📌 کابوس «ایران واردکننده گاز»
🔸مدیر عامل شرکت ملی نفت و مرکز پژوهش های مجلس در دو موضعگیری مشابه زنگ های خطر برای دومین دارنده ذخایر گاز جهان را به صدا در آوردند.
براساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس ، در سال های اخیر برای توسعه میادین گازی اقدام خاصی انجام نشده است و همین موضوع در میادین نفتی هم دیده می شود.
🔹طبق این گزارش از سال 95 تا 98، ضریب بازیافت مخازن نفتی 4 درصد و مخازن گازی 0.9 درصد افت داشته است.
🔸از سوی دیگر، مدیر عامل شرکت ملی نفت از نیاز 65 تا 89 میلیارد دلار سرمایه گذاری برای اجرای طرح های توسعه ای نفت و گاز کشور خبر و هشدار داده که اگر سناریوهای جبرانی برای تولید گاز اجرایی نشود، ایران تا سال 1404 به وارد کننده گاز تبدیل خواهد شد.
🔹کمبود گاز در تابستان امسال به شکل کمبود برق به طور جدی احساس شد و در زمستان نیز این خطر همچنان وجود دارد. هر چند دلیل اصلی این مسئله به رشد تقاضا و مصرف بر می گردد، اما در سوی دیگر ماجرا، آمارهای نه چندان مثبتی منتشر شده که نشان می دهد ماجرا مربوط به کاهش ضریب بازیافت مخازن گاز کشور است.
🔸 بنا به تعریف متوسط ضریب بازیافت مخازن نفتی نشان دهنده میزانی از ذخایر کشور است که امکان برداشت آن ها وجود دارد. نکته قابل تامل این جاست که این موضوع درباره نفت هم صدق میکند که در صورت بی توجهی می تواند منجر به کاهش چشمگیر تولید این محصولات در کشور شود.
🔹گزارش مرکز پژوهش های مجلس با بیان این که حدود 61 درصد از میادین نفتی کشور در نیمه دوم عمر خود قرار دارند و طبیعی است که با افت فشار مخزن و کاهش تولید مواجه شوند، آورده است: طبق برنامه ششم توسعه، قرار بوده تا سال پایانی اجرای برنامه ششم (سال 1399)، ضریب بازیافت مخازن کشور به میزان یک درصد افزایش یابد.
🔸اما در نبود برنامه عملیاتی قابل توجه، این امر نه تنها میسر نشده، بلکه شاخص مذکور بین سالهای 1395 تا1398 کاهش 4 درصدی یافته است.
فارغ از موضوع نفت ، اظهارات اخیر مسئولان زنگ خطر را برای تامین گاز به صدا درآورده است.
🔹مشکین فام مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با ابراز نگرانی از وضع تولید گاز پارس جنوبی برای سالهای آینده گفت: تولید گاز از پارس جنوبی به پیک ظرفیت رسیده، اما از چهار سال آینده پیشبینی میشود، سالانه به اندازه یک فاز پارس جنوبی (۲۸ میلیون مترمکعب) با افت تولید مواجه شود.
🔸گفتنی است میدان گازی پارس جنوبی هم اینک منبع ۷۰ درصد تولید گاز کشور به شمار میآید.
🔹محسن خجسته مهر مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران از نیاز ۶۵ تا ۸۹ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای اجرای طرح های توسعه ای نفت و گاز در دریا و خشکی خبر داده و با بیان این که سناریوهای جبرانی برای تولید گاز طراحی شده، هشدار داده که اگر این سناریوها اجرایی نشود، ایران تا سال ۱۴۰۴ به وارد کننده گاز تبدیل خواهد شد.
🌹رهبر انقلاب: عظمت حادثهی ولادت پیغمبر به قدر علو مرتبهی پیغمبر است
🔻 حضرت آیتالله خامنهای، صبح امروز در دیدار میهمانان کنفرانس وحدت اسلامى و جمعی از مسئولان نظام: عظمت حادثهی ولادت پیغمبر(ص) به قدر علوّ مرتبهی پیغمبر است. همان رتبهی عظیمی که در عالم وجود از اول خلقت تا آخر با این عظمت خدای متعال موجودی نیافریده است و عظمت امانتی که خداوند بر دوش او گذاشته است.
خداوند متعال کتاب مکنون را بر قلب مقدس پیغمبر نازل کرد. بر زبان مطهر و پاک آن بزرگوار جاری کرد. برنامهی سعادت بشر را به طور کامل به او سپرد، بر دوش او گذاشت و او را مأمور کرد که این برنامه را هم عمل کند، هم ابلاغ کند، هم از پیروان خود مطالبه کند.
ولادت پیامبر در واقع شروع یک دورهی جدید در زندگی بشر است. بشارتی است برای اینکه یک دورهی تازهای از ارادهی الهی و تفضّلات الهی بر بشریت آغاز شد.
🔰 علت تأکید جمهوری اسلامی بر وحدت مقابله با برنامه دشمنان است
👈🏻 انفجارهای اخیر در #افغانستان نمونهای از نتیجه اختلاف افکنی بین شیعه و سنی است
🔻 رهبر انقلاب، صبح امروز در دیدار میهمانان کنفرانس وحدت اسلامى و جمعی از مسئولان نظام: علت اینکه ما در جمهوری اسلامی بر وحدت مسلمین زیاد تأکید میکنیم، این است که امروز مرتّباً تلاش میشود که بین فِرق مسلمین، بین شیعه و سنی اختلاف ایجاد بشود، شما ملاحظه کنید در ادبیات سیاسی آمریکا مسئلهی سنی بودن و شیعه بودن چند سال است که وارد شده؛ با اینکه آنها با اصل اسلام مخالفند، دشمنند. اما مسئلهی شیعه و سنی را رها نمیکنند.
ملاحظه هم میکنید دستآموزهای آمریکا در هر جای دنیای اسلام بتوانند فتنه ایجاد میکنند. نزدیکترین نمونهاش همین حوادث تأسفبار و گریهآور افغانستان در این دو جمعهی گذشته است که مسجد مردم و مسلمان را، در حال نماز را، منفجر کردند. چه کسی منفجر میکند؟ داعش. داعش کیست؟ داعش همان مجموعهای است که آمریکاییها - همین گروه دموکرات آمریکا - صریحاً گفتند که این را ما به وجود آوردیم، البته حالا نمیگویند و انکار میکنند.
🔴️محاکمه «زنگنه» یا پرداخت ۱۲.۴ میلیارد دلار باج
📝تسنیم در گزارشی نوشت:
🔹در دولت نهم و دهم، ایران با کشف فساد در قرارداد کرسنت اقدام به پیگیری حقوقی این قرارداد در دیوان داوری بینالمللی شد و تا پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم توانست امتیازات متعددی از شرکت کرسنت بگیرد و ادعاهای خود را در محکمه اثبات کند.
🔹اما با روی کار آمدن دولت یازدهم به ناگهان در پرونده کرسنت ورق به ضرر ایران برگشت زیرا کرسنت مدعی شد که ایران در حالی مدعی وقوع فساد در این قرارداد است که در حال حاضر با روی کار آمدن بیژن زنگنه همه افرادی که در وقوع فساد در این پرونده دست داشتند در وزارت نفت ایران پست گرفتهاند.
🔹قطعا به جریان انداختن پرونده حقوقی زنگنه و تیم وی توسط قوهقضاییه در ماجرای کرسنت تنها عامل موثر و برگ برنده ایران در تغییر نتیجه حکم دیوان داوری بینالمللی درباره بخش دوم پرونده کرسنت خواهد بود.
🔹 وزیر سابق نفت در ماجرای کرسنت در دادگاههای داخلی پرونده دارد و تاکنون دو بار نیز قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم احضار شده است.
🔹 مجلس شورای اسلامی هفته گذشته پرونده بیژن زنگنه وزیر نفت در ماجرای تشویش اذهان عمومی درباره بنزین پتروشیمیها و واردات یک میلیارد لیتر بنزین غیرمجاز به کشور را به قوه قضاییه ارسال کرد.
🔴شکست سنگین آمریکا در نبرد اطلاعاتی با ایران
🔶چرا میزمستقل ایران درسازمان سیا به کارخود پایان داد؟/ نیویورک تایمز: ایران و چین دهها جاسوس آمریکایی را شناسایی و اعدام کردهاند
♦️نیویورک تایمز خبر داد: کشورهای ایران و چین، با نفوذ به منابع اطلاعاتی آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا، تعداد بالایی از جاسوسهای سیا را پس از شناسایی، دستگیر و اعدام کرده و یا به جاسوس دوجانبه تبدیل کردهاند.
♦️ «میز مستقل ایران در سازمان سیا که در دولت ترامپ راهاندازی شده بود، به کار خود پایان داده و رئیس آن «مایکل دی آندریا» بازنشسته شده است.»
♦️«سیا قصد دارد در زمینه ماموریتهایی که در ارتباط با کشورهایی از جمله چین، ایران و کره شمالی انجام میدهد، تغییراتی در تشکیلاتش ایجاد کند.»
♦️با توجه به شکستهای اطلاعاتی که سیا اخیراً متحمل شده و جاسوسهای متعددی را در چین و ایران از دست داده است، آمریکاییها به این نتیجه رسیدهاند که دیگر روند گذشته منقضی شده و باید شیوه جدیدی برای رویارویی با ایران، چین، روسیه و حتی کره شمالی در پیش بگیرد.
✅ نگاهی به عملکرد تیم سیاست خارجه رئیسی در بزنگاه دور جدید مذاکرات
🔹جریان غربگرای داخلی با علم به اینکه به زودی ایران با چهره های جدید و انقلابی در عرصه مذاکرات رسمی هسته ای شروع به کار می کند، تلاش دارد که دولت رئیسی را در سیاست خارجه فاقد برنامه مشخص یا حتی دارای تناقض، کم کار و بی تفاوت درباره مذاکرات هسته ای و تحریم ها نشان بدهد.
🔸 شرم آور است که روند تبلیغات جریان غرب گرا به گونه ای است که با تجمیع فشار داخلی و خارجی تلاش می کند که دولت رئیسی نتواند امتیازات بالاتر برجامی از دولت آمریکا کسب کند! این در حالیست که دولت رئیسی در همین فاصله کوتاه چهار پیام مهم تولید کرده است:
1⃣ دولت جدید برنامه اقتصادی و معیشتی مردم را بی توجه به برجام ومذاکرات هسته ای دنبال می کند
2⃣ تمایل و نیاز به مذاکره در ایران کمتر از آمریکا است.
3⃣ایران بر گرفتن امتیاز حقیقی از آمریکا اصرار دارد.
4⃣ ایران برای ایجاد تغییراتی در موضوعات مورد بحث در مذاکرات تاکید دارد.
🔻با این وجود تیم سیاست خارجه دولت رئیسی برای موفقیت باید دو گام مهم ذیل را بردارد:
🔗گام اول؛ برخی از اعضای ارشد تیم مذاکره کننده نمی توانند فاقد نقش در برابر عملیات روانی جریان غرب گرا در داخل باشد.
🔹 این پذیرفتن نقش به این معنا نیست که تیم سیاست خارجه وارد حاشیه های سیاسی داخلی بشود بلکه این یک واقعیت است گاهی بیش از رسانه ها این دیپلمات های ارشد هستند که می توانند با رفتار و ادبیات خود در تنویر افکار عمومی موثرتر باشند. یا اساسا رفتار و ادبیات آنها است که می تواند زمینه و بستری برای ارسال پیام موثر به افکار عمومی در داخل را فرآهم کند.
🔸 بنابراین دیپلمات های ارشد رئیسی علاوه بر رسانه های ارزشی باید پیشگام یادآوری موثر، هنرمندانه و مجدد به افکار عمومی درباره واقعیات برجام و مذاکراتی باشند که از دولت روحانی تحویل گرفته اند. گرچه دولت رئیسی تلاش می کند درباره آنچه از دولت روحانی تحویل گرفته، مواجهه اخلاقی داشته باشد ولی نباید اجازه بدهد که برخی در داخل دوباره درباره موضوعات مهم کشور دروغ به مردم تحویل بدهند.
🔹با این وجود در آستانه مذاکرات هسته ای به نظر می رسد که امثال امیر عبداللهیان و علی باقری در ارسال پیام موثر به داخل کشور روند کاملا موفق و منظمی نداشتند و به همین دلیل جریان غرب گرا دوباره فرصت های را برای حاشیه سازی و دادن آدرس های غلط به افکار عمومی و ایجاد شبهات پیدا کرده است.
🔗اما گام دوم نیز این است که تیم سیاست خارجه دولت رئیسی باید به افکار عمومی نشان دهد که چه تفاوتی با دولت روحانی در مذاکرات دارد. باید نشان بدهد که ایده مشخص مرکزی برای ادامه مذاکره دارد، استراتژی منسجم و کارآمدی درباره نحوه ادامه مذاکره با ۱+۴ دارد، چارچوب مذاکره مطلوب در شرایط فعلی را می داند و می تواند آن را تحمیل کند، از خواسته های خود در شروع و طول مذاکرات عقب نشینی نمی کند، ریزه کاری های نگارش یک متن خوب را می داند، بندهای غروب هستهای و زمانبندی لغو قطعنامههای شورای امنیت را حفظ می کند و نهایت آنکه دولت رئیسی از دل دور جدید مذاکرات، باید رفع حقیقی تحریم ها و به خصوص تحریم های پسابرجام و راستی آزمایی تعهدات، بدست آوردن سود اقتصادی ملموس، مکانیسم پایبند ماندن دولت آمریکا به برجام و ... را به سرانجام حقیقی برساند.
📌از سوی دیگر تیم سیاست خارجه دولت رئیسی همچنین نباید یادش برود که سه ماموریت راهبردی سیاسی و گفتمانی نیز دارد؛
الف: تیم مذاکره کننده هسته ای رئیسی باید نشان بدهد که غرب گرایان، مذاکره کنندگان خوبی نبوده و نخواهند بود.
ب: تیم مذاکره کننده هستهای رئیسی باید نشان بدهد که این جریان انقلابی است که در عرصه مذاکره سیاسی هم می تواند مانند عرصه نظامی و اطلاعاتی از آمریکا امتیاز واقعی بگیرد.
ج: تیم مذاکره کننده هسته ای رئیسی باید با کارآمدی در مذاکرات، باقیمانده شبهات و غبارهای موجود بر اذهان افکار عمومی درباره سیاست خارجه مطلوب را برطرف کند.
🌐 افول آرام مغز دولت
🇮🇷سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان دو روز قبل با صدور حکمی محمدصادق خیاطیان را به ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک ریاستجمهوری برای یک دوره چهارساله منصوب کرد.
🔻 مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری بهلحاظ قانونی مستقیما زیر نظر رئیسجمهور اداره میشود و وظایف مهمی چون انجام مطالعات، پژوهشها، ارائه طرحها و پیشنهادهای جامع مرتبط با استراتژی ملی در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، نظامی و سیاست خارجی با رعایتهای سیاستهای کلی نظام را برعهده دارد.
🔹پیشینه این مرکز به سه دهه قبل و دوران ریاستجمهوری اکبر هاشمیرفسنجانی بازمیگردد.
🔸در دولت نخست سازندگی با ابتکار مرحوم هاشمیرفسنجانی نهادی تحت عنوان «مرکز تحقیقات استراتژیک» ایجاد شد.
🔹بعد از گذشت هشت سال «مرکز تحقیقات استراتژیک» با روی کارآمدن دولت اصلاحات به ریاست سیدمحمد خاتمی، با حفظ ساختار خود و براساس مصوبه شورایعالی اداری از نهاد ریاستجمهوری جدا و به مجمع تشخیص مصلحت نظام منتقل شد. این مرکز اکنون با نام «مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام» شناخته میشود.
🔸 با انتقال «مرکز تحقیقات استراتژیک» به مجمع تشخیص، دوسال پس از آغاز به کار رسمی دولت خاتمی در سال 78 مرکز دیگری با تعریف همان اهداف پیشین «مرکز تحقیقات استراتژیک» تحت عنوان «مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری» تاسیس شد.
🔹 عملکرد این نهاد در دو دهه گذشته با فرازوفرودهای زیادی همراه بوده و در یک جمعبندی کلی میتوان گفت در بیشتر دولتها «مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری» نتوانسته است آنگونه که انتظار میرفت به وظیفه اصلی خود یعنی ارائه راهبرد به دولتها عمل کند.
🔸 بر همین مبنا بهنظر میرسد مهمترین و سختترین کار محمدصادق خیاطیان در چهارسال آینده بازگرداندن مرکز بررسیها به مسیر اصلی خود است؛ مسیری که باید درنهایت منتهی شود به ارائه راهکارهای تحولگرایانه به دولت در مسیر حکمرانی درست و عادلانه.
🔶علت اخلال در جایگاهای سوخت چه بود؟
در آستانه آبان ماه و از چند روز قبل شایعه رشد نجومی قیمت بنزین را طرح کردند و امروز سامانه هوشمند توزیع بنزین مختل شد.هدف این اقدامات ایجاد ارتباط بین الاذهانی بین حال و سال٩٨ و القای این همانی است.
وقتی شبکه ملی اطلاعات نداشته باشی، وقتی تو فضای مجازی مستقل نباشی خیلی راحت تمام پمپبنزینهای کشورت هک میشه در حالی که هنوز داری درباره لزوم یا عدم لزوم طرح_صیانت و سایر بدیهیات، دعوا میکنی...!
جنگ های سایبری، همه کشورهای آینده نگر و هوشیار را بر آن داشته که تا می توانند از میزان وابستگی به شبکه های ارتباطی و اطلاعاتی عاریتی بکاهند.
البته حمله امروز به سیستم هوشمند سوخت شاید بخاطر حمله دوهفته پیش به سایت دفاعی آمریکا و اسرائیل هم باشد ، دوهفته پیش مایکروسافت از دسترسی هکرهای ایرانی به اطلاعات شرکتهای دفاعی آمریکا و اسرائیل خبر داده بودند که البته در ایران به این خبر پرداخته نشد! هک امروز در مقابل آن هک، مضحک است! مانند قدرت پوشالی شان ، آمریکا در منطقه نتیجه ای نگرفته و بخاطر حفظ آبروی از دست رفته اش با سگ زنجیری اش اسرائیل دست به هر کاری می زند .
💢دو نکته درباره یک خرابکاری سایبری
✍️ محمد ایمانی:
🔹درباره حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت و توقف فعالیت چند ساعته آن، چند نکته گفتنی است.
♦️نکته اول، اهمیت روز افزون - و واجب تر از نان شب- شبکه ملی امن و باثبات "اطلاعات و ارتباطات" است. هر قدر میزان وابستگی به شبکه های عاریتی بیگانه را کاهش دهیم، امنیت اطلاعاتی و اقتصادی و سیاسی و فرهنگی ما بیشتر خواهد شد.
🔹حمله و خرابکاری سایبری با اهداف گوناگون، به یک رویه در حال گسترش در دنیا تبدیل شده و حتی آمریکا و برخی دولت های اروپایی و رژیم صهیونیستی که خود بزرگ ترین راهزنان و مهاجمان سایبری در دنیا محسوب می شوند، از حملات سنگین متقابل و خسارت های حاصل از آن در امان نمانده اند.
♦️در عین حال جنگ های سایبری، همه کشورهای آینده نگر و هوشیار را بر آن داشته که تا می توانند از میزان وابستگی به شبکه های ارتباطی و اطلاعاتی عاریتی بکاهند.
🔹نکته دوم، درباره هدف حمله است. برخی تحلیل کرده اند که این خرابکاری همزمان با دومین سالگرد شوک بنزینی سال 98 و شبیخون امنیتی دشمن با همین بهانه، در صدد احیای همان خاطره و همان حوادث تلخ است.
♦️در عین حال، هدف دیگری را هم می شود احتمال داد و آن سنگ اندازی در مقابل اهتمام دولت جدید برای انجام برخی اصلاحات ضروری اقتصادی است. مشکلاتی مانند مدیریت غیر هوشمند منابع ارزی یا همان ارز 4200 تومانی که سه سال است به طور ثابت اجرا می شود و به اعتبار نابسامانی، موجب هدر رفت چند صد هزار میلیارد تومان شده، بی آن که تاثیر روشنی در مهار قیمت ها بگذارد.
🔹طبعا انجام اصلاحات ضروری مانند اصلاح ساختار بودجه، کاهش روند دور ریز منابع عمومی، ساماندهی قیمت و نظام واگذاری ارز، اصلاح نظام های بانکی و مالیاتی و یارانه ای و نظایر آن، نیازمند کار کارشناسی دقیق، اتخاذ تدابیر کارآمد و پیش بینی ساز و کار های جایگزین است.
♦️اما ضمنا ثبات سیاسی و آرامش روانی جامعه، پیش درآمد این ضرورت است. به نظر می رسد هدف برخی شایعه سازی های انبوه -سازمان یافته و دروغ- درباره قیمت بنزین و حذف ناگهانی ارز دولتی و... نهایتا خرابکاری سایبری و ایجاد زحمت برای مردم، سنگ اندازی در برابر روند اهتمام به اصلاحات درست است.
🔹"اصلاحات هوشمند اقتصادی"، اگر قرار باشد درست برنامه ریزی و بدون مزاحمت ها پیش برود، در یک روند سه چهار ساله می تواند نسخه مرگ تحریم ها را بپیچد و کشوری را که تا همین چند سال قبل، هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا بوده، به جایگاه برتر و با ثبات تر برساند.
📌روحانی و لاریجانی در مسیر اتحاد گفتمانی؟
🔻انتخابات ریاست جمهوری ورای این که چه نتیجهای را پیش روی مردم گذاشت، آبستن اتفاقات جدید سیاسی و جناحی در کشور شد.
🔸جریان اصلاح طلب محزون از تضعیف پایگاه اجتماعی خود، فعلا کنش موثر و چشمگیر سیاسی از خود نشان نمیدهد.
🔸در این میان به نوشته خبرگزاری فارس اما جریان اعتدال، تحرکاتی دارد. اعتدال البته نه به معنای یک حزب بلکه به عنوان جریانی است که در هشت سال گذشته به نحوی همکار دولت بوده و هست. علی لاریجانی و حسن روحانی را شاید بتوان سردمداران این جریان نامید.
🔻 تلاش لاریجانی برای غیریتسازی
🔹لاریجانی در هشت سال گذشته یکی از حامیان اصلی حسن روحانی بود . یکی دو هفته مانده به انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم، لاریجانی به طور رسمی خودش به میدان آمد. تیم خوب رسانهای برای خود به خدمت گرفته و معلوم بود که برنامه حسابی برای انتخابات دارد. روز ثبت نام هم با هیبتی خاص در وزارت کشور حاضر شد و ثبت نام کرد ولی نتوانست احراز صلاحیت بگیرد.
🔹ورای این که حضور لاریجانی در میدان انتخابات چه فضایی را میتوانست ایجاد کند، او براساس قانون، دیگر نامزد انتخابات نبود ولی از فرصت ایجاد شده برای فضاسازی تبلیغاتی استفاده کرد.
🔹همان موقع بود که مدام به شورای نگهبان نامه مینوشت که دلیل عدم احراز صلاحیتم را اعلام کنید و با پاسخ شورای نگهبان مواجه میشد. انتخابات برگزار و آیت ا... رئیسی پیروز شد ولی چندین بار لاریجانی بر اعلام دلیل تایید نشدن صلاحیت خود تاکید کرد و هر بار با پاسخ شورای نگهبان مواجه شد که «ما براساس قانون ،حق افشای دلیل عدم احراز صلاحیتها را نداریم».
🔹این که لاریجانی چرا تایید نشد، محل این بحث نیست ولی آن چه بدیهی است تا توانست در عرصه رسانه بر این بوق دمید که «من به ناحق رد شدهام». در آخرین مورد هم در پاسخ به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درباره اعلام عمومی نشدنِ دلیل عدم احراز صلاحیت اش گفت که «به کسی ظلم نکنید؛ حتی به ایهام».
🔹 لاریجانی اما در ایجاد این فاصله بین نظام و خود، تنها جایگاه سیاسی خود یعنی مسئولیت قرارداد 25ساله ایران و چین را هم کنار گذاشت. جایگاهی که نه وجهه جناحی دارد و نه مختص دولت فعلی بوده بلکه قراردادی است که کلیت نظام با آن درگیر است و لاریجانی نیز به عنوان شخصی که سابقه مذاکرات بینالمللی دارد، گزینه مناسبی برای پیشبرد اهداف این قرارداد بود ولی به یک باره خبر آمد که از این موقعیت هم کنارهگیری کرده است.
🔻 خروج روحانی از پستو
🔸بعد از تحویل پاستور به آیت ا... رئیسی، تقریبا دیگر خبری از روحانی نبود تا این که دو روز پیش اولین تصویر عمومی او دردیدار شرکت کنندگان کنفرانس وحدت منتشر شد.
🔸خیلی ها این حضور را بازگشت دوباره وی به عرصه کنشگری سیاسی قلمداد کرده اند.
🔸یک شباهت بزرگ در کنار همه مواضع نزدیک سیاسی بین لاریجانی و روحانی هست و آن این که هر دوی این ها اکنون مسئولیت قابل توجهی در نظام جمهوری اسلامی ندارند و این بیش از پیش میتواند انگیزه را برای ائتلاف گفتمانی این دو شخصیت سیاسی فراهم کند.
🔸 در همین زمینه علی مطهری که در طیف سیاسی اعتدالیون تعریف می شود، به تازگی گفته است که «اگر روحانی صراحت و شجاعت بیشتری داشته باشد، میتواند در عالم سیاست همان نقشی را ایفا کند که اکبر هاشمیرفسنجانی بازی میکرد».
🔸 فعلا اتحاد سیاسی این دو شخصیت (روحانی و لاریجانی) نمود عینی و بیرونی به خود نگرفته ولی همه قرائن سیاسی حاکی از این است که این دو شخصیت به زودی برای تعیین تکلیف وضعیت سیاسی جریان خود به طوررسمی دور یک میز جمع می شوند و اکنون در پی آن هستند که با تقویت یک دوقطبی ، برای خود ماهیتی جدید تعریف کنند، از این رو مترصد آن هستند که دولت سیزدهم ماههای ابتدایی خود را سپری کند تا بتوانند با غیریتسازی با وضع موجود، خود را یک آلترناتیو معرفی و پایگاه اجتماعی خود و حتی اصلاح طلبان را به سمت خود جلب کنند. اتفاقاتی که در آینده بیشتر میتوان درباره آن صحبت کرد. 🇮🇷
♦️بازداشت فردی که به استاندار آذربایجان شرقی سیلی زد
🔹خداییان، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری: هفته گذشته شاهد اقدام ناشایست از سوی فردی که در جلسه معارفه استاندار آذربایجان شرقی مواجه بودیم که بلافاصله دادستانی به موضوع ورود پیدا کرد.
🔹در شرایطی که استاندار از فرد مورد نظر شکایتی نداشت اما این فرد به جرم اخلال در نظم بازداشت شد و در حال حاضر با قرار تامین در بازداشت است.
کار این فرد انگیزه شخصی بوده و به مقام قضایی گفته در یکی از بازدیدهای استاندار در زمانی در سپاه کار می کرده با یکی از سربازان رفتار مناسب نداشته است.
وی افزود : مطالبی که به نقل از او در فضای مجازی منتشر شده صحت ندارد
🔴محمدخاتمی و اغاز فتنهگری
🔺اخیرا در جلسه ای که متشکل از اعضای اصلی اصلاحات و بزرگان این جریان بوده است برخی افراد از محمد خاتمی خواستار این شدند که نسبت به نظام موضع گرفته و وارد فضای مطالبه گری عمومی شود.خاتمی در جواب توصیه به صبر و شکیبایی کرده است.
🔹خاتمی معتقد است که ورود به فضای اعتراضی و مطالبه گری و قرار دادن جریان اصلاحات در این فضا زود است و بیان داشته است: " ما معتقدیم مشکلات در ۶ ماه آینده خود را به خوبی نشان خواهد داد و در آن موقع باید حضور پیدا کرده و وارد فضای مطالبه گری و اعتراض شویم"
🔻گرچه بدنه اصلاحات عملا از بین رفته و بخش قابل توجهی از حامیان خود را از دست داده است و جلسات جدی در این بدنه شکل نمیگیرد، اما جلسات بالا دستی آن به طور منظم برقرار بوده و دارای برنامه هایی برای آینده است و این یک زنگ خطر قابل تامل برای دولت رئیسی است که اگر نتواند در یک فاصله کوتاه مدت کار در خوری انجام داده و دید مردم را نسبت به خود اصلاح کند باید منتظر عواقب و سو استفاده های جدی جریانات از این مسئله باشد.
📌 تحلیل فتنه هک سیستم بنزین کشور و نحوه مدیریت آن
🔰 پروژه فتنه بنزینی سه شنبه۴ آبان که در سالروز تولد محمد رضا پهلوی جنایتکار بود چند بخش داشت:
1⃣هک سیستم هوشمند پمپ بنزینها و قفل شدن آنها و ایجاد بحران در سوخت گیری و حمل و نقل و فلج شدن زندگی مردم که شعله ور شدن خشم عمومی و ایجاد هرج و مرج را در دستور کار خود قرار داده بود تا بتواند بهانه مناسبی برای یک آشوب گسترده شود وگروههای تروریستی که از قبل آماده شده بودند در فرصت مناسب وارد فاز درگیری شوند تا بتوانند مانند ابان ۹۸ با به آتش کشیدن جایگاههای سوخت و انفجار و خسارات بسیار و قتل مردم عادی توسط تروریستها همراه باشد.
2⃣همزمان با هک سیستم های سوخت رسانی هک کردن بیلبوردها نیز اتفاق افتاد.این حرکت قصد داشت با هدایت گروهکهای اماده و مردم به هیجان آمده به سوی برخی جایگاهها مانند جایگاه سوخت جماران و حتی درج شعارهای مناسب برای اشوبگران بر روی بیلبوردها از جمله اینکه " خامنه ای بنزین من کو" بتواند به ساماندهی میدانی فتنه گران و مردم کم اطلاع بپردازد.
3⃣همزمان با تحرکات فوق انتشار وسیع شایعه تصمیم دولت برای گران کردن بنزین نیز میکوشید تا باعث تشدیدالتهاب و تشویش مردم و کمک به آشوب و درگیری خیابانی و حمله به مراکز دولتی نماید.
🔰 در مقابل این فتنه سراسری که میتوانست کل کشور را به اشوب و ناامنی بکشد دولت جدید به سرعت وارد عمل شد و هوشمندانه عملیات پدافندی خود را اجمالا در محورهای زیر اجرایی کرد:
1⃣اطلاع رسانی سریع و دقیق و به موقع و فراتر از جنجال شبکه های معاند به صورت لحظه ای از صدا و سیما و مطلع کردن افکار عمومی تا برای کسب خبر به سراغ شبکه های معاند و اخبار مسموم نروند.
این حرکت هوشمندانه باعث شد تا مدیریت رسانه ای این جریان از دست ضدانقلاب و بلندگوهای دروغ پرداز و شایعه ساز آنها خارج شود و به سوی اخبار موثق داخلی سوق پیدا کند تا باند رسانه ای حامی این فتنه نتواند مدیریت افکار عمومی را به دست گیرند و آشوب و بلوا به پا کنند.
2⃣سیستم های ضد هک فعال شد و مدیریت میدانی جایگاههای سوخت و سرعت بالای رسیدگی به این بحران و فعال کردن سیستم افلاین، فتنه را متوقف کرد.
مردم دیدند که در این بحران تنها نیستند و مسئولین امر با سرعت در صحنه و میدان حاضر شدند و فتنه کنترل شد.
3⃣شبکه هایی که قصد نا امنی و آشوب داشتند هک بیلبوردها را نیز در دستور کار خود داشتند تا با از کار انداختن پمپ بنزینها و آماده شدن زمینه آشوب دستورات بیلبوردی برای آشوبگران صادر کنند اما گویا دقیق هماهنگ نشده بودند و نتوانستند بحران و اشوب میدانی درست کنند و احتمالا بخشهایی که در روزهای اخیر در کشف و ضبط سلاحهای قاچاق دستگیر شده بودند و یا دیگر اقدامات امنیتی باعث شد که هسته های میدانی نتوانستند وارد عمل شوند و این نکته نیز هوشیاریهای امنیتی واطلاعاتی و انتظامی را نشان میداد.
4⃣ برای کنترل بحران سریعا سیستم شهری و شهرداری به میدان آمد و با ارائه خدمات ویژه رایگان اتوبوسرانی و مترو، خدمت رسانی به شهروندان را افزایش داد تا کمک به حمل و نقل و سریع و آسان مردم شود.
5⃣وزارت نفت به مردم آرامش خاطر داد که سهمیه کارتهای سوخت تغییری نکرده است و تا صبح، سیستم آفلاینِ تمام جایگاهها راهاندازی میشود و تا بعدازظهر هم امکان استفاده از کارت سوخت فعالمیشود.همچنین این وزارتخانه در پیامکی به همه شهروندان اطمینان خاطر داد و اعلام کرد: نه بنزین گران میشود، نه سهمیه کارت سوختها حذف؛ به شایعات توجه نکنید.
6⃣از ساعت ۱۱ صبح که بحران شروع شده بود تا ساعت ۲۰ بحران کاملا کنترل شد و جایگاههای بنزین به شرایط عادی خود برگشت..👇
✅فارس: فعالیت عادی جایگاههای سوخت تهران از ساعت ۲۰ امشب
✅با بررسی فتنه حمله سایبری به سیستم سوخت کشور و ورود سریع و به موقع و مدبرانه بخشهای مختلف در دولت و شهرداریها و رسانه ملی نشان داد که اگر مدیریت کشور در دست افراد خدوم و دلسوز و جهادی و انقلابی و کارآمد باشد توطئه های سنگین و در سطح ملی با سرعت و با کمترین آسیب به مردم و منافع ملی مدیریت میشود و فتنه فتنه گران در نطفه خفه میشود.
*شبهه:* روزی نیروهای انقلابی به سر احمدی نژاد قسم می خوردند حتی خود رهبری فرمودند مواضعش به من نزدیک تر است پس چرا اکنون ...
⭕️ *جواب:* در یک کلمه دوستی برای خدا و دشمنی برای خدا، این یک اصل قرآنی است که همیشه در زندگی، ما را از سردرگمی ها نجات میدهد.
مثال ها از اول خلقت تا اکنون
۱_ابلیس ۶۰۰۰ سال عبادت کرد با یک نافرمانی شد شیطان رجیم.
۲_بلعم باعورا بعضی از کرامات هم به او داده شد سپس دنیا پرستی او باعث شد بشود سگی که له له میزند. (تعبیر قرآن)
۳_حسّان بن ثابت اول شاعری بود که در غدیر کلمات پیامبر را در مدح مولا به شعر در آورد و پیامبر (ص) به او فرمود روح القدس به تو کمک میکند تا وقتی که از ما دفاع می کنی، همین شخص بعد ها منحرف شد و با علی (ع) بیعت نکرد.
۴_زبیر یکی از کسانی بود که افتخار تشییع مخفیانه ی حضرت زهرا (س) نصیبش شد اما ۲۵ سال بعد در مقابل علی (ع) شمشیر کشید.
در انقلاب ما هم مثال های فراوان وجود دارد. مرحوم منتظری را امام (ره) روزی فقیه عالی قدر خطاب کردند اما روزی هم فرمودند حلقوم شما بلندگوی منافقین شده و من با کسی عقد اخوت تا آخر نبسته ام و خدا مرگ مرا برساند که شاهد خیانت دوستانم نباشم.
🔻 *اما وظیفه ی ما:*
اگر ما در صدر اسلام بودیم با کمال افتخار زمانی لب و دندان حسّان بن ثابت را می بوسیدیم و زمانی بر دهانش لجن میزدیم.
با کمال افتخار زمانی دست و بازوی زبیر را می بوسیدیم و ۲۵ سال بعد با کمال افتخار قلب او را نشانه می رفتیم.
اکنون هم با کمال افتخار روزی از احمدی نژاد دفاع می کردیم که حامی محرومان و اهداف انقلاب بود و اکنون با کمال افتخار کاه هم بارش نمیکنیم.
پس به دنبال تکلیف و وظیفه ی شرعی باشیم تا دچار سردگمی در آینده نشویم.
زیرا به قول مولوی:
رگ رگ است این آب شیرین آب شور
بر خلایق میرود تا نفخ صور.
#7آبان
🔴 توجه بفرمایید: جهت روشنگری و بیداری نسل جوان گامی بردارید. 👇👇
1⃣ در 29 اکتبر سال 539 پیش از میلاد (مصادف با 7 آبان) کورش هخامنشی بابِل را فتح کرد و یهودیان را گرامی داشت❗️یهودیانی که به جرم کشتن پیامبران، توسط خدا نفرین شده بودند 😔
2⃣ در 29 اکتبر 1942 (مصادف با 7 آبان 1321) سالها پس از معاهده بالفور، چرچیل نخست وزیر انگلیس نامهای به اُسقُف اعظم کانتربری نوشت که این نامه سنگبنای تشکیل کشور جعلی اسرائیل شد❗️
3⃣ در 29 اکتبر 1956 (مصادف با 7 آبان 1335) ارتش رژیم صهیونیستی با حمایت دولتهای فرانسه و انگلستان وارد صحرای سینا در مصر شد و این منطقه را به اشغال خود درآورد... که در نوع خود یک موفقیت بسیار بزرگ برای اسرائیل شمرده میشد❗️اسرائیلی که رسماً از نیل تا فرات (و اروند رود که امتداد فرات است) را مِلک خود میداند! این روز، برای یهودیان نماد پیروزی بر اسلام گردید
🔴 چند سالی است که رسانههای صهیونیستی، حیلهگرانه برخی از جوانان ساده لوح و خام را مُجاب کرده اند که روز 7 آبان روزجهانی کورش است 😐 و با این ترفند فکر و ذهن برخی را به بازی گرفتند و آنان را به کنار مقبره منسوب به کورش کشاندند تا این افراد فریب خورده در این روز به جشن و پایکوبی بپردازند❗️
👈🏻 در حالیکه اصلاً چیزی به نام روزجهانی کورش در هیچ تقویم بین المللی و در گاهشماری هیچ کشوری وجود ندارد 😐
7 آبان (29 اکتبر) روز یهود است و به راستی که باید تأسف خورد به حال آن دسته از هموطنان که زحمت چند دقیقه فکر کردن را به خود نمیدهند و این قدر راحت بازیچه رسانههای صهیونیستی میشوند...
🌾 التماس تفکر
🔴دیدگاه رهبر معظم انقلاب در خصوص کوروش و داریوش و هخامنشیان
♦️با گسترش شبکه های مجازی، عده ای فرصت یافته اند تا در کمبود کتاب و مطالعه و مباحث علمی و اعتقادی محکم، به ترویج باستانگرایی و ملی گرایی و حتی نژادپرستی و شوونیسم با محوریت کوروش گرایی و هخامنشی ستایی بپردازند. موضع حکیمانه رهبرمان در این خصوص، همچون هر موضوع دیگری، بهترین تابلوی راهنماست.
🔴اصرار فرنگی ها بر شروع تاریخ ایران از هخامنشیان:
♦️فرنگیها اصرار داشتند هخامنشیها را بالا بیاورند و مطرح کنند و کوروش و داریوش را اولِ تاریخ بدانند؛ حتّی مادها را هم از خاطر بردهاند. کار مستشرقان اروپایی در این زمینه خیلی صادقانه نبوده. لیکن حفاریها و شناختها و نشانههای گوناگون تمدنی به ما نشان میدهد که در سرتاسر ایرانِ کنونی ما تمدنهای بسیار قدیمی – که بعضی شاید از تمدن مصر هم قدیمیتر باشد – وجود دارد؛ تمدنهای شش هزار ساله، هفت هزار ساله؛ از جمله در همدان است، از جمله در سیستان است، از جمله در مناطق دیگری از این کشور است. بنابراین نمیشود قاطع گفت اینجا تنها دولت متمرکز یا اولین دولت متمرکز وجود داشته؛ اینها حدسیات است.منبع👇👇👇
۱۳۸۳/۰۴/۱٩
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=3245
🔴برتری دانشمندان ، علما و انبیا بر پادشاهان:
«و لذا در تاریخ هم وقتی شما نگاه کنید، میبینید حکما و دانشمندان و انبیا و اهل معرفت علیرغم ضعفهای ظاهریشان و نداشتن قدرت بر اسکندرها و کوروشها و بقیهی سلاطین و جهانگیران عالم، پیروز شدند؛ در زمان خود پیروز نشدند، اما در تاریخ پیروز شدند. از سلاطین و جهانگیران عالم جز نامی، آن هم همراه با طعن و لعن انسانهای هوشیار چیزی در تاریخ نمانده...»منبع👇👇👇
http://farsi.khamenei.ir/newspart-print?id=21488
@hagigei
🔴دیدگاه رهبر معظم انقلاب در خصوص کوروش و داریوش و هخامنشیان
♦️با گسترش شبکه های مجازی، عده ای فرصت یافته اند تا در کمبود کتاب و مطالعه و مباحث علمی و اعتقادی محکم، به ترویج باستانگرایی و ملی گرایی و حتی نژادپرستی و شوونیسم با محوریت کوروش گرایی و هخامنشی ستایی بپردازند. موضع حکیمانه رهبرمان در این خصوص، همچون هر موضوع دیگری، بهترین تابلوی راهنماست.
🔴اصرار فرنگی ها بر شروع تاریخ ایران از هخامنشیان:
♦️فرنگیها اصرار داشتند هخامنشیها را بالا بیاورند و مطرح کنند و کوروش و داریوش را اولِ تاریخ بدانند؛ حتّی مادها را هم از خاطر بردهاند. کار مستشرقان اروپایی در این زمینه خیلی صادقانه نبوده. لیکن حفاریها و شناختها و نشانههای گوناگون تمدنی به ما نشان میدهد که در سرتاسر ایرانِ کنونی ما تمدنهای بسیار قدیمی – که بعضی شاید از تمدن مصر هم قدیمیتر باشد – وجود دارد؛ تمدنهای شش هزار ساله، هفت هزار ساله؛ از جمله در همدان است، از جمله در سیستان است، از جمله در مناطق دیگری از این کشور است. بنابراین نمیشود قاطع گفت اینجا تنها دولت متمرکز یا اولین دولت متمرکز وجود داشته؛ اینها حدسیات است.منبع👇👇👇
۱۳۸۳/۰۴/۱٩
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=3245
🔴برتری دانشمندان ، علما و انبیا بر پادشاهان:
«و لذا در تاریخ هم وقتی شما نگاه کنید، میبینید حکما و دانشمندان و انبیا و اهل معرفت علیرغم ضعفهای ظاهریشان و نداشتن قدرت بر اسکندرها و کوروشها و بقیهی سلاطین و جهانگیران عالم، پیروز شدند؛ در زمان خود پیروز نشدند، اما در تاریخ پیروز شدند. از سلاطین و جهانگیران عالم جز نامی، آن هم همراه با طعن و لعن انسانهای هوشیار چیزی در تاریخ نمانده...»منبع👇👇👇
http://farsi.khamenei.ir/newspart-print?id=21488
@hagigei
🔸 دیدگاههای امام خمینی(ره) درباره مسائل دوره #رضاخان
(به مناسبت سالروز آغاز حکومت دیکتاتوری رضا خان)
⚪️ علل مبارزه با روحانیت از سوی رضاخان از دید امام خمینی(ره)
⚪️ 1. یک عامل مهم از نظر امام، مقاومت روحانیت در برابر مطامع رضاخان و افکار تجددخواهانه او بود. تنها نیروی معنوی – سیاسی که میتوانست در برابر او بایستد، روحانیت بود. مدّرس یک نمونه برجسته است که امام مکرر از او یاد میکند.
⚪️ 2. از نظر امام فشار خارجیها در برخورد با روحانیت مؤثر بود و رضاخان از طرف بیگانگان مأموریت داشت، دست روحانیت را از امور جاری مملکت قطع کند، همانگونه که جهتگیری کلی سیاست استعمار در ایران از پس از مشروطه همین بود.
⚪️ 3. هدف دیگر از سرکوبی روحانیت، این بود که تجدد با وجود قشر روحانیت دستکم بهاین شکل و صورت تحققپذیر نیست. حاکمیت با اخذ صورت تجدد غربی – از همان نوعی که در ترکیه بوده و اصل لائیک بودن را پذیرفته و آن را لازمه تجدد میدانست - برای حذف روحانیت و محدود کردن کار آنها تلاش میکرد.
⚪️ امام که خود مدافع اصلاحات بود و بارها فرموده بود که با مسائل تمدنی مخالفتی ندارد، نظرش این بود که جدا کردن روحانیت از بدنه تجدد، یک ضربه اساسی بهقوای معنوی جامعه است. ایشان با اشاره بهاین مطلب میفرماید: «خطای دیگر آنها بدبین کردن توده جوان بهروحانیت بود که دولت با تمام قوا کوشش در آن میکرد که بهواسطه آن تفکیک قوه روحیه و مادیه از یکدیگر گردید و زیانهای کمرشکن بهکشور وارد شد از دست دادن این قوه معنوی و مادی، کار مملکت را عقب انداخت و تا این دو قوه را بر نگردانیم، بههمین حال هستیم.»
دستور کار تغییر نکرده است‼️
🔵🔴وزیر امور خارجه کشورمان روز چهارشنبه (پنجم آبان ماه) در نشست خبری تصریح کرد: «ما نمیخواهیم از نقطه بنبست مذاکرات وین وارد مذاکرات وین شویم، ولی فرمتی که در مذاکرات وین شکلگرفته را قبول داریم». در این خصوص نکات ذیل حائز اهمیت است:
1⃣همانطور که معاون سیاسی وزیر خارجه گفته است، مذاکرات جمهوری اسلامی با ۴+۱ در نوامبر (اوایل آذرماه) بدون حضور آمریکاییها آغاز خواهد شد؛ بنابراین ادعای خبرگزاری رویترز مبنی بر از سرگیری مذاکرات برجامی با حضور آمریکا، ادعای پوچی بوده و صرفاً یک شیطنت رسانهای است. در شرایط کنونی، آمریکا خارج از برجام بوده و ایران مذاکرهای را با این عضو بدعهد خارج شده از برجام نخواهد داشت.
2⃣جمهوری اسلامی بر اساس دستور کار قبلی وارد مذاکرات خواهد شد؛ اینکه وزیر امورخارجه کشورمان اشارهکرده که ما نمیخواهیم از نقطه بنبست مذاکرات وین وارد مذاکرات وین شویم، نشان میدهد که ایران بر مواضع خود پافشاری دارد و از خطوط ترسیمی در چارچوب منافع ملی، عدول نکرده است.
3⃣ آنچه امیرعبدالهیان از نقطه بنبست میگوید، درواقع موضوع مهم انتفاع اقتصادی ایران از برجام است که اگر محقق نشود، ماهیت مذاکرات و توافق را به چالش میکشد؛ در این مسیر، عمل طرفهای برجامی به تعهدات اقتصادی خود با ایران و بعلاوه پذیرش لغو تحریمها از سوی آمریکائیها و عدم امکان بازگشتپذیری مجدد تحریمها مورد تأکید تیم جدید سیاست خارجی کشورمان خواهد بود. در شش دور مذاکرات قبلی در وین، برداشته شدن تحریمهای ایران تبدیل به گره مذاکرات گردید و با کارشکنی طرف آمریکایی، توافقی که تضمینکننده انتفاع پایدار اقتصادی ایران باشد، انجام نگرفت؛ موضوعی که به اذعان طرفهای برجامی، یک حق معقول و لازم برای ایران است و آمریکا میبایست به آن عمل کند. سخنگوی وزارت خارجه چین در آخرین موضع خود در همین زمینه، با استقبال از اعلام ایران برای بازگشت به مذاکرات وین قبل از نوامبر، تأکید کرد، «آمریکا بایستی سیاست اشتباه فشار حداکثری در قبال ایران را اصلاح کند».
4⃣ معاون سیاسی وزارت خارجه کشورمان در سفر مسکو، تأکید کرد، «آنچه در دور جدید مذاکرات اهمیت دارد، آمادگی طرف مقابل برای اتخاذ تصمیم جدی در زمینه رفع تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه است. در بروکسل گفتگوهای صریحی با آقای انریکه مورا در مورد شکلگیری چارچوب مذاکرات برای لغو تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی داشتیم و الزامات و اقتضائات مورد نظر خود را مطرح کردیم. قرار شد وی این موضوعات را با طرفهای دیگر مطرح کند».
🔚گزارههای خبری، هیچگونه نشانهای مبنی بر عقبنشینی دولت رئیسی نسبت به مواضع خود برای مذاکرات آتی با ۴+۱ را نشان نمیدهد؛ منطق جمهوری اسلامی مستدل، مستحکم و با پشتوانه فنی، حقوقی، سیاسی و آمیخته با تجربه است؛ این شرایط در کنار مؤلفههای بسیاری که دست برتر را اکنون در اختیار ایران قرار داده، نشان میدهد که ایران بر دو موضوع لغو تحریمها و راستی آزمایی آن بهعنوان تضمین، همچنان اصرار دارد و تیم مذاکرهکننده بر مبنای همین دستور کار پای میز مذاکره خواهد رفت.
💬 بخشی از پولهای بلوکه شده در ژاپن آزاد شد
🔹این گشایشها به صورت پول نقد به ایران ارسال نمیشود بلکه بر اساس تأمین ارز واردات کالاهایی است که ایران اعلام نیاز میکند.
🔹 یک منبع آگاه خبر داد: با چراغ سبز آمریکا ژاپن یکچهارم از میزان بدهی نفتی خود را به ایران تسویه کرد. میزان بدهی نفتی ژاپن به ایران حدود ۲.۴ میلیارد دلار است. در آستانه سفر معاون وزیر امور خارجه ایران این کار صورت گرفته است.
🔹آمریکا به خاطر آنکه نشان دهد برای بازگشت به مذاکرات حسن نیت دارد گشایشهایی را در پولهای بلوکهشده ایران در کشورهای خریدار نفت ایجاد کرده است که البته این گشایشها به صورت پول نقد به ایران ارسال نمیشود بلکه بر اساس تأمین ارز واردات کالاهایی است که ایران اعلام نیاز میکند.
💬 يك گل در حمله سايبرى به سامانه سوخت خورديم ولى بازى را نباختيم
سردار جلالى، رئيس سازمان پدافند غیرعامل کشور:
🔹️براساس تحلیلهای اطلاعاتی حمله سایبری به سامانه های سوخت از طرف یک کشور خارجی و آمریکاییها و صهیونیستها انجام شده است اما از نظر اطلاعات فنی در حال بررسی هستیم و به صورت قطعی نمیتوانیم اظهار نظر کنیم.
🔹️حمله سایبری به سامانه های سوخت در بخش میان افزار اتفاق افتاد که حمله بسیار پیچیده و پاکسازی آن دشوار است.
🔹️این حمله به حمله سایبری به راه آهن و بندر شهید رجایی شبیه است و از نظر ما این حمله به طور قطع به وسیله آمریکاییها و صهیونیستها انجام شده است.
🔹️در این حمله سایبری یک گل خوردیم اما بازی را نباختیم زیرا حضور هوشمندانه و تغییر روند صدا و سیما در پرداختن به این مسائل و بررسی دقیق و اطلاع رسانی به موقع آن به مردم، سرعت عمل گروههای فنی و بازگشت سریع جایگاههای توزیع سوخت به خدمت رسانی و برخورد آگاهانه مردم با این مساله موجب شد توطئه دشمنان در ایجاد اغتشاش و تجمع مردم خنثی شود.
♨️ برای اولین بار منتشر شد: متن نامه تاریخی آیتالله آذری قمی در عذرخواهی از رهبر معظم انقلاب
📝متن این نامه که اخیراً در کتاب «روشنبینی امام خمینی(ر) در نامه ۶ فروردین ۶۸ به منتظری»، آخرین نوشته آیتالله ریشهری منتشر شده به این شرح است:
▫️حضرت آیتالله خامنهای مقام معظم رهبری انقلاب مقدس اسلامی ایران - دامت برکاته
پس از سلام و تحیت
▪️براساس یک سوءظن و شدت علاقه به نظام مقدس اسلامی، گرفتار یک تلاطم درونی که مرا بین دو محذور -یعنی دو ترک وظیفه مخیر میکرد- ناخواسته مبتلا به ضربهای علیه نظام شدم و از این رنج درونی، سرانجام سحر شب یازدهم عاشورا با توسل به قمر بنیهاشم رها شدم و خداوند مرا نجات داد.
▪️اکنون جز رضایت خاطر مبارک و ایتمار به اوامر مبارک را نمیخواهم. در عین حال، نه جناب عالی و نه آقایان حجازی و محمدی را در مظان استجابت دعا فراموش نکردم. خواستهای هم جز خواستههایی را که جنابعالی بپسندید، ندارم. تفصیل مطالب را اگر میل مبارک باشد از آقای مسعودی سوال داشته باشید.
احمد آذری قمی. ۱۳۷۵/۳/۱۲
مشکل اصلی حکام سعودی چیست ؟
🔸️سران دولت پادشاهی سعودی در سالهای اخیر و حتی قبل از آن اشتباهات بزرگی را مرتکب شده اند که فهم چرایی آنها برای بسیاری آسان نیست.
🔸️حمله به یمن با هزینه های صدهها میلیارد دلاری که هیچ دستاوردی جز تلفات بالای انسانی ، ناامنی شهرهای پادشاهی و شکستن هیمنه آنها در جهان عرب در پی نداشت.
🔸️همچنین محاصره قطر و شروط پرشمار آن که هیچکدام محقق نگشت و در نهایت بن سلمان مجبور به عقب نشینی از آن شد و رخداد مزبور نیز نتیجه اش فاصله گرفتن بیشتر دوحه از سعودی و نزدیکی بیشتر به ایران و ترکیه بود.
🔸️ادعای کشاندن جنگ به داخل ایران ، بازداشت و شکنجه شاهزادگان رقیب و کشتن جمال خاشقچی نیز مشتی از خروارها و اندکی از بسیارهای اشتباهات حاکمان سعودی بوده که بحث های مختلفی را در محافل سیاسی و رسانه ای ایجاد کرده است.
🔸️اخیرا نیز در واکنش به اظهارنظر یک وزیر مسیحی لبنانی در خصوص جنگ یمن ، سفیر لبنان را اخراج و سفیر خود را از بیروت فراخوانده و خواستار عذرخواهی لبنانی ها شده است.
🔸️اقدام فوق در افکار عمومی لبنان به شدت برای سعودی گران تمام شده و بر بی شک نفوذ معنوی آنان در عروس خاورمیانه اثر منفی خواهد گذاشت .
🔸️اما ریشه این اشتباهات ، جدای از جوانی و خامی محمد بن سلمان (حاکم واقعی این پادشاهی) چیست؟
🔸️نگارنده بر این اعتقاد بوده که مشکل حاکمان سعودی ذهنیت هابزی داشتن و نگاه مکانیکی به مقولات سیاسی است.
🔸️این مشکل شناختی در دوران جدید و قرن ۲۱ نمی تواند درک درستی از اوضاع را به تصمیم سازان و تصمیم گیران ریاض بدهد و همین هم عاملی است که آنان نمی توانند خود را با شرایط بین المللی وفق دهند.
🔸️از منظر هابز دولت موجودی مصنوعی است که لویاتان (هیولای دریا) نام دارد. از نظر هابز حق هر دولتی به اندازه قدرت اوست و حاکمان سعودی نیز معتقدند چون ثروت و امکانات نظامی به میزان زیاد ذخیره کرده اند، پس حق دارند هرگونه که بخواهند با محیط پیرامونی خود از جمله قطر ، یمن و حتی لبنان برخورد نمایند.
🔸️اشکال سردمداران ریاض اینست که هنوز نتوانسته اند ذهنیت خود را با الزامات حکومتداری در قرن ۲۱ تطبیق دهند .
🔸️در صورتی که برای درک بهتر روابط قدرت در دنیای امروز باید نظریه دانش - قدرت میشل فوکو را در دیرینه شناسی وی مورد مداقه قرار داد.
🔸️فوکو معتقد است هر نظمی گفتمان خاص خود را دارد و بازیگر اگر بر طبق قواعد هر دیسیپلین رفتار نکند طرد خواهد شد.
🔸️در مبحث تبارشناسی، فوکو می گوید: قدرت ریز و خورد است و در کوچکترین جنبه های زندگی نیز جریان دارد تصور بی قدرت بودن هر بازیگر یا شخص در جوامع از اساس غلط خواهد بود ؛ قدرت در دوران جدید از پایین به بالا ارزیابی میشود . قدرت در واقع یک راهبرد بوده و منبع آن دانش و هوش افراد است.
🔸️مثال عینی آن نیز اینست شبکه الجزیره قطر می تواند با هزینه ای کم لکن بوسیله داشتن دانش و اعمال یک استراتژی تبلیغاتی مناسب در جهان عرب دگرگونی ایجاد کند چون قدرت دیگر مادی نیست و منابع آن نیز صرفا ثروت و سلاح نیستند.
📌در نتیجه به نظر می رسد تا زمانی که سعودی ها درک خود را از قدرت در دنیای جدید اصلاح نکنند ، نخواهند توانست مشکلات اساسی شان را در داخل و خارج مرتفع سازند.