🌀 دو الگوی قلمی حوزویان
📝 بررسی قلم شهید استاد مطهری و مرحوم استاد حکیمی
🖋 ابوالفضل طریقهدار
🔸 دو استاد گرانمایه، مطهری و حکیمی از جنبههای مختلفی برای عالمان دینی، اسوه و الگویند، که بیتردید یکی از آنها «رواننویسی» در عرصه نگارش فارسی است. حوزویان، معمولا پیچیده مینوشتند و خواننده، هنگام مطالعه دو کار دشوار داشت: یکی فهم مطالب علمی و دیگری باز کردن کلاف پیچیدهی جملهها و عبارتها.
🔹 استاد مطهری و حکیمی یاد دادند که چگونه روان و ساده بنویسیم.
اما این دو استاد، در عین رواننویسی، یک تفاوت اساسی هم داشتند و آن، سبک نگارش بود؛ بدین توضیح که:
🔺 استاد مطهری در نثر علمی تواناتر بود؛ یعنی در نگارش ایشان، واژهها مستقیما بر معانی خود، دلالت دارند. نمونه بارز این نوع نثر را میتوان در شرح «اصول فلسفه و روش رئالیسم» دید. قبل از ایشان کسی نتوانسته به زبان فارسی روان، مفاهیم دشوار و اندیشهسوزی چون: حرکت جوهری، وحدت وجود، علت و معلول، جبر و اختیار و دیگر مقولههای فلسفی را به قلم فارسی روان بنویسد. از میان همه آثار استاد، بنده نظرم به همان کتاب است، که بسیار سرراست، روان و بدون پیچیدگی، قلم بر کاغذ آورده است.
🔹 هیچکدام از اساتید برجستهی معاصر همانند: جوادی آملی، حسنزاده آملی، محمدتقی جعفری، که فارسی نویسند، نتوانستند به این سادگی و روانی بنویسند.
🔹 اما در نثر ادبی، استاد حکیمی، زیبا، شورانگیز و شاعرانه مینوشت و از عناصر خیال چون: تشبیه، استعاره و کنایه، فراوان بهره میگرفت و زبان نثر را به زبان شعر نزدیک میکرد.
🔻 ولی نکته اینجاست که موضوعات علمی را نباید با قلم ادبی نگاشت، چون خواننده دچار ابهام میشود و باید وقت زیادی صرف کند تا مراد نویسنده را دریابد و گاه معنایی خلاف مقصود او را برداشت میکند؛ برای مثال کتاب «مکتب تفکیک» یا «دانش مسلمین» دو موضوع علمیاند و نوشتن در این فضا باید به نثر علمی باشد؛ حال آنکه استاد حکیمی این دو را هم به سبک ادبی، نگاشته است.
🔹 برخی اساتید خوشقریحه در مجله وزین «حوزه» و نیز سرمقالههای مجلهی ارزشمند «آینه پژوهش»، که از شاگردان و علاقهمندان استاد حکیمی بودند، متأثر از قلم ایشان هستند؛ یعنی گرایش آنها به نثر ادبی است.
📌 بنده در یادداشتی با عنوان «سبک نگارش علامه حکیمی» این موضوع را مفصلتر و با ذکر نمونههایی شرح دادهام.
✅ به هر جهت در موضوعات علمی، نثر استاد مطهری (آنجا که خودشان قلم زدهاند، نه کتابهایی که از سخنرانیها جمعآوری شده) الگوست و در نثرهای ادبی، آثار استاد حکیمی.
#الگوی_قلمی
#قلم_مطهری_در_علم
#قلم_حکیمی_در_نثرادبی
@Manahejj
🌀 اعلام امتیازات اولیه متقاضیان شهرک مهدیه
🔸 بنا بر اعلام معاونت محترم دانشآموختگان، امتیازات اولیه ثبت نام شهرک مهدیه ۱۴۰۰ قم از طریق سامانه پیشخوان حوزههای علمیه اعلام گردید؛
🔺 لازم به ذکر است امتیازات اعلامی قطعی نمیباشد؛ فلذا امکان افزایش و کاهش آن وجود دارد.
✅ مهلت ثبت اعتراض از تاریخ 1400/06/09 الی 1400/06/17 میباشد.
📈 جهت کسب اطلاعات بیشتر به سامانه پیشخوان مراجعه نمایید:
reg.ismc.ir/rules/193
📌 پ.ن:
در این مرحله صرفا امتیازات خام به هریک از ثبتنام کنندگان اعلام شده است؛ لذا تا پایان بررسی اعتراضات، اسامی افرادی که مجاز به اسکان در شهرک مهدیه هستند اعلام نخواهد شد.
#مهدیه
#شهرک_مهدیه
@Manahejj
#اخبار_داغ_مهدیه
🌀 گزارشی از کیفیت و کمیت روند ثبتنام و انتخاب متقاضیان شهرک مهدیه
👤 حجت الاسلام محمد باقری، مدیر اجرایی و هماهنگی امور طلاب حوزه علمیه قم
🔸 با توجه به نزدیکبودن آغاز سال تحصیلیِ در حوزههای علمیه و همچنین آموزش و پرورش و لزوم اطلاع متقاضیان از نتایج ثبت نام شهرک مهدیه به دلیل تعیین تکلیف تمدید و یا جابجائی محل سکونت و مدرسه فرزندان، این مسأله را از مسؤولین امر جویا شدیم.
به این ترتیب در مصاحبه با حجت الاسلام محمد باقری، مدیر اجرایی و هماهنگی امور طلاب و دانشآموختگان حوزه علمیه قم از کیفیت و کمیت اعلام نتایج این دوره از ثبت نام شهرک مهدیه پرسیدیم.
📌 مشروح مصاحبه را در پست بعد مطالعه بفرمایید:
#مهدیه
#شهرک_مهدیه
#مصاحبه_اختصاصی
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
@Manahejj
#اخبار_داغ_مهدیه
🌀 گزارشی از کیفیت و کمیت روند ثبتنام و انتخاب متقاضیان شهرک مهدیه
👤 حجت الاسلام محمد باقری، مدیر اجرایی و هماهنگی امور طلاب حوزه علمیه قم
🔸 با توجه به نزدیکبودن آغاز سال تحصیلیِ در حوزههای علمیه و همچنین آموزش و پرورش و لزوم اطلاع متقاضیان از نتایج ثبت نام شهرک مهدیه به دلیل تعیین تکلیف تمدید و یا جابجائی محل سکونت و مدرسه فرزندان، این مسأله را از مسؤولین امر جویا شدیم.
به این ترتیب در مصاحبه با حجت الاسلام محمد باقری، مدیر اجرایی و هماهنگی امور طلاب و دانشآموختگان حوزه علمیه قم از کیفیت و کمیت اعلام نتایج این دوره از ثبت نام شهرک مهدیه پرسیدیم.
✅ حجت الاسلام محمد باقری در پاسخ به رسانه حوزوی مناهج گفت:
در سال جاری ۲۶۶۶ نفر ثبت نام برای مهدیه داشتیم که با توجه به اعلام مدیر عامل محترم شهرک مهدیه تعداد ۱۳۶ منزل آماده تحویل و استقرار طلاب محترم است و حدود ۳۰۰ منزل دیگر هم طی ماههای آتی تعمیر و آماده اسکان خواهد شد؛
🔹 لذا در این دوره با توجه به حجم بالای ثبت نامیها و لزوم تسهیل امور، حداقل حدود ۵۰۰ نفر از طلاب واجد شرایط، تعیین وضعیت میشوند با این توضیح که:
➖ ۱۳۶ خانوار در مرحله اول به مهدیه معرفی میشوند؛
➖ و مابقی به نسبت برنامه تعمیری منازل که از سوی مدیریت شهرک صورت میگیرد معرفی میشوند.
🔹 مدیر محترم اجرایی و هماهنگی امور طلاب در مورد کیفیت انتخاب افراد گفت:
سعی شده است تا حد ممکن علاوه بر سطح و سابقه تحصیلی اساتید و طلاب محترم، توازن بين طلاب (با ورودی کمتر از ۱۵ سال و بیشتر از آن) مراعات و اهتمام به طلاب فعال در بازهی متعارف تحصیلی مورد توجه قرار گیرد.
🔹 حجت الاسلام باقری در رابطه با محاسبه امتیازات طلاب در این دوره گفت:
با توجه به اینکه رویکرد مرکز مدیریت اهتمام هرچه بیشتر به حمایت از طلاب و فضلایی است که ممحض در تحصیل هستند، رویکرد تعدیل برخی امتیازات و بازنگری در آییننامه، جهت تحقق این مهم بوده است.
🔹 وی همچنین در پاسخ به اینکه نتایج شهرک مهدیه چه زمانی اعلام خواهد شد گفت: روند تعیین امتیازات مختلف تبلیغی، پژوهشی، تهذیبی تمام شده است و پس از استعلام صیانتی حدودا طی ده روز آینده نتایج اعلام خواهد شد.
🔹 در پایان مدیر اجرایی و هماهنگی امور طلاب حوزه علمیه قم بابت به زحمت افتادن طلاب محترم به دلیل تقارن اعلام نتایج و زمان ثبت نام شهرک مهدیه با زمان جابجاییها عذرخواهی نموده و یادآور شد که در مقاطع بعدی رفع این نقیصه مورد توجه جدی قرار میگیرد.
🔹 لازم به یادآوری است که در تحقق فرایند ثبت نام و اعلام نتایج علاوه بر امور طلاب، مجموعههای مختلف حوزه اعم از معاونتها، صیانت، فناوری، پیشخوان و شهرک مهدیه دخیل بوده و هستند که از زحمات همه آنان تشکر میشود.
📌 مناهج:
رسانه حوزوی مناهج از جناب حجتالاسلام باقری مدیر اجرایی و هماهنگی امور طلاب حوزه علمیه قم، به دلیل حسن پاسخگویی و توجه ویژه به سؤالات و مطالبات طلاب و اساتید محترم، کمال قدردانی خود را اعلام میدارد.
#مهدیه
#شهرک_مهدیه
@Manahejj
#خطر_انحراف_برخی_طلاب
🌀 مراجع تقلید و رهبری خود را تابع قوانین پزشکی میدانند
📝 نباید یک طلبه با یک ماه آموزش دیدن، مغازه طب سنتی راه بیندازد.
👤 آیت الله رشاد، رییس شورای حوزههای علمیه استان تهران
🔸 با نهایت تأسف، شاهد #انحراف در بین برخی طلاب و استادان هستیم و آن پرداختن به اهدافی است که رسالت ما نیست؛
🔹 یک معمم را پیدا میکنیم که طب سنتی به راه انداخته است و میگوید خاصیت فلان گیاه این است که اگر چشم درد کرد این گیاه را بخور، آیا کار ما این است؟
🔻 من در مقام انکار نیستم بلکه در مقام آسیبشناسی هستم. سالهای متمادی است که طب سنتی درجا میزند و اگر قرار است کار شود،
♨️ نباید یک طلبه با یک ماه آموزش دیدن مغازه طب سنتی راه بیندازد.
❓ چگونه میتوان با خبر واحد بیسند که حجیت ندارد، به درمان مردم بپردازیم؟
اگر چیزی به نام طب سنتی و روایت داریم، حداقل باید در حد اطمینان عقلایی باشد. در زمان شیوع کرونا دو اتفاق افتاد، یکی آبرومندی علمای شیعه و دیگری آبروریزی علم جدید.
✅ همه مراجع و رهبری خود را تابع قوانین پزشکی دانستند و رعایت کردند.
⛔️ آن وقت چهار تا طلبه میگویند ما واکسن نمیزنیم و اگر بزنیم احساسات جنسیتی انسان عوض میشود!؟
متاسفانه آبروی حوزه و علما از سوی برخی طلاب جوان با حرفهای ناپخته آسیب میبیند.
#واکسن
#رهبر_انقلاب
#مراجع_تقلید
🌐 خبرگزاری رسا
@Manahejj
🌀 وعده تعمیر ۵۰۰ منزل تا پایان سال ۱۳۹۹
📝 بخشی از مصاحبه مدیرعامل شهرک مهدیه در سال ۱۳۹۹ که در خبرگزاریهای رسمی انعکاس یافت
🔸 وی افزود: حدود ۵۰۰ منزل خالی در شهرک داشتیم که نیاز به تعمیر داشت، متأسفانه بودجه آن وجود نداشت؛
✅ که بحمدالله از طرف خیّرین در حال تأمین است که امیدواریم تا پایان سال همه آنها تعمیر و قابل سکونت شوند؛
♨️ از فرصت استفاده مینمایم و از ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد برکت برای #مساعدت آنان به این شهرک تشکر و قدردانی میکنیم.
🌐 irna.ir/news/84200258
📌 مناهج:
طبق آنچه اعلامشده فعلا فقط ۱۳۶ منزل آماده سکونت برای ثبت نام دور جدید مهدیه است.
البته قرار است اسامی حدود ۵۰۰ نفر به عنوان برگزیدگان مهدیه برای اسکان معرفی شود.
با این توضیح که قریب ۴۰۰ خانوار باید منتظر برنامه اعلامی شهرک مهدیه جهت تعمیر منازل باشند.
🔻 جا داشت مسؤولین محترم شهرک مهدیه قبل از هرگونه اقدام عمرانی (ساخت ساختمان جدید اداری و دیوارکشی و ...)، ابتدا منازل را تعمیر میکردند، تا امروز امکان اسکان همه ۵۰۰ خانوار بصورت یکجا وجود داشت.
🔻 البته ممکن است هزینهای که ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد برکت دادهاند با این شرط بوده که فقط و فقط صرف ساختمان اداری و دیوارکشی شود؛ نه تعمیر منازل؛
لذا در این مورد قضاوتی نداریم.
🌀 گفتنی است رسانه حوزوی مناهج، آماده مصاحبه با مدیرعامل محترم شهرک مهدیه و انعکاس پاسخها و برنامه ایشان برای تعمیر منازل میباشد.
#مهدیه
#شهرک_مهدیه
@Manahejj
هدایت شده از خبرگزاری رسا
💢 #گزارش | مشکلات شهرک مهدیه سر باز کرد
🔹 مسأله خالی بودن منازل در شهرک مهدیه آن هم در شرایطی که طلاب در اوج فشار اقتصادی هستند مسأله بود که واقعا جای تحقیق بیشتر را می طلبد.
🔹 از دیگر مسائل مهمی که در این مصاحبه ها دیده شد این بود که برخی افراد به بهانه های واهی نظیر کابیت نداشتن و یا مشکلات جزئی منازل شخصی خود در شهرک نیز منزل داشتند که این هم جای سئوال فراوانی دارد که چرا کسی که منزل شخصی دارد باید در شهرک منزل داشته باشد.
🔹 عمده مشکلات طلاب شهرک مهدیه، کمبود فضای سبز و پارک مناسب، درمانگاه و داروخانه شهرک، عدم وسیله نقلیه عمومی، خانه های خالی بدون طلاب، کمبود مساجد، نداشتن برنامه های فرهنگی منسجم، تخلیه در شرایط کرونایی، حضور طلاب خانه دار در شهرک، بود.
⭕️ خبرگزاری رسا آمادگی دارد در جهت روشن شدن افکار و اذهان طلاب جواب های مسؤولان امر را در مورد این مشکلات گرفته و در اختیار عموم طلاب قرار دهد.
#شهرک_مهدیه
#سوء_مدیریت
🆔 @rasanewsagency
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 آیتالله سید محمدسعید حکیم از مراجع نجف اشرف بر اثر سکته قلبی به سوی معبود شتافت.
🔹 ایشان از علمایی بود که در عراق منشا خدمات زیادی به مردم بود و نظرات فقهیاش قابل اعتنا است، حشره الله مع اولیائه
@HozeTwit
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 مرحوم آیت الله سید محمد سعید حکیم، در زمان صدام ملعون، ۸سال رو در زندان و عمدتاً #ابوغریب گذروندند!
تو همون زندان برای هم بندی ها درس تفسیر رو شروع کردند و بدون دسترسی به منبع خاصی ۴عنوان کتاب تالیف کردند!!:
1 ـ كتاب (تهذيب فى علم الاصول) در سه جلد.
2 ـ كتاب خمس كه بحث فقهى واستدلالى است.
3 ـ كتاب مباحثى در اصول عمليه ((برائت ـ تخيير واحتياط واستصحاب)).
4 ـ كتابى بنام سيرى در سيره وزندگينامه امامان معصوم (عليهم السلام) .
🔹 طلبگی یه همچین چیزیه که تو هیچ شرایطی بن بست نداره!
🔻 عکس مربوط به زندان ایشان میباشد
@HozeTwit
9.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀ریشه یابی تلفات کرونا در ایران
🎥 علل و عوامل تلفات بالای کرونا در ایران چیست؟
🔸 روزانه قریب ۶۰۰ نفر از هموطنان عزیزمان از دست میروند و سونامی کرونا همچنان در کشورمان میتازد
🔻 در این بین طیفهای گوناگون، سعی دارند یکدیگر را به عنوان مقصر تلفات کرونا معرفی کنند.
🔻 اما در واقع این بحران غم انگیز، برآمده از چند علت و عامل مختلف است...
✅ این در حالی است که راه برون رفت از این مشکلات، چندان پیچیده نیست.
🔹 برای بررسی این علل و عوامل و راهکارها، کلیپ حاضر را از دست ندهید.
#کرونا
#علل_تلفات_کرونا
@Manahejj