⭕️منطق قدرت، منطق خدمت
🔹فرآیند انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم در ایران شروع شده و این در حالی است که علیرغم شهادت رئیسجمهور، ایران از آنچنان ثبات و کارآمدی اجرائی برخوردار میباشد که میتواند به جای تمهیدات اضطراری در روندی طبیعی، «انتخابات زودهنگام» را برگزار کند. انتخابات ریاستجمهوری در ایران در یک فرآیند نزدیک به شش ماه برگزار میشود و این در حالی است که رئیسجمهور وجود دارد، حالا این فرآیند با فقدان رئیسجمهور در زمانی کمتر از ۵۰ روز طی میشود و این بیانگر اقتدار مردم و نظام در ظرف «جمهوری اسلامی» است.
🔸انتخابات هشتم تیرماه آینده با نام و خصوصیات «آیتالله شهید رئیسی» گره خورده است و طبیعتاً از این خصوصیات تأثیر میپذیرد. این قلم با توجه به این موضوع، به سه خصوصیت از میان چندین خصوصیت برجسته ایشان- که برای امروز ما جنبه کاربردی دارد - اشاره میکند؛ قانونمداری، اخلاقمداری و پاس جایگاه.
🔹از شهید رئیسی در مسئولیتهای نظام و از جمله در ریاستجمهوری شنیده نشده که به مشکل اشاره کند و بگوید، در چارچوب قوانین موجود نمیتوان آن را حل کرد و برای دست یافتن به حل مسئله، اختیارات خاص نیاز است.
🔸جنبه دوم اخلاقمداری است. همه، مناظرات تلویزیونی دورههای دوازدهم و سیزدهم ریاستجمهوری را در ذهن و خاطره خود داریم. کما اینکه مناظرات دورههای دهم و یازدهم ریاستجمهوری را هم به یاد داریم.
🔹الان ما با انتخابات دوره چهاردهم ریاستجمهوری روبهرو هستیم. باید ببینیم چه کسانی با «منطق قدرت» و چه کسانی با «مشعل اخلاق» جلو میآیند. چه کسانی به رقابتهای غربی به عنوان وسیلهای برای رسیدن به قدرت مینگرند و حیثیت این ملت بزرگ و این نظام مقدس را در پای آن قربانی میکنند و چه کسانی با «منطق خدمت» خود را برای قربانی شدن و از خود مایه گذاشتن آماده کرده و در «معرض» قرار دادهاند.
🖊سعدالله زارعی
بسم الله الرحمن الرحيم
چرا ایران و انقلاب اسلامی را دوست دارم.
۱. حدود ٢١٠ سال پیش در زمان فتحعلی شاه قاجار به موجب قرارداد ننگین گلستان در سال ١١٩٢ شمسی (۱۸۱۳ میلادی) کشورهای فعلی «قفقاز، ارمنستان، گرجستان، داغستان، چچن و اینگوش و سواحل ارزشمند دریای کاسپین» به مساحت حدود ٢٣٠ هزار کیلومتر مربع از ایران جدا شده و به روسیه تزاری تقدیم گردید!!!
۲. حدود ١٩۵ سال پیش و باز هم درزمان فتحعلیشاه قاجار به موجب قرارداد ننگین ترکمنچای درسال ١٢٠٧ شمسی (۱۸۲۸ میلادی)، منطقهی «ایروان، نخجوان و بخشهایی از تالش و آذربایجان» و در مجموع حدود ۳۰ هزار کیلومتر مربع دیگر از ایران جدا شد و باز هم به امپراتوری روسیه تقدیم شد!!!
۳. حدود ١۶٧ سال پیش در زمان ناصرالدین شاه قاجار به موجب معاهده ننگین پاریس در سال ١٢٣۵ شمسی (۱۸۵۶ میلادی) مناطق «هرات و افغانستان و بلوچستان و مکران» به مساحت ٩٧۵/۲۲۵ کیلومتر مربع با فشار انگلیس از ایران جدا شد!!!
۴. حدود ١۵٢ سال پیش و باز هم در زمان ناصرالدین شاه قاجار به موجب قرارداد ننگین حکمیت «گلد اسمیت» در سال ١٢۵٠ شمسی (۱٨٧١ میلادی)، و باز هم تحت فشار انگلیس مناطقی از «پاکستان و سیستان» به مساحت ٣۵٠/٠٠٠ کیلومترمربع از ایران جدا شد!!!
۵. حدود ١۴٢ سال پیش باز هم در زمان ناصرالدین شاه قاجار به موجب «پیمان آخال» در سال ١٢۶٠ شمسی (۱۸۸١ میلادی) کشورهای فعلی «ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان و قزاقستان» به مساحت ١/٢٢۶/۵٠٠ کیلومترمربع از ایران جدا شده و باز هم به امپراتوری روسیه تقدیم شد!!!
۶. حدود ١٠۴ سال پیش در سال ١٢٩٨ شمسی (١٩١٩ میلادی) در زمان احمد شاه قاجار و دولت وثوقالدوله براساس پیمان منطقهای مستشاران انگلیس، جزایر نفتخیز خلیج فارس از جمله کشورهای فعلی «امارات، قطر، عمان و چند جزیره بسیار ارزشمند دیگر» به مساحت ۴٠۵/٢٨٧ کیلومترمربع رسماً از ایران جدا شد!!!
۷. حدود ٨۶ سال پیش در سال ۱۳۱۶ شمسی (۱۹۳۷ میلادی) در زمان رضا شاه پهلوی با امضای پیمان ننگین سعدآباد با کشورهای همسایه (عراق، ترکیه و افغانستان) بخشهای عظیمی از ایران با دسیسه انگلیس جدا شد؛ از جمله «ارتفاعات سوقالجیشی آرارات» به ترکیه؛ بخش عظیمی از «اروندرود» و اداره کامل آن را به عراق؛ و «دشت وسیع نااُمید» به مساحت ۳ هزار کیلومتر به افغانستان بخشیده شد!!!
۸. حدود ۶٩ سال پیش در سال ١٣٣٣ شمسی (١٩۵۴ میلادی) در زمان محمد رضا شاه پهلوی، بندر استراتژیک «فیروزه» در شرق دریای خزر از ایران جدا و به شوروی واگذار گردید!!!
۹. و باز هم در زمان محمدرضا شاه در سال ١٣۵٠ شمسی (١٩٧١ میلادی) با فشار انگلیس، مجمع الجزایر بحرین به مساحت بیش از ٧٠٠ کیلومتر مربع با انبوهی از مخازن نفت و گاز از ایران جدا شد!!!
و با کمال تأسف باید این حقیقت تلخ را بدانیم که این مقدار تجزیه و جدایی بیش از ٣ میلیون و ۵٠٠ هزار کیلومتر مربع از خاک ایران به واسطه سستی و خیانت پادشاهان میهنفروش در کل تاریخ جهان بیسابقه است و ایران امروز با مساحت ١/۶۴٨/١٩۵ کیلومتر مربع کمتر از یکسوم مساحت ایران بزرگ دویست سال قبل را دارد!!!
اما در زمان جمهوری اسلامی و پس از هشت سال جنگ تحمیلی و دفاع مقدس،و۴۵سال دشمنی و توطئه و تهدید و تحریم و ترور و ... نه تنها یک سانتیمتر از خاک کشور عزیزمان را هم از دست ندادیم بلکه با کمال افتخار تبدیل به یکی از قدرت های بزرگ وصاحب نفوذ و مؤثر در دنیا شده ایم !
حالا یک عده عنصر غربگدای خائن وطن فروش دراثر رذالت و یک عده بنده شهوت و شکم از سر جهالت ونفهمی صبح تا شب بر طبل خود تحقیری می کوبند و ...
زنده باد ایران و ایرانی
🇮🇷💐💐💐💐💐
انتخابات، عقلانیت انقلابی
و چالش های پیش روی آن
♦️عقلانیت انقلابی، این نیست که افراد یا احزاب، از یک نامزد بُت بتراشند، مجنون وار در او بنگرند و جز زیبایی نبینند. بعد از آن هم، از سر غیرت، پنجه بر صورت دیگران بکشند، تخریب کنند، و افکار عمومی را بیازاراند و نسبت به اصل مشارکت، که نیاز و سرمایه راهبردی کشور است، دلزده کنند.
🔹می توان گفت که هیچ نامزدی، در جامع الاطراف بودن، قابل قیاس با رئیس جمهور شهید نیست. هر چند که شهید رئیسی هم، در زمان حیات، از تشکیک و تخطئه در میان برخی محافل سیاسی خودی در امان نبود. نقد منصفانه، مغتنم است، اما برخی تخطئه ها، بوی بد فهمی و ناسپاسی می داد.
♦️اکنون در آستانه انتخابات، باید کوشید تا بهترین و نزدیک ترین نامزد به تراز ها انتخاب شود. در عین حال توجه داشته باشیم که در میان نامزد هایی که تایید می شوند، ضعیف ترین ها و دور ترین ها نسبت به تراز ریاست جمهوری هم هستند؛
🔹بنابراین، اگر افراد دچار کمال طلبی منفی و حمایت مطلق (الّا و لابد) از این یا آن نامزد شوند، ممکن است به جای مطلوب ترین، بدترین نامزد انتخاب شود. مثل انتخابات سال ۱۳۹۲ که کشور بعد از ۱۱ سال، همچنان با پیامد های خسارت بار آن انتخاب، دست به گریبان است.
♦️اما چالش سال ۱۳۹۲، فقط در تعدد نامزد های انقلابی نبود. برخی از آنان در حالی به تردید افکنی و تخطئه دیگر نامزد های خودی پرداختند که جبهه مقابل، از یک طرف، محمد رضا عارف را وادار کرده بود تا -ولو با ناراحتی شدید و اعتراض- به نفع حسن روحانی کنار برود؛
🔹و از طرف دیگر، به کمک جبهه خارجی و امپراتوری رسانه ای دروغ و تحریف، گفتمان فریبی را بر ساخته بود؛ مبنی بر این که کلید گشایش مشکلات اقتصادی، در بستن با کدخدا (آمریکا) و واگذاری برنامه هسته ای است.
♦️به بیان دیگر، زیر ساخت گفتمانی (تلقی و ارزیابی کلی افکار عمومی)، به اندازه خود نامزد ها، بلکه حتی بیشتر از آنها، در تعیین جهت گیری و نتیجه انتخابات مهم است. موفقیت با کسانی است که در عین توجه به جذابیت های نامزد، توانسته باشد موج اجتماعی بسازند.
🔹چنین موجی -فارغ از درستی یا غلطی هر کدام آنها- در انتخابات های ۱۳۷۶، ۱۳۸۴، ۱۳۹۲ و ۱۴۰۰ ساخته شد و مسیر را برای نامزد پیروز هموار کرد.
♦️اما دوره اخیر از چند جهت متفاوت است: یکی، غیر مترقبه بودن انتخابات (شهادت رئیس جمهور). دوم، امتحان پس دادگی بسیاری از مدعیان در انتخابات ۳ دهه گذشته، که امکان اثر گذاری هیجانی را کاهش می دهد. و سوم، میراث رئیس جمهور شهید و نیمه کاره ماندن برنامه های او.
🔹انتخابات، معادله ای چند مجهولی است و بنابراین نمی توان پاسخ های آسان و دوم دستی به آن داد. انتخابات می تواند آرایش های گوناگونی پیدا کند و بنابر اقتضا، رقابت کنندگان نیز باید بتوانند گارد خود را تغییر دهند.
♦️به نظر می رسد اکنون، زمان آن است که ظرفیت های رسانه ای، به جای قدّیس سازی از نامزد مطلوب خود و ندیدن کاستی ها و نشنیدن نقد های منصفانه، و تخطئه و تخریب دیگران، صرف تبیین مستند و مستدّل وضعیت موجود شود؛
🔹این که رئیس جمهور شهید، کشور و دولت را از کدام گردنه های خطرناک عبور داده، کدام موفقیت ها را به دست آورده، برنامه او کجاها نیمه کاره مانده، و کدام مسیر، پیشرفت است و کدام، عقبگرد؟
♦️تعدد نامزد های انقلابی می تواند در مناظرات، نقطه قوت باشد و ضمنا فرصت دهد تا رای احتمالی هر کدام در نظرسنجی های معتبر ارزیابی شود و وجوه دوگانه جذابیت/ آسیب هر کدام در زمینه رای آوری آشکار شود.
🔹پس از آن، فرصت همدلی و اجماع (یا حتی اصرار بر نامزد خود) وجود دارد. بنابراین، اکنون نباید فرصت روشنگری و برانگیختگی معقول و افزایش امید و اعتماد مردم نسبت به مشارکت را تضییع کرد.
♦️ضمنا باید مراقب تحرکات محافلی که سرگرم دو به هم زنی در میان اضلاع جبهه انقلاب و نامزد ها هستند، بود. انقلابی نیست، هر حلقوم و رسانه و دستی که به درگیری در درون جبهه انقلاب و غافل شدن از فرصت/ تهدید پیش رو دامن می زند.
🔹دو به هم زن ها، اگر نفوذی هم نباشند -که بعضا هستند- افرادی کم ظرفیت و خام اندیش هستند که باید از پیشاهنگی جریان های سیاسی کنار گذاشته شوند.
# محمد ایمانی
⭕️چند ویژگی رئیسجمهور تراز نظام اسلامی
▫️امام علی (ع) در حکمت ۱۰۱ نهجالبلاغه به سه نکته مهم در خصوص حل مشکلات جامعه توسط یک مسئول باکفایت و عملکرد او اشاره فرمودهاند:
1️⃣ #کوچک_شمردن کار در نزد خودش تا خداوند بزرگ جلوه دهد، بِاسْتِصْغَارِهَا لِتَعْظُمَ.
2️⃣ #پنهان_داشتن (عدم بازنشر توسط فرد مسئول) تا خود عملکرد در جامعه آشکار شود، بِاسْتِكْتَامِهَا لِتَظْهَرَ.
3️⃣ #شتاب در انجام دادن آن تا گوارا شود، بِتَعْجِيلِهَا لِتَهْنُؤَ.
▪️بدانیم که جریان انقلابی از جمله زندهیاد شهید دکتر #رئیسی، همراهان و همکارانش، در راستای دستور مولای متقیان و ولی امر عمل نموده اند.
⭕️رئیسجمهور سوریه با رهبر انقلاب دیدار کرد
🔹رهبر انقلاب: مقاومت هویت ممتاز سوریه است؛ این ویژگی مهم باید محفوظ بماند
🔸حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار آقای «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه و هیأت همراه، مقاومت را هویت ممتاز سوریه دانستند و گفتند: جایگاه ویژه سوریه در منطقه نیز به دلیل همین هویت ممتاز است و این ویژگی مهم باید محفوظ بماند.
🔹رهبر انقلاب اسلامی با تشکر از حضور آقای «بشار اسد» در تهران بهمنظور ابراز تسلیت به ملت ایران، به نقش بارز آقای رئیسی در تقویت روابط ایران و سوریه اشاره کردند و افزودند: آقای امیرعبداللهیان نیز در این زمینه یک توجه ویژه داشت.
🔸حضرت آیتالله خامنهای، تقویت ارتباطات ایران و سوریه را از لحاظ اینکه دو کشور از ارکان محور مقاومت هستند، مهم ارزیابی کردند و گفتند: هویت ممتاز سوریه که همان مقاومت است از دوران مرحوم حافظ اسد و با پایهگذاری «جبهه مقاومت و ایستادگی» شکل گرفت و این هویت همواره به وحدت ملی سوریه نیز کمک کرده است.
🔹ایشان با تاکید برلزوم محفوظ ماندن این هویت خاطر نشان کردند: غربیها و دنبالههای آنها در منطقه قصد داشتند با جنگی که علیه سوریه به راه انداختند، نظام سیاسی این کشور را ساقط و سوریه را از معادلات منطقه حذف کنند اما موفق نشدند و اینک نیز قصد دارند با شیوههای دیگر و از جمله وعدههایی که هیچگاه به آنها عمل نخواهند کرد، سوریه از معادلات منطقه خارج کنند.
🔸رهبر انقلاب اسلامی با تجلیل از ایستادگی محکم آقای «بشار اسد» تاکید کردند: همه باید امتیاز ویژه دولت سوریه یعنی مقاومت را در مقابل چشم خود مشاهده کنند.
🔹حضرت آیتالله خامنهای به فشارهای سیاسی و اقتصادی آمریکا و اروپا به ایران و سوریه اشاره کردند و گفتند: باید با افزایش همکاریها و منظم کردن آن، از این شرایط عبور کنیم.
🔸ایشان با اشاره به آماده به کار بودن آقای رئیسی فقید و عزیز برای افزایش همکاریهای ایران و سوریه در زمینههای مختلف، خاطر نشان کردند: اکنون نیز آقای مخبر با دارا بودن اختیارات رئیس جمهور، همان رویکرد را ادامه میدهد و امیدواریم همه امور به بهترین وجه به پیش برود.
🔹رهبر انقلاب اسلامی همچنین با انتقاد از مواضع و بیعملی برخی کشورهای منطقه در قبال موضوع غزه، به نشست اخیر سران عرب در منامه اشاره کردند و افزودند: در این نشست کوتاهیهای زیادی در قبال فلسطین و غزه شد اما برخی کشورها نیز خوب عمل کردند.
🔸حضرت آیتالله خامنهای با تاکید بر اینکه نگاه جمهوری اسلامی به آینده، مثبت و روشن است، گفتند: امیدواریم همه ما بتوانیم به وظیفه خود عمل کنیم و به این آینده روشن برسیم.
🔹در این دیدار آقای «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه با ابراز تسلیت به رهبر انقلاب و دولت و ملت ایران، خطاب به حضرت آیتالله خامنهای گفت: روابط ایران و سوریه یک روابط راهبردی است که تحت هدایتهای جنابعالی به پیش میرود و در رأس اجرای این هدایتها، آقای رئیسی و آقای امیرعبداللهیان بودند.
🔸رئیس جمهور سوریه با اشاره به شخصیت متواضع، حکیم و اخلاقمدار آقای رئیسی، وی را مصداق بارز مواضع و شعارهای انقلاب اسلامی خواند و افزود: آقای رئیسی در سه سال گذشته تاثیر مهمی در نقشآفرینی جمهوری اسلامی در قضایای منطقه و موضوع فلسطین و همچنین تعمیق روابط ایران و سوریه داشت.
🔹آقای «بشار اسد» همچنین با اشاره به موضوع مقاومت در منطقه گفت: بعد از گذشت بیش از ۵۰ سال، خط مقاومت در منطقه پیشرفت کرده و اکنون به یک رویکرد اعتقادی و سیاسی تبدیل شده است.
🔸رئیس جمهور سوریه با تاکید بر اینکه موضع ما همواره این بوده که هرگونه عقبنشینی در مقابل غرب موجب پیشروی آنها خواهد شد، تاکید کرد: من چند سال پیش اعلام کردم که هزینه مقاومت کمتر از هزینه سازش است و این موضوع اکنون برای مردم سوریه بسیار واضح و روشن است و قضایای اخیر غزه و پیروزیهای مقاومت نیز این موضوع را برای مردم منطقه اثبات کرد و نشان داد که مقاومت یک اصل است.
🔹آقای «بشار اسد» از رهبر انقلاب به دلیل نقش بارز و مهم در حمایت از مقاومت در منطقه و همچنین به دلیل حمایت از سوریه در همه زمینهها، تشکر و قدردانی کرد.د از سخنان آقای «بشار اسد»، رهبر انقلاب اسلامی گفتند: سخنان شما نکات مهمی داشت اما یک نکته برای من مهمتر بود و آن موضوعی است که تاکید کردید و گفتید «ما هرچه عقب بنشینیم طرف مقابل جلو میآید»، در این موضوع هیچ تردیدی وجود ندارد و این، شعار و اعتقاد ما در طول بیش از ۴۰ سال گذشته بوده است.
⭕️گفتمان انتخاباتی 1403
🔹پرواز اردیبهشت و عروج شهدای خدمت، شرایط ویژه ای را پیش روی کشور قرار داده است؛ به نحوی که هم فضای اجتماعی و فرهنگی کشور را به دلیل شهادت رئیس جمهور محبوب و همراهانش تغییر داده و هم اینکه باید انتخاباتی زودهنگام در کشور تا 8 تیر برگزار شود و دولت چهاردهم یکسال زودتر روی کار بیاید.
🔸با وجود اینکه هنوز اسامی نهایی و آرایش واقعی جریان های سیاسی برای انتخابات مشخص نشده اما کاندیداهای صندلی پاستور کار سختی پیش رو دارد؛ چرا که دولت سیزدهم ایده گره زدن مسائل اقتصادی کشور به مذاکره را به محاق برد و صرفا مذاکره را برای رفع موثر تحریم ها و تأمین منافع حقه ملی پیش برد؛ کمااینکه روابط تیره و تار ایران و عربستان پس از 7 سال در دولت شهید رئیسی و عضویت در سازمان های مهم مثل بریکس و شانگهای رقم خورد و نشان داد مذاکره و دیپلماسی محدود به یک دولت و گفتمان خاص نیست.
🔹دوم اینکه شهید رئیسی توانست بواسطه تغییر بسیاری از معادلات حکمرانی، خون تازه ای در رگ های اقتصادی و اجتماعی جامعه تزریق کند و یک پایگاه اجتماعی و بدنه وفادار به خود بسازد و فازغ از بازی های سیاسی و قطب بندی کار مردم را پیش ببرد. نکته ای که در کنش و واکنش های مجازی بین کاندیداهای موجود کمتر به چشم می خورد.
🔸بنابراین تکرار و برنده شدن سناریوی انتخابات 92 و بروز یک کاندیدا به واسطه سیاست ورزی تام و ایجاد قطبیت در این دوره از انتخابات بعید به نظر می رسد؛ چرا که گفتمانی مورد رضایت و اقبال جامعه واقع خواهد شد که ایده جدیدی برای حکمرانی کشور داشته باشد. نامزد رئیس جمهوری چهاردهم باید مثل شهید رئیسی هنر موج سازی در پایین دست جامعه و طبقه متوسط را داشته باشد.
⭕️رژیم صهیونیستی در تله!
🔹در کمتر از یک هفته، سه رویداد بزرگ رخ داد که قبل از جنگ غزه غیرقابل تصور بود. نخست، روز دوشنبه 20 می (31 اردیبهشت) دفتر دادستانی دادگاه کیفری بینالمللی (ICC) برای «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر و «یوآو گالانت»، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی بهخاطر جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت خواستار صدور حکم جلب شد.
🔸دو روز بعد، دولتهای نروژ، اسپانیا و ایرلند اعلام کردند که کشور فلسطین را در 28 می (8خرداد) به رسمیت میشناسند.
🔹روز جمعه 24 می (4خرداد) دیوان بینالمللی دادگستری سازمان ملل (ICJ) هم حکم داد که رژیم صهیونیستی میبایست عملیات نظامی فعلی در رفح را متوقف کند.
🔸تمام این اتفاقات در کنار اعتراضات گسترده مردمی رخ داده است که با ادامه جنگ غزه افزایش یافته است.
🔹وقایع اخیر اشاره به تغییر دیدگاهها و جریانات در نحوه نگاه گستردهتر جهان به مناقشه رژیم اسرائیل و فلسطین دارد. این تغییرات نشان میدهند که دولتها و نهادهای بینالمللی در خصوص واگذاری تمام اهرمهای فشار و قدرت خود به واشنگتن در خصوص مناقشه رژیم اسرائیل و فلسطین تمایل کمتری دارند.
*💠 بیانات خانم دکتر علمالهدی، همسر رئیس جمهور مغتنم و شهید جمهوری اسلامی و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در مراسم بزرگداشت شهید آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی و همراهان در دانشگاه فردوسی مشهد *
🔹دکتر علمالهدی در اولین سخنرانی بعد از شهادت رئیس جمهور شهید گفت: سختترین درد بشر درد فراق است. بشر برای آمدن به این دنیا دچار فراق میشود و برای رفتن از این دنیا دیگران را دچار فراق میکند. وی افزود: ویژگی مهم ادبیات ایران شرح درد فراق است که مولوی میگوید « بشنو از نی چون حکایت میکند از جداییها شکایت میکند». همین درد میتواند اسباب تعالی و تزکیه باشد، میتواند فرصتی برای رشد یک ملت باشد. خانم دکتر علمالهدی ادامه داد: مقام معظم رهبری در شهادت شهید رئیسی فرمودند «شکر کنید چون نظام چندین پله جلوتر رفت و شهادت ایشان کمتر از حیات ایشان برای نظام برکت نداشت».
همسر رئیس جمهور مغتنم و شهید گفت: ملت قهرمان ایران بارها در این سوگ سوختند و از سوگ حماسه آفریدند. به زعم معاندین، جامعه جوان ایران از ایدههای انقلاب عبور کرده است ولی در این واقعه مردم با اشک به جمهوری اسلامی رأی دادند و این دستاورد بزرگی است.
🔹وی بیان کرد: یک دستاورد بزرگ ایشان تبیین عملی جمهوریت اسلامی بود. برای نسل جوان شاید سخت باشد که بدون مصداق درک درستی از جمهوریتی داشته باشند که بر مبنای ارزشهای اسلامی شکل گرفته است اما در سه سال اخیر شهید رئیسی نشان داد در جمهوریتی که اسلامی باشد رابطه مردم و مسئولین باید چطور باشد، اقتصاد چطور باید مدیریت شود، اقامه عدل یعنی چی، همراهی فرهنگ و علم نشان داده شد.
🔹دکتر علمالهدی گفت: تقویت جمهوری اسلامی و تأکید بر اسلامی بودن جمهوریت دستاورد بزرگی است که توسط مردمی که شانههایشان زیر بار غم سنگین این واقعه لرزید و با چشمان اشکآلود شهدا را بدرقه کردند به نمایش گذاشته شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مردم ایران با این حرکت اخیر نشان دادند شایستگی این را دارند که ابزارهای سنتی و شیوههای کهنه و فرسوده ایجاد قدرت را کنار بگذارند، آنها نشان دادند که طرفدار صداقت، طرفدار صمیمیت، طرفدار محبت، خدمت و طرفدار عدالت هستند. آنچنان که خداوند در قرآن کریم فرموده است شهید حذف نمیشود، شهید همچنان نگران جامعه است. در جامعه دارای حرکت و تأثیرگذار است
ایشان در ادامه افزود ولی نگران این هستیم که برخی با شهید رقابت کنند اما برای کسب جایگاه نمیتوان با شهید رقابت کرد یا او را مورد استهزاء قرار داد. این انقلاب با خون شهیدان احیا میشود و ما باید از انقلاب و مقاومت که حاصل خون شهداست با افتخار دفاع کنیم.
🔹عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: جریان مقاومت جریانی است که باید خون تازه در آن دمیده شود، روزهای آینده روزهای سخت مقاومت است و ما باید حماسه بسازیم. من نگرانم که افراد بعد از این مراسم به فکر استراحت باشند، در حالی که باید بیشتر از قبل تلاش کرد و با این افتخار بزرگی که نصیب ما شد باید از مقاومت حمایت کنیم. برادران و خواهران عزیز، غزه همچنان در آتش میسوزد، جریان مقاومت همچنان دست تنهاست. وی ادامه داد: مهمانانی که از کشورهای دیگر آمده بودند همه به من میگفتند که یکی از پشتیبانهای اصلی خود را از دست دادند و من عرض میکردم به خاطر حضور مقام معظم رهبری مدظلهالعالی جای نگرانی نیست و مردم ایران تا پای جان برای جبهه مقاومت میایستند.
وی در پایان سخنان خود گفت: امیدوارم در آینده حماسهسازتر از گذشته به تلاش علمی و فرهنگی و تبدیل حرکت ایران به یک جریان جهانی مقاومت اقدام کنید.
⭕️بررسی دستاوردهای سیدالشهدای خدمت / دولت سیزدهم اجازه نداد چراغ نیروگاهها خاموش شود
🔹افزایش ظرفیت ۹۰۰۰ مگاواتی نیروگاههای حرارتی در دولت مردمی موجب شد تا تجربه خاموشیها در دولت قبل تکرار نشود و در ۱۰۰۰ روز گذشته چراغ هیچ خانهای خاموش نشد.
🔸ناترازی در تولید، مصرف و عدم سرمایهگذاری در حوزه ارتقای نیروگاهها در سال ۱۴۰۰ منجر به انتشار جداول خاموشیهای گسترده شد. موضوعی که تاثیرات منفی زیادی در بخشهای مختلف بر جای گذاشت. دولت سیزدهم از همان روزهای ابتدائی شروع بهکار دغدغه تأمین برق را داشت همین مسئله نیز موجب شد تا برنامهریزیهای متعددی را انجام دهد.
🔹برنامهریزیها و اقدامات دولت سیزدهم موجب افزایش ۹۰۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید نیروگاههای حرارتی در کشور شد.
🔸از آنجایی که این نیروگاهها نیز نقش عمدهای در تأمین برق کشور دارند، هیچ نوع خاموشی بهوجود نیامد. درواقع این مهم از طریق سنکرون ۴۶ واحد جدید نیروگاهی به ظرفیت ۶۵۸۴ مگاوات، رفع محدودیت نیروگاههای بخاری و افزایش توان عملی نیروگاههای گازی موجود به ظرفیت ۲۰۰۰ مگاوات و ۳۸۰ مگاوات واحدهای مقیاس کوچک محقق شده است.
🔹همچنین در این مدت ۱۴ واحد بخار در نیروگاههای سیکلترکیبی جهرم، هریس، ارومیه (دو واحد)، چابهار، بعثت پارسجنوبی (دو واحد)، غربکارون، عسلویه، فردوسی، خرمآباد، سبلان (دو واحد) و کربنات سدیم سمنان نیز با ظرفیت دو هزار و ۱۷۱ مگاوات به شبکه سراسری برق کشور متصل شده است.
🔸توسعه نیروگاههای حرارتی در این دولت نه تنها موجب دور زدن خاموشیها و افزایش توان تولید برق کشور شد بلکه کاهش ناترازی، اشتغالزایی و ایجاد برق پایدار را به دنبال داشت، مباحثی که جزو افتخارات دولت سیزدهم قلمداد میشود.
⭕️اقتصاد در مجلس یازدهم
🔹اکنون که این یادداشت ویژه نگارش میشود در ایام آغاز مجلس دوازدهم هستیم و زمان مناسبی است که نگاه کوتاهی به عملکرد اقتصادی مجلس یازدهم داشته باشیم. دغدغههای مهم نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی در حوزههای مهمی مانند صندوقهای بازنشستگی و اصلاحات حول آن، اصلاحات نظام بانکی و قانون بانک مرکزی، تسهیل فضای کسب و کار، معیشت بازنشستگان و همچنین جهش تولید مسکن نشان میدهد که باید مفصل راجع به دستاوردهای اقتصادی این مجلس صحبت کرد. اگر منصفانه نگاه کنیم برخی از این مصوبات دستاوردهای خوبی را در کشور رقم زده است.
⭕️عیارِ انتخاب ِدولت چهاردهم
🔹آیا رئیس جمهور بعدی راهی کاخ ریاست جمهوری میشود یا چون سید ابراهیم شهید، تمام ساعات خدمت را در کنار مردم خواهد ایستاد؟ نهمین رئیس جمهور ایران مانند خادم الرضا شهر به شهر و برزن به برزن در تلاش برای حل مشکلات مردم خواهد بود؟
🔸یافتن پاسخ این پرسشها دشوار نیست! روشن است که مردم ایران با بدرقه تاریخی رئیس جمهور شهید، تکلیف نتایج رقابت انتخاباتی 8 تیرماه را از همین حالا روشن کردهاند! مردم ایران در روزهای ابتدایی خرداد در تبریز، قم ، مشهد و تهران و بیرجند و... این پیام را به سیاسیون منتقل کردند که شیوه حکمرانی و سبک مدیریت جهادی شهید رئیسی را فراموش نمیکنند و خواستار تمدید این راه و مرام هستند.همان منش و رفتاری که فراتر از مرزهای ایران نیز شهرت یافته و مورد ستایش سران دولتها و مورد تحسین ملتها قرار گرفته است.
🔹سلوکی که از کلام رهبر معظم انقلاب نیز مدالهای افتخار تحسین و تمجید را دریافت کرده است، حکیم انقلاب اسلامی در پیام خودبه مناسبت شهادت آقای رئیسی، از کلیدواژههای «عالم مجاهد، رئيسجمهور مردمی و با کفایت، پر تلاش و خستگیناپذیر در خدمت به مردم، کشور و اسلام، خادمالرضا، خدمتگزار صمیمی و مخلص» را به کار بردند که هر یک از این کلید واژهها را میتوان شاخص انتخاب رئیس دولت آینده دانست.
⭕️میدان انتخابات هشتم تیرماه
🔹میدان انتخابات هشتم تیرماه 1403، میدانی است که در آن هرکس به سلوک و شیوه شهید رئیسی شبیه تر باشد از بخت بلند تری برای جلب نظر مردم برخوردار است.
🔸آیت الله رئیسی سبک و شیوهای در ریاست جمهوری ایران اسلامی به یادگار گذاشت که حرکت کشور و ملت ایران را در مسیر اصلی طراحی شده از سوی ولایت قرار میدهد، موضوعی که البته تنها در عمل متبلور بود، بلکه هشتمین رئیس جمهور ایران با صراحت هرچه تمام بارها و بارها این جمله که «من سرباز حضرت آقا هستم» را بر زبان جاری کرد.
⭕️حنای بی رنگ اصلاح طلبان !
🔹با پایان ثبت نام نامزدهای ریاست جمهوری، طیف متنوعی از شخصیت ها و جریان های سیاسی برای نشستن روی صندلی ساختمان پاستور به صف شده اند و از انواع و اقسام ترفندها برای آغاز شوی تبلیغاتی خود بهره می گیرند؛ واضح ترین مصداق توییت علی لاریجانی رئیس سابق مجلس شورای اسلامی است که از ظاهر و باطن محتوای مطلب او به نوعی مشخص است که سعی در ایجاد قطبی سازی در بحبوحه انتخابات و روانه کردن آرای خاکستری به نفع خود دارد.(البته اگر صلاحیت او تأیید شود).
🔸اصلاح طلبان نیز که تا همین چند ماه پیش در انتخابات مجلس شورای اسلامی از عباراتی مانند اعتراض به نظارت استصوابی، خالص سازی و مجلس حداقلی استفاده می کردند حالا در توهمی خودساخته فضا را برای ارائه کاندیدای اختصاصی مناسب می بینند. هر چند این تاکتیکی است که اگر فردای اعلام نهایی نامزدها، بر روی کاندیدایی ائتلاف کردند و او نتوانست از مردم رأی بگیرد- مثل همتی در 1400- دوباره سیاست مظلوم نمایی را در پیش بگیرند.
🔹اما واقعیت امر این است که اصلاح طلبان به دلیل انسداد سیاسی و بحران متراکم در اردوگاه خود، به هر روشی متوسل می شوند که مجددا به قدرت بازگردند و سخن گفتن از کاندیدای اختصاصی فرار به جلویی بیش نیست. اما بعید به نظر می رسد مردم به ایده سوخته مذاکره برای مذاکره و دیپلماسی التماسی و ما نمی توانیم روی خوشی نشان دهند و حنای اصلاحات برای مردم و بخصوص پایگاه نحیف آنها در جامعه دیگر رنگ ندارد.
⭕️بیانیه مشترک ایران، روسیه و چین درباره توافق هستهای: مفاد برجام همچنان معتبر است
🔹ایران، روسیه و چین در بیانیهای مشترک بر حفاظت از توافق هستهای و پایبندی به تعهدات برجامی تاکید کردند.
▫️اسپوتنیک: در این بیانیه سهجانبه آمده است: «متاسفانه مابقی کشورهای درگیر در برجام، یعنی فرانسه، آلمان، انگلیس و آمریکا راه دیگری را انتخاب کردند»
🔻شاخصه های انتخاب اصلح از نگاه:
📚نهج البلاغه، نامه ۵۳
📌پای حرف مردم نشستن
📌دیدار عمومی
📌گزینش افراد شایسته برای امور
📌نظارت بر کارهای زیردستان
📌خون و جان مردم برایش مهم باشد
📌اصل در ارتباط با دشمن بدبینی است
#خادمان_امین
#الگوی_خدمت
#خادم_ملت
#سیدالشهدای_خدمت
#خادم_مردم
#شهید_جمهور