# دهم اردیبهشت ماه، روز ملی خلیج فارس را گرامی می دارد.
خلیج فارس، این پهنه آبی تمدن ساز کهن در طول تاریخ پر فراز و نشیب منطقه ، همیشه در همه زبان ها و بطور مستمر مزین به نام خلیج فارس و معادل های آن در سایر زبان های جهان بوده است.
از هزارههای پیش از میلاد تاکنون در کتاب ها، سفرنامهها، اسناد، نقشهها ، پژوهشهای تاریخی و اسناد بین المللی متعدد در زبانهای مختلف، نام کهن خلیج فارس و یا دریای پارس همواره مورد اشاره، تصریح و تاکید مورخان و پژوهشگران بویژه در منابع معتبر عربی و اسلامیبوده است.
جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر سیاست همسایگی، امیدوار است این پهنه آبی مامن امنیت و ثبات منطقه و نماد صلح ، دوستی و همزیستی بین ملتهای منطقه باشد و دیگران به برقراری صلح وامنیت آن به دست کشورهای پیرامونی خلیج فارس احترام بگذارند.
این روز بزرگ را که یادآور اخراج استعمارگران از منطقه است، به همه ایرانیان و آنان که تمام همت خود را برای صیانت و حراست از این آب و خاک بکار گرفتند تبریک میگوییم و یاد و نام شهدای گرانقدر خلیج فارس قهرمانانی مانندشهید رئیسعلی دلواری و شهید نادر مهدوی را گرامی می دارییم.
💠 شوراهای شهر و روستا،فرصت یا تهدید؟!
🔴 با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، امام خمینی (ره)در 9 اردیبهشت 1358 طی حکمی فرمان تشکیل شورای انقلاب و شوراهای اسلامی و تهیه آئیننامه اجرایی آن را صادر فرمودند.
🔵 با حمله عراق به ایران در سال 1359، شرایط خاص آن دوران، محاصرۀ اقتصادی و مشکلات اجتماعی و سیاسی کشور و دولت تازه تاسیس، امکان تحقق شوراهای اسلامی را به نحوی که در قانون اساسی پیش بینی شده بود فراهم نساخت و در این دورهی زمانی وزیر کشور به نیابت از شوراهای اسلامی شهر مسائل مربوط را پیگیری میکرد.
⚫️ اولین قانون شوراهای اسلامی کشور در سال 1361 و در نهایت نسخهِ آخر و اصلاحی آن در سال 1375 به تصویب مجلس رسید.
🔷 در دولت هفتم به ریاست سید محمد خاتمی مقدمات انتخابات شورای شهر فراهم شد و در 17 اسفند سال 1377 اولین دوره انتخابات سراسری شوراهای اسلامی شهر برگزار شد.در روز نهم اردیبهشت 1378، 200 هزارنفر از منتخبین مردم جهت اداره امور شهرها و روستاهای کشور در 40هزار حوزه انتخاباتی به عنوان عضو شورای اسلامی شهر یا روستا برگزیده شدند.
💢 صلاحیت نامزدها بر خلاف انتخابات مجلس و ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان بررسی نمیشود و برای نظارت بر روند انتخابات شورای اسلامی شهر، مجلس ۵ نفر از نمایندگان را به عنوان اعضای «هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها» انتخاب میکند و مجمع نمایندگان هر استان نیز ۳ نفر را برای هیأت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا معرفی مینمایند.وظایف اصلی این هیات نظارت بر نامنویسی، بررسی صلاحیت، تبلیغات و تائید درستی انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستاها است.
❇️ مهمترین وظیفه شوراها انتخاب شهردار به مدت 4 سال و برنامهریزی برای شهر و روستاها است. بررسی و آگاهی از مشکلات و کمبودهای اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی و سایر امور رفاهی حوزۀ انتخابی و ارائهی طرحها و پیشنهادهای اصلاحی به مسئولین اجرایی منطقه از دیگر وظایف این اعضا است.
✅ بدون شک شوراهای شهر و روستا یک بازوی کارآمد و مردمی برای آبادانی کشور میباشد.اما بعضاً به علت عدم نظارت شورای نگهبان در روند انتخابات آن افرادی بدون دارابودن شرایط لازم و با استفاده از روابط جناحی و محلی به این عرصه ورود میکنند، و از سویی عدم نظارت دقیق بر عملکرد اعضای شورا و وجود منافع اقتصادی،موجبات انحراف شوراها از وظایف ذاتی خود و ایجاد بدبینی در میان مردم میشود.لذا با نظارت و دقت بیشتر در روند تایید صلاحیت،انتخاب و عملکرد اعضای شوراهای شهر و روستا میتوان روند پیشرفت و توسعهی کشور را تسریع و بر سرمایهی اعتماد عمومی نسبت به نظام افزود.
🔻 اگر جرأت میکردند قبر مطهر پیغمبر ص را هم ویران میکردند...
✏️ رهبر انقلاب: تلخی دیگری که [در حادثهی تخریب قبر صحابی جلیلالقدر، حجربنعدی] وجود دارد، این است که در میان مجموعهی مسلمانان و امت اسلامی کسانی پیدا شوند که با افکار پلید و متحجر و عقبمانده و خرافی خود، تجلیل از بزرگان و برجستگان و چهرههای نورانی صدر اسلام را شرک بدانند، کفر بدانند؛ واقعاً این مصیبتی است.
اینها همان کسانی هستند که گذشتگانشان قبور ائمه (ع) را در بقیع ویران کردند.
آن روز که در دنیای اسلام، از شبهقارهی هند گرفته تا آفریقا، علیه اینها قیام کردند، اگر اینها جرأت میکردند، قبر مطهر پیغمبر ص را هم ویران میکردند، با خاک یکسان میکردند. ببینید چه فکر باطلی، چه روحیهی پلیدی، چه انسانهای بداندیشی، احترام به بزرگان را اینجوری بخواهند نقض کنند و هتک کنند و این را جزو وظائف دینی بشمرند! ۱۳۹۲/۰۲/۱۶
📷 عکس: رهبر انقلاب در حال مشاهده آخرین تصویر به جا مانده از بارگاه امام حسن مجتبی(ع) و سائر ائمه در قبرستان بقیع. ۹۴/۵/۳۱
🗓 ٨ شوال، سالگرد تخریب قبرستان بقیع
⭕️چرا جوان شدن کشور مهم است؟
🔹با این وجود، هنوز فرصت برای جوانی جمعیت وجود دارد. بخش مهمی از جمعیت کشور که بیش از 20 میلیون نفر را تشکیل میدهند متولدین دهه شصت هستند که همچنان در سن باروری قرار دارند. متولدان دهه هفتاد هم به نسبت پر تعداد هستند و میتوانند به رشد جمعیت جوان کشور کمک به سزایی داشته باشند. واقعیت این است که حفظ جوانی جمعیت کشور از سه منظر فرهنگی، سیاسی و اقتصادی حائز اهمیت است. از نظر بعد فرهنگی و سیاسی یکی از نکات جالب، موضوع افزایش تعداد مسلمانان و قدرت آنهاست که باید مورد توجه قرار گیرد.
🔸از منظر اقتصادی نیز ثروتمند شدن کشور در گرو استفاده از نیروی جوانان است. در سال 1420 حداقل 25 درصد جمعیت کل کشور را سالمندان تشکیل میدهند. سالمندانی که نیاز به مراقبت، خدمات پرهزینه بهداشتی و درمانی و البته پرداخت حقوق و مزایای بازنشستگی نیاز دارند که همگی باری بر اقتصاد محسوب میشوند. باید جوانانی باشند تا بتوانند این بار بزرگ را بردارند و کشور را به سمت توسعه پیش ببرند.
⭕️چرا سانسور می کنند؟!
🔹سانسور رویدادی به بزرگی نماز عید فطر، حقارت شخصیت است و نشانۀ بُخل ورزیدن و ناخوش داشتن همدلی امیدوارانه مردم؛ اتحاد، دشمنشکن است و کاملا بدیهی است که برای شیاطین دنیا کمرشکن باشد.
🔸اما عجیب آن است که برخی نشریات داخلی، از این جلوۀ بزرگ ایمان و امید و اتحاد ملت ایران ناخرسند باشند و در سانسور، همان گونه رفتار کنند که مثلا BBC و VOA یا اینترنشال صهیونیست رفتار می کنند!
🔹 اینها همان رسانه هایی زردی هستند که در طول سال قلمفرسایی می کنند مبنی بر اینکه مردم از دین برگشته و بی دین شده اند؛ اما وقتی آن ادعا در میدان واقعیت ابطال می شود، سر به زیر برف می کنند تا ماجرا مشمول مرور زمان شود!
🔸 اگر تلقی افکار عمومی، کانون حملات ترکیبی دشمن است، و ایمان و اراده و امید مردم، خاکریز اول در برابر این هجوم مغول وار بوده، درباره رسانه هایی که واقعیت اقتدار روحی و معنوی ملت ایران را انکار یا تحریف می کنند و می کوشند این خاکریز فرو بریزد، چه قضاتی باید کرد؟ کج فهم؟ مریض و مغرض؟ یا پیاده نظام و مستخدم دشمن؟
🖊 محمد ایمانی
⭕️خروج اعراب منطقه خلیج فارس از هم پیمانانی نظامی و اقتصادی آمریکا گام نخست در اخراج آمریکا از خاورمیانه
🔹چین جایگزین اقتصادی، سیاسی و امنیتی آمریکا در خلیج فارس و خاورمیانه خواهد شد.
🔸بی شک در ماه های گذشته جنگ سرد بین چین و آمریکا در خاورمیانه گسترش یافته است.
🔹این دو قدرت اقتصادی و سیاسی بر سر تاثیرگذاری در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه رقابت می کنند.
🔸در واقع رقابت این دو کشور بر سر کنترل منابع استراتژیک مانند نفت گاز و همین طور کنترل ارتباطات دریایی در خلیج فارس به عنوان یک آب راه استراتژیک گسترش یافته است.
🔹چین در سال های گذشته سرمایه گذاری زیادی در کشورهای منطقه کرده است و سعی نموده از طریق سرمایه گذاری اقتصادی و قراردادهای بین المللی نفوذ خود را افزایش دهد.
🔸آمریکا نیز با ارسال نیروهای نظامی خود به منطقه و تلاش جهت افزایش تعاملات امنیتی خود باکشورهای منطقه هم از نفوذ بیشتر چین در منطقه جلوگیری نماید و هم جایگاه گذشته خود را در منطقه به دست آورد.
🔹چین با امضای قرارداد ۲۵ ساله با ایران و میانجیگری برای برقراری روابط بین ایران و عربستان عملا گام های مهم و اساسی برای گسترش نفوذ سیاسی و اقتصادی خود در خاورمیانه برداشت ، حالآنکه حضور سیاستمداران چینی در جلسات سران کشورهای اسلامی آن هم در بالاترین سطح خود بیانگر نفوذ سیاسی چین در این منطقه است.
🔸از سوی دیگر گسترش نفوذ سیاسی و اقتصادی چین در زمانی روی میدهد که ایالات متحده به دلایل مختلف در حوزه بین المللی وسیاست خارجه با بحران های جدی مواجه است.
🔹اقدام اپک پلاس به رهبری عربستان در کاهش تولید نفت گاز و حمایت غیر مستقیم از تولید نفت روسیه و مقابله باتحریم های نفتی غرب و آمریکا علیه این کشور آن هم در شرایطی که امریکا به دلیل کاهش ذخایر نفتی نیاز به نفت گاز خاورمیانه دارد همه و همه حکایت از پایان نفوض امریکا در خاورمیانه و آغاز عصر حضور چین در این منطقه دارد که در صورت حمایت ایران و کشورهای عربی منطقه می تواند زمینه ساز صلح پایدار و شکوفایی اقتصادی در خاورمیانه باشد .
8.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ جالب دانشگاه زنجان در مورد قوانین پوشش در دانشگاه
⭕️اثر انگشت جنگندههای دشمن در اختیار ایرانیها
👤مدیرعامل صاایران گفت:
🔹اگر رادار یک جنگنده F35 شروع به فعالیت میکند، امواجی از خود منتشر میکند که با رادار جنگنده F35 دیگر متفاوت است و ما امروز قادر به تشخیص این موضوع هستیم.
🔸وقتی شرکت خارجی از متروی تهران رفت فکر میکرد کار ما تعطیل میشود ولی ما الان روی سختافزار خارجی نرمافزار داخلی را نصب کردهایم و آنجایی هم که لازم بود سختافزار ایجاد کردیم و حالا یک شرکت اروپایی آمده و میخواهد نمایندگی حوزه سیگنال ما را بگیرد و برای فروش ببرد.
🔹در تلاش برای رسیدن به منظومه ماهوارهای هستیم. امسال ۶ ماهواره آماده پرتاب میشوند. به دنبال ایجاد منظومه ماهوارهای در مدار لئو هستیم.
🔸امروز در همه حوزههای رزم زمینی، دریایی، هوایی و هوافضا دارای محصول و در حال فروش سامانههایی به کشورهای دوست هستیم. به ۴۲ کشور جهان تا کنون صادرات داشتهایم و در این حوزه تحرک خیلی خوبی ایجاد خواهد شد.
13.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بررسی تاریخی فرآیند رفراندوم در آمریکا و کشورهای اروپایی
👤 فواد ایزدی دانشیار گروه مطالعات آمریکا در دانشگاه تهران
🔹در قانون اساسی آمریکا هیچ اشارهای به بحث رفراندوم نداریم! در تاریخ آمریکا هیچ رفراندومی در سطح ملی برگزار نشده است.
🔸در بعضی ایالتها در مباحث محلی رایگیریهایی میشود آن هم به شرط این است که قوانین فدرال را نقض نکند.
✔️آیا در قانون اساسی آلمان چیزی به اسم رفراندوم داریم؟ خیر. اما در زمان هیتلر، آلمان نازی رفراندوم داشت و هیتلر دو بار از رفراندوم برای پیشبرد اهدافش استفاده کرد.
🔹انگلیس در طول تاریخ سیاسی خودش سه بار تاکنون رفراندوم داشته است. در حالیکه جمهوری اسلامی در طول ۴۴ سال تاکنون سه بار رفراندوم برگزار کرده است.
🔸در فرانسه الان هفتههاست برای تغییر سن بازنشستگی درگیریهای خیابانی وجود دارد، چرا آنجا رفراندوم برگزار نمیشود؟
⭕️بیبیسی فارسی از پروژه جدید غرب برای اختلاف افکنی در منطقه رونمایی کرد!
🔹هفته گذشته سوریه میزبان عربستانی بود که به مدت ۱۲ سال از آن قطع رابطه کرده بود! فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، اما آمده بود تا مقدمات لازم برای احیای روابط سوریه و عربستان را فراهم کند و به نوعی اختلافات برآمده از خطاهای راهبردی سعودی را جبران کند.
🔸اتفاقی که خود از دل توافق راهبردی ایران و عربستان پدیدار شده و در امتدادش صلح بین کشورهای منطقه را به همراه داشته تا به دورهی سیاه جنگ در منطقه جنوبغرب آسیا پایان دهد.
🔹اما این تحولات، که در کلان تصویر آن به تقویت جبهه مقاومت کمک میکند، به مذاق ذینفعان جنگ و کشتار در منطقه خوش نیامده است. از این رو منفعتطلبان غربی برای سنگاندازی در روند بهبود روابط بین کشورهای جهان اسلام، باز هم دست به کار شده و تلاش کردند تا هستههای محدود و اقلیت تروریست خود در این کشورها را فعال کنند.
🔸در جدیدترین این تلاشها شبکه «بیبیسی فارسی» طی گزارشی اینگونه نوشت که صدها نفر از شهروندان سوری ساکن ادلب در اعتراض به عادی شدن روابط بین «چند کشور عربی» و «دولت بشار اسد»، تظاهرات کردند!
🔹اینکه بیبیسی اینچنین تلاش میکند تا به عدهای محدود از تروریستهای جبههالنصره و شاخه القاعده ادلب ضریب داده و تجمع ۴۰ کودک را برجسته کند، نشان از طراحی امنیتیِ جدید غرب برای جنگ و درگیری در منطقه دارد.
⭕️بیانیه مشترک مذاکرات چهارجانبه وزرای دفاع روسیه، ایران، ترکیه و سوریه
🔹 درجریان این مذاکرات اقدامات فعلی در زمینه تحکیم امنیت در جمهوری عربی سوریه و عادی سازی روابط جمهوری ترکیه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
🔸 در این مذاکرات توجه ویژه ای به موضوع مبارزه با تمام اشکال تهدیدات تروریستی، مبارزه با داعش و سایر گروه های افراطی در سرزمین سوریه صورت گرفت.
🔹 در نتیجه مذاکرات طرف ها بر تمایل خود در حفظ تمامیت ارضی سوریه و لزوم فعال سازی تشریک مساعی برای بازگشت هر چه سریعتر آوارگان سوری به کشور خود تأکید کردند.
🔸 وزرای دفاع چهار کشور همچنین به طور خاص، لزوم گفتگوهای سازنده درفرصت موجود و لزوم تداوم آن به نفع صلح و ثبات پایدار در جمهوری عربی سوریه و کل منطقه را خاطرنشان ساختند.