🎥 مقابله با تحریمهای آمریکا مهمترین بحث در بریکس
👤رئیس مجلس شورای اسلامی:
🔹مهمترین بحث ما در بریکس مقابله با تحریمهای یکجانبۀ آمریکا بود.
🔸مهمترین مسئلۀ مذاکره با آقای پوتین کریدور شمالجنوب و خط انتقال انرژی بود.
🔹شرکت در مجمع بریکس یکی از اجراییترین و موفقترین سفرهای پارلمانی بود.
🔸مبادلات ازطریق بریکس پی، که سیستمی موازی با سوییفت است، آغاز شده است.
🔹معاملات دوجانبۀ کشورهای عضو بریکس با ارزهایی غیر از دلار انجام میشود.
⭕️پزشکیان: اسرائیل یک رژیم آپارتاید است/ چین و روسیه دوستان روزهای سخت ما بودند و همکاری با آنها در اولویت است/ آماده گفتوگو با اروپا هستیم
👤رئیس جمهور منتخب در روزنامه تهران تایمز:
🔹اسرائیل همچنان یک رژیم آپارتاید است که «نسلکشی» را نیز به کارنامه تیره خود اضافه کرده است.
🔸به عنوان اولین اقدام، دولت من از کشورهای عرب همسایه درخواست همکاری خواهد کرد تا استقرار آتشبس و متوقف کردن کشتار مردم غزه را در اولویت قرار دهند.
🔹چین و روسیه همواره در روزهای سخت دوست و پشتیبان ما بودهاند. ما این دوستی را بسیار ارزشمند میدانیم.
🔸نقشهٔ راه ۲۵ ساله ایران و چین یک گام مهم در جهت ایجاد یک «شراکت جامع راهبردی» سودمند برای هر دو کشور بود و تمایل داریم همکاریهای گستردهتری در این مسیر با پکن برقرار سازیم.
🔹روسیه یک همپیمان راهبردی ارزشمند و همسایه ایران است و دولت من متعهد است که به گسترش و تقویت همکاریهایمان پایبند بماند.
🔸دولت من همکاریهای دوجانبه و چندجانبه با روسیه را - به ویژه در چارچوبهایی مانند بریکس، سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اقتصادی یوراسیا - در اولویت قرار خواهد داد.
🔹همکاری بین ایران و کشورهای آمریکای لاتین از آنچه در حال حاضر برقرار است، به مراتب ظرفیتهای بیشتری دارد و ما پیگیر تقویت پیوندهایمان خواهیم بود.
🔸با وجود انحرافها در توافقات با آمریکا و اروپا، من آماده برگزاری گفتگوهای سازنده با کشورهای اروپایی هستم تا با تلاش مشترک، روابطمان را بر پایه اصل برابری و احترام متقابل، به مسیر صحیح هدایت کنیم.
💴بریکس اعلام کرد که دلار را پشت سر گذاشته و روی ارزهای محلی تمرکز می کند
🔹در میان تلاشهای مستمر خود برای دلارزدایی، بلوک بریکس اعلام کرده است که دلار آمریکا را پشت سر گذاشته و بر توسعه ارزهای ملی تمرکز میکند.
👤ایگور مورگولف، سفیر روسیه در چین گفت: «این گروه، این فضا را ترک می کند - فضای تحت سلطه دلار.»
🔸وی گفت: «غرب تمام تلاش خود را برای حفظ سلطه خود انجام می دهد، از جمله تحمیل نظم مبتنی بر قانون خودساخته به بقیه جهان.»
وی افزود: «غرب می خواهد برای ما تصمیم بگیرد و در عین حال مطمئن شود که ما آنها را به گونه ای که مناسب غرب است اجرا کنیم.»
🔹وی خاطرنشان کرد: «جامعه جهانی از باج خواهی و فشار مداوم غرب برای ارضای جاه طلبی های استعماری خود خسته شده است.»
🔸مورگولف اطمینان داد که بلوک بریکس مسیر خود را برای کنار گذاشتن کامل دلار آمریکا به نفع توسعه ارزهای محلی ادامه خواهد داد.
⭕️پیشبینی بانکجهانی از رشد۳.۲ درصدی اقتصاد ایران
🔹بانک جهانی در گزارش جدید خود از چشم انداز اقتصاد ایران رشد ۳.۲ درصدی را برای اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ پیش بینی کرده است.
🔸بر اساس برآورد بانک جهانی، اقتصاد ایران در سال گذشته ۵ درصد رشد کرده بود.
🔹رشد بخش غیرنفتی ایران در سال گذشته ۳.۸ درصد بوده که بر اساس پیش بینی بانک جهانی این رقم در سال ۱۴۰۳ به ۳ درصد خواهد رسید. بخش نفتی ایران که در سال ۱۴۰۲ رشد قابل توجه ۱۷.۱ درصدی را تجربه کرده بود در سال ۱۴۰۳ نیز ۵ درصد رشد خواهد کرد.
🔸بر اساس پیش بینی این نهاد بینالمللی تولید نفت ایران در سال جاری ۲۰۰ هزار بشکه نسبت به سال قبل افزایش خواهد یافت و به ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.
🔹نرخ تورم ایران در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۴۰.۷ درصد بوده که پیشبینی میشود این رقم در سال ۱۴۰۳ به ۳۵.۳ درصد کاهش یابد.
🇷🇺🤝🇮🇷روسیه و ایران یادداشت تفاهمی برای انتقال گاز طبیعی از روسیه به ایران امضا کردند
این تفاهم نامه که اخیراً بین شرکت ملی گاز ایران و گازپروم منعقد شده است به ایران اجازه می دهد گاز طبیعی روسیه را وارد کرده و سپس آن را با قیمت بالاتر به عراق، ترکیه و پاکستان بفروشد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به طور فعال امضای این تفاهم نامه را دنبال کرده و متعهد است که این تفاهم نامه را به قراردادی تبدیل کند که در اسرع وقت اجرایی شود.
⭕️برای حفظ مشی و مشک علمدار کربلا در #فضای_رسانهای، چگونه باید با دشمنان جنگید تا راه شریعه فرات هدایت، برای مردم باز بماند؟
🔹گفتمان عاشورا و حماسه کربلا یک حقیقت ماندگار است که در سادهترین و در عین حال گستردهترین وجه ممكن، تقدس را به درون زندگی انسانها تزریق و ساختار مشخصی از تفکر و دانش را در حیطه آگاهی مذهبی افراد ایجاد میکند. بنابراین این گفتمان هم هویتساز و بازنمایاننده هویت و هم عاملی است برای فهم وجوه اجتماعی، دینی، فرهنگی و سیاسی در برابر هجمهها و تبلیغات پوچ رسانههایی که صاحبان آنان از گفتمان دینی وحشت می کنند.
🔸 امروزه ما در تقابل و نبرد با دشمنانی هستیم که بصورت کاملا آماده و مجهز به ابزار رسانه و تبلیغات وسیع، افکار و گرایشات خود را در قالب دین ستیزی و اسلام هراسی به مردم و بویژه جوانان القاء میکنند بنابراین باید با استفاده هوشمندانه از انواع ابزار رسانهای، حقیقت را روایت کنیم چون این روایتها هستند که باورها و چهارچوب فکری و عقیدتی آیندگان را شکل می دهند.
🔹 از انجا که تبین روایتها توسط رسانهها انجام می شود رسانهای موفق است که حقیقت ماندگارتری را روایت و منتقل کند و چه حقیقتی روشنتر و ماندگارتر از واقعه کربلا؟
🔸بعد دیگر قضیه اینست که مسولین و مدیران ما باید با درک درستی از #جنگ_نرم و رصد عملکرد دشمنان داخلی و خارجی، خود را موظف و مکلف به آگاهسازی عمومی ، اطلاعرسانی، آموزش و تربیت و بهرهگیری از ظرفیت رسانهها و امکانات نوین ارتباطی در جهت مقابله با جنگ رسانهای بدانند.
🔹وقتی می گوییم "کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود" این یعنی درک درست از ظرفیت رسانه ها که نباید از آن غافل ماند. چرا که دشمن با روایت غلط و وارونه از حقایق ، از طریق تمام راههای نامشروع برای ارضاء نیازهای خبری و رسانه ای مردم تلاش می کند.
🏴 فـرا رسیـدن تـاسوعـا و عاشورای حـسینی بر شما تسلیـت بـاد.
8.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥توهین حسن روحانی به شهید رئیسی عزیز و پاسخ درخور آن
چرا استناد به گزاره «رأی قومیتی» اشتباه است؟
فاکتور قومیت مهم است و تأثیر دارد اما تقلیل پیروزی پزشکیان به این فاکتور، خطائی است که عمق راهبری و تحلیلی ندارد.
همین اخیرا و پس از برگزاری انتخابات یکی از هوادارها نوشت: «ما به قومیت باختیم!» و دیگری نموداری با عنوان «تأثیر آرای قومیتی بر انتخابات چهاردهم» منتشر کرد. این مدعای غلط اما در فضای مجازی به محل گپوگفت برخی صفحات مجازی بدل شده است. از همان ابتدا مشخص بود سوق دادن سبد رای «مسعود پزشکیان» به سمتوسوی خاص با ادبیات قومیتی مسیری اشتباه و مخاطرهانگیز است، چرا که با کاشتن یک انگاره نابجا برخی تودههای مردم را تحریک میکند اما عدهای همچنان تلاش دارند بر این مسئله تأکید کنند. در این گزارش تلاش شده است ادعای برخی افراد در تحلیل تحمیلی سبد آرای پزشکیان بر آرای قومیتی را مورد تحلیل قرار دهیم.
به گزارش تسنیم، نخست باید به خاطر داشت فعال شدن نگاههای قومیتی عمدتا بر پایه «تبعیض و نابرابری» است. قوم ترک همواره توانسته در نظام جمهوری اسلامی ایران از فرصتها، تسهیلات و ظرفیتها استفاده کند و تصویر استانهای ترکنشین نیز تصویر یک استان دارای تبعیض و فقر نیست، بلکه بالعکس، برداشت عموم جامعه از این مناطق، استان توانمند، توسعهیافته و برخوردار است. حتی در بین جامعه ساکن ترکزبان استانهای شمال غرب کشور نیز این احساس تبعیض وجود ندارد، لذا فعال شدن رای قومی در این استانها از منظر تبعیض و نابرابری رد میشود.
بررسی میزان آرای استانهای شمال غرب کشور (آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین و همدان) نشان میدهد میانگین 69.6 درصد سبد رای این استانها به پزشکیان تعلق گرفته است. با توجه به اینکه پزشکیان موفق به کسب 53.7 درصد از کل آرا شده است، یعنی اختلاف میزان میانگین رای استانهای شمال غرب کشور با کل آرا 15.9 درصد بوده است که این میزان نمیتواند تاییدکننده گزارهای به نام «رای قومیتی» باشد.
همچنین باید به خاطر داشت رای قومیتی نمیتواند یکطرفه باشد. یعنی شما باید از سوی دیگر آرای اصفهان، مرکزی، سمنان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و برخی دیگر استانها را حاصل تقابل با گفتمان القایی قومگرای دیگری تحلیل کنید، این رویکرد یعنی رای برخی استانها به سعید جلیلی حاصل توان جریانسازی و اجماعکننده نبوده است!
موضوع مورد توجه بعد این است که پیش از این نیز در جریان انتخابات ریاستجمهوری برخی نامزدهای حاضر در جریان رقابتها، فرزند یکی از قومیتهای ایران بودهاند اما جامعه بر اساس رای قومیتی کنش نکرده است، لذا اینکه ضعفهای جدی خود را ندیده و پیروزی فنی حریف را به عواملی مثل قومیت تقلیل دهیم، نشان میدهد جریان فعال پیرامون این گزاره، از منطق پدیدههای اجتماعی تقریبا آگاهی نداشته و هنوز تا آن بلوغ فاصله زیادی دارد؛ حال آنکه همین جریان مدام مردم را متهم به صغر فهم و شعور میکند! غافل از آنکه این نوع برداشت از مردم میتواند از مهمترین عوامل شکست محسوب شود.
همچنین خطر بزرگی که در این نوع تحلیلها وجود دارد آن است که این ادبیات نسنجیده، مسئله تنوع قومیت در ایران را به عنوان نوعی «تهدید» القا میکند. زمانی که شما بر مسئله آرای قومیتی تأکید میکنید، گویی نوعی «شکاف یا رفتار ناشی از هیجان» در بین گروهی خاص از جامعه وجود دارد که نتیجه آن منجر به یک خروجی از پیش تعیین شده میشود. رهبر انقلاب اسفند 95 در این باره هشدار دادهاند: «کشور ما متشکل است از زبانهای مختلف، از قومیتهای مختلف؛ ترکی هست، فارسی هست، عربی هست، بلوچی هست، لری هست، کردی هست؛ این یک تنوع است و این تنوع فرصت است [اما] دشمن همیشه چشم دوخته است به اینکه این را وسیله شکاف قرار بدهد. خود قومیتهای بزرگ ایرانی و البته از همه بهتر مردم آذربایجان سینه سپر کردهاند و در مقابل این سیاست خباثتآلود دشمنان ایستادهاند».
باید در نظر داشت شعار اصلی و گفتمانی کمپین پزشکیان «برای ایران» بوده و حتی یک نطق قومیتی در انتخابات از او ثبت نشد.
حتی پزشکیان بر یک انگاره کهنه القایی دیگر (یعنی اختلاف کرد و ترک) غلبه کرده و شعار او به سمت رفع تبعیض قومیتی رفته است، اتفاقا این شعار نه برای ترکها، بلکه در جهت حمایت از کردها بوده است! حال فاصله جلیلی و پزشکیان در استانهای کردنشین یعنی کردستان و ایلام قابل تحلیل است.
در نهایت اینکه فاکتور قومیت مهم است و تأثیر دارد اما تقلیل پیروزی پزشکیان به این فاکتور، خطائی است که عمق راهبری و تحلیلی ندارد. باید تأکید کرد با نوعی سادهانگاری جدید مواجه هستیم که از میان 16 میلیون و 384 هزار رای، 2 میلیون از آرا را با تگ قومیتی تحلیل کرده و آن 14 میلیون مابقی آرای پزشکیان را به دلیل آنکه از فهم تحلیلی و سواد علمی ما بالاتر است، نادیده بگیریم.
کیهان 1403/4/20
#معرفی_کتاب
گفتم آقای رئیسی چرا تیم رسانه ای شما اینقدر ضعیفه؟ اینقدر کارهای بزرگ انجام می دهید و مردم متوجه نمی شوند.
اینطور باشه دور بعد رأی نمی آورید.
نگاهی به من انداخت و گفتند: بخوام رسانه رو قوی کنم باید مرتب از خودم تعریف کنم و کار خوبی نیست.
اما برای دور بعد نام من رو توی نامزدها نخواهی دید.
باتعجب گفتم چرا؟
گفت: وقتی آمدیم اوضاع کشور واقعا بحرانی بود و خدا لطف کرد شرایط بهتر شد و کشور از لبه پرتگاه دور شد، الان دیگه هرکی رئیس جمهور بشه مشکلی نخواهد داشت.
📚کتاب رئیسی روحانی بود. اثر گروه شهید هادی