💠نترسید و نترسیم و نترسانیم!
«بنی گانتس» وزیر دفاع رژیم صهیونیستی ادعا کرد این رژیم سامانه دفاع موشکی لیزری جدید، موسوم به پرتو آهنین را با موفقیت آزمایش کرده که قادر است انواع خمپارهها، راکت و موشک ضدتانک را قبل از رسیدن به هدف، رهگیری و منهدم کند. متعاقب این خبر، گروهی برآشفته و این اقدام صهیونیستها را سبب تغییر موازنه قوا در منطقه به سود رژیم اشغالگر دانسته و با دستپاچگی توصیه کردهاند تا فرصت هست برای جلوگیری از مواجهه با این رژیم، باید برجام را به نتیجه رساند!
🔻نکات تحلیلی:
1️⃣ روزنامه صهیونیستی هاآرتص ادعاهای سران خود علیه ایران را پوشالی توصیف کرده و مینویسد: «رجزخوانیهای تلآویو در خصوص ایران، سیاست خارجی نیست، فقط لاف زدن است. گاهی یک حکومت فقط باید سکوت کند!». پیشتر نیز شبکه 12 تلویزیون این رژیم به نقل از «ایهود اولمرت»، نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی نوشته بود: «این ادعا که ما قادر به تهاجم به ایران هستیم، یک لاف بیجاست. چنین رفتارها و لافهایی بیش از آنکه نشانگر قدرت باشد، بیانگر ضعف ما است. بسیاری از اعضای عالیرتبه سابق مؤسسه نظامی اسرائیل هم همین نظر را دارند».
2️⃣ جنگ اوکراین نیز ناتوانی آمریکا از حمایت متحدان منطقهایاش را آشکار ساخت. فارن پالیسی مینویسد: «تاریخمصرف دوستی آمریکا با دوستانشان در خاورمیانه تمام شده است؛ امریکا دیگر توانایی تعهد به دفاع از پیروانش را ندارد. ناتوانی در حمایت از زلنسکی در مقابل پوتین بارزترین نمونهای است که میتواند در مورد اسرايیل نیز اتفاق بیفتد».
3️⃣ نفتالی بنت و پائیز لاپید بارها بهصراحت گفتهاند که رژیم صهیونیستی به هیچ توافقی که با تهران منعقد شود، متعهد نخواهند بود؛ ژانویه گذشته نخستوزیر این رژیم گفت که «اسرائیل به آنچه در توافق احتمالی نوشته شود، متعهد نخواهد بود و همچنان با حفظ آزادی کامل، هر جا و هر زمان، بدون هیچ قیدوشرطی اقدام خواهد کرد»؛ بااینوجود معلوم نیست برجام چگونه میتواند تضمینی در مقابل دشمنی این رژیم در قبال ایران باشد. علاوه بر این، توافق برجام در سال ۲۰۱۵ نیز بههیچوجه از دشمنی این رژیم نسبت به ایران نکاست.
🔶️نکته پایانی: جنگ اوکراین آخرین میخ به تابوت جهانیشدن و نظم نوین آمریکایی بود؛ تابوتی که خیلی وقت پیش در عراق و افغانستان ساخته شد و حالا رویای خاورمیانه بزرگ را با خود به گور میبرد. رژیم صهیونیستی نه در مقطع فعلی، بلکه بیش از چهل سال است که درباره جمهوری اسلامی ایران لاف میزند؛ چیزی که شهید سلیمانی بیش از همه بر آن آگاهی بود و به تجربه گفت که «میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد، در خود فرصتها نیست؛ اما شرط آن، این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم».
🔰چین برای خرید نفت ایران چقدر تخفیف گرفته است؟
📌خبرگزاری دولت گزارش داد: «ایران از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون بیش از ۳۳۷ میلیون بشکه نفت به چین صادر کرده که از این محل ۲۲ میلیارد دلار درآمد داشته است. هر بشکه نفت ایران به چین در سال ۲۰۲۱ به قیمت ۵۶ دلار و امسال به قیمت هر بشکه ۹۷ دلار به فروش رسیده که با توجه به میانگین قیمت نفت، ارزانفروشی اتفاق نیفتاده است».
🔰برنامه اصلاحطلبان علاوه بر تخریب دولت چیست؟
📌 اصلاحطلبان همزمان با آغاز عملیات نقد دولت، برخی چهرههای خود را برای ایفای نقش و برنامهریزی برای آنان جهت دو انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری، فعال ساختهاند. در همین رابطه گفته میشود که اسحاق جهانگیری ضمن تشکیل تیمی، فعالیتهای خود را برای کنشگری آتی خود تدوین و تنظیم کرده و به کمک یکی از پژوهشگران حوزه فضای مجازی در حال منسجم سازی شبکه رسانهای- سیاسی خود است.
⁉️ کاسبان تحریم یا گدایان تحریم؟!
🎥 بهتازگی ویدئویی از فائزه هاشمی منتشر شده که در آن دختر مرحوم هاشمی همسو با دشمنان ملت ایران میگوید: «تنها راه بازگشت سپاه به پادگانها این است که در لیست تحریمها باقی بماند!» این فعال فتنه ۸۸ همچنین میگوید: «چیزی که از سپاه نصیب جامعه ایران میشود، منفی است و باید جایی متوقف شود! فکر نمیکنم خروج سپاه از لیست گروههای تروریستی به نفع ایران باشد!»
🔙 او قبل از این هم با اظهار علاقه به ترامپ برای تحریم فلجکننده علیه ملت ایران گفته بود: «دوست داشتم آقای ترامپ انتخاب شود؛ به خاطر فشارهایی که ترامپ به ایران میآورد، بالاخره شاید یک تغییر سیاستی اتفاق بیفتد. شاید اگر فشارهای آقای ترامپ ادامه پیدا میکرد، بالاخره ما مجبور میشدیم یک تغییر سیاستهایی را داشته باشیم».
✅ کنار هم قرار دادن این دو اظهارنظر نشان میدهد که هدف امثال فائزه هاشمی صرفاً کینه و عداوت با سپاه نیست، بلکه با اصل نظام است که نهادهای انقلابی بهعنوان ستون خیمه این نظام حساب میشوند؛ اما اینکه این جماعت غربگرا به صورت عیان از سپاه اسم میبرند، به خاطر تأثیرگذاری آن است. سپاه توانست در اوج تحریمها کشور را در تولید بنزین خودکفا کند، قرارگاه خاتمالانبیاء مجری پروژههای عظیم و اعجابآور در شکستن تحریمها شد، با حضور شهید سلیمانی و سردار حاجیزادهها علاوه بر شکست توطئه داعش، ایران به بازدارندگی نظامی رسیده است و دهها خدمات دیگر که سپاه را به عنوان بازوی پرقدرت نظام اسلامی ایران نمایان کرده است. به جهت این خدمات سپاه است که امثال فائزه هاشمی از کاسبی تحریم به گدایی تحریم افتادهاند.
💠 چه کسانی به کُره جرئت دادند
بدهی ۷میلیارد دلاری را نپردازد؟!
🔹وزارت خارجه کره جنوبی، دیروز سفیر ایران در سئول را به خاطر انتشار سرمقاله ای در روزنامه کیهان فر اخواند.
♦️مدیر مسئول کیهان در آن یادداشت تاکید کرده بود "ما میتوانیم و باید تنگه هرمز را به روی کشتیهای تجاری و نفتکشهای کره جنوبی ببندیم و مادام که ۷ میلیارد دلار طلب کشورمان را پرداخت نکردهاند، اجازه ترددندهیم. این اقدام، بر اساس دو گزاره از حقوق بینالملل، حق قانونی ایران اسلامی است. اول؛ کنوانسیونهای جامائيکا و ژنو؛ و دوم؛ اصل شناخته شده «حق مقابله به مثل»".
🔹به گزارش خبرگزاری یونهاپ، معاون وزیر خارجه کُره، خطاب به سعید بادامچی شبستری سفیر ایران، "مراتب نگرانی سئول را اعلام کرد و بادامچی هم در این دیدار گفت مطلب روزنامه مذکور، در راستای موضع رسمی تهران نیست".
♦️وزارت خارجه ما هنوز واکنشی به این خبرسازی نشان نداده، اما طبیعتا از سفیر کشورمان در سئول انتظار می رود موضعی در تراز شان ملت ایران بگیرد و در مطالبه ۷میلیارد دلار پول چند سال بلوکه شده ایران، انفعال به خرج ندهد.
🔹اهمیت ماجرا، در مسبوق به سابقه بودن است. آقای همتی رئیس وقت بانک مرکزی، اواخر فروردین 1399 گفته بود "ستاد مبارزه با قاچاق باید از ورود کالاهای کرهای ممانعت به عمل آورد. به مقامات کره گفتم اگر پولهای ما را ندهید، دیگر اجازه نمی دهم کالاهای سامسونگ و الجی به ایران بیاید. دیدم حساسیتی نشان ندادند و برای شان مهم نیست. کالای شان را از طریق دبی میفروشند و از طریق لنجها در کنگان و نظایر آن به داخل میآید؛ معلوم است جواب ما را نمی دهند، چون کالایشان را می فروشند. معنا ندارد اگر ما ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز داریم، باید جلوی این ها را بگیرند.".
♦️به نظر می رسد در کنار "ممانعت از عبور کشتی ها به مقصد یا از مبدا کره جنوبی در تنگه هرمز" -که اقدام ضروری و به جایی است- هم باید در سفارت ایران در سئول خانه تکانی جدی انجام شود؛ و هم با قاطعیت، مسیر قاچاق کالاهای کره ای بسته شود و مدیران اهمال کننده بازخواست شوند.
🔹تنها در صورت اعمال قدرت و قاطعیت هست که مقامات بی صداقت سئول، در باز پرداخت بدهی چند سال عقب افتاده ایران، جدیت به خرج خواهند داد.
💬 از پهپاد جدید ارتش چه می دانید؟
♨️ پهپاد چندمنظوره برد بلند و راهبردی کمان ۲۲ نیروی هوایی ارتش، در جریان مراسم رژه روز ارتش برای نخستین بار به نمایش عمومی درآمد.
✅ این پهپاد پهن پیکر بیش از سه هزار کیلومتر برد عملیاتی و ۲۴ ساعت مداومت پروازی دارد و قادر به پرواز تا ارتفاع هشت هزار متری است؛ که از این دو حیث، نسبت به پهپادهای عملیاتی و چندمنظوره شاهد ۱۲۹ و مهاجر ۶ در سطح بالاتری قرار دارد؛ اگرچه در حوزه حمل تسلیحات نسبت به شاهد ۱۲۹ از قابلیت حمل سلاح با وزن کمتری برخوردار است.
✅ این هواپیمای بدون سرنشین مجهز به محمولههای رزمی، اپتیکی و جنگال بوده و در حوزه تسلیحات از چهار غلاف بمبهای سری قائم و دو موشک هوشمند برخوردار است و همچنین مجهز به سامانه اخلالگر باند ایکس نیز هست.کمان ۲۲، وجه تشابه زیادی به پهپاد MQ-۹ آمریکایی دارد و هماکنون مراحل تست نهایی را میگذراند؛ ارتش جمهوری اسلامی ایران تاکنون از این پهپاد در هدایت، کنترل و نظارت بر منطقه رزمایشها استفاده کرده است.
🔻فهم ناقص یا تحریفِ عامدانه؟
#مهدی_نصیری از اعضایِ تیم رسانه ای اصلاح طلبان، می گوید: امام حسن (ع) مُنادی نفی تحمیل در حکمرانی دینی بود و روش ایشان تقدم جمهوریت بر اسلامیت.
🔷نصیری تاریخ سیاسی اسلام را خوانده و متوجه نشده، یا اینکه فهمیده و سعی بر تحریفش دارد؟
❓آیا نصیری نالۀ امام مجتبی(ع) در شگفتی از مردم زمانه اش را در تاریخ نخوانده است؟
❓آیا نصیری از افسوسِ حضرت، پس از مشاهدۀ سستیِ مسلمانان زمانه اش چیزی شنیده است؟
آیا نصیری فریاد امام را که فرمود؛ خلافت بر بنی امیه حرام است، شنیده است؟
چرا از خیانت مدعیانی که اطراف امام را گرفته بودند، چیزی نمی گوید؟
چرا نمی گوید چه کسانی بودند که سجاده از زیر پای حضرت کشیدند و خنجر بر پای ایشان زدند؟
آیا مسلمانِ وفاداری مانده بود که حضرت بخواهند از اسلام سخن بگویند؟
⛔️اگر نصیری واقعاً معتقد به اسلام است و خود را در جایگاه نظریه پردازی می داند، چرا از لزوم همراهیِ جمهوریت و اسلامیت چیزی نمی گوید؟
اگر حُسن نیت دارد، چرا از نقش تکاملی جمهوریت و اسلامیت حرفی نمی زند؟
تا کی و کجا نصیری و حزبش میخواهد برای توجیه عملکردشان و زمینه سازی برای مقاصدشان، تاریخ سیاسی اسلام را تحریف کنند؟
🔴 چند هدف یک جعل خبر ناشیانه
🔻 ایمانی نوشت: چند کانال زنجیره ای همسو با مدعیان اصلاحات، طی یک خبرسازی و جعل آشکار نوشتند:
♦"اخیرا در جلسه کمیته هسته ای شورای عالی امنیت ملی، سعید جلیلی ادعا می کند بهتر است با توجه به میزان فروش بالای نفت (۳.۵ میلیون بشکه) و بازگشت پول آن، مذاکره را متوقف کنیم تا طرف مقابل با التماس به سمت طرف ایرانی بیاید.
پس از طرح این ادعا، رهبر انقلاب به ایشان می گوید بهتر است با طرحهای روی کاغذ جلو نرویم و با واقعیات صحبت کنیم. فروش ۳.۵ میلیون بشکه در روز محقق نشده است».
♦در دروغ بودن این خبر، همین بس که آمار صادرات نفت بین یک تا ۱٫۵ میلیون بشکه در روز، طی چند ماه گذشته و به دفعات در رسانه ها و حتی از سوی مدیران منتشر شده؛ و بنابراین هیچ صاحب نظری بر خلاف اخبار آشکار و بارها منتشر شده، نمی تواند صادرات نفت را ۳.۵ میلیون بشکه (سه برابر) اعلام کند!
♦️اما هدف از این جعل خبر و فضا سازی چیست؟ نخست؛ ترور شخصیت دکتر جلیلی. دوم؛ غیر واقعی نمایاندن منطق مقاومت در مذاکرات. و نهایتا؛ القای گزاره مطلوب آمریکا و غربگرایان مبنی بر این که بدون مذاکرات و توافق نمی شود اقتصاد را اداره کرد.
♦آقای جلیلی با این قبیل خبر سازی ها مورد هجمه قرار می گیرد، چون جزو معدود شخصیت هایی است که در موضوع مذاکرات و برجام و پسا برجام، به رصد دقیق تحولات پرداخته و گزارش های فنی به افکار عمومی و مسئولان ارشد نظام ارائه کرده است.
♦️بحث کارشناسی او با تیم آقای ظریف در کمیسیون بررسی برجام (۲۲ شهریور ۹۴) معروف است که طی آن، ظریف مدعی لغو همه تحریم ها و بازگشت ناپذیری آنها به واسطه برجام بود؛ اما او با ارائه مستندات، این آرزو اندیشی را رد می کرد و نسبت به خطرات غفلت از منافذ برجام هشدار می داد.
♦اما هدف بالاتر شانتاژ اخیر که در پوشش "زدن جلیلی" انجام شده، تحریف تحولات موازنه قدرت در روند مذاکرات است. مدیران ارشد دولت سابق در روند قهقرایی معطلی در برجام، نهایتا اعلام کردند حتی یک قطره نفت هم نمی توانند بفروشند و فروش نفت کشور در سال ۹۹ ، تا چند صد هزار بشکه سقوط کرد.
♦️اما اکنون به همت اجزای مختلف نظام، کشور توانسته فشار حداکثری و تحریم های فلج کننده را پشت سر بگذارد و با فروش ۱٫۵ میلیون بشکه نفت، تحریم ها را مهار کند.
♦این رقم هر چند با نیاز درآمدی در شرایط وابستگی مزمن به صادرات نفت فاصله دارد، اما افزایش چشمگیر آن ظرف یک سال گذشته، نشان می دهد که بدون برجام و تحریم های دو برابر شده در فرآیند اجرای معیوب آن هم می توان تجارت خارجی و صادرات را رونق بخشید.
♦چنین اتفاقی برای غربگرایان که مدعی اضطرار کشور برای اجرای به هر قیمت برجام بوده اند، فاجعه است! آنها با اقدام جاعلانه اخیر که جای تعقیب قضایی و امنیتی دارد، سعی کرده اند انگاره مطلوب خود را به مقامات ارشد نظام نسبت دهند و مذاکره از سر اضطرار و به هر قیمت را نتیجه بگیرند!
♦این نکته هم گفتنی است که آقای دکتر باقری در طول سالیان، از همکاران نزدیک آقای جلیلی بوده و القای اختلاف میان این دو نفر نیز برای ممانعت از امکان هم افزایی در میان مسئولان انجام می شود.
علی واعظ: خروج سپاه از FTO در ازای مذاکرات منطقهای به عراقچی پیشنهاد شده بود
مدیر پروژه ایران در گروه بحران:
🔹در ابتدای ماه مارس، آمریکا پیشنهادی خصوصی مبنی بر هدف قرار ندادن مقامات سابق و فعلی این کشور در ازای خروج سپاه از FTO را به ایران ارائه داد.
🔹این پیشنهاد متفاوت از چیزی بود که در زمان عراقچی روی میز بود و خروج سپاه از لیست FTO را در ازای گفتگوهای منطقهای بعد از احیای برجام در دستور کار داشت.
🔹اروپاییها میگویند تیم جدید به علت سرسختی در مذاکرات توانست امتیازات بیشتری در حوزه رفع تحریم و راستیآزمایی بدست بیاورد.
🔹در توافقی که الان مذاکره شده آمریکا بسیاری از امتیازات را پیشاپیش به ایران خواهد داد.
🔰چراییِ نشدنها و راه و رسمِ شدن⁉️
🔻 از منظرِ اهالی تحقیق و پژوهش برای عبور از یک چالش؛ ابتدا میبایست از مرحلهی طرحِ مشکل عبور کرد و به ریشهیابی و "بیانِ مساله" پرداخت؛ چرا که طرحِ مشکل، یک قضاوتِ حسی و احساسِ نگرانی از امرِ واقع است؛ اما بیانِ مسئله، تعریفِ مشکل و ریشهیابیِ آن واقعیت در جهتِ تدوینِ راهکار برای رسیدن به وضعیتِ مطلوب است.
🔺 بر این مبنا؛ در خصوصِ مشکلات اقتصادی نیز باید به طرح مسئله پرداخت و اینکه مسئلهی اصلی در این خصوص چیست؟ آیا منابع و امکاناتِ لازم برای پیشرفتِ اقتصادی در کشور نیست؟ و یا نیروی انسانیِ دانا و توانا نداریم؟ که در پاسخ به این گزارهها بایست گفت؛ ایران اسلامی در ابعادِ مختلف از اقلیمِ متنوع تا زمینهای حاصلخیز تا منابع و معادنِ سرشار و موقعیتِ بیبدیلِ جغرافیایی و... دارای ظرفیتِ کمنظیری است و در کنارِ آن، فراوانیِ نیروی انسانیِ توانمند و تحصیلکرده است که از مرزهای تولیدِ علم و فناوری عبور کردند.
❓پس چرا؟؟؟
👈 یکی از دلایل اصلیِ عقب ماندگی کشور، نبودِ عزم و ارادهی جدی در پیمودن راه ِ درستِ "اقتصاد درونزا" است و اینکه یک "مقاومتِ منفی" در بدنهی اقتصادی کشور البته با همکاری برخی عناصر دولتی (در مجموع خصولتیها) در برابر رونقِ تولید و فعالسازی تواناییهای داخلی وجود دارد به گونهای که مقام معظم رهبری فرمودند: «چند سال قبل از این، من به یکی از این وزرای کشاورزی در مورد "کلزا" که یکی از موادّ اوّلیّهی تولید روغن نباتی است، گفتم این را دنبال کنید؛ [گفت] نمیگذارند؛ میگویند ما بایستی موادّ اوّلیّهی روغن را وارد بکنیم؛ یعنی نمیگذارند؛ شاید از عناصری هم در داخل وزارت، در داخل دستگاههای دولتی استفاده هم میکنند تا کارشکنی بشود؛ [امّا] باید ایستاد، یعنی کار سختی است امّا این کار سخت را حتماً بایستی انجام بدهند.»(۱۴۰۱٫۱٫۱)
🔹 راه و رسمِ عبور از این مقاومتِ منفی؛ ایجادِ ساختارِ مناسب، تدوینِ فرایندهای شفاف، تقنیح و ویرایش قوانینِ موجود، تصویب قوانینِ لازم و راهاندازیِ دولت الکترونیک است تا دستِ اصحابِ نفوذ در اعطایِ مجوزها کوتاه شده و فضایِ کسب و کار بهبود یابد.
👈 و اما عاملِ دیگری که در تصحیح اشتباهاتِ گذشته در مسیرِ رسیدن به وضعیت مطلوب بسیار مهم و در خور توجه است؛ رصدِ برنامه ها، قوانین، دستورالعملها و فرایندها با بکارگیری "مکانیزمِ تشوق و تنبیه" است، به گونه ای که هزینهی کارِ اشتباه و نفعِ عملکردِ درست در بدنهی فعال اقتصادی درک شود و این دولت است که با سپردنِ کار به مردم و بخش خصوصی و تعیین شاخصها و اعلام و اعمال آنها در نظارتها میتواند بسترِ درستِ "شدن" را فراهم نماید.
🔹 مقام معظم رهبری در خصوصِ شاخص مهم افزایش شرکتهای دانش بنیان به این مکانیزم اشاره می کنند و می فرمایند: «مسئولان باید همّت کنند و همّت مسئولان هم به این است که حمایت کنند؛ در گزارشی که به من داده شد، وزارتخانههایی که این کمک را میکنند، اسم آوردهاند؛ و وزارتخانههایی [هم] که کمک نمیکنند و باید بکنند، آنها را هم مشخّص کردهاند... اگر چنانچه ما دیدیم شرکتهای دانشبنیان مثلاً در زمینهی نفت و گاز و این صنایع پاییندستی اینها افزایش پیدا کرده، مِن باب مثال نمرهی بالایی به وزیر نفت بدهیم؛ یا اگر عکسش بود، بعکس. این به نظرم یکی از شاخصها است.»(۱۴۰۱٫۱٫۱)
⬅️ نتیجه ی مبتنی بر امیدِ متکی بر واقعیت اینست که؛ ما "داریم"، "می توانیم" و می شود".