📷شرط عاقبت بخیری از نگاه دو سپهبد
▪️شهید سپهبد علی صیادشیرازی شهادت ۲۱ فروردین ۱۳۷۸): عظیم ترین نعمت خدا را نعمت عظیم ولایت میدانم و استحکام در پیوند با ولایت را ضمانت بخش هدایت و عاقبت بخیری می پندارم.
▪️شهید سپهبد قاسم سلیمانی (شهادت ۱۳ دی ۱۳۹۸): والله والله والله از مهمترین شئون عاقبت بخیری رابطه قلبی و دلی و حقیقی ما با این حکیمی [ رهبر معظم انقلاب است که امروز سکان انقلاب را به دست دارد.
⭕️ اگر مردم با وجوه اقتصادی صنایع هستهای آشنا شوند، دیگر به هیچ عنوان راضی به مذاکره بر سر کاهش رشد این مولفه قدرت نخواهند شد
👤 سید مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین الملل:
🔹قطعا کشورهایی که از تکنولوژی هستهای برخوردار هستند، در زمان حال و آینده جزو قدرتهای بزرگ و تعیینکننده جهان هستند. به همین دلیل کشورهایی که اشراف کامل بر تمامی حوزههای این صنعت دارند، در دنیا انگشتشمار هستند.
🔹از آنجایی که کشور ما در چهار دهه گذشته مخاطب طرحهای خصمانه آمریکا و غرب بوده، سعی کردهاند که این صنعت را به عنوان یک مولفه و پرونده سیاسی - امنیتی برای ما مطرح کنند
🔹صدها کالا از این تکنولوژی و صنعت هستهای ساخته میشود که فقط یک قلم آن که رادیوداروها هستند که اگر با سرمایهگذاری مناسبی توام باشد، میتواند کل بودجه مورد نیاز صنایع هستهای ما را بدون اینکه نیازی به بودجه دولتی باشد، حاصل کند.
🔹صادرات کالاهایی مانند رادیوداروها قابل تحریم نیست و در جهان نیاز ویژهای به این نوع کالاها وجود دارد.
🔹به روزی فکر کنید که ایران صدها کالای هستهای غیرقابل تحریم را صادر میکند و چه ثروت بزرگی را میتواند برای کشور به وجود بیاورد و چه افزایش توانمندی اقتصادی و ایجاد شغل در کشور به همراه داشته باشد.
🔹امید است که سازمان انرژی اتمی به سمت اقتصادی کردن و رشد و بالندگی در ساختههای گوناگون این صنعت بپردازد و مردم را بیشتر با وجوه اقتصادی این صنعت آشنا کند. به وضوح میتوان دید که اگر افکار عمومی و مردم ایران با این قابلیت صنایع هستهای آشنا شوند، دیگر به هیچ عنوان راضی به مذاکره بر سر کاهش رشد این مولفه قدرت نخواهند شد و دوگانهسازی از این مولفه قدرت و معیشت کاملا بیاثر و باطل خواهد شد.
✳️ پاکستان؛ از خیانت داخلی تا دخالت خارجی
✅ عوامل مختلفی اعم از دخالتهای خارجی و داخلی در برکناری عمران خان نقش داشتند:
1⃣ _ عدم تأسیس پایگاه نظامی خارجی در پاکستان: پس از خروج از افغانستان، تنها راه حفظ موقعیت واشنگتن در عرصه نظامی در مقابل بازیگرانی همچون ایران، هند و چین، پاکستان بود که با مخالفت عمران خان مواجه شد.
2⃣ _ سفر عمران خان به روسیه: عمران خان اوایل جنگ روسیه و اوکراین به مسکو سفر کرد و این سفر با مخالفتهای داخلی از سمت ارتش و خارجی همچون آمریکا مواجه شد. این مخالفتها بهقدری شدید بود که قمر جاوید فرمانده ارتش حمله روسیه به اوکراین را محکوم کرد و این امر کاملاً متناقض با راهبردهای عمران خان بود.
3⃣ _ نارضایتیهای داخلی: نارضایتیهای اقتصادی در بین مردم در خصوص عملکرد اقتصادی دولت، این زمینه و فرصت را برای بازیگران خارجی و مخالفین داخلی عمران خان فراهم کرد که برای سرنگونی دولت او اقدام کنند.
⁉️ اکنون این سؤال نیز مطرح میشود که آینده پاکستان در عرصه سیاسی به چه سمت و سویی خواهد رفت؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که:
1⃣ _ اولاً، اگر پاکستان این رویارویی سیاسی طرفداران و مخالفین عمران خان را با آرامش پشت سر نگذارد، احتمالاً آبستن حوادث و درگیریهایی خواهد بود که با توجه به بافت سیاسی و اجتماعی این کشور، احتمالاً رنگ خون به خود میگیرد.
2⃣ _ در ثانی، با توجه به نقش پررنگ کشورهای خارجی در عرصه سیاسی پاکستان و همراهی برخی جریانهای داخلی همچون ارتش بهعنوان قدرتمندترین جریان موجود، نهایتاً پیشبینی میشود که دولتی با گرایشهای غرب گرایانه و متمایل به ارتش روی کار آید تا شرایط جدیدی در عرصه سیاسی برای این بازیگران فراهم کند.
💠 محرم، فاطمیه یا رمضان چندان تفاوتی ندارد!
♦️ تطبیق تحولات سالهای اخیر نشان میدهد که در موسم اوجگیری مراسم مذهبی و ایجاد فضای معنوی در جامعه، ضدانقلاب به همراه برخی افراد و جریانهای داخلی همسو به زبان میآیند و با تفسیر به رأی و تحلیل به مقصود، گزارش و یادداشت مینویسند و یا با گفتگو با برخی افراد و به بهانه نواندیشی و حفظ نشاط اجتماعی، امواج تحریف را به سمت مقدسات و احکام اسلامی روانه میکنند.
🔻گزارههای خبری:
۱- ۱۷ فروردین روزنامه اعتماد در گفتگو با یک پژوهشگر دین و فلسفه مینویسد: «این فرد صائم (روزهدار) است که باید مراعات دیگران را بکند، نه اینکه دیگران همگی از کار خود باز بمانند، چراکه او روزه گرفته است! این قضیه کاملاً بالعکس فهمیده شده است. گویی همگان میباید مراعات حال فرد روزهدار را بکنند!».
۲- در ۱۴ فروردین، محمد مهاجری از چهرههای جریان اصلاحات و از گردانندگان خبرآنلاین نیز در خصوص برنامههای مناسبتی ماه رمضان، در کانال تلگرامی خود نوشت: «تلویزیون مکتب گریه راه انداخته!»، «اینکه القا شود همه ما گناهکاریم واقعاً چه شوقی را برمیانگیزد؟» و «این کارها باعث افسردگی و گریز از دین میشود!».
۳- مجید انصاری، عضو مجمع روحانیون مبارز نیز در آذرماه ۱۴۰۰ با حمله به مناسبتهای مذهبی نظیر محرم و صفر، فاطمیه و ... با این توجیه که کسبوکار عدهای در درست کردن چنین مناسبتهایی است، مدعی شد، این افراد با این مراسم بیزینس میکنند!
🔻گزارههای تحلیلی:
۱- اینگونه رفتارها مسبوق به سابقه است؛ چنانچه توهین به شعائر دینی و یا زندگی اهلبیت عصمت و طهارت(ع) مانند خشونتطلب نامیدن پیامبر(ص) و یا اشتباه دانستن قیام امام حسین(ع) در دهه ۷۰ را شاهد بودیم و این رویه با هتک حرمت عاشورای حسینی در سال ۸۸ و «امت خداجو» نامیدن جماعت هتاک به پرچم و تکیه حسینی ادامه داشته و تا به امروز استمرار دارد.
۲- هم سویی و همراهی این افراد و جریانها با رسانههای غربی در زیر سؤال بردن ارزشها و احکام اسلامی، این امر را به ذهن متبادر میکند که این حرکات از یک اتاق فرمان مشترک در طراحی و اجرا استفاده میکنند.
۳- طراحی دشمنان در هجمه به این ارزشها و احکام نشان دهنده درستی منطق این شعائر و تأثیر آن در تربیت نسل مؤمن، انقلابی و مقاوم است که خار چشم دشمن شده است، چرا که تجربه نشان داده که دشمنان همواره به نقاط قوت ملت ایران حمله میکنند.
🔚نکته پایانی: جامعه ایرانی باوجود تکثر در سلایق سیاسی، دارای ریشه و بنیه اعتقادی بالای مذهبی و اعتقادی است. اعتقاد به همین شعائر مذهبی و اعتقادی مانند عاشوراست که باعث مجاهدت در دفاع مقدس و استقامت و پایداری در دیگر برهههای سخت انقلاب شده است؛ لذا دشمن بر این اساس سعی دارد این اعتقادات را که بنیان و شالوده جامعه بر آن استوار است، تخریب کند و جلوگیری از این رویه، نیازمند تبیین جهادی و انقلابی برای نسل جوان کشور است.
🚨 #فوری| رهبر انقلاب: یک حرف نصیحتآمیز و از سرخیرخواهی خطاب به آقایان سعودی دارم؛ چرا جنگی را که یقین دارید در آن پیروز نمیشوید ادامه میدهید؟ راهی برای خروج خود از جنگ پیدا کنید!
🔻 حضرت آیتالله خامنهای در دیدار مسئولان نظام: در مسئلهی #یمن بنده یک حرف نصحیتآمیزی به آقایان سعودی دارم که این از روی نصیحت است ، واقعاً خیرخواهی است. چرا جنگی را که یقین دارید در آن پیروز نمیشوید ادامه میدهید؟ اصلاً احتمال پیروزی سعودیها در جنگ یمن هست؟ احتمالش هم نیست. با این همتی که مردم یمن دارند، با این شجاعتی که رهبرانشان دارند نشان میدهند، با این ابتکار عملی که در بخشهای مختلف دارند، احتمال پیروزی وجود ندارد. خب جنگی که در آن احتمال پیروزی وجود ندارد، چرا ادامه پیدا میکند؟ یک راهی پیدا کنید خودتان را خارج کنید از این جنگ.۱۴۰۱/۰۱/۲۳
⭕️ روایت یک منبع مطلع از ماجرای تجمع روز گذشته در مقابل کنسولگری ایران در هرات
یک منبع آگاه گفت:
🔻معترضین دیروز در مقابل کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات، از اهالی برخی روستاهای اطراف شهر هرات بودند که با برنامه ریزی قبلی و با همراه داشتن کیسههای سنگ در مقابل نمایندگی کشورمان حضور یافتند.
🔻این افراد در خلال اعتراضات اقدام به سنگپراکنی به سمت درب و پنجرههای خدمات کنسولی کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات کردند.
🔻نیروهای محافظ نمایندگی کشورمان با شلیک تیرهوایی اقدام به پراکنده کردن این افراد کردند و در نهایت با حضور مولوی «اسلامجار» والی حکومت سرپرست افغانستان در هرات در مقابل نمایندگی سیاسی کشورمان، این قائله ختم شده است.
🔻برخی منابع در هرات میگویند پشت صحنه این تظاهرات گروههای غربگرای «جنبش عدالت و آزادی» و «تیم بانوان عدالتجو» که پیش از این توسط غربیهای حاضر در افغانستان تأمین مالی میشدند قرار دارند و این گروهها برای روزهای آینده نیز فراخوان تظاهرات دادهاند.
💬 صهیونیستهای پوششی در مرز ایران
🔺مدتی است برخی تجهیزات پروازی و جاسوسی رژیم صهیونیستی به همراه کارشناسان نظامی این رژیم در پایگاههای آمریکا در تعدادی از کشورهای منطقه مستقر شده و در پوشش نیروهای آمریکایی اقدامات مستقلی را دنبال میکنند.
🔹از حضور تجهیزات پروازی و جاسوسی رژیم صهیونیستی در پایگاههای آمریکا در برخی کشورهای منطقه، مستندات تصویری دقیقی نیز وجود دارد که تایید کننده اطلاعات میدانی است.
🔹مسئولین ارشد کشورهایی که کارشناسان پوششی اسرائیل در آنها حضور پیدا کردهاند در جریان این شیوه حضور نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در کشورهای خود هستند اما ترجیح میدهند سکوت اختیار کنند.
🔹موضوع حائز اهمیت، حضور پوششی نیروهای نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در برخی کشورهایی است که روابط نزدیکی با ایران دارند.
🔹هدف اصلی صهیونیستها، جاسوسی و جمعآوری مستقیم اطلاعات از پایگاهها و نقاط حساس جمهوری اسلامی ایران است.
🔻 دروغسازی برای اختلافافکنی بین ایرانیان و اتباع افغان
🔹ترکیه در حال اجرای بازی جدید خود در افغانستان و تلاش برای حذف رقبای خود از زمین افغانستان است و یک بازی جدید چند لایه را آغاز کرده است.
🔹لایه ۱- تولید و انتشار گسترده ویدئوها و تصاویر مستهجن از برخورد ایرانیها و افغانستانیها با هدف تحریک احساسات عمومی علیه یکدیگر
🔹 لایه ۲- گسیل برخی نیروهای تندروی ازبک با سابقه تفکرات تکفیری به منطقه با هدف انجام عملیات تروریستی
🔹لایه ۳- تولید ویدئوهایی با زبان پشتو و انتشار به نام اعضای طالبان با محتوای تهدید ایران از سوی طالبان
🔹لایه ۴- آغاز عملیاتهای کور ناامنکننده علیه اهلسنت در #افغانستان که باز ریشههای آن به برخی ازبکهای همراه ترکیه باز میگردد.
در افطاری اصلاحطلبان چه گذشت؟
محمدعلی ابطحی در صفحۀ اینستاگرامش از مراسم افطاریِ جمعی از اصلاح طلبان به میزبانی محمد مهاجری خبر داده است و از افراد حاضر، بدین شرح نام برده : عباس عبدی، مهدی نصیری, آذری جهرمی، زیباکلام، حسن آقامیری، علی ربیعی، یاشار سلطانی و...
در افطاری منزل مهاجری كه با حضور برخی از موثرين اصلاحات و تعدادی از وزراي دولت روحانی برگزار شد دو موضوع مورد بحث قرار گرفت:
١. چگونگي متقاعد سازی مردم براي رأی آوري و لزوم عملیات روانی و تخريبی عليه مجلس و دولت
٢.حضور ليستی در انتخابات مجلس با سرليستی لاريجانی يا آذری جهرمی
🔴هر وقت شرایط و فضای اقتصادی کشور مساعد باشد، ارز ترجیحی حذف می شود
میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه:
🔹اختیار حذف و یا حذف نکردن ارز ترجیحی در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ برعهده دولت قرار داده شده است. حجم ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی در کشور به میزانی نیست که بتوان تا پایان سال از آن استفاده کرد.
🔹هر زمان شرایط و فضای اقتصادی کشور مساعد باشد، میتوان به تدریج حذف ارز ترجیحی را عملیاتی کرد. قیمتها روی نرخ گوشت قرمز و مرغ تغییری نکرده است.
🔹برخی هزینه ها و قیمت تمام شده مواد غذایی به نرخ مواد اولیه بستگی ندارد و عوامل دیگری هم اثر دارند.
🔹برای این تأثیرها باید یارانه پرداخت شود و یا اجازه داد که قیمت ها اصلاح شوند
✳️ سالانه ۴۰،۰۰۰ نفر به وسیله #اسلحه در آمریکا کشته میشوند!
🔹به گزارش نیویورک تایمز آمریکا، در سال گذشته نزدیک به ۴۰،۰۰۰ نفر با اسلحه در آمریکا کشته شدند که بالاترین میزان مرگ و میر با اسلحه در ۵۰ سال گذشته است.
🔸براساس گزارش مرکز آمار بهداشتی، بیش از یک دهه است که #خودکشی در حال افزایش است و یکی از عامل اصلی مرگ در ایالاتمتحده است.
🔹در میان دیگر مشکلات سلامت عمومی، مرگهای ناشی از مصرف بیش از حد #مواد_مخدر نیز در سال ۲۰۱۷ افزایش یافت. مرکز آمار بهداشتی گزارش داد که در حدود ۷۰،۰۰۰ نفر در اثر مصرف بیش از حد مواد مخدر در سال گذشته جان خود را از دست دادهاند.
🗯 به نظرتان اگر این آمارها متعلق به ایران بود، تیتر #bbc راجع به سلامت روانی مردم ایران چه بود؟
#خدایگان_تناقض
⚛بایستههایی در تحلیل و نقد مذاکرات هستهای
🔹در دهمین روز ماه مبارک رمضان، رهبر معظم انقلاب میزبان جمعی از مسئولان نظام بودند. بیانات معظم له در این دیدار دارای محورهای مختلفی بود. یکی از محورهایی که موردتوجه رسانهها و جامعه قرار گرفت، تحلیل ایشان نسبت به مذاکرات هستهای و تعیین بایستههایی در شیوه و ادبیات نقادانه نسبت به مذاکرات است.
واقعیت آن است که به علت وجود مردمسالاری دینی و تکثر نگاهها در جامعه، هیچگاه راه نقد بسته نبوده و نیست؛ اما آنچه در نقد و تحلیل اهمیت مییابد، چگونگی نقد و تأثیر آن در تحقق بخشی یا تخریب مذاکرات است. بر این اساس یکی از اصول تحلیل، کلنگری و مشــاهده مجموعه واقعیات با همدیگر است. این امر سبب میشود تا همه واقعیات با هم دیدهشده و موجب خطای در محاسبه نگردد.
یک تحلیلگر با بررسی همهجانبه متن و مؤلفههای فرامتنی مانند منافع و مصالح ملی، نســبت خطوط قرمز با آن مصالح، دستاوردهای متن و نسبتشان با اهداف از پیش تعیین شده، شــرایط ژئوپلیتیکی حاکم بر جهــان و ... به تحلیل صحیح خواهد رسید. البته همانگونه که رهبری فرمودند: «اگر نقدی هم میشود، خوشبینانه باشد، بدبینانه نباشد؛ ثانیاً موجب تضعیف کسانی نشود که در این میدان مشغول تلاش و کار هستند». در این مسیر علاوه بر تدقیق در متن و فهم واقعیتهای میدانی، موارد دیگری نیز باید لحاظ گردد که عبارتاند از حسن ظن به مذاکرهکننده داخلی بهعنوان نماینده حقوقی نظام، تکیه بر منافع ملی و پرهیز از دخالت گرایشهای سیاسی و جریانی در تحلیل، دوری از یاس آفرینی در جامعه و زائل کردن امید به آینده و ... که رعایت آن میتواند در پویایی تحلیل و نقدها کمککننده باشد.
البته این بایدها و نبایدها صرفاً مربوط به منتقدین نیست، بلکه همانگونه که رهبر معظم انقلاب در ۲۰ فروردین ۹۴ به مذاکرهکنندگان سابق دستور دادند که «افرادی را که شاخصاند دعوت کنند، حرفهای آنها را بشنوند؛ ای بسا در حرفهای آنها یک نکتهای باشد»، باید از سوی دستگاه دیپلماسی کانالهای ارتباط با تیم هستهای تعبیه گردد که اگر منتقدان نکتهای داشته باشند، با بیان آن و همافزایی با مذاکرهکنندگان، به پویایی و بهتر شدن مذاکرات کمک کنند.
⚜نکته پایانی: اگر مذاکرات هستهای را یک آوردگاه بینالمللی بدانیم، آنچه میتواند به ما کمک کند، همدلی و همافزایی همه ارکان نظام با محوریت بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی است.