🌀 ایده هدفمندکردن واگذاری مسکن
📝 بخش نخست
🖋 علی منتظرالمهدی
🔹 این مسأله تقریبا اجماعی است که گسترش کمّی سریع حوزهها در دهههای گذشته حداقلّ به نحوی که انجام شده قابل دفاع نیست؛ آسیبهای آن هم هر روز نمایانتر میشود. فقدان زیر ساختهای رفاهی حداقلّی مقدّمه برای معضلاتی بزرگ مانند نهالفروشی حوزهها شده و پروژههایی مانند شهرک مشارکتی مهدیه یا ساختمانسازیهای مرکز خدمات در پردیسان، کارکرد مطلوبشان را از دست دادهاند. به نظر «هدفمندکردن واگذاری مسکن» ایدهای است که هر چند با تبدیل به طرح کامل عملیاتی فاصله دارد، اما با همّت و درایت میتواند باری را از زمین بردارد.
🔹 پیشنهادات این ایده عبارتند از:
الف) مسکن موقّت
🔹 قدم اول و ضروریتر، اسکان فوری و موقت طلابی است که اگر حمایت نشوند مجبورند میان طلبگی یا خانواده یکی را انتخاب کنند؛ «طلاب متاهل سطح 1، طلاب با عائله زیاد و همچنین طلاب متاهلی که به هر دلیلی ناتوان از اشتغالهای جنبی و محروم از حمایتهای خانوادگی هستند» مخاطبان این گام هستند. اتکاء پیشنهاد مطرحشده بر ساماندهی شهرکهای مسکونی فعلی و لزوم تعامل قوی با بیوتات توانمند (مانند بیت آیت الله سیستانی یا مرحوم آیت الله سید محمد شاهرودی) است، اما از جهاتی با وضع فعلی حاکم تفاوت دارد:
1⃣ اولویت ها بر نیازهای واقعی ابتناء میشوند؛ نه مزایای ارزشمندی مانند حافظ قرآن بودن، سابقه تدریس و تبلیغ، تعداد کتب و مقالات پژوهشی، سابقه شرکت در درس الفائق! و ... . اینکه به طلبه سطح اولی با حدود ۳۰۰ هزار شهریه گفته میشود برو چند سالی امتیاز جمع کن، ولی به روحانی کارمندی که شاید ۱۰ برابر تو درآمد دارد اسکان میدهیم! آن قدر غیر معقول است که نیاز به توضیح نداشته باشد.
2⃣ دورههای زمانی اسکان حتّی الإمکان در بازهای تعریف میشوند که نیاز طلبه، کم یا رفع شده باشد؛ نه تعداد سالهای یکسان برای همه. بارها دیدهایم بزرگورانی را که بعد از چند سال سکونت در مهدیه و قبل از اتمام دورهشان مالک خانه شدهاند، اما با قدرت، خانه اصلی را اجاره میدهند و در خانه سازمانی باقی میمانند؛ یا بالعکس طلابی که بنا به اتفاقات معاششان سختتر از ابتدای دوره اسکان شده اما مجبورند خانهها را تخلیه کنند؛ چون زمانشان به سر آمده. بدیهی است تحقّق این شرط مستلزم پالایش دائمی و البته مقداری اعتماد است، طبیعتا اگر متخلّفی هم پیدا شد میتوان اقداماتی تنبیهی – مانند محرومیت از بعضی مزایا – را برایش در نظر گرفت.
3⃣ ساکنین هر خانه با توجه به توانشان مقدار کمی اجاره پرداخت میکنند تا صرف توسعه و ساخت واحدهای مشابه شود.
4⃣ وجه اندکی در ابتدای سکونت دریافت میگردد برای ضمانت تخلیه ساکنانی که احیانا علقه روحی به منزلها پیدا می کنند!
📌 ادامه دارد...
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مهدیه
#مسکن
@Manahejj
🌀 خروج طلاب با استعداد از حوزه به دلیل فشارهای معیشتی خسارت است
آیت الله #شبیری_زنجانی در دیدار مدیر حوزههای علمیه:
🔹وقتی که کسی برای مدرک درس می خواند ملّا نمی شود.
🔹سیره علمای گذشته این بوده که درباره افرادی که از نظر علمی مستعد بودند، رسیدگی خاصی داشتند.
🔹بسیاری از طلاب با استعداد به خاطر شرایط مالی نمی توانند ادامه بدهند.
🔹آقای مطهری گفته بود اگر وضع مالی ام قابل تحمل بود از حوزه خارج نمی شدم.
🔹حوزه باید برای پرورش شخصیتهایی نظیر آخوند خراسانی و حاج شیخ عبدالکریم حائری، برنامه مشخص داشته باشد.
🔹اگر افراد مستعد بخواهند به خاطر مسائل مالی ترک تحصیل کنند خسارت بزرگی به حوزه وارد می شود.
🌐 رسا
#معیشت
@Manahejj
🌀 طباطبائیهای امروز را دریابید
🖋 محمد حقپرست
🔹 در زندگینامه علامه طباطبائی(ره) آمده که در اوج تحصیل علمی، بخاطر #مشکلات_معیشتی مجبور میشود ده سال برود روستایش و کشاورزی کند.
🔹 در روزگار ما هم کم نیستند طباطبائیهایی که در نیمههای تحصیل مجبور میشوند بروند شهر و روستای خویش؛ فقط و فقط بخاطر معیشت. اما علامه، استثنایی بود که با قوت برگشت و ادامه داد، ولی کمتر کسی مثل ایشان با قوت برمیگردد. اگر خیلی مقید باشند، منبریهای متوسط و ضعیفی میشوند. بعضی هم کلا درس را رها میکنند و مشغول کار و کاسبی میشوند.
🔹 مسئولین! با شما هستم. با شما که امروز نوبت به شما رسیده برای حوزه و طباطبائیهایش کاری کنید. میدانم دغدغه دارید ولی کافی نیست. تا دیر نشده استعدادهای حوزه را دریابید.
با وضع موجود مطمئن باشید مذمت و توبیخ آیندگان را خواهیم داشت، که در فرصت انقلاب و امکاناتش طلبههای زیادی مثل قبل از انقلاب -در اوج زمان تحصیل- مهاجرت معکوس کردند و مسئولان فقط تماشا کردند و گفتند بودجه نداریم.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 هادی:
سلام
می دانم که از آنجاییکه نظرم خلاف مسیر کانال هست پست بنده را منتشر نمی کنید.
بنده هم مثل شما دوستان طلبه ام و به عملکرد مسؤولین حوزه منتقد؛ ولی این نگاه که از حوزه انتظار داریم با افزایش شهریه، مساعدت یا امثال این پیشنهادت به علمیتر شدن ما کمک کنند انتظاری بیجا و خود انحرافی عمیق است.
طباطبایی و مطهری و علمای سلف همه از مهاجرت معکوس و زندگی بین مردم و خوردن نان بازو عالم شدند.
ماندن در قم و گرفتن شهریه و نان خور حوزه بودن نه بر علمیت ما میافزاید نه کمکی به رشد شخصیت ما میکند.
از قضا مهاجرت معکوس باعث میشود که افسردگی و خمودی از ذهن و جان ما کنده شود و با نشاط مضاعف و انگیزه جدیتر در راه تحصیل قدم برداریم.
#نظر_اعضا
#معیشت
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 امین:
سلام علیکم
راجع به اظهار نظر دوست عزیز
بنده استاد حوزهام که از قم مهاجرت کردم اما الان کاملا حس میکنم باید بیشتر از ما کار و زحمات علمی میخواستند حرف شما در مورد هجرت طلاب درست است به شرط آنکه حوزه نهال فروشی نکند و استعدادهایش را ابتدا خوب بارور کرده تا به خاطر فشارهای اقتصادی مهاجرت نکنند؛ سپس با سری بالا و صلابت نان بازوی خود را بخورند.
به نظر حقیر مدیریت صحیح امکانات و مزایا ضروریترین نیاز حوزه است و اگر این ضرورت هر چه زودتر درک نشود خیانتی نابخشودنی به معارف اهل بیت علیهم السلام کردهایم...
#نظر_اعضا
#معیشت
#مناهج
@Manahejj
🌀 سهم حوزه از بودجه کشور
🖋 محمد دانشپژوه
🔹 طبق اخبار موثق، بودجه سال آینده مجموعه نظامی کشور (سپاه و ارتش و نیروی انتظامی) بالغ بر ۴۷ هزار میلیارد تومان بسته شده است. گذشته از ناچیز بودن آن نسبت به بودجه شرکت ها و بانک های دولتی که بالغ بر ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان است -که به ادعای برخی مورد کنکاش جدی مجلس هم قرار نگرفته!- اما یک سوال ذهن انسان را میکاود و آن اینکه:
🔹 آیا محافظت از مرزهای اعتقادی و فرهنگی مردم و تامین امنیت فکری و اخلاقی و روانی آنان و طراحی نظامات دینی و پژوهش های بنیادین معرفتی و ترسیم الگوی سبک زندگی اسلامی اهمیتی ندارد که مسئولان و دست اندرکاران نظام، بودجه ای مستقل و درخور برای رفع احتیاجات حوزه های علمیه و حوزویان پی ریزی نمی کنند؟
🔹 آیا حوزه و حوزویان با دستان خالی و بدون بودجه و امکانات لازم می توانند در تراز نظام اسلامی باشند و احتیاجات معرفتی و دینی مردم و جامعه و نظام را تامین کنند؟!
🔹 آیا طلبه و دانش پژوه معارف دینی که عمر خود را صرف نهاد دین کرده، بدون بودجه و امکانات لازم کارکرد حداکثری دارد؟ آیا فقر و تنگی معیشت، به او اجازه می دهد تا در شرایط روحی روانی مناسب تحصیل و تدریس و پژوهش کند و متمرکز بر رسالت اصلی خود یعنی تبلیغ و ترویج معارف اسلامی باشد؟!
#بودجه_حوزه
@Manahejj
🌀 طرحی کمهزینه برای تعمیر خانههای خالی مهدیه
🖋 محمد حقپرست
🔹 طبق بررسیها ۵۰۰ واحد مسکونی خالی از سکنه در شهرک مهدیه وجود دارند که فقط به علت تعمیرات معطل ماندهاند. هزینه تقریبی این تعمیرات حدود هشت میلیارد تومان برآورد میشود.
تاکنون چند طرح برای رفع این مشکل از سوی کانال مناهج ارائه شده است.
🔹 پیشنهاد دیگری نیز میتوان به این لیست اضافه کرد:
از هشت میلیارد ذکر شده، تقریبا ۷۰ درصد آن صرف هزینههای عمرانی و نیروی انسانی است که میشود ۵/۶ میلیارد، و برای تأمین مصالح و مواد اولیه حدود ۲/۴ میلیارد نیاز است.
🔹 از سویی دیگر، گروه های «جهادی سازندگی طلبگی» داریم که در مناطق مختلف کشور فعالیت میکنند. اگر تعدادی از نیروهای جهادی حاضر شوند برای خود حوزه آستینی بالا بزنند، با یک مدیریت و هماهنگی ساده میتوان از ظرفیت خود طلاب برای تعمیرات مهدیه استفاده کرد و فقط دغدغه تأمین هزینه مصالح را داشت.
🔹 به عنوان مثال، اگر نقاشی یک خانه دو میلیون تومان هزینه داشته باشد: ۲۰۰ هزار تومان بهای رنگ و یک میلیون و ۸۰۰ هزارتومان اجرت نقاش. هزینه نقاش، همان هزینه نیروی انسانی است که ۹۰ درصد هزینه میباشد. حالا حسابش را بکنید با همکاری نیروهای جهادی چقدر از هزینهها میتوان کم کرد و طلاب زیادی را از وضعیت بحرانی مسکن نجات داد.
🔹 ناگفته نماند، هرچند طلاب جهادی که اعلام آمادگی میکنند انگیزه مالی ندارند، اما تشویقها و امتیازاتی را باید برای ایشان در نظر گرفت.
کانال «مناهج» آمادگی دارد برای فراخوان و هماهنگی با گروههای جهادی اقدام کند.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#مهدیه
#مسکن
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 جواد:
سلام بنده یه طلبه هستم و سال های زیادی کار فنی تخصصی کردم مغازه پدرم از تولید بخاری تا لوله و زانو برای بخاری و تعمیر خودرو و لوازم خانگی و هم ابزار لازم و نیز تخصص برای رنگکاری دارم چون بعد از مرحله ساخت قطعات بخاری نیاز است بخاری رنگ شود ما این را در مغازه پدر آموختیم.
بنده آماده هر گونه خدمت به تعمیر خانههای مسکونی در مهدیه برای طلاب عزیز هستم به صورت جهادی ضمنا جوشکاری و کاربیت و ملزوماتش هم بلدم خلاصه در خدمت مهدیه برای برون رفت از این تعمیر خانه های مهدیه هستم
کار را به طلاب انقلابی بسپارند آنوقت ببینند چطور کار پیش میرود با پشت میز نشستن و صندلی چرخدار به امید اینکه بودجه از راه یه روزی می رسد کار انجام نمیشود.
#نظر_اعضا
#مهدیه
#مناهج
@Manahejj
📠 نظر کاربران
💬 همسر طلبه:
بنده همسر طلبه هستم و ساکن هزاره هشتم پردیسان هستیم. یادمه همین یکی دو سال پیش همسایه ما یک شب روضه گرفته بودند و افراد زیادی را هم دعوت کرده بودند. آن شب آخرین شب خوشی همسایه ما در آن مجتمع بود؛ چون از قضا صاحبخانهشان که ساکن #مهدیه بود و خانهاش را به اینها اجاره داده بود آمده بود برای سرکشی به خانهاش و ناباورانه دیده بود در منزلش اقامه روضه شده است و جمعیت زیادی درون خانهاش هستند.
همان شب به همسایه ما گفته بود: «دنبال خانه دیگری باشید. من خانهام را ندادهام که جمعیت زیادی دعوت کنید. نمیگویید خانهام آسیب میبیند!»
اتفاقات تلخ و شکایتهایی که کرد و حتی امان نداد اینها به سر صبر خانه پیدا کنند به جای خود... فقط خواستم بگم تو رو خدا به کسی که خانه دارد؛ در مهدیه خانه ندهید...
📌 مناهج:
فقدان تمکن مالی از شروط تخصیص منازل مهدیه است؛ لذا افرادی که به دروغ گفتهاند منزلی ندارند و ساکن مهدیه هستند مصداق غصب است؛ کما اینکه اگر مسؤولین شهرک مهدیه اطلاع پیدا کنند کسی خانه یا ملکی دارد برای اخراجش اقدام میکنند.
#نظر_اعضا
#مهدیه
#مناهج
@Manahejj
🌀 آیندهنگری و برنامه کارآمد، راه حل مشکلات معیشتی و مسکن
📝 وظیفه شورای عالی و مدیریت
🖋 هادی چیتساز
گزیده یادداشت:
🔹 مشکل دوم: عدم تأمین آینده شغلی طلاب است. اکنون حوزه با موجی از خروجی طلاب مواجه است که دنبال شغلهای مناسب میگردند که درآمد ثابتی داشته باشد و بیشتر از شهریه باشد. واقعیت آن است که طلاب بسیاری به خاطر کمی شهریه و مشکلات معیشتی، متقاضی شغلهای دولتی میشوند و یکباره از راهی که سالها برای آن زحمت کشیدند، تغییر مسیر میدهند. معنایش این است که حوزه سالها خرج طلاب میکند تا بتواند در افقهای بلند حوزه از آنها استفاده کند، اما به خاطر نبود بودجه مناسب، نیروهایش را از دست میدهد.
بنابراین حل مشکلات معیشتی و مسکن طلاب، سه راه عمده دارد:
📌 متن کامل یادداشت در پست بعد
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
🌀 آینده نگری و برنامه کارآمد، راه حل مشکلات معیشتی و مسکن
📝 وظیفه شورای عالی و مدیریت
🖋 هادی چیتساز
🔹 وقتی از مشکلات مسکن نزد برخی مسئولان مطالبه راه حل می کنیم، بسیاری از آنها سریع پاسخ می گویند: «کاری که از دست ما برمی آید این است که شهرکهای سازمانی مثل مهدیه بسازیم. ساخت شهرک هم پول میخواهد که ما سالهاست بودجه ای نداریم.» ولی آیا مشکل مسکن با امثال مهدیه حل می شود؟ آیا خانه سازمانی، بهترین راه حل برای مسکن است؟ بخوانید.
🔹 چه بسیار طلابی که بعد از سکونت در مهدیه یا خانه های سازمانی دیگر هنوز دچار مشکل مسکن هستند. خانه سازمانی خوب و لازم است، اما راه حل اصلی نیست و حتی اگر حجم خانه های سازمانی چند برابر شود، باز هم مشکل باقیست. مشکل مسکن طلاب زیرشاخه معیشت است و مشکل معیشت به دو مشکل عمده و ریشه ای برمی گردد:
🔹 مشکل اول: مشکلات تحصیلی طلاب است؛ مثل دیر نتیجه دادن دروس حوزوی، فرسایشی بودن تحصیلات عالیه، غیر تخصصی بودن دروس، زوائد کتب درسی، آموزش غیر عملی در بسیاری از رشته ها و عدم نیاز به برخی دروس و کتب، ضعف در آموزش مهارتهایی چون نویسندگی و سخنرانی.
🔹 مجموع این مشکلات باعث شده تا طلاب بعد از هفت هشت سال تحصیل تازه اول راه عالم شدن باشند نه در میانه و انتهای آن. طلابی که قصد اجتهاد داشته باشند، با وضع کنونی این هدف بسیار طولانی است و تمام وقت ایشان را می گیرد. از سوی دیگر، تنها راه معیشت ایشان شهریه است و رفته رفته معیشت ضعیف و غیر متناسب با تورم جامعه، تمرکز لازم ایشان را از بین می برد.
بنابراین وقتی ثمردهی دیر باشد، بسیاری از طلاب در میانه راه آن را رها می کنند و به وضعی نمی رسند که بتوانند از همان راه طلبگی امرار معیشت خوبی داشته باشند. در نتیجه مجبور به کارهایی غیر طلبگی می شوند تا فقط بتوانند تأمین معیشت کنند.
🔹 مشکل دوم: عدم تأمین آینده شغلی طلاب است. اکنون حوزه با موجی از خروجی طلاب مواجه است که دنبال شغلهای مناسب میگردند که درآمد ثابتی داشته باشد و بیشتر از شهریه باشد. واقعیت آن است که طلاب بسیاری به خاطر کمی شهریه و مشکلات معیشتی، متقاضی شغلهای دولتی میشوند و یکباره از راهی که سالها برای آن زحمت کشیدند، تغییر مسیر میدهند. معنایش این است که حوزه سالها خرج طلاب میکند تا بتواند در افقهای بلند حوزه از آنها استفاده کند، اما به خاطر نبود بودجه مناسب، نیروهایش را از دست میدهد.
🔹 بنابراین حل مشکلات معیشتی و مسکن طلاب، سه راه عمده دارد:
1⃣ افزایش شهریه: به نظر میرسد حوزه در تأمین شهریه فعلی دچار مشکلات است. برخی مراجع شهریهای که به طلاب خارجی میدادند، قطع کردند. پس این پیشنهاد شدنی نیست.
2⃣ کمکردن سالهای تحصیلی و در عوض کیفی کردن نظام آموزش.
3⃣ تأمین شغلهای مناسب طلاب و حفظ تناسب ورودی و خروجی حوزه.
🔹 دو مورد آخر، وظیفه #شورای_عالی و مدیریت حوزه است و باید نسبت به فرصتهای موجود پاسخگو باشند. این دو وظیفه بیش از آنکه نیاز به بودجه داشته باشد، نیاز به «آینده نگری، برنامهریزی و مدیریت» دارد.
هرچه نسبت به حل این بحران دیرتر اقدام شود و شورای عالی درگیر برخی مسائل درجه چندم باشد، طلبههای با استعداد بیشتری از حوزه به دانشگاهها و ادارات و ارگانهای مختلف میروند؛ این همان نهال فروشی مذموم است.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 مستند طلبه دروازه غار
حجت الاسلام مصطفی اینانلو در منطقه دروازه غار تهران توانسته با یاری مردم منطقه در جمع آوری معتادین و ساماندهی آنان و فعالیتهای مختلف فرهنگی و اجتماعی و... موفق باشد
🎞 دانلود فیلم کامل مستند 👇
https://aparat.com/v/dhCti
#روحانیت_متعهد_انقلابی
#آخوندها_چکار_می_کنند
#مستند
@Manahejj
@Allah4all_سیاست_ها_و_شگردهاى_تبلیغى.pdf
331.1K
🌀 سیاست ها و شگردهاى تبلیغى وهابیت در جهان
🔹 در این مقاله دهها شگرد و سیاستهای تبلیغی جریان وهابیت در فضای حقیقی و فضای رسانهای مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.
🔹 رسول خضرلو(استادیار جامعه المصطفی)
🔹 سید حسین شرف الدین
(دانشیار موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره)
🌐 کانال تبلیغ بین الملل اسلام
@Manahejj
🌀 ناچار به تعطیلی بسیاری از برنامه ها شده ایم
👤 حجت الاسلام والمسلمین #مدنی مدیر #جامعه_الزهرا:
🔹با وجود مشکلات بودجه ای تلاش شده است ظرفیت پذیرش را افزایش داده ایم که در سال جاری نیز تلاش شده است پذیرشی را در حد امکانات و ظرفیت های جامعه داشته باشیم.
🔹در سال گذشته فقط 47 درصد بودجه جامعه الزهرا نقد شد در نتیجه ناچار به تعطیلی بسیاری از برنامه ها شدیم.
🌐 رسا
@Manahejj
🌀 ۴۵ هزار خانه خالی و ۱۳۰ هزار مستاجر در قم!
معاون عمرانی استاندار قم:
🔹۴۵ هزار خانه خالی در استان قم شناسایی شده است.
🔹 ۱۳۰ هزار خانوار مستأجر در قم وجود دارند که از داشتن مسکن محروم هستند.
🔹در کمتر از یک ساعت ۴ هزار و ۴۰۰ نفر برای طرح اقدام مسکن ثبت نام کردند که این میزان واحد مسکونی پاسخگوی متقاضیان نبوده و این نشان از این مسئله دارد که متقاضیان قادر به خرید خانه خالی هم نیستند.
🌐 همشهریقم
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مسکن
@Manahejj
🌀 حضرت آیت الله خامنهای در حکمی حجتالاسلام حمید شهریاری را به دبیرکلی مجمع تقریب مذاهب اسلامی منصوب کردند.
🔻 بخشی از متن حکم رهبر انقلاب اسلامی:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجتالاسلام آقای حاج شیخ حمید شهریاری دامت توفیقاته
🔹 به پیشنهاد شورای عالی مجمع تقریب مذاهب اسلامی جنابعالی را که بحمدالله از دانش و تجربهی لازم برخوردار میباشید به دبیرکلی آن مجمع منصوب میکنم و امیدوارم در ادامهی تلاشهائی که در مدیریتهای پیشین به کار رفته، جنابعالی نیز به توفیقات بزرگ دست یابید.
🔹 انتظار از مجمع تقریب آن است که با استفاده از ظرفیت بی انتهای عقلانیت اسلامی که در نیروهای فکری و علمی جهان اسلام وجود دارد بویژه برگزیدگان جوان و پر نشاط، گام بلندی در تقریب فکری و عملی مذاهب اسلامی، برداشته و حرکتی را که از چند دهه پیش آغاز شده نوسازی نماید، بحول الله و قوّته
🔹 لازم میدانم از زحمات ارجمند عالم بزرگوار جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای اراکی در مدت تصدی این مسئولیت سنگین تشکر کنم. توفیقات الهی را برای همگان خواستارم.
سیّدعلی خامنهای
۲۴ آذر ۱۳۹۸
@Manahejj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید| واکنش جالب یک روحانی به بودجههای فرهنگی
▫️میگه چه خبره بودجه کشور رو کشیدید بالا 😊
⁉️ اصلا #آخونداچیکارمیکنن ؟!
@HawzahNews
@Manahejj
مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 ایده هدفمندکردن واگذاری مسکن 📝 بخش نخست 🖋 علی منتظرالمهدی 🔹 این مسأله تقریبا اجماعی است که گسترش
🌀 ایده هدفمندکردن واگذاری مسکن
📝 بخش دوم
🖋 علی منتظرالمهدی
ب) مسکن دائم
1⃣ مهمترین مشکل فعلی در واگذاری مسکن دائم، سردرگمی مسؤولان در تشخیص افراد دارای استحقاق است. به طلاب سطح اول و دوم که حتما تعداد زیادی از آنها هر لحظه امکان دارد مسیر تحصیلی یا شغلی دیگری را انتخاب کنند، مسکن واگذار میشود ولی اساتید حوزه مستاجرند؛ نخبگان تبلیغی که بار رونق فرهنگی شهرها را باید بر عهده بگیرند در قم اسکان میدهند؛ طلابی که بعد از ۱۰ یا ۱۵ سال طلبگی اشتغال به هیچ شأنی از شئون روحانیت ندارند را سامان میدهند اما دهها روحانی فعّال را رها میکنند و بعضی اشتباهات دیگر. دلیلش هم واضح است ولی عجالتا از عموم طلاب و مسئولین تقیه میکنیم و کریمانه میگذریم.
🔹 پیشنهاد مشخص در این قسمت تلاش برای تمرکززدایی است؛ فعال بورس، مشاور املاک با بقالی که از قضا کد طلبگی هم دارد را کار ندارم، ولی طلبه معمولی هم که در شهر مذهبی قم صاحب مسکن، وسیله نقلیه و شهریه مختصری هست و بعد از مدتهای طولانی طلبگی چندان حرارت و رمقی ندارد، چرا باید سختی زندگی میان مردم در شهرستانها را به آسایش زندگی در میان هم صنفانش را در قم ترجیح دهد؟
🔹 بهتر نیست حداقل اگر توان سوق دادنش به بازگشت را نداریم، بسترساز و تشویقکنندهاش به سکون و رکود نباشیم؟ آن مقدار که الان به ذهن میرسد اسکان دائم اختصاصی قم مختصّ چند دسته است: اساتید طراز اول حوزه در تمامی رشته و سطح ها، پژوهشگران برجسته تمامی علوم اسلامی و نخبگانی که حضور آن ها در مرکز تصمیمگیری و تصمیمسازیها لازم است، همچنین فعالین فرهنگی که نیازهای شهر قم به صورت خاص را تامین می کنند. اگر مرکز مدیریت یا فلان اداره احتیاج به کارمند هم دارد واضح است که حق ندارد مشکلش را از جیب طلاب حل کند. مکمّل این طرح تامین مسکن در شهرستانها برای مبلغان و اساتید سطوح پایینتر است.(در یادداشت سابق گذشت: محصلین در قم هم باید مدت قابل توجهی ازطریق سکونت در منازلی مانند شهرک مهدیه مورد حمایت باشند، ولی اسکان دائم به نحو عمومی، خیر!)
2⃣ مشکل دوم هزینههای زیاد مسکن است که بسیاری طلاب از آن عاجزند، وقتی که مثلا قرار باشد هر ۴ یا ۵ سال ۱۰۰۰ یا ۲۰۰۰ واحد مسکن واگذار کنیم طبیعتا وجود حمایتهای ویژه ممکن نیست، ولی اگر به حکم تقوا و با شجاعت پیشنهاد اول عملی شود، این واگذاریها به بیش از ربع یا خمس کاهش پیدا میکنند لذا میتوان حمایتها را چند برابر کرد. حتی وقتی ارزشمندی و تاثیر این اسکان هدفمند نمایان شود میتوان برای باقیماندهی هزینهها از دفاتر مراجع، اوقاف، خیّرین و صندوقهای حوزوی مانند صندوق دفتر تبلیغات مطالبه کمکهای بلاعوض یا وامهای بلند مدت کرد؛ با تحقّق این برنامه آیا واقعا شخص صاحب حقّی بدون مسکن باقی میماند؟
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مهدیه
#مسکن
@Manahejj
🌀 پیگیری #معیشت_طلاب در دیگر رسانهها
🔹 با شروع پرونده جدید #مناهج و پرداختن به موضوع معیشت روحانیت، دیگر رسانههای حوزوی همچون خبرگزاری حوزه، خبرگزاری رسا و همچنین برخی از کانالهای حوزوی نیز به این مهم پرداختند که جای تشکر و قدردانی ویژه دارد.
🔹 بخشی از گزارش #رسا از پیشنهادات و انتقادات مخاطبان در مورد #معیشت_طلاب و راهکارهایی که طلاب ارائه کردهاند را در لینک زیر ببینید:
rasanews.ir/002dqC
@rasanewsagency
@Manahejj
🌀 پیگیری دغدغه مسکن طلاب در دیگر کانالها
🔹 کانال «آخرین اخبار مسکن» در راستای پیگیری دغدغه مسکن طلاب، پویش درخواست از مدیر مرکز خدمات (حجتالاسلام والمسلمین ربانی) را کلید زده است.
این پویش، ضن تشکر از خدمات حجتالاسلام ربانی، خواهان اقدام مرکز خدمات برای طرحهای جدید ثبتنام و واگذاری مسکن به طلاب است.
🔹 برای شرکت در این پویش میتوانید از لینک زیر اقدام کنید:
https://eitaa.com/NewsMaskan/130
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #معضل_مسکن_طلاب
#معیشت
#مسکن
@NewsMaskan
@Manahejj
🌀 سفر هیئتی از شورای عالی حوزههای علمیه کشور به شیراز
🔹 هیئتی از شورای عالی حوزههای علمیه کشور به منظور بررسی مسائل و مشکلات مدارس و طلاب و روحانیون حوزه علمیه استان فارس، به شیراز سفر کرده است.
🔹 حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان، مسئول دبیرخانه و حجت الاسلام والمسلمین اخویان، مسئول نظارت و بازرسی شورای عالی حوزههای علمیه کشور و آیتالله سید محمد غروی عضو شورای عالی در این سفر حضور دارند.
#شورای_عالی
@Manahejj
🌀 جلسه هیئت اعزامی شورای عالی به استان فارس با طلاب
🔹 حجت الاسلام و المسلمین استوار میمندی، مدیر حوزه علمیه استان فارس:
سه ضلع مسؤولان، اساتید و طلاب در موفقیت حوزههای علمیه نقش دارند. هر کدام از این سه ضلع به وظیفه خود عمل نکند حوزه دچار آسیب میشود.
#شورای_عالی
#جلسه_با_طلاب
@Manahejj
🌀 بیانات آیتالله غروی در دیدار با طلاب کازرون
🔹 آیتالله سید محمد غروی، در جمع طلاب کازرون و نورآبادممسنی که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه صالحیه کازرون برگزار شد، به نقش و جایگاه شورای عالی حوزههای علمیه اشاره کرد و گفت: شورای عالی نقش سیاست گذاری حوزههای علمیه کشور را ایفا میکند. البته این شورا مدیر حوزههای علمیه را منصوب میکند، اما نقش آن سیاست گذاری و بررسی مسائل کلان مربوط به حوزههاست.
🔹 آیتالله غروی، نقش دیگر شورای عالی حوزه را نظارت کلان بر کارهای مدیریت حوزه های علمیه عنوان کرد و ابراز داشت: بخشی از کار بر عهده دبیرخانه شورای عالی است که مسئولیت نظارت را بر عهده دارد.
🔹 عضو شورای عالی حوزه های علمیه کشور همچنین تأمین و تخصیص بودجه را سومین وظیفه مهم شورای عالی دانست و یادآور شد: اعضای این شورا با مسائل حوزه آشنا بوده و مورد تأیید مراجع عظام تقلید نیز هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شورای عالی در هفته دو جلسه برگزار میکند و به مسائل کلان حوزه میپردازد.
📌 مناهج:
اینکه اعضای شورای عالی با وجود کهولت سن و مشاغل مختلف، در حوزههای علمیه استانهای مختلف حضور پیدا میکنند اقدام مبارک و لازمی است که جای تقدیر دارد.
طلاب حوزه علمیه قم نیز بیصبرانه منتظر چنین نشستها و دیدارهایی با اعضای محترم شورای عالی هستند.
جلساتی که دو سویه باشد؛ هم طلاب از ایدهها و نظرات و انتقاداتشان بگویند و هم سخنان اعضای شورای عالی درباره دستاوردها، موانع و اقدامات آن شورا شنیده شود.
#شورای_عالی
#جلسه_با_طلاب
@Manahejj