هدایت شده از خبرگزاری حوزه
♨️ دروغ بزرگ استخدام روحانیون در بانکها!
➖ وقتی جای ۳۶ با ۲۰ هزار عوض میشود
🔹 مصباحی مقدم، رئیس شورای فقهی بانک مرکزی روز یکشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ گفتوگویی را با خبرگزاری صداوسیما درباره موضوعات مختلف اقتصادی انجام داده بود و در این مصاحبه به استقرار ناظران شرعی در بانکها هم اشاره کرده بود، اما یکی از رسانه های داخلی با انتخاب گزینشی بخش کوتاهی از مصاحبه و برداشت و تحلیل کاملاً اشتباه تیتر زده بود «حضور روحانیون در بانکها قطعی شد؟ / چند روحانی در بانک مشغول به کار میشوند؟»؛ پس از آن هم برخی در فضای مجازی این دروغ بزرگ را نشر داده و از آن علیه روحانیت بهره برداری کردند.
🔻حجتالاسلاموالمسلمین مصباحیمقدم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه:
◻️ بانک مرکزی در دوره جدید به فکر افتاده است همانطور که نظارت بر مدیریت بانکها و اجرای سایر قوانین بانکی دارد باید بر بعد شرعی بانکها هم نظارت کند، بنابراین باید کسانی که آشنا با مسائل فقهی و بانکی باشند در بانکها حضور داشته باشند، البته منظور ما از بانکها شعب بانکی نیست، بلکه هر بانک یک ناظر شرعی است. ما ۳۶ بانک داریم بنابراین ۳۶ ناظر شرعی نیاز است.
◻️ ناظران شرعی باید
۱- تخصص در مسائل پولی و بانکی به طور مثال دکترای اقتصاد باشند
۲- علاوه بر این باید با مسائل شرعی و فقهی بانکها هم آشنا باشند.
◻️ ناظران حق دخالت در امور مدیریت بانکها را ندارند، بلکه تنها نظارت می کنند وباید به شورای فقهی گزارش بدهند.
◻️ استخدام ۲۰ هزار روحانی برای ۲۰ هزار شعبه بانکی یک شانتاژ رسانه ای است و مخلوق ذهن های بیمار است و مستند به اطلاعات درستی نیست.
مشروح گفتوگو + صوت👇
https://hawzahnews.com/xbRNL
@hawzahnews| حوزهنیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 تشییع باشکوه پیکر مطهر حضرت آیت الله ناصری
🎥 امروز، اصفهان
🗂 #دینداری_مردم
@Manahejj
🌀 در سوگ عالمی مردمی
📝 به مناسبت ارتحال آیت الله ناصری قدس سره
🔸 ارتحال عالمان عابد و زاهدان وارسته، ضایعهای بسیار دردناک برای حوزههای علمیه و شیعیان است که طبق فرموده نبوی (ص) چیزی آن را جبران نمیکند.
رحلت مرحوم آیت الله ناصری بار دیگر غم و اندوه حوزه را زنده کرد. به راستی چقدر باید بگذرد تا حوزه علمیه عالمی متخلق و متواضع مثل ایشان به خود ببیند؟
آیا جز این است که وظیفه طلاب امروزی را سنگینتر میکند که وجود ایشان را درک کردهاند.
هرچه از فضائل آیت الله ناصری بگوییم کم است. اما برخی از ویژگیهای شخصیتی ایشان که درسهای بزرگی برای طلاب است، عبارتند از:
❇️ یادآور امام زمان:
آیت الله ناصری میفرمود از وقتی خودم را شناختم در خدمت امام زمان ارواحنا فداه بودم.
درس و منبر ایشان، عبادت و زندگی ایشان همه و همه یادآور امام زمان بود. ذکر «یابن الحسن یابن الحسن» از لبشان نمیافتاد. به همه نیز توصیه میکردند دعا برای فرج را بعد نماز و در هرحال فراموش نکنند و برای هر حاجتی هم که دارند دعاگوی امام زمان باشند.
❇️ زاهدی معنویتگرا:
اگر ایشان اهل دنیاطلبی بود، براحتی میتوانست در بهترین خانهها زندگی کند اما خانه ایشان در پایین شهر اصفهان بود. زندگی زاهدانهای که با رعایت زی طلبگی همراه بود و تا آخر عمر نیز آن را حفظ کردند.
ایشان نشان دادند که میتوان از زرق و برق دنیا گذشت.
❇️ عالمی مردمی:
آیت الله ناصری، عالمی بودند که با داشتن درجات رفیع علمی، در میان مردم حضور فعال داشتند و به درخواستهای مردم پاسخ میگفتند. درِ خانه ایشان به روی مردم باز بود.
تواضع، خشوع و خوشرویی ایشان زبانزد هرکسی است که ایشان را دیده بود. هرکسی میتوانست قبل و بعد نماز، از ایشان در هر زمینهای سؤال کند بدون اینکه مانع یا محذوری وجود داشته باشد.
خودشان را وقف برای مردم میدانستند و بارها تذکر میدادند که طلاب باید برای مردم وقت بگذارند نه اینکه فکر کنند این کار اتلاف وقت است.
به عبارت دقیق، ایشان طبیبی بی ریا و دلسوز برای مردم بودند.
❇️ سخنران همه پسند:
شیوه سخنرانی و توصیههای ایشان چنین بود که با بیانی شیوا، هم طلاب و فضلا استفاده میکردند، هم مردم عادی بهره میبردند.
یکی از نکات دیگر سخنرانی ایشان، کوتاهی زمان منبر و در عین حال غنی بودن محتوا بود.
هر آنچه لازم بود، بدون اطاله کلام بیان میشد. روش ایشان بر زیادهگویی نبود بلکه «مفیدگویی» را میپسندیدند.
بی شک، شیوه سخنرانی ایشان، باید یکی از الگوهای طلاب باشد.
◼️ اما آه از فراق عالمان پارسا؛ علمایی که در دهه اخیر با حوزه وداع کردند، دُرهای نایابی بودند که یا جایگزین برای آنها نیست، یا بسیار کم است.
نسلی از علما که همچون ستاره در آسمان تشیع میدرخشند و آثار گرانبهایی به جا گذاشتند. جای خالی ایشان هر روز بیشتر حس میشود.
علمای بزرگی چون آیات آقامجتبی تهرانی، مصباح، صافی گلپایگانی، حسن زاده، فاطمینیا و اکنون آیت الله ناصری.
منبر و درس و معنویت چنین استوانههایی چطور و به دست چه کسانی میخواهد پر شود؟
آیا نسل جدید فضلا و اساتید میتوانند عطر ایشان را دوباره زنده کنند؟
#آیت_الله_ناصری
@Manahejj
🌀 گزارش رسمی استهلال ماه صفر الخیر ۱۴۴۴ ه . ق
🏴 دوشنبه ۷ شهریور، اول صفر الخیر
🖋 دفتر امام خامنهای
🌙 الف- مشخصات نجومی هلال در شامگاه شنبه ۵ شهریور ۱۴۰۱ (۲۹ محرم ۱۴۴۴)
➖ زمان مقارنه ماه و خورشید: ساعت ۱۲ و ۴۸ دقیقه روز شنبه ۵ شهریور۱۴۰۱
➖ زمان غروب خورشید: ساعت ۱۹:۳۸
➖ زمان غروب ماه: ساعت ۲۰:۰۳
➖ ارتفاع ماه: ۳.۹ درجه
➖ مدت مکث ماه بعد از غروب خورشید: ۲۵ دقیقه
➖ سن ماه: ۶ ساعت و ۵۲ دقیقه
➖ فاصله زاویه ای ماه و خورشید: ۴.۸ درجه
〰〰〰〰〰〰
🌙 ب ـ پیشبینی تقاویم و نظر کارشناسان رؤیت هلال
➖ تقویم رسمی کشور مستخرج مرکز تقویم وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، و کارشناسان رؤیت هلال، پیشبینی کردهاند هلال ماه صفر در غـروب روز شنبه در کشور قابل رؤیت نیست.
♨️ بنابراین ماه محرم ۳۰ روزه بوده و غرّهی ماه صفر ۱۴۴۴ روز دوشنبه ۷ شهریورماه خواهد بود.
〰〰〰〰〰〰
🌙 ج ـ گزارشهای رسیده
➖ در همین راستا ستادهای استهلال و گروههای رصدی در سراسرکشور به همراه تجهیزات رصدی درغروب روز شنبه اقدام به استهلال نمودند که نتیجه آن به قرار ذیل است.
1⃣ مناطقی که هوا صاف بود و هلال رؤیت نشد:
استان خراسان رضوی:مشهد، گروه طلاب، نیشابور، درگز، طرقبه، بردسکن
استان اصفهان: اصفهان، شهرضا
استان چهارمحال بختیاری: بروجن
استان فارس: شیراز
استان زنجان: زنجان
استان اردبیل: اردبیل
استان هرمزگان: بندرلنگه
استان قم: قم، پردیسان
2⃣ مناطقی که هوا غالباً ابری و یا غبارآلود بود و هلال رؤیت نشد:
استان ایلام: ایلام، مهران، آبادانان، دهلران
استان سیستان و بلوچستان: زابل، چابهار
استان خراسان جنوبی: بیرجند، خضری
استان مرکزی: اراک، کمیجان، خمین
استان سمنان: سمنان، دامغان
استان خوزستان: اهواز
استان یزد: یزد، اردکان
استان گلستان: گرگان
استان تهران: تهران
#استهلال
@Manahejj
🌀 اگر حوزه دچار مشکل شود نظام به مشکل بر میخورد
📝 امروز انتظارات از حوزه نسبت به گذشته بیشتر شده است
👤 آیت الله حسینی بوشهری در آیین آغاز سال تحصیلی حوزه
🔹 حوزه علمیه در پرتو انقلاب مسئولیتهای جدیدی پیدا کرده است و واقعیتی انکار ناپذیر است که حوزه خاستگاه انقلاب است و اگر دچار مشکل بشود نظام هم دچار مشکل میشود؛
♨️ #نباید حوزه علمیه با فلسفه اصلی انقلاب و نقطه نظرات رهبر مقتدر ما که دنیا در تک تک کلمات ایشان حساب باز میکند فاصله داشته باشد.
◻️ طلبه با حفظ زیّ طلبگی #باید مهارت بیاموزد
♨️ مقام معظم رهبری و مراجع بزرگوار بر اتقان علمی و احیای سنتهای گذشته تأکید دارند.
🔹 باورهای طلاب #باید تقویت شود، زیرا فقه اکبر که همین اعتقادات است اگر نباشد نوبت به احکام و فقه اصغر نمیرسد اگر لازم باشد جلساتی گذاشته شود که باورهای طلاب را تقویت کند نباید دریغ شود؛ طلبه بدون دعا و استغفار و مناجات راه نهایی را نمیتواند پیدا کند و زمانی آن دل روشن میشود که این جنبهها رعایت شود.
🔹 شورای عالی نمیخواهد تغییر الزامی در برنامه گذشته تدریس اساتید در کتب اصلی ایجاد نماید.
🔹 شورای عالی با آغوش باز از نقطه نظرات اساتید استقبال میکند.
📌 متن کامل:
hawzahnews.com/xbRMx
#سال_جدید_تحصیلی
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 کنارهگیری آیتالله حائری از مرجعیت
❇️ حضرتآیتالله سیدکاظم حائری در بیانیه خود در کنارهگیری از مرجعیت تاکید کرد: بر همه مؤمنان لازم است که از ولی فقیه، رهبر انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله العظمی خامنهای اطاعت کنند.
📌 متن کامل در پست بعد👇🏻
#فقیه_انقلابی
#سید_کاظم_حائری
@Manahejj
🌀 ترجمه بیانیه تاریخی آیتالله العظمی سیدکاظم حائری مبنی بر کنارهگیری از مرجعیت
🔢 بخش نخست
بسم الله الرحیم الرّحیم
الحمد لله زنة عرشه ومداد کلماته وما أحصاه کتابه وأحاط به علمه، والحمد لله حمداً یلیق بکرم وجهه وعزّ جلاله. والصلاة والسلام علی نبیّ الله الذی أرسله رحمة للعالمین محمّد بن عبد الله وعلی أهل بیته الطاهرین.
قال الله تعالی فی محکم کتابه: ﴿لَا یُکَلِّفُ اللهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَها﴾ سورة البقرة: الآیة: ٢٨٦. صدق الله العلیّ العظیم.
بدون شک یکی از مسئولیت ها و امانت های مهم در زمان غیبت امام عصر علیه السلام این است که فقهای جامع الشرایط امور امت مسلمان و مصالح عام و خاص را (از طریق بیان احکام شرعی، راهنمایی و توصیه و هرکاری که موجب حفظ کیان و عزت امت و دور کردن خطرات است) بر عهده گیرند.
پس از آنکه خداوند توفیق داد در خدمت آیت الله العظمی سیّد شهید محمّد باقر صدر (رضوان الله تعالی علیه) شاگردی کنم، این مسئولیت را برعهده گرفتم تمام تلاشم را در حد توان برای تحقق اهدافی که او برای آن ها شهید شد و انجام اعمال اسلامی در عراق حسینی(علیه اسلام) و یاری اسلام اصیل و حمایت از مومنان به ویژه جامعه عراق در برابر مکر استعمارگران بیگانه به کار گرفتم.
واضح است که از ضروریات انجام این مسئولیت بزرگ، سلامت جسمانی و توان پیگیری مسائل مربوط به امت مسلمان است اما امروزه وضع سلامت من به سبب بیماری و سن بالا مناسب نیست، احساس می کنم که مانع انجام وظایفی شده که بر عهده من است. لذا اعلام می کنم که از این به بعد، این مسئولیت سنگین و بزرگ را ادامه نمی دهم. همه وکالت ها و اجازه های صادر شده از طرف ما یا از طرف دفاتر ما و نیز حق دریافت هر گونه حقوق شرعی از طرف وکلا و نمایندگان به نیابت از ما از این تاریخ ساقط است.
و در پایان باید سخنی از باب سفارش به فرزندان مومن خود بگویم:
یک: بر همه مومنان لازم است که از ولی فقیه، رهبر انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله العظمی سید علی خامنه ای(دام ظله) اطاعت کنند. در شرایطی که نیروهای کفر و شر ضد اسلام محمدی اصیل هم قسم شده اند، ایشان برای رهبری امت و اداره مبارزه با نیروهای ستمگر و مستکبر شایسته تر و بایسته ترند.
دو: به فرزندانم در عراق عزیز چند سفارش میکنم:
الف- حفظ وحدت و انسجام و اینکه به استعمار و صهیونیسم و مزدورانشان فرصت ندهند که آتش فتنه را شعله ور کنند و بدانند که دشمن مشترک آنان آمریکا، صهیونیسم و دنباله های آن دو هستند.
ب- آزادسازی عراق از هر گونه اشغال بیگانه و از هر نیروی امنیتی یا نظامی بیگانه و به ویژه نیروهای آمریکایی که به بهانه های مختلف سینه عراق را شکافته اند و اینکه اجازه ندهند در عراق یعنی سرزمین مقدسات، بمانند و اینکه ماندن آنها از بزرگ ترین حرام ها نزد خداوند متعال است؛ همانطور که در گذشته گفتیم.
ج- از مسئولان و کسانی که پست هایی را برعهده گرفته اند، می خواهم که به وظایف شرعی خود و وعدههایی که به مردم دادند عمل کنند. از منافع شخصی و جناح بازی که که منجر به مصائبی بر مردم مظلوم عراق شد دور باشند که این کار موجب امان آنها و عزت مردم و ثبات کشور است.
د- بر همه علما و طلاب و نخبه های فرهنگی و نویسندگان است که مردم را آگاه کنند تا دوست را از دشمن بشناسند و منافع واقعی خود را درک کنند و گمراه نشوند و کید و نقشه و توطئه دشمنان را بشناسند.
ه- بر فرزندان دو شهید صدر [سید محمدباقر صدر و سید محمدصادق صدر] که رحمت خدا بر آن دو باد، لازم است که بدانند که دوستی آن دو شهید اگر با ایمان به روش آن دو در عمل صالح و با پیروی واقعی از اهداف آن دو (که به خاطر همین اهداف شیهد شدند) همراه نباشد، کفایت نخواهد کرد و بدانند که مجرد ادعا یا نسبت خویشاوندی به آن دو شهید کفایت نمی کند و هر کس تلاش کند به نام آن دو شهید بین فرزندان امت و مذهب تفرقه بیاندازد یا به نام آن دو رهبری را بر عهده گیرد در حالی که فاقد اجتهاد یا دیگر شرایط مشروط در رهبری شرعی است، در واقع صدری نخواهد بود هرچند چنین ادعایی کند یا نسبتی داشته باشد.
و- همه مومنان را به حشد الشعبی مقدس سفارش می کنم و همه باید از آن به عنوان نیرویی مستقل که در دیگر نیروها وارد نشده است، حمایت و آن را تایید کنند زیرا همان گونه که بارها تاکید کردهام حشد الشعبی کنار دیگر نیروهای مسلح عراقی، قلعه محکم و دست توانا و قوه قاهره در برابر کسانی است که در پی امنیت و منافع مردم کشور عراقند.
#فقیه_انقلابی
#سید_کاظم_حائری
@Manahejj
🌀 ترجمه بیانیه تاریخی آیتالله العظمی سیدکاظم حائری مبنی بر کنارهگیری از مرجعیت
🔢 بخش دوم
ز- باید بعثی های جنایتکار و فاسد و مزدوران را از مناصب و مسئولیت ها در کشور دور کرد و اینکه به هیچ وجه قدرت در اختیار آنان قرار نگیرد زیرا آنها خیر شما را نمی خواهند و به هیچ چیز جز منافع حزبی و خدمت به اربابان استعمارگر و صهیونیست خود و دنباله های آنها نمی اندیشند.
﴿رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَا إِنْ نَسِینَا أَوْ أَخْطَأْنَا رَبَّنَا وَلَا تَحْمِلْ عَلَیْنَا إِصْرًا کَمَا حَمَلْتَهُ عَلَی الَّذِینَ مِنْ قَبْلِنَا رَبَّنَا وَلَا تُحَمِّلْنَا مَا لَا طَاقَةَ لَنَا بِهِ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا أَنْتَ مَوْلَانَا فَانْصُرْنَا عَلَی الْقَوْمِ الْکَافِرِینَ﴾. سوره بقره: آیه: ٢٨٦.
وآخر دعوانا أن الحمد لله ربّ العالمین.
۱ / صفر المظفر / ١٤٤۴ ھ
کاظم الحسینیّ الحائریّ
hawzahnews.com/xbRTq
#فقیه_انقلابی
#سید_کاظم_حائری
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 اگر حوزه دچار مشکل شود نظام به مشکل بر میخورد 📝 امروز انتظارات از حوزه نسبت به گذشته بیشتر شده ا
🌀 گلایه کافی نیست؛ قانون وضع کنید
📝 به مناسبت بیانات آیتالله بوشهری در آغاز سال تحصیلی حوزه
🖋 محمد حق پرست
🔸 یکی از محورهای سخنان «آیت الله بوشهری» در مراسم افتتاحیه حوزه، گلایه از فعالیت کسانی بود که به بهانه ایجاد جاذبه، کارهایی میکنند که در شأن حوزه و روحانیت نیست.
این موضوع مرتبط با پرونده اخیر رسانه حوزوی مناهج است که از زوایای مختلف به آن پرداختیم.
بیان ایشان صرفا گلایهای بود که به جای خود درست است. اما صرف گلایه و حتی هشدار کافی نیست. روحانیت صنفی است که خودش باید از اعتبار و جایگاه خودش در ولنگاری فضای مجازی، حراست کند وگرنه بدتر از این خواهد شد.
🔢 راه حل این معضل پنج چیز است:
1⃣ یکم. وضع قوانین:
اولا نیاز به قوانینی داریم که برای همه فعالان رسانهای حوزوی یکسان اجرا شود بدور از ملاحظات سیاسی و جناحی.
ثانیا، ذکر دقیق مصادیقی که مناسب با شأن روحانیت نیست.
ثالثا، از برخوردهای سلیقگی جلوگیری شود مثل اینکه در دورهای آقای «الف» کاری را اصلا نپسندد و دوره بعد آقای «ب» با همان کار مشکل نداشته باشد.
2⃣ دوم. برگزاری دورههایی برای ورود به فضای مجازی:
حوزه خودش باید پیشقدم شود و طی فراخوانی دورههایی در این باره برگزار کند.
3⃣ سوم. اعطای مجوز:
یکی از مشکلات ما این است که برخی طلاب مبتدی بدون دانش لازم، محتواهای ضعیف دینی تولید میکنند.
همانطور که برای تلبس شرایطی داریم، فعالیت رسانهای و مجازی داشتن هم نیاز به مجوز دارد.
ناگفته نماند، سختگیری در وضع قوانین و اعطای مجوز مناسب نیست و باید حد وسط را گرفت.
4⃣ چهارم. نظارت بر عملکرد افراد پر مخاطب
5⃣ پنجم. برگزاری جشنوارههای تبلیغ مجازی و معرفی افراد شاخص:
همانطور که باید با افرادی برخورد کرد، باید الگوهایی را به دیگران معرفی و از فعالیت آنها تقدیر کرد.
🗂 #حوزه_و_جهاد_تبیین
@Manahejj
🌀 سیر وقایع امروز عراق
1⃣ کنارهگیری آیت الله سید کاظم حائری از مرجعیت و هدایت همه مؤمنین به سمت اطاعت از آیتالله العظمی خامنهای به عنوان شایستهترین رهبر برای مبارزه با کفر و شر + نصیحت تلویحی به مقتدی صدر + روشنگری درباره فتنهای که تفرقه بین شیعیان را آغاز کرده است و ....
2⃣ مقتدی صدر با صدور بیانیهای موهنانه و عصبی در پاسخ به بیانیه آیت الله سید کاظم حائری از سیاست کنار کشید و ادعا کرد مرجعیت در عراق باقی خواهد ماند.
(البته این اولین بار نیست که مقتدی صدر ادعای کنارهگیری از سیاست را دارد)
3⃣ لحن بیانیه مقتدی صدر عملا موجب سردرگمی و عصبیت حامیان وی شد که تابحال به دستور وی دست به تحصن زده بودند.
در نتیجه آشوبگران حامی جریان صدر وارد کاخ ریاستجمهوری عراق شدند.
4⃣ حکومت نظامی در بغداد:
در واکنش به آشوبگری حامیان جریان صدر، نیروهای امنیتی عراق ممنوعیت عبور و مرور را در شهر بغداد اعلام و تأکید کردند این ممنوعیت شامل خودروها و همه شهروندان است.
خبرها حاکی از تعدادی کشته و زخمی در درگیریهای بوجود آمده است.
5⃣ نیروهای امنیتی عراق، با بیرون کردن هواداران جریان صدر از کاخ ریاست جمهوری، کنترل آن را به طور کامل در اختیار گرفتند.
6⃣ اعلام حکومت نظامی در سراسر عراق
فرماندهی مشترک ارتش عراق اعلام کرد از ساعت ۱۹ همه استانها مشمول منع آمد و شد هستند.
7⃣ تمامی مرزهای زمینی ایران و عراق بسته شد
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور تاکید کرد: مجدد اعلام میکنم به دلیل نا آرام بودن جو کشور عراق تمامی مرزهای زمینی ایران با عراق بسته است و به هیچ عنوان هیچ فردی اجازه خروج از مرزها به قصد عراق را ندارد.
#عراق
@Manahejj
🌀 مراسم ترحیم حضرت آیتالله ناصری در شهر مقدس قم
▪️به اطلاع عموم مومنین و علاقمندان میرساند مراسم ترحیم حضرت آیت الله ناصری قدس سره، از طرف بیت ایشان در شهر مقدس قم، حرم حضرت معصومه سلام الله علیها (مسجد اعظم) روز سه شنبه ۱۴۰۱/۶/۸ بعد از نماز مغرب و عشاء برگزار خواهد شد.
🖋 بیت حضرت آیت الله ناصری
@naseri_ir
@Manahejj
🌀 دبیر شورای عالی و مدیر حوزههای علمیه انتخاب شدند
🔸 اعضای شورای عالی مورخ ۶ شهریور ماه، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری را به عنوان دبیر شورای عالی حوزههای علمیه، آیت الله جواد مروی به عنوان دبیر دوم این شورا و آیت الله علیرضا اعرافی به عنوان مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، را به مدت دو سال دیگر انتخاب کردند.
‼️ در این جلسه همچنین حجت الاسلام و المسلمین حسین رحیمیان به عنوان مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه، به مدت دو سال دیگر انتخاب شد.
🔹 شایان ذکر است آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری از سال ۹۷ عهدهدار دبیری شورای عالی حوزههای علمیه میباشد و آیت الله اعرافی نیز از سال ۹۵ مدیریت حوزههای علمیه سراسر کشور را برعهده دارد.
📌 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی حوزههای علمیه، بنا به تصریح ماده ۹ آیین نامه داخلی آن شورا، دبیر اول و دوم این نهاد عالی حوزوی هر دو سال یک بار، به واسطه رأی مستقیم اعضای شورای هفت نفره آن، انتخاب میشوند. همچنین به تصریح ماده ۲۵ آیین نامه مذکور، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور نیز، برای بازه زمانی دو ساله، توسط اعضای این شورا انتخاب میشود.
#شورای_عالی
#مدیر_حوزه
@Manahejj
🌀 اعلام موضع صریح مقتدی صدر در نشست خبری
🔻 اتفاقی که در عراق افتاد مرا بسیار ناراحت کرد.
🔻 از نیروهای امنیتی و بسیج مردمی که بی طرف ایستادند تشکر می کنم.
🔻 من از مردم عراق عذرخواهی می کنم.
🔻 من از جنبش صدر انتقاد می کنم.
🔻 از جریان صدر اگر ظرف ۶۰ دقیقه آینده عقب نشینی نکند،برائت می جویم.
🔻 من حتی تظاهرات مسالمت آمیز نمی خواهم...
🔻مرجعیت به من دستور بازنشستگی داد و دیگر به سیاست باز نمی گردم.
🔺قاتل و مقتول هر دو در جهنم هستند. ضرر کننده اصلی تنها مردم هستند. این چه بد انقلابیست.
🔻 تظاهرکنندگان مطیع مقتدی صدر، شروع به عقب نشینی از تحصن منطقه سبز کردند.
🌐 پایگاه خبری صابرین نیوز
#عراق
@Manahejj
📠 انعکاس نظر طلاب و اساتید
🔖 موضوع: گلایهها و نظرات طلاب و اساتید استان قم
💬 احمد:
سلام خسته نباشید حوزه علمیه که ۵ شهریور کلاس رو شروع می کنه گفتند برای ایام اربعین حسینی هم برنامه دارند ولی تا الان که خبری نیست لطفا پیگری کنید تا ما برنامه ریزی کنیم تو چه تایمی می تونیم مشرف شویم
اجرکم عندالله
💬 امین:
سلام برادر عزیز یه خواهشی داشتم
ما مجبور شدیم بخاطر بیماری و نقص سیستم ایمنی در امتحانات شرکت نکردیم لطفا پیگیری کنید یالااقل دوباره اون دروس رو کلاس شرکت نکنیم و یا یه تکمیل نواقص سطوح عالی برگزار کنند یه ماه دیگه
واقعا این سکوت ... مسئولین در قبال طلبه های مظلوم باید تو تاریخ ثبت بشه
وقعا چرا پاسخی نمیدن!
💬 استاد سطوح عالی:
بسمه تعالی
شنبه ۵ شهریور مراسم شروع سال تحصیلی جدید اعلام شده در حالی که از یکطرف هنوز امتحانات طلاب تمام نشده است و از طرف دیگر تازه انتخاب درس توسط اساتید به اتمام رسیده و هنوز دروس اساتید توسط مرکز تأیید نشده است و بعد از تأیید دروس لیست اساتید منتشر می شود و طلاب در یک بازه زمانی حداقل یک هفته طول می کشه تا انتخاب استاد کنند. حالا با این وضعیت شروع سال تحصیلی دقیقا به چه معناست!
💬 گمنام:
سلام علیکم لطفا درد مارو به اشتراک بگذارید سال تحصیلی شروع شده ولی بدون برنامه، ما از صبح تا ساعت 5 بعد از ظهر کلاس داریم ولی ظاهرا تغذیه حوزه نمی دهد می گویند بعد اربعین طلبه ایی که باید خوابگاه برود. طلبه ایی که باید از صبح تا عصر موسسه باشد جهت شرکت در کلاس چرا نباید سیستم تغذیه طلاب را حل کنند و بعد سال تحصیلی را شروع کنند؟!!
💬 طلبه سطح:
سلام و عرض ادب خسته نباشید
آقا یه مدت پیش بحث سؤالات امتحانات مطرح بود که چرا باید هر سؤال دوبخشی باشه و طلاب سر این مسأله اعتراض کردند ولی ظاهرا این موضوع به گوش مسئولین نرسیده...
امتحان تفسیر پایه 8، ظاهر سؤالات این بود که 8 تا سؤال طرح شده ولی باطنش این بود که 15 تا سؤال طرح شده
▪️حالا بماند 8 تا از این سؤال ها بیشتر بحث صرف و نحو و تجزیه و ترکیب بود نه تفسیر
▪️حالا بماند که بیشتر سؤالات در مورد مرجع ضمیرهای متن کتاب بود تا خود قرآن کریم
▪️حالا بماند که این امتحان تجدیدی بود نه امتحان استخدامی که اینقدر سخت گرفته شده...
#نظر_اعضا
#مدیریت_استان_قم
@Manahejj
📠 انعکاس نظر طلاب و اساتید
🔖 موضوع: نحوه اجرای برنامه جدید آموزشی سطوح عالی
💬 جواد:
لطفا برای برنامه جدید درسی و روش اجرای آن انتقاد کنید.
اگر این برنامه برای کسانی که تازه وارد سطح میشن اجرا بشه شاید درست باشه اما برای پایههای هشت و نه و ده مشکل ساز میشه چون محدوده ها دچار خلط شده و دروس اونها به هم میریزه. پایه ای که خوندن رو باید دوباره بخونن.
طرح جدید رو از ابتدای سطح، شروع میکنن؛ نه اواسط و اواخر سطح.
💬 طلبه شهرستان:
سلام و خسته نباشید
ما طلاب شهرستان سال قبل پایه ۷ خودمون تکمیل کردیم و شهریه رهبری به رتبه دوم ارتقا پیدا کرد.
و همچنین بحث وام مسکن تراز تحصیلی ۷ خودمون تکمیل کردیم و در نوبت وام دهی هستی.
اما طبق برنامه آموزشی جدید مجدد ما ما باید به پایه ۷ برگردیم.
و الان هم در ارزیابی تحصیلی ما همین لحاظ شد..
الان رتبه دوم شهریه و وام مسکن مرکز خدمات حذف میشه و کسی هم جوابگو نیست نه مدیر نه آموزش نه مرکز مدیریت....
📌 مناهج:
خبرهای نگرانکنندهای از نحوه اجرای طرح جدید آموزشی به گوش میرسد.
شایعه شده برخی مدیران میانی، این طرح را قبول ندارند و به همین جهت به نحوی آن را اجرا میکنند که تبعات نارضایتی طلاب و اساتید را به دنبال داشته باشد!
البته اینها شایعه است و انشاءالله کذب محض...
هرجای دنیا برنامه جدید آموزشی ارائه شود، آن را برای ورودیهای جدید عملیاتی میکنند؛ نه افرادی که درست در میانهی برنامه آموزشی گذشته بودند.
امیدواریم اجرای ناسنجیده این طرح، موجب تلف شدن زحماتی نشود که شورای عالی برای آن کشیده تا به این مرحله برسد.
شورای عالی نیز باید بر نحوه اجرای طرح، نظارتهای لازم را داشته باشد و از هرگونه اجرای غلط جلوگیری کند.
#نظر_اعضا
#برنامه_جدید_آموزش
#شورای_عالی
#مدیران_میانی
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 دبیر شورای عالی و مدیر حوزههای علمیه انتخاب شدند 🔸 اعضای شورای عالی مورخ ۶ شهریور ماه، آیت الله
🌀 آیت الله اعرافی و چالش دو سال پیش رو
🖋 علی مهدوی
🔸 آیت الله اعرافی برای دو سال دیگر در مدیریت حوزههای علمیه ابقا شدند. این یعنی با سررسید مدیریت ایشان در دو سال دیگر، آیت الله اعرافی برای هشت سال مسؤولیت سنگین مدیریت حوزهها را برعهده گرفتهاند.
طبیعتا هشت سال فرصت کمی نیست؛ اما با توجه به اینکه مشخص نیست ایشان پس از این دوره، آیا مدیر باقی خواهند ماند یا خیر، چند نکته شایان ذکر است:
1⃣ اولا؛ لازم است هرچه زودتر سعی کنند تأثیرات ملموس مدیریت خود را برای بدنه حوزههای علمیه که همان طلاب و اساتید باشند عینیتر کنند. گرچه کارهایی انجام گرفته است؛ اما این زیبنده نیست که درباره یک مدیر، مدام گفته شود عمر مدیریتی وی صرف سندنویسی شد و خیلی از اسناد به اجرا نرسیدند!
طبعا هیچ تضمینی نیست که مدیر بعدی هم به اسناد مدیریتی ایشان پایبند باشد!
2⃣ ثانیا؛ ظاهراً کثرت مشغله آیت الله اعرافی و پرداختن به امور مختلف و گسترده باعث شده بسیاری از امور را از طریق واگذاری به افراد و مجامع مختلف پیگیری کنند و جلو ببرند که طبعا راه دیگری هم ندارد؛ اما امیدواریم ایشان در مورد مدیریت استان قم تجدید نظر کنند و مسائل استان قم را رأسا دنبال کنند.
♨️ نحوه انتصابات مدیران و مسؤولین قم، کارنامه عملکرد آنها، پاسخگویی ایشان مخصوصا طی دو سال گذشته و همچنین سوابق ابهامبرانگیز برخی، از قوت لازم و آنچه در شأن پایتخت حوزههای علمیه سراسر کشور است برخوردار نیست.
🔻 این زیبنده قم نیست که حتی در مسائل پیشافتادهای همچون تأمین تغذیه و خوابگاه و برگزاری امتحانات شهریور و زمانبندیهای ساده، فریاد مطالبات طلاب بلند است و سامان لازم برقرار نیست.
❗️ما اگر نتوانیم در مدیریت استان قم، یک مدیریت تراز ارائه کنیم در کجای حوزههای علمیه میخواهیم ادعای مدیریت تمدنی داشته باشیم؟!
❇️ از گذشته هم قوت مدیریت قم توسط آیات حائری یزدی، مراجع ثلاث و آیت الله بروجردی (رحمهم الله) باعث ایجاد جاذبه در سراسر کشور میشد. لذا اهمیت قم، به عنوان قلب حوزههای علمیه جهان تشیع قابل انکار نیست.
✅ این پیشنهاد گزافی نیست که آیت الله اعرافی تمرکز خود را بر مدیریت قم قرار دهند؛ تا هم از جهت انتصابات هم برنامههای مختلف، استان قم به مطلوبیت و تراز برسد؛ آنگاه فضل و برتری این استان به دیگر استانها نیز سرریز خواهد کرد و از هر جهت الگو بودن آن محرز خواهد شد.
💠 «به هر حال قم آن سرچشمهی اصلی است و حوزهی قم آن پشتوانهی معنوی است برای این حرکتی که دنیا را تغییر داد، دنیا را تکان داد و همچنان این حرکت ادامه دارد و هنوز در آغاز راهیم.» (آیت الله العظمی خامنهای؛ ۱۳۹۷/۱۰/۱۹)
#آیت_الله_اعرافی
#مدیریت_استان_قم
@Manahejj
هدایت شده از کراسی - اخبار علمی حوزه
🔔 نکوداشت مبلغ جهادگر حجت الاسلام و المسلمین شیخ مصطفی نصیری و همسر گرامی ایشان مرحومه موسوی نژاد
🔻 محورهای مراسم
- بررسی ابعاد فعالیت های جهادی تبلیغ مرحوم
- تجلیل از خانواده مرحومین
- خاطره گویی دوستان
زمان:
🗓 پنجشنبه دهم شهریور ماه
⏰ ساعت ۱۰ الی ۱۳
🏢 مکان:
چهارراه شهدا ساختمان ستاد دفتر تبلیغات اسلامی طبقه چهارم سالن شیخ طوسی
#مبلغ_جهادی
#مصطفی_نصیری
🔊 کراسی؛ اخبار علمی حوزه👇
@Karasy
🏴 پیام تسلیت امام خامنهای در پی درگذشت عالم فرزانه حجتالاسلام والمسلمین مصطفوی
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم فرزانه جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای حاج سید حسن مصطفوی رحمةاللهعلیه را به خاندان گرامی و شاگردان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض میکنم.
تحقیق و تدریس در علوم عقلی و فلسفهی اسلامی برجستهترین فعالیت علمی این روحانی انقلابی و پر تلاش بود که در کنار اشتغالات فرهنگی و مردمی، کارنامهئی وزین برای آن بزرگوار پدید آورده بود.
از خداوند متعال پاداش بزرگ و رحمت و مغفرت برای ایشان مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۸ شهریور ۱۴۰۱
💻 Farsi.Khamenei.ir
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 شناخت آیت الله العظمی سید کاظم حائری
🎥 چه کسی چشم فتنه عراق را کور کرد؟
#فقیه_انقلابی
#سید_کاظم_حائری
@Manahejj
🌀 انتخاب حجت الاسلام والمسلمین مجتبی فاضل به عنوان مدیر حوزههای علمیه خواهران
🔸 در جلسه شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران حجت الاسلام والمسلمین مجتبی فاضل به مدیریت حوزه های علمیه خواهران منصوب شد.
📋 سوابق وی:
حجتالاسلام والمسلمین فاضل پیش از این، سوابق ذیل را در کارنامه خود دارد:
➖ معاونت آموزش حوزههای علمیه خواهران
➖ مسئولیت مرکز امور صیانتی حوزههای علمیه برادران
➖ عضویت در مجمع عمومی جامعه مدرسین
➖ مدیریت مؤسسه آموزش عالی حوزوی تربیت مدرس
➖ مدیریت مدرسه سطح عالی امام سجاد(ع)
➖ مدیریت حوزه علمیه فیضیه مازندران
➖ مدیریت پژوهش مؤسسه شیعهشناسی
➖ استاد و ممتحن سطوح عالی و خارج حوزه
➖ و سردبیری مجله اخبار شیعیان
📅 معارفه:
🔹 مراسم معارفه مدیر جدید حوزههای علمیه خواهران روز شنبه ۱۲ شهریورماه ۱۴۰۱ ساعت ۱۰ صبح در سالن آیتالله شرعی (ره) مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران واقع برگزار میشود.
📌 مناهج:
حوزههای علمیه خواهران مسائل روی زمین مانده بسیاری دارد که متأسفانه تا کنون تدبیر نشدهاند؛ طبیعتاً حل این مسائل نیازمند شناخت مسائل، برنامهریزی قوی، نظارت منسجم و مستمر، استفاده از مدیران و عوامل قوی، همراهی با اساتید و بدنه حوزه در پذیرش انتقادات و پیشنهادات با چاشنی #سعه_صدر است.
امیدواریم مدیر جدید حوزههای خواهران بتواند در حل مسائل و چالشهای پیش رو موفق باشد.
وضعیت امروز حوزههای خواهران، کارنامهی مدیران سابق است؛ ۴ سال آینده نیز روشنگر کارنامه حجتالاسلام فاضل خواهد بود؛ امید است کارنامه مقبولی باشد.
#حوزه_خواهران
@Manahejj
📠 انعکاس نظر طلاب و اساتید
🔖 موضوع: انتخاب رییس حوزههای خواهران
💬 علی:
طبق شنیدهها شورای سیاستگذاری حوزههای خواهران برای آقای فاضل سنگ تمام گذاشتهاند؛ یعنی همه اعضای شورا به اتفاق آرا به ریاست ایشان رأی دادهاند؛ که چنین امری مسبوق به سابقه نیست.
لذا بار مسؤولیت رییس جدید حوزههای خواهران بسیار سنگین است؛ این مأموریت سنگین و مهم را با نهایت قوت و تلاش خود باید برعهده گرفته و بتوانند حق آن را به میزان وسع، ادا کنند.
کارهای زیادی دارند و وقت اندکی...
#نظر_اعضا
#حوزه_خواهران
@Manahejj
PSQ_Volume 1_Issue سال اول - شماره اول - تابستان 77_Pages 6-37.pdf
374.8K
🌀 سیاست و حکومت در فقه سیاسی شیعه
📝 مصاحبه با آیت الله العظمی سید کاظم حائری | فصلنامه علوم سیاسی
📕 نسخه Pdf
🌐 اسرار تاریخ
#فقیه_انقلابی
#سید_کاظم_حائری
@Manahejj
📠 پرسش طلاب و پاسخ مسؤولین
🔖 موضوع: برنامه جدید آموزشی سطوح عالی
🔸 چندی پیش سؤالات و ابهامات برخی طلاب درباره برنامه جدید آموزشی سطوح عالی در رسانه حوزوی مناهج منتشر شد؛ که پس از آن معاونت آموزش به این سؤالات پاسخ دادند:
❓طلبه شهرستان:
سلام و خسته نباشید
ما طلاب شهرستان سال قبل پایه ۷ خودمون تکمیل کردیم و شهریه رهبری به رتبه دوم ارتقا پیدا کرد.
و همچنین بحث وام مسکن تراز تحصیلی ۷ خودمون تکمیل کردیم و در نوبت وام دهی هستی.
اما طبق برنامه آموزشی جدید مجدد ما ما باید به پایه ۷ برگردیم.
و الان هم در ارزیابی تحصیلی ما همین لحاظ شد..
الان رتبه دوم شهریه و وام مسکن مرکز خدمات حذف میشه و کسی هم جوابگو نیست نه مدیر نه آموزش نه مرکز مدیریت....
✅ پاسخ:
اولا: هنوز ارزیابی ها بروز نشده و از روز شنبه که انتخاب درس فعال شود, ارزیابی های بروز شده نمایش داده خواهد شد.
ثانیا : به هیچ وجه پایه و سطحی که تکمیل شده, دچار ناقصی نخواهد شد.
〰〰〰〰〰〰
❓جواد:
لطفا برای برنامه جدید درسی و روش اجرای آن انتقاد کنید.
اگر این برنامه برای کسانی که تازه وارد سطح میشن اجرا بشه شاید درست باشه اما برای پایههای هشت و نه و ده مشکل ساز میشه چون محدوده ها دچار خلط شده و دروس اونها به هم میریزه. پایه ای که خوندن رو باید دوباره بخونن.
طرح جدید رو از ابتدای سطح، شروع میکنن؛ نه اواسط و اواخر سطح.
✅ پاسخ:
طبق برنامه درسی جدید:
اولا: دروس گذرانده شده طلاب با برنامه درسی جدید، معادلسازی شده و هیچ حقی از کسی ضایع نخواهد شد.
ثانیا: اصلا کسی که پایهای را تمام کرده, به هیچ وجه ناقصی نخواهد خورد.
ثالثا : هر کسی تا هر جایی از محدوده را که خوانده, الان هم ادامه همان را بخواند. و سر محدوده جدید که رسید از ایشان امتحان گرفته خواهد شد.
〰〰〰〰〰〰
❓طلبه رشته تخصصی:
سلام
درمورد نظام جدید آموزشی سطوح عالی چیزی که در بروشور منتشره آمده اینه که طلابی که مراکز تخصصی مشغولند دیگه دروس جنبی حوزه ندارند.
اما استعلامی که ما کردیم از دارالشفا گفتن شما مثل فقه و اصولیا باید جنبی ها رو امتحان بدید ....
درمورد مدرک هم هر مسئولی یه حرفی میزنه ... و اصلا رویه واحد و اطلاع رسانی درستی وجود نداره...
✅ پاسخ:
طلاب رشته های تخصصی از دروس جنبی معاف هستند چرا که آن دروس در برنامه درسی (دروس رشته تخصصی) آنها اشراب شده است.
#نظر_اعضا
#پاسخ_مسؤولین
#برنامه_جدید_آموزشی
@Manahejj
🌀 خلأ آموزش روش اجتهاد
🖋 محمد حق پرست
دغدغه «استاد فاضل لنکرانی» درباره یادگیری روش اجتهاد شیخ انصاری (ره)، دغدغهای درست و بجاست.
اما مشکل این است که این دغدغه در هیچکدام از برنامه سابق و فعلی محقق نمیشود؛ چون نه دغدغه طلاب و اساتید و نه روش تعلیم و تعلم فعلی برای این مهم برنامهریزی شده است.
امروز استاد و طلبه دغدغهشان کمیت است نه کیفیت و دنبال تمامکردن محدوده هستند.
همچنین سبک آموزشی کتابهای فقهی، سبک یادگیری روش اجتهاد نیست.
🔹 در یادداشتهای دیگر به اهمیت و ضرورت آموزش «روش اجتهاد و آشنایی با مکتبهای اجتهادی» پرداختهایم. وقتی از تحول سخن میگوییم، دقیقا منظور همین است که روش تعلیم دروس متناسب با غرض آنها نیست.
معمولا طلاب سطح عالی و حتی خارج، اصلا نمیدانند تفاوت روش اجتهادی شیخ با علمای قبل و بعد شیخ در چیست؟ چه شد که اخباریها به وجود آمدند و چرا دوباره اصولیها جریان غالب شدند؟ تغییرات شیخ در سبک فقاهت چیست؟
🔹 تحول در آموزش فقه و اصول فقط تغییر کتاب نیست. تغییر کتب یا اصلاح محدوده درسی، بخش ناچیزی از تحول آموزشی است.
✅ تحول مطلوب آن است که:
اولا «مکاتب و روشهای اجتهادی» را درس بدهیم. طلبهای که از تاریخ فقه و اصول و تطورات آن خبر ندارد، مثل غریبهها پای این دروس مینشیند.
ثانیا، فقه و اصول را به صورت کارگاهی آموزش دهیم. چنانچه در تعریف فقاهت گفتهاند، این علم باید ملکه شود و ملکهشدن آن به تمرین آموزهها و غور در متون دینی است.
حضرت امام (ره) در شرایط اجتهاد این نکته را مهمترین شرط (به تعبیر امام «الاهم الالزم») برای رسیدن به اجتهاد میدانند. (الاجتهاد و التقلید، ص ۱۱)
🔹 نقل است که مرحوم آیه الله العظمی فاضل لنکرانی و همچنین برخی دیگر از بزرگان، همه مکاسب را کلاس نرفته بودند بلکه قسمتی از آن را درس گرفته و قسمتهای دیگر را خودشان خوانده بودند.
با این حال تفاوتی در تدریس ایشان نداشته و به همه مکاسب تسلط داشتند. علت این است که ایشان قسمتهای خوانده شده را طوری یادگرفته بودند که قسمتهای دیگر را می توانستند بفهمند. ما هم امروز نیازمند همین سبک از تعلیم و تعلم هستیم.
🔻 لذا اینکه با تعصب دم از مثله شدن کتاب شیخ بزنیم و بر برنامه ناقص گذشته جمود داشته باشیم هم بنظر صحیح نیست.
#تحول_کتب_درسی
@Manahejj