۵ربیع الاول سال روز وفات حضرت سکینه سلام الله علیها:
حضرت سکینه، دختر ابى عبدالله الحسین (ع) و رباب، دختر امرء القیس است. نام اصلى وى، " آمنه" یا " امیمه" بود و مادرش رباب او را به " سکینه" ملقّب ساخت.(۱)
🌹این بانوى شریف علوى در دامن مهرانگیز حضرت امام حسین (ع) و حضرت رباب (س)
پرورش یافت.
🌹وى از زنان خردمند و داناى عصر خویش بود. علاوه بر بهره مندى کامل از حُسن جمال، از فضایل معنوى مانند تعّبد، تدیّن و تقواى الهى برخوردار بود و در زمینه شعر، سخنورى و فصاحت بیان از ممتازان عصر خود بود.
▪️این بانوى مکرمه، بین ۶۷ تا ۷۰ سال زندگى کرد و سرانجام در کمال شرافت و عفت دار فانى را وداع گفت.
درباره در گذشت این بانوى بزرگ علوى، دو روایت نقل شده است: روایت نخست حاکى است که وى در پنجم ربیع الاوّل سال ۱۱۷ هجرى قمرى و در عصر خلافت هشام بن عبدالملک و در حاکمیت خالد بن عبدالملک بن حارث، در مدینه بدرود حیات گفت
و روایت دیگر می گوید که وى در پنجم ربیع الاوّل سال ۱۲۶ هجرى قمرى در مکه معظمه وفات یافت .(۵)
به هر روى، در گذشت وى در پنجم ربیع الاوّل، مورد اتفاق تاریخ نگاران و سیره نویسان است.
در همان سالى که حضرت سکینه (ع) وفات یافت، خواهرش حضرت فاطمه بنت الحسین (ع) نیز در مدینه بدرود حیات گفت.
📚منابع:
۱- منتهى الآمال، ج ۱، ص ۴۶۲ و وفیات الاعیان، ج۱، ص ۳۷۹
۲- اعلام النّساء، ج ۲،ص ۲۰۲
۳- شام، سرزمین خاطرهها، ص ۱۰۴
۴- منتهى الآمال، ج ۱، ص ۴۶۳
۵- شام، سرزمین خاطرهها، ص ۱۰۷؛اعلام النسّاء، ج ۲، ص ۲۲۴؛ وفیات الاعیان، ج ۱، ص ۳۷۸
۶- وقایع الایام، ص ۲۰۶ و منتهى الآمال، ج ۱، ص ۴۶۳.
🌎❌ یک نکته درباره روسیه
اخیرا پوتین در سفر به کشور آذربايجان در مورد مناقشات مرزی این کشور با ارمنستان بخصوص کریدور زنگزور مواضعی گرفت که خلاف منافع ملی کشور ما بود و همین باعث شده که در داخل کشور جماعت غربگرا شروع به موضع گیری علیه رابطه با روسیه کنند .
بگذریم ازینکه برای جریان غربگرا و لیبرال اساسا وطن و منافع ملی اهمیتی ندارد که رگ غیرتشان بخاطر آن باد کند و بیشتر در پازل آمریکا پرستی علیه روسیه موضعگیری کردند اما اصل داستان چیست؟
در دولت جدید به محض استقرار تیم جدید آقای عراقچی در وزارت خارجه در اکانت توییتر وزارت خارجه از طرف ایران به اوکراین روز ملی این کشور را تبریک گفتند . خب این اقدام بی خردانه که بوی تعمد از آن می آمد باعث شد روسیه جواب این دهن کجی وزارت خارجه دولت پزشکیان را در کریدور زنگزور بدهد.
چیزی که عوض دارد گله ندارد. نمیشود دولت ما علیه منافع روسیه موضع گیری کند اما روسیه جواب ندهد. مراقب فتنه انگیزی جریان اصلاحات در روابطمان با همسایگان باشیم.
⭕️ طبق جدیدترین آمار موسسه پو بیش از نیمی از ساکنان کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) مهاجر هستند!
🔹خیلی آمار عجیبی است. صحبت از میلیون ها نفر و چندین کشور و میلیاردها دلار است.
🔸 ٩۴٪جمعیت امارات وارداتی اند. یک کشورک سفارشی با مردم سفارشی. کشوری با فقط ۶ درصد بومی اصلا کشور است؟! مسافرخانه ای در ابعاد بزرگ. کاروانسرای منطقه ای.
🔹قطر فقط ١٩٪ کویت ٢٩٪ بحرین ٣٧٪ عمان به زور ۴٨٪ بومی دارند. و بقیه همه مهاجر.
سعودستان با آن پهناوری اش ٣٧٪ جمعیتش وارداتی است.
🔸 شاید این راز سکوت مرگ بار جامعه عرب در قبال غزه است. اینها تقریبا چیزی به اسم مردم ندارند! مشترک هایی دارند در گذار.
⭕️کنترل شناختی
🔹اگر هنگام کار و مطالعه، گوشی همراه خود را کنار خود دارید و مرتب پیام های دریافتی از طریق پیامک و رسانه های اجتماعی مختلف را چک می کنید بدانید بهترین شرایط برای یادگیری تمرکز بر تنها انجام یک فعالیت و نادیده گرفتن عوامل دیگر است.
🔸 تنها در صورتی می توانیم با ظرفیت کامل یاد بگیریم و یا کاری را انجام دهیم که بتوانیم از نظر شناختی خود را کنترل کنیم و ذهن خود را محل انباشت اطلاعات غیر ضروری نکنیم تا بتوانیم هوش، توجه، و انطباق پذیری خود را با عوامل محیطی افزایش دهیم. مدیریت و اعمال کنترل بر کارکردهای شناختی می تواند باعث پردازش بهتر اطلاعات در مدارهای نورونی هیپوکامپ شود.
🔹با تمرین کنترل پردازش های شناختی مغز می توانیم راحت تر محرک های مختلف را مدیریت کرده و محرک های مزاحم را نادیده بگیریم. یکی از روش ها، اختصاص حداکثر ظرفیت شناختی خود به انجام فعالیتی است که برای آن برنامه ریزی کرده ایم و توجه خود به سایر عوامل از جمله رسانه های اجتماعی را به پایین ترین سطح ممکن برسانیم و حتی الامکان گوشی را برای مدت زمان محدود انجام یک فعالیت دور از دسترس خود قرار دهیم.
9.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌍 حجت الاسلام سید علی خمینی به موضوع مهمی اشاره کرد :
🔹در زمان ده ساله امام راحل، افراد سخنور و اندیشمند و با ریشه، که بین مردم محبوبیت داشتند، در واقع سخنان امام جامعه را به خوبی تبیین می کردند و امام کمتر مورد سیبل دشمنان بود.
🔹ولی در زمان جانشینش امام خامنه ای، حتی خواص جامعه که زمانی در خط مقدم نظام و مسئول بودند، خلاف مسیر رهبری گام بر داشتند و امام جامعه یک تنه، بار فرهنگی تبیین در امور مختلف را بعهده دارد
🔹لاجرم این امام جامعه است، که مورد سیبل بیشتر دشمنان قرارگرفته .
🔹️ فلسطین و آخر الزمان
فلسطین کنکور بزرگ جامعه ی انسانی
✍ #استاد_قربانی
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَعْتَذِرُ إِلَيْكَ مِنْ مَظْلُومٍ ظُلِمَ بِحَضْرَتِي فَلَمْ أَنْصُرْه»
◻ خداوند متعال تک تک انسانها را در دار هبوط آزمایش میکند.
به همان قیاس تک تک جوامع انسانی را امتحان میکند. و به همان قیاس با رشد امکانات ارتباطی کلّ جامعه ی انسانی را در کره ی زمین آزمایش میکند.
این ابتلائات مبدأ تحوّلات و تعیین سرنوشتهااست. در این میان برخی از آزمونها وقتی اینچنین فراگیر و کلّی و حساس میشود دیگر مانند کنکوری برای عالم انسانی میشوند!
تازه جایگاه انسانها و جوامع انسانی و آینده شان در قبال پاسخی که به این آزمون میدهند تعیین میشود.
ظرفیت آن را دارد که بشریت را وارد مرحله ی دیگر کند.
◀️ مسأله ی فلسطین در زمان ما از آن آزمایشهایی است که از کل بشریّت در پهنه ی عالم دنیا و کره زمین گرفته شده است. دیگر فضای رسانه دنیا را طوری کوچک کرده که این فجایع در جلوی دیدگان همه ی ما انسانها در حال رقم خوردن است. ث
هزاران هزار زن و کودک در مظلومیّتی محض توسّط متجاوزانی غاصب مقابل چشم همه ی انسانها و همه ی جوامع انسانی به خاک و خون کشیده شدند. این همان آزمون و کنکور بزرگ الهی برای همه ی بشریّت است.ـو خداوند رحمان و رحیم و پروردگار عزیز منتقم و دادار سمیع بصیری که در محضر او اینها در حال رخ دادن است. امتحانی که دیگر در آن هیچ عذری برای جامعه ی انسانی وجود ندارد.
◽ وقتی چنین آزمون بزرگ و بی سابقه ای از بشر گرفته میشود که در آن صف آرایی جنود عقل و جهل به وضوح هر چه تمامتر رسیده انسان میتواند رایحه ی یک تغییر و یک بیم و امید جهانی و فراگیر را استشمام کند.
از اینجاست که مسأله ی فلسطین یک مسأله ی آخر الزمانی است. خط مقدم همه ی نبردها میان عقل و جهل است. حتی آن مخفی ترین نبردهای باطن تک تکمان! جنس مسأله ی آخر الزمانی باید همینطور فراگیر بین همه ی امّتهای انسانی باشد. تا سرنوشت همه را به هم گره بزند. تا آن مبارزه ی واپسین بین فطرت، و نفس و شیطان را در مقیاس بزرگ رقم بزند.
👌 ویژگی آخر الزمان همگانی شدن ابتلائات میان همه ی بشر است. و در اینجاست که دیگر بازیگر اصلی رفته رفته مهدی و یاورانش (عج) و دجّال و پیروانش (لعنة الله علیهم اجمعین) میشوند.
و شاید یکی از معانی یملأ الارض قسطا و عدلا کما ملئت ظلما و جورا؛ همین همگانی شدن آزمون انسانی باشد. آری یک مبارزه ی واقعی در محضر و در جلوی دیدگان همه ی انسانها و همه ی جوامع انسانی بین عدل و ظلم در گرفته!
و چه زیبا، افتخار آمیز و پر رمز و رازست که سرداران و پرچمداران جنود عقل در این نبرد بزرگ از میان فرهنگ شیعی و جامعه ی ایرانی است.
همان سفید رویانی که با همه ی مشکلاتشان و ضعفهایشان بهترین آزمون را در دفاع از حقیقت داده و ارزشمندترین شهیدان را در این راه پر افتخار تقدیم نمودند.
و این سرای فانی مگر جز برای همین ابتلائات بر پا شده بود؟!
ما برای آبادی آخرت از میان عبور از این ابتلائات آمده بودیم. برای رفاه و عیش و آبادی فقط دنیا که نیامده بودیم!
قرآن کریم بارها و بارها به یادمان می آورد که ای انسانها! نکند تبار آسمانی تان را فراموش کنید! نکند یادتان برود از آن احسن تقویم به اسفل سافلین هبوط کرده اید. نکند دشمن قسم خورده تان شیطان را فراموش کنید. نکند وقتی به زمین آمدید تا بعد از ابتلائات دوباره برگردید یادتان برود معنای زندگی در زمین چه بود؟!
نکند گمان کنید برای عیش و نوش و آبادی زمین شما را آورده بودیم؟! ای انسانها چه بسیار افراد و جوامعی در این دنیا زندگی کردند که هم قدرتی بیشتر از شما پیدا کردند و هم زمین را بیشتر از شما پیشرفت و آبادی دادند
ولی وقتی در برابر پیام رسولان آسمانی ایستادند همگی از بین رفتند! نکند فریب این پیشرفتها و توسعه ها و رفاه ها را در دار فانی بخورید!
📖 «أَ وَ لَمْ يَسيرُوا فِي الْأَرْضِ فَيَنْظُرُوا كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الَّذينَ مِنْ قَبْلِهِمْ كانُوا أَشَدَّ مِنْهُمْ قُوَّةً وَ أَثارُوا الْأَرْضَ وَ عَمَرُوها أَكْثَرَ مِمَّا عَمَرُوها وَ جاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَيِّناتِ فَما كانَ اللَّهُ لِيَظْلِمَهُمْ وَ لكِنْ كانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُون»
🔹و از حکمتهای عمیق است که اهل حقّ ابتلائات دنیایشان بیشتر و اهل باطل پرچم فریبنده شان سرابی به نام رفاه دنیاست:
📖 «لَا يَسَعُ عَدُوَّنَا إِلَّا الرَّفَاهِيَةُ؛ وَ ذَلِكَ لِخِزْيٍ لَهُ آجِلٍ وَ عَاجِلٍ، وَ الْعَاجِلُ الِانْتِقَامُ مِنْهُ فِي الدُّنْيَا فِي دَوْلَةِ وَلِيِّ اللَّهِ، وَ الْآجِلُ عَذَابُ النَّارِ فِي الْآخِرَةِ أَبَدَ الْآبِدِينَ، فَأَبْشِرُوا ثُمَّ أَبْشِرُوا، فَلَكُمْ وَ اللَّهِ الْجَنَّةُ، وَ لِأَعْدَائِكُمُ النَّارُ، لِلْجَنَّةِ وَ اللَّهِ خَلَقَكُمُ اللَّهُ، وَ إِلَى الْجَنَّةِ وَ اللَّهِ تَصِيرُونَ ...»