🔘کنترل رسانه و سرویسهای اطلاعاتی
🔻قسمت اول
🔹 #آیا_میدانید عملیات #مرغ_مقلد که توسط سی.آی.اِی انجام شد، با رسانهها چه کرد؟
آیا جنگ این روزها در فلسطین و لبنان، فقط با مهمات جنگی و موشک و راکت است؟
🔸در طول تاریخ، دولتها و متنفذین به شکلهای مختلف از رسانه سوء استفاده کرده و آن را به ابزار دروغپراکنی و بازوی اقناعی ایدئولوژی و رویکردهای خود تبدیل نمودهاند.
🔹این که به گواهی تاریخ، اغلب رسانههای جریان اصلی، روایت دیکته شده توسط سازمان سیا و سایر بخشهای دولت آمریکا را پیش بردهاند، در پژوهشها و مقالههای تحقیقی فراوانی مطرح شده و مفصل به آن پرداخته شده.
🔸مجلهی رولینگ استون در گزارشی در سال 1997 از همکاری گستردهی سیا و مطبوعات خبر داد. طبق این گزارش به غیر از گروهی از افسران اطلاعاتی که در پوشش خبرنگار فعالیت میکردند، 400 روزنامهنگار آمریکایی در سالهای اخیر مخفیانه وظایفی را برای سیا انجام داده بودند؛ از جمعآوری سادهی اطلاعات گرفته تا میانجیگری میان سیا و جاسوسان در کشورهای کمونیستی. همچنین نیویورک تایمز درهمان سال در گزارشی به توصیف کمپین جهانی سیا برای تأثیرگذاری بر افکاری از طریق دستکاری رسانهها پرداخت.
⭕️فرزین و 18 ماه ثبات در اقتصاد ایران
🔹حواشی از پیش طراحی شده علیه رئیس کل بانک مرکزی ایران باعث شد تا به بررسی عملکرد او در این مدت 19 ماهه بپردازیم. تثبیت نرخ ارز و کاهش فاصله ارز نیما و ارز واقعی و همچنین کاهش تأثیر امور بینالمللی و انتظارات تورمی روی نرخ ارز از جمله دستاوردهای رئیس کل بانک مرکزی در این مدت است. در زمینه سیاستهای پولی که نقدینگی به بالای ۴۰ درصد رسیده بود این نقدینگی وارد کانال ۲۰ درصد شد و الان در حدود ۲۵ درصد است، پایههای پولی که به بالای ۴۰ درصد رسیده بود، وارد کانال ۲۰ درصد شد و الان زیر ۲۵ درصد است.
🔸در سال ۱۴۰۲ ضریب جینی بر اساس آمار بانک مرکزی به 36 درصد کاهش پیدا کرده است و یکی از دلایل اصلی آن نیز مردمی سازی یارانهها بود و دیگری ارائه کالابرگ به مردم و دلیل دیگر شمولیت مالی گستردهای است که در کشور اتفاق افتاده است؛ وام قرض الحسنه ازدواج و فرزند آوری موجب گسترش شمولیت مالی شده است و عموم خانوادهها دسترسی لازم به تسهیلات مالی را در شرایط مختلف پیدا کردند.
🔹در سال ۱۴۰۲ به طور کلی در بانک مرکزی ۶۸ میلیارد دلار ارز تخصیص پیدا کرد که این رقم در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۹ تا ۵۰ میلیارد دلار بود. از میزان ارزی که در سال ۱۴۰۲ تخصیص پیدا کرد، ۴۹ میلیارد دلار به بخش تولید و واردات مواد اولیه ۱۰ میلیارد دلار به کالاهای سرمایهای اختصاص داده شده است که این نیز رکورد مثبتی از دوران ریاست فرزین در بانک مرکزی است.
⭕️دستاوردهای چمران یک
🔹چمران یک را باید پیشقراول تحقیقاتی و آزمایش فضایی کشور در «مانور فاز» به عنوان پرکاربردترین و پرمصرفترین مانورهایی دانست که ماهوارهها انجام میدهند، مانوری که ماهواره در یک صفحه مداری، موقعیت خود را جا به جا میکند و چمران یک چنین مأموریتی دارد تا مورد تحقیق قرار گرفته و در طراحی و ساخت ماهوارههای بعدی مورد استفاده قرار گیرد. پس باید این ماهواره تحقیقاتی را گام بسیار مهمی در توسعه صنعت فضایی در حوزه ساخت منظومه محسوب کرد. ماهوارهای که در آینده ماموریت دارد روی فرآیند داکینگ هم تاثیرگذار باشد. پرتاب موفقیتآمیزی که حیرت و بازتاب گستردهای در رسانههای دنیا داشته و اوج اقتدار علمی ما را در جهان به رخ همگان کشید.
🔸اما آنچه مسلم اینکه «چمران یک» آغازگر مسیری است که به دستاوردهای بزرگتری خواهد رسید و تا بدان جا پیش خواهد رفت که دانش ثریا را هم به دست آوریم و تحریمکنندگان متوجه شوند که تحریم و تهدید هم نمیگذارد علم تعطیل بماند و ایرانی کشوری نیست که با تهدید و تحریم سرجایش بنشیند بلکه دست به زانو میزند و با کمک دانشمندان و متخصصانش چمران یک و دو و نور و ثریا و... را به فضا پرتاب میکند و مأموریتهای فضایی را به منصه ظهور میرساند و انقلاب فضایی بزرگی خصوصاً برای میهن اسلامیمان رقم خواهد زد.
⭕️فصل شورانگیز
🔹در تاریخ هر کشوری سرفصلهای وجود دارد که میتواند به عنوان سرلوحه آینده کشور باشد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی وقتی که انقلاب سالهایی ابتدایی خود را میگذراند کشورهای غربی که دست خود را از ریخت و پاشهای مفت و مجانی کشور قطع شده میدیدند، نیروهای بعثی عراق به سرکردگی صدام را جلو انداختند که در مقابل ایران بایستد که از طرفی طعمه گریخته را دوباره صید کنند و از طرفی هم مانع از پرورش و فراگیری اندیشه انقلابی در سطح جهان شوند.
🔸آنچه توانست در طول هشت سال جنگ تحمیلی، جمهوري اسلامي را در برابر همه دشمنان داخلي و خارجي سرپا و استوار نگه دارد، ارادهاي بودکه شعار «ما ميتوانيم» را با همه توان در وجود يک ملت نهادينه کرده و مبتني بر اين نيروي الهي بود که همه توفيقات در طول دفاع مقدس حاصل آمد. همين اراده و همين تفکر، امروز نيز بدون شک رمز عبور ما از موانع، مشکلات و تحريمها و فشارها خواهد بود.
⭕️«وفاق» از منظر دین
🔹این روزها در فضای عمومی کشور، از جمله در سپهر سیاسی و مدیریتی ایران عزیز، از مسئله «وفاق» در اداره کشور صحبت و به عنوان راهبرد اصلی رئیس جمهور محترم و دولت جدید مطرح میشود. چه آنهایی که از لحاظ سیاسی و فکری موافق دولت جدید هستند و چه آنانی که سلیقه فکری متفاوتی دارند، همگی بر این نکته اتفاق نظر دارند که وحدت و همدلی یا به قول دولتمردان «وفاق»، عاملی موثر و سازنده در گذر از مشکلات و ساختن کشور، آنهم در برابر موج دشمنی دشمنان این سرزمین است.
🔸امیرالمؤمنین علی علیهالسلام در خطبهی ۱۲۷ نهجالبلاغه میفرماید: «فَإِنَّ یَدَ اللّهِ مَعَ الجَماعَةِ. دست عنایت خدا با جمع است. و إیّاکُم وَالفُرقَةَ: مبادا از هم جدا و متفرق بشوید. فَاِنَّ الشّاذَّ مِنَ النّاسِ لِلشَّیْطانِ، کَما اَنَّ الشّاذَّ مِنَ الْغَنَمِ لِلذِّئْبِ: آن انسانی که تک میافتد نصیب شیطان میشود. کمااینکه گوسفندی که از گلهاش جدا میشود و تک میافتد، میتواند نصیب گرگ بشود».
🔘پزشکیان: آماده مذاکره و تلاش برای حل مسئله هستهای هستیم
👤رئیسجمهور در دیدار «شارل میشل» رئیس شورای اروپا:
🔹به دنبال رسیدن به یک زبان و نگاه مشترک برای همکاری با دیگر کشورها در جهت پیشرفت متقابل هستیم
🔹گفتوگو و تفاهم تنها راه رسیدن به این نگاه و زبان مشترک است.
🔸ایران هرگز موشک بالستیک به روسیه نداده.
🔹در زمینه مسئله هستهای نیز ایران اراده خود را برای حل مسئله نشان داده
🔸 آماده مذاکره و تلاش برای حل مسئله هستیم.
🔹ایران به هیچ وجه به دنبال سلاح هستهای نبوده و نیست.
👤شارل میشل:
🔸انتخاب جنابعالی به ریاست جمهوری را پنجره و فرصت جدیدی برای احیای گفتگوها با اتحادیه اروپا میدانیم.
🔹ما دیدگاههای شما را به دقت بررسی کرده و معتقدیم میتوانیم روحیه و اصول مورد تاکید جنابعالی را به ویژه در مسئله احترام به تنوع افکار، تساهل و رواداری، مبنای تعاملاتی سازنده قرار دهیم.
🔴 ایران و ۳ جنگ بزرگ در طول ۷۴ سال؛
🔻 ایران در طول ۷۴ سال( ۱۲۹۳.ش شروع جنگ جهانی اول تا ۱۳۶۷.ش پایان جنگ تحمیلی) ۳ جنگ بزرگ را در خود دید.
🛑 جنگ جهانی اول:
1⃣ ۸ روز بعد از تاج گذاری احمد شاه قاجار درسال ۱۲۹۳ جنگ شروع شد.
2⃣ ایران اعلام بیطرفی کرد(راهبرد تسلیم) با این حال از غرب کشور، آلمان و عثمانی و از شمال، روسها به ایران حمله کردند و زمین ایران صحنه درگیری بین دو طرف جنگ شد.
3⃣ هر کجا وارد میشدند، گندم و محصولات را آتش میزدند تا به دست طرف مقابل نیفتد.
4⃣ درگیری دوطرف به تهران رسید، احمدشاه میخواست پایتخت از تهران به اصفهان انتقال دهد. اما نمایندگان روس و انگلیس اجازه ندادند.
5⃣ انقلاب اکتبر روسیه شد، روسها ایران را ترک کردند، تمام ایران تحت اشغال کامل انگلیس شد.
6⃣ انگلیسیها باعث ایجاد قحطی و بیماری شدند، مردم ایران قوت لایموت هم نداشتند.
7⃣ مردم به علوفه خوردن روی آوردند، کار به خوردن مردار رسید، به گفته داناهو در کتاب ماموریت به پرشیا؛ قحطی به زندهخواری و بچهخواری رسیده بود. یک خروار گندم(۱۰۰کیلوگرم) از ۴ تومان به ۴۰۰ تومان در یک سال رسید.(تورم ۱۰هزار درصدی). حدود ۹ میلیون نفر از جمعیت ایران(۴۰ درصد جمعیت ایران) از بیماری و گرسنگی از دنیا رفتند.
🛑 جنگ جهانی دوم:
1⃣ شهریور ۱۳۲۰ سفیران روس و انگلیس به خانه حسنعلی منصور(نخست وزیر) رفتند و گفتند کشور ایران توسط ما اشغال شده است. حسنعلی منصور رضا شاه را خبر کرد.
2⃣ رضا شاه گفت: ما که حاضر بودیم هر چه میخواهند در اختیارشان بگذاریم، چرا این کار را کردند.(راهبرد تسلیم)
3⃣ رضا شاه حتی حاضر به شلیک یک گلوله نشد.(تسلیم، سکوت، عدم مقاومت، سازش)
4⃣ حدود ۴ میلیون نفر از جمعیت ایران بر اثر قحطی و گرسنگی و بیماری از دنیا رفتند.
5⃣ قحطی و شرایط بد اقتصادی تا ۱۰ سال بر ایران مرتب بود(۱۳۲۰ش تا ۱۳۳۰ش)
🛑 دفاع مقدس :
1⃣ انقلاب نوپا بود و تازه شکل گرفته بود.
2⃣ جنگ تحمیلی ۸ سال طول کشید
3⃣ در شرایطی که ایران با ابرقدرتها در حال قطع ارتباط بود، انتظار میرفت شرایط اقتصادی بسیار بدی داشته باشیم.
4⃣ هر کس هرچه داشت برادرانه و خواهرانه برای کمک به جبهه خالصانه کمک میکرد.
5⃣ خانوادهها فرزندانشان را به جبهه میفرستادند.
6⃣ خانمها لباس و دستکش و... برای جبهه میدوختند، عدهای دیگر نان میپختند.
7⃣ حتی کودکان عیدیهای خودشان را به جبهه کمک میکردند.
♦️♦️ نتیجه:
1⃣ جنگ جهانی اول حدود ۴ سال، جنگ جهانی دوم حدود ۶ سال و دفاع مقدس ۸ سال طول کشید.
2⃣ دفاع مقدس طولانیترین جنگ قرن بیستم، و دومین جنگ طولانی در قرن حاضر بود.
3⃣ در جنگ جهانی اول و دوم حتی یک گلوله به سمت دشمنان شلیک نشد و شعار مرگ بر انگلیس و روس و آلمان نبود.(راهبرد: تسلیم، سکوت، سازش)
4⃣ در دفاع مقدس، ایران ۱۹ عملیات بزرگ، ۱۹ عملیات متوسط و ۱۲۵ عملیات کوچک انجام داد.(راهبرد: مقاومت فعال)
5⃣ تلفات انسانی ایران در جنگ اول جهانی ۹ میلیون نفر(سالانه ۳ میلیون نفر)، در جنگ دوم جهانی ۴ میلیون نفر(سالانه ۲ میلیون نفر)و تعداد شهدای دفاع مقدس کمتر از ۲۰۰ هزار نفر(سالانه ۲۵ هزار نفر) بود.(تلفات زمان سازش و تسلیم ۱۲۰ برابر زمان مقاومت فعال بود.)
6⃣ در جنگ جهانی اول و دوم در ایران قحطی، بیماری و وضعیت نابسامانی اقتصادی بود اما در دفاع مقدس مردم زندگی عادی داشتند و خودشان کمکهای مالی و ... به جبهه میکردند.
7⃣ در جنگ جهانی اول و دوم تمامیت ارضی ایران اشغال شد اما در دفاع مقدس حتی یک وجب از خاک ایران تحت اشغال قرار نگرفت.
8⃣ در جنگ جهانی اول و دوم بین مردم تفرقه و اختلاف و درگیری بود اما در دفاع مقدس برادری، ایثار، از خود گذشتگی و... بین مردم برقرار بود.