🔶 *موشکی که جلوی چشم رهبر انقلاب از زیر دریا پرتاب شد*
🔸محمد طهرانی مقدم، دبیرکل اجلاس بینالمللی مجاهدان در غربت:
🔸چند سال قبل، رهبر انقلاب در عیادتی که از مادر شهید طهرانی مقدم داشتند فرمودند:
🔸میخواهم خاطرهای از شهید طهرانی مقدم بگویم که تا حالا نگفتهام.
🔸 رهبر انقلاب فرمودند یکبار حاج حسن دست ما را گرفت و به بندرعباس برد. آنجا سوار قایق شدیم و به وسط آب رفتیم. بعد دیدیم یکهو یک موشک از وسط آب بیرون آمد.
من با تعجب به حاج حسن گفتم قضیه این موشک چیست؟
گفتند مگر شما نگفتید اگر روزی لازم شد ناوهای متجاوز را بزنید.
🔸 شهید ما میگفت: این موشکها تیر غیب هستند که معلوم نیست از کجا میآیند، ولی آنجایی که باید، میروند.
به یاد دارم کشورهای حوزه خلیج فارس مصوبهای نسبت به جزایر سهگانه ما داشتند.
حاج حسن از این موضوع ناراحت شد و در جنوب کشور تونل های بزرگ موشکی درست کرد که فقط یکی از آنها رسانهای شده است، حال اینکه از این تونلها فراوان در کشور موجود است.
🔸 بعد از حفر تونل بود که وزیر خارجه عمان دستپاچه به ایران آمد و گفت ما مسلمان هستیم چرا موشکهایتان را بهسمت ما نشانه رفتهاید؟
حاج حسن هم پیغام داد: «بگویید پس آن غلطی که کردید چه بود».
🔴 شهیده ی مبارزه با تحریف
🔷جریان تحریف زمانی وارد عمل می شود که تلاش هایش برای ازبین بردن جریان مقابل با شکست روبرو شده،لذا تلاش می کند با تفسیرهای انحرافی،جریان حق را از مسیر اصلی خارج نماید.
🔷 در صدر اسلام نیز دشمنان اسلام و پیامبر زمانی که نتوانستند، حق و حقیقت را نابود کنند،با نفوذ به بدنه اصلی اسلام تلاش کردند،پیامبر و دین اسلام را با تحریف به مسیر دلخواه خود رهنمون سازند،فلذا بزرگترین اقدام این جریان،تحریف واقعه ی عظیم غدیرخم و اعلام رسمی وصایت و جانشینی امام علی(ع)،توسط رسول اکرم ص می باشد.
🔷 در این شرایط حضرت فاطمه زهرا(س) که به خوبی از هدف جریان تحریف آگاهی داشت به ایستادگی در مقابل جریان ولایت ستیز پرداخت و با آنان مبارزه نمود و در راه اثبات جریان غدیر از روش های مختلف استفاده کرد تا بتواند صدای حقانیت اسلام را به گوش همه ی مسلمانان برساند و آنان را از خواب غفلت بیدار نماید.
راهکار مبارزاتی حضرت زهرا(س) مقابله با تبلیغات دشمن و بصیرت دادن به مسلمانان بود.
🔷 فاطمه سلام الله علیها با بینشی عمیق و آگاهانه دریافته بود که در آینده خسارت های سنگینی به خاطر انحراف رهبری متوجه اسلام و مسلمانان خواهد شد و شاید این اندوه و رنج بیش از تمامی مصائب و ستم هایی که بر او رفته بود عمق جانش را می گداخت. او می دانست که پدر و همسر گرامیش برای به ثمر نشستن اسلام چه رنج ها که نکشیده و چه عزیرانی که از دست ندادند. همه ی این تلاش ها و ایثارها برای حاکمیت اسلام راستین و گسترش عدل و داد بود که تنها در سایه ی پرچم امامت ادامه ی آن ممکن بود.
🔷 دخت پیامبر به از دست رفتن موقعیت ظاهری اجتماعی علی علیه السلام در مسئله ی خلافت نمی اندیشید. بدون خلافت هم خاندان ایشان از جایگاه رفیع مادی و معنوی برخوردار بودند.دغدغه ایشان امانت الهی بود که در غدیر خم رسماً به عهده ی علی(ع) و خاندانش واگذار شده بود.لذا برای بازگرداندن خلافت به مسیر اصلیش از همان روزهای آغازین مبارزه ی مسالمت جویانه ای را آغاز کرد.
🔷 در روزگارى که دیگران به شدّت بر اوضاع مسلّط بودند و اجازه مخالفت و نفس کشیدن به کسى نمى دادند، حضرت زهرا(س) با تمام قدرت به دفاع از حق غصب شده على(ع) برخاست و صریحاً فریاد کشید که خلافت از على(ع) غصب شده است.
هنگامی که می خواستند امام علی(ع) را با اجبار برای بیعت به مسجد ببرند حضرت فاطمه(س) پشت درآمد تا آنان به احترام حضرت فاطمه(س) شرم کنند و برگردند. اتفاقا کسانی که در جلو جمعیت بودند وقتی فهمیدند حضرت فاطمه(س) پشت در است. دست نگه داشتند و با صدای بلند گفتند فاطمه پشت در است. اما از آخر جمعیت دستور داده شد «و ان کانت؛ اگر چه او [ فاطمه] باشد.» آن جا بود که آن واقعه جان سوز اتفاق افتاد. و دشمنان غاصب انتقام خود را از فدایی ولایت گرفتند. (ر.ک: ابی قتیبه الامامه و السیاسه، ج ۱، ص ۳۰، العقد الفرید، ج ۵، ص ۱۲)
✅ اگر مبارزات سیاسی فاطمه زهرا (س) در دفاع از حریم امامت و ولایت نبودند جریان تحریف در همان «سقیفه بنی ساعده» به جریان امامت خاتمه می داد.
دخت نبی اکرم دفاع جانانه ای از ولایت امیرمؤمنان نمود و در این راه، مشتاقانه جام پرافتخار شهادت را سر کشید و افتخار اولین شهید راه ولایت و مبارزه با جریان تحریف را تا ابد به نام خود ثبت کرد.
⁉️مذاکرات به کدام سو می رود؟
☢ در شرایط حاضر چهار سناریو را برای آینده مذاکرات می توان متصور بود:
1⃣- حل اختلافات فیمابین و رسیدن به یک توافق زودرس و سریع.
2⃣- احتمال انجام توافق بدون تعیین بازه زمانی مشخص با توجه به اختلافات موجود.
3⃣- نرسیدن به توافق با توجه به اختلافات موجود و حفظ برجام با ویژگی های فعلی.
4⃣- بن بست گفت و گوها و فروپاشی برجام.
✅ برای آینده پژوهی مذاکرات آنچه حائز اهمیت است، شناسایی پیشرانهای مؤثر در تداوم یا توقف مذاکرات است؛ که مهمترین پیشرانها عبارتند از:
1⃣- چگونگی بازیگری 1+4: اینکه تا چه میزان خط مشی و مواضع این دولتها برای حل منصفانه برجام باشد، تأثیر بسیاری بر روند موفقیتآمیز گفتوگوها دارد چرا که روند رفتار طرفهای غربی برجام، به طور مشخص فرانسه فراز و نشیب زیادی داشته است.
2⃣- اقدامات کنشگران مؤثر غیربرجامی: کشورهای عربی منطقه، به ویژه عربستان سعودی و امارات، رژیم صهیونیستی و جریانهای ضدانقلاب خارجنشین سه دسته از کنشگرانی هستند که میل شدید در تأثیرگذاری بر کیفیت نتیجه توافق وین دارند. این بازیگران اهرمهای قابل توجهی برای تأثیرگذاری بر کاخ سفید، کنگره آمریکا و دولتمردان اروپایی دارند.
3⃣- میزان اراده کاخ سفید برای توافق: چند عامل در آمریکا می تواند موجب تسریع یا تعویق در نتیجه مذاکرات شود:
👈 اول، میزان تلقی تهدید از قابلیتهای هستهای ایران و اضطرار زمانی برای مهار آن از طریق دیپلماسی.
👈 دوم، میزان تداوم فشار حداکثری ترامپ برای تأثیرگذاری بر نتایج مذاکرات وین.
👈سوم، میزان اراده کاخ سفید برای رفع همه تحریمها و ارائه تضمین.
👈 چهارم، میزان توانایی مدیریت کنگره آمریکا.
👈 پنجم، میزان تأثیرپذیری از بازیگران مزاحم منطقهای و…
4⃣- اراده و خواستههای ایران و دیپلماسی هستهای آن: تیم ایرانی در مذاکرات فعلی تلاش کرده است راهکارهای عملی برای حل اختلافات ارائه دهد ولی باید دید که بازیگران مقابل چه پاسخی به این حسن نیت ها می دهند.
🔜 باید منتظر ماند.
✍️شهید سلیمانی، چگونه به چهره ای ملی و محبوب تبدیل شد؟
🔰واقعیت این است که در قواعد الهی عالَم، کسانی می توانند محبوبیت پایدار و همیشگی داشته باشند که اولاً زیست مردمی داشته باشند، در میان مردم باشند، دغدغه مردم داشته باشند و خلاصه، به تعبیر قرآن کریم، «از جنس مردم» باشند:
🔸«لَقَدْ جاءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ ما عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنِينَ رَؤُفٌ رَحِيمٌ؛ رسولى از جنس خود شما به سويتان آمد كه رنجهاى شما بر او سخت است، و نسبت به (هدايت و رفع مشکلات شما) حریص است و نسبت به مؤمنان رئوف و مهربان است.» (توبه: ۱۲۸)
و ثانیاً به تکلیف و وظیفه الهی اش عمل نماید، حتی اگر دشمنان و طواغیت عالم خوششان نیاید:
🔸«إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا؛ كسانى كه ايمان آورده و عمل صالح انجام دادهاند، خداوندِ رحمن محبت آنها را در دلها مىافكند.» (مریم: ۹۶)
و این همان مضمون بیان امیرالمؤمنین(ع) در نهج البلاغه است که فرمود:
🔸«مَنْ أَصْلَحَ مَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اللَّهِ أَصْلَحَ اللَّهُ مَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ النَّاسِ؛ هرکس که رابطه میان خود و خداوند را اصلاح نماید، خداوند رابطه میان او با مردم را اصلاح می¬کند.»(نهج البلاغه؛ حکمت ۸۹)
🔰آری! منافقان و بیماردلان، عزت و محبوبیت ملّی را در اتصال و دوستی با کدخدا و قدرتمندان عالَم جستجو می کنند:ذ
🔸«الَّذِينَ يَتَّخِذُونَ الْكافِرِينَ أَوْلِياءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ أَ يَبْتَغُونَ عِنْدَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمِيعاً؛ (منافقان) همانانی هستند كه كافران را، بجاى مومنان، دوست خود بر مىگزينند، آيا اينان مىخواهند از آنان كسب عزت و آبرو كنند با اينكه همه عزتها مخصوص خدا است؟!» (نساء: ۱۳۹)
🔸«وَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ آلِهَةً لِيَكُونُوا لَهُمْ عِزًّا؛ آنان غير از خدا معبودانى براى خود انتخاب كردند تا مايه عزتشان باشند.» (مریم: ۸۱)
شهید سلیمانی، درست در نقطه مقابل، عزت را در اتصال به «خدا» و «ولایت» و «مردم» جستجو می کرد و خداوند هم او را به چهره ای ملی و محبوب تبدیل کرد:
🔸«وَ لِلَّهِ الْعِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤْمِنِينَ وَ لكِنَّ الْمُنافِقِينَ لا يَعْلَمُونَ؛ عزت مخصوص خدا و رسول او و مؤمنان است، ولى منافقان نمىدانند.» (منافقون: ۸)
🔴 موفقیتهای راهبردی دوساله سردار قاآنی چیست؟!
🔹به بهانه تایید رهبری بر عملکرد سردار قاآنی/ بررسی عملکرد سپاه قدس پس از حاج قاسم
✍️ «آقای سردار قاآنی، الحمدلله ایشان خیلی خوب دارد کار میکند، حرکت میکند»؛ این جمله رهبر معظم انقلاب در انتهای دیدار اخیر با خانواده شهید سلیمانی را می توان به عنوان نشانه مهمی از تایید و ادامه توفیقات سپاه قدس در دوران دوساله پس از شهادت حاج قاسم دانست.
1️⃣ برای بدست آوردن میزان موفقیت سپاه قدس، جدی ترین معیار، آخرین وضعیت آمریکا در منطقه و به خصوص در کشورهای است که جریان مقاومت به صورت مستقیم با آمریکا در تقابل هستند. رهبر انقلاب در همین دیدار اخیر با خانواده شهید سلیمانی جملاتی را بیان کردند که از این زاویه دید می توان میزان موفقیت عملکرد سپاه قدس را هم برآورد کرد. ایشان در بخشی از آن دیدار اظهار داشتند: «وضع امریکا را ببینید! از افغانستان آن جور فرار میکند و در عراق ناچار است که تظاهر به خروج کند - البته باید برادران عراقی هوشیارانه مسأله را دنبال کنند - مجبور است که بگوید من بعد از این نقش مستشاری ایفا خواهم کرد؛ یعنی اقرار کند به اینکه آنجا حضور نظامی نمیخواهد داشته باشد و نمیتواند داشته باشد. مسأله یمن را ملاحظه کنید، مسأله لبنان را نگاه کنید.جریان ضداستکباری در منطقه، جریان مقاومت در منطقه، امروز از دو سال پیش، پُررونقتر و شادابتر و امیدوارتر دارد حرکت میکند و کار میکند. در سوریه هم اینها زمینگیر شدند، در سوریه هم هیچ امیدی برای آیندهشان نیست.»
2️⃣ خلاصه عملکرد سردار قاآنی در عراق به این شکل است، سردار قاآنی در حالی پرونده عراق را به دست گرفت که جایگاه عراق در راهبرد انتقام سخت؛ خروج نظامی آمریکا از این کشور به عنوان یکی از جدی ترین عوامل زمینه ساز اخراج آمریکا از منطقه بود. قاآنی در این دو سال ثبات سیاسی شیعیان عراق را حفظ کرد و اخراج آمریکا در عراق را تبدیل به یک قانون داخلی کرد. او اجازه بهم خوردن موازنه ضدآمریکایی در حاکمیت عراق را نداد و سرمایه اجتماعی در عراق را برای اخراج آمریکا تثبیت و حتی افزایش داد. در این دو سال ضربات نظامی به نیروهای آمریکا در عراق نیز افزایش چند برابری را نسبت به گذشته نشان می دهد. امروز پس از دو سال از شهادت حاج قاسم، آمریکا مجبور به ظاهر سازی به خروج نظامی از عراق شده و تغغیر نقش خود را از حضور مستقیم نظامی به مستشار نظامی بیان کرده است. البته از همین مقدار اعتراف رسمی می توان به عنوان یک عقب نشینی مهم یاد کرد که می تواند به گامی برای خروج حقیقی و کامل تبدیل شود.
3️⃣ در یمن، پیروزی های میدانی نیروهای مقاومت افزایش قابل توجهی پیدا کرده است. این پیروزها به فتح سرزمین های گسترده در داخل یمن و حتی تا آستانه سقوط استان استراتژیک مأرب رسیده است. در کنار این، حملات موشکی یمنی ها به داخل عربستان در دو سال اخیر با هیچ دورانی از تاریخ معاصر نیز قابل مقایسه نیست. خاص تر آنکه پدافند هوایی در یمن نیز توسعه قابل توجهی پیدا کرده است. ماحصل پرونده یمن در دو سال اخیر، در التماس این روزهای سعودی در پایان دادن جنگ یمن از طریق دیپلماتیک کاملا خود را نشان می دهد.
4️⃣ در سوریه نیز اتفاقات راهبردی بزرگی رقم خورده است؛ حفظ پیروزی بر داعش و عدم اجازه بازسازی این جریان توسط آمریکا و هم پیمانانش در سوریه که ارزش آن کمتر از شکست سرزمینی داعش نیست. از سوی دیگر حضور نظامی ایران در سوریه بسیار بیشتر از گذشته راهبردی تر و مستحکم تر شده است؛ ایران حضور نظامی در سوریه را به عنوان یکی از مهمترین اهرم های فشار علیه اسرائیل نه تنها حفظ کرده بلکه راهبردی تر کرده است. روند سیاسی حاکمیت در سوریه ثبات قابل توجهی پیدا کرده و بازگشت برخی کشورهای عربی برای برقراری روابط دیپلماتیک با دولت بشار اسد، مهمترین نشانه آن هست.
5️⃣ در لبنان، حزب الله طی این دو سال فتنه های بزرگ سیاسی و نظامی را پشت سرگذاشته است. اما در کنار افزایش توان نظامی حزب الله در برابر اسرائیل، تبدیل این گروه به یکی از محورهای رفع تحریم بیروت از طریق انتقال قدرتمندانه نفت ایران به لبنان، یک اتفاق راهبردی جدید و کم نظیر در دو سال اخیر را رقم زده است.
6️⃣ در افغانستان نیز به صورت خلاصه می توان گفت که علاوه بر نقش زمینه ساز سپاه قدس برای فراری دادن آمریکا از افغانستان، این روزها شواهدی دیده می شود که طراحی های آمریکا برای پساخروج از این کشور نیز در حال خنثی شدن و حتی بالعکس شدن است. آنچه سربسته می توان از صحنه افغانستان گفت این است که این کشور در حال تبدیل به یک تصویر از آینده ای خواهد بود که جایگاه و نقش ایران پس از فرار آمریکا در منطقه می تواند باشد.
💬 آیا بدنه مدیریتی دولت با حذف ارز ۴۲۰۰ همراه است؟
🔹بدنه مدیریتی دستگاههای اقتصادی اصلی دولت که همچنان در اختیار مدیران دولت روحانی است، با برنامههای اصلاحات اقتصادی همچون ارز ۴۲۰۰ تومانی همراهی نمیکنند.
🔹تصمیمگیری درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نتیجه جلسات مکرری در سطوح کارشناسی و مدیریتی وزارتخانههای اقتصاد، صمت، جهاد و بانک مرکزی و سازمان برنامه بوده است.
🔹در این جلسات، جزئیات و چگونگی فرآیند حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مشخص و نتایج آن به هیات دولت ارسال شده که نهایتا به تصمیم دولت برای اجرای این برنامه انجامید.
🔹اخیرا از سوی ریاست جمهوری، فهرستی از مدیران حاضر در جلسات کارشناسی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در اختیار رسانههای حامی دولت قرار گرفته تا برای جریانسازی در این زمینه با افراد مذکور مصاحبه بگیرند. جالب آن که در تماس خبرنگاران با افراد مذکور، اکثر این افراد حاضر به مصاحبه در حمایت از ارز ۴۲۰۰ تومانی نشدند با این که در جلسات تصمیمگیری حاضر بودند. اکثر مدیران مذکور اعلام کردهاند که سیاستهای دولت مشخص نیست و آنها هم قصد اعلام نظر درباره برنامههای دولت را ندارند.
🔹یکی از انتقاداتی که به دولت رئیسی وارد شده این است بدنه مدیریتی دولت روحانی همچنان در همه دستگاهها مشغول به کارند و روند کند تغییرات مدیریتی سبب شده تا اصلاحات اقتصادی مدنظر رئیسی به بنبست بخورد.
🔸ایالات متحده سالانه ۳.۸ میلیارد دلار به اسراییل پرداخت میکند؛
۳.۸ میلیارد دلار، که برای توسعه خشونت و تروریسم در منطقه هزینه میشود.
🔹آمریکا ۶۰۰۰ مایل در آن سوی مرزهایش به افغانستان لشکرکشی می کند و موسسات تحقیقاتی و روزنامه های دست راستی خودشان تخمین می زنند که ۲.۳ تریلیون دلار (۲۳۰۰ میلیارد دلار) هزینه نظامی شان شده است.
🔸هزینه جنگ آمریکا در عراق بیش از دو تریلیون دلار و به گفته ترامپ با احتساب سود و تورم آن قریب ۶.۴ تریلیون دلار بوده است. یعنی آمریکا از جیب مردم این کشور بیش از ۸ هزار میلیارد دلار صرف غارت، اشغال و آدم کشی در غرب آسیا کرده است.
🔹بودجه نظامی ایران امسال، فقط ۹ میلیارد دلار بوده. در حالی که بودجه امارات با یک دهم جمعیت ایران ۲۳ میلیارد، عربستان ۵۰ میلیارد دلار و اسراییل با ۹ میلیون جمعیت ۲۵ میلیارد دلار بوده است.
🔸هزینه نظامی ایران در جمهوری اسلامی یک دهم زمان اعلی حضرت(!)پهلوی است چون نخواسته مانند سعودی و پهلوی، سالانه هزاران میلیارد هزینه تسلیحات آمریکایی کند.
امنیت ایران با همین چمدان های چند میلیون دلاری حفظ شده. میدانی؟
💠 حاج قاسم؛ تمجيدها و تحريفها!
✅ امروز سخن گفتن و نوشتن و منسوب بودن به حاج قاسم موجب ارتقاء و بزرگی افراد میشود و اینجا است که نگرانیهايی برای تیزبینها و هوشمندان ایجاد شده است! که نکند در پس اين انتسابات، فرصتطلبیهایی نیز نهفته باشد! وظیفه راستی آزمایی چنین مطالبی برای تحریف حاج قاسم با کیست؟
🔰 بهعنوان نمونه حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران شبکه اجتماعی کلاب هاوس بیان داشته که در آخرین دیدارش با سردار سلیمانی که سه ماه قبل از ترور وی بوده، ایشان با اشاره به نقش همسایه شمالی (روسیه) در تحولات و مسائل سوریه، گفته، خدا از این جماعت نامردتر نیافریده است!
⁉️ سئوالی که پیش می آید این است که صحتوسقم این سخنان چگونه قابلبررسی است؟! چه کسی میتواند این تعابیر را بهسادگی نفی یا اثبات کند؟ چه کسی میتواند منظور حاج قاسم را بهدرستی بیان نماید؟ بهرهبرداری سیاسی حزبی خاص از این نگاه مطرحشده را در آستانه مذاکرات هستهای چگونه باید تحلیل کرد؟ اینها مباحث مهمی است که بیتوجهی به آن میتواند موجب ابهام و سردرگمی در جامعه گردد.
👌 نکته راهبردی:
👈فراموش نباید کرد که حاج قاسم متعلق به همه ملت ایران و مسلمان جهان اسلام و آزادگان عالم است و همه حق دارند تا از او یاد کنند و در موردش سخن بگویند! اما درعینحال باید مراقب بود که در این معرکه «تمجیدها»، حقیقت حاج قاسم «تحریف» نگردد!
🔰تعلقخاطر به کدخدا!
درحالیکه این روزها روند مذاکرات هستهای به بحثهای محتوایی و جدی کشیده شده است و اتحادیه اروپا در بیانیهای، احتمال حصول به توافق در هفتههای اخیر را رسانهای کرده است، جریان سیاسی اصلاحات همچنان بر لزوم مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا تأکید دارد و عدم حضور رسمی آمریکا در مذاکرات وین را نقصی بزرگ بر مذاکرات برمیشمرد!
👈گزارههای خبری
1️⃣- «سيد حسين موسويان» ديپلمات و عضو تیم مذاكرهكننده سابق ايران در گفتگو با «اعتماد» در راستای تأکید اصلاحطلبان بـر ضـرورت مذاکـره مسـتقیم بـا آمریـکا، مذاكـره مسـتقيم را موجـب «کاهـش سوءتفاهمها»، «افزایـش سـرعت كار» و «حصـول نتیجـه» دانسـته و میگوید: «تجربـه نشـان میدهد آمریکاییها اگـر بخواهنـد امتيـاز خاصی بـه ايـران بدهند، با واسـطه نمیدهند و آنها نرمـش را تنهـا در مذاکـرات مستقیم از خـود نشـان میدهند!». وی اسـتراتژی «اروپـای منهـای امريـكا» را یـک «توهـم» خوانـد کـه ایـران بایـد آن را کنـار بگـذارد و سیاسـت خـود را بـر اسـاس واقعیتها و اینکـه «امريـكا فوقالعاده قدرتمندتـر از اروپـا اسـت» تنظیـم کنـد.
2️⃣ «علی بیگدلی» از دیگر کارشناسان داخلی نیز نظر مشابهی دارد و حتی در مصاحبه اخیر خود به «نامه نیوز» گفته است، خوشبینیهایی که اکنون در روند مذاکرات مشاهده میشود را ناشی از شکلگیری احتمالی یک دیپلماسی پنهان بین ایران و آمریکا میداند!
👈گزارههای تحلیلی:
نگاه هوشمندانه و راهبردی جمهوری اسلامی در اتخاذ سیاست عدم مذاکره مستقیم با آمریکا در وهله فعلی در حالی از سوی برخی اصلاحطلبان فهم نمیشود که در زمان دولـت روحانی، ایران مسـتقیم بـا آمریکا مذاکره کـرد و حتی از مذاکـره مسـتقیم نیـز فراتـر رفتـه و بـه پیادهروی دونفـره و ارسـال کارتپستال نیـز رسـید؛ در آن دوران رویکـرد مذاکـره مسـتقیم، نهتنها از دشـمنی آمریکا نسـبت به ایران نکاسـت، بلکه به دو برابر شـدن تحریمها و افزایش دشـمنی دولت آمریکا علیـه ملـت ایـران منتهـی شـد. ثانیاً مخالفت با حضور آمریکا در مذاکرات وین به این علت است که مذاکرات وین در چارچوب برجام است؛ یعنی صرفاً کشورهایی که عضو برجام هستند در آن حضور دارند و اگر آمریکا در این مرحله وارد مذاکرات شود، به این معنا خواهد بود که ایران و طرفهای عضو برجام پذیرفتهاند آمریکا عضو برجام است. اگر امریکا قصد ورود به مذاکرات را دارد، ابتدا باید به تمام تعهدات برجامی خود عمل کند، جمهوری اسلامی آن تعهدات را راستی آزمایی کرده و اگر تأیید شد، سر میز مذاکره حاضر شود. ثالثاً بر اساس اخبار رسیده، همـه طرفهای حاضـر در مذاکـرات بـرآورد مثبتـی از رونـد گفتوگوها دارنـد و بـه پیشرفتهای صـورت گرفتـه اذعـان میکنند.
🛑مجاهدت اقتصادی در مکتب سلیمانی
🔹شهید سلیمانی شخصیتی چندوجهی بود که کمتر عرصهای را میتوان پیدا نمود که شاهد مجاهدتها و فداکاریهای او نبوده باشد. یکی از عرصهها و زمینههایی که شهید سلیمانی تلاش میکرد تا گرهگشایی کند، اقتصاد و معیشت مردم بود.
۱- باوجود ضعفهای گسترده در بخش دیپلماسی اقتصادی در وزارت خارجه دولت سابق، سردار شهید سلیمانی با تمام توان سعی داشت چالشها و مشکلات پیش روی تجارت منطقهای کشور را کاهش دهد، بهگونهای که نقاط ضعف دولت را در این حوزه بهخوبی پوشش میداد.
۲- سردار سلیمانی نقش اصلی و اساسی در تشکیل ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق داشت که بخش زیادی از مسائل بازرگانی دو کشور در آنجا مطرح میشود. امروزه به برکت تلاشهای حاج قاسم، عراق دومین شریک تجاری ایران (از حیث صادرات تولیدات ایرانی) شده است. حتی ایجاد بازارچههای مرزی در مرز ایران و عراق که در استانهای مرزی کشورمان مستقر هستند، با مساعدتها و پیشنهادات این شهید عزیز رونق یافت.
۳- شهید سلیمانی با بهرهگیری از نفوذی که در میان مسئولین اقتصادی و سیاسی در عراق و سوریه و سایر کشورهای منطقه داشت، بسترهای لازم برای تهیه تفاهمنامهها و قراردادهای بخش خصوصی و دولتی با این کشورهای همسایه را فراهم میکرد که بخشی از تفاهمنامههایی که در مقطع فعلی با برخی کشورهای منطقه ازجمله، روسیه، سوریه، ترکیه، عراق و ... دنبال میشود، مرهون تلاشهای دیپلماتیک و اقدامهای میدانی حاج قاسم در سالهای گذشته است.
۴- تهیه مواد اولیه استراتژیک، داروهای کمیاب و مواد اولیه ساخت داروهای تحریمی، بخش دیگری از خدمات اقتصادی سردار دلها بود که از طریق واسطهها در کشورهای منطقه، از بازارهای بینالمللی تهیه میشد و به دست مسئولین کشور میرسید تا آمال مردم در حوزه درمان به حداقل برسد. ۵- کمک گرفت از کمکهای انسان دوستانه یا مدد جستن از خیرین عراقی برای امداد به مرزنشینان خوزستانی در زمان سیل در اهواز و زلزله در کرمانشاه و حضور مستقیم ایشان در کنار مشکلات مردم در بلایای طبیعی نیز ازجمله خدمات این سردار شهید بود که با وقف نام و جان خویش، درد و رنج مردم را کاهش میداد.
نکته راهبردی: مجاهدت همیشگی برای منافع ملت در کنار منافع امتهای اسلامی، رفع مشکلات مردم و حضور خالصانه و متواضعانه در کنار آنان، بزرگترین درسی است که میتوان از مکتب شهید سلیمانی آموخت. او به معنای واقعی کلمه مردم را ولینعمت میدانست.
? حادثه تلخ هواپیمای اوکراینی، همه ما همدرد هستیم
🔹 دو سال از حادثه تلخ سقوط هواپیمای اوکراینی میگذرد.
گروهی بودند که از این حادثه خوشحال شدند چون بهانهای دستشان افتاد تا عملیات شهید سلیمانی و موشکباران پایگاه آمریکایی عینالاسد را به حاشیه ببرند و از نیروهای مسلح عقدهگشایی کنند.
عدهای مغفول و غرضورز که فکر میکنند که آن هواپیما تعمداً ساقط شده و برای نظام نفعی داشته، عدهای به شکلی وانمود میکنند که این اتفاق بیسابقه بوده و در هیچ جای دنیا یک هواپیمای مسافربری با موشک ساقط نشده و دائماً میگویند مگر میشود سیستمهای پدافندی نتوانند هواپیمای مسافربری را از یک موشک تشخیص بدهند. این اتفاق اولین نبوده و البته امیدوارم که آخرین باشد و در ادامه به نمونههای این اتفاق خواهیم پرداخت:
1⃣ هواپیمای بوئینگ ٧٢٧ هواپیمایی ملی لیبی روز ۲۷ فوریه ۱۹۷۳ در حال پرواز از طرابلس به قاهره پایتخت مصر بود و میانه راه توقف کوتاهی در شهر بنغازی برای سوار کردن مسافر داشت، به دلیل حادثه طبیعی (طوفان شن) هواپیما از مسیر خارج و وارد صحرای سینا میشود که در آن زمان در اشغال صهیونیستها بود و توسط دو فروند جنگنده اف۴ فانتوم نیروی هوایی رژیم صهیونیستی به رگبار بسته شد و باعث کشته شدن ۱۰۸ مسافر بیگناه گردید.
2⃣ هواپیمای توپولوف ١۵۴ هواپیمایی سیبریا در سال ۲۰۰۱ از تلآویو به سمت نووسیبیرسک در روسیه در حال پرواز بود که توسط سامانه پدافندی S۲۰۰ اوکراین بر فراز دریای سیاه مورد اصابت قرار گرفت و باعث کشته شدن ۶۶ مسافر و ۱۲ خدمه آن گردید.
3⃣ پرواز MH۱۷ هواپیمای ملی مالزی در تاریخ ۱۷ ژوئیه ۲۰۱۴ از آمستردام به مقصد کوالالامپور مالزی در حال حرکت بود که در میانه را و در بین مرز روسیه و اوکراین و آتش موشک پدافندی مورد هدف قرار گرفت و تمامی ۲۹۵ سرنشین آن جان باختند.
4⃣ ماجرای هدف قرار دادن ایرباس ایرانی بصورت عمد، توسط ناو وینسنس آمریکا هم که در فراز آبهای خلیج فارس بود باعث از بین رفتن تمامی ۲۹۰ سرنشین آن گردید.
5⃣ هواپیمای بوئینگ ٧۴٧ پرواز شرکت هواپیمایی ملی کرهجنوبی در تاریخ ۱ سپتامبر ۱۹۸۳ میلادی در حال پرواز از نیویورک به سمت سئول بود که پس از سوختگیری در آنکوریج آلاسکا کمی از مسیرش منحرف شد و وارد بخشی از شوروی شد که توسط دو فروند جنگنده سوخو نیروی هوایی مورد اصابت قرار گرفت و تمام سرنشینان شامل ۲۶۹ مسافر کشته شدند.
6⃣ آخرین مورد از ساقط شدن هواپیمای غیرنظامی مربوط به هواپیمای خطوط هوایی در سومالی است که در تاریخ ۴ می ۲۰۲۰ در حالی که از سومالی عازم فرودگاه باردار و در حال فرود بود توسط نیروی دفاع ملی اتیوپی مورد هدف قرار گرفت و سرنشینان آن که شامل ۶ نفر بودند کشته شدند. (این هواپیما حامل تجهیزات پزشکی برای مقابله با کرونا بود)
🔚در پایان هدف از مطلب گفته شده روشن نمودن این است که این حادثه تلخ برای اولین بار نبوده و امیدواریم دیگر تکرار نشود؛ چونکه در حادثه هواپیمای اوکراینی بر اساس اشتباه غیر عمد افراد بیگناهی به کام مرگ رفتند و خانوادههای زیادی داغدار عزیزانشان شدند. حتی همان عواملی که به اشتباه باعث رخ دادن چنین حادثهای شدهاند هم زندگی خودشان و هم خانوادهاشان متأثر از آن دیگر هیچ وقت مثل سابق نخواهد شد.
و اما حرف اساسی با مسئولین کنونی و دولت سیزدهم است که رسیدگی به این پروندهها را مانند گذشته با شفافیت و با توجه به مطالبات بجای این خانوادهها در اولویت خود قرار دهند و اجازه ورود و موجسواری ضدانقلاب بعنوان وکیل و وصی را ندهند.
💠 شما فقط بگو یا علی!
🔰 معتقدم حاج قاسم دو بار ترور شد. ترور اول یا ترور حقیقی در لحظه شهادت او بود. امریکا انتظار داشت که شهادت او نقطه پایانی باشد برای محبوبیت سلیمانی، قدرت منطقهای ایران و شکستهای آمریکا؛ و آغازی برای هژمونی آمریکا در منطقه و درنهایت ذلت ملت ایران. اما امروز شهید سلیمانی از سردار سلیمانی قدرتمندتر، بانفوذتر و پیروزمندتر شده است.
🔰 تاکنون سابقه نداشته است که آمریکا کسی را ترور کند ولی از زنده بودن اسمش بیشتر بهراسد! لذا ترور دوم در فضای مجازی و شبکه های موبایلی اتفاق افتاد. از شهادت فرمانده نیروی قدس سپاه دو سال میگذرد، ازآنجاییکه مدیریت اینترنت و شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، توییتر، فیسبوک، یوتیوب، گوگل و... در دست پنتاگون است، آمریکا برای جبران تحقیر خود، به همه این شبکهها دستور داده است که تصاویر، نوشتهها، فیلمها، صوتهای شهید سلیمانی را حذف کنند. حتی به برخی منافقین و لمپن های داخلی دستور داده شده که تصاویر، نمادها و اسامی حاج قاسم را به آتش بکشد.
⁉️ اما اقدام دولت و دولتمردان ما چه بوده است؟ وزیر ارتباطات جوان دولت سیزدهم صرفا به یک نامه به مدیر یکی از شبکه های اجتماعی بسنده کرده است. آیا چنین امری کافی است؟
✅ امروز مطالبه گری همه دوست داران حاج قاسم از چپ و راست این است که وزیر جوان با راهاندازی یک قرارگاه عملیاتی و با کار عمیق و کارشناسی پاسخ درخور شأن به جنگ اطلاعاتی، سایبری و شناختی آمریکا بدهد.
👌 آقای وزیر همه فعالان اصولگرا و اصلاحطلب در داستان حاج قاسم با هم وحدت دارند و در این راستا به شما کمک میکنند؛ شما فقط بگو یا علی!
♨️ انتقام در خاک آمریکا!
🔹بعد از وقایع ناشی از سناریوی بنزینی در آبان ماه ۹۸، آمریکاییها بر اساس یک محاسبه غلط دست به ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس و همراهان ایشان زدند. محاسبات ذهنی آمریکایی ها در این ترور بر دو فرض استوار بود:
⬅️ ایران از حیث سرمایه اجتماعی داخلی ضعیف شده است.
⬅️ از حیث خارجی قادر به پاسخگویی نیست.
✅ برآوردی که آنها از دنیای پس از شهادت حاج قاسم داشتند این بود که پس از شهادت او:
1⃣ حاکمیت ملی در ایران سست خواهد شد.
2⃣ فشار حداکثری علیه ملت ایران نتیجه می دهد.
3⃣ شیرازه جبهه مقاومت از هم خواهد پاشید.
4⃣ و در آخر، راه برای پیروزی استراتژی آمریکا در منطقه باز خواهد شد.
✅ امروز و پس از دو سال از شهادت حاج قاسم، آمریکائیها دچار انسداد راهبردی شدهاند؛ زمین، آسمان و دریا برای آنها ناامن گردیده است؛ با فضاحت تمام از افغانستان خارج شدهاند؛ در عراق در دو پادگان محبوس هستند و در تمام منطقه قدرت تحرک از آنها گرفتهشده است.
👌 اما داستان فراتر از این است. اینکه سردار قاآنی فرمانده نیروی قدس گفت زمینه انتقام از آمریکاییها را از درون خانههایشان فراهم میکنیم، یعنی استراتژی گفتمان مقاومت تغییر کرده است. از امروز برای قصاص قاتلین حاج قاسم، ناامنی به درون خاک آمریکا کشیده خواهد شد.
بسم الله.
🔴اعتدالیون؛ فقط مهدی و فائزه شون!
✍️ محمد ایمانی
🔹محسن هاشمی در مراسم سالگرد درگذشت مرحوم هاشمی رفسنجانی گفت "راهی جز اعتدال نداریم... افراط در سیاست خارجی باعث شده بعضیها تحریم را هم نعمت میدانند و وضع کشور را میبینید. طبیعی است که در مقابل افراط میانهروی است و اگر بخواهیم انقلاب را حفظ کنیم راهی جز بازگشت به اعتدال و میانهروی نداریم".
♦️اظهارات محسنهاشمی در حالی است که نیکآهنگ کوثر (همکار و یار غار مهدی هاشمی در سازمان بهینهسازی مصرف سوخت) فاش کرد «من و مهدی با هم در تماس بودهایم. او زنگ زد، از من خواست راجع به بحث تحریم، کسانی را در آمریکا ببینم. میخواست بداند در واشنگتن چه کسانی را میشود به تحریمهای سنگینتر تشویق کرد. او با آدمهای مختلفی درباره تحریم صحبت کرده بود... ۱۳ اکتبر ۲۰۱۰ از دوبی زنگ زد و خواست با مقامهای وزارت خزانهداری ارتباط برقرار کنم. معتقد بود تحریمها برای ضربه به حاکمیت و دولت [احمدینژاد] بسیار موثر هستند». فایلهای صوتی متعددی هم که در دسترس است همین پیگیری مهدی هاشمی برای تشدید تحریمها را تایید میکند.
🔹از این گذشته، فائزه هاشمی خواهر محسن هاشمی، چندی قبل به انصاف نیوز گفت: "من یک جایی قبلا هم گفته بودم برای ایران دوست داشتم آقای ترامپ انتخاب شود؛ به خاطر همین فشارهایی که میآورد، بالاخره شاید یک تغییر سیاستی اتفاق بیفتد. شاید اگر فشارهای آقای ترامپ ادامه پیدا میکرد، بالاخره ما مجبور میشدیم یک تغییر سیاستهایی را داشته باشیم"!
♦️جزو اتفاقات انکار ناپذیر، نقشآفرینی فتنه سبز در تشجیع آمریکا به تحریمهای ظالمانه و خباثتآلود است چنانکه باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا در کتاب خاطرات خود تصریح کرد «اگر جنبش سبز(آشوب ۸۸) در ایران رخ نداده بود، دولت من تصمیم به اعمال تحریمهای سخت نمیگرفت... تحریمهای دوره بوش سمبلیک بود؛ تحریمهای سخت را من اعمال کردم».
🔹روزنامه لس آنجلس تایمز ۲۸مهر ۸۸ از زبان جان هانا مقام آمریکایی فاش کرد: مطمئناً پیامی که از گردهمایی فعالان اپوزیسیون ایران-که درمیان آنها افراد نزدیک به رهبری جنبش سبز حضور داشتند- شنیدم، این بود که تحریم باید اعمال شود و باید هرچه شدیدتر باشد؛ تحریم باید بصورت شوک وارد شود که فلج کند و نه به صورت واکسن.
♦️مدعیان اعتدال و اصلاحات، اگر گرا دهندگان تحریم به دشمن بودند، موج سواران بعدی آن برای فریب مردم و فتح دولت و مجلس و شورای شهر هم بودند.
روزهای سرنوشت ساز عراق ؛ چه کسی نخست وزیر می شود ؟
🔸️آخرین اخبار از تحولات عراق نشان می دهد هماهنگی های اولیه میان چهارچوب هماهنگی شیعی و جریان صدر برای معرفی گزینه واحد ایجاد گردیده است.
🔸️ظاهرا توافقات انجام شده حول محور برکناری کاظمی از نخست وزیری عراق بوده ولی جریان صدر تحت هیچ شرایطی حاضر به پذیرش نوری مالکی به عنوان ریاست دولت نشده است.
🔸️منابع عراقی از مطرح شدن نام ۲ نفر به عنوان نخست وزیر جدید صحبت می کنند ؛ ابتدا حیدرالعبادی نخست وزیر سابق که از افراد حزب الدعوه ای است .
🔸️گزینه دوم نیز علی عبدالامیر علاوی وزیر فعلی دارایی که تحصیلاتش را در آمریکا و انگلیس انجام داده و یک فرد تکنوکرات به شمار می رود.
🔸️البته شانس حیدرالعبادی فعلا بسیار بیشتر از علاوی است، زیرا سران گروههای شیعه متمایل نیستند تجربه تلخ نخست وزیری کاظمی مجددا تکرار شود و شخصی که نسبت به عملکردش اطمینان لازم وجود ندارد به عنوان رئیس دولت انتخاب شود .
🔸️العبادی گزینه کاملا مطلوب گروههای مقاومت و ایران نیست اما لزوم وحدت گروههای شیعی و اطمینان بسیار بیشتری که به او در نسبت با الکاظمی (که کاملا با واشنگتن هماهنگ بود ) وجود دارد باعث قوت گرفتن شانس وی شده است.
🔸️از طرفی شنیده می شود دیدار تلخی میان الکاظمی و مقتدی صدر صورت گرفته و حمایت مورد انتظار نخست وزیر کنونی از جریان صدر جهت ابقا (با توجه به امتیازات مالی و سیاسی ویژه ای که برای آنان در نظر گرفته شد) با پاسخ منفی رهبر جریان یاد شده مواجه شده است.
🔸️همچنین شنیده می شود سردار قاآنی امروز در سفری فوری به عراق مترصد ایجاد وحدت و هماهنگی جهت دوری از تفرقه و اجماع بیت شیعی بر گزینه ای واحد، به بغداد سفر کرده و بعید نیست در این دوره نخست وزیر عراق با کمترین اختلاف و حاشیه به نسبت دوره های سابق تعیین گردد .
🔰ملت ایران زیر تابوت شهید سلیمانی وحدت و هویت خود را نشان داد
🔻 رهبر انقلاب، امروز در ارتباط تصویری مردم قم: شهادت همین شهید عزیزمان، شهید سلیمانی واقعاً یک حادثه تاریخی عجیب شد. هیچکس فکر نمیکرد، دوستان هم فکر نمیکردند که اینجور این حادثه عظمت پیدا کند و خدای متعال برکت به این حادثه بدهد که بتواند هویت دینی وانقلابی مردم را جلو چشم همه قرا بدهد و همه ببینند. که به معنای واقعی کلمه زیر تابوت شهید سلیمانی ملت ایران هویت و وحدت خودش را نشان داد. خب در تهران تشییع، در کرمان تشییع و شهرهای مختلف تشییع. در عراق آن تشییع عظیم اگر چنانچه بنا بر این بود که این پیکر شهید مقدس را به سوریه و لبنان ببرند آنجا همین حادثه به وجود میآمد. اگر پاکستان هم میبردند همینجور آنجا هم این حادثه به وجود میآمد. یعنی این حرکت عظیم ملت مسلمان را این نشان داد این حادثه، حادثه عظیمی بود یعنی شهادت یک شخصیت بزرگی مثل شهید سلیمانی از نظر دشمن و از نظر همه یک تهدید محسوب میشد اما این تهدید را غیرت ملت، ملت مسلمان، ملت ایران تبدیل کرد به فرصت. یک فرصتی شد.۱۴۰۰/۱۰/۱۹
🔴 غیرت دینی، جنگ شناختی و حکمرانی فضای مجازی
رهبر انقلاب: غیرت دینی را حفظ کنید. این غیرت دینی است که تهدید ها را به فرصت تبدیل خواهد کرد
🔹یکی از برنامه ریزی های امروز دشمن حساسیت زدایی نسبت به اصول و بینات و مبانی انقلاب (مانند حاکمیت دین خدا و و عدم تسلیم در برابر دشمن مستکبر) است.
دشمن می خواهد این حساسیت را به تدریج کم کند. این اتفاق را در فضای مجازی و رسانه های جمعی انجام می دهند.
در مقابل زورگویی دشمن انقلاب به ما میگوید نباید تسلیم شد. این جزو اصول است.
⭕️ در یک جنگ شناختی -ادراکی ترکیبی قرار داریم. برای این جنگ ۴ مرحله طراحی شده است که نتیجه اش حساسیت زدایی نسبت به اصول و بینات و مبانی انقلاب (مانند حاکمیت دین خدا و و عدم تسلیم در برابر دشمن مستکبر) است.
1⃣تضعیف روحیه
2⃣بی ثبات سازی
3⃣ بحران سازی
4⃣عادی سازی
⭕️ این جنگ در ۳ دوره کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت بر ضد ما جریان دارد که در مرحله چهارم یعنی عادی سازی حساسیت زدایی در یک بازه زمانی ۱۰ تا ۱۵ ساله وبه طور خاص بر روی قشر نوجوان و جوان با گرفتن #هویت این قشر انجام خواهد شد.
⭕️ متاسفانه مهمات این جنگ یعنی کلان داده های ملت ما به طور ۲۴ ساعته و ۷ روزهفته توسط دشمنان ما با پلتفرم های آمریکایی که بستر سایبر تروریسم این کشور هستند سرقت شده و سپس با تحلیل این داده ها نفوذ در اذهان و قلوب تک تک افراد، دستکاری ذهنی جامعه، اثر گذاری بر تصمیم گیری ها و اقدامات افراد، پیش بینی کنش ها، مدیریت هیجانات و احساسات، حب و بغض ها در قلوب و شک و یقین ها در اذهان و مدل سازی ریاضی فرآیند های ذهنی و...انجام می شود.
⭕️اینکه رهبر حکیم انقلاب از کلید واژه غیرت دینی بسیار دقیق استفاده کردند و عامل تضعیف آنرا فضای مجازی دانستند بسیار مهم است و اینجاست که نقش حاج قاسم فضای مجازی پر رنگ می شود.
⭕️ اینجاست که باید عزیزانی که غیرت دینی دارند به میدان آمده و یکبار برای همیشه فضای مجازی ول در سطح کشور را که قتلگاه جوانان، نوجوانان و خانواده ها شده است را تعیین تکلیف کنند.
⭕️البته مصادیق بارز این غیرت در فضای مجازی را میتوان مطالبه راه اندازی شبکه ملی اطلاعات که نظیر آنرا کشورهای پیشرفته در سطح دنیا دارند، ارتقای #سواد_فضای_مجازی مسئولان، مدیران و مردم و تصویب قوانین بروز برای این فضا دانست که جمیعا در سطح دنیا از آن به عنوان حاکمیت سایبری و حاکمیت داده ها هم نام برده می شود.
⭕️حاج قاسم نمونه بارز مصداق غیرت دینی بود که نگذاشت فرمایشات رهبری رویزمین بماند اما حاج قاسم فضای مجازی کجاست؟...
✍ #سید_علیرضا_آل_داود
🛑سرمایه اجتماعی راهبردی نظام
بیانات مقام معظم رهبری در جمع مردم قم به مناسبت سالروز حادثه ۱۹ دی حاوی نکات مهم و راهبردی است که بیان کننده ماهیت و منطق حرکت مردم و سرمایه اجتماعی نظام اسلامی است. سرمایه اجتماعی میراثی تاریخی است که از طریق تشویق افراد به «همکاری» و «مشارکت» در تعاملات اجتماعی، قادر است به حل میزان بیشتری از معضلات موجود در آن اجتماع فائق آید و حرکت بهسوی رشد و توسعه شتابان اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و ... را امکانپذیر سازد.
مقام معظم رهبری نقاط عطف ۱۵۰ سال اخیر را که مردم ایران رقم زدهاند، حاوی دو خصوصیت مهم معرفی نمودند:
الف- رهبری یک مرجع دینی، یک عالِم دینی و عالِم شجاع، مبارز و سیاستشناس؛ در قضیّهی تنباکو، میرزای شیرازی؛ در مشروطه مراجع نجفاند؛ در سیام تیر، مرحوم آیتالله کاشانی است؛ در پانزدهم خرداد سال ۴۲، امام بزرگوار و برخی از بزرگان و علمای دیگر هستند؛ و ...
ب- غیرت دینی ممزوج با عقلانیت؛ در حقیقت این غیرت دینی برخواسته از بصیرت و عقلانیت است که میتواند موجآفرین باشد و محاسبات دشمن را برهم بزند. کما اینکه در حوادث مختلف مانند سال آخر حکومت پهلوی، ۹ دی ۱۳۸۸ ، تشییع پیکر حاج قاسم و... دشمن محاسباتی داشت که حضور مردم آنها را ناکام گذاشت.
رهبر معظم انقلاب راهکار حفظ این سرمایه اجتماعی را در توجه به چند نکته مهم و ضروری میدانند
1️⃣- حفظ غیرت دینی؛ «عامل نجات کشور در بزنگاههای مختلف، غیرت دینی ملّت ایران بوده. غیرت دینی است که تهدیدها را به فرصت تبدیل میکند».
2️⃣حفظ حساسیت مردم نسبت به مسائل اساسی انقلاب باوجود تلاش دشمن برای کاستن از این حساسیت؛
3️⃣ حفظ وحدت؛ ملتی که مأمور به حساس بودن بر مسائل اساسی انقلاب اسلامی است، میبایست وحدت را سرلوحه داشته باشد
. 4️⃣- تقویت امید و چشمانداز به آینده.
🔰نکته راهبردی:
یکی از خصوصیات منحصربهفرد جمهوری اسلامی ایران، سرمایه اجتماعی راهبردی است که در هر زمان که نیاز بوده، باوجود توطئه دشمن و چالشهای داخلی، به میدان آمده است؛ بنابراین حفظ و تقویت این سرمایه اجتماعی، امری لازم و ضروری به شمار میآید. وظیفهای که مقام معظم رهبری فرمودند علاوه بر حاکمیت، بر دوش «اهل فکر، اهلقلم، اهل بیان، اهل فعالیتهای گوناگون اجتماعی، اهل فعالیت در فضای مجازی» میباشد.