا جایی که برای انتخابات خبرگان، فرد معرّفی و لیست ارائه میکنند!
🔹 با این همه نمیتوان روندی که مخصوصا در سالهای اخیر بر انتخابات خبرگان حاکم بوده را کاملا مطابق با اهمیت جایگاه این مجلس دانست؛ از این رو اشاره به بخشی از کاستیها لازم است تا راهگشای برخی از مشکلات موجود در حال یا آینده کشور باشد.
🔹 به تصریح قانون انتخابات مجلس خبرگان، مجموعه صلاحیتهای عضویت در این مجلس عبارتند از: «اجتهاد، اشتهار به دیانت، بینش سیاسی و اجتماعی، اعتقاد به نظام، نداشتن سوء سابقه» در این میان غفلت از یک شرط مهم، که البته به نحو توصیف در بیانات رهبر انقلاب هم مذکور است، را نباید نادیده گرفت: «مجموعهی خبرگان، مجموعهی علمای صاحبنام و صاحب شأن در بین مردم، و مورد اعتماد مردم در همهی قضایا، بخصوص در قضیهی بسیار مهم رهبری و انتخاب رهبری و قضایای مربوط به آن محسوب میشود.»
اعتماد و شناخت مردم از مجموعه خبرگان است که در بزنگاه حساس انتخاب رهبری، موجب «سکینه قلوب» می شود، شرطی که عملا در حال از دست رفتن است! برخی از علماء قم نشین، در ایام انتخابات به استانهای مختلف میروند، رأی میآورند و تا انتخابات بعدی ارتباط مردمی خاصی هم ندارند مگر چند سخنرانی یا جلسه با مسئولین! بی گمان نمیتوان این علمای محترم را ملزم به هجرت از قم کرد، اما میتوان توقّع داشت به گونهای تعامل کنند که دائما بر سرمایه اجتماعی این مجلس بیفزایند تا در روز موعود از آن بهره ببرند.
🔹 در کنار این مسأله، عدم وجود شرط سنّی هم از نقصانهایی بود که در انتخابات فعلی برطرف شده است. «انتخاب رهبر در شرایط پرفشار فقدان رهبر سابق» قطعا اقدام بزرگی است که مشخص نیست از عهده یک جوان بدون تجربه -ولو مجتهد- بر آید. نمیتوان غلبه احساسات در سنین جوانی را نادیده گرفت؛ مخصوصا که اکثر کاندیدهای جوان دورههای اخیر هیچ تجربه یا سابقه مهم اجتماعی هم نداشتهاند و غالبا به صورت مستقیم از کرسی درس به سمت کرسی نمایندگی حرکت کردهاند!
🔹 مخصوصا که در چند دوره اخیر انتخابات خبرگان گاهی حس میشد ثبتنام و موفقیت در آزمون علمی، خود موضوعیت پیدا کرده و تبدیل به صحنه هماورد برای برخی فضلای جوان شده است.
❗️ استاد جوان معروفی که علنا در کلاس درس، موفقیتش در آزمون علمی خبرگان را نشانه اثبات اجتهاد و علت بستهشدن دهان مخالفان میدانست! حتما نشانه بزرگی برای لزوم توجه به این خطر بالقوه است.
🔻 عملکرد متزلزل برخی منتخبان جوان در دوره اخیر (خود اختفایی)، شاهد بر لزوم بازنگری در مساله «سنّ» بود که به فضل الهی، بالاخره مدّ نظر قرار گرفت.
🔹 و البته این مشکل را میتوان در ارتباط تنگاتنگی با عنوان کلان دیگری هم دانست: «پر رنگ بودن ملاک نخبگی علمی و عدم توجه لازم به کیفیت بینش سیاسی و اجتماعی». خبره بودن فقط در ثبوت اجتهاد خلاصه نمیشود و توجه بیشتر به فهم سیاسی و سلوک اجتماعی کاندیدها هم لازم است، امری که کیفیت احراز آن به نظر چندان مورد توجه نیست و حداقل مواجه با ابهام است.
✅ به نظر حلّ تمام این مشکلات از یک راه ممکن است: «مانند انتخابات ریاست جمهوری که مجموعه تقنینی کشور در حال اصلاح و ملموسکردن ملاکها است، ویرایش هرچه عالمانهتر ملاکهای احراز صلاحیت داوطلبان خبرگان هم مدّ قرار گیرد» که این اقدام هرچند دیر ولی قطعا مفید است.
#خبرگان
#ملاک_احراز_صلاحیت
@Manahejj
🌀 تغییر کتب درسی؛ پشتیبانی علمی
👤 آیتالله شب زنده دار
🔻 ... حقیقتاً دیدم که [کتب فعلی] خیلی طلبه را سردرگم میکند الا نادری از طلاب محترم ...
#تحول
#تغییر_کتب_درسی
#شورای_عالی
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 تأملی در ملاکهای احراز صلاحیت کاندیداهای خبرگان 🖋 علی منتظرالمهدی 🔸 اهمیت مجلس خبرگان، به عنوا
📠 نظر اعضا
💬 صادقی:
اینکه در ادوار اخیر، طلاب و اساتید زیادی به سمت ثبت نام در آزمون علمی خبرگان متمایل شده بودند بر کسی پوشیده نیست.
اکثر شرکتکنندگان نه به دلیل نامزدی خبرگان بلکه به دلیل احراز علمیت و اجتهاد وارد این فضا میشدند که با لحاظ «شرط سنی 40 سال» امکان حضور برای بسیاری خودبخود گرفته شد؛ که البته شرط درستی است.
🔻 ریشه این مشکل هم به بیعملی و بیبرنامگی شورای عالی حوزههای علمیه برمیگردد.
وقتی شما تنها و تنها میتوانید مدرک «معادل دکتری» -آن هم نه مدرک دکتری- صادر کنید و هیچ برنامهای برای احراز و صدور مدارک اصیل حوزوی (مثل اجازه اجتهاد) ندارید؛ طبیعی است که بدنه حوزه دنبال روزنهای برای اثبات و حفظ هویت حوزوی خویش است؛ نه وام گرفتن از مدارک دانشگاهی که ریشه غربی و غیر حوزوی دارند.
📌 مناهج:
امید است شورای محترم عالی پس از حدود سه دهه مسکوت گذاشتن موضوع مدارک اصیل حوزوی، این موضوع را پیگیری کنند و هرچه زودتر مانع خسارات و تبعات بیش از این شوند...
#نظر_اعضا
#شورای_عالی
#مدارک_حوزوی
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 نصیحت به دولت تاجیکستان
🎥 آیت الله اعرافی
🔻 دولت تاجیکستان را نصحیت می کنیم
چرا دانشجویان و طلاب را شکنجه و زندانی میکنید؟!
@Manahejj
📠 نظر اعضا
💬 طلبه سفیران:
سلام علیکم
بنده از طلاب سفیران هستم موندم گله و شکایتم رو کجا ببرم این چند روزه خیلی بهم فشار عجیبی وارد شد...
چرا مسئولین سفیران هدایت آییننامه تبلیغ را فقط در نماز و سخنرانی میدانند؟ چرا برگزاری حلقههای معرفتی در مسجد و پایگاه بسیج و کلاسداری جزو تبلیغ حساب نمیشود؟
زمانی که پایه ۲ یا ۳ بودیم گفتند برید مدرسه تبلیغ کنید و ما برای کلاسداری رفتیم مدرسه و در مسجد حلقه داری(حلقه صالحین) بعد از ۵ سال تبلیغ میگویند: از این ۵ سال فقط ۲۰ ماه قابل قبول است!! چونکه فقط نماز و سخنرانی تبلیغ اصلی محسوب میشوند؟!
الان که فارغ التحصیل سفیران هستیم و میخایم مدرک بگیریم میگویند که تبلیغ شما کم بوده... آیا ارزش کلاسداری و برگزاری حلقه صالحین، کمتر از نماز و سخنرانی است؟! در حالی که خروجی حلقات و کلاسداری با کیفیتتر میباشد.
این گله و شکایت من فقط مربوط به من نیست بلکه دغدغه هزاران فارغالتحصیل سفیرانی است...
بعضی از قوانین تبلیغ سفیران واقعا مصداق اختلال نظام طلاب سفیرانی است از شما درخواست دارم این مطلب را به گوش مسئولین مربوطه برسانید.
من الله توفیق واسعه الیکم
#نظر_اعضا
#سفیران
#سفیران_هدایت
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
📠 نظر اعضا 💬 صادقی: اینکه در ادوار اخیر، طلاب و اساتید زیادی به سمت ثبت نام در آزمون علمی خبرگان
📠 نظر اعضا
💬 محسن:
با سلام دوباره انتخابات خبرگان از راه رسید و نامنویسی و آزمون و...
اما دو نکته مهم:
1⃣ اکثر حوزویان میدانند که شرکت بسیاری از طلاب و فضلای در این عرصه، برای محکزدن علمی خود است.
سوال اینجاست که چرا خود حوزه برای دانش آموختگانش چنین آزمونهایی را برگزار نمیکند؟
بیشک برگزاری سالانه یا مثلاً دو سالانه چنین آزمونی در حوزه به نشاط علمی حوزه کمک بسیاری میکند افزون بر اینکه موجب شکوفایی و کشف استعدادهای موجود در حوزه خواهد شد.
2⃣ در هر دوره از انتخابات، مجتهدان متعددی مخصوصا از بین فضلای جوان حوزه شناسایی میشدند که حوزه میبایست از این استعدادهای درخشان خود کمال استفاده را ببرد و نسبت به آنان بیتفاوت نباشد.
شاید بخشی از سوء استفاده و یارکشی برخی افراد و جریانات غیرانقلابی از میان این فضلا در زمانهای گذشته هم تا حدودی ناشی از این بیتفاوتی و عدم برنامه حوزه و سایر نهادهای انقلابی بوده باشد...
#نظر_اعضا
#شورای_عالی
#بی_تفاوتی
#مدارک_حوزوی
@Manahejj
📣 وبینار تخصصی
📑 بررسی مبانی قرآنی و فقهی امام خامنهای در خصوص حرمت تولید، انباشت و استفاده از #سلاح_هستهای
👥 ارائهدهندگان حجج اسلام:
نجف لک زایی
سیدسجاد ایزدهی
محمدحسین پورامینی
و دکتر محمود حکمتنیا
📅 چهارشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۰
🕰 ۱۰:۳۰ تا ۱۲:۳۰
🌐 لینک ورود:
B2n.ir/900980
موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی
🌀 هزینه دو هفته آموزش نظامی (سربازی) برای طلاب و دانشجویان در حال تحصیل
📝 بالغ بر چهار میلیون تومان
🔸 گفتنی است این مبلغ در سال گذشته (تا همین یک ماه پیش) بالغ بر دو میلیون بوده. و امسال به مبلغی بیش از چهار میلیون تومان رسیده است.
📌 ظاهراً باید گفت اغنیا سربازی روند و فقرا مشمول مانند!
#سربازی
@Manahejj
🌀 تحول حوزه و سوء ظن به مطالبات رهبر معظم انقلاب!
🖋 علی مهدوی
🔸 با یکی از رجال و عالمان طیف سنتی -و البته تا حد زیادی انقلابی- حوزه مواجههای داشتم؛
با خود گفتم خوب است از فرصت استفاده کنم و گفتگویی دربارهی لزوم تحول حوزه و تحولی که مدّ نظر رهبر معظم انقلاب است داشته باشم...
باورم نشد بلافاصله پس از طرح عنوان موضوع، رنگ چهره وی تغییر کرد و حالتش دگرگون شد و گفت تا همینجا که حوزه، دانشگاه شده کافی نیست؟!
🔻 با شنیدن این حرف در خود فرو ریختم که ای وای بر ما! اینکه خروجیِ آنچه توسط شورای عالی و مسئولان مرکز مدیریت انجام گرفته -با قطع نظر از خدمات بی نظیر پس از انقلاب اسلامی- حوزه را هم به سمت دانشگاهیشدن و هم فاصلهگرفتن هرچه بیشتر از سنتهای اصیل آن سوق داده است، چرا باید پای رهبری نوشته شود؟!!
چرا این گمان ایجاد شده است که این کارهای درست و غلط، همگی مطابق با نظر رهبری انجام شده است؟!
❓آیا مطالبات رهبری از حوزه مدون نشده است؟
آیا رهبری صراحتاً از آنچه در حوزه امروز میگذرد، بارها ابراز عدم رضایت نکردهاند؟
چقدر از راهکارهای رهبر انقلاب تا به حال در تصمیمات اجرایی حوزه محقق شده است؟!
🔻 روزگاری در حوزههای علمیه هرکسی درسی میگرفت باید آن را تدریس هم میکرد؛
روزگاری خبر از مدارک بیخاصیت و بیهویت معادل دانشگاهی برای حوزویان فرهیخته و عالِم و اندیشمند نبود؛
روزگاری درسخواندن بر محور اساتید بود نه فقط حضور و غیاب ترمی واحدی دانشگاهی که آخر هر ترم حجم زیادی از محدودههای درسی، خواندهنشده رها شود؛
و روزگاری...
♨️ در همه موارد فوق و همه آنچه نگفتیم و در این مقال نمیگنجد، رهبری همواره بر حفظ سنن اصیل حوزه و پرهیز از پسرفت علمی به سمت دانشگاهیشدن، بیانات مکرری داشتهاند؛ اما ترک فعل مدیران بالادستی و عملیاتینشدن این فرمایشات و مطالبات مکرر و راهکارهای متعدد، موجب وضع فعلی گردیده و به جای مطالبهگری از بزرگان حوزه و تصمیم گیرندگان اصلی در حوزه و سپس مدیران حوزوی، برخی را چه میشود که به بدبینی به انقلاب و رهبری در مدیریت و راهبری حوزههای علمیه روی آوردهاند؟
✅ راهکار:
اگر مطالبات رهبری درباره تحول را دقیق و کامل به گوش بزرگان برسانیم، حتما بسیاری از آنها نیز همراه خواهند شد و خود در صف مطالبه از شورای عالی برای تحولخواهی خواهند ایستاد.
❗️ لطفا جای طلبکار و بدهکار را عوض نکنیم، تا همینجا هم اگر حوزه زانو خم نکرده، یا لااقل زمین نخورده، حاصل همان حمایتهای مستقیم و غیرمستقیم رهبر انقلاب در ابعاد گوناگون مادی و معنوی است.
#شورای_عالی
#مدارک_حوزوی
#نظام_فرسوده_دانشگاهی
@Manahejj
هدایت شده از مناهج 🇵🇸🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 مدارک معادل دانشگاه برای حوزه #اشتباه_بزرگی بود!
🎥 برخی احتیاطات متأسفانه موجب منسوخشدن اجازه اجتهاد شد
💠 امام خامنهای
🔹 کسی که درسی را میخواند احتیاج به مدرک و شهادت دارد.
🔻 اشتباه بزرگ [شورای عالی و مرکز مدیریت] این بود که آمدند این شهادت (مدارک حوزوی) را با شهادتهای دانشگاهی مخلوط کردند.
🔻 مطلقا این کار #جایز_نیست که خودمان را برابر مدارج دانشگاهی قرار دهیم. نوع کار دانشگاه با نوع کار ما متفاوت است.
🔻 قدیم #اجازه_اجتهاد معمول بود. یا کسی که در حدیث پیشرفت میکرد #اجازه_روایت اخذ میکرد.
حالا متاسفانه نیست؛ واقعا متاسفانه؛ چون اگر بود خیلی خوب بود.
‼️ آقایان #ملاحظه (احتیاط) میکنند اجازه اجتهاد نمیدهند مبادا تبعهای برای آن مترتب شود؛ در حالیکه میتوان بگونهای عمل کرد که تبعهای هم نداشته باشد.
#شورای_عالی
#مرکز_مدیریت
#مدرک_حوزوی
@Manahejj
🌀 خندهآمد خلق را از این قیاس!
📝 پاسخ به ادعای توبه آمریکا توسط حسن روحانی
🖋 استاد عبدالحسین خسروپناه
🔹 من در رسانهها دیدم جناب آقای روحانی در سخنانی اظهار داشته آمریکا برای توبه آمده و «هل لی من توبه» گفته است، بعد هم تاکید کرده که اگر آمریکا توبه کند ما میپذیریم. حقیقتا از صحبتهای ایشان متعجب شدم. به چه استدلال و برهانی با به کار بردن عبارت حضرت حر، به صورت غیرمستقیم بین آمریکا و جناب حر قیاس کردهاند؟ آقای روحانی! برای توجیه نگاه اشتباهتان به آمریکا، از حضرت حر مایه میگذارید؟ اگر در برزخ و قیامت جناب حر جلوی شما را گرفت و از اینکه جمله ایشان را در وصف آمریکا به کار بردهاید، آن هم یک وصف اشتباه، از شما بازخواست کرد چه جوابی میدهید؟ شرمنده نمیشوید؟!
🔹 #ابوحنیفه به عنوان موسس اصل قیاس در استنباط حکم شرعی هم، اگر این قیاس ناروای شما را میشنید خندهاش میگرفت. من واقعا از این جملات جناب روحانی شگفتزده شدم. ایشان بعد از این قیاس گفته است که اگر آمریکا توبه کند ما قبول میکنیم، این جمله در ظاهر جمله درستی است ولی سوال اینجاست: واقعا شما فکر میکنید آمریکا توبه میکند؟! سادهاندیشی تا کجا؟ آمریکا در تاریخ ۵۰۰ سالهاش نسبت به رفتار نژادپرستانهاش با سرخپوستها و سیاهپوستها و کشتار مردم ژاپن در جنگ دوم جهانی و قتل عام مردم ویتنام و به خاک و خون کشیدن افغانستان و عراق توبه کرده است که از رفتارش نسبت به برجام بیفرجام شما توبه کند؟ شما واقعا فکر میکنید آمریکا توبه میکند که وعده دادهاید آن را خواهید پذیرفت؟ اینکه نهایت سادهاندیشی است.
جناب آقای روحانی! به شما توصیه میکنم کمی هم تاریخ و قرآن بخوانید، بخوانید تا متوجه شوید با عبارت حضرت حر، چه کسی را با چه ناکسی مقایسه میکنید. مقایسه کنید تا وعدههای قرآنی را درباره پذیرش ولایت شیطان ببینید و بفهمید که از پذیرفتن سلطه بیگانه چیزی عاید شما و عاید مردم نمیشود.
جناب آقای روحانی! اگر این همه وقت و انرژیای که صرف مذاکره با 1+5 و رفع تحریمها کردید، صرف افزایش توان تولید داخلی کرده بودید، اکنون با این حجم از مشکلات مواجه نبودیم و اتفاقا در مذاکرات هم با دست پرتری وارد میشدید.
🔹 آقای رئیسجمهور که قابل نمیداند از اتاقش بیرون بیاید و حرف دل مردم کوچه و بازار را بشنود، آن زمان هم که کرونا نبود از پشت شیشه ماشین مردم را تماشا میکردند من به عنوان طلبهای که مدام با مردم در ارتباط هستم، از دیدن حجم درد و رنج مردم به ستوه آمدهام. همه مردم گرفتار شدهاند، طلبهها کارگری میکنند تا بتوانند خرج زندگی خود را بدهند، همه اقشار جامعه از شدت فشار اقتصادی دچار مشکلات عدیده شدهاند، آن وقت هنوز هم که هنوز است دست روی دست گذاشتهاند تا آمریکا کاری کند و تحریمی را بردارد.
آقای روحانی که حرف از نظر مردم و همه پرسی و رفراندوم میزنند، بد نیست اول از نظر مردم درباره دولت خودشان شروع کنند و نظر مردم را در این باره جویا شوند. آنطور که گروههای مختلف مردم به من رجوع میکنند، به عنوان یک طلبه و به عنوان صدای مردم، از جناب رئیسجمهور ۴ سوال دارم که از ایشان تقاضا دارم به این ۴ سوال پاسخ بدهند:
1️⃣ با توجه به اینکه شعار دولت آقای روحانی، تدبیر و امید بوده است، آیا دولت ایشان از مردم نظرسنجی کرده که امید در جامعه ما بعد از این ۸ سال رشد کرده یا افول داشته؟
2️⃣ دولت مدعی تدبیر، با چه تدبیر و سیاستی فضای کالاهای اساسی را به جایی رسانده که بهرغم وجود ۶۰۰ هزار مرغداری در کشور که میتوانستیم صادرکننده باشیم، اکنون مردم عزتمند ما باید ساعتها وقت خود را در صفهای خرید مرغ بگذرانند؟
3️⃣ چطور جوانان انقلابی ما در مجموعههای نظامی توانستهاند پیچیدهترین صنایع موشکی را ابداع کنند اما دولت تدبیر و امید نتوانست در صنعت خودرو کوچکترین حرکت رو به جلویی را ایجاد کند؟ غیر از این است که ایشان از ظرفیت عظیم جوانان نخبه مومن هیچ استفادهای نکرد و آنان را بیرون گود نگه داشت؟
4️⃣ از جناب رئیسجمهور تقاضامندم به ملت توضیح بدهند که براساس کدام دادههای علمی و کدام الگوهای مدیریتی، تاکنون به تدبیر بحران کرونا اقدام کردهاند؟ این چگونه مدیریتی است که ایام نوروز را آزاد بگذارند، بعد که فاجعه درست شد حالا ۲ هفته تعطیل کنند؟ چگونه است که زیارت عتبات عالیات ممنوع میشود اما تورهای ترکیه آزاد است؟!
♨️ امیدوارم جناب روحانی که قرار بود هر ۱۰۰ روز به مردم گزارش دهند، حداقل جواب این ۴ سوال را صریح و شفاف به مردم ارائه دهند.
#قیاس_روحانی
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 طرح جداسازی روحانیت از سیاست
🎥 امام خمینی قدس سره
🔹 امروز طرحشان این است که روحانیین باید بروند و دعا بکنند و- عرض میکنم که- اینها. این همان طرحی است که امریکا نقشهاش را دارد و انگلستان هم از سابق داشته است و الآن هم همه دولتهایی که، ابرقدرتهایی که میخواهند ایران را بچاپند و شرق را بچاپند و از اسلام میترسند و از مظاهر اسلامی میترسند؛ این همان طرح است و من متاسفم که این طرح در قم دارد انجام میگیرد.
💠 ... این همان طرحی است که انگلستان از دویست سال پیش از این یا بیشتر طرحریزی کردند که جدا کنند روحانیت را از سیاست، جدا کنند روحانیین را از مردمی که میخواهند فعالانه کار بکنند برای اسلام؛ اینها بروند همان توی مسجدها بنشینند و دعا بکنند، آنها هم هر کاری دلشان میخواست بکنند و هر چپاولگری و هر سلطهجویی که میخواستند بکنند.
💠 در عرض پنجاه سال، که روحانیین را عقب زده بودند و هر چه هم جدّیت میکردند نمیتوانستند که کاری انجام بدهند- از باب اینکه مردم را از روحانیون کنار زده بودند- در عرض پنجاه سال، همه حیثیت شما را به باد فنا دادند و اسلام را به آنجا رساندند که برای اینکه اسلام پیروز شده است، بر ایران، گریه کردند و حرف زدند و در شعرهایشان فحش دادند و همه الواطیها را کردند.
📆 25 آبان 1359/ 7 محرّم 1401
📚جلد 13 صحیفه امام خمینی (رضوان الله علیه)، از صفحه 345 تا صفحه 355
🌐 متن کامل:
b2n.ir/j77360
#رسالت_تبیین
#تبلیغ_سیاسی
#حوزه_انقلابی
@Manahejj
🌀 فردایی محروم از آیتالله!
📝 لزوم برنامهریزی شورای عالی حوزههای علمیه
علی مهدوی
🔸 تأمل درباره امتداد برنامهها و سیاستگذاریهای جاری حوزههای علمیه ضرورتی انکارناپذیر است.
امروز بظاهر همه چیز طبیعی به نظر میآید و امورات بر مدار خود طی میشوند؛
اما آیا تابحال از خود پرسیدهایم ریلی که برای حرکت این قطار (علمآموزی در حوزههای علمیه) ساختهایم در دهههای آینده به چه ایستگاهی میرسد؟
🔹 طبق تعریف شورای عالی از مدارک حوزوی، بالاترین مدرک حوزوی، مدرک سطح چهار یا همان #معادل_دکتری است؛ این یعنی خروجی آینده حوزه آیت اللهها نیستند؛ بلکه معادلین دکتری هستند.
⚠️ عجیبتر آنکه در دوران جمهوری اسلامی، بالاترین عنوان اصیل و ارزشمند حوزوی را خودمان با دست خودمان، منسوخ بلکه حذف کردیم؟!!
🔹 هیچ حوزویِ وفادار به سنتهای اصیل حوزوی، به هیچوجه این اجازه را به خود نمیدهد که مثلا به آیتالله بوشهری بجای آیتالله بگوید دکتر بوشهری!
اما وقتی #قانون شورای عالی اینچنین است چگونه باید این دوگانه را حل کنيم؟!
🔹 ممکن است این صراحت لهجه حمل بر بیادبی شود؛ اما اگر امروز شورای هشتم حوزههای علمیه برنامهای در این خصوص نداشته باشد، از پسِ امروز، فردایی است که حوزه، خالی از آیتاللهها شده و امکان احیای سنن و عناوین اصیل حوزوی قریب به محال خواهد شد؛
در عین حال که فراموش نکنیم آیتالله (مجتهد) میتواند عنوان دکتر را در مباحث تخصصی حوزوی در دل خود داشته باشد؛ اما دکتر نمیتواند عنوان آیتالله را برای خود جعل کند.
✅ قطعا هیچکس هم قائل نیست که «عنوان آیتالله» بایستی مانند عنوان دکتری سهلالوصول باشد و هرکس از راه رسید و دکتر شد، عنوان آیتاللهی به خود بگیرد؛ اما قطعا راهحلهای گوناگونی برای نیل به این مقصود هست و فضلای حوزوی راهکارهای گوناگونی مد نظر دارند.
🔺 از اعضای محترم شورای عالی انتظار میرود در این باب بیش از پیش عنایت لازم را داشته باشند و سیر پیشرفت کار را به اطلاع افکار عمومی (اساتید و فضلا و طلاب) نیز برسانند.
🔻 امروز زنگهای هشدار این موضوع به صدا در آمده است و اگر حوزه، تولیت تخصصیترین عنوان خود را بر عهده نگیرد، رسانهها و دستهای پیدا و پنهان، مرجعسازی و آیتاللهسازی را رقم خواهند زد؛ کما اینکه در گوشه و کنار شاهد این دستهای آلوده در قم هستيم؛
سرچشمه شاید گرفتن به بیل
چو پرشد نشاید گرفتن به پیل
و علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد.
#شورای_عالی
#مدرک_حوزوی
#اجازه_اجتهاد
@Manahejj